torstai 13. kesäkuuta 2019

TO 13.06.2019 Onko kysymyksessä maanpetos? Miksi kansanedustajat hyväksyvät viranomaisten virheellisen menettelyn, mikä aiheuttaa 3,2 miljardin kulut vuodessa veronmaksajille?Rinteen hallituksen hallitusohjelmassa ei ole riittäviä toimenpiteitä pakolaisasian ratkaisemiseksi. Suomeen on tullut, tai vapaasti päästetty ja jopa kutsuttu turvpaikkaturisteja, joista on tullut valtava taloudellinen rasite suomalaisille veronmaksajille ja turvallisuusuhka kansalaisille. Jopa perussuomalaisten toiminta Rinteen hallitusohjelman käsittelyssä asian osalta oli mielestäni suoraan sanoen hampaatonta.
Suomeen ei olisi saanut päästää rikollisjärjestöjen ja Ruotsin valtion organisoimaa pakolaisaaltoa Tornion kautta vuonna 2015. Olen pyytänyt Suojelupoliisia selvittämään asiaa. Suojelupoliisi vaikenee. Minun oikeustajuni mukaan kysymyksessä on maanpetos. Odotin perussuomalaisilta vahvempaan kannanottoa asiaan hallitusohjelman käsittelyssä, mutta sain pettyä raskaasti, koska perussuomalaisetkin olivat asian osalta mielestäni varsin vaisuja hallitusohjelman käsittelyssä. Suomen olisi pitänyt sulkea rajat ja palauttaa turvapaikkaturistit Eu-tuomioistuimen ja Dublinin päätösten mukaisesti.

Vuonna 2015 Suomeen saapui noin 32 000 turvapaikanhakijaa, joista kaksi kolmasosaa oli irakilaisia. Suomen väkilukuun suhteutettuna se vastaa Saksaan tullutta puolta miljoonaa turvapaikkahakemusta. Jokin siis veti irakilaisia juuri Suomeen. Tämän tekstin on tarkoitus tiivistää, mitä se jokin oli. Lopuksi pohditaan, voisivatko irakilaiset lähteä suurin joukoin Suomeen jatkossakin?Aluksi on kuitenkin hyvä kerrata syyt, jotka työnsivät ihmiset pois Irakista.Analyysi: Miksi 21 000 irakilaista haki turvapaikkaa juuri Suomesta? Tässä 6 syytä

Irwin Goodman - Kusessa ollaan

Samuli Sibakoff - Tornion tapahtumat

Seinäjoen arabikevät traileri

Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa

Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – Ministereiden laskelmat

Petteri Orpo kieltäytyy rajatarkastuksista - Ruotsilla ja Tanskalla ne on

Schengen-sopimus

Dublin-sopimus

Euroopan unionin tuomioistuin on tuomioissaan päättänyt, että EU:n jäsenmaat voivat palauttaa toisen EU-maan kautta tulleet turvapaikanhakijat ensimmäiseen EU:hun tulomaahan.
Tuomioistuimen päätöksellä on merkittävät seuraamukset, sillä erityisesti vuoden 2015–2016 turvapaikkakriisin aikana Dublinin asetusta ei noudatettu, vaan turvapaikkahakemukset käsiteltiin yleensä vasta siinä maassa, mihin hakija halusi hakemuksensa jättää.Kyse on Dublin III -asetuksen tulkinnasta, jonka mukaan turvapaikanhakijan hakemus on käsiteltävä ensimmäisessä EU-maassa, johon hakija on saapunut.EU:n tuomioistuin vahvisti: Turvapaikanhakijat voidaan palauttaa ensimmäiseen EU-maahan


Antti Rinteen hallituksen ohjelma


Kansanedustajat äänestivät luottamuksen puolesta äänin 113–75.Äänestys päätti eduskunnan tiedonantokeskustelun, joka koski uuden hallituksen ohjelmaa. Suuri sali on käsitellyt aihetta tiistaina ja keskiviikkona.Epäluottamusta hallitukselle esittivät oppositiopuolueet, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavi  ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.
Oppositiopuolueiden kritiikin kohteena olivat molempina päivinä hallituksen linjaamat verojen korotukset ja menojen lisäykset. Oppositio on moittinut ohjelman talouspoliittisia linjauksia löperöiksi ja työllisyystavoitteita epärealistisiksi.
Eduskunta antoi hallitukselle luottamuksensa äänin 113–75

Kalajoki

Kalajoen Neliveto asiakastarina

Rehuntekoa 26.8.2015

Alueuutiset

Traktoriurakointi Pekka Annala

Kotimaan uutiset

Ostiko Antti Rinne keskustan mukaan hallitukseensa vuosisadan lehmänkaupalla: avokätisellä maatalouspolitiikalla, yrittäjäystävällisillä veroratkaisuilla ja 18 maakunnalla? Kyllä osti, sanovat Yle A-studion asiantuntijat politiikkateatterin katsomosta.
Ex-työmarkkinapomo Lasse Laatunen: Ay-jyrä Rinne johtanee hallitustaan omalla kovaksi keitetyllä tyylillään

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1987 syntyneen miehen 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen Tampereella maaliskuussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Naveen Kumar syyllistyi rikokseen ehdonalaisen vapauden koeajalla. Hän oli vapautunut ehdonalaiseen lokakuussa 2018. Hän oli saanut vuonna 2015 tehdystä raiskauksesta 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistuksen.
4,5 vuoden tuomio sisältää jäännösrangaistuksen aiemmasta vankeusrangaistuksesta. Sen vaikutus kokonaisrangaistukseen on 130 päivää.
Ehdonalaisessa ollut mies seurasi Tampereella ravintolasta palannutta naista ja raiskasi hänet kahdesti – tuomittiin 4,5 vuoden vankeuteen

YHDEKSÄN autoa tuhoutui autokatoksen palossa Järvenpäässä Kurkiaurankadulla maanantaiyönä. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Paloa tutkitaan törkeänä vahingontekona.Komisario Max Eriksson Itä-Uudenmaan poliisista ei esitutkinnan tässä vaiheessa kerro tarkemmin, mistä syystä poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Hän ei myöskään kerro, onko poliisilla tietoa mahdollisista epäillyistä.
Poliisi tutkii Järvenpään autopaloa törkeänä vahingontekona, yhdeksän autoa poltettiin keskellä yötä

Tilastokeskuksen mukaan noin joka kymmenes suomalainen käyttää asumiseen yli 30 prosenttia tuloistaan. Suurten asumiskustannusten eli yli 40 prosenttia tuloistaan asumiseen käyttävien määrä oli vuonna 2017 reilu neljä prosenttia väestöstä. Uudesta hallitusohjelmasta löytyy kirjauksia, jotka tulevat todennäköisesti vaikuttamaan asumismenoihin. Iltalehti kokosi hallitusohjelmasta ne kirjaukset, joilla voi olla vaikutusta asumisen kustannuksiin. Öljylämmitys kielletään, tonttimaan verotus voi nousta – näin uusi hallitusohjelma vaikuttaa asumisen kustannuksiin

Asumistuesta valuu kymmeniä miljoonia demareille ja vasemmistolle: ”Ei ihme, että vaativat korotuksia”

Ulkomaan uutiset

KAHDEN öljytankkerin epäillään joutuneen iskujen kohteeksi Omaninlahdella Iranin edustalla torstaina. Molempien miehistöt on evakuoitu.Iranin valtiollinen tiedotustoimisto IRNA kertoo, että toinen tankkereista, norjalaisen Frontline-yhtiön Front Altair olisi uponnut.Frontlinen tiedottaja on kuitenkin kiistänyt tiedot uppoamisesta.
Iran: Norjalainen tankkeri uponnut Omaninlahdella – öljy-yhtiön mukaan syynä ”torpedohyökkäys”

Euroopan oikeistopopulistiset puolueet ovat perustaneet uuden ryhmän europarlamenttiin. Ryhmä kulkee nimellä Identity and Democracy (ID) – suomeksi siis Identiteetti ja demokratia.Ryhmä on europarlamentin viidenneksi suurin. Siihen kuuluu 73 eurokansanedustajaa.Meppejä on kaikkiaan yhdeksästä eri maasta ja puolueesta, kuten Italian pääministerin Matteo Salvinin johtamasta Legasta, Marine Le Penin johtamasta Kansallisesta liitosta sekä Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueesta.
Mukana ovat myös Suomen Perussuomalaiset sekä Viron EKRE, mutta eivät esimerkiksi Espanjan Vox tai Britannian Brexit-puolue.Oikeistopopulistien uudessa europarlamenttiryhmässä on 73 meppiä – puolueet täysin eri linjoilla Venäjä-politiikassa

Talousuutiset

Kemijärvelle sellutehdasta suunnittelevan Boreal Biorefin mukaan sen saaman ympäristöluvan ehdot ovat tiukat. Yhtiö kuitenkin katsoo, että lupaehdot voidaan täyttää, eivätkä vaatimukset estä tehtaan toteuttamista. Varsinaista investointipäätöksestä saadaan kuitenkin vielä odottaa.
Ympäristölupaa haettiin tehtaalle, joka tuottaa alkuvaiheessa pääasiassa tavanomaista havusellua Kiinan kasvaville paperimarkkinoille. Tuotantokapasiteetiksi lasketaan noin 500 000 tonnia. Myöhemmin tuotantoa on tarkoitus siirtää enemmänkin uusien biotuotteiden, kuten mikrokiteisen sellun (MCC) ja liukosellun suuntaan."Painamme mielellämme kaasua" – Kemijärven sellutehdashankkeen ympäristölupa on erittäin tiukka, mutta ei estä rakentamista

Urheilu-uutiset

Tšekki kukisti Suomen Vantaalla pelatussa käsipallon EM-karsintaottelussa maalein 26–24.
Suomen loppukiri ei riittänyt ja tappio tuli Tšekille – pettynyt päävalmentaja jättää tehtävänsä EM-karsintojen jälkeen

– Olen ollut valmis ottelemaan jo huhtikuusta lähtien. Allekirjoitin sopimuksen ottelusta Adam Kownackia vastaan, mutta en oikein tiedä minkä vuoksi ottelu peruuntui. Nyt saan vastustajakseni Gerald Washington, ja tyrmättyäni ensin hänet on aika tyrmätä Kownacki, Helenius sanoi. Washingtonin saldo ammattilaisuralta on 19 voittoa ja 3 tappiota. Tammikuussa jenkki-iskijä kohtasi juuri edellä mainitun Kownackin ja hävisi ottelun.
Robert Helenius hyppää kehään heinäkuussa! Vastassa kova jenkki-iskijä

Adam Kownacki devastates Gerald Washington in two rounds | HIGHLIGHTS | PBC ON FOX

St. Louis Blues nousi Stanley Cupin voittajaksi mykistävän maalivahtipelin kautta. Mestaruusjoukkueen hyökkääjä Ryan O’Reilly valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Katso seiskafinaalin maalikooste kuvaa klikkaamalla!
Bostonin ja Raskin haaveet kaatuivat – St. Louis juhlii Stanley Cupia!

Maailmalla tapahtuu

Venäjän presidentti Vladimir Putin on erottanut kaksi kenraalimajurin arvoista poliisipäällikköä toimittaja Ivan Golunovin pidätyksestä nousseen kohun jälkeen. Pidätys oli nostattanut mielenilmauksia lehdistössä ja kaduilla.
Erotetuiksi tulivat Moskovan poliisin huumeidenvastaisen toiminnan päälikkö Juri Devjatkin ja Moskovan läntisen poliisipiirin päällikkö Andrei Putškov.

Putin erotti kaksi poliisipäällikköä toimittaja Golunovin tapauksen takia

Persianlahdella on tapahtunut hyökkäys tankkialuksia vastaan, kertovat varustamolähteet. Ainakin toinen aluksista on tulessa.Britannian meriviranomaiset kertoivat aiemmin, että se tutkii "täsmentämätöntä tapahtumaa" Persianlahdella. Alueella liikkuvia aluksia kehotettiin noudattamaan äärimmäistä varovaisuutta.Yhdysvaltain Persianlahdella toimiva 5. laivasto kertoo saaneensa hätäviestin kahdelta eri alukselta. Laivasto vahvistaa myös saaneensa ilmoituksen hyökkäyksestä tankkereita vastaan.Kaksi tankkialusta hyökkäyksen kohteina Persianlahdella

Yle Areena

Ghanaan tuotavasta myrkyllisestä tietokonejätteestä löytyy myös aarteita. Kiintolevyjen avaaminen ja henkilötietojen käyttö on palkitsevaa. Niiden avulla lähes jokainen meistä löytyy verkossa. Sakawa on Ghanasta levinnyt ilmiö, jossa yhdistyvät modernit internet-huijaukset ja uskonnolliset rituaalit. Uhrilahjat jumalille auttavat internet-rikollisia onnistumaan paremmin huijauksissaan. O: Ben Asamoah. T: Inti Producties bvba, Belgia.
Dokumenttiprojekti: Sakawa (S)

Mukana on poliitikkoja Ranskasta, Italiasta, Saksasta, Itävallasta, Belgiasta, Tšekistä, Tanskasta, Virosta sekä Suomesta. Paikalla on Ylen Brysselin kirjeenvaihtaja Anna Karismo. Uusi Euroopan laajuinen populistinen parlamenttiryhmä pitää tiedostustilaisuuden

Youtube

Leevi Lamminsivulla on oma yritys Kiinteistöhuolto Lamminsivu

BenTV - Rosvot kuriin ja ay-liike aisoihin

Tavio kritisoi Rinteen hallitusohjelmaa (11.6.2019)

Tynkkysen avauspuhe uudelle punavihreälle hallitukselle

Mielipiteet

YLE:n on parannettava EU-seurantaa, koska ihmiset eivät tiedä mepin työstä mitään

Kotimaan matkailu

Hiekkasärkät 100 vuotta matkailua - Aikamatka

Ulkomaan matkailu

Italy's Riviera: Cinque Terre

French Riviera: Uniquely Chic

Italian Riviera – Portofino – Rapallo – Genova

Musiikki

Viimeinen tukkilainen

Kankaan kaunis Katriina

Maailman valot

Loppukevennykset

Weekend Update: Rebecca Larue the Flirting Expert - SNL

Sex With Your Wife - Saturday Night Live

Airport Security Search - Saturday Night Live

Trump Press Conference Cold Open - SNL

Kuntoilu

8 Simple Exercise to Lose Love Handles Without Gym

10 Minute Home Ab Workout (6 PACK GUARANTEED!)

Mastering the Plank - In Just 2 Minutes

15 MIN AT HOME LEG/BUTT/THIGH WORKOUT (No Equipment)
Liikunta ja terveys

Verenpaine 146/90, 61 pulssi , Paino 108,0 kg. Jumppa 0 /3130 min, kuntosali 0/ 3360 min, kävely 0/359 km , uinti 1100/15900 m, pyöräily 22/835 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti