sunnuntai 23. elokuuta 2020

MA 24.08.2020 Urani ja elämäntapahtumani 1976-1980

 SOK:n liikkeenjohdollisen kenttäkoulutuksen jälkeen 1976 siirryin henkilöstöpäälliköksi Imatralle Osuuskauppa Vuoksenmaahan. Siihen oli aikanaan liitetty Jääsken Osuuskauppa, Ilmeen Osuuskauppa, Rautjärven Osuuskauppa ja Ruokolahden Osuuskauppa. Tuolloin Osuuskauppa Vuoksenmaan toimipaikkoja olivat Imatrankosken Sokos-tavaratalo ja ravintola Vuoksenvahti, Mansikkala Sokos-Market ja Vuoksenniskan Sokos-tavaratalo ja ravintola Vuoksenniskalla sekä Shell-huoltamo ja baari, Mansikkalan uimahallin kahvio, Mansikkala autotalo ja korjaamo sekä Ruokolahden ja Rautjärven myymälät. 

Henkilöstöpäällikkönä pääsin perehtymään tarkasti henkilstöhallintoon ja eri alojen työehtosopimuksiin. Toimin myös Osuuskauppa Vuoksenmaa työsuojelupäällikkönä. Henkilöstöhallinnon puolella huomasin palkkausasioissa virheitä, jotka sitten korjasin huomaamattomasti nostamalla henkilöstön palkat ajan tasalle. Esimerkiksi ikävuosikorotukset oli monille työntekijöille jäänyt tekemättä. Perehdyin mielestäni erittäin hyvin asioihin ja sitten kun yrityksen taloudellinen tilanne oli sellainen kuin oli, niin jouduin yrityksen hekilöstösaneeraajaksi 26-vuotiaana henkilöstöpäällikkönä. Se oli henkisesti vaikea ja raskas tehtävä, mutta onnistui mielestäni erittäin hyvin.Asuimme Elsankujalla. 


Ennenkuin olimme muuttaneet Imatralle meille oli syntynyt toinen lapsi. 


Minä halusin uralla eteenpäin ja suoritin seuraavaksi SOK:n liikkeenjohdollisen tavaratalokoulutuksen. Koulutuspaikkana oli SOKOS Joensuu ja teoriajaksot Jollas-opistolla Helsingissä. Tavaratalokoulutuksesta oli suurta hyötyä minulle, sillä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja SOKOS-tavaratalo olivat hyviä ja monipuolisia koulutuspaikkoja. Palasin takaisn Imatralla tavaratalopäälliköksi. Tuossa vaiheessa myös headhunterit olivat huomanneet menestyksellisen urani ja minulla ryhdyttiin tarjoamaan mitä houkuttelevimpia työpaikkoja aina Asko Oy:n toimitusjohtajan paikkaa myöten. Vaimo oli kuitenkin sitä mieltä että hän haluaa takaisin lähemmäksi kotiseutua.

Isäni kuoli vuonna 1978 ja se oli minulle henkisesti raskasa asia. Vaikka meillä kotona kutsuttiin isää isännäksi niin minulle hän oli isä.

Jollas-opisto

Tavaratalopäällikkönä Osuuskauppa Vuoksenmaassa
Imatrankoski kuohuu
Suhdetoiminta kuului myös tavaralopäällikön tehtäviin

Pudasjärven Osuuskaupassa markkinointipäällikkönä

Sitten hain Pudasjärven Osuuskaupan markkinointipäällikön paikkaa vuonna 1979 ja tulin valituksi. Pudasjärven Osuuskaupan toimipaikkoihin kuului Sokos-tavaratalo, jossa oli vahva rauta- ja maatalousosasto sekä Sivakka-kahvila. Tien toisella puolella on Hotelli Kurenkoski sekä lähietäisyydellä Shell-huoltamo. Lisäksi Pudasjärven Osuuskaupalla oli iso myymäläverkosto ja viisi myymäläautoa. Siellänkin tehtäväkseni tuli tietynlainen saneeraajan rooli. On pakko tunnustaa, että yrityksen toimitusjohtajan ammattitaito ja koulutus ei ollut meikäläisen veroinen ja siksi työni ei ollut kovin motivoivaa. Avainhenkilöstö Pudasjärven Osuuskaupassa oli mielestäni parasta mahdollista. Siksi työ kuitenkin kiinnosti ja motivoi.


Toimin Pudasjärven Urheilijoiden lentopallojaoston puheenjohtajana. PU:n puheenjohtajana toimi  Sammelvuo.

Meille syntyi kolmas lapsi

Kalajoki 23.08.2020


Kalajoen Pallo hävisi VetU:lle 2-0. Henri Lassila teki molemmat VetU:n maalit.

Ensi Torstaina K-Pallo kohtaa kotonaan IFS:n Merenojan kentällä.


Alueelliset uutiset 23.08.2020

Raahen Olut­huo­neen yrit­tä­jäl­lä ko­ro­na­tar­tun­ta – al­tis­tu­nei­ta voi olla satoja

https://www.raahenseutu.fi/raahen-oluthuoneen-yrittajalla-koronatartunta-alti/2805474


Raahen Kes­kus­kou­lul­la ko­ro­na­ta­paus – kym­me­niä al­tis­tu­nei­ta ta­voi­tel­laan vii­kon­lo­pun aikana

https://www.raahenseutu.fi/raahen-keskuskoululla-koronatapaus-kymmenia-altist/2800550


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti