maanantai 24. kesäkuuta 2019

MA 24.06.2019 Herätkää suomalaiset – maa on rikollisten käsissä.
Suomessa kansalaiset eivät saa oikeutta, koska on syytä epäillä, että oikeuslaitos on rikollisten käsissä samonkuin laillisuusvalvonta, syyttäjälaitos sekä poliisihallinto. Maan hallitus on vastuussa tilanteesta. Raha on voima, joka pitää koossa suomalaistaa mafiaa, Siihen kuuluvat vakuutusyhtiöt ja muut rahalaitokset.sekä valtion virkamieselätit.

Ole mukana ratkaisussa | Jukka Davidsson | 24.6.2019

Erkki Ahon tapaus on nyt Oulun käräjäoikeuden käsittelyssä sekä rikostutkinnassa Oulun poliisilla ja valtakunnasyyttäjällä. Tutkintojen edistymisen huomaa siitä, jos paikallinen roisto pidätetään vangitsemista varten. Jos näin ei tapahdu. niin tutkinnat eivät edisty eikä oikeus toteudu. Mikään rikos asioissani ei ole vanhentunut, koska ulosotto on voimassa.

Kalajoki

Yleisnäkymää Kalajoen Hiekkasärkiltä la. 22.6. 2019

Poliisi valvoi juhannuksen viettoa Kalajoella
23.06.2019 klo 14.56 Oulu
Kalajoen Hiekkasärkkien juhannus oli poliisin näkökannalta suhteellisen rauhallinen verrattuna aikaisempiin vuosiin. Poliisilla oli aikavälillä 20.-23.6. yhteensä 108 tehtävää Kalajoen alueella. Eniten poliisin toimenpiteitä vaativia tehtäviä oli perjantain ja lauantain välisenä yönä (47kpl), jolloin sää oli vielä kaunis. Lauantaina alkaneet vesisateet rauhoittivat osaltaan juhlintaa.
Kalajoen alueella suoritettiin läpi juhannuksen tehostettua huumausainevalvontaa, joka tuotti tuloksia. Juhannuksen aikana Kalajoella kirjattiin rikosilmoitukset neljästä epäillystä huumausainerikoksesta ja 20:stä huumausaineen käyttörikoksesta.
Epäiltyjä rattijuopumuksia tapahtui Kalajoella 6 kappaletta, joista törkeitä tekomuotoja on 2 kappaletta. Pahoinpitelyrikoksia tuli poliisin tietoon yhteensä 5 tapausta, joista epäiltyjä törkeitä tekomuotoja on 2 kpl

Perttu Tossavainen sai tahtomattaan juhannusyllätyksen lauantain ja sunnuntain välisenä aamuyönä.Tossavainen ja hänen naisystävänsä ovat muuttaneet kesäksi Kalajoen Hiekkasärkille kesätöiden perässä ja vuokra-asunto sijaitsee aivan keskustan tuntumassa.
Asunto on vanha eikä siinä ole äänieristystä. Juhlintaa on riittänyt keskiviikosta lähtien, mutta Tossavainen ei ole näihin juhliin päässyt mukaan.– Me olemme molemmat olleet töissä, mutta emme ole nukkuneet metelin takia keskiviikon jälkeen, Tossavainen kertoo.
Kalajoen juhannus muuttui painajaiseksi, haiseva yllätys odotti Perttua postilaatikossa: ”Siinä vaiheessa olin, että ei helevetti, et ole tosissasi”

Kalajoen Hiekkasärkkien juhannusjuhlinta oli poliisin mukaan tänä vuonna aiempaa maltillisempaa. Poliisilla oli juhannuksella Kalajoella silti yli 100 tehtävää, eniten lauantaina vastaisena yönä. Myöhemmin alkanut vesisade rauhoitti juhlintaa.
Epäiltyjä rattijuopumuksia Kalajoella jäi poliisin haaviin puoli tusinaa, pahoinpitelyrikoksia viisi, niistä kaksi törkeää.Tehostetussa huumausainevalvonnassa jäi kiinni neljä epäiltynä huumausainerikoksesta ja 20 huumausaineen käyttörikoksesta.Juhannus sujui Keski-Pohjanmaalla varsin rauhallisesti – myös Kalajoella juhlittiin aiempaa siistimmin

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 17.06.2019

Alueuutiset

Autiotalo tuhoutui tulipalossa Toholammilla

Jungsborgin palo selviämässä – yksi otettu kiinni

Pedersören kuntaan suunnitellaan 10 miljoonan biokaasulaitosta – raaka-aineena käytetään nurmea

Viljelijät ovat nyt toiveikkaina: säilörehusta ehkä kolme satoa ja viljasadosta tulossa keskivertoa parempi

Paikalliset epäilevät yhtiön laskelmia. Koski kohisee ja käki kukkuu. Kaivosalueelta on matkaa Ullavanjoelle linnuntietä yli viisi kilometriä. Osa kaivosalueiden vesistä valuisi peltojen ja metsien keskellä virtaavaan jokeen. Mika Hautamäki heittelee uistinta ja Tarmo Mård perhoa kasvot vakavina. He ovat kulkeneet näillä rannoilla pikkupojasta saakka. Virrasta on noussut jopa taimenia ja siikaa. On selvää, että kaivosalueilta kulkeutuu paikallisiin vesiin ylimääräistä typpeä. Keliber-yhtiön mukaan vaikutus vesistöihin olisi pieni. Kalamiehet eivät luota laskelmiin.Pertti Lamberg torjuu ilmastonmuutosta ja avaa litiumkaivosta Pohjanmaalle – Tarmo Mård pelkää lapsuuden jokensa menevän pilalle

Kotimaan uutiset

Kemijoki Oy valmistelee investointipäätöstä tällä hetkellä Suomen suurimmasta uudesta vesivoimalasta Sierilän voimalaitoksesta Kemijokeen. Parikymmentä kilometriä Rovaniemen kaupungista ylävirtaan päin rakennetaan todennäköisesti seuraava ja ehkä viimeinen Kemijoen vesivoimala.Voimalalle tuli lupa korkeimmalta hallinto-oikeudelta toissa vuonna. Voimalan taloudelliset hyödyt arvioitiin sen aiheuttamia ympäristö- ja muita haittoja suuremmiksi.
Hallitus lupaa elvyttää vaelluskalakantoja, mutta näyttää myös vihreää valoa uudelle Kemijoen voimalalle

Voimalahanketta vastustaa myös Suomen luonnonsuojeluliitto. Liiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall vastaa Twitterissä Kemijoki Oy:n toimitusjohtajan Tuomas Timosen väitteeseen, että Rinteen hallituksen ohjelma ”itse asiassa tukee uusiutuvan energian tuotantoa ja vesivoima on ihan ratkaisevassa roolissa tässä koko Suomen hiilineutraalissa tavoitteessa”. ”Olen Kemijoki Oy:n kanssa erimieltä, hallitusohjelma ei tue Sierilän rakentamista. Se [hallitusohjelma] tukee ilmastonmuutoksen vastaista taistelua. Vesivoima vapauttaa hiiltä ja metaania ja tuhoaa biodiversiteettiä”, Lundvall kirjoittaa.
Vihreät ja Luonnonsuojeluliitto älähtävät hallitukselle: ”Ministeri Paatero pesee kätensä” – ”Valtion tulee estää voimalaitos”

Antti Häkkäsestä tai Elina Lepomäestä povataan Petteri Orpon seuraajaa. KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Petteri Orpo voi saada haastajia Porissa kesäkuussa 2020 järjestettävässä kokoomuksen puoluekokouksessa, IS:n haastattelemat kokoomuksen kansanedustajat arvioivat.
Potentiaalisina haastajina kokoomusedustajat nostavat esiin Antti Häkkäsen, 34, ja Elina Lepomäen, 37.Ennakkosuosikkina mahdollisessa puheenjohtajakisassa pidetään varapuheenjohtaja Häkkästä, joka oli eduskuntavaaleissa kokoomuksen äänikuningas 20 234 äänellä.
– Lepomäen kynnys asettua Orpon haastajaksi on matalampi kuin Häkkäsen. Häkkänen olisi vahvempi haastajana, mutta hänellä on vahvempi lojaliteetti puoluetta kohtaan, eräs kokoomusedustaja analysoi.Kokoomuksen kulisseissa kipinöi: ”Taustalla on puuhattu jo pitkään puheenjohtajan vaihto-operaatiota
Erkin kommentti: Ei ole kovin häävi tulevaisuus näkyvissä kokoomuksella, jossa Antti Häkkäsestä tulee kokoomuksen puheenjohtaja.

Ulkomaan uutiset

Itä-Afrikassa sijaitsevassa Etiopiassa on tehty vallankaappausyritys pohjoisessa Amharan osavaltiossa. Vallankaappausyrityksen lisäksi Etiopian armeijan komentaja Seare Mekonnen on tapettu.Amharan osavaltiossa paikallinen osavaltiopresidentti Ambachew Mekonnen ja hänen avustajansa ammuttiin lauantai-iltana. Amharan pääkaupungin Bahir Dinin asukkaat kertoivat kuulleensa tulitaistelua neljän tunnin ajan.Henkivartija murhasi Etiopian armeijan komentajan ja isossa osavaltiossa vallankaappausyritys – pääministeri vakuuttaa tilanteen olevan hallinnassa

Kun on sen aika, kansalaiset osaavat kyllä iskeä nyrkin pöytään. Näin kiteytti sunnuntai-iltana istanbulilainen Bilal Çağlayan sen jälkeen kun Istanbulin pormestarinvaalien uusintojen alustavat tulokset oli julkistettu. Tämä presidentti Recep Tayyip Erdoğanin AK-puolueen entinen kannattaja uskoi – kuten sen vannoutuneet vastustajatkin – että oppositioehdokas Ekrem Imamoğlu voitti myös maaliskuun paikallisvaalit mutta että vaalit "varastettiin".Uusintoja vaatimalla vaatinut AK-puolue tuskin arvasi odottaa tällaista iskua. Imamoğlun kannatus vain kasvoi vaalien lähestyessä.Kävikin tarkalleen kuten kaksi päivää aiemmin eräässä gallup-kyselyssä oli ennustettu. Opposition ehdokas Ekrem Imamoğlu voitti pormestarin paikan saatuaan 54 prosenttia istanbulilaisten äänistä ja vallassa olevan AK-puolueen ehdokas Binali Yildirim hävisi saatuaan 45 prosenttia. Erotus on massiivinen, kun kyseessä on 16-miljoonainen Istanbul, peräti 800 000 ääntä.Tänään 16 miljoonaa istanbulilaista on uudistanut uskonsa demokratiaan ja oikeuteen, Imamoğlu sanoi tulosten valmistumisen jälkeen.Istanbul iski nyrkin pöytään – Imamoğlun voittoa juhlittiin myöhään yöhön

Kahdeksan australialaista lasta evakuoitiin sunnuntaina al-Holin Isis-leiriltä Syyriasta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC
(siirryt toiseen palveluun)
. Lapset evakuoitiin salaisessa operaatiossa avustusjärjestöjen kanssa. Sydney Morning Heraldin (siirryt toiseen palveluun)
mukaan heidät kuljetettiin ensin Syyriasta Irakiin, josta matkan on määrä jatkua kohti Australiaa.Australia evakuoi kahdeksan Isis-lasta al-Holin leiriltä – myös suomalaisia lapsia samalla leirillä

Kun lapset täyttävät kymmenen, heistä tulee jo Isisin silmissä aikuisia, ruotsalaislääkäri Nemam Ghafouri sanoo Iltalehden haastattelussa. Syyrian al-Holin pakolaisleirillä Isisin uhreja auttava ruotsalaislääkäri Nemam Ghafouri haluaa, että Isis-taistelijoiden lapset erotetaan äideistään ja lapsia autetaan palaamaan kotimaihinsa. Hän huomauttaa, että taistelijoiden vaimot eivät ole vain uhreja, vaan moni on osallistunut Isisin toimintaan.
He eivät ole äitejä, vaan hirviöitä” - Isisin uhreja auttava lääkäri vaatii, että al-Holin leirin lapset erotetaan äideistään

Jopa neljännesmiljoonaa ihmistä osoitti sunnuntaina mieltään pääministeriään vastaan Tšekin pääkaupungin Prahan kaduilla.Pääministeri Andrej Babišia, 71,ovat varjostaneet epäilykset korruptiosta ja virka-aseman väärinkäytöstä. Populistipoliitikkona tunnettu Babiš oli ennen poliittista uraansa vauras liikemies.Pääministeri on kiistänyt epäilyt. Mielenosoittajat vaativat häntä kuitenkin eroamaan. He pitävät Babišia uhkana jopa Tšekkien demokratialle.Mielenosoitusta kuvattiin jo etukäteen suurimmaksi sitten vuoden 1989 samettivallankumouksen, joka johti kommunistisen puolueen vallan päättymiseen Tšekkoslovakiassa. Prahan kaduilla jopa neljännesmiljoonaa ihmistä – tšekit vaativat populistipääministerin eroa suurimassa protestissa sitten kommunismin murtumisen

Mitä tapahtui brittipoliitikko Boris Johnsonin kotona perjantain ja lauantain välisenä yönä Lontoossa? Sitä on vatvottu Britanniassa nyt toista päivää.
Johnsonin naapuri oli soittanut poliisit paikalle, sillä oli kuullut kiljumista, huutoa ja paiskomista. Naapuri oli kuullut Johnsonin avopuolison Carrie Symondsin äänen. Hän kertoo soittaneensa poliisin, sillä pelkäsi paikalla olevien puolesta.Pääministeriehdokas Boris Johnsonilta vaaditaan selityksiä – poliisi kävi ratkomassa äänekästä riitaa kotona

Georgian pääkaupungissa Tbilisissä mielenosoitukset jatkuivat neljättä päivää sunnuntaina.
Mielenilmaukset alkoivat torstaina, kun venäläinen parlamentaarikko Sergei Gavrilov oli päässyt puhumaan Georgian parlamentissa puhemiehen paikalta.Georgialaiset muistavat vielä hyvin vuonna 2008 käydyn lyhyen mutta verisen sodan Venäjää vastaan.
Sunnuntaina mielenosoittajat olivat kerääntyneet parlamenttirakennuksen edustalle. Eräät heistä arvostelivat naapurimaa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, joka kielsi georgialaisten mielenosoitusten takia venäläisten lentoyhtiöiden lennot Georgiaan ja georgialaisten lentoyhtiöiden lennot Venäjälle.Georgialaiset protestoivat sunnuntaina neljättä päivää – Putin sai mielenosoittajilta kritiikkiä

Talousuutiset

Lilla Båtskärin saari Ahvenanmaan eteläosissa on uuden ajan kynnyksellä.
Parin hehtaarin kokoinen saari on yksi niistä paikoista, joista sodasta selvinnyt Suomi haki uutta kasvua ja elämäntapaa.Missä tapahtui Ahvenanmaan ainoa rautatieonnettomuus, kysyy saarella ja sen lähistöllä tuulivoimaloita pyörittävän Allwindsin toimitusjohtaja Henrik Lindqvist.1950-luvun loppupuolella Vuoksenniska-yhtiö avasi saarelle rautamalmikaivoksen, mutta sulki sen jo vuonna 1960. Sulkeminen ei kuitenkaan johtunut Lindqvistin mainitsemasta junaonnettomuudesta, vaan malmin louhinnan kannattamattomuudesta.
Nyt samalta saarelta haetaan uutta kasvua päästöttömän energiantuotannon säätövoimasta. Ahtaisiin kaivoskuiluihin kaavaillaan ainakin kokeilumielessä uutta sampoa, eräänlaista ikiliikkujaa.
Ahvenanmaan pimeisiin tunneleihin kaavaillaan uuden ajan Sampoa – voiko uudenlainen teknologia ratkaista tuulienergian varastointiongelman?

Urheilu-uutiset

Antti Ruuskanen voitti Saarijärven juhannuskisojen keihäskilpailun tuloksella 83,37. Voittotulos oli Ruuskasen ainoa yli 80-metrinen heitto.Kilpailussa toiseksi sijoittui Lassi Etelätalo tuloksella 78,54.Antti Ruuskanen kiskaisi Saarijärven juhannuskisojen voittoon 83-metrisellä
Toista varttia ei ollut ehtinyt kulua kauaa, kun Ranska sai erikoistilanteen. Amel Majri asettui pallon taakse ja kapteeni Amandine Henry vapautti Le Havren kotiyleisön jatkamalla vapaapotkun maaliin. Henryn osuma jäi myös ottelun voitto-osumaksi ja kisajärjestäjä jatkoi puolivälieriin.Puolivälierässä Ranska saa vastaansa joko USA:n tai Espanjan.MM-kisaemännällä hikinen ilta – Brasilia taipui vasta jatkoajan jälkeen, katso kotiyleisön sytyttänyt kapteenin ratkaisuosuma

Suomalaisnyrkkeilijöistä kehään ovat päässeet alle 75-kiloisissa Muhammad Abdilrasoon ja alle 91-kiloisissa Krenar Aliu. Ensin mainittu kukisti avausottelussaan Slovenian Aljaz Venkon 5–0. Nyrkkeilijät aloittivat voitoilla Euroopan kisoissa

Kaapo Kakko varattiin toisena NHL:ään – vasta neljäs suomalainen, joka yltää näin korkeaan varausnumeroon Herätys: Kaapo Kakko varattiin toisena NHL:ään, grillaaminen on tulokaslaji suomalaisessa ruokakulttuurissa, sää viilenee

Maailmalla tapahtuu

Tuore kansanedustaja Jussi Wihonen (ps.) osaa myydä mitä tahansa. Siksi hän saa myös itsensä kaupaksi äänestäjille. Kansanedustaja oli ryypätä itsensä hengiltä, sitten paloi kotitalo – kyläkauppiaan värikäs elämä teki hänestä täydellisen populistin

Kaupungin mukaan Haminaan juhannuspäivänä noussut ukkosmyrsky tuulineen teki pienen reiän suurlippuun. Haminan vapaaehtoinen palokunta kävi laskemassa lipun alas, kun tuuli nousi yli sovitun tuulirajan.Lippua ei reiän takia nostettu takaisin salkoon, kaupunki kertoo. Varalippu saadaan salkoon vasta ensi viikon aikana.Kova tuuli pakotti laskemaan tangosta maailman suurimman Suomen lipun Haminassa
YHDYSVALTALAISMEDIAT ovat julkistaneet lisätietoja New Hampshiren seitsemän kuolonuhria vaatineesta moottoripyöräonnettomuudesta. Kolarissa kuolleet moottoripyöräilijät kuuluivat Jarheads Motorcycle Club -nimiseen moottoripyöräkerhoon, ja kuolleiden joukossa oli myös kerhon 59-vuotias presidentti. Onnettomuuden uhrit olivat iältään 42–62-vuotiaita.Seitsemän ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui, kun Dodge 2500 -avolava-auto ja kymmenen motoristin joukko kolaroivat perjantaina New Hampshiressa Yhdysvalloissa. Onnettomuus tapahtui maantiellä lähellä Randolphin kaupunkia, kun avolava-auto törmäsi vastaan tulleisiin motoristeihin.
Onnettomuusauton kuljettaja seitsemän moottoripyöräilijän kuolemaan johtaneesta New Hampshiren kolarista: ”Olen shokissa, se tapahtui niin nopeasti”

Kaksi miestä on vangittu tapauksesta, joka paljastui pahoinpidellyn naisen jouduttua sairaalaan.Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa kahden noin 40-vuotiaan naisen epäillään joutuneen törkeiden rikosten uhriksi Joutsan Leivonmäellä. Poliisi epäilee, että naiset muilutettiin väkisin syrjään ihmisten ilmoilta ja pahoinpideltiin.– Toinen heistä sai vakavia vammoja ja joutui sairaalahoitoon. Sitä kautta poliisi sai tietää asiasta, rikosylikomisario Timo Hänninen kertoo.Epäillyt rikosnimikkeet ovat törkeä vapaudenriisto, törkeä pahoinpitely ja törkeä varkaus. Tekojen epäillään tapahtuneen 8. ja 9. kesäkuuta välisenä yönä.Keski-Suomen käräjäoikeudessa on vangittu teoista epäiltyinä kaksi miestä. Toinen heistä vangittiin jo toissa perjantaina. Toisen tavoittamisessa kesti pidempään. Hänet käräjäoikeus vangitsi tänään maanantaina.Miehet ovat iältään 23- ja 32-vuotiaat. Molemmilla on poliisin mukaan rikollista entisyyttä. Rikostapauksen motiivista poliisilla on teoria, mutta jutun tutkinta on vielä kesken. Parisuhteisiin liittyvää motiivia ei kuitenkaan epäillä.Kaksi naista muilutettiin ja hakattiin – tuhannen asukkaan Leivonmäellä useita törkeitä väkivallantekoja lyhyessä ajassa

Yle Areena

Petsamon liikenne oli toisen maailmansodan aikana jonkin aikaa ruotsalaisten ainoa väylä hoitaa tavarakuljetuksia länteen. Ajossa oli 400 kuorma-autoa ja 600 kuskia, 90-vuotias Sven Danielsson on yksi heistä. (U)
Petsamo - ainoa tie länteen

1/8. Kuuban nykyhetkeä voi ymmärtää parhaiten tuntemalla sen historian. Saari on aina houkutellut maailman mahtavimpia: sen on miehittänyt niin Espanja, Ranska, Iso-Britannia kuin Yhdysvallatkin. (U)
Jakso 1

Youtube

The 10 Happiest Countries To Live In The World 2019 - Seen as the World’s Safest Countries

Jussi Halla-aho vs Antti Rinne Schengen-järjestelmän toimivuus

Mielipiteet

Niin tyhmää ihmistä ei löydy, joka kuvittelisi, että Wimbledonin kaksinpelin voittamiseen riittää se, että antaa poliittisesti sopivalle mailan ja taluttaa tämän keskuskentälle. Finnairin koneiden ohjaimiin ei pääse pelkästään sillä, että uskoo osaavansa lentää, tai että on aina ollut kiinnostunut lentokoneista. Mutta ministereiksi voidaan nimittää täysin osaamattomia. Ja sen huomaa.
Kyvyttömien karnevaalit

The Financial Timesin kommentaattori Walter Münchau kirjoitti kolumnissaan 26.5.2019, että EU:n pitäisi käyttää euroa geopoliittisena välineenä, sillä sotilaallisen voimaan käyttöön se ei pysty, koska Ranskan kansalliskokous kaatoi suunnitellun Euroopan puolustusyhteisön jo vuonna 1954. Lieneekö The Economist -lehden toimittajalla ollut mielessään tämä Münchaun kolumni kirjoittaessaan pääkirjoitusta lehden numeroon 8.-14.6.2019 Yhdysvaltain murskaavasta ylivoimasta paitsi perinteisessä sotilaallisessa voimassa myös ja erityisesti teknologis-taloudellisin keinoin harjoitetussa voimapolitiikassa? Kirjoitukset houkuttelevat kommentoimaan ja vertailemaan.
Eurollako sotimaan?

Maapallon hiilivarastoja on sitoutuneena moniin eri kerroksiin:
 • Litosfääriin eli maaperään n. 70 - 100 000 000 GtC
 • Meriin n. 40 000 GtC
 • Maabiosfääriin n. 4000 GtC
 • Ilmakehään n. 850 GtC
 1. Merten ja ilmakehän välillä kiertää hiiltä n.90 GtC/v
 2. Maabiosfäärin ja ilmakehän välillä n.120 GtC/v
 3. Lisäksi ihmiskunta lisää hiiltä sekä meriin, maabiosfääriin että ilmakehään n.10 GtC/v
Maapallon massiiviset hiilivarastot ja hiilen kierto

Ministeri Sirpa Paaterolle tiedoksi, että Sierilän vesivoimahankkeen takia Kemijoki Oy on vuosikymmeniä viivytellyt kalateiden rakentamista Kemijokeen. Vaelluskalojen paluu Rovaniemelle olisi estänyt Sierilän. Siten ministeri Sirpa Paatero on ihan pihalla kommentoidessaan Sierilän vesivoimahanketta Ylellä tänään 24.6.2019 linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-10842192?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR26LQ-OsUUvr0VbqyMV_0TdtpSjshlRXjGUZhRl6znN92qyYEiV-vZUihE
Kuten Ylen toimittaja jutussa kertoo "Sierilän voimalasta tulisi lisähaittaa kaloille. Voimala on tulossa Vanttauskosken ja Valajaskosken voimaloiden välille. Se on pisin valjastamaton jokiosuus Kemijärven alapuolella. Voimala tuhoaisi jokiosuuden viimeiset kosket Tervakarin ja Tikkasenkarin."
Siten on käsittämätöntä, että ministeri Sirpa Paatero toteaa Ylellä, että asia on yhtiön asia jos hallitusohjelmassa lukee vaelluskala-asioiden edistäminen: "Ministeri: Yhtiön asia
Ministeri Paatero pihalla: Sierilän vesivoimala haittaa vaelluskaloja
Erkin kommentti: Tuleeko tästä vihreiden ja sdp:n välien selvittely? Kiinnostaako vihreiden ministereitä ministeriaudin takapenkki enemmän kuin vihreä aate? Nöyrtyykö vihreät sdp:n tahtoon? Meneekö oma etu puolueen edun edelle? Alkaako vihreiden kannatuksen alamäki kannattajiensa ja äänestäjiensä pettämisestä? Katsotaan miten Vihreiden lappilainen varapuheenjohtaja Riikka Karppinen asioihin reagoi.

Kotimaan matkailu

Kalajoki hiekkasärkät, Kalajoki Finland - drone 4K -

Kalajoen Hiekkasärkät

Kalajoen Hiekkasärkät

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Switzerland - Travel Video

Amazing Places To Visit - Switzerland

Beauty of Switzerland in 4K

Musiikki

Elvis Presley Love Me Tender (1956) (Official Video)

Elvis Presley - Spanish Eyes

Elvis Presley - Can't Help Falling In Love (Audio)

Loppukevennykset

Kummeli - Normipäivä

Kummeli - Panomies

kummeli krapula hang over

Kuntoilu

Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita AB WORKOUT ROUTINE

8 Simple Exercise to Lose Love Handles Without Gym

Abs Circuit Training Part 1

8 Simple Exercises to Get the Perfect Slim Body in 30 Days

Liikunta ja terveys

Verenpaine 150/98, 56 pulssi , Paino 108,5 kg. Jumppa 40 /3240 min, kuntosali 90/ 3450 min, kävely 0/359 km , uinti 1000/21200 m, pyöräily 32 /1100 km

A JAPANESE METHOD TO RELAX IN 5 MINUTES

6 Reasons Why Berries Are Among the Healthiest Foods on EarthFrom: Erkki Aho
Sent: Monday, June 24, 2019 9:10 AM
To: vvv@oikeus.fi
Subject: Re: Tiedoksi ja toimenpiteitä varten

From: Erkki Aho
Sent: Sunday, June 23, 2019 8:01 PM
To: anna-maja.henriksson@eduskunta.fi ; maria.ohisalo@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi ; mika.lintila@eduskunta.fi
Cc: tiina.ojutkangas@kpk.fi ; oulu@yle.fi ; kokkola@yle.fi ; toimitus@kalajokiseutu.fi
Subject: Tiedoksi ja toimenpiteitä varten

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson , sisäministeri Maria Ohisalo, pääministeri Antti Rinne, valtionvarainministeri Mika Lintilä

Pyydän ministereitä ryhtymään toimenpiteisiin Suomen palauttamiseksi oikeusvaltioiden joukkoon. On käsittämätöntä, että olen joutunut kärsimään jo 25 vuoden ajan Suomen valtion rikollisesta toiminnasta, vaikka todistusaineistot syyttömyydestäni ovat kiistattomat, mutta Oulun poliisi ei tutki, KRP ei tutki, syyttäjä ei syytä, oikeuslaitos ei ota käsiteltäväkseen, korkein oikeus ei pura vääriä päätöksiä, laillisuusvalvonta ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.

Erkki Aho vaatii ulosoton keskeytystä

From: Erkki Aho
Sent: Saturday, June 22, 2019 6:58 AM

To: raahe.uo@oikeus.fi
Subject: ulosoton välitön keskeyttäminen
Ulosoton keskeyttämisvaatimus ja välitön keskeytys
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki PR-Teollisuus Oy:n kanssa tekemänsä kaupat kiinteistöjen ja maa-alueiden osalta sekä koneiden ja laitteiden osalta 19.03.1996. Lisäksi Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki tuoteoikeuksia koskevan kauppasopimuksen 18.04.1996. Tuoteoikeuksien kauppasopimuksessa oli 1.130.000 markan takaus, jossa takaajina olivat Erkki Aho, Heino Virta, Kari Konu, Jouni Remes ja Markku Koski. Myyjän purkuoikeus on peruuttamaton , ks. Telaranta Sopimusoikeus, Helsinki 1990 s. 39. Kun kauppa on purettu, ovat myös takaussitoumukset rauenneet. Takaussitoumus on liitännäinen pääomasitoumukseen, joten missään tapauksessa takaussitoumukset eivät voi jäädä voimaan pääsitoumus purettaessa.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä on hakenut PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin 23.4.1996 väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja taloudellinen loppuselviys oli jäänyt tekemättä. Voidaan riidattomasti osoittaa konkurssihakemus väärillä tiedoilla tehdyksi.
PR-Teollisuus oli maksanut Alavieskan Puurakenne Oy:lle 1.641 444,45 markkaa. Maksut oli kohdistettu tuoteoikeuksiin.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä on hakenut suoritustuomion takaajia vastaan vaikka kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet. Lisäksi takauksista oli maksettu jo 1.641 444,45 markkaa joten konkurssipesällä ei missään tapauksessa ollut minkäänlaista saatavaa takaajilta. Asiassa Ylivieskan käräjäoikeudelle väärän lausuman on antanut varatuomari Paavo M. Petäjä, jolla ei ollut takaajien valtakirjoja eikä toimeksiantoja. Varatuomari Paavo M. Petäjä oli antanut konkurssiasiassakin lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa tekonsa.
Ylivieskan käräjäoikeus on antanut 28.6.1996 takaajia vastaan tuomionsa S95/1488 konkurssituomion ja varatuomari Paavo M. Petäjän väärän lausuman perusteella, johon hänellä ei ollut toimeksiantoja eikä valtakirjoja.
Tämän väärän päätöksen perusteella lähti ulosottotoimet käyntiin. Lisäksi Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä käynnisti yhdessä syyttäjä Sulo Heiskarin kanssa toimet konkurssiin ajettua yrittäjää kohtaan muun muassa velallisen epärehellisyydestä, josta Ylivieskan käräjäoikeus tuomitsi Erkki Ahon 75 päivän ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi Erkki Ahoa vastaan nostettiin lukuisia kunnianloukkausoikeusjuttuja, joissa syyttäjänä oli esteellinen syyttäjä Sulo Heiskari, joka aikakaan oli ollut Alavieskan Puurakeen Oy:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) kauppakirjojen kaupanvahvistajana. Kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa, ettei hän ole koskaan tavannut kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria ja kaupanvahvistajan kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa ettei hän ole ollut paikalla kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Lisäksi syyttäjä Sulo Heiskarin nostamissa jutuissa Erkki Ahoa vastaan rikostutkinnoissa ei otettu vastaan todistusaineistoja eikä kuultu todistajia. Rikostutkinnanjohtajana on ollut poliisi Raimo Ollila, joka PR-Teollisuus Oy:n konkurssiasiassa ja takaajia koskevissa asioissa oli jättänyt kaikki asiat tutkimatta.
Kaikki ulosottosaatavat Erkki Aho kohtaan ovat syntyneet rikollisesti ja ovat siten perintäkelvottomia. Pyydän ulosottoviranomaisia keskeyttämään ulosoton, koska ulosoton saantitodistukset perustuvat vääriin tietoihin. Ulosottoviranomaisilla on ulosottokaaren mukaan oikeus keskeyttää ulosotto kunnes he ovat toimittaneet saantitodistuksen ulosottovelalliselle. Luonnollisesti ulosottovelallisella on oikeus todistaa saantitodistus virheelliseksi. Lisäksi vahvana perusteena ulosoton keskeyttämiselle on asian käsittelyn alkaminen Oulun käräjäoikeudessa, johon tarkennetun haastehakemuksen jättämisaika on 22.07.2019.
Todistusaineistot toimitan Oulun käräjäoikeuteen. Ulosottoviranomaisten on toimitettava saantitodistukset minulle ilman aiheetonta viivytystä, jotta voin todistaa saantitodistukset virheellisiksi ja väärillä tiedoilla aikaansaaduiksi.

Kalajoella 22.06.2019
Erkki Aho

Asiantuntijalausunto:

Tiainen, Pekka (19.6.2019), Saamistodistusten edellyttäminen oikeuden velkapäätöksiä ja ulosottoa haettaessa.
Taavi Ahoniemi on jakanut 17.6.2019 Erkki Ahon tekstin asiassaan. Käsitän niin, että näitä asioita ei laajemmin tunneta. Asialla on kuitenkin suuri merkitys ja lausun seuraavassa siitä asiantuntijana. Lausun koskien saamistodistusasiaa seuraavaa.
Hallituksen ulosottolakia koskevan esityksen (HE 216/2001 vp) yksityiskohtaisissa perusteluissa koskien kolmannen luvun 6 §:ää lukee:
”6 §. Saamistodisteen liittäminen hakemukseen. Voimassa olevan 3 luvun 22 §:n 1 momentin mukaan silloin, kun maksuvelvollisuus on määrätty tuomiossa tai päätöksessä, ja saamisesta on velkakirja tai muu kirjallinen saamistodiste, alkuperäinen todiste on annettava ulosottomiehelle. Saamistodisteen haltuun ottaminen ja kertymämerkinnän tekeminen siihen estää saamistodisteen siirtämisen sivulliselle ja suojaa velallista liikamääräiseltä ulosottoperinnältä.”
Tämä on oikeudellisesti sitova lain valmistelun esitöistä ilmenevä velvoite, sillä hallituksen esityksessä HE 83/2006 koskien ulosottokaaren vastaavaa pykälää lukee, että ”6 § olisi samansisältöinen kuin nykyisessä ulosottolaissa (HE 216/2001 vp)” eikä esitetä muuta yksityiskohtaista perustelua, jolloin edellä siteeraamani perustelu pätee.
Tämä on olennaisen tärkeää, koska ulosottokaaren 3 luvun 6.1 §:ssä lukee Erkki Ahon siteeraamalla tavalla:
”Juokseva velkakirja, vekseli tai shekki, johon ulosottoperusteessa määrätty maksuvelvollisuus perustuu, on liitettävä hakemukseen alkuperäisenä. Jos täytäntöönpanon luotettavuus sitä edellyttää tai jos velallinen sitä pyytää, ulosottomiehen tulee ottaa haltuunsa myös tavallinen velkakirja. Ulosottomies voi toimittaa täytäntöönpanon, vaikka tavallinen velkakirja on kadonnut tai sitä ei ole muusta syystä mahdollista liittää hakemukseen. Velallista on tällöin kuultava ennen täytäntöönpanoa”.
Juokseva velkakirja, vekseli tai shekki sekä tavallinen velkakirja ovat saamistodistuksia. Jos lakia sovelletaan ulosotossa siten, ettei näitä toimiteta, se ei ole lain mukainen menettely. Kuitenkin lisäksi ulosottokaaren perusteluissa viitataan em. tavoin aiemman ulosottolain perusteluun, jossa saamistodisteet määritellään laajasti siten, että saamisesta on velkakirja tai muu kirjallinen saamistodiste, alkuperäinen todiste on annettava ulosottomiehelle, että siihen voidaan tehdä kertymämerkintä, joka suojaa liikamääräiseltä perinnältä eikä sitä voida siirtää sivulliselle.
Tämän pitäisi olla hallituksen esitysten viittausten mukaan lähtökohta. Tämä puoltaa Erkki Ahon oikeutta vaatimuksessaan, että ulosottomiehen on hankittava saamistodistukset. Oikeuden päätös ei ole saamistodiste, vaan ulosottoperuste. Saamistodiste on asiakirja jolla perusteellaan velkominen, ja siten näyttö siitä että velkaa ei ole.
Asiaa sekoittaa oikeusturvan kannalta se, mikä todettiin jo ulosottolakia koskevassa hallituksen esityksessä HE 216/2001 vp koskien ulosottolain 3 luvun 6 §:ää, kun siinä kirjoitetaan, että ”siitä, minkälaista asiakirjaa pidetään säännöksessä tarkoitettuna saamistodisteena, on oikeuskirjallisuudessa ja -käytännössä esiintynyt epäselvyyttä”. Tästä on sitten paljon tekstiä.
Kapea määritelmä on, jos saamistodistuksella tarkoitetaan vain velkakirjoja tai vekseliä tai shekkiä kun ulosottolaissa mainitaan muutkin saamistodisteet. Oikeusturva perustelee, että saamistodistus käsitetään laajasti ettei olla velkomassa ilman mitään dokumentteja. Tulee myös ottaa huomioon, miten saamiset ja velat ymmärretään muualla kuten Tilastokeskuksen tilastoissa, jossa saamis- ja velkakannat kirjataan reaalisen todellisuuden mukaan. Oikeudellinen käsittely, joka poikkeaa tästä, irrottaa oikeudellista käsitettä reaalimaailman käsitteestä.
Asiaa vaikeuttaa vuonna 1993 käyttöönotettu niin sanottu summaarinen menettely, jolla tarkoitetaan kevyempää oikeuskäsittelyä. Tämä on suuren mittaluokan kysymys. Valtion vuoden 2019 talousarvion tietojen mukaan käräjäoikeudessa ratkaistujen asioiden määräksi arvioidaan 550 000 asiaa, joista summaariset asiat ovat 420 000. Oikeusministeriön mukaan käräjäoikeuksissa ratkaistiin lähes 376 000 summaarista riita-asiaa vuonna 2017 (OM 13.6.2018). Hallituksen talousarvion mukaan 2017 summaarisia asioita oli 375 951 kpl 521 942 käräjäoikeuksien ratkaisuista. Oikeusministeriön käsitteen summaarinen riita-asia ja lukujen vastaavuuden perusteella summaariset asiat ovat riita-asioita. Selvitysmiesselvityksessä Summaaristen riita-asioiden
käsittelyn kehittäminen (Selvitysmiehet johtavan kihlakunnanvouti Timo Heikkisen ja laamanni Antti Savelan, Oikeusministeriön selvityksiä 52/2014 Selvityksiä ja ohjeita). Velkomusasioiden määrä summaarisista riita‐asioista on yli 99 prosenttia.
Kun osa varsinaiseen käsittelyyn edenneistä asioista on velka-asioita, tämä merkitsee että velka-asioita on vuonna 2019 runsaat 420 000 eli yli 76 % eli yli kolme neljännestä kaikista, ja ne ovat riita-asioita, jotka lähes kaikki ratkaistaan summaarisesti oletta-en että asiat ovat selviä.
Em. Heikkisen ja Savelan selvityksessä kirjoitetaan mm. että summaarinen menettely on riidattomiksi ilmoitettujen asioiden käsittelymenettely, jossa riidattomana pysyvät ja tietyt vaatimukset täyttävät asiat ratkaistaan kirjallisessa menettelyssä. Summaarinen menettely on riita‐asian oikeudenkäyntiä suppeampi ja kevyempi menettely.
Tässä on käsite riidattomana pysyvät yhdistettynä summaariseen, kun taas oikeusministeriön sivulla on käsite riita-asiat. Sekavalta tuntuvan käsite-eron logiikan voi käsittää siten, että kyse on riita-asioista joissa velkominen katsotaan oikeuden näkökulmasta riidattomaksi.
Tästä seuraa huoli. Kuinka suuressa osassa näistä summaarista riita-asioista saamisvaatimus on riidaton ja kuinka paljon pääsee virheitä läpi ja kuinka paljon varsinai-seen käsittelyyn otetuissa asioissa pääsee virheitä läpi ottaen huomioon asioiden massiivinen paljous (550 000 ratkaisua v. 2019) ja oikeuslaitoksen kyky selviytyä tästä kuormituksesta?
Tämä kytkeytyy saamistodisteasiaan.
Jos oikeus ja ulosotto eivät vaadi saamistodistuksia, massiiviseksi paisunutta velkomisten ongelmavyyhteä ei ole hallittavissa.
Asian merkitystä havainnollistaa se, että PRA Suomi Oy:n emoyhtiö PRA Group tuomittiin New Yorkissa 2014 ja 2015 80 milj. dollarin korvauksiin virheellisestä velkomi-sesta kun mm. paljastui että se oli hakenut oikeudelta velkapäätöksiä ilman saamisasiakirjoja eikä se siten kyennyt niitä esittämään. Suomessa on vaikea saada tällaista oikaisua aikaan jos on ulosottoperuste eli tavallisimmin oikeuden päätös vaikka osoittautuisi että ei ollutkaan saamistodistusta tai se on muutoin virheellinen.
Mikäli saamistodistukset aina edellytettäisiin oikeuskäsittelyssä eikä ilman että velko-ja esittää ne, asioita velkojan kannetta ei otettaisi käsittelyyn, velka-asioiden määrä käräjäoikeuksissa vähenisi merkittävästi. Sen vähentäisi käräjätuomareiden kuormitusta, parantaisi käsittelyn laatua ja vähentäisi tuomiovirheiden mahdollisuutta. Vastaavasti mikäli ulosottomies edellyttäisi saamistodistuksia ulosoton hakijalta aina, se vähentäisi ulosottoon tulevien asioiden määrää, eikä pääsisi läpi ulosottoperusteita, joissa puuttuu saamistodiste.
Asia on korjattavissa
1. lain muutoksella joka poistaa kaiken tulkinnanvaran ettei saamistodistusta toimiteta oikeuteen tai ulosottoon sitä haettaessa ja jo tätä ennen
2. muuttamalla oikeuskäytäntöä ja ulosottokäytäntöä ja tekemällä tässä korjaavaa linjamuutos koska lain muutos kuitenkin vie aikaa.
Saamistodisteasia on yksi korjaava toimenpide ja on paljon muita. Hallitusohjelmassa on erikseen mainittu eräitä. Palaan niihin, mutta asia kerrallaan.
Erkki Aho siteeraa ulosottokaaren 3 luvun 6.1 §:ää. Hänellä on 4 luku. Tulee olla 3 luku. Tämä on sivuseikka itse asian kannalta, mutta tarpeen korjata.
Lisään tähän (19.6.2019) tärkeän asian kun Taavi Ahoniemi kommentissaan kirjoittaa: "Saamistodiste: Asiakirja joka näyttää tietyn määrän (rahaa) luovuttamista toisen hallintaan.
Vain hallintaan luovutetut varat osoittavat velaksiannon. Ks. KKO 1994:54, velaksianto." Ei siten riitä sekään, että on velkakirja tai vastaava saamistodiste, koska pitää olla myös näyttö, että raha on siirtynyt eli on toteutunut velaksianto.

Erkki Ahon korvausvaatimus ( ei vielä ajantasaistettu)
Vahingonkorvauslaskelma ajalta 11.5.1995 – 30.6.2017
 1. osakepääoma 100 857 euroa
 2. toimitusjohtajan palkka 4 438 394 euroa
 3. omaisuuden menetys (omakotitalo, kesämökki) 302 571 euroa
 4. tuotemerkit ym. 1 344 477 euroa
 5. henkiset kärsimykset 2 140 000 euroa
 6. tilauskanta 165 911 euroa
 7. kotimaan myynti 26 053 406 euroa
 8. Japanin myynti 1 443 430 euroa
 9. Optinorm Saksa 30 425 586 euroa
 10. ikkunakauppa 17 551 182 euroa
 11. Rautia/Kesko 47 407 000 euroa
 12. Saksan hirsi 10 460 000 euroa
 13. Venäjän puu 11 460 569 euroa
 14. rikollinen ulosotto 1.7.1996 – 31. 5.2017 535 000 euroa
  yhteensä153 828 383 euroa
 15. korko 7 %:a ajalle 1.6.2017 – 31.5.2018 n 10 767 986.81 euroa
  164 596 369,80
 16. korko 7 % ajalle 1.6.2018 – 30.11.2018 5 760 872, 94 euroa
  yhteensä 170 357 242,74 euroa
17. Avioero, häätö ja hengenvaarallisen korkeaan verenpainetautiin sairastuminen.
Häätö ja hengenvaaralliseen verenpainetautiin sairastuminen ovat myös vaikeasti arvioitavia asioita rahassa mitattuna. Kysymyksessä on kuitenkin kidutusrikos. Jos jotain pitää arvioida niin: avioero 1 miljoonaa eroa, häätö kidutusrikoksena 100 000 euroa ja korkeaan verenpainetautiin sairastuminen 300 000 euroa.
Yhteensä 1 400 000, 00 euroa
Kaikki yhteensä 171 757 242,74 euroa
Vahingonkorvauslaskelmat ajantasaistetaan ja todisteet esitetään siten kun se on ajankohtaista.
Jatkokertomus PR-talojen konkurssivyyhdessä.

Erkin kommentti: Tässä olen maalittanut todelliset syylliset. Rikokset eivät ole vanhentuneet, koska ulosotto on voimassa. Miksi poliisi suojelee rikollisia? Onko rikollisille annettu syytesuoja? Varatuomari Paavo M. Petäjä on jo kuollut ja asianajaja Hannu Maskonen on itse tehnyt oman lopullisen ratkaisunsa jo vuonna 2001. Poliisiministeri Maria Ohisalolla ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilla on vaativa tehtävä edessään kun Suomi pitää palauttaa takaisin oikeusvaltioiden joukkoon.
Yhteys valtiopetokseen tulee salaiseksi julistetun ns. Koiviston konklaavin ja 100 vuodeksi salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen ja 25 vuodeksi salaiseksi julistetun Aktiv-Hansa kaupan kautta.
Todistusaineistoina esitän asiassa
Todistusaineistona oma eli minun Erkki Ahon pankkikriisiselvitys

100 vuodeksi salaiseksi julistettu SSP-sopimus, joka on tehty 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ostajapankin kesken.
Todistusaineistona minun, Erkki Ahon oikeustaisteluni, mikä on kirjoitettu suurelta osalta

Oikeuslaitos ja poliisi-blogiini, mikä on kiistaton valtiopetoksen todistusaineisto

Myös nettikirjani todistaa valtiopetoksen tapahtuneen

Esitän todistusaineistona valtiopetoksesta seuraavat kirjat:
Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1ISBN 9748-951-31-4251-3

Seppo Konttinen Salainen pankkituki
ISBN 978-951-31-4251-3

A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit
ISBN 978-951-884-443-6

Erkki Aho Olet Maamme Armahin Suomenmaa
ISBN 952-91-4593-X

tohtori Jukka Davidssonin kirjan Isänmaan ryöstäjät

Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio
Mikään minua kohtaan tehty rikos ei ole vanhentunut, koska ulosotto on voimassa ja ulosotto pitää rikokset avoinna. Todistusaineistona on lisäksi 11 banaanilaatikollista asiakirjoja, joista selviää poliisin, syyttäjän, oikeuslaitoksen ja laillisuusvalvonnan tekemät rikokset. Jos ja kun kaikki rikokset tutkitaan ja syylliset tuomitaan, niin vankilat täytyvät ääriään myöten.

Kalajoki 23.06.2019
Erkki AhoEi kommentteja:

Lähetä kommentti