tiistai 11. elokuuta 2020

TI 11.08.2020 Käyn ahon laitaa


Juha Vainio - Käyn ahon laitaa

https://www.youtube.com/watch?v=Dc7X5_YCZEE

Esa Pakarinen - Köyhä Mä Oon.

https://www.youtube.com/watch?v=uyfM1-HZzOY

Korsuorkesteri Pennitön uneksija

https://www.youtube.com/watch?v=Vq0RRRkWeAE

Kalajoki

Minulla oli vuosina 1983-1988 Leiribaari Ky nminen yritys, mkä toimi Suomen suosituimmalla leirintäalueella eli Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueella. Yrityksessäni oli baariosa, myymälä, grilli, kioski, pizzeria ja osan aikaa myös posti ja parturi. Yritykseni työllisti yli 30 nuorta ja juhannuksen aikana oli lisäväkeä saman verran. Yritys menestyi hyvin ja henkilökunta oli parasta mahdollista mitä Kalajoelta ja lähiympäristöstä saa. Olen todella ylpeä henkilökunnastani ja sen työmoraalista. Olen näin jälkeenpäin seurannut henilöstöni menestystä. Heistä on tullut tohtoreita, maistereitä ja muita menestyneitä henkilöitä.

Myymälässäni oli kolme kassaa ja myymälän pinta-ala oli varsin pieni. Baari oli ruokabaari ja parhaimpina päivinä valmistettiin yli 1000 ruoka-ateriaa. Pizzeria oli paikkakunnan ensimmäinen ja pizzoja meni valtavasti. Grilli ja kioski myivät myös paljon. Yrityksessä tärkeintä oli ostaa oikein eli sisäänostot täytyi suunnitella tarkasti. Juhannuksessa piti tilata 1000 koria cocacolaa ja 1000 koria Spritea. Ne kävivät parhaiten lantrinkkijuomiksi. Tupakkaa piti tilata yksistään Marlboroa  tuhansia rasioita. Jäätelökioski myi pehmistä ja tötteröitä. Pehmiskoneita oli useampia. Kun tein juahnnustilauksen Valiolle niin sieltä soitettiin, että onko tilausmäärä varmasti oikea vai onko tullut yksikkövirhe. Kerroin, että tilaus on varmasti tarpeen mukainen. Parhaan kesän aikana myynti ylitti reilusti 3 miljoonaa markkaa.

Luonnollisesti menestys aiheutti kateutta. Minä olin Kalajoen kunnan vuokratiloissa ja jouduin aina tajouskilpailuissa kilpailemaan Kalajoen Osuuskaupan ja kunnallisen Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n kanssa, jonka hallituksen puheenjohtajana oli kunnanjohtaja Torsti Kalliokoski. Oli pakko maksaa korkeaa vuokraa jotta pärjäisi kilpailussa kunnallista ja osuustoiminnallista yritystä vastaan. Kun ensimmäisen kerran voitin tarjouskilpailun niin Kalajoen matkailulauta vaati minulta tiedot mistä ostan yrityksen kaluston, kuka toimittaa minulle tavarat jne ja kielsivät minua markkinoimasta yritystä. Minu piti esittää oma budjettini heille ja miten rahoitan toimintani. Menettely oli todella käsittämätöntä. Minä tein selvitykset ja kerroin mikä on pankkini jne. Kunnanjohtaja ja Osuuskaupan toimitusjohtaja pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin estämään yritystoimintani aloittamisen. He eivät löytäneet keinoa yritystoimintani estämiselle. Suuri kiitos kuuluu asiassa Kalajoen KPO:n johtaja Aimo Unkurille. Hän uskoi ja luotti toimintaani. Parhaimmillani maksoin vuokraa 2500 mk vuorokaudesta.

Minä halusin laajentaa yritykseni toimintaa rakentamalla terassit. Tein asiasta pyynnön vuokranantajalleni eli Kalajoenn kunnalle. Kunnan matkailulautakunta päätti ettei terasseja voi rakentaa kesken vuokrakauden. Lisäksi matkailulautakunta päätti, että jos yritys saisi rakentaa tällaisen laajennuksen,  niin yrityksen myynti lisääntyisi 700 000 markalla ja yrittäjä rikastuisi sen avulla 245 000 markkaa. Matkailulautakunta ei näin ollen suostu yrittäjän pyyntöön. Lautakunta päätti asiasta 1.11.1984 yksimielisesti.

Minä en hyväksynyt matkailulautakunnan päätöstä vaan rakensin terassit ilman lupaa. Kun minä olin hankkinut terassille pöydät, niin joku kunnan virkamies oli käynyt laskemassa, että pöytiin mahtuu kuusi henkilöä neljän sijasta. Siksi pöytien paikkamäärää eli asiakaspaikkoja on pienennettävä 1/3 osalla. Siksi yrityksestäni poistettiin 1/3 pöydistä juuri juhannusaaton aamupäivällä ja kuljetettiin pitkin leirintäaluetta. Käsittämätöntä toimintaa sillä en usko, että kukaan viranomainen oli edes tehnyt asiasta päätöstä vaan kysymys oli selkeästi yrittäjään eli minuun kohdistuneesta ilkivallasta ja vainosta. Osa pöydistä saatiin takaisin juhannuksen jälkeen.

Kun minulla on yhtenä kesänä vuokralla Näköalagrilli niin minulta kiellettiin kulkeminen Leiribaasista suoraan hiekkaa pitkin Näköalagrillille ja perusteluna oli se, että heikkadyynit vaurioittuu. Siksi jouduin kiertämään vuokraamaanalleni Näköalagrillille yleisiö teitä pitkin autolla.

Minä anoin vuokranantajaltani Kalajoen kunnalta huoneistonhaltijan lupaa keskioluen anniskelulupaa ruokailun yhteydessä 19.5.1986. Kalajoen matkailulautakunta päätti 38 § yksimielisesti seuraavaa: ” Koska suuri osa Leiribaarin käyttäjistä on lapsiperheitä, joista osa jättää käyttämättä Leiribaarin palveluja keskioluttarjoilun vuoksi, päättä lautakunta lausuntonaan esittää, ettei anniskeluoikeuksien anomusta Leiribaarin osalta puollettaisi.

Kunnanhallitus 373 § 26.5.1986 KJ:n ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy matkailulautakunnan esityksen.

Kun minulle ei enää 1989 Leiribaaria vuokrattu vaan se siirrettiin Kalajoen kunnanjohtaja Torsti Kalliokosken johtamalle Kalajoen Hiekkasärkät Oy:lle, niin jouduin lopettamaan yritykseni toiminnan niin, että oli maksimi varaukset käytössä. Yritystoiminnan lopetus merkitsi erittäin korkeita veroja ja kalusteet jouduin siirtämään varastoon ja sieltä edelleen Viroon. Kun leiribaari siirtyi Kalajoen Hiekkasärkät Oy:lle niin keskiolutta alettiin myydä sekä baarin että myymälän puolelta vaikka olosuhteet olivat samat kuin yritykseni toimiessa samoissa tiloissa.

Mika Vihelä Kalajoen Junkkareiden menestyneitä painonnostajia

Yritykseni työllisti aikanaan järjestysmiehinä Kalajoen Junkkareiden painonnostoihmisiä. Makson painonnostojaostolle erittäin merkittäviä summia ja niillä rahoilla Kalajoen Junkkareiden painonnosto lähti nousu-uralle. Sovin asiat silloin sen aikaisen Kalajoen Junkkareiden painnonostojaoston puheenjohtajan kanssa. Myöhemmin kun sama henkilö toimi poliisina Kalajoen poliisissa niin hän kuulusteli minua ase vyöllä ja ase näkyvästi esillä ja uhkaili, että jos en allekirjoita hänen laatimaan kuulustelukertomusta niin hän pidättää minut. Minä en suostunut hänen vaatimukseensa. Hän otti minulta sormenjäljet ja valokuvat edestä ja sivulta. Hän ei ottanut asiassani mitään todistusaineistoa vastaan. Kysymys oli varatuomari Mikko Kovalaisen toiminnasta. Tässä asiassa

Jumalisjärven Lohi ay ja Emajoen Lohi Oy – nimismies Vesa Juntunen ja varatuomari Mikko Kovalainen

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2012/08/jumalisjoen-lohi-ay-ja-emajoen-lohi-oy.html

Tutkinnanjohtajana oli Ylivieskan poliisi, joka ei ottanut mitään todistusaineistoa vastaan. On vielä mainittava se, että kesken kuulustelujen kuulustelutilaan ilmestyi ympäripäissään oleva syyttäjä. Poliisi poisti syyttäjän omalle puolelleen. Hän nimittäin asui samassa rakennuksessa.

Koska rikostutkinta oli tehty päin helvettiä niin minä ilmoitin oikeuden tuomarille, etten voi tulla tällaiseen oikeudenkäyntiin. Koska en mennyt oikeudenkäyntiin niin minut pidätettin oikeudenkäyntiä varten.


Erikoinen isänpäivä – tapon yritys

Päiväkirjasta poimittu – tapon yritys isänpäivänä

http://www.erkkiaho.com/blogarchive/733.htm

Prosessi kehittyi sitten niin, että käräjätuomari Raahessa esti minulta vastapuolen todistajan kuulustelun mikä on ihmisoikeussopimusten vastainen teko. Asialle on kolmen läsnäolleen henkilön kirjallinen todistus. Lisäksi käräjätuomari, syyttäjä ja varatuomari Kovalainen antoivat Rovaniemen hovioikeudelle väärän lausuman , Valitettavasti kaikki menee ja sopii Rovaniemen hovioikeudessa niin kuin kusi lumeen. Ei virhettä eikä rikosta. Suomi on oikeusvaltio.

Tein aikanaan rikosilmoituksen poliisille Kalajoen kunnan syrjinnästä 30 vuotta jatkuneesta syrjinnastä minua kohtaan. Kun tiedustelin samaiselta poliisilta tutkintapyynnöstäni , niin poliisi ilmoitti, että tutkintapyyntö alimmaisena alimmaisessa työpöydän laatikossa. Koskaan asiaa ei tutkittu.

Syrjinnän kohteena jo lähes 30 vuotta

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syrjinnn-kohteena-jo-lhes-30-vuotta.html


Leiribaarin henkilökunta teki henkilöstölehden, jossa he kirjoittivat näin: 

Haluamme täten kiittää erityisesti reilua tyänantajaamme mukavasta kesätyöpaikasta. LB:ssä työnskentely on avartanut näköalojamme asiakaspalvelun ja matkailunkin parissa, Olemme ennen kaikkea oppineet mitä vaatii joustava, tasapuolinen ja reilu yhteistyö. Olemme tulleet huomamaan, että hyvällä huumorintajulla kyllä selviää tilanteesta kuin tilanteesta ja kuinka suuri merkitys sillä onkaan mutkattoman yhteispelin /LB-hengen luojana.

Kiitokset myös kaikille työntekijöille, jotka saivat tämän HELTEISEN ja toisinaan kiireisenkin kesän kulumaan sen suuremmitta kommelluksitta. Rajaton kärsivällisyys ja itsekuri kasvoi itse kullakin, mutta sehän on vain hyvä asia! Olemme tosiaankin olleet kuin kuin yhtä suurta perhettä ja kaikille jäi varmasti mieleenpainuvat muistot tästä ennätyksellisestä kesästä. Toivomme näin toisillemme menestystä ja rautaista terveyttä tuleville vuosille! JA NÄHHÄÄN JOS TAVATAAN!

Myöhemmin muutin yritykseni nimen Konsulttitoimisto Erkki Aho Ky. En ole kuitenkaan voinut toimia yrittäjänä, koska olin joutunut Suomen valtion rikollisen toiminnan kohteeksi. Luottokelvottomana en ole voinut toimia konsulttina. Opettajana ja yrittäjäkouluttajana olen kuitenkin menestynyt kuten oppilaiden arvio osoittaa eli arvostus yrittäjäkoulutuksen paras opettaja


Alueuutiset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaina päivitetyn koronakartan mukaan varmistettuja tautitapauksia on nyt Suomessa 7 623. Uusia tuli vuorokaudessa 22.

Kalajokilaakson koronatilanteessa ei ole muutoksia THL:n kartalla, johon on koottu sellaiset kunnat, joissa on vähintään viisi laboratoriovarmistettua koronatapausta. Viimeisimmän kahden viikon aikana koronakartalle on noussut viidellä tartunnalla Raahe. Raahen Seudun tietojen mukaan kaupungin viimeisin koronatartunta on todennäköisesti peräisin Balkanilta.

Arkipäivisin päivittyvän kartan luvuissa ovat mukana Nivalan 11 ja Reisjärven 12 tapausta. Nivalan viimeisimmät tapaukset ovat reilun kuukauden takaa. Tautiin liittyvien kuolemien määrä oli maanantaina 333, missä on kaksi lisää edelliseen päivitykseen. Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen varsin vähäinen, mutta niiden ilmaantuvuus on selvästi noussut heinäkuun alun lukuihin verrattuna. Peruspalvelukuntayhtymä Kallio on muistuttanut ihmisiä hygienian ja turvavälien merkityksestä.

Kotimaan uutiset

Oikeus­ministeri Anna-Maja Henriksson yllättyi pakko­karanteenista: ”Minulle on jokseenkin epäselvää, mitä kaikkea tässä nyt haetaan”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006598444.html

OIKEUSMINISTERI Anna-Maja Henriksson (r) sanoi yllättyneensä kovasti, kun hän kuuli perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) kertovan Suomen ottavan käyttöön pakollisen karanteenin kaikille riskimaista Suomeen matkustaville.

Kiuru kertoi maanantaina, että Suomen tähän mennessä suosittelema 14 päivän omaehtoinen karanteeni ei ole toiminut riittävästi.

Karanteeni määrättäisiin kaikille riskimaista Suomeen saapuville. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa Ruotsi, Britannia, Espanja, Venäjä ja Yhdysvallat.

Riskimaa-luokkaan joutuu, jos maassa on ollut yli kahdeksan tapausta 100  000 ihmistä kohti edeltävän 14 päivän aikana.

HENRIKSSON sanoo, ettei maanantain julkaistuista toimista käyty minkäänlaista keskustelua hallituksen sisällä.

Suomi ottaa käyttöön pakko­karanteenin – tätä se tarkoittaa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006598149.html

SUOMI aikoo ottaa käyttöön pakollisen karanteenin, joka määrätään kaikille riskimaista Suomeen matkustaville, kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Riskimaat tarkoittavat maita, joiden koronavirustilanne on noussut yli Suomen salliman rajan eli on yli kahdeksan tautitapausta 100 000 ihmistä kohti edeltävän 14 päivän aikana.

Oikeusoppinut hallituksen karanteeni­kiristyksistä: Mahdollistaa vapauden­riiston ja vankeus­rangaistuksen, Krista Kiuru ylitti valtuutensa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006598439.html

Julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiaisen mukaan karanteeni on tiukka pakkokeino, joka kuuluu lääkärin ei ministerin päätösvaltaan. Lääkäriliitto näkee suunnitellun työnjaon kuitenkin toimivana.

TAMPEREEN YLIOPISTON julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiainen pitää terveen oikeusvaltion kannalta kestämättömänä, että ministeri määräsi lukuisista maista Suomeen saapuvat poliittisella päätöksellä karanteeniin ja pakkotesteihin.

THL:n pääjohtaja HS:lle: Maskisuositus tulossa torstaina

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006598539.html

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta on kertonut Helsingin Sanomille, että suositus suojaavien kasvomaskien käytöstä on tarkoitus antaa torstaina.

THL järjestää silloin tiedotustilaisuuden koronavirustilanteeseen liittyen.

Torniossa Suomen rajan ylittää 10 000 päivässä – Rajatyöhön tulvii yhteydenottoja: "Henkilö ei ole pystynyt nukkumaan viime yönä, kun hän on huolissaan työpaikasta"

https://yle.fi/uutiset/3-11487949

Sosiaali- ja terveysministeriö siirtyi suosituksista tiukempiin määräyksiin koronan toisen aallon hillitsemisessä. Riskimaista saapuvat ihmiset voidaan viranomaispäätöksellä määrätä karanteeniin ja koronatestiin. Karanteenista kieltäytyminen ja karanteenisääntöjen rikkomisesta voi seurata sakkoa tai jopa vankeutta enintään kolme kuukautta.

Ulkomaan uutiset

Euroopan komissio tuomitsee Valko-Venäjän vaaleja seuranneet väkivaltaisuudet, opposition Tsihanouskaja kehotti kannattajiaan olemaan vastustamatta poliisia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006598053.html

EUROOPAN komissio tuomitsee Valko-Venäjän presidentinvaaleja seuranneet väkivaltaisuudet ja vaatii poliittisista syistä kiinniotettujen ihmisten vapauttamista. Asiasta kertovat uutistoimistot.

EU-maat aikovat myös antaa yhteisen julkilausuman liittyen Valko-Venäjän tapahtumiin, mutta sen ajankohdasta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Valko-Venäjän opposition presidenttiehdokas pakeni Liettuaan – Tsihanouskaja kiistää, että viranomaiset olisivat pakottaneet hänet lähtemään

https://yle.fi/uutiset/3-11487736

Valko-Venäjän opposition presidenttiehdokas Svjatlana Tsihanouskaja on Liettuassa, kertoo Liettuan ulkoministeriö.

Tsihanouskajan olinpaikkaa on arvuuteltu maassa viikonloppuna pidettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Hän on tullut Liettuaan, ja on turvassa, ulkoministeri Linas Linkevičius vahvisti uutistoimisto AFP:lle.

Talousuutiset

Kesko lähtee mukaan Lidlin aloittamaan ruuan hinta­sotaan – aikoo alentaa 700 tuotteen hintoja Citymarketissa

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006597513.html

Ensisijaisesti K-ruokakaupat pyrkivät kuitenkin turvaamaan tuotevalikoimiensa laadun, monipuolisuuden ja kotimaisuuden, Keskon valikoimajohtaja painottaa.

KESKON valikoimajohtaja Harri Hellman kertoo K-ruokakauppaketjujen seuraavan tarkasti Lidlin laajoja tuotealennuksia. Pysyviksi luonnehdittujen alennusten myötä Kesko on valmis tarkistamaan ja tarvittaessa laskemaan omien tuoteryhmiensä hintoja.

Urheilu-uutiset

PAAVO NURMEN KISAT

M/N 400 m ratakelaus

1. Leo-Pekka Tähti 48,45

2. Henry Manni 53,78

3. Tuomo Himanka 56,70

N 800 m

1. Sara Kuivisto 2.03,13

2. Nadia Power IRL 2.03,13

3. Noelie Yarigo BEN 2.07,29

M 3 000 m ej

1. Topi Raitanen 8.22,46

2. Phil Norman GBR 8.23,60

3. Alexis Phelut FRA 8.32,12

N pituus

1. Jazmin Sawyers GBR 654

2. Abigail Irozuru GBR 652

  1. Maria Huntington 650

M keihäs

1. Johannes Vetter GER 91,49

2. Andreas Hofmann GER 85,24

3. Gatis Cakss LAT 85,65

6. Lassi Etelätalo 79,77

M 400 m aj

1. Nick Smidt NED 49,84

2. Rasmus Mägi EST 50,01

3. Ludvy Vaillant FRA 50,37

6. Tuomas Lehtonen 51,05

7. Oskari Mörö 52,64

M 100 m

1. Lamont Marcell Jacobs ITA 10,11

2. Chijindu Ujah GBR 10,17

3. Joris van Gool NED 10,28

4. Viljami Kaasalainen 10,34

  1. Samuli Samuelsson 10,39

M/N 100 m ratakelaus

1. Leo-Pekka Tähti 13,95

2. Esa-Pekka Mattila 14,94

3. Tuomo Himanka 15,51

N korkeus

1. Heta Tuuri 185

2. Bara Sajdokova CZE 182

3. Jessica Kähärä 182 

N 1 500 m

1. M. Courtney-Bryant GBR 4.03,69

2. Elise Vanderelst BEL 4.09,32

3. Amalie Säten NOR 4.09,78

 N 100 m aidat

1. Nadine Visser NED 12,68

2. Luminosa Bogliolo ITA 12,79

3. Luca Kozak HUN 12,83

4. Annimari Korte 12,89

5. Nooralotta Neziri 13,00

M kiekko

1. Daniel Ståhl SWE 69,23

2. Andrius Gudzius LTU 66,39

3. Kristjan Ceh SLO 66,07

M 110 m aidat

1. Andy Pozzi GBR 13,17

2. Wilhelm Belocian FRA 13,38

3. David King GBR 13,57

5. Elmo Lakka 13,79

Maailmalla tapahtuu

Rekkakuski aiheutti useita vaara­tilanteita Nelostiellä – kynti ojanpohjaa, kaatoi liikenne­merkkejä ja oli ajaa ihmisen päälle

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006598182.html

Valtava räjähdys venäläisellä huoltoasemalla

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8eae95ed-745b-4086-a31b-e4e76cfc0b80

Venäjä julisti koronarokotteensa valmiiksi – "Sputnikin" nopea kehitystyö herättänyt epäilyksiä turvallisuudesta

https://yle.fi/uutiset/3-11488368

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan maan viranomaiset ovat hyväksyneet käyttöön “maailman ensimmäisen koronavirusrokotteen”.

Putin sanoi toivovansa, että rokote saadaan pian massatuotantoon. Hänen mukaansa rokotuksen ottaminen perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta kaikilla tulee olla mahdollisuus saada rokotus.

Mielipiteet

MATIN VALTTIKORTTI JA SANNAN KAUHUKUVA

https://a-ppietila.eu/matin-valttikortti-ja-sannan-kauhukuva/?fbclid=IwAR1u2ZrLae7o-jaga_AIuC6frHeY7QUpdeBhKMBxwoK0PWIdzdQ6IhN7Isw

KAIKELLA ON HINTANSA tulee jälleen todistetuksi. Ay-liike kustansi demarien vaalivoiton ja nyt on takaisinmaksun aika.

Ay-johtajat, työnantajat ja valtiovallan edustajat ovat vuoden verran pohtineet työelämän uudistuksia, joilla lisättäisiin työpaikkojen määrää. Neuvotteluissa ei ole päästy sen pitemmälle kuin kirjaamaan erimielisyyksiä. Viime viikkoina on ollut paljon keskusteluja, mutta vähän tuloksia.

TOIMIHENKILÖITÄ edustavan STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi ääneen sen, mikä on tullut yhä ilmeisemmäksi. Palolan mukaan työllisyystavoite 30 000–60 000 uudesta työpaikasta voidaan siirtää seuraavalle vaalikaudelle ja vaikeat säästö- ja rakennepäätökset jättää seuraavan hallituksen tehtäväksi.

AY-JOHTAJILTA PUUTTUU halua, kykyä ja voimaa ryhtyä uudistuksiin, jotka vaikuttaisivat saavutettuihin etuihin tavalla, joka lisäisi työllisyyttä ja pelastaisi Suomen talouden.

Kyse on työn vastaanottamisen sääntöjen tiukentamisesta, varhaiseläkkeelle siirtymisen vaikeuttamisesta ja muutoksista työehtoihin, jotka helpottavat toisaalta uuden työntekijän palkkaamista ja vanhojen irtisanomista.

Koronakriisin ensimmäisessä vaiheessa osaa näistä toimista testattiin ja niillä pelastettiin tuhansia pienyrityksiä kaatumasta konkurssiin.

Näkökulma: Eikö keväästä opittu mitään? - Koronatestaus ei toimi rajoilla, eikä maan sisällä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0002c271-d4a8-43f7-aaac-09a598237d7d

Sanna Marinin (sd) hallitusta arvosteltiin keväällä siitä, että se heräsi koronakriisiin jälkijunassa. Viruslingot saivat singota koronavirusta vapaasti ja Helsinki-Vantaan lentoasema vuoti kuin seula. Tarvittiin presidentillistä patistelua, jotta hallitus sai dieselinsä kunnolla käyntiin.

Yle Areena

Vihreitä valheita

https://areena.yle.fi/1-4420731

Ympäristöä säästäviä sähköautoja, kestävästi tuotettuja elintarvikkeita ja reiluja tuotantomenetelmiä - mainiota! Jos yritysten mainoslauseet pitäisivät täysin paikkansa, voisimme pelastaa maapallon vain kulutustapojamme muuttamalla. Vaan entä jos kyse onkin vain vaarallisesta viherpesusta? Elokuvantekijä Werner Boote ja ympäristötoimittaja Kathrin Hartmann alkoivat tutkia yritysten ympäristöväitteitä. Kuinka suuri osa niistä on totta? Ohjaaja: Werner Boote, Itävalta, 2018. (U)

Prisma: Kun merenpinta nousee

https://areena.yle.fi/1-50432212

Merenpinnan kohoaminen on tulevaisuudessa yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista. Arviolta noin puolet maapallon väestöstä asuu ranta-alueilla ja suojien rakentaminen maksaa miljardeja. Miten ongelmaa on ryhdytty ratkaisemaan mm. Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa? T: mobyDOK/ZDF/3sat, Saksa

Youtube

Trump - White House AMPUMINEN!

https://www.youtube.com/watch?v=nAkZ6Rb6Kyk

Juuso ja Kuusamon Juusto

https://www.youtube.com/watch?v=NV-8Fzz8mZQ

Riikka Purra, vihapuhe ja tosiasiat

https://www.youtube.com/watch?v=z8YTUM4zfd4&feature=share&fbclid=IwAR0uv8yLVb968IyOkrOVV2yjGMuBFQPV3s8BgtS0fRTMHQN-OufnvT0lfNg

Velallisen ASEMA ja OIKEUDET muutoksessa pankkien ja rahoituslaitosten eduksi

https://www.youtube.com/watch?v=zlIfbKJBpg8

Huumori

Jopet Show extreemin kaipuu

https://www.youtube.com/watch?v=vmXnq-IsHD8

Jopet-Show - Sivupersoonamies Risto Jarva osa 1

https://www.youtube.com/watch?v=YLOg3dtJYSc

Lapinmies - Pimiää aikaa

https://www.youtube.com/watch?v=rwASt9kBcYw

Musiikki

Rauli Badding Somerjoki -Paratiis

https://www.youtube.com/watch?v=FJG76l345E4

Jope Ruonansuu - Enkeleitä toisillemme

https://www.youtube.com/watch?v=1y77lUqbxls

Kari Tapio - Mun sydämeni tänne jää.wmv

https://www.youtube.com/watch?v=wBr5-BpBVC8

Suvivalssi

https://www.youtube.com/watch?v=MLIEw9d4hu4

Pennitön uneksija

https://www.youtube.com/watch?v=IldKi9gzVBs

Terveys

15 Foods That Unclog Your Arteries Naturally Like Magic

https://www.youtube.com/watch?v=RFE8MFBZURI

15 Foods That Reduce Your Heart Attack Risk According to Doctors

https://www.youtube.com/watch?v=TKyY5zhrlfQ

10 Foods to Avoid to Get the Flat Belly You've Dreamed Of

https://www.youtube.com/watch?v=bfwgVVTc40Q&t=23s

Kuntoilu

Physio Neck Exercises Stretch & Relieve Routine

https://www.youtube.com/watch?v=yt3CpkmFAfc

8 Min Neck Stretches for Neck Pain Relief Exercises

https://www.youtube.com/watch?v=A-ZhcHmG-a8

Yoga for Neck and Shoulder Relief - Yoga With Adriene

https://www.youtube.com/watch?v=SedzswEwpPw


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti