SU 23.08.2020 Muistoja 46 vuoden takaa

Menin naimisiin 9.3.1974. Meidät vihittiin Kalajoen kirkossa.

Maalaus hääkuvasta. Maalauksen on tehnyt taitelija Rositsa Tancheva

Minusta tuli isä ja meistä tuli perhe. 40 vuoden kuluttua tilanne muuttui

Osallistuiin SOK:n liikkeenjohdolliseen kenttäkoulutukseen 1974-1976, Käytännön jaksot suoritin KPO:ssa eri toimpisteissä ja SOK:n Kokkolan konttorilla ja teoriajaksot Jollaksessa Helsingissä.. Koulutus oli tiedolliselta anniltaan erinomainen. Koulutus oli käytännön koulutusta eli opittiin tekemällä.

Tässä kuva liikkeenjohdon kenttäkoulutuksen ryhmästäni

Rentouduttiin välillä monella tavalla.

Todistustenjako

Kalajoki 22.08.2020

Merenojan yhtenäiskoulun esittely

Kalajoella Vuoden Lähiruokateko -tunnustus myönnettiin tällä kertaa Tapion Tuvalle: "Pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti hyödyntänyt ja tuonut esiin lähiruokaa"

Pikaruokaravintola Xmeal on avattu Kahvila Cafun yhteyteen Kalajoella – "Tuli juuri oikeaan saumaan"

Auton ja ulkorakennuksen palot uhkasivat myös asuinrakennusta Kalajoella – Vakavilta henkilövahingoilta säästyttiin, yksi henkilö hengitti savua tulipalon alkuvaiheessa

JHT kausi 2020-21 - haastattelussa Juho Ratilainen

S-Kiekko – JHT 4-5

Taistelu on tauonnut Seinäjoella
Rikkonainen ottelu päättyi rangasituslaukausten jälkeen 4-5 JHT:n voittoon ja voitosta voittoon mennään Tänään molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta paremmalla viimeistelyllä olisi JHT:lla ollut mahdollisuudet lyödä peli pakettiin jo ensimmäisen ja toisen erän aikana.

Ensimmäisessä erässä JHT aiheutti ongelmia seinäjokisille hyvällä liikkeellään ja pääsikin useaan otteeseen ylivoimalle. Tehottomuus ja vastustajan hyvä maalivahtipeli piti kuitenkin ottelun tiukkana ja tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisessa erässä ei vauhti hyytynyt, vaan mentiin eikä meinattu. Maalipaikkoja oli puolin ja toisin, molemmat joukkueet onnistuivat rokottamaan vastustajan virheistä kahdesti ja kolmanteen erään lähdettiin 3-3 tasatilanteessa.

Kolmas erä alkoi S-Kiekon ylivoimalla ja he käyttivät tilaisuuden tylysti hyödykseen. Näinpä JHT joutui kolmannessa ja viimeisessä erässä raapimaan tiensä takasin peliin mukaan. Niin myös tapahtui, JHT paineisti kovaa ja ei antanut S-Kiekon viisikolla hetken rauhaa. JHT hallitsi ja maalipaikkoja oli, mutta kiekko ei vaan meinannut pomppia sisään. Sitten kova työnteko toi mahdollisuuden, kun S-Kiekko joutui aivan erän lopussa rikkomaan kahdesti 10 sekunnin sisään ja JHT pääsi pyörittämään 5-3 ylivoimaa. Ylivoima toi toivottua tulosta ja peli oli tasan 4-4. Ottelu päättyi tasalukemiin ja mentiin jatkoerään.

Jatkoerässä molemmilla oli paikkansa, mutta voittajaa ei selvinnyt. Mentiin rangaistuslaukauksille ja JHT:n Jani Nurkkala sekä Juho Ratilainen ratkaisi voiton kalajokisille.