tiistai 2. maaliskuuta 2021

TI 02.03.2021 Riitta-Liisa Roponen naisten vapaan 10 km:n hiihdossa MM-kisoissa 10.s

 

Riitta-Liisa Roposelta loistosuoritus! 
Tässä Riitta-Liisa Kalajoen Hiekkasärkkien maisemissa rullasuksihiihdoissa.


Aivan aluksi...

https://www.youtube.com/watch?v=iBY2bbggxyE

Aivan aluksi haluan kiittää Elisa Oyj:n toimintaa asiassani. Asia on nyt kunnossa. Aivan esimerkillistä ja kiitettävää toimintaa Elisa Oyj:ltä. Kiitos nopeasta ja oikeasta toiminnasta Elisa Oyj:lle. Elisa Oyj oikaisi virheellisen perinnän.

Tästä huolimatta perintätoimisto Intrum yhä edelleen jatkaa perimistä minulta tuon poistetun saatavan osalta. Perintätoimistojen valvonta on saatava kuntoon. Suomessa on ryhdyttävä toimenpiteisiin perintätoiminnan siirtämiseksi pois yksityiltä yhtiöiltä, joiden toiminta on todella härskiä ja osittain jopa puolirikollista.

Olisi hyvä jos saisimme tämän perintätoimisto Intrumin toiminnan valvovan viranomaisen isonnuslasin alle.

Perintätoimistojen valvonta

https://avi.fi/asioi/yritys-tai-yhteiso/valvonta-ja-kantelut/raha-ja-omaisuus/perintatoimistot


Nuorempana harrastin urheilua. Ostin juoksuvalmentaja Arthur Lydiardin juoksuvalmennusoppaan ja juoksin n. 160 km viikossa. Painoni oli silloin n. 62-63 kg.

Vanhuus ei tule yksin. Reilu vuosi sitten minä kaaduin jäätiköllä selälleni ja löin pääni jäähän. Sain aivotärähdyksen ja siitä toipuminen kesti useita kuukausia. Viime keväänä myös koronaepidemia alkoi rajoittaa liikkumista. Stressin johdosta painoni alkoi nousta. Painoni on melkein kaksinkertainen nuoruusvuosiini verrattuna. Pyöräilin kesällä kuitenkin n.1000 kilometriä, mutta se on vain vajaat puolet siitä mitä muina kesinä. Jouduin koronaepidemian takia jättämään kuntosalitreenit ja uintireissut pois ohjelmasta. Myös jumppaaminen jäi vähemmälle. Liikkumattomuus ja stressistä johtuva tilanne vaikeuttivat elämääni ja painonhallintaan. Polveni alkoivat reagoimaan asiaan. Tammikuussa en enää pystynyt liikkumaan kuin 6 km eli vajaat 200 metriä päivässä koko kuukauden aikana, koska polveni olivat niin kipeät, että en voinut kunnolla nukkuakaan. Oikeassa polvessa oli pistävää kipua. Helmikuun aikana pääsin lääkärinvastaanotolle. Polveni röntgenkuvattiin ja kuvista näkyi, että rustot polvissa olivat todella pahasti kuluneet. Varsinkin vasen polvi oli todella pahannäköinen, Minulta on aikanaan leikattu vasemmasta polvesta kierukka pois, Sain polviini pistokset eli laitettiin ”öljyä rattasiin”. Minulle määrättin nivelrikkooon myös rustoihin auttavaa lääkettä. Lääkkeet ovat tehonneet. Olen opetellut kävelemään sauvojen avulla. Nyt pystyn kävelemään reilun kilometrin päivässä. Painonpudotus on alkanut ja syksyyn mennessä yritän saada painostani pois n. 10-15 kg. Liikunta on paras lääke. Nauttikaan liikunnasta vielä kuin pystytte.


Kalajoki


Sari Haapanen keskittyy sokerointiin ja lopettaa jalkahoidot – "Sokerointien osuus hoidoista on jatkuvasti lisääntynyt, korona lisäsi myös verkkokaupan kysyntää"

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/611752

Erkin kommentti: Olen ollut erittäin tyytyväinen Kalajoen jalkahoitolan palveluun. Koska Sari Haapanen lopettaa jalkahoitojen tekemisen, niin joudun etsimään uuden jalkahoitojen tekijän.


Kalajokinen Nina Nilsson myymäläpäälliköksi Rautioon – "Haluan tehdä kaupasta kotoisan"

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/611806

Rautioon avattavan kyläkaupan myymäläpäälliköksi on valittu kalajokinen Nina Nilsson


Alueuutiset


Aluehallintovirastot kiristävät rajoituksia kiihtymis- ja leviämisalueilla – katso, mikä muuttuu omassa maakunnassasi

https://yle.fi/uutiset/3-11813167

Pohjois-Pohjanmaalla aiotaan sulkea ravintolat muulta kuin take away -myynniltä 8.3. alkaen.

Koulujen mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä päätetään tiistaina 2.3. Samalla myös päätetään, tuleeko maakuntaan 6 hengen kokoontumisrajoitus.

Maakunnassa pysyy voimassa ainakin siihen saakka kymmenen hengen kokoontumisrajoitus. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto suunnitteli alun perin kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jo maaliskuun alusta saakka, mutta koronanyrkki päätti perjantaina 26.2., että rajoitusta ei muuteta.

Aluehallintovirasto määrää kunnat järjestämään terveystarkastuksen kaikille, jotka tulevat maahan alueella sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta. Maaliskuun ajan kestävä määräys koskee Oulun kaupunkia, Kuusamon kaupunkia sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää.

Erkin kommentti: Mielestäni kuntien tulisi saada päättää asioista. Nyt päätökset tehdään Oulun tautitilanteen perusteella koskemaan koko maakuntaa.


Pyhäjoelta nousi tiistaina kaksi uutta tartuntaa THL:n koronakartalle – Kallion alueella ei todettu viikonlopun aikana uusia koronatapauksia

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/611813


Henkilöauton kuljettaja kuoli nokkakolarissa rekan kanssa Siikalatvalla

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007834590.html


Kotimaan uutiset


Suomessa todettu 581 uutta koronatartuntaa ja 5 uutta koronaan liittyvää kuolemaa

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be751c48-0032-4db2-b076-8ba5e71feb18

Suomessa on raportoitu tiistaina 581 uudesta koronavirustartunnasta. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 58 645 koronavirustartuntaa.

Tiistaina on kerrottu viidestä uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemasta. Kokonaisuudessa tautiin liittyviä kuolemia on kirjattu 755.

Tehohoidossa on tiistain tiedon mukaan 39 potilasta, erikoissairaanhoidon osastoilla 108 ja perusterveydenhuollon osastoilla 100


Oikeustieteilijät arvostelevat ankarasti hallitusta valmius­lain käyttöön­otosta: ”Lain­vastaista”, sanoo professori Martin Scheinin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007833714.html

Valtioneuvosto ei kuitenkaan anna niistä eduskunnalle käyttöönottoasetuksia, vaikka valmiuslaki sitä edellyttää.

Valtioneuvoston päätös valmiuslain 106 §:n ja 107 §:n käyttöönotosta ilman asetuksen antamista on lainvastainen, ja siksi myös valtioneuvoston päätös ottaa valmiuslaki sovellettavaksi on kokonaisuudessaan lainvastainen. Se on myös tarpeeton, koska ravintoloiden sulkemista koskeva lakiehdotus annettiin perustuslain 23 §:n [perusoikeudet poikkeusoloissa] eikä valmiuslain nojalla”, sanoo perustuslain 23:nnen säännöksen valmisteluun aikoinaan osallistunut Britannian tiedeakatemian oikeustieteen tutkimusprofessori Martin Scheinin.

Mielestäni valmiuslain kuudennen pykälän perusteella on täysi selvä asia, että näitä säännöksiä ei voida valmiuslain nojalla ottaa käyttöön, vaikka valtioneuvosto sellaista väittää. Sellainen ajatus, että jokin oikeusnormi otetaan käyttöön vain osittain soveltuvin osin, on käsittämätön. Joko oikeusnormi otetaan käyttöön tai sitten sitä ei oteta käyttöön”, sanoo Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden dosentti Pauli Rautiainen.

Erkin kommentti: Minulla ei ole riittävästi pätevyyttä arvioida asiaa, mutta ainahan voi ihmetellä asioita.


Pääministeri Marin: Valmiuslain pykäliä ei sovelleta – täyskäännöstä edelsi oikeusoppineilta tullut arvostelu

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007834312.html

Pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi maanantai-iltana viestipalvelu Twitterissä valmiuslain pykälien soveltamisesta syntynyttä keskustelua. Pääministerin mukaan asia selvitetään oikeudellisesti ”vielä kertaalleen”.


Ylen MOT: Kojamo tahkonnut ammattiliitoille yli 900 miljoonan tulot verottomana

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007832756.html

MOT laski, millainen kultakaivos pörssiyhtiö Kojamo on ollut ammattiliitoille vuosikymmenen aikana.

Erkin kommentti: Verottomia kiinteistöbisneksen tuloja käytetään SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden vaalikamppanjoiden tukemiseen. Tämä on mielestäni väärin, koska tällä tavalla vääristetään vaalitulosta kyseenlaisella tavalla. Tietenkin SDP:n vaalikampanjaan kuului valehtelu keskeisenä osana. VAPPUSATANEN.


Ilkka Kanerva vaikuttui Valko-Venäjän Tsihanouskajasta illallisella: ”Ei hänessä ole sellaista pänkkäpäisyyttä”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007834522.html

Ilkka Kanerva tarjosi Suomeen saapuneelle Svjatlana Tsihanouskajalle tervetuliaisillallisen, joka venähti liki kolmen tunnin mittaiseksi pohdinnaksi Valko-Venäjän pattitilanteen ratkaisukeinoista.

Erkin kommentti: Uutinen ei kerro sovittiinko tekstiviestittelystä.


Miltä tuntuu sulkea kunta, kun koronatartuntoja ei ole? Kunnanjohtaja: "Olisin toivonut enemmän alueellista arviointia"

https://yle.fi/uutiset/3-11811369

Erkin kommentti: Koronarajoituksista tulisi sopia kuntakohtaisesti eikä esim. Oulun tautitilanteen mukaan.


Ulkomaan uutiset


Koronarokotteiden tuotanto-ongelmat piinaavat edelleen Eurooppaa – Tšekki ja Unkari paikkaavat rokotepulaa venäläisellä Sputnik-rokotteella

https://yle.fi/uutiset/3-11814512

Vuodenvaihteen toiveet rokotusten nopeasta etenemisestä ja pandemian lopun häämöttämisestä ovat osoittautuneet ylimitoitetuiksi. Etenkin rikkaissa länsimaissa kansalaisten kärsivällisyys rakoilee ja poliitikkoihin kohdistuu paineita.


Virossa yli 1200 tartuntaa päivässä – Vapaavuori: ”Heijastuu väistämättä ikävästi pk-seudulle”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007834199.html

– On selvää, että tartuntojen määrä täälläkin kasvaa, Jan Vapaavuori arvioi Twitterissä.


Talousuutiset


Suomalaiset haluavat mökkinsä nyt talviasuttavaksi, isommaksi ja kaikilla herkuilla – mökkirakentaminen kääntyi nousuun pitkästä aikaa

https://yle.fi/uutiset/3-11805394

Jaa artikkeli Facebookissa

Jaa artikkeli Twitterissä

Korona herätti mökkikaupan ruususen unestaan viime vuonna. Vilkastuneen kesämökkikaupan vanavedessä myös uusien vapaa-ajan asuntojen rakentaminen kääntyi kasvuun vuosien matalalennon jälkeen.


Vain viidessä maassa bensiini maksaa enemmän kuin Suomessa – katso jättivertailu

https://www.is.fi/autot/art-2000007734282.html

Bensiinin pumppuhinta on Suomessa korkea. Tuoreen tilaston mukaan Suomessa tankataan kuudenneksi kalleinta menovettä maailmassa.


Kunnat yhä nihkeämpiä johtajien erokorvauksille – ”Tarvitaanko kultaista kädenpuristusta?” kysyy työoikeuden emeritusprofessori

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007834945.html


Urheilu-uutiset


Naiset, 10 km (v)


1. Therese Johaug NOR 23.09,8

2. Frida Karlsson SWE + 54,2

3. Ebba Andersson SWE +1.06,9

4. Jessica Diggins USA +1.12,0

5. Tatiana Sorina RSF +1.13,8

6. Charlotte Kalla SWE +1.16,3

7. Ragnhild Haga NOR +1.25,9

8. Helene M. Fossesholm NOR +1.41,0

9. Teresa Stadlober AUT +1.42,2

10. Riitta-Liisa Roponen FIN +1.43,9


13. Krista Pärmäkoski FIN +1.54,4

24. Laura Mononen FIN +2.27,0

40. Anne Kyllönen FIN +3.09,1


Naisten 10 km (v)

https://areena.yle.fi/1-50718646

Hiihdon MM 2021, maastohiihdon naisten 10 km (v). Oberstdorf, Saksa. Selostus Jussi Eskola. Lajiasiantuntija Sami Jauhojärvi.


Valnes / Klaebo took gold | Men’s Team Sprint F | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=2tVLtIZ-9Io


Successful defence for Sweden | Women’s Team Sprint F | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=mEaIGh6P9GQ


Bolshunov bags his first gold | Men's Skiathlon | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=1jQEv0PvimQ


Klaebo retains world title | Men’s Sprint C | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=TNBkeAQZCaI


Riiber makes back-to-back | Men’s Gundersen NH | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=jWudZ3HC0Vc


Ryota Yamamoto | 1st place | Men’s Gundersen NH | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=rHzh0-zifRo


Golden day for Klinec | Women’s Normal Hill | 2021 FIS Nordic World Ski Championships

https://www.youtube.com/watch?v=gNVByeEEmTw


Therese Johaug and Frida Karlsson Skiathlon Oberstorf 2021

https://www.youtube.com/watch?v=z4VJifIN6VQ


MTV Urheilu: Ruotsissa pelattu turnaus on poikinut lisää tartuntoja, Leijonien koronatartuntojen määrä kasvanut tusinaan

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007833554.html

Pelaajat ja johtoryhmä mukaan lukien korona on todettu joukkueen 12 jäsenellä.


Maailmalla tapahtuu


Talot tärisivät ja ikkunat helisivät maanjäristyksen aikana Kuusamossa – kilometrien päässä ollut paikallinen: "Se tuntui hyvin voimakkaalta"

https://yle.fi/uutiset/3-11814634

Seismologian instituutin seismologi Toni Veikkolainen kertoo, että maanjäristyksen keskus sijaitsi 11 kilometriä länteen Kuusamon keskustasta.

Järistys oli vahvuudeltaan 2,0 magnitudia, ja se tapahtui arviolta noin 15 kilometrin syvyydessä. Seismologian instituuttiin tuli useita ilmoituksia järistyksestä.


Elefantti tappoi kärsällään eläintarhan työntekijän Espanjassa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6fa7f990-2a5c-4380-a2d9-6b5ae21d6680

Mies oli kollegoidensa kanssa puhdistamassa elefanttien aitausta, kun 4 000 kiloa painava naaraselefantti iski työntekijää kärsällään. Miehen pää iskeytyi aitauksen rautatankoihin.


Elokapina sotkenut paikkoja Sanomatalossa – poliisi uhkasi puuttua mielenilmaukseen

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3933b6d7-6118-4d6e-a973-80290c479c1f

Ympäristöliike Elokapina järjesti Sanomatalossa mielenilmauksen.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että mielenilmaus tapahtui Sanomatalon sisällä.

Mielenilmauksessa on sotkettu Sanomatalon sisätiloja. Poliisi on ilmoittanut, että sisätilojen sotkeminen pitää lopettaa, ja poliisi tulee puuttumaan asiaan, mikäli sotkeminen jatkuu, poliisi tviittaa.

Iltalehden kuvaajan ollessa paikalla jälkiä oltiin siivoamassa.

Poliisin kertoi aiemmassa tviitissään, että sen tulkinnan mukaan Elokapina järjesti Sanomatalossa järjestyksessään kolmatta mielenilmausta, josta poliisi ei ole saanut ilmoitusta. Aiemmin päivällä poliisi sopi yhdessä järjestäjän kanssa yhden mielenilmauksen tapahtuvan Sanomatalon ulkopuolella.

Erkin kommentti: Poliisi ei enää uskalla puuttua Elokapinan rettelöintiin sisäministerin toiminnan pelossa.


UPM lopetti toimitusjohtajalle eläkemiljoonia tuottaneen järjestelyn – Jussi Pesoselle palkkaa ja bonuksia 4,7 miljoonaa euroa viime vuonna

https://www.hs.fi/talous/art-2000007834915.html

UPM:n toimitusjohtajan etuusperusteinen eläkejärjestely muutettiin maksuperusteiseksi joulukuussa 2020. Viime vuonna hän sai vielä lisäeläkkeeseensä 1,4 miljoonaa euroa palkkojen ja bonuksien päälle.

Erkin kommentti: Hulluus huipussaan ja ….


Mielipiteet


Pääkirjoitus: Koronapandemia ei odota lakipykäliä – hallituksen soutaminen ja huopaaminen onnetonta touhua

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007834333.html

Suomalainen lainsäädäntö, poliittinen päätöksenteko ja virkakoneisto sopivat huonosti pandemian torjuntaan yhdessä.

Erkin kommentti: Pian julkistettava puolueiden kannatusmittaus tulee olemaan mielenkiintoinen. On todennäköistä, että hallituspuolueiden kannatus laskee edelleen. Myös kokoomuksen kannatus saattaa laskea ja vasemmistoliitonkin kannatus voi laskea suhmuroinnin seurauksena. Turvehommat voivat vaikuttaa keskustan kannatukseen. Veikkaan hallituspuolueiden kannatuksen laskua lähes prosentin verran.


Pekka Juntin kolumni: Koronatoimet näyttävät kuinka diktatuurit syntyvät

https://yle.fi/uutiset/3-11279471

Maaliskuussa Suomi sai oppitunnin, jonka läksyt vasta harvat ovat hoksanneet. Luiskahdimme yhdestä maailman vakaimmasta ja vapaimmasta demokratiasta pakkolakien tilaan hetkessä, ilman vastalauseita.


Näkökulma:Mekö muka kopioisimme persuja? Pois se meistä!

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f39bbdf-bb1a-4057-8428-dff5a5b52fe1

Perussuomalaisten pelko on saanut muut puolueet unohtamaan oman politiikan tekemisen, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.


Yle Areena


Ammattiliittojen suuri asuntorahastus

https://areena.yle.fi/1-50654053

Ammattiliitot loivat itselleen miljardien eurojen asunto-omaisuuden veronmaksajien avulla. MOT kertoo, kuinka hyvää tekevästä osuuskunnasta tehtiin rahantekokone.


Hakola ja Mäki vastaanottivat MM-hopeansa

https://areena.yle.fi/1-50776673

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki saavuttivat vapaan hiihtotavan parisprintissä MM-hopeaa. He vastaanottivat mitalinsa sunnuntai-iltana Oberstdorfissa.


Parisprinttifinaalit

https://areena.yle.fi/1-50718640

Hiihdon MM 2021, maastohiihdon parisprinttifinaalit (v). Oberstdorf, Saksa. Selostus Jussi Eskola. Lajiasiantuntija Kalle Lassila.


Missä on Estonian kapteeni?

https://areena.yle.fi/1-50653022

M/S Estonialta pelastuneiden nimilistasta löytyy kapteeni Avo Pihtin nimi. Monet väittävät nähneensä, kun Piht tulee ulos ambulanssista Turussa. Kapteeni ei kuitenkaan koskaan palannut kotiinsa. Ohjaaja Juha Portaankorva.


Käry kävi

https://yle.fi/urheilu/3-11792479


Youtube


Keskustan Hoskonen ryhmäkurista viis, kertoo mielipiteensä elvytyspaketista

https://www.youtube.com/watch?v=2lavwUMhC9g

Erkin kommentti: Hoskonen äänesti elvytyspaketin puolesta. MIKSI?


Tätä on Jihad ja Islamin Sisäinen Taistelu - Atte Kaleva | Dosentti

https://www.youtube.com/watch?v=H-P4K2gf0oM


Kolin pimeä puoli | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=3QenyA1mJ7s


Arhinmäki Vaatii Suoraa ja Rehellistä Puhetta! Riikka Purra Kertoo Maahanmuutosta Kuntavaaliteemana

https://www.youtube.com/watch?v=qsIQ-W9FPH0


Atte Kaleva: Vihreän Kurittajan järjettömyydelle pantava stoppi

https://www.youtube.com/watch?v=8SgcuWJ3mC8


Haaviston Luottamusäänestys oli Vihreille Hallituskysymys

https://www.youtube.com/watch?v=syGKGPnC3Ik&t=3s


Suomi koronasulkuun, hallitus nukkunut ruususen unta

https://www.youtube.com/watch?v=pWQhXcd0OqE&t=48s


54 - The Great Reset (Tuomas Malinen)

https://www.youtube.com/watch?v=wGHFQ1HImc0&t=414s


Atte Kaleva: sananvapaus

https://www.youtube.com/watch?v=4LW3i0K0O2M


Jussi Halla-ahon arvopuhe sananvapaudesta

https://www.youtube.com/watch?v=T5UUG9m_xhY


Huumori


Old People Fart in Waiting Room !

https://www.youtube.com/watch?v=yF1QfGtljJk


Pirjo ja Ritva

https://www.youtube.com/watch?v=JiC3B4nxUvM


Fart In Elevator Prank

https://www.youtube.com/watch?v=saCRGuD5ri0


Sexy Dress Sucked By Perverted Street Cleaner

https://www.youtube.com/watch?v=gudIFiV-5uw


Musiikki


Bella Ciao – Sergei Shaikhulin ja Kalle Virtanen | Kaksintaistelu | The Voice of Finland 2021

https://www.youtube.com/watch?v=fVvqf_PUquE


Russian Folk Music That Will Make You Thrill! Part II

https://www.youtube.com/watch?v=VgZNo2HEFgg


2014 Andre Rieu and Anna Reker - Ukrainian song - Ніч яка місячна.

https://www.youtube.com/watch?v=E71c6Gi1lwk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti