keskiviikko 12. elokuuta 2020

KE 12.08.2020 Leiribaari oli minulle rakas yritys

 

Kalajoki

Leiribaarin logo oli myös painettu yrityksen pahvisiin kahvimukeihin. Yrityksen filosofia näkyy logosta. Pitää olla aurinkoinen tähtisilmä, jolla on 12 sydäntä. Mukiin ei vain pystytty painattamaan aurinkonaamalla sinisiä silmiä. Positiivinen ote asioihin ja vahvan empatiatunteen kanssa. Leiribaari Ky:n menestys perustui erinomaiseen henkilökuntaan. Henkilöstön valinnan periaatteena minulla oli se, että valittavan henkilön tulee olla parempi koulutukseltaan kuin minä itse olin eli lukion keskiarvon tulee olla yli 8,3 ja kielet ja liikunta kiitettävät. Arvostin henkilökuntaani ja se näkyi asiakaspalvelussa. Se oli joustavaa ja ymmärtäväistä. Oli aurinkoa ja sydäntä vaikka joskus se saattoi olla vaikeaa. Henkilöstölehdessä henkilökunta kirjoittaa näin: Monet LB-eliittiin vihkiytymättömät ihmettelevät varmasti, että mikä on tämä kummallainen ja outoja tunteita herättävä LB, josta koko Leiribaarin henkilökunta puhuu, niin työajalla kuin sen ulkopuolellakin. LB:tä peittävä salaisuuden verho avautuu nyt ensimmäisen kerran... Suomen suosituimman Leirintäalueeln sydämessä sijaitsee kullanhohtoinen, urbaani, idyllinen maailmanmatkaajan monitoimpieste erittäin palvelualttiine työntekijoineen. Tuletpa sitten kahvioon, kioskiin, myymälään, kampaamoon, postiin, grilliin ja pizzeriasta puhumattakaan, tiedät tulleesin paikkaan, jossa sinua palvellaan ystävällisesti, mutta tehokkaasti, MOTTO: ”Mitä etää LB:stä löydä – sitä et tarvitsekaan.!!!”

Mutta ei sääntöä ilman poikkeusta, eli Mitä LB:ssä ei oe, kysyn vaan1? ….No ….on kaksi asiaa joita ei oo, eikä tuu, mutta voitaisiin kyllä tilata; eli yleinen wc ja keskiolut! (mutta toisaalta, kun ei ole keskiolutta ei tarvita wc:täkään....)

LB-sanomissa henkilöstä kuvaa omia kokemuksiaan LB:stä:

Tuhannet työttömät nuoret ovat saapuneet joka keväisille Ränkiperän festareille, Muutamat ovat saapuneet telttoineen jo edellisiltana varmistaensi kevättä varakseen varhaisen testiajankohdan – aamupirteys on eduksi.

Nyt aukenevat ovet ja muutamia nuoria pääsee salmonellanäytteineen tuulikaappiin hieman verryttelemään – Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua!

Pari tuntia myöhemmin haastattelemme yhtä testistä saapunutta nuorta: Vita Nova pull kädessä lievästi hieltä tuoksuvana hän kuvaa haastatelua näin: - Lähes Auswitchista – Kuumuus – Sietäätöntä – Kuntotesti pahin – Kielikokeet menivät putkeen – Valuutoissa vähän sekoilin – Alan harjoitella heti syksyllä enis kevättä varten – nyt ainakaan kunto ei osunut kohdalleen.

Myymälän liikeajatuksena oli myydä peruselintarvikkeita vähintäänkin yhtä edullisesti tai edullisimmin kuin Kalajoen keskustan kaupat. Siksi matkailijoiden ei tarvinnut lähteä keskustan kauppoihin.Henkilökunta oli oivaltanut aivan oikein – mitä myymälässä ei ole – sitä matkailija ei tarvitsekaan. Lisäksi myymälän asiakaskierto oli suunniteltu sellaiseksi, että se oli myyvä. Perustuotteen vierässä oli lisätuote mikä usein myös ostettiin. Asiakaskierron alkupäähän laitettiin tuotteita, jotka tuovat hyvän mielen asiakkaalle hänen saapuessaan myymälään. Ihmiset pitävät eläimistä ja kasveista. Siis sellaisia tuotteita jotka aiheuttava positiivisen reaktion asiakkaalle. Myymälä oli aina siisti ja tavarat järjestyksessä. Siisteys ja puhtaus oli kaiken A ja O. Siksi 90 m2 myymälässä oli kolme kassaa. Tavaran kiertonopeus oli huippuluokkkaa.

Matkailukauden päätteeksi kävimme henkilökunnan kanssa yhteisellä linja-autoretkellä. Yhden kerran kävimme Ruotsissa korkean rannikon reissulla ja toisen kerran kävimme Kuusamossa jne.

Yritykseni menestys perustui myös tarkkaan suunnitteluun. Henkilökunnan tyävuorolista oli laadittu koko kesäksi. Jokainen tiesi milloin työt alkaa ja milloin päättyy ja saattoin suunnitella omat menonsa työvuorolistan mukaisesti.

Yrityksen menestys perustui myös tarkkaan budjetointiin toisen yrityksen kannalta tärkeän asian eli myynnin budjetointiin. Jokaisella osastolla eli baari, myymälä, grilli, kioski, pizzeria oli päiväkohtainen myyntibudjetti koko kesän ajaksi. Näin voitiin ostot mitoittaa oikean suuruisiksi. Ostoilla tehtiin suuri osa tuloksesta.

Luonnollisesti olin itse esimerkkinä henkilökunnalla eli työskentelin 7 päivää viikossa aamu seitsemästä ilta 23 asti yrityksessäni. Juhannus oli poikkaus jolloin työskentelin kolme vuorokautta yhteen kyytiin Vita Novan voimalla.


Leiribaari Ky:llä meni varsin hyvin ja siksi tein Kalajoen kaupungille ostotarjouksen Matkailuhotellista ja Merisärkästä Leiribaari vuokrauksen lisäksi. Kunnanjohtajalle tarjous ei kevannut vaan kunnanhallitus laittoi ostotarjouksen vain tietoonsa saatetuksi – ei siis toimenpiteitä. Sen jälkeen minulle ei enää leiribaaria vuokrattukaan, vaan se siirrettiin suoraan Kalajoen Hiekkasärkät Oy:lle ilman tarjouskilpailua. Kunnanjohtaja oli Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Leiribaari Ky:llä meni niin hyvin, että pystyin pelastamaan Kalajoen Junkkarit konkurssilta.  

Alueuutiset

Tuttu tutkapari pelastajaksi? Juho Alasuutari ja Nikola Erceg liittyvät FC Ylivieskan jalkapallojoukkueeseen

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/599317

Erkin kommentti: Hyvällä onnella ja erinomaisella pelilla K-Pallolla on teoreettiset mahdolllisuudet nousta neloseen. Harmi jos Ylivieska putoaisi vitoseen ja Kalajoki nousisi neloseen.

Kotimaan uutiset

THL: Suomessa on todettu 19 uutta korona­tartuntaa – katso oman alueesi tauti­tilanne

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006599378.html

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 19 uutta koronavirustartuntaa.

Edeltävän vuorokauden aikana uusia koronavirustartuntoja todettiin THL:n mukaan 22 kappaletta.

Suurin osa tartunnoista on todettu Uudellamaalla, jossa on kaikkiaan 5 565 tartuntaa. Kaupungeista eniten tartuntoja on Helsingissä, missä on todettu 2 838 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Vantaalla (931) ja Espoossa (887).

THL raportoi myöhemmin tänään uudet koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaalahoidossa ja tehohoidossa olevien määrän.

Kyllä se totta on: Pakkokaranteeni avaa absurdin porsaanreiän – Koronakohteen loman päälle luvassa kahden viikon palkallinen loma Kelan piikkiin

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/29995fec-e7b8-4cd8-8909-baf368f9a24a

Yksi silmiinpistävimmistä yksityiskohdista liittyy tartuntatautipäivärahaan. Kela on velvoitettu korvaamaan karanteenimääräyksestä koituvan ansionmenetyksen täysimääräisesti, mikäli kunnallinen tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt henkilön karanteeniin.

Käytännössä tämä voi tarkoittaa sitä, että hauskan etelänloman jatkeeksi olisi mahdollista kuitata vielä kahden viikon täysi palkka suoraan veronmaksajan pussista. Tämän mahdollisuuden absurdiuteen tarttui muun muassa entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr) Twitterissä.

Ulkomaan uutiset

Joe Bidenin vastavalittu kakkos­nainen Kamala Harris on entinen ”ykköskyttä”, jonka valinta sinetöi demokraattien vasemmisto­siiven tappion

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006599119.html

SENAATTORI Kamala Harris oli Joe Bidenilta turvallinen valinta demokraattien varapresidenttiehdokkaaksi. Se kertoo siitä, miten Yhdysvallat on kaiken kuohunnan alla jatkanut hidasta muutostaan. Musta nainen ei ole enää radikaali valinta maan toiseksi korkeimpaan virkaan.

Näissä maissa korona­tartunnat ovat nousussa – katso Euroopan tilanne

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006599032.html

Koronavirustartunnat ovat useassa Euroopan maassa jälleen nousussa. Maissa on jo ilmoitettu koronarajoitusten tiukentamisesta kuten kokoontumisrajoituksista ja kasvomaskisuosituksista tai -pakoista.

Tanska sai keväällä alkaneen koronavirusepidemian nopeasti hallintaan tiukoilla rajoitustoimilla. Yhteiskunnan avaamisen myötä tartunnat ovat kuitenkin jälleen nousussa.

Tanskassa uusia koronatartuntoja on todettu sitä tahtia, että maan terveysministeri Magnus Heunicke kertoi maanantaina r-luvun olevan jo 1,4. R-luku kertoo, kuinka monta ihmistä tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa. Jos luku on yli yhden, epidemian katsotaan olevan kiihtymässä.

– Virus liikkuu jälleen kerran yhteiskuntamme läpi, Heunicke sanoi Reutersin mukaan.

Valko-Venäjä: Poliisi pidätti yli tuhat mielenosoittajaa kolmantena protestipäivänä

https://yle.fi/uutiset/3-11490236

Valko-Venäjä kertoo, että maan poliisi otti kiinni yli tuhat mielenosoittajaa tiistaina.

Maan sisäministeriön mukaan eilisissä protesteissa loukkaantui ainakin 51 mielenosoittajaa ja 14 poliisia.

Tiistai oli kolmas protestipäivä. Mielenosoittajat vastustavat sunnuntaina järjestettyjen presidentinvaalien tulosta.

Uutistoimistojen haastattelemien silminnäkijöiden mukaan poliisi vaikuttaa koventaneen otteitaan mielenosoittajia vastaan.

Talousuutiset

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006598422.html

Yhdysvallat harkitsee seuraamuksia hankkeeseen osallistujille. Suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia.

Saksalainen energiayhtiö Uniper varoittaa osavuosikatsauksessaan, että Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa viivästyä tai jäädä rakentamatta loppuun Yhdysvaltain mahdollisten uusien pakotteiden vuoksi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoitti heinäkuun puolivälissä, että hankkeen osanottajille voidaan harkita seuraamuksia.

Uniper kertoo, että yhtiö ponnistelee hankkeen saattamiseksi loppuun. Uniper huomauttaa, että Nord Stream 2:lla on EU:n ja useiden maiden tuki takanaan.

Valtiovarainministeri Vanhanen: Valtion alijäämä ensi vuonna 5–7 miljardia euroa – leikkauksia ei tehdä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006598459.html

Erkin kommentti: Budjettiehdotus on SDP:n linjan mukainen ja alijäämä tulee olemaan huomattavasti paljon suurempi – ehkä 10-12 miljardia. Keskusta on jälleen pettänyt äänestäjänsä ja Suomen kansan. Tällaista taloudenpitoa ei voida jatkaa. Tiesin, ettei Matti Vanhasesta ole valtionvarainministeriksi – ei ajankäyttönsä , ei ikänsä ja muiden huoliensa vuoksi.

Li Andersson budjettiriihestä: Kansalaisille jaettava 100 euron elvytysseteli oltava mukana neuvotteluissa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/76d77383-3961-4411-8981-56933e7dc22c

Erkin kommentti: Vastuutonta politiikkaa Vasemmistoliitolta.

Kolme ihmistä aloitti syömälakon Helsingin keskustassa – ympäristöministeri vieraili lakkoilijoiden luona

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4ba64bb4-f04a-4320-82f3-68d7429cd6f7

Erkin kommentti: Vastuutonta politiikkaa Vihreiltä.

Urhelu-uutiset

85 torjuntaa! Joonas Korpisalo teki NHL:n kaikkien aikojen ennätyksen – käsittämätön maratonottelu ratkesi vasta 5. jatkoerässä

https://www.is.fi/nhl/art-2000006599106.html

JHT kausi 2020-21 - haastattelussa Santeri Silvennoinen

https://www.youtube.com/watch?v=4x_tck_aVUM

Paavo Nurmen kisoissa juhlivat ulkomaalaiset – asiantuntija odotti Suomen pika-aitureilta parempaa: "Menikö vähän yliyrittämisen puolelle?"

https://yle.fi/urheilu/3-11489335

Maailmalla tapahtuu

Suopursuja keräämällä voi tienata 60 euroa tunnissa – ulkomailla kasvi on arvokas, mutta Suomessa sitä ei juuri käytetä

https://yle.fi/uutiset/3-11488636

Luonnonvarakeskuksen selvityksen mukaan ulkomailla suopursua hyödynnetään lääkevalmisteissa, kuten erilaisissa homeopaattisissa tuotteissa, hyönteisten puremien ja haavojen, sekä reumaattisten oireiden hoitoon. Sitä käytetään myös iholle tarkoitetuissa pesuaineissa, öljyissä ja rasvoissa. Lisäksi sitä hyödynnetään haittaeläinten ja hyttysten karkottamiseen.

Himomarjastaja-Aimo on kerännyt vanhuksille yli 1­800 ämpäriä marjoja – nyt hänellä on haaste kaikille suomalaisille

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006599589.html

RAAHELAINEN Aimo Karppinen on taas vauhdissa pohjoisen metsissä. Himomarjastaja on poiminut viimeisen 18 vuoden aikana yli 1 800 ämpäriä marjoja vanhuksille. Nyt hän haastaa mukaan kaikki suomalaiset.

– Haastan ihmiset poimimaan marjoja tai vaikkapa omenoita vanhuksille. Nyt on tulossa hyvä marja- ja omenasato. On tärkeää, jos meistä jokainen auttaisi edes pienellä määrällä. Haasteen saavat myös erilaiset yhdistykset. Metsässä on hyvä olla ja se rauhoittaa mieltä. Vanhukset kaipaavat marjoja ja vitamiineja. Marjojen poiminta tuottaa hyvää mieltä, niin vanhukselle kuin poimijalle, Karppinen huomauttaa.

Mielipiteet

Jan Hurrin kommentti: Elvytysrahaston hinta on Suomelle pelkkä käsiraha tulevasta

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006598667.html

EU-maiden johtajien viime kuussa sopima EU:n elvytysrahasto on Suomelle kyseenalainen talousjärjestely, josta Suomi maksaa yli tuplaten enemmän kuin saa.

Suomen kustannukset yhteensä 750 miljardin euron elvytysrahastosta kohoavat ensiarvioiden mukaan lähemmäs seitsemään miljardiin euroon, mutta takaisin on erilaisina avustuksina ja tukiluottoina tulossa kolmisen miljardia euroa.

Tässä järjestelyssä Suomi toisin sanoen sitoutuu maksamaan jokaisesta käyttöönsä saamastaan eurosta vähän yli kaksi euroa.

Toki järjestelystä tihkuvat tukirahat ovat käytettävissä parin lähivuoden kuluessa, kun taas niistä lankeava kustannus on tarkoitus maksaa 30 vuoden kuluessa.

Mutta silti tällaisessa toimessa ei ole taloudellista tolkkua Suomen kaltaiselle valtiolle, joka saa omissa nimissään lainarahaa käyttöönsä negatiivisella korolla eli sananmukaisesti halvemmalla kuin ilmaiseksi.

Eikä järjestelyn tappio muutu tuotoksi silläkään perusteella, että elvytysrahaston muissa EU-maissa aikaan saama kasvu heijastelisi merkittävässä määrin epäsuoraa elvytysvaikutusta vientivetoiseen Suomeen asti.

Jos tällaisessa epäsuorassa viennin elvyttämisessä olisi ylipäätään itua, tukea olisi hyödyllisempää ohjata Italian ja Espanjan sijaan Suomelle keskeisimpiin vientimaihin, mutta nekin ovat joko elvytysrahaston nettomaksajia tai kokonaan ulkona kuviosta.

Mutta vaikka elvytysrahaston ensivaiheen hintalappu herättää kysymyksiä järjestelyn taloustolkusta, ovat Suomelle koituvat miljardimenetykset silti sivuseikka sen rinnalla, miten ja minkälaisin seurauksin viritys muuttaa EU:n luonnetta.

Kommentti: Keskusta on liemessä Oulun puoluekokouksen ja koronan kanssa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006598827.html

Keskustan sisällä käy kova vääntö, pitäisikö Oulun syyskuun alun puoluekokous siirtää koronan takia. Hyviä vaihtoehtoja ei ole olemassakaan. Keskusta on liemessä puoluekokouksensa kanssa, tiivistää politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Koronan toinen aalto vaikuttaa monella rintamalla.

Keskustaan se iskee pahasti myös puoluekokouksen kautta.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4. – 6. syyskuuta, ja siitä odotetaan lähinnä Katri Kulmunin ja Annika Saarikon kaksintaistelua puheenjohtajan paikasta. Petri Honkonen on statisti, samoin yrittäjä Ilkka Tiainen.

Keskustan tilanne alkaa käydä jo sääliksi, siksi pomppuista sen meno on ollut – Kulmunin koulutuskohua ja ministerieroa unohtamatta.

Porina koronapuoluekokouksen ympärillä on nyt niin kovaa, että osa on jo unohtanut, että puolueen kannatus on laskenut kuin lehmän häntä ja on hätäisesti pysynyt kymmenen prosentin paremmalla puolella. Hallituksessa keskusta taistelee asemastaan.

EU:n massiivinen elpymispakettikin pitäisi myydä puoluekokousväelle. Siitäkin on tarkoitus äänestää puoluekokouksessa.

Lisäksi aika loppuu: puoluekokoukseen on vain nelisen viikkoa.

Näkökulma: Napoleon Kiuru keitti koronasopan ja tyrmistytti oikeusministerin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e7ff2c8d-3a5f-4952-bc81-c7df33047bab

Miten on mahdollista, että ministeri - vai pitäisikö sanoa Napoleon Kiuru - sanelee ennalta terveysviranomaisten päätöksiä?

Tartuntatautilaissa on kyllä pykälä karanteenista, mutta se kuuluu seuraavasti: ”60 § Karanteeni: Jos yleisvaarallisen tartuntataudin tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen vaara on ilmeinen eikä taudin leviämistä voida muulla tavoin estää, virkasuhteinen kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri tai virkasuhteinen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri voi päättää henkilön karanteenista enintään yhden kuukauden ajaksi. Päätös karanteenista voidaan tehdä henkilölle, jonka on todettu tai perustellusti epäilty altistuneen yleisvaaralliselle tartuntataudille.”

Mikä on isänmaan, puolueen ja oma etunne, Sanna Marin ja Annika Saarikko?

https://www.paavovayrynen.fi/2020/08/06/mika-on-isanmaan-puolueen-ja-oma-etunne-sanna-marin-ja-annika-saarikko/?fbclid=IwAR3Ydbh8VF2A07WQCR7g-OOc4QbWBolrwFZxyROnlBIhCUSQHUr87wBpya4

Mikä on nyt isänmaan etu?

Oikean vastauksen antaminen edellyttää, että meillä on totuudenmukainen kuva vallitsevasta todellisuudesta. ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”, tärkeä ohjenuora tämäkin.

Suomessa eletään pettävien toiveiden maailmassa.

Korona-viruksen toinen aalto on nousemassa kaikkialla Euroopassa ja koko maailmassa. Suomessakin tartunnat ovat alkaneet uhkaavasti lisääntyä. Meillä toisesta aallosta tulee ensimmäistä ankarampi. Se iskee pahemmin myös talouteen ja työllisyyteen.

Euroalueen ja koko maailman talous ovat ajautumassa pitkäaikaiseen lamaan. Suomen vientiteollisuus kokee pahan iskun.

Ensi syksynä joudumme siihen hätätilaan, josta maaliskuusta alkaen ja erityisesti toukokuusta lähtien varoitin. Elvytysvaraa käytettiin väärään aikaan ja vääriin kohteisiin.

Maan etu on, että meille muodostetaan mahdollisimman pian kaikkien puolueiden hätätilahallitus.

Tämä olisi myös Keskustan etu. On kohtuutonta, että Keskusta joutuu kantamaan vastuuta hallituksessa, jonka vihervasemmistolaista linjaa omat kannattajat vierastavat ja joka ei näytä kykenevät vastuuntuntoiseen talouspolitiikkaan.

Tuhotaanko Keskusta Matti Vanhasen ”doktriinilla”?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/tuhotaanko-keskusta-matti-vanhasen-doktriinilla/?fbclid=IwAR31nlnQq9PO1C4B1ymgrwlomh6Xrwg3C2sJ9AgsspFVTvDgAU_a323azaA

Oli hirvittävä virhe, että Keskusta lähti tappionsa jälkeen kantamaan vastuuta hallitukseen, jonka punavihreää linjaa omat kannattajat vierastavat ja joka ei näytä kykenevän vastuulliseen talouspolitiikkaan.

Hallitukseen osallistuminen ei ollut välttämätöntä. Enemmistöhallitus olisi saatu aikaan ilman Keskustaa. Mahdollisuutta keskustan ja oikeiston enemmistöhallituksen muodostamiseen ei edes selvitetty.

Keskustan kannatus on pudonnut eduskuntavaalien 13.8. prosentista kymmenen tuntumaan. Viimeisimmässä mielipidemittauksessa Keskusta oli viidennellä sijalla.

Tästä syytetään viime syyskuussa puheenjohtajaksi valittua Katri Kulmunia, vaikka ilmiselvä syy alamäkeen on punavihreän hallituksen politiikassa, johon osallistumista Kulmuni oli vastustanut.

Pääkirjoitus: Testikapasiteetti loppui alkuunsa – hallitus laiminlöi vaarallisesti koronastrategian tukijalan

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/5507edaa-222c-47e5-8955-8cc098db1563?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2qtkiGMiGPz3lLxkmXQH2UpuXAVVoAB1EJgCxJniOFRksQYZ6oK3zuEao#Echobox=1597206921

Kyseessä on yksiselitteisesti valtava poliittinen epäonnistuminen rauhallisen kesän jälkeen. Tällä hetkellä etenkin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on jätetty liian yksin tuskailemaan sen kanssa, miten testejä saataisiin tehtyä enemmän ja nopeammin. Hus eikä mikään muukaan sairaanhoitopiiri yksin muutu noin vain lisätesteiksi, vaan maan kokonaiskyvykkyyden turvaamisen tarvitaan myös valtiota.

Kun hallitus kesän alla ja kesän aikana purki koronarajoituksia, oli virallinen strategia selkeä. Rajoituksia voidaan purkaa, koska testaamista lisätään. Tällöin altistumiset voidaan paikantaa heti.

Suomen testauskapasiteettia ei kuitenkaan kesän aikana suuremmin kasvatettu, vaikka jo alkukesästä tiedettiin, että toisen aallon uhka kasvaa syksyn saapuessa. Lisäksi syksy tuo mukanaan tavalliset flunssat, joiden oireet muistuttavat koronaa.

Suomeksi sanottuna hallitus ei rauhallisen kesän aikana huolehtinut, että testausjärjestelmä on syksyn saapuessa ajoissa ajan tasalla. Testaukseen ei myöskään ole selvästi käytetty tarpeeksi rahaa, vaikka julkista elvyttämisrahaa muuten on riittänyt jaettavaksi miljarditolkulla.

Halla-aho: Suomi ei voi jatkaa miljardien kippaamista kehitysavun, haittamaahanmuuton ja ilmastoposeerauksen kaltaisiin kohteisiin tällaisissa olosuhteissa

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-suomi-ei-voi-jatkaa-miljardien-kippaamista-kehitysavun-haittamaahanmuuton-ja-ilmastoposeerauksen-kaltaisiin-kohteisiin-tallaisissa-olosuhteissa/?fbclid=IwAR2jXG114JhBm2ksBJe9fAEc6bzt4NI3V3Y1gjR2yOVioPg5RObLxy7OSVM

Yle Areena

Historia: Kennedyn viimeinen puhe

https://areena.yle.fi/1-50202297

John F. Kennedyn tarina tunnetaan kaikkialla maailmassa, mutta harva tietää hänen olleen läheinen ystävä amerikkalaisrunoilija Robert Frostin kanssa. Vain viikkoja ennen traagista kuolemaansa Kennedy piti Amherst Collegessa Frostin inspiroimana legendaarisen puheen, joka vaikutti suuresti monen opiskelijan elämään. T: Northern Light Productions, Yhdysvallat.

Pandemia ei ole ohi

https://areena.yle.fi/1-50331016

Koronavirus nostaa taas päätään maailmalla, ja Suomi joutuu tasapainottelemaan rajoitusten kanssa. Miten torjumme epidemian toisen aallon? Studiossa HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen. Yhdysvalloissa kuohuu, ja vaalit lähestyvät. Millainen mies on presidentti Trumpin haastava Joe Biden? Vieraina dosentti Markku Ruotsila Helsingin yliopistosta ja professori Benita Heiskanen Turun yliopistosta. Juontajana Marja Sannikka. #yleastudio

Youtube

Tuonne taakse metsämaan, silmäpussit ja kirjamessut

https://www.youtube.com/watch?v=kofrj9BXsVI

BenTV: Ay-liikkeen verovapaa pajatso porskuttaa

https://www.youtube.com/watch?v=iYXJmqZUzLs&t=51s

Videon lopussa Koiviston murhat

https://www.youtube.com/watch?v=Eh6ETgoDPxI&t=16s

KorkkiTV: Etelä-Euroopasta uusi Neuvostoliitto?

https://www.youtube.com/watch?v=G5_GY2-AS0U&t=138s

Ekonomistien suorasanaiset kommentit poliitikkojen ajamasta suomalaisten KUSETUKSESTA

https://www.facebook.com/jukka.leinonen1/videos/10220792132125922/UzpfSTEwMDAwMzYwMzM2NDY0MzoyMzYzMDI4MDY3MzM1NzQ5/

Huumori

Jopet show salarakas rakastuu salaa

https://www.youtube.com/watch?v=2NElFvcF5ds

Jopet Show Rekkamiesten kahvit maistuu Munkkipossulla Osa 1

https://www.youtube.com/watch?v=ZRSoku_6PyU

jopet Show Karies kaks - ohutta yläpilveä

https://www.youtube.com/watch?v=eyZEDavYIg0

Musiikki

Alpenzusjes - Drinklied

https://www.youtube.com/watch?v=43YGidhQQtA

Stefanie Hertel - Und weil's so schön war... noch einmal

https://www.youtube.com/watch?v=bDCpgO3Xxi4

Stefanie Hertel - Das fühlt sich gut an

https://www.youtube.com/watch?v=9fLOsFMMF8w

Terveys

9 Of The Most Nutrient Dense Veggies On The Planet

https://www.youtube.com/watch?v=P1MzAhtVGRk

Eating Onions Every Day For A Week Will Do This To Your Body

https://www.youtube.com/watch?v=Kqbx1kXApxA

10 Amazing Health Benefits of Ginger

https://www.youtube.com/watch?v=o25cTRR8a8U&t=158s

Kuntoilu

10+ Basic Yoga Poses That'll Change Your Body in 29 Days

https://www.youtube.com/watch?v=T9hjHN8o4jQ

What will happen if you plank every day for 1 minute

https://www.youtube.com/watch?v=z6KKo85V9Ew

Do Sit Ups Every Day And See What Happens To Your Body

https://www.youtube.com/watch?v=CtA80X1h4SMEi kommentteja:

Lähetä kommentti