lauantai 8. elokuuta 2020

LA 08.08.2020 Kesä jatkuu Kalajoella

 

Kalajoki

Mopopoikien toimintaan Kalajoella poliisi kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Keuliminen ja liika vauhti karsitaan pois. Jokisen liikuntapuiston läheisyydessä mopopojat ovat todella suuri riski pienille lapsille. Skeittauspaikkakin joutuu tarkemman kontrollin kohteeksi. Ilkivalta kitketään yhdessä viranomaisten kanssa pois. Vetoan mopoilevien ja pyöräilevien lasten äiteihin ja isiin jotta he muistuttaisivat lapsiaan liikesääntöjen noudattamisen tärkeydestä. Keuliminen ja kova vauhti eivät kuulu hyviin tapoihin ja ovat liikennesääntöjen vastaista toimintaa.

Alueuutiset

Tässäkö ratkaisu kaupunkien hanhiongelmiin? Kokkola valjasti koirat käyttöönsä – ”Yleensä muutama karkotus riittää”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5c695f8f-6616-44ad-a30d-150ea62d6dec

Hanhien karkotusta koirilla on toteutettu onnistuneesti kesästä 2019 asti Kokkolan Meripuistossa.

Kokkolan kaupungin mukaan Meripuisto on Kokkolan suosituin puistoalue ja uimaranta, ja hanhien kanssa on ollut siellä ongelmia jo useita vuosia.

Hanhia on ollut puistossa satoja. Niiden jätökset aiheuttavat isoja ongelmia puiston viihtyvyyteen ja hygieniaan, toteaa Kokkolan kaupunginpuutarhuri Sini-Marja Sangi.

Kokkolassa tehtiin hanhien karkotusta tasaisesti koko viime kesä, ja tänä vuonna se aloitettiin aikaisin keväällä.

Kotimaan uutiset

Viimeisen viikon aikana eniten uusia tartuntoja todettu Helsingissä ja Espoossa – HS:n grafiikat kertovat nyt myös tuoreimmat kunta­kohtaiset tiedot

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006564428.html

Erkin kommentti: Koronaviruspandemian toinen aalto on alkanut Suomessa.

Suomen koronatilanne nyt: katso perjantain tiedot

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/734e5f0c-23ee-4d27-9176-9d68c79944ce

Olemme matkalla kevään tilanteeseen” – Korona tulee taas ulkomailta, ja ylilääkäri vaatii rajuja muutoksia karanteeneihin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006595650.html?utm_medium=social&utm_content=android.is.fi&utm_source=facebook.com&utm_campaign=fb-share&fbclid=IwAR2zN7YuyeTFDqqO89yNc1yuhalVUOAaDu_VY4M9m_2B0cQ-C4xl09WwrnE

Matti Vanhanen ei aio jatkaa valtiovarain­ministerinä koko vaalikautta: ”Voitte olla varmoja siitä”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006595431.html

Erkin kommentti: Kuten ennustin niin Matti Vanhanen ei kykene hoitamaan valtionvarainministerin tehtävää kunnolla. Sairaudet, korkea ikä, omakotilan rakentaminen samanaikaisesti ja riiustelu uuden morsiammen kanssa ovat syitä, jotka estävät Vanhasen tehokkaan valtionvarainministerin työ. Kepu siis petti jälleen. On todennäköistä, että Vanhanen kykenee valtionvarainministerinä esittämään alkoholin hinnankorotusta ja eläkeiän korotusta. Vanhanen siis toimii leipäpappina ja virkamiehet toteuttavat budjetin laatimisen vihervasemmiston nuottien mukaan. Ei ollut keskustasta ja Matti Vanhasesta valtion talouden vartijaksi.


Valtiovarainministeri Vanhanen: Nyt on elvytyksen, ei leikkauslistojen aika

https://yle.fi/uutiset/3-11484119?fbclid=IwAR0AJYbfx416qzXXgHugRXY7oCTXH4qhKASvaOGks2a4L7bwam0vNQzbJb4

Erkin kommentti: Vanhanen toteuttaa SDP:n ja muun vihervasemmiston talouspolitiikkaa.

Vanhanen puolustaa EU:n elvytyspakettia Suomen tuplamaksajaroolista huolimatta: ”Paketin avulla talous saadaan elpymään koko unionin alueella”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006595440.html

Erkin kommentti: Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

Kokoomusnuoret toimittaa Venäjän suurlähettiläälle kartan Suomen rajoista: ”Venäjän hävittäjissä vaikuttaa olevan todella huonot navigointilaitteet”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006595173.html

Erkin kommentti: Kokomusnuoret toiminnallaan osoittavat miksi Kokoomuksen kannatus ei nouse oppositiossakaan ja miksi Kokoomusta ei kannata äänestää – älyvapaata toimintaa.

Kohu Atte Jääskeläisen ylijohtajanimityksestä paisuu – "Oikeuskanslerin tulisi puuttua"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3f9e5a57-ab58-4b95-a8dc-e0b757d3c7f2?fbclid=IwAR332ZyijZ3iBID2jttDKnl6xCguIwhRjx_0dKU88M4u8OwxjwqnRMOUUiM

Valtioneuvosto nimitti Jääskeläisen tehtäväänsä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk) esityksestä. Nimityshanke oli Kososen viimeisimpiä virkatehtäviä ministeriössä. Jääskeläiseltä löytyy keskustataustaa nuoruusvuosilta.

Jääskeläinen päihitti loppusuoralla Erja Heikkisen ja Birgitta Vuorisen, joilla molemmilla on takanaan mittava kokemus eri tehtävistä, myös johtamisesta, opetus- ja kulttuuriministeriön tiede- ja korkeakoulupolitiikan osastolla. Jääskeläinen nousi heidän edelleen, koska hänen edukseen katsottiin laaja-alainen johtamiskokemus muilta sektoreilta sekä viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Nimitysmuistiossa todetaan muun muassa, että ”kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista haastatteluun kutsuttiin Heikkinen ja Vuorinen osaston toimialaan kohdistuvan kokemuksen johdosta, Jääskeläinen erityisesti haastaviin johtamistilanteisiin kohdistuvan johtamiskokemuksen johdosta”.

Onko normaalia, että tällaiseen virkaan valittavan osalta korostetaan lähinnä johtamiskokemusta jostakin muulta alalta, substanssiosaamisella ei ole niin väliä?

– Teoriassa johtamiskokemuksen korostaminen on mahdollista, mutta se on vain yksi taito muiden joukossa. Yleensä taito eli relevantti työkokemus ja koulutus ovat noin 40 % kokonaisharkinnasta, kyvyt - luontaiset ja opitut - saman verran ja koeteltu kansalaiskunto eli toisaalta myönteisenä luottamustehtävät ja muu kansalaisaktiivisuus, tutkijatohtori Muukkonen toteaa.

Ulkomaan uutiset

Europol-pomo MTV:n erikoishaastattelussa: Suuri määrä EU:n korona-rahoja uhkaa valua ammattirikollisten ja mafian käsiin

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/europol-pomo-mtv-n-erikoishaastattelussa-suuri-maara-eu-n-korona-rahoja-uhkaa-valua-ammattirikollisten-ja-mafian-kasiin/7887966?fbclid=IwAR0Uahd2fXVapzz1daMfkHOZbJJ4wQt-RYbDdDsvdhrzJY4dD9_3cYvd5_4#gs.ca8op0

Miljardeja euroja virtaa Eurooppaan ja Italiaan, eikä mafia vain katso sivusta. Se tulee sukeltamaan rahamereen, DIA:n johtaja Giuseppe Governale arvioi.

Huoli ei ole tuulesta temmattu, sillä esimerkiksi viimeksi tammikuussa Italian poliisi kertoi paljastaneensa massiivisen huijauksen, jossa rikollisten epäillään vieneen melkein kymmenen miljoonaa euroa sisilialaisille maanviljelijöille tarkoitettuja tukirahoja vuoden 2013 jälkeen. Tapauksen tiimoilta otettiin kiinni lähes sata ihmistä.

Joukossa olivat muun muassa kahden mafiaperheen johtajat.

Saudi-Arabian kruununprinssiä syytetään yrityksestä lähettää tappajaryhmä Kanadaan surmaamaan entinen tiedustelu-upseeri

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006594332.html

Tiedustelu-upseeri Saad al-Jabrin mukaan kruununprinssi Mohammed bin Salman haluaa hänet hengiltä, koska hän tietää kiusallisia asioita tämän valtaannoususta. Al-Jabrin lapset ovat kadonneet ja heitä arvellaan pidettävän panttivankeina, jotta isä palaisi kotimaahansa.

Koko maailmassa todettu 19 miljoonaa korona­tartuntaa: Katso, missä epidemia kiihtyy ja missä hidastuu – IS seuraa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006564733.html

Talousuutiset

Ponsse 50-vuotta historiavideo

https://www.youtube.com/watch?v=xkMonVWw-fo&fbclid=IwAR0LwPCbgK1CqWhdAX_qzAMtUAt63nSvKRXohWUI2zuVYirJ17sfpwmDRhU

Maatalouden kuormitus Itämereen uhkaa nousta historian pahimmaksi tänä vuonna – satojen miljoonien tukirahat uusjakoon?

https://yle.fi/uutiset/3-11450795

Erikoistutkija Seppo Knuuttila sanoo, että maatalouden ravinnevalumat ovat suurin yksittäinen syy siihen, ettei vähennystavoitteissa ole onnistuttu.

Urheilu-uutiset

Artturi Lehkonen otti ratkaisijan roolin! Montreal Canadiens eteni NHL:n pudotuspeleihin

https://www.iltalehti.fi/nhl/a/b66dd32f-75ec-4c64-9959-7414aa641b4d

Jonne Virtanen heilutti nyrkkejään Pitsiturnauksessa – Lukko kaatoi Sportin finaalissa

https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/27a2faf7-6d5b-49ed-9518-fb264909832e

Mielipiteet

Kommentti: Tyyntä myrskyn edellä – uusien työpaikkojen synnytys­tuskat polttavat hallituksen näppejä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006595094.html

Minkälaista politiikkaa keskusta haluaa hallituksessa tukea, miten puoluekokous evästää keskustajohtoa? Onko keskusta hallituksessa taloudellinen omatunto vai punavihreiden hallituskumppaneidensa aisankannattaja?

Keskustalla on budjettiriihessä vastavalittu puheenjohtaja, budjetista vastuussa on valtiovarainministeri Vanhanen, ja keskustan pelikirja on toistaiseksi avoin tapaus.

Keskustan puoluekokouksesta on budjettiriiheen puolitoista viikkoa – ennusteissa on tyvenen sijasta myrskyä. Ellei ikäviä ja vaikeita päätöksiä lykätä taas tuonnemmaksi, ja kukin osapuoli pitää parempana olla puhtaasti aatteellinen kuin ahtaasti puutteellinen.

Alaston keisari

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kalle-isokallio/alaston-keisari/?fbclid=IwAR0CehcBV0PGambpRvK6WEMqvbRxKlkSSUGt2S3KW7mEgGzZuGMCsk0dEWY

Kun asiasta valehdellaan valtakunnan mediassa riittävän pitkään, se muodostuu ajan kanssa kansalaisten mielessä totuudeksi. Siksi poliitikot, jos eivät nyt suoraan valehtele, ainakin käsittelevät totuutta suuripiirteisesti.

Poliitikot luovat kansalaisille mielellään mielikuvan, että valtiolla, kunnilla tai kovinkin epämääräisellä ”yhteiskunnalla” olisi jossain rahaa, jota se voisi jakaa poliitikkojen kannattajille, Tai jos eivät kehtaa suorastaan väittää jakavansa raakaa rahaa, väittävät tarjoavansa kannattajilleen ”ilmaisia” palveluja. Selvennyksen vuoksi kannattaa muistuttaa, ettei ”ilmaisia” palveluja ole. On vain joillekin kansalaisille maksuttomia palveluja, jotka jotkut muut kansalaiset maksavat. Valtiolla eikä kunnilla ole myöskään penniäkään omaa rahaa, jota poliitikot voisivat kannattajilleen jakaa. Niillä on vain oikeus ottaa pakkokeinoilla uhaten joidenkin kansalaisten pankkitileiltä rahaa ja siirtää niitä joidenkin muiden kansalaisten tileille.

Miten EU (ja euro) pelastetaan? Osa II

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/miten-eu-ja-euro-pelastetaan-osa-ii/?fbclid=IwAR1yqQFQW5rQj3PllQnJxA_L0tnm1rx-pu7l_VF5NENNKcENviquMDTCNsE

On päivänselvää, että euro ei voi selvitä nykymuodossaan. Kuten blogisarjan edellisessä osassa selitin, nyky-euro ei millään kestä kasassa ilman tulonsiirtounionia, johon ei ole kannatusta pohjoisissa jäsenmaissa. Sen pakottaminen Euroopan ylle johtaisi todennäköisesti ainoastaan poliittisten ääriliikkeiden voimistumiseen, ja lopulta EU:n hajoamiseen.

Miten tältä voidaan välttyä? Melko helposti. Italian, Kreikan ja Suomen euroerolla.

Tämä saattaa kuulostaa älyttömältä, mutta tälle voidaan mielestäni esittää vahvat perustelut. Ne alkavat euron menestyjien ja häviäjien tunnistamisella.

Maailmalla tapahtuu

Lento-onnettomuus Intiassa, koneen runko katkesi – ainakin 17 ihmistä on kuollut

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a792af6d-0125-4255-8ef6-ed6343c6242b

Kaksi venettä törmäsi venekisan yhteydessä Hangon Itäsataman edustalla – yksi kuoli

https://yle.fi/uutiset/3-11485080

Yle Areena

Prisma: Kun merenpinta nousee

https://areena.yle.fi/1-50432212

Merenpinnan kohoaminen on tulevaisuudessa yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista. Arviolta noin puolet maapallon väestöstä asuu ranta-alueilla ja suojien rakentaminen maksaa miljardeja. Miten ongelmaa on ryhdytty ratkaisemaan mm. Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa? T: mobyDOK/ZDF/3sat, Saksa

Prisma: Liekkien keskellä

https://areena.yle.fi/1-50333901

Ennennäkemättömän laajat metsäpalot ovat vallanneet uutisotsikot ympäri maailman. Planeettamme on tulessa, ja liekkejä vastaan taistellaan paitsi palomiesten, myös tutkijoiden voimin. Dokumentti tutkii Kalifornian tuhoisinta metsäpaloa ja selvittää, mitkä historialliset, ekologiset ja metsänhoidolliset syyt ovat johtaneet nykyiseen maastopalokriisiin. T: Miles O'Brien Productions LLC/WGBH, Yhdysvallat

Youtube

Jussi Halla-aho

https://www.facebook.com/hannu.akkanen/videos/2929013917210211/

Sulo the Bearman - FINLAND

https://www.youtube.com/watch?v=9DdJhNlM7ao

Eurooppa elpyy, mutta elpyykö Suomi?

https://www.youtube.com/watch?v=IMDrFTPL5MI

KorkkiTV: EU-suomalaiset sujahtivat kotilomille ilman karanteenia

https://www.youtube.com/watch?v=SjWDSxzlwcE

Wille Rydman servaa "Husu" Husseinin!

https://www.youtube.com/watch?v=AVSpmRAlXFM

Musiikki

L'italiano (Toto Cutugno) - The Gypsy Queens

https://www.youtube.com/watch?v=1BfEUevxKig

Дорогой длинною - Дуэт «ЛюбАня» / Those Were The Days - "LiubAnya" accordion duo

https://www.youtube.com/watch?v=lWTnQ4qj24U

Band ODESSA - Одуреть не встаь песня !

https://www.youtube.com/watch?v=_J_n9s48pkU

O Sole Mio - Dmitri Hvorostovsky

https://www.youtube.com/watch?v=rccFRPYei8A

Huumori

Jopet-Show - Vissymies

https://www.youtube.com/watch?v=JYUZnNfUoV0

Jopet-Show - Lääkäri Kaikkonen osa 3

https://www.youtube.com/watch?v=qM0SvtRxBAk

Jopet Show Mauri Hilla Suo

https://www.youtube.com/watch?v=qdJpEbxJwXw

Jopet Show kuulikko

https://www.youtube.com/watch?v=Yo5Ntv3Xog0

Terveys

7 Things You Should Know About A Colonoscopy & Colon Health

https://www.youtube.com/watch?v=CiCCjb0uY8E

Take This in the Morning Before Breakfast & Clear Clogged Arteries and Control High Blood Pressure

https://www.youtube.com/watch?v=O7aiG0D0qo0

The REAL Health Benefits of Garlic and Honey

https://www.youtube.com/watch?v=vR6pm79xnuI&t=86s

10 Signs Your Body Needs More Magnesium

https://www.youtube.com/watch?v=n0ufYKUTUXk

Kuntoilu

Over 60 and self-quarantined? Do these 5 exercises DAILY

https://www.youtube.com/watch?v=yQ0G5x5hI28&t=89s


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oulun poliisipäällikkö Mika Heinilä, 

tiedoksi päministeri Sanna Marin, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja sisäministeri Maria Ohisalo

Te olette vastuussa siitä, että asiani R20/925 tutkitaan perustuslain, poliisilain ja esitutkintalain mukaisesti ilman aiheetonta viivtystä.

ssp-sopimus muistitikulla

Olen toimittanut salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen Oulun poliisille sekä kirjallisena kopiona että muistitikulla. Se todistaa valtiopetoksen Suomessa. Esko Ahon hallitus ja neljä pankkia sopivat SSP-sopimuksen 22.10.1993, jonka perusteella markkinoilta poistettiin kymmeniä tuhansia yrityksiä pankkien pelastamiseksi. Meillä ei silloin ollut voimassa valtuuslakia eikä poikkeuslakeja. Valtiopetos ei vanhene koskaan.

Rikos on tämä:

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni. Minulle on aiheutetu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.

Katson, että viranomaisten toiminta asiassani täyttää kidutuksen tunnusmerkistön.Suomen viranomaisten toiminta asiassani on ollut perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaista. Kohtelu täyttää kiistatta ihmisoikeusrikosen tunnusmerkistön ja ennenkaikkea kidutuksen tunnusmerkistön. Toiminta on ollu perustuslain vastaista.

Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa ja todistusaineistot ovat kiistattomat. Miksi en saa oikeutta? Entinen asianajaja Asko Keränen on tunnustanut rikoksensa ja varatuomari Paavo M. Petäjä ovat tunnustaneet rikoksensa. He ovat toimineet syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikoskumppaneina. Esteellinen syyttäjä on estänyt rikostutkinnat ja poliisi Raimo Ollila on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa.

Todelliset syylliset ovat tässä

  • kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari, edelleenkin vapaalla jalalla

  • asianajaja Antti Latola, edelleenkin vapaalla jalalla, päämies Arsenal Oy

  • asianajaja Hannu Maskonen ( tehnyt itse oman lopullisen ratkaisunsa), päämies Kera Oy

  • varatuomari Paavo M. Petäjä, kuollut ( tunnustanut rikoksensa)

  • entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen ( tunnustanut rikoksensa, saanut ehdottoman vankeustuomion muista rikoksista)

Rikollisten suojelijat

  • poliisi Raimo Ollila

  • poliisi Petri Oulasmaa

  • Oulun KRP

Kiduttajat

  • kihlakunnanvouti Anssi Tuomaala

  • ulosottomies Eveliina Nissilä

SSP-sopimuksesta johtuu PR-talojen konkurssivyyhti, jonka todistusaineisto on kirjassani Olet Maamme Armahin Suomenmaa. Olen toimittanut tätä kirjaa 4 kappaletta Oulnn poliisille.

Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html

Minä edellytän, että rikostutkinta asiassa on suoritettu Teidän johdollanne ilman aiheetonta viivytystä 21.08.2020 mennessä jotta saan vahinkorvaukset Suomen valtiolta mahdollisimman pian.

Kalajoella 07.08.2020

Erkki Aho

Merenojatie 9 B 16

85100 Kalajoki

e.ahoky@gmail.com

044-3025948

www.erkkiaho.com

Nimeni on Erkki Aho

https://www.youtube.com/watch?v=sJN6sWVJ5C4&t=3s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti