lauantai 8. kesäkuuta 2019

LA 08.05.2019 Nyt on kesä Kalajoella – Tervetuloa!


Kalajoella on paljon tekemistä - myös liikuntapaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa.

Punavihreä hallitusohjelma


Perussuomalaiset on gallup-ykkönen! (Miksi?)

Ville Tavio hiillostaa Sanna Marinia ja Katri Kulmunia Afrikasta ja paperittomien oleskeluluvistaSuomi tukehtuu maahanmuuttoonsa.
"Vuonna 2017 Suomen väestöstä ulkomaalaistaustaisia oli 384 123"
https://www.stat.fi/tup/maahanmuutto/maahanmuuttajat-vaestossa.html

"Maahanmuuttajien työllisyysaste on vain reilut 50 prosenttia"
https://www.kdlehti.fi/2015/03/16/maahanmuuttajien-tyollisyysaste-on-vai...Suomi kuuluu monen mielestä maihin, joissa korruptio on vähäistä. Kehitysmaiden vitsauksena tunnettu lahjonta muodostaa kuitenkin vain osan korruption kentästä. Suomessa korruptio on sisäänrakennettu poliittisiin etuoikeuksiin ja hyvä-veli verkostoihin. Suuren luokan talousrikollisuus on mahdollista niin kauan, kuin päättäjät sen sallivat olemalla tekemättä mitään. On suorastaan irvokasta, että vaikutusvallan väärinkäytöstä tehtiin rikos vasta vuonna 2016.
Korruption vastainen toiminta on tehotonta erityisesti siksi, että valtaosa tavallisista suomalaisista hyväksyy poliittisen korruption. Tämä näkyy siinä, että eduskuntavaaleissa poliittisilla virkanimityksillä ei ole vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen. Poliittisen korruption ja talousrikollisuuden kytkös on olennainen osa korruption elinvoimaisuutta.
Alla on poimintoja tiedotusvälineistä, eikä lista suinkaan ole edustava. Tällaisen ylläpitoon tarvittaisiin päätoiminen tutkija.
Korruptio Suomessa

Poliittiset virkanimitykset

Sipilä järjesti kaverilleen poliittisen lahjaviran

Kalajoki
Kuvia pyörälenkiltä

Suomen suurin mdf-kalusteovien valmistaja Kensapuu laajentaa tuotantoaan ja palkkaa lisää työntekijöitä Himangalle. Kovasta kilpailusta huolimatta yrityksen tilaukset ovat lisääntyneet 10 prosenttia viime vuodesta.Kensapuu tekee vuodessa runsaat puoli miljoonaa ovea muun muassa keittiö- ja kylpyhuonekaappeihin. Yrityksen liikevaihto oli 7,8 mioljoonaa euroa vuonna 2018. Suurin tuotannosta menee pääkaupunkiseudun uusiin kerros- ja rivitaloihin. Vientikohteista tärkeimmät ovat Ruotsi, Norja ja Baltian maat.Suomen suurimpiin kaapinovien valmistajiin kuuluva Kensapuu laajentaa – kasvua siivittää ovenvaihtokulttuurin muutos

Alueutiset

Alustavan tiedon mukaan traktori oli tullut Matkanivan suunnasta ja kääntynyt kulkusuunnassaan vasemmalle. Vastakkaisesta suunnasta tullut moottoripyörä oli liukunut traktorin alle ja syttynyt palamaan. Palava moottoripyörä sytytti myös peräkärryn renkaat. Lastina kärryssä oli soraa ja asfalttipurkujätteitä.
Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään traktoriin Oulaisissa – Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan onnettomuuden seurauksena

Läntisessä Suomessa erottui tiheimpien susikantojen ja laumojen alueina yhtäältä Varsinais-Suomen ja Etelä-Satakunnan muodostama alue, toisaalta Pohjois-Pohjanmaa. Pohjois-Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan reviireillä laumoja oli vähemmän.
Suomessa on nyt noin 200 sutta pentuineen – Katso kartalta, millä alueilla sudet liikkuvat

Kotimaan uutiset

Näin HOK Elannon hallintoneuvosto sai palkkioita 2018:

Bergholm Jorma, puheenjohtaja 49 770 €
Zyskowicz Ben, 1. varapuheenjohtaja 32 760 €
Uotila Kari, 2. varapuheenjohtaja 34 830 €
Alén Sini 5 520 €
Bryggare Arto 4 830 €
Hakola Juha 5 520 €
Harakka Timo 5 520 €
Huhta Seppo 5 520 €
Kiljunen Kimmo 5 520 €
Krohn Irina 5 520 €
Kuusisto Merja 5 520 €
Kuusniemi Piia 5 520 €
Kähärä Sirkka-Liisa 2 760 €
Laitinen Reija 4 140 €
Månsson Björn 5 520 €
Niemi Marika 6 210 €
Puura Heli 3 450 €
Saukkonen Lea 3 450 €
Kansanedustajat saivat S-ryhmästä jopa 30 000 euron palkkioita – Osansa saivat niin Harakka kuin Zyskowiczkin

Torstaina nimitetyn Antti Rinteen hallituksen asettamaa 75 prosentin työllisyystavoitetta on arvosteltu epärealistiseksi. Politiikan toimittaja Jari Korkki huomauttaa, että työllistämistavoite on lähtenyt kuitenkin hyvin liikkeelle.
Hallitus on heti tehnyt sankaritekoja. Nimittäin valtiosihteerejä tulee 14 ja erityisavustajia ministereille 69, Jari Korkki sanoo Verkkouutisten Korkki-TV:ssä.
Joten 83 työpaikkaa on onnistuttu luomaan heti kättelyssä. Hyvä alku, hän lisää.
Hallitus työllisti heti: 14 valtiosihteeriä ja 69 erityisavustajaa”

Ulkomaan uutiset

Yhdysvallat ja Meksiko ovat päässeet yhteisymmärrykseen maahanmuutosta. Tämän johdosta Yhdysvallat peruu uhkauksensa, jonka mukaan maanantaista alkaen Meksikon tuotteille olisi asetettu viiden prosentin tuontitullit.
Trump perui tulliuhkauksensa Meksikolle – maat pääsivät sopuun maahanmuutosta

Talousuutiset

Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministerit ajautuivat heti kättelyssä tukkanuottasille
(siirryt toiseen palveluun)
siitä, kuinka monelle sellutehtaalle puuta riittää, ja paljonko puuta saa hakata.
Sanasota sai alkunsa ympäristö– ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr.)lausunnosta MTV:n Huomenta Suomessa
(siirryt toiseen palveluun)
, jossa hän arveli, etteivät kaikki sellutehdassuunnitelmat toteudu. Hän huomautti, ettei puu yksinkertaisesti riitä, kun vielä on otettava huomioon ilmastotavoitteet. Ja tästähän keskustalaiset ministerit polttivat päreensä.
Analyysi: Ministerit riitelevät turhaan uusista tehtaista ja puun riittävyydestä – juna saattoi mennä jo, sellumarkkinat Aasiassa ovat hiipumassa

Puolustustarvikeyhtiö Patria kertoi torstaina ostaneensa sotilaskoneiden moottoreita huoltavan Belgium Engine Centerin (BEC) koko osakekannan norjalaiselta AIM Norwaylta.
Belgialaisyhtiö on erikoistunut huoltamaan F-15- ja F-16-hävittäjäkoneissa käytettäviä moottoreita.BEC työllistää noin 90 ihmistä, ja sen liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Herstalissa Liegen kaupungin ulkopuolella Belgiassa. Yrityskauppa on jatkoa Patrian pyrkimyksille kasvaa kansainvälisessä puolustusalan huoltotoiminnassa.Patria osti hävittäjien moottoreita huoltavan belgialaisyhtiön

Urheilu-uutiset

SUUNNISTUS MAAILMANCUP
Naisten 4,6 km, Vihti
1. Tove Alexandersson SWE 29.54
2. Natalia Gemperle RUS + 1.38
3. Marika Teini FIN + 1.59
6. Venla Harju FIN + 2.36
7. Saila Kinni FIN + 3.34
13. Maija Sianoja FIN + 4.21
14. Lotta Karhola FIN + 4.26
14. Sari Anttonen FIN + 4.26
  1. Merja Rantanen FIN + 4.57

Rome Highlights 2019 - IAAF Diamond League

Elaine Thompson shocks the field in the Rome 100m sprint - IAAF Diamond League 2019

DEONTAY WILDER vs ANDY RUIZ jr 2019 BOXING FIGHT HIGHLIGHTS

Maailmalla tapahtuu

MAAILMAN suurimman risteilyvarustamon Carnival Corporation & plc:n alusten rikkipäästöt Euroopan vesillä ovat kymmenen kertaa suuremmat kuin Euroopan kaikkien henkilöautojen päästöt, kertoo tuore ympäristöjärjestön raportti.Varustamo omistaa esimerkiksi Suomessakin risteilymatkoja markkinoivat yhtiöt Carnival Cruise Linesin, Princess Cruisesin, Costa Cruisesin, Cunardin ja Aidan. Brittiläis-yhdysvaltalais-panamalaisen varustamon aluksilla käy vuosittain noin 11 miljoonaa matkustajaa.
Toisen suuren varustamon Royal Caribbean Cruisesin alukset päästivät Euroopassa vuodessa neljä kertaa enemmän rikkiä kuin Euroopan yli 260 miljoonaa henkilöautoa. Järjestö: Maailman suurimman risteily­varustamon laivat päästivät Euroopassa rikkiä kymmenen kertaa enemmän kuin kaikki autot yhteensä

Venäjän Tyynenmeren laivaston mukaan Yhdysvaltain ohjusristeilijä USS Chancellorsville tuli vain 50 metrin päähän Venäjän Admiral Vinogradov -hävittäjästä, joka turvautui hätätoimenpiteisiin välttääkseen törmäyksen, kertoo uutistoimisto Reuters.
Venäjän ja Yhdysvaltojen sota­laivat ajautuivat törmäys­kurssille Itä-Kiinan merellä, video näyttää tilanteen

Suureksi pettymyksekseen Kaisa ja kumppanit huomasivat, että heidän rannekkeensa eivät toimineet. Rockfest on ”cashless” tapahtuma, eli festivaalialueella ei käy maksuvälineinä käteinen eivätkä maksukortit.– Jonotimme neljä ja puoli tuntia! Ihmiset ovat vihaisia ja pettyneitä ja jono vain jatkuu. Täällä on vain yksi infotiski, joka käsittelee rannekeongelmia. Siellä on yksi työntekijä ja hänkin puhuu vain englantia. Eihän tämä tietenkään hänen vikansa ole, festivaaleilta tavoitettu Kaisa kertoo Iltalehdelle. Hyvinkään Rockfesteistä tuli Kaisalle pettymys: Rannekkeet eivät toimineet, jono infopisteelle yli neljä tuntia – järjestäjä myönsi mokan: ”Eivät ne tietenkään toimi”

Kuusakoski Oy:n kierrätyskeskuksessa Heinolassa on yön aikana palanut jäteautokasa. Palosta on syntynyt vaarallista savua, jonka vuoksi lähialueen asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa ja pitämään ikkunat kiinni.Palosta annettiin virallinen vaaratiedote Päijät-Hämeen alueelle aamukolmen jälkeen. Vaaratiedoteen ilmoitettiin alunperin olevan voimassa aamuseitsemään, mutta sitä päätettiin jatkaa aamupäivään saakka, koska tuulen suunta on muuttunut.Jäteautokasa roihusi Heinolassa – palosta leviää edelleen vaarallista savua

Yle Areena


Bikinifitness-kilpailijat näyttävät tietä täydelliseen kehoon. Mitä sen saavuttaminen vaatii? Nana Heikkilä, 35, sairastui kisadieetin vuoksi, Pernilla Böckerman, 18, valmistautuu ensimmäiseen SM-kisaansa.
Bikinifitness - ihanaa itsekuria?

David Attenboroughn johdattelemana tutustumme ilmastonmuutoksen vaikutuksiin maapallollamme. Alan asiantuntijat pohtivat mitä voitaisiin tehdä, jotta ilmaston lämpenemisen seurauksena syntyvät kuivuus, tulvat, maastopalot ja lämpöaallot saataisiin hallintaan. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.
Prisma: Totuus ilmastonmuutoksesta

Youtube

190527 Vieraana Jukka Davidsson

Mielipiteeet

Private label -tuotteiden suosio ja suomalaisen maatalouden heikentynyt taloudellinen tilanne on niputettu hallitusohjelman kirjauksessa yhteen. Kaupan ylivertainen neuvotteluasema heikentää teollisuuden ja tuottajien asemaa. Alan yritykset panostavat rahallisesti omaan tuotekehitykseen, mutta joutuvat usein taipumaan kaupan voimakkaan aseman takia private label -tuotteiden tuottamiseen, mikä vie pohjaa brändituotteilta. Vuorineuvos Reijo Karhinenesitti ongelmaan ratkaisuksi esimerkiksi avoimia asiakastietoja.Avoimen datan taustalla on ajatus, että jos suomalaiset tietäisivät, miten suuri osa päivittäistavarakauppojen ostoksista on nimenomaan private label -tuotteita, eikä suomalaisen alkutuotannon tuotteita, se muuttaisi suomalaisten ostokäyttäytymistä, sillä suomalaiset arvostavat suomalaista ruokaa.
Tällä ei ole mitään tekemistä private label -tuotteiden kanssa.
Näkökulma: Suomalaisen ruuan arvostuksella ei ole mitään tekemistä Pirkka- ja Rainbow-tuotteiden kanssa: monella suomalaisella ei ole varaa muuhun

Mikä tämän kansanvaihdon idea on? Tiedämme tilastojen valossa, että humanitääriset maahanmuuttajat eivät työllisty, ja he tosiasiassa lisäävät Suomen työvoimapulaa, koska he sitovat niin paljon suomalaisia kaikenlaiseen auttamiseen ja kotouttamiseen.
Hyvät ihmiset näkevät kuinka suomalaiset tuhoavat maapallon ilmastoa lämmittämällä saunansa puilla, mutta samalla he uskovat, että Suomeen tullut maahanmuuttaja ei vaikuta ilmastonmuutokseen lainkaan. Samanlainen mittakaavavirhe on ajatuksessa, että 5-miljoonainen kansa voisi auttaa viittä miljardia maapallon asukasta, joilla olisi samanlaiset oikeudet tulla Suomeen kuin irakilaisilla nuorilla miehillä. Ruotsikin avaa erillispäätöksellä ovet Kiinan uiguureille, joita on yhtä paljon kuin Ruotsissa on asukkaita. Matematiikka ei ole ruotsalaistenkaan ominta osaamista.Ajatus kehitysavun lisäämisen myönteisistä vaikutuksista Afrikkaan on yhtä lailla sairas, koska avun ehtona ei ole väestöräjähdyksen hillintään velvoittaminen.
Kansanvaihdon kiihdyttäminen

Kotimaan matkailu

Minne lomalle Suomessa?

Ulkomaan matkailu

Zermatt Before the Tourists?

Zermatt, Switzerland in Summer | allthegoodies.com

Zermatt in 4K

Musiikki

Love you more than I can say - Leo Sayer

Angel Heart ♥ - Bonnie Tyler -

Laura Branigan - The Power of Love

Loppukevennykset

Lehden mukaan hätääntynyt nainen oli soittanut hätänumeroon, koska kaksi kettua oli hänen mukaansa jumissa. Nainen arvioi, että erikoisesti liikehtivät ketut olisivat jääneet kiinni mahdollisesti johonkin lankaan ja sotkeutuneet toisiinsa.
Pelastuslaitoksella erikoinen tehtävä Heinolassa – ESS: Nainen soitti hätänumeroon parittelevien kettujen takia

Pelimies - Mielenrauhaa

Pienet vihreät miehet | Pelimies | MTV3

Sauli ja Ville Niinistö asevelvollisuudesta - Pelimies

Kuntoilu

8 Effective Exercises to Get a Flat Belly in Just 30 Days

5-Minute Workout to Get a Flat Stomach in Just 30 Days

A Short Workout Burns More Calories Than 1 Hour of Jogging

Liikunta ja terveys

Verenpaine 147/92, 60 pulssi , Paino 108,0 kg. Jumppa 10 /3130 min, kuntosali 0/ 3280 min, kävely 0/355 km , uinti 0/13700 m, pyöräily 32/802 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti