keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

KE 31.03.2021 Kohti uutta loistoa!

 


Raitti on myyty. Ostaja on liminkalainen Keisu Invest Oy.

Asiasta kirjoitettiin tiedote seuraavasti:

Kalajoen Hiekkasärkkien Ostoskylä Raitille uusi omistaja ja nimi.

Keisu Invest Oy on ostanut 30.3.2021 tehdyllä kaupalla ostoskylä Raitin kiinteistön perustettavan yhtiön lukuun.

Ostoskylä Raitti sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkien matkailualueen ytimessä, 8-tien varrella. Ostoskylä avattiin kesän 2018 alussa, ja sen kokonaispinta-ala on 4 200 neliötä. Kiinteistöosakeyhtiö hakeutui konkurssiin 12.10.2020.

Keisu Invest Oy on liminkalainen Keisun perheen omistama sijoitusyhtiö, jonka toimitusjohtaja Aki Keisu sanoo kaupan olevan odotuksilla ja toiveilla ladattu. ”Koronan isku on ollut Suomen taloudelle kova paikka. Edes loistava sijainti ja fiksu ja laadukas toteutus eivät pelastaneet Raittia.”

Raitista Loistoksi

Ostoskylä Raitin idea on ollut todella hieno. Paikan arkkitehtuuri ja henki ovat olleet sopivat siihen aikaan, kun hanke on toteutettu”, Keisu toteaa. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja muutosta heijastaa uusi nimi: Loisto. ”Majakkaa pienempi valolaite on nimeltään loisto. Olkoon se johtotähtenä kauppakeskusta pienemmälle kohtaamispaikalle.”

Kokemusta vähittäiskaupasta Keisujen perheellä on kymmenien vuosien ajalta, ja he ovat toimineet myös vähittäiskaupan tilojen vuokranantajana. ”Ostoskylää lähdetään nyt kehittämään täysipäiväisenä työnä”, Keisu kertoo. ”Täytyy löytää ratkaisuja, jotka mahdollistavat vuokralaisille kannattavan liiketoiminnan harjoittamisen tulevaisuudessa. Olemme avoimin mielin, ja kuulemme mielellämme, mitä palveluja alueella olevat asiakkaat haluavat. ”

Alueen kehitys sekä matkailijamäärät takaavat kannattavan liiketoiminnan perustan. Ensimmäinen tehtävä onkin saada kävijävirtaa kohteeseen. ”Tulemme tarjoamaan alussa yrittäjille ja tapahtumajärjestäjille merkittävän vuokraedun, joten kannattaa olla pian yhteydessä, jos haluaa tavata asiakkaansa Särkillä”, Keisu vinkkaa.

Keisun toiveissa on, että ensi kesänä tiloissa nähdään paikallisia käsityöläisiä, matkamuistomyyjiä ja yritysten showroomeja. ”Haluamme suosia paikallisuutta etenkin aluksi, joten tiloja tarjotaan kiinnostaville toimijoille vaikka ilmaiseksi pienen hetken ajaksi,” Keisu kertoo. Hänen mielestään olisi mukava, jos alueen yritykset olisivat enemmän näkyvillä. ”Jos vielä saisimme lähialueen ruokatuottajia tiloihin vaikkapa REKO-tyylisesti, niin matkailijat pääsisivät tutustumaan myös alueen vahvaan maatalouteen.”

Keisut ovat asuneet Hiekkasärkillä puolet vuodesta jo muutaman vuoden ajan. ”Täällä ollessa ei voi kuin ihastella alueen vahvaa kehitystä. Olemme vakuuttuneita, että Kalajoella kannattaa yrittää. Kaupunki ja alueen yrittäjät ovat tehneet huikeaa työtä. Raitista olemme ajatelleet, että korona saadaan selätettyä, ja palveluja tällä alueella kyllä tarvitaan.”

Aki Keisun tavoittaa tästä lähtien Loistosta. ”Toki vuokralaisten etsintä tarkoittaa tässä vaiheessa etsintöjen laajentamista Kalajoen ulkopuolellekin, turha on jäädä tässä tilanteessa odottamaan.”


Erkki Ahon näkemys:


Kauppapaikan voi saada uuteen loistoon, jos siinä on vetovoimaiset ankkuriyritykset. Mielestäni seuraavat vaihtoehdot on käytävä läpi:


Tanskalainen ”Tokmannin haastaja” ryminällä Suomeen – Normal lupaa jopa 60 prosentin säästöjä markkinahinnasta

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007840515.html


Alko1000-viinakaupoista tuttu virolainen halpaketju tähyää Suomeen – suunnitelmissa myymälät Helsinkiin ja Tampereelle

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/de30a118-78de-45f4-898d-d9e7f4cff8d3


Kauppaketju Lidl perusti viime vuonna Suomeen 15 uutta myymälää – tahti jatkuu melko samana tänä vuonna

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/talous/kauppaketju-lidl-perusti-viime-vuonna-suomeen-15-uutta-myymalaa-tahti-jatkuu-melko-samana-tana-vuonna-1.2726752


Tokmanni saa kilpailijan aivan naapuriin – ruotsalainen kauppaketju tulee Kirkkonummelle

https://www.viisykkonen.fi/uutiset/tokmanni-saa-kilpailijan-aivan-naapuriin-%E2%80%93-ruotsalainen-kauppaketju-tulee-kirkkonummelle


Tervetuloa M-kauppaan!

https://www.m-ketju.fi/m-ketju/


Uusi kansainvälinen kauppaketju tulossa Suomeen

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uusi-kansainvalinen-kauppaketju-tulossa-suomeen/4b037acc-f743-3da4-9cc0-b25bd3835b8f


Jos 2-3 edelläesitetyistä yrityksistä lähtee mukaan Loistoon, niin Loistolla on menestymisen mahdollisuudet. Lisäki tarvitaan ravintola, Subway-paikka ja kahvio. Näin ei viedä markkinoita jo Hiekkasärkillä olevilta pienemmiltä yrityksiltä.


Olen etsinyt pitkään taidenäyttelylleni paikkaa. En ole löytänyt mieleistäni paikkaa. Minä oletan, että voitan 26 vuotta jatkuneen oikeustaisteluni lähiaikoina. Siihen saattaa menneä viikkoja tai kuukausia. Tiedän, että varmasti voitan. Sen jälkeen minulla on mahdollisuus sijoittaa taidennäyttelyni sellaiseen paikkaan mikä täyttää vaatimukseni. Taidenäyttelyssäni on nyt rakennusten pienoismalleja reilusti yli 20 sekä maalauksia, muotokuvia ja piirroksia reilusti yli 100 sekä valokuvia n. 500. Näille on historiikit ja niillä tuodaan kalajokista historiaa esille taiteen avulla. Taidenäyttelyyni tulee pääsymaksu ja pääsymaksuun sisältyy esittelykierros n. 2 tuntia. Näyttelytilaan otetaan kerrallaan vain 6-10 henkilöä esittelijää kohden. Koulutan esittelijät taidenäyttelyyni ja näyttelyesineideni historian saloihin. Täydennän vielä näyttelyäni rakennusten pienoismalleilla ja muotokuvilla, maalauksilla ja piirroksilla. Kokonaismäärä tulee olemaan n. 200 – 250 kappaletta. Tulen hankkimaan vielä puuveistoksia nykyisten omieni lisäksi lähes 100 kappaletta. Lisäksi historiankirjastoni tulen sijoittamaan näyttelyni yhteyteen, jossa kiinnostuneet henkilöt voivat tarkemmin perehtyä asioihin. Jos saan asiani kuntoon lähiaikoina niin käynnistän keskustelut taidenäyttelypaikan vuokraamisesta tai ostamisesta uudesta Loisteesta. Tietenkin ensin täytyy olla selvää, mitkä ovat Loisteen ankkuriyritykset.


Kalajokisille ja mahdollisesti muillekin torimyyjille ja Reko-kauppialle Hiekkasärkillä on jo Hilmantori joten Kalajoen kaupungin tulee edistää omilla toimenpiteillään torimyyntiä miljoonia maksaneella Hilmantorilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti