lauantai 1. kesäkuuta 2019

LA 01.06.2019 Kylmää kyytiä hallituskiimaiselle keskustalle – kannatuksen raju pudotus ennakoitavissa


Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen on keskustan hallitusneuvottelija ja todennäköinen tulevan hallituksen ministeri sekä mahdollisesti keskustan tuleva puheenjohtaja. Perustuslain 60 §:n mukaan ministerin tulee olla rehellinen ja taitavaksi tunnettu Suomen kansalainen.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Nuorisosäätiön vaalirahajutussa. Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa tänään keskiviikkona 30.1.2013. Kaikkosen tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä. Hän toimi Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana, kun Nuorisosäätiö antoi sääntöjensä vastaisesti vaalitukea vuosina 1998–2009. Antti Kaikkoselle ehdollinen vankeustuomio

Tässä on SAK:n säännöt
Ammattiyhdistysliikkeet tukivat eduskuntavaaleissa 1,4 miljoonalla eurolla SDP:tä, Vasemmistoliittoa ja Vihreitä. Minun oikeustajuni mukaan ammattiliittojen sääntöjen mukaiseen toimintaan ei kuluu eduskuntavaaleihin osallistuminen. Minun tulkintani mukaan se on rikoslain 14 luvun 4 §:n vastaista toimintaa. Olen tehnyt kantelun asiasta oikeuskanslerille. Nähtävästi oikeuskansleri joutuu pitkään miettimään miten tekee asiassa ei anna aihetta päätöksen.

Sdp, Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat saaneet eduskuntavaalivoiton ammattiyhdistysliikkeen massiivisella tuella – 1,4 miljoonaa euroa. Ammattiyhdistysliikkeen säännöistä ei löydy pykälää, jonka perusteella ammattiyhdistysliike osallistuu voimallisesti eduskuntavaaleihin. On siis syytä epäillä, että SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat saaneet valtansa rikoslain 14 luvun 4 §:n vastaisesti. Nyt tätä joukkoa on avustamassa vaaleissa vuosisadan suurimman rökäletappion saanut keskusta. Keskusta nyt kiristää puolueita, jotka muuten eivät pääsisi valtaan. Onko tämä reilua ja rehellistä politiikkaa?

Iltasanomat on pääkirjoituksessaan linjannut suhtautumisensa eli ankaran kritiikin keskustan hallitukseen menoon seuraavasti: Hallitusneuvottelut paljastavat jälleen kerran suomalaisen demokratian ongelman: äänestäjä ei tiedä, mistä vaaleissa todellisuudessa äänestetään, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen. SÄÄTYTALOLLA on viikkoja rakennettu hallitusohjelmaa. Valmista alkaa tulla. Jos mutkia ei tule vastaan, ensi viikolla tiedetään Antti Rinteen (sd) viiden puolueen hallituksen ohjelma ja ministerilista.Sdp saa päähallituspuolueena varmasti läpi omia tavoitteitaan. Rinne on kertonut julkisuuteen, että hallitus lisää uusia, pysyviä menoja 1,2 miljardilla eurolla. Jostakin demaritkin ovat joutuneet luopumaan, koska vaalikeskusteluissa Rinne puhui 1–3 miljardin euron menojen lisäyksestä. Jännityksellä odotetaan muun muassa ehtiikö pienituloinen eläkeläinen saada Rinteen lupaaman ”vappusatasen” hallituskauden aikana vai ei. RÖKÄLETAPPION kärsinyt keskusta on menossa Rinteen hallitukseen, vaikka sen politiikka tulee olemaan jotain aivan muuta kuin julkisesta velasta huolissaan olleen Juha Sipilän (kesk) porvarihallituksen. Sdp:n kanssa yhteistyö voi olla keskustalle helpompaa: hallituksen ohjelma on lähempänä alkiolaista köyhän asialla -ideologiaa. Puolue käänsi lähes yhdessä yössä suuntaa oppositiosta hallitukseen – ei siihen tarvittu puoluekokousta ja tupailtoja. Liikkeet ovat niin nopeita, että tupailloissa ei pysytä perässä, eikä pelkästään tupailloissa. Takinkääntö on nykypäivän politiikkaa, ja tästä ei kyllä käy sättiminen pelkästään keskustaa. Sipilän hallituskumppani kokoomus hylkäsi maakuntamallin ja soten valinnanvapauden yhdistämisen ja alkoi puhua kuntavetoisesta vapaaehtoisesta sotesta jo vaaleissa. Tähän tarvittiin vain muutama huonosti nukuttu yö. Vihreät joutuu hallituksessa ottamaan Kemin sellutehtaan, vaikka hakkuita piti vähentää ilmastonmuutoksen ja hiilinielujen kasvattamisen takia. Vasemmistoliitto on menossa hallitukseen, joka myy valtion omaisuutta ja aikoo laittaa kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille pannan jalkaan. Jos Sipilän hallitus olisi tehnyt pantapäätöksen, huuto olisi melkoinen – vasemmistossa ja vihreissä.
Pääkirjoitus: Säätytalolla halveksitaan äänestäjää – politiikassa tehdään nyt takinkääntöjen ennätystä

Iltalehden kolumnistit ovat aloittaneet jo ankaran kritiikin kaavaillun hallituksen tekemättömiin toimiin:Kun laskutaidottomat poliitikot tekevät hallitusohjelman ja kertovat siitä laskutaidottomille toimittajille, mikä tahansa saadaan näyttämään mahdolliselta. Tosin se, että lisävelkaantumista kutsutaan jakovaraksi ei mene läpi muille, kuin vain Yleisradion toimittajille. Hölmöläisten hommaa

Tilanne on kestämätön. Vuosikymmeniä jatkuvan tuloksettoman velkomisen sijasta olisi niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin ainoa oikea ratkaisu auttaa ihmiset takaisin jaloilleen ja pysäyttää velkaorjakauppa. Nyt olisi siihen hyvä hetki. Jyrkentyvän kestävyysvajeen ikeessä on pakko saada velkojen ja kannustimien tuplaloukkuun jäänyt satojen tuhansien ihmisten työvoimareservi mukaan rakentamaan yhteiskuntaa, niin rohkeina yrittäjinä kuin ammattitaitoisina työntekijöinäkin. Nyt olisi hyvä aika tehdä laki, että 3–5 vuoden kuluttua konkurssista tai velkajärjestelystä ihminen saisi uuden alun. Siinä säästäisivät kaikki: osa näistä ihmisistä työllistyisi ja toisi valtion kassaan rahaa, koska heidän olisi taas mielekästä tehdä töitä. On järjenvastaista pitää ihmiset velkavankeudessa, nyt me menetämme hyviä ihmisiä. Velkaorjat pitää vapauttaa

Uuden Suomen MTV 3:n blogistit kirjoittavat asiaa perusopetuksen ongelmista ja ryhmäkoosta. Lisäksi tulevaisuudessa opettajan työ ei enää ole niin houkutteleva johtuen näistä perustavalaatua olevista ongelmista. Opettajien määrää tulisi lisätä, mutta kohta ei ole opettajaksi haluavia läheskään riittävästi. Ongelmat tulevat kasautumaan eikä siihen hallituksen pakkotoimet auta eli oppivelvolvollisuuden pitentäminen toisen asteen tutkinnon suorittamiseen. Se vain pahentaa tilannetta ja lisää kustannuksia. Ymmärrys hoi , äly älä jätä!
Kun päätökset tehdään ideologisesti yrittämällä näyttää lupauksien lunastamisia, niin pakosta esiin nousee kysymys, olisiko kannattanut kuunnella riviopettajia ennen kuin tehdään päätöksiä?Väärään paikkaa tulee satsaus tuossa oppivelvollisuuden pidentämisessä. Järkevämpää ja huomattavasti tuottavampaa olisi ollut antaa tuo 100 000 000 perusopetukseen ryhmien pienentämiseen eli opettajien palkkaamiseen ja kolmiportaisen tuen tehostamiseen eli opettajien palkkaamiseen. Oppivelvollisuuden pidentäminen ei auta ongelmissa

Erityis- ja lisätuen puutteen lisäksi todellisia ongelmia on edellisen hallituksen leikkausten myötä koulujen luokka- ja ryhmäkokojen kasvu. Kristillisdemokraatit ovat koko ajan halunneet panostaa pienempiin luokkakokoihin ja kasvattaa tuntikehyksiä kunnissa niin, että opettajilla on mahdollisuuksia tuki- ja jakotunteihin sekä pienryhmäopetukseen silloin, kun se on tarpeen. Lisäksi kymppiluokkaan satsaaminen antaisi monelle tarvittavan lisävuoden valmiuksien parantamiseen. Sari Essayahin kolumni: Oppivelvollisuuden kallis bulkki-ratkaisu ei korjaa perusongelmia https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sari-essayahin-kolumni-oppivelvollisuuden-kallis-bulkki-ratkaisu-ei-korjaa-perusongelmia/7432008?fb_ref=EyvLXLmyRCFacebook&utm_source=Facebook&utm_medium=ShareButton&utm_campaign=GetSocial

Keskusta ei ole huolehtinut maanviljelijöistä. MT: Yhä useampi maatila on hakeutumassa konkurssiin

Hallitusneuvottelijoiden olisi tullut kiinnittä suurempaa huomiota talouspolitiikkaan. Haltuksen olisi tullut huomioida seuraavat asiat:

Ehdotuksia hallitusneuvottelijoille taloustilanteen parantamiseksi
 1. Estetään verokierto ja veroparatiisien käyttö- vuositavoite 500 miljoonaa euroa vuodessa – neljässä vuodessa 2 miljardia euroa. Vähennetään 28,5 miljardin verotukeja 200 miljoonalla eurolla vuodessa eli 800 miljonalla eurolla neljässä vuodessa.
 2. Siirrytään maahantunkeutujien kotouttamisesta kotiuttamiseen – tavoitteena 8000 maahantunketujaan vuodessa – vuosisäästötavoite 800 miljoonaa euroa – neljässä vuodessa 3,2 miljardia euroa
 3. Vähennetään 8,5 miljardin yritystukia suunnitellun 100 miljoonan määrästä 200 miljoonaa vuodessa. Neljässä vuodessa tämä teke 800 miljoonaa euroa.
 4. Ulosoton suojaosaa nostetaan 100 eurolla. Suurin osa tästä tulee kulutukseen ja lisää sitä kautta työllisyyttä. En tällä hetkellä osaa arvioida kuinka paljon tämä vaikuttaa työllisyyteen.
 5. Nostetaan pienempiä eläkkeitä 30 euron sijasta 50 euroa. Suurin osa tästäkin rahasta tulee kulutukseen ja vaikuttaa siten työllisyyteen. En tällä hetkellä osaa arvioida kuinka pajon tämä vaikuttaa työllisyyteen. Lopetetaan pikapankkitoiminta ja yksityiset perintätoimistot.
 6. Tiivistetään lähialueyhteistyötä siten, että lisätään koulutusta ja ympäristönsuojelua Venäjän kanssa. Koulutetaan venäläisiä nuoria Suomen työmarkkinoille suomalaisissa ammattioppilaitoksissa ja täten vahvistetaan nykyisten ammattioppilaitosten asemaa sekä varmistetaan työvoimaresursseja yrityksille. Koulutus voisi olla suurelta osalta työharjoittelua oppisopimuskoulutuksena kisälli/mestari-periaatteella. Venäläisiä nuoria voitaisiin kouluttaa n. 1000 – 2000 vuodessa. Ympäristö- ja luonnosuojeluasioissa Suomi ja Venäjä voisi tiivistää yhteistyötään ja tekemällä tiivistä yhteistyötä. Varmistetaan puuraaka-aineen saanti Venäjältä. Tehdään Suomen ja Venäjän rajasta , siis EU:n ulkorajasta, turvallinen raja. Suomen on neuvoteltava helpotuksia Venäjän vastaisiin pakotteisiin koska sitä kautta saataisiin lisää kauppaa ja matkailua tehostettua. Nämä lisäisivät kauppaa ja sitä kautta työllisyyttä.
 7. Luovutaan maakuntamallista ja siirrytään kuntien ja laajempien koknaisuuksien yhteistyöalueiseein sote-uudistuksessa. Vähennetään täten byrokratiaa ja pidetään päätösvalta paikallisella tasolla. Pyritään kokonaan väliportaan hallinnon poistamiseen. Suomessa on kymmeniätuhansia virkamiehiä liikaa ja siksi niitä on karsittava tuhansilla vuodessa. Neljän vuoden aikana n. 10 000 virkamiestä vähemmän.
 8. Suoritetaan oikeushallinnon uudistus. Lopetetaan nykyisen kaltainen laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus. Perustetaan tilalle perustuslakituomioistuin ja 1990-luvun selvittämseksi totuuskomissio.
 9. Puolitetaan puoluetuet neljän vuoden aikana.
 10. Suuritulosten verotusta kiristetaan 100 miljoonalla eurolla vuodessa. Tämä tekee 400 miljoonaa euroa neljässä vuodessa.

Puoluekokouksen välillä Keskustassa ylintä päätösvaltaa käyttää puoluevaltuusto. Siihen kuuluu 135 jäsentä, jotka edustavat maan eri alueita (Keskustan piirejä) sekä puolueen sisarjärjestöjä (keskustanaiset, -nuoret ja -opiskelijat). Lisäksi Keskustan eduskuntaryhmällä, Keskustan lehtimiehillä ja keskustalaisilla europarlamentaarikoilla on edustuksensa puoluevaltuustossa.  Myös Keskustan puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja puoluesihteeri ovat puoluevaltuuston jäseniä.
Puoluevaltuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja loppusyksyllä. Lisäksi voidaan pitää ylimääräisiä kokouksia.
Puoluevaltuusto päättää muun muassa puolueen toimintasuunnitelmasta ja -kertomuksesta, vahvistaa seuraavan vuoden talousarvion sekä hyväksyy edeltävän vuoden tilit. Puoluevaltuusto myös valitsee Keskustan puoluehallituksen  ja päättää yhdessä Keskustan eduskuntaryhmän kanssa osallistumisesta hallitusvastuuseen.

Mielestäni keskustan puoluevaltuuston tulee tyrmätä keskustan hallitusneuvottelijoiden hallituskiima ja oman edun tavoittelu. Puolue ei voi sitoutua holtittomaan talouspolitiikkaan. Se on edesvastuutonta toimintaa. Puolueen etu on tärkein asia. Henkilökohtaiset edut eivät saa menne puoleen ja äänestäjien edun edelle. On osattava vetää oikeat johtopäätöksen puolueen kannatuksen suunnasta. Jos puolue menee tällaiseen hallitukseen niin sen kannatus on vaarassa pudota alle 7 %:in.

Lähetin ylläolevan tekstin palautteena Keskustan puoluetoimistolle.

Kalajoki

Lämpötila aamulla + 6 C , korkeimmillaan + 12 C ja illala +8 C. Tuuli lännestä 4-6 m/s.
Koivun kukinta päättyy maan keskiosissa ja heikentyy Pohjois-Pohjanmaan sekä Kainuun alueilla. Aurinko nousee 03.19. Aurinko laskee 23.27. Päivän pituus 20 h 8 min

Fermaatin harjoitukset

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous
Erkin kommentti: Politiikka on politiikkaa Kalajoellakin. On siinä kaupunginjohtajalla kestämistä.

Myrsky on aiheuttanut eniten sähkökatkoja Oulaisissa, Kalajoella, Pyhäjoella ja Nivalassa. Puoli kahden aikaan Nivalasssa oli yli 600 taloutta vailla sähköjä ja Pyhäjoella noin 250 taloutta. Myös Kärsämäellä, Pyhäjärvellä, Reisjärvellä ja Raahessa oli kotitalouksia vailla sähköä perjantaina. Perjantaina iltapäivään mennessä Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli noin 60 vahingontorjuntatehtävää. Ylivieskan Kaisaniemessä kaatui puu omakotitalon päälle, mutta isolta vahingolta vältyttiin. Muualla raivattiin teiden ja sähkölinjojen päälle kaatuneita puita. Perjantaiaamuna Käännänkyläntie oli reilun tunnin verran liikenteeltä suljettuna. Sähkölinjan päälle oli kaatunut puu, joten tie 7780 suljettiin puun raivaamisen ajaksi.Myrsky kaatoi puita teille, sähkölinjoille ja omakotitalon päälle Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella – Sähkökatkoja oli eniten Oulaisissa, Kalajoella, Pyhäjoella ja Nivalassa


Alueuutiset

Kovana tuivertanut tuuli katkoi sähköjä ja piti pelastusviranomaiset kiireisinä perjantaina. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos nosti valmiuttaan vielä iltapäiväksi erityisesti rannikon paloasemilla.Eniten työtä ovat aiheuttaneet kaatuneet puut ja irronneet kattopellit. Tehtäviä on ollut kymmenittäin: Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastajilla parikymmentä, Jokilaaksojen pelastuslaitoksella alkuiltaan mennessä yli 50.
Esimerkiksi Kalajoella taisteltiin iltapäivällä suurehkon rakennuksen katon irtoamista vastaan.Tuuli vei sähköjä ja teki muutenkin tuhojaan: Kattopeltejä irti, puita nurin ja veneitä omilla teillään https://yle.fi/uutiset/3-10810543
Oppivelvollisuuden laajeneminen lukioon ja ammattiopistoon ei saa varauksetonta kannatusta Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtorilta. Rehtori Sirkku Purontaus ei usko, että muutos näkyy alueella suuresti, sillä valtaosa nuorista pääsee jo nyt toisen asteen opintoihin eli paikkoja on riittävästi. Keskeyttämisiin muutoksella voi olla vaikutusta.
Purontaus on pikemminkin huolissaan koulutuksen perusrahoituksesta. Nyt kuluvan lisäpanostuksen hän olisi suunnannut niihin, joilla on haasteita opintojen loppuun viemisessä. – Nyt annetaan tukea isolle joukolle. Jäävätkö kuitenkin kehittymättä ne palvelut, joita kipeästi tarvittaisiin syrjäytymisen ehkäisemiseksi? Purontaus pohtii.
Oppivelvollisuuden pidentäminen arveluttaa rehtoria: "Miten käy niiden, jotka tarvitsevat tukea eniten?"

Kotimaan uutiset

Hyvin arveluttava ja rohkea ajatus” Etlan Lehmuksen mukaan luonnoksen perusteella hallitusohjelmassa lasketaan paljon sen varaan, että talouskasvu mahdollistaa työllisyysasteen nousun ja saa julkisen talouden tasapainoon. – Se on hyvin arveluttava ja rohkea ajatus, Lehmus sanoo. Myös Suomen Yrittäjien Kuismasen silmään osui ensimmäisenä työllisyysasteen nousuun ja talouskasvuun nojaava politiikka.
Talouspolitiikan viritys ei ole keskipitkällä aikavälillä ihan tasapainoinen, Kuismanen arvioi luonnoksesta esille nostettujen tietojen pohjalta. Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että hallitusohjelmassa suhtaudutaan hieman liian kevyesti julkisen talouden tilanteeseen.
Talousasiantuntijat pitävät Rinteen hallitusohjelmaa rohkeana ja arveluttavana: ”Voi olla isoja seurauksia”
Saana-Riikka Lahtinen on keskeyttänyt kolme ammattitutkintoa –Yle kysyi ammattikouluilta: Oppivelvollisuuden pidentäminen ei auta

Kouluissa ajatukseen suhtaudutaan nihkeästi. Ylen kyselyssä 16 suurimman ammatillisen koulutuksen järjestäjää vastustaa oppivelvollisuuden pidentämistä. Velvollisuuden pidentäminen vaikuttaa koulutuksen järjestäjien kustannuksiin. Koulut toivovat lisää rahoitusta, mikäli velvollisuuksia lisätään. Onko oppivelvollisuusiän pidentämisessä järkeä? 4 kysymystä ja vastausta

Luonnoksen mukaan esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden verotus kiristyisi 250 miljoonalla, tupakkaverotus 200 miljoonalla eurolla.Tuleva hallitus lisäksi säätää lain, joka mahdollistaa kaupunkiseutujen liikenteen hallintaan tähtäävien tiemaksujen käyttöönoton.
Hallitus suunnittelee myös työtulotukea, joka otettaisiin käyttöön valtion tuloverotuksen yhteydessä vuoteen 2022 mennessä. Työtulotuki tarkoittaisi, että ansiotulovero voi olla negatiivinen pienituloisilla palkansaajilla, eläkeläisillä ja yrittäjillä.Iltalehden mukaan hallitus suunnittelee jatkavansa niin sanottua solidaarisuusveroa hallituskauden loppuun saakka. Kotitalousvähennyksen osuutta aiotaan pienentää ja sen enimmäismäärää laskea. Asuntolainan korkojen verovähennyksestä hallitus aikoo luopua kokonaan.
Iltalehti kertoo vaaleissa suurimman tappion kärsineen keskustan saaneen hallitusneuvotteluissa läpi monia ajamiaan tavoitteita. Keskustan ja vihreiden välillä on ollut vääntöä esimerkiksi eläinsuojeluun liittyvistä asioista. Vihreät olisi halunnut kirjata hallitusohjelmaan turkistarhauksesta luopumisen, mutta IL:n mukaan asiaa ei mainita luonnoksessa. Ilta-Sanomien hallituslähteiden mukaan kulisseissa on käyty kovaa vääntöä myös maahanmuuttopolitiikasta, erityisesti kiintiöpakolaisten määrästä ja suunnitelmasta käyttää seurannan mahdollistavia jalkapantoja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden valvonnassa. IL: Tältä näyttää hallitusohjelman luonnos – polttoaineveroon roima korotus, terveysvero, laki tiemaksuista...

Suomen itsenäisyyden juhlarahastona tunnettu Sitra on perustettu vuonna 1967.Sitra sai tuolloin Suomen Pankilta 100 miljoonan markan arvoisen peruspääoman.Vuosien saatossa valtio on rahoittanut Sitran työtä yhteensä 84 miljoonalla eurolla. Ajatuspajan tavoitteena on mm. edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä, talouden kasvua ja kansainvälistä kilpailukykyä.Sitra kertoo rahoittavansa toimintaansa valtiolta saadusta peruspääomasta tehtyjen sijoitusten avulla. Ajatuspaja on sijoittanut peruspääomaansa pääosin sijoitusrahastojen kautta. Kauppalehden mukaan Sitran pääomarahaston tasearvo oli viime vuoden lopussa 38,3 miljoonaa euroa.Pääomarahastosijoituksia oli yhteensä 56,2 miljoonaa euroa ja tappiota tuli 17,9 miljoonaa euroa. Sitralla oli viime vuoden lopussa 710 miljoonan euron sijoitusvarallisuus.Kauppalehden mukaan Sitran tilivuoden alijäämä on 11,7 miljoonaa euroa ja sijoitusomaisuuden tuotto 3,9 prosenttia pakkasella. Alijäämäistä tulosta Sitra selittää alhaisella peruspääoman tuotolla sekä kiertotaloustyöhön tehdyillä lisäpanostuksilla.KL: Veronmaksajien rahoittama Sitra hassasi 55 miljoonaa euroa umpisurkeisiin osakesijoituksiin – ”Salkkuun valittu liuta häviäjäyrityksiä”

Metsäteollisuusyritys Stora Enso on saanut valmiiksi maaliskuun lopulla käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelunsa Oulun tehtaallaan. Neuvotteluiden tuloksena työt loppuvat tehtaalla 365 henkilöltä.Muun muassa mainospainotuotteisiin ja aikakauslehtiin käytettävän hienopaperin valmistus päättyy Oulun tehtaalla vuoden 2020 lopussa, johon mennessä toteutetaan myös valtaosa irtisanomisista. Tehtaalla aletaan tuottaa tuon jälkeen pakkauskartonkeja.Yt-pommi pamahti: 365 saa kenkää Stora Enson Oulun tehtaalta

Vielä nykyäänkin Suomessa on jopa satoja tuhansia ihmisiä, joiden tulot jäävät alle sen, mikä kohtuulliseksi katsotaan. Se on hätkähdyttävä määrä ihmisiä. Apuamme siis tarvitaan - myös kotimaassa. Niukka toimeentulo näkyy puutteena ruokapöydässä. Jostain on tingittävä, kun laskut on maksettava. Ulkopuoliseen ruoka-apuun, eli leipäjonoihin, tukeutuu Suomessa joka vuosi yli 100 000 ihmistä. Ja heistä jopa 20 000 tarvitsee apua viikoittain, hän totesi puheessaan Yhteisvastuukeräyksen avaamiseksi.Niinistö korosti, että ruokaturvan ei pitäisi olla hyväntekeväisyyden varassa.Sauli Niinistö: ”Suomessa on satoja tuhansia, joiden tulot jäävät alle sen, mikä kohtuulliseksi katsotaan - hätkähdyttävä määrä”

EUROPARLAMENTAARIKOKSI Brysseliin lähtevä Eero Heinäluom  (sd) on saavuttanut kotimaan politiikassa lähes kaikki saavutettavissa olevat etapit ja tittelit, vaikka hän siirtyi ay-toimitsijan töistä aktiiviseen päivänpolitikointiin vasta liki viisikymppisenä.
Heinäkuussa 64 vuotta täyttävä Heinäluoma on ollut 15 vuotta kansanedustajana.
Sen lisäksi hän on ehtinyt vaikuttaa muun muassa eduskuntaryhmän vetäjänä, valtiovarainministerinä, Sdp:n puoluesihteerinä ja puheenjohtajana sekä eduskunnan puhemiehenä, joka on valtakunnan arvojärjestyksessä heti seuraava tasavallan presidentin jälkeen.ITSENÄISYYSPÄIVÄN aattona viime vuonna Heinäluoma vahvisti jättävänsä Suomen eduskunnan ja pyrkivänsä Euroopan unionin parlamenttiin. Tiedotustilaisuudessa oli tarjolla itse leivottuja luomukorvapuusteja.Heinäluoma kertoi tähtäävänsä myös EU-komissaariksi, mikäli Sdp voittaa eduskuntavaalit ja pääsee pääministeripuolueena valitsemaan Suomen ehdokasta komissioon. Ennen eurovaalejakin hän järjesti vielä tiedotustilaisuuden, jossa kirkasti pyrkimyksiään.Yli 128 000 äänen vyöry kruunasi Heinäluoman eurovaaleissa myös koko maan äänikuninkaaksi. Eurovaalien ääni­rohmu Eero Heinä­luoma tahtoisi yhä ryhtyä komissaariksi, vaikka Antti Rinne on sanonut nimeävänsä Suomen ehdokkaaksi naisen

Historiansa suurimman vaalitappion eduskuntavaaleissa kärsinyt, neljänneksi suurimmaksi puolueeksi tipahtanut keskusta on ollut tiukkana Säätytalon hallitusneuvotteluissa ja näyttää voittaneen monet kädenväännöt. Se selviää Iltalehden käsiinsä saamasta tuoreesta hallitusohjelman luonnoksesta. Se on lähtenyt tuleville hallituspuolueille perjantaina iltapäivällä, vähän ennen kuin hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd) ilmoitti Säätytaloon kerääntyneille toimittajille ”hallitusohjelman olevan paketissa”. Sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä Suomi” -niminen luonnos on johdantoineen 161 sivun mittainen ja sisältää neljä alaotsikkoa, joissa puolestaan on yhdestä kahdeksaan alakohtaa.
Johdannossa todetaan, että ”ilmastonmuutos, globalisaatio, kaupungistuminen ja teknologinen kehitys muuttavat Suomea ja maailmaa ehkä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin”. Ja juuri näihin haasteisiin Rinteen pääministerinä johtama seuraava hallitus yrittää vastata.Ja vastauksia ovat muun muassa seuraavat.
IL paljastaa: Tällainen on varjeltu hallitusohjelma – Vaalitappion kärsinyt keskusta voitti monet kädenväännöt

Juha Sipilän (kesk) hallitus on menossa hallitusten ikätilaston kärkeen. Se ohittaa Paavo Lipposen 1. ja 2. hallituksen ikätilastossa huomenna lauantaina, 1.kesäkuuta. Tuolloin Sipilän hallitus on istunut 1 465 päivää. Päivän enemmän kuin kumpikin Lipposen hallituksista. 1465 päivää! Juha Sipilän hallitus kiilaa huomenna ikätilaston kärkeen

Ulkomaan uutiset

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump iskee Meksikoa viiden prosentin tullimaksuilla. Presidentin mukaan 10. kesäkuuta voimaan astuvat tullimaksut jatkuvat, kunnes "laiton maahanmuutto" Meksikon kautta loppuu. Tullimaksut koskevat kaikkia Meksikosta Yhdysvaltoihin tulevia tuotteita. Presidentti tviittasi, että tullimaksut nousevat, kunnes maahanmuutto-ongelmaan löydetään ratkaisu.Trump lätkäisee Meksikolle 5 prosentin tullimaksut saadakseen siirtolaisvirran tyrehtymään – uhkaa nostaa maksut 25 prosenttiin

Tammikuun 1. päivästä alkaen sosiaaliturvaa nostavat eivät enää saa Sveitsin kansalaisuutta. Uuden lain mukaan kansalaisuuden voi saada vain C-oleskeluluvan omaava, 5 tai 10 vuotta maassa asunut henkilö, joka ei ole saanut sosiaaliturvaa viimeisen kolmen vuoden aikana.
Sveitsi on tiukentanut muiltakin osin maahanmuuttoa koskevia säännöksiään. Uusi laki edellyttää hyvää integroitumista ja kontakteja paikalliseen väestöön.Sveitsi ei myönnä kansalaisuutta sosiaaliturvan varassa eläville
Pohjois-Korea on teloittanut maansa Yhdysvaltain-erityisähettilään Kim Hyok-cholin ja ulkoministeriön virkamiehiä, jotka osallistuivat Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean toisen huippukokouksen neuvotteluihin, kertoo eteläkorealainen Chosun Ilbo -lehti
(siirryt toiseen palveluun)
.
Perjantaina asiasta uutisoineen lehden mukaan Pohjois-Korean hallinto syytti teloitettuja Hanoin huippukokouksen romahtamisesta. Lehti: Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un aloitti puhdistukset epäonnistuneen huippukokouksen jälkeen – virkamiehiä teloitettu ja lähetetty leireille

Itävaltaan on nimitetty uusi liittokansleri korvaamaan maanantaina eronnutta Sebastian Kurzia. Uutena liittokanslerina toimii ensimmäistä kertaa nainen, perustuslakituomioistuimen puheenjohtaja Brigitte Bierlein. Liittopresidentti Alexander Van der Bellenin mukaan Bierleinin johtamaan väliaikaiseen hallitukseen tulee jäseniksi lähinnä virkamiehiä. Uuden hallituksen on määrä johtaa Itävaltaa syyskuussa järjestettäviin vaaleihin asti.Itävallan liittokansleriksi ensimmäistä kertaa nainen

Talousuutiset

MT: Yhä useampi maatila on hakeutumassa konkurssiin

MAAILMAN toiseksi suurin kansantalous Kiina uhkasi perjantaina paljastaa ennenkuulumattoman luettelon ”epäluotettavista” ulkomaisista yrityksistä, ryhmistä ja yksityishenkilöistä, jotka vahingoittavat kiinalaisten yritysten etuja. Kauppaministeriö ei eritellyt yksittäisiä valtioita tai yhtiöitä, jotka se asettaa ”mustalle listalleen”. Luettelon julkaiseminen uhkaa jälleen lisätä jännitteitä kahden maailman suurimman kansantalouden välillä.Ilmeisesti tarkoituksena on, että kiinalaiset yhtiöt eivät saisi tehdä yhteistyötä luettelossa olevien yhtiöiden kanssa.Kiinan kauppaministeriön mukaan luettelossa olisi yhtiöitä ja yhteisöjä, jotka rikkovat markkinatalouden periaatteita ja voimassa olevia sopimuksia estämällä kiinalaisia yrityksiä ostamasta niiden tuotteita.Luettelon tarkoituksena on lisätä painostusta etenkin yhdysvaltaisia yhtiöitä kohtaan. Kauppasota kärjistyy: Kiina aikoo määrätä ”epäluotettavat” ulkomaiset yhtiöt pannaan

Urheilu-uutiset

Thobias Montler lämmitti kuitenkin kotikatsojia koleissa sääoloissa, kun hän venytti alkuillasta ennätyksensä 822 ja voitti pituushypyn Timanttiliigan Tukholman osakilpailun.
Tulos on 23-vuotiaan Montlerin, Ruotsin kaikkien aikojen toiseksi kovin pituustulos ja sama kuin Tommi Evilän Suomen ennätys.Montlerin edellä Ruotsin kaikkien aikojen listalla on enää Michel Torneuksen 844. Montlerin aiempi ennätys 810 oli viime vuodelta. Myötätuulessa (+2,4 m/s) hän oli kuitenkin leiskauttanut tällä kaudella jopa 843 vain viikko sitten Espanjassa. Ruotsalaispituushyppääjä venytti 822 – voimasanoja päästellyt Ståhl astui hirmuheiton yli
Keihään maailmantilasto:
 1. Andreas Hofmann, Saksa 89,40
 2. Magnus Kirt, Viro 89,33
 3. Bernhard Seifert, Saksa 89,06
 4. Chao-Tsun Cheng, Taiwan 87,12
 5. Thomas Röhler, Saksa 86,39
 6. Shivpal Singh, Intia 86,23
 7. Anderson Peters, Grenada 86,07
 8. Jakub Vadlejch, Tshekki 85,34
 9. Marcin Krukowski, Puola 84,76
 10. Vladislav Panasenkov, Venäjä 84,60
 11. Edis Matusevicius, Liettua 84,55
 12. Rolands Strobinders, Latvia 83,15
 13. Julian Weber, Saksa 82,86
 14. Lukas Grzeszczuk, Puola 82,82
 15. Aliaksei Katkavets, Valko-Venäjä 82,45
 16. Oliver Helander, Suomi 82,17
Virolaishirmu Magnus Kirt kiskaisi taas kovat lukemat – keihäänheiton maailmantilasto on suomalaisittain pelottavaa luettavaa

Suomen tie Maailmanmestaruuteen! - Jääkiekon MM 2019

Jääkiekon MM 2011 Suomi - Venäjä [FIN-RUS] maalikooste

Jääkiekon MM -95 Finaaliottelu Suomi-Ruotsi

Foreman vs Frazier - 5th Round Knockout

Muhammad Ali vs Joe Frazier 1 Highlights

Maailmalla tapahtuu

Budapestissa keskiviikkoiltana sattunutta veneturmaa tutkiva Unkarin poliisi on julkaissut turvakameravideon onnettomuudesta. Videolta näkyy, kuinka kaksi Tonava-joella kohti pohjoista ajavaa turistivenettä törmää toisiinsa tuhoisin seurauksin.Pienemmän Hableany- eli Merenneito-veneen ja suuremman Viking-veneen yhteentörmäyksessä on kuollut ainakin seitsemän ihmistä. Lisäksi 21 ihmistä on edelleen kateissa, ja toivo heidän löytämisestään elossa alkaa hiipua. Uponneessa veneessä oli 33 eteläkorealaista ja kaksi unkarilaista miehistön jäsentä. Vain seitsemän ihmistä on onnistuttu pelastamaan elossa joesta.Viranomaiset Budapestin turmaveneestä: Upposi seitsemässä sekunnissa – katso turvakameravideo onnettomuushetkestä

Oikeuden mukaan olennaisena osana koulun toimintaa olivat tuomitun Davit Khachaturyanin, 58, koulun oppilaille ja muille pääosin seminaarien yhteydessä antamat maksulliset hoidot, joita saattoi tilata myös etähoitoina. Eräs uhreista oli esimerkiksi tilannut tuomitulta hoitoajan muun muassa kilpirauhasen vajaatoimintaan ja psyykkisiin ongelmiin. Hän oli kärsinyt muun muassa ahdistuksesta, jonka syyksi hän kertoi että oli tullut lapsena hyväksikäytetyksi. Mies oli todennut naiselle naisen kertomuksen mukaan, että hyväksikäyttökokemus oli vain illuusio ja naisen fantasia, joka täytyy poistaa. Mies alkoi heti samaisella hoitokerralla hipelöidä naista ja oli yhdynnässä naisen kanssa. Tämä toistui useilla hoitokerroilla.Profeetta selitti yhdyntöjen tarvetta naisille erilaisilla hoitoperusteilla, hän esimerkiksi hoiti "seksuaalichakran kohdalla olevaa tukosta"."Henkisen koulun" profeetta tuomittiin suomalaisnaisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden vankeuteen https://yle.fi/uutiset/3-10810971

Göteborgin käräjäoikeus on nyt tuominnut nuoren maahanmuuttajan lasten raiskauksesta sekä lasten hyväksikäytöstä. Tämä sen jälkeen, kun hän oli ollut alivuokralaisena eräässä perheessä ja käyttänyt hyväkseen heidän tyttäriään, toinen tytöistä ainoastaan oli viisivuotias. Mutta rangaistukseksi tulee ainoastaan yhdeksän kuukautta suljettu nuorisohoitoa. Perhe otti Mohamedin kotiinsa – hän raiskasi heidän alaikäiset lapsensa

VANTAALAINEN Aleksandr Zemenjunas raiskasi vuosi sitten 17-vuotiaan tytön törkeästi, kun hän oli ensin laittanut tytölle käsiraudat. Hän myös aiheutti tytölle lukuisia vammoja, esimerkiksi 38 mustelmaa eri puolille kehoa. Hovioikeus piti perjantaina antamassaan tuomiossa voimassa käräjäoikeuden päätöksen oikeudenmukaisesta rangaistuksesta: kolme ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta.Oikeus korotti kuitenkin uhrille maksettavia korvauksia.
Mies laittoi 17-vuotiaan tytön käsirautoihin ja raiskasi useita kertoja väkivaltaisesti, oikeus tuomitsi kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen

Kahden aluksen törmäyksessä on vahvistettu kuolleen seitsemän ihmistä. 21 onnettomuuteen joutuneessa veneessä ollutta ihmistä on edelleen kateissa ja heidän ruumiidensa etsintä on nyt ulotettu Serbiaan saakka.Yksi muutama tunti onnettomuuden jälkeen joesta nostetuista ruumiista oli jo ehtinyt ajautua virran mukana 12 kilometrin päähän turmapaikasta.Kadoksissa olevista 19 on eteläkorealaisia ja kaksi unkarilaisia.Unkarin laivaturmassa kadonneiden ruumiita etsitään Serbiasta – katso animaatio onnettomuushetkestä

MYYRINPUHOKSEN futuristinen ilme saattaa kuitenkin pian olla historiaa. Väestömäärän kasvaessa Myyrmäen aluetta halutaan tehostaa, mikä tarkoittaa usein vanhojen rakennusten purkamista uusien tieltä.Myös Myyrinpuhoksen kiinteistön asemakaavaan on haettu muutosta, ja sen tilalle on suunniteltu uusia asuinkerrostaloja sekä liike- ja palvelutiloja. Kaavamuutosta ovat hakeneet Kiinteistö Oy Myyrinpuhos, Liesikujan Autopaikat Oy ja Kiinteistö Oy Myyrmäen kauppakeskus.Paavolan mukaan kauppakeskuksen purkaminen olisi sääli, sillä rakennuksella on ollut rooli kaupunginosan identiteetinrakentajana: Vantaalla useat lähiöt ovat rakentuneet ostoskeskusten ympärille, ja niiden läheisyys on vaikuttanut alueella kasvaneiden ihmisten elämään merkittävästi.Jos rakennuksia puretaan, katoaa samalla osa alueen luonnetta”, Paavola sanoo.Avaruushenkinen ostoskeskus on seissyt jo yli 40 vuotta Myyrmäen symbolina, nyt se aiotaan jyrätä

Yhdysvalloissa Virginia Beachin kaupungissa ainakin 12 ihmistä on kuollut ampumisessa, poliisi kertoo CNN:n mukaan. Myös epäilty ampuja on kuollut.Aiemmin kerrottiin, että kuolleita olisi 11, mutta yksi haavoittuneista kuoli myöhemmin matkalla sairaalaan.
Ampuminen tapahtui perjantaina iltapäivällä neljältä paikallista aikaa hallintorakennus­kompleksissa. Poliisin mukaan haavoittuneita on useita. Yksi haavoittuneista on poliisi, jonka henki säilyi luotiliivin ansioista.Poliisipäällikkö James Cerveran mukaan epäilty ampuja tuli yhteen rakennukseen ja alkoi välittömästi ampua ihmisiä umpimähkään.
Umpimähkään ampunut mies tappoi 12 ja haavoitti useita – pormestari: ”Pahin päivä Virginia Beachin historiassa” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006127702.html

Yle Areena

Korean olympialaisten aikaan rap-muusikko Ville Galle haastoi "Mörkö"-Marko Anttilan kisaan jääkiekkotaidoissa. Kumpi vei ja kumpi vikisi?
Kun Ville Galle haastoi "Mörkö"-Marko Anttilan jääkiekkokisaan

Venäjän kirkon patriarkka Kirillin ja Vladimir Putin välit ovat läheiset. He johtavat maata kohti konservatiivista imperiumia. Venäjälle rakennetaan vuosittain tuhat uutta kirkkoa, uuden lain mukaan katekismusta opetetaan koulussa ja jumalanpilkasta rangaistaan.
Ulkolinja: Putinin ja patriarkan liitto

Youtube

KorkkiTV - Kun työllisyysaste nousee vaikka työpaikat eivät lisäänny

Vesala - Finlandia (MM 2019)

BenTV - Tulossa on vasemmistolaisin hallitus Suomessa vuosikymmeniin

JR61 Tienhaaran taistelussa

Mielipiteet

Malesia kykenee palauttamaan juuri maahan saapuneet 3000 tonnia muoviroskakonttia, koska konteissa on lähtömaiden tunnisteet. Malesia ei kykene palauttamaan sitä miljoonaa muoviroskatonnia, joka maahan tuotiin 2018 Kiinan lopetettua 1.1.2018 vuotuisen kahdeksan miljoonan "kierrätys"muoviroskatonnin tuonnin. Nyt Malesiaan tuodut muoviroskat löytyvät vähän joka puolelta saastuttaen maata ja merialueita (2).
WWF ja Greenpeace ovat olleet hiljaa Baselin sopimukseen tehdyistä muutoksista, koska muovin "kierrätyksen" paljastuminen huijaukseksi, ei sovi järjestöjen imagolle.
Eilen UK:n ympäristöministeri - siis ympäristöministeri! - puolusti UK:n oikeutta - vetoamalla WTO:n sääntöihin, viedä muoviroskat köyhiin maihin ja meriin! (3)
Ilmeisesti Isossa Britanniassa ollaan nyt erilliskerätyn tai keskitetysti lajitellun muoviroskan kanssa niin giganttisissa ongelmissa, että maan ympäristöministeri joutuu puolustamaan muoviroskan dumppaamista maailman meriin, vaikka maa sitoutui G7-maiden huippukokouksessa meriä muoviroskalta suojelevaan julistukseen!! (4)
EU:n kaatopaikkadirektiivi on vähentänyt murto-osaan kaatopaikkojen lukumäärän EU:ssa ja nyt siihen kiertotalouspaketin myötä tehdyt muutokset lopettavat kaatopaikat lopullisella tavalla. Näin Ison Britannian ympäristöministerillä kemiat housussa, etenkin kun ympäristöihmiset ovat tehokkaasti onnistuneet vastustamaan polttolaitoksia.
Komissaari Jyrki Katainen, Sitran tapaiset think thankit ja ympäristöjärjestöt tuudittivat EU-kansalaiset uneen kehittämälllään iltasadun nimeltä Kiertotalous, jolla on pitkitetty ja vaikeutettu puuttumasta nyt syntymässä olevaan giganttiseen ympäristökatastrofiin.
Kiertotaloussadulla ja nyt komissaari Kataisen esityksestä Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksymällä kiertotalouspaketilla ei ole mitään tekemistä luonnonvarojen säästämisen kanssa. Hyvänä esimerkkinä tästä käy muovi.
Vain pieni osa saastaisesta erilaatuisesta muovista voidaan suurin rahallisin panoksin ja kuluttamalla valtavat määrät vettä ja energiaa sekä tuottamalla mikromuovia sisältävää jätevettä vesistöihin, rakeistaa huonolaatuiseksi muoviksi, joka ei kelpaa esimerkiksi tärkeimpään eli ruoan pakkaamiseen.
Tätä huuhaata - Sirpa pH Pietikäistä mukaellen - ovat "eteenpäin katsovat voimat" EU:ssa suitsuttaneet iltasadussaan EU-kansalaisilleen taivaalliseksi kiertotaloudeksi, joka luo miljoonia työpaikkoja
Komissaari Kataisen lempilasta eli kiertotalouspakettia on mahdotonta uusien reunaehtojen (erityisesti Baselin sopimuksen täydennykset) myötä toimeenpanna useaan direktiiviin tehtyjen muutosten edellyttämällä tavalla.
EU:hun kehittymässä gigaluokan ympäristökatastrofi väärän politiikan vuoksi

Suomesta on tullut liiaksi hyvinvointiyhteiskunta. Yhä useammat ryhmät alkavat elää sosiaalituen varassa. Nyt myös opiskelijat, jotka ovat muuttaneet yksiöihin opiskelupaikkakunnilla, koska niiden nettovuokra asumistuen jälkeen on käytännössä sama kuin soluasuntojen.
HS 12.4.2019: ”Silti osa soluasunnoista on ollut jo pidempään tyhjillään. 12,5 neliön solun vuokra on 240–260 euroa kuussa, ja Kela antaa 190 euroa asumistukea. Opiskelijalle jää maksettavaksi ainoastaan 50–60 euroa.” Hoasin yksiössä Helsingissä, kuukausivuoka on esimerkiksi 500 euroa, saa 80 prosenttia vuokrasta asumistukea eli 412,80 euroa. Maksettavaksi jää hieman yli 80 euroa.” Nyt HOAS purkaa tyhjiksi jääneitä soluasuntoja ja rakentaa yksiöitä kranttujen ja mukavuudenhaluisten opiskelijoiden käyttöön. Mitä suurinta kansantaloudellista tuhlausta. Uudistuksen jälkeen Kela maksoi yleistä asumistukea yksin, kaksin tai kimppakämpissä vuokralla asuville opiskelijoille noin 30 miljoonaa e/kk.” Tuki on ympärivuotinen eli 360 miljoonaa euroa vuodessa.Opiskelijoille ei kelpaa soluasunto, valtion maksama yksiö se olla pitää

Tilanne on kestämätön. Vuosikymmeniä jatkuvan tuloksettoman velkomisen sijasta olisi niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin ainoa oikea ratkaisu auttaa ihmiset takaisin jaloilleen ja pysäyttää velkaorjakauppa. Nyt olisi siihen hyvä hetki. Jyrkentyvän kestävyysvajeen ikeessä on pakko saada velkojen ja kannustimien tuplaloukkuun jäänyt satojen tuhansien ihmisten työvoimareservi mukaan rakentamaan yhteiskuntaa, niin rohkeina yrittäjinä kuin ammattitaitoisina työntekijöinäkin. Nyt olisi hyvä aika tehdä laki, että 3–5 vuoden kuluttua konkurssista tai velkajärjestelystä ihminen saisi uuden alun. Siinä säästäisivät kaikki: osa näistä ihmisistä työllistyisi ja toisi valtion kassaan rahaa, koska heidän olisi taas mielekästä tehdä töitä. On järjenvastaista pitää ihmiset velkavankeudessa, nyt me menetämme hyviä ihmisiä. Velkaorjat pitää vapauttaa

Bernerin näkyvintä aikaansaannosta, rysäyksellä lopetettua taksijärjestelmän säätelyä, nimitettiin voimaan tullessaan liikennepalvelulaiksi. Nimi ei voisi enemmän harhaan viedä. Totta on vain, että kyseessä on laki.Liikenne surkastui. Maaseudulta on monin paikoin mahdotonta saada kyytiä. Taksi ei enää päivystä mummotaajamassa. Palvelu heikkeni. Hinnat pitää tunnustella ennakkoon ja ne vaihtelevat tunneittain. Taksamittariin ei voi luottaa, jos sitä ei ole.Kolumni: Bernerin pyrähdys politiikassa vertaansa vailla

LAPSI voi alkaa oireilla koulun oppimistilanteissa jo aikaisin. Mikäli hänestä ei saada niin sanotusti koppia silloin, oireilu voi jatkua. Yläasteella tämä nuoreksi kehittyvä oppilas saattaa alkaa lintsata koulusta ja jopa jäädä koulusta kokonaan pois. Syynä voivat olla oppimisvaikeudet, lukemisen heikkous tai hankalat kotiolot.Miten ihmeessä oppivelvollisuuden pidentäminen voisi tuoda hänet takaisin kouluun? Hänhän vain jatkaisi lintsaamista vuoden lisää.Mielestäni peruskoulun aikana on kaksi tärkeää vaihetta, jolloin lasta voidaan auttaa tehokkaasti. Ensimmäinen on se hetki, kun luokanopettaja huomaa, että lapsi alkaa oireilla. Siihen tilanteeseen vanhemmat pitäisi saada paikalle, neuvottelu pystyyn ja lapselle lisäopetusta joko tukiopetuksena tai erityisopettajan antamana. Ja annetaan sitä oheisopetusta niin kauan kuin lapsi sitä tarvitsee oppimisen tukena.TOINEN ratkaiseva vaihe on yläasteella annettu opinto-ohjaajan opetus ja työharjoittelut. Opo on peruskoulun ehkä merkittävin aikuinen. Opolle pitäisi antaa tarpeeksi aikaa käydä ammattimahdollisuudet huolella läpi ja järjestää työharjoitteluita niin, että teini saa tuntuman työhön ja mukaviin harjoittelupaikan työkavereihin. Hän näkee ja kokee, että työ on kivaa.Oppivelvollisuuden pidentäminen ei tietenkään ihastuta tai kiehdo yhtään sellaista oppilasta, joka on jo aikaisemmin päässyt vieraantumaan koulunkäynnistä. Ihmekorjaantumisia ei koulun viimeisinä vuosina valitettavasti tapahdu. Pidennyksellä voi mahdollisesti olla muidenkin kuin lintsaavien oppilaiden kohdalla opiskelumotivaatiota alentava vaikutus – mennään siis ojasta allikkoon. Oppivelvollisuuden pidentäminen voi viedä ojasta allikkoon

Kotimaan matkailu

Supermessut: Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2018 Kalle's Inn lumoaa läpi vuoden

Matkailu kestävän kehityksen edistäjänä

Ulkomaan matkailu

The Majesty of Madrid

10 Best Places to Visit in Spain - Travel Video

Barcelona Espanja - Amazing 4k video ultra hd

Musiikki

Angelina Jordan - It's Now or Never (Allsang på grensen 2017)

Veteraanin Iltahuuto

SÄKKIJÄRVEN POLKKA, Viljo Vesterinen ja Dallapé-orkesteri v.1939

Muurari (Kevät toi) -Tapio Rautavaara

Jo joutui armas aika Suvivirsi

Loppukevennykset

VAIHTOEHTOUUTISET | PELIMIES | MTV3

Pelimies EPS03: Taksikuskit

Sauli ja Ville Niinistö asevelvollisuudesta - Pelimies

Hjallis Harkimon hiilijalanjälki - Pelimies

Pelimies Extra EPS01: Janni Hussi

Venäjän presidentin Vladimir Putinin kansansuosio on kokenut ihmeellisen nousun yhdessä päivässä. Vielä torstaina mielipidetiedusteluja tekevä VTsIOM ilmoitti, että vain 31,7 prosenttia kansalaisista luottaa presidenttiin. Tämä oli vähemmän kuin kertaakaan 13 vuoteen.Perjantaina samainen VTsIOM ilmoitti, että Putiniin luottaakin 72,3 prosenttia venäläisistä. Muutoksen syyksi kerrottiin uusi tutkimusmetodi, jossa vastaajilta kysyttiin luottamusta nimenomaan Putiniin. Aiemmin vastaajia oli pyydetty nimeämään poliitikot, joihin he luottavat. Putinin kansansuosio tuplaantui päivässä "uudella tutkimusmetodilla": Presidenttiin luottaa 31, ei vaan 72 prosenttia venäläisistä

Kuntoilu

Light Cardio and Stretching Cool Down Workout - Relaxing Stretches for Flexibility

10 Minute Abs Workout: At Home Pilates Abs Workout for a Healthy Back

10 Minute Beginners Workout, Full Body Flexibility Stretches, At Home Stretching Routine Exercises

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140/87, 56 pulssi , Paino 106.8 kg. Jumppa 60 /3080 min, kuntosali 0/ 3190 min, kävely 0/337 km , uinti 0/12700 m, pyöräily 4/669 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti