lauantai 22. kesäkuuta 2019

SU 23.06.2019 Hallituksen ilmastovouhotusTavoitevuosi 2050 poistettiin EU-ratkaisusta itäisten jäsenmaiden vastustuksen takia. Vääntö on esimakua Suomen puheenjohtajuuskaudelle. Pääministeri Antti Rinteen (sd.) ensimmäisen EU-huippukokouksen pöydällä sattui olemaan Suomen uuden hallituksen ykkösasia: Miten pian unionin pitäisi pyrkiä lopettamaan kasvihuonekaasujen nettopäästöt kokonaan?Asetelma oli kokouksen alla tuttu. Valtaosa jäsenmaista halusi kokouksesta ulos ratkaisun, jonka mukaan ns. hiilineutraaliuteen pyritään vuoteen 2050 mennessä, mutta hiilivoimaan nojaava Puola pisti hanttiin.Lopulta vuosilukua ei diplomaattilähteiden mukaan saatu paperiin, vaan se siirrettiin alaviitteeseen. Etenemisen torppasivat uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Puolan ohella Unkari ja Tšekki.Ilmastotavoitteissa floppi EU-huippukokouksessa – Rinne: Ilmasto on Suomen hallituksen ykkösasia

Ajatushautomo Sitra on julkistanut hurjat ilmastolaskelmat.Sitran tilaamien laskelmien mukaan edes EU:n kaavailemat tiukemmat tavoitteet eivät riitä Suomen kaltaisille maille. Sitran laskelmat koskevat tarkemmin vain Suomea ja Japania. Laskelmien tulokset avaavat näkymän siihen, miten suomalaisten pitää nopeasti muuttaa sitä miten syömme, liikumme ja asumme.Sitran listaamilla isoilla ja lukuisilla pienemmillä ilmastoteoilla Suomessa päästään ilmaston kannalta kestävälle pohjalle ja kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n arvioiman melko turvallisen 1,5 asteen lämpötilan nousun vaatimalle tasolle.Sitra: Punainen liha pannaan ja omat autot vapaa-ajalla kotiin – ilman ennennäkemättömän kovia tekoja ilmastotavoite karkaa Suomessa
Erkin kommentti: olen lukuisissa blogikirjoituksissani vaatinut Sitran lakkauttamista.
Kalajoki

PE 21.06. klo 18.00

Kävin aattoiltana pyöräilemässä Hiekkasärkillä. Näyttää tulevan nykyisen kaltainen normaalijuhannus. Pääosa juhlijoista on majoittunut huoneisiin ja mökkeihin. Juhannusta vietetään pienessä piirissä. Kalajoella aattona sää oli aurinkoinen ja hyvä. Metsiin majoittuneita oli verrattain vähän. Nykynuoret ovat pääosin hyvin käyttäytyviä ja rahaa paikkakunnalle tuovia nuoria. Luonnollisesti sekaan mahtuu toisenlaisiakin nuoria. Mielestäni mopoilevat nuoret on riski liikenteessä samoin humalaiset koko jalkakäytävän tai pyörätien käyttävät liian humalaiset henkilöt. Nyt en huomannut Bulgarian tai Romanian mustalaisia lainkaan. Metsiin majoittuvat nuoret voivat yön aikana sytyttää nuotioita, joista voi olla vaaraa ympäristölle. Kaiken kaikkiaan nkemäni perusteella odotan rauhallista juhannusta Hiekkasärkille.

LA 22.06. klo 12.00

Aamu Kalajoella niin kuin Hiekkasärkilläkin on alkanut arkoisissa merkeissä. Todella rauhallinen juhannus. Leirintäalueen portillakin oli hiljaista. Vaikea uskoa, että nyt on juhannus Kalajoella. Niin rauhallista sielläkin oli.
Tummat pilvet alkoivat peittää taivasta 12 aikoihin ja sade piiskasi hiekkaa. Sade- ja ukkoskuuro oli ohi jo reilun tunnin kuluttua. Sää jatkui kuitenkin sateisena ja tuulisena. Todella surkea juhannusilma.

Illansuussa seinänaapurini ovea jyskytti kaksi miestä. Menin katsomaan mikä on hätänä. Miehet kertoivat olevansa poliisista ja halusivat päästä seinänaapurini asuntoon. Toisella oli mukana ”tutkimuslaukku”. Minä kerroin, että naapurit olen nähnyt viimeksi eilen ja nyt en ole nähnyt, että he olisivat tulleet kotiin. Pyysin soittamaan talonmiehelle, joka päästäisi heidät sisään. Pihalla oli useampia sivilipoliisiautoja ja useampia siviilipoliisimiehiä sekä huumekoira. Arvasin, että poliisilla oli huumejahti menossa. Puolen tunnin kuluttua naapurini tuli kotiin, jossa poliisit heitä odottivat. Poliisit tutkivat naapurini auton. Minulle oli yllätys, että naapuriani poliisit epäilivät huumeasioissa. Huomasin, että poliisilla oli huumejahti vielä alkutekijöissä ja ehkä epäilyt osuivat vääriin henkilöihin, mutta minulle jäi epäselväksi miksi kerrostalo, jossa asun oli jollakin tavalla poliisitutkinnan kohteena. Ehkä poliisille tuli hutikuti eli ohilyönti. Ehkä kuitenkin olisin voinut auttaa, jos poliisit olisivat halunneet, sillä olen ratkaissut monia sellaisia rikoksia, jotka poliisilta on jäänyt rarkaisematta.
Toinen sinänaapurini muutti viime viikolla pois asunnostaan. Hän oli saanut aiksemmin isännöitsijältä huomautuksia häiriökäyttäytymisestä. Hänen viikonloppuvieraansa olivat usein aika erikoisia. He soittelivat minunkin asuntoni ovikelloa kahden aikaan yöllä. Heillä ei ollut mitään asiaa, mutta silmät seisoivat päässä niin, ettei voinut välttyä vaikutelmlta, että oli nautittu muutakin kuin kansalaisluottamusta. Seinänaapurilleni näytti tulevan erikoisia postilähetyksiä. Seinänaapurini ei ollut kalajokinen, vaan oli muuttanut Kalajoelle muualta lähikunnista. Hän oli yöeläjä. En tiedä missä hän oli töissä. Oliko sittenkin poliisit hajulla mutta eivät jäljillä?
Iltaan mennessä lämpötila laski + 11 C:seen.

SU 23.06.2019 klo 9.00

Aamu valkenee aurinkoisena mutta kylmänä. Lämpötila on + 11 C. Tuuli on aika voimakasta , ehkä 7 m/s. Lähdin aamulla kello 7 jälkeen pyörällä Hiekkasärkille tarkastuskäynnille. Muita pyöräilijöitä ei jostain syystä näkynyt. Alueella tapasin kaikkiaan 8 juhannusjuhlijaa, joista kuusi näytti olevan vielä höyryissä. Keskustelin alueen yrittäjien kanssa Kalajoen juhannuksesta. Toiselta oli varastettu pöytiä ja tuhottu kukkapenkkejä. Yrittäjä kertoi, että yhteiskunta on tullut tasa-arvoisemmaksi. Naiset tappelevat vähintään yhtä paljon kuin miehet. Naisilla tappelussa on kynnet enemmän käytössä kuin miehillä. Lisäksi naisten kielenkäyttö tappalussa on monipuolisempaa ja sanallinen arkku runsaampi kuin miehillä. Alkometritestaus kuuluu yrityksen palveluihin. Yrittäjän mukaan jotkut juhlivat tulevat autolla ajaen tarkistuttamaan ajokuntonsa. Toisen yrittäjän mukaan juhannus on ollut rauhallinen ja häiriötön. Kaiken kaikkiaan Kalajoen juhannus on ollut tänä vuonna yksi kaikkien aikojen rauhallisimmista. Frisbee-radat olivat kokeneet juhlijoiden käsittelyä. Toivottavasti nyt valehtelu juhannusjuhlijoiden määrästä sanomalehtien uutisoinnissa on loppunut.

Kalajoen Merenojan koulun lopun alkua

Alueuutiset

Kuolonkolari Reisjärvellä
22.06.2019 klo 05.20 Oulu
Reisjärvellä Sievintiellä 22.6.2019 00.30 aikaan suistui paikkakuntalainen nuorehko mies henkilöautolla tieltä ulos. Hän oli liikkeellä yksin. Mies menehtyi tapahtumapaikalle.
Poliisi tutkii tapahtumien kulkua. Alkoholilla epäillään olevan osuutta asiassa.

Kärsämäellä kadoksissa ollut henkilö löytyi menehtyneenä
22.06.2019 klo 14.02Oulu
Kärsämäellä kadoksissa ollut Keijo Pätsi löytyi menehtyneenä jonkin matkan päästä kotoaan tänään 22.6. päivällä.
Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta. Tapauksen tutkinta jatkuu kuolemansyyntutkintana, josta poliisi ei tiedota enempää.
Poliisi haluaa kiittää kaikista asiaan tulleista vihjeistä.

Oulussa ryöstettiin päivittäistavarakauppa
22.06.2019 klo 21.54Oulu
Oulussa Mäntylän kaupunginosassa ryöstettiin päivittäistavarakauppa lauantaina noin klo 17.40 aikoihin. Mies oli mennyt kauppaan sisälle ja teräaseella uhkaamalla vaatinut saada rahaa kassasta. Mies oli saanut pienen summan rahaa ja poistunut tämän jälkeen paikalta. Ryöstäjä oli ollut suomalainen, 180cm pitkä ja hoikkavartaloinen mies. jolla oli ollut yllään aurinkolasit, musta takki, huppu päässä, maastokuvioiset housut ja mustat lenkkarit. Oulun poliisi tutkii tapausta ryöstönä.

Rauhallinen juhannusyö Oulun alueella
23.06.2019 klo 05.30Oulu
Lauantain ja sunnuntain välinen juhannusyö sujui Oulun alueella rauhallisesti verrattuna aiempiin. Ilmeisesti säällä oli vaikutusta ja ihmisiä oli vähänlaisesti liikkeellä Oulun alueella kovan tuulen ja sateen vuoksi.

Kotimaan uutiset

Erkki Aho vaatii ulosoton keskeytystä

From: Erkki Aho
Sent: Saturday, June 22, 2019 6:58 AM
To: raahe.uo@oikeus.fi
Subject: ulosoton välitön keskeyttäminen

Ulosoton keskeyttämisvaatimus ja välitön keskeytys

Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki PR-Teollisuus Oy:n kanssa tekemänsä kaupat kiinteistöjen ja maa-alueiden osalta sekä koneiden ja laitteiden osalta 19.03.1996. Lisäksi Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä purki tuoteoikeuksia koskevan kauppasopimuksen 18.04.1996. Tuoteoikeuksien kauppasopimuksessa oli 1.130.000 markan takaus, jossa takaajina olivat Erkki Aho, Heino Virta, Kari Konu, Jouni Remes ja Markku Koski. Myyjän purkuoikeus on peruuttamaton , ks. Telaranta Sopimusoikeus, Helsinki 1990 s. 39. Kun kauppa on purettu, ovat myös takaussitoumukset rauenneet. Takaussitoumus on liitännäinen pääomasitoumukseen, joten missään tapauksessa takaussitoumukset eivät voi jäädä voimaan pääsitoumus purettaessa.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä on hakenut PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin 23.4.1996 väärillä tiedoilla, koska kaupat oli purettu ja taloudellinen loppuselviys oli jäänyt tekemättä. Voidaan riidattomasti osoittaa konkurssihakemus väärillä tiedoilla tehdyksi.
PR-Teollisuus oli maksanut Alavieskan Puurakenne Oy:lle 1.641 444,45 markkaa. Maksut oli kohdistettu tuoteoikeuksiin.
Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä on hakenut suoritustuomion takaajia vastaan vaikka kaupat oli purettu ja takaukset olivat rauenneet. Lisäksi takauksista oli maksettu jo 1.641 444,45 markkaa joten konkurssipesällä ei missään tapauksessa ollut minkäänlaista saatavaa takaajilta. Asiassa Ylivieskan käräjäoikeudelle väärän lausuman on antanut varatuomari Paavo M. Petäjä, jolla ei ollut takaajien valtakirjoja eikä toimeksiantoja. Varatuomari Paavo M. Petäjä oli antanut konkurssiasiassakin lausuman Ylivieskan käräjäoikeudelle ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Varatuomari Paavo M. Petäjä tunnustaa tekonsa.
Ylivieskan käräjäoikeus on antanut 28.6.1996 takaajia vastaan tuomionsa S95/1488 konkurssituomion ja varatuomari Paavo M. Petäjän väärän lausuman perusteella, johon hänellä ei ollut toimeksiantoja eikä valtakirjoja.
Tämän väärän päätöksen perusteella lähti ulosottotoimet käyntiin. Lisäksi Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä käynnisti yhdessä syyttäjä Sulo Heiskarin kanssa toimet konkurssiin ajettua yrittäjää kohtaan muun muassa velallisen epärehellisyydestä, josta Ylivieskan käräjäoikeus tuomitsi Erkki Ahon 75 päivän ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi Erkki Ahoa vastaan nostettiin lukuisia kunnianloukkausoikeusjuttuja, joissa syyttäjänä oli esteellinen syyttäjä Sulo Heiskari, joka aikakaan oli ollut Alavieskan Puurakeen Oy:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) kauppakirjojen kaupanvahvistajana. Kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa, ettei hän ole koskaan tavannut kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria ja kaupanvahvistajan kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa ettei hän ole ollut paikalla kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Lisäksi syyttäjä Sulo Heiskarin nostamissa jutuissa Erkki Ahoa vastaan rikostutkinnoissa ei otettu vastaan todistusaineistoja eikä kuultu todistajia. Rikostutkinnanjohtajana on ollut poliisi Raimo Ollila, joka PR-Teollisuus Oy:n konkurssiasiassa ja takaajia koskevissa asioissa oli jättänyt kaikki asiat tutkimatta.
Kaikki ulosottosaatavat Erkki Aho kohtaan ovat syntyneet rikollisesti ja ovat siten perintäkelvottomia. Pyydän ulosottoviranomaisia keskeyttämään ulosoton, koska ulosoton saantitodistukset perustuvat vääriin tietoihin. Ulosottoviranomaisilla on ulosottokaaren mukaan oikeus keskeyttää ulosotto kunnes he ovat toimittaneet saantitodistuksen ulosottovelalliselle. Luonnollisesti ulosottovelallisella on oikeus todistaa saantitodistus virheelliseksi. Lisäksi vahvana perusteena ulosoton keskeyttämiselle on asian käsittelyn alkaminen Oulun käräjäoikeudessa, johon tarkennetun haastehakemuksen jättämisaika on 22.07.2019.
Todistusaineistot toimitan Oulun käräjäoikeuteen. Ulosottoviranomaisten on toimitettava saantitodistukset minulle ilman aiheetonta viivytystä, jotta voin todistaa saantitodistukset virheellisiksi ja väärillä tiedoilla aikaansaaduiksi.

Kalajoella 22.06.2019
Erkki Aho

Asiantuntijalausunto:

Tiainen, Pekka (19.6.2019), Saamistodistusten edellyttäminen oikeuden velkapäätöksiä ja ulosottoa haettaessa.
Taavi Ahoniemi on jakanut 17.6.2019 Erkki Ahon tekstin asiassaan. Käsitän niin, että näitä asioita ei laajemmin tunneta. Asialla on kuitenkin suuri merkitys ja lausun seuraavassa siitä asiantuntijana. Lausun koskien saamistodistusasiaa seuraavaa.
Hallituksen ulosottolakia koskevan esityksen (HE 216/2001 vp) yksityiskohtaisissa perusteluissa koskien kolmannen luvun 6 §:ää lukee:
”6 §. Saamistodisteen liittäminen hakemukseen. Voimassa olevan 3 luvun 22 §:n 1 momentin mukaan silloin, kun maksuvelvollisuus on määrätty tuomiossa tai päätöksessä, ja saamisesta on vel-kakirja tai muu kirjallinen saamistodiste, alkuperäinen todiste on annettava ulosottomiehelle. Saamistodisteen haltuun ottaminen ja kertymämerkinnän tekeminen siihen estää saamistodisteen siirtämisen sivulliselle ja suojaa velallista liikamääräiseltä ulosottoperinnältä.”
Tämä on oikeudellisesti sitova lain valmistelun esitöistä ilmenevä velvoite, sillä hallituksen esi-tyksessä HE 83/2006 koskien ulosottokaaren vastaavaa pykälää lukee, että ”6 § olisi samansisäl-töinen kuin nykyisessä ulosottolaissa (HE 216/2001 vp)” eikä esitetä muuta yksityiskohtaista pe-rustelua, jolloin edellä siteeraamani perustelu pätee.
Tämä on olennaisen tärkeää, koska ulosottokaaren 3 luvun 6.1 §:ssä lukee Erkki Ahon siteeraamalla tavalla:
”Juokseva velkakirja, vekseli tai shekki, johon ulosottoperusteessa määrätty maksuvelvollisuus perustuu, on liitettävä hakemukseen alkuperäisenä. Jos täytäntöönpanon luotettavuus sitä edellyttää tai jos velallinen sitä pyytää, ulosottomiehen tulee ottaa haltuunsa myös tavallinen velkakirja. Ulosottomies voi toimittaa täytäntöönpanon, vaikka tavallinen velkakirja on kadonnut tai sitä ei ole muusta syystä mahdollista liittää hakemukseen. Velallista on tällöin kuultava ennen täytäntöönpanoa”.
Juokseva velkakirja, vekseli tai shekki sekä tavallinen velkakirja ovat saamistodistuksia. Jos lakia sovelletaan ulosotossa siten, ettei näitä toimiteta, se ei ole lain mukainen menettely. Kuitenkin lisäksi ulosottokaaren perusteluissa viitataan em. tavoin aiemman ulosottolain perusteluun, jossa saamistodisteet määritellään laajasti siten, että saamisesta on velkakirja tai muu kirjallinen saamistodiste, alkuperäinen todiste on annettava ulosottomiehelle, että siihen voidaan tehdä kertymämer-kintä, joka suojaa liikamääräiseltä perinnältä eikä sitä voida siirtää sivulliselle.
Tämän pitäisi olla hallituksen esitysten viittausten mukaan lähtökohta. Tämä puoltaa Erkki Ahon oikeutta vaatimuksessaan, että ulosottomiehen on hankittava saamistodistukset. Oikeuden päätös ei ole saamistodiste, vaan ulosottoperuste. Saamistodiste on asiakirja jolla perusteellaan velkomi-nen, ja siten näyttö siitä että velkaa ei ole.
Asiaa sekoittaa oikeusturvan kannalta se, mikä todettiin jo ulosottolakia koskevassa hallituksen esityksessä HE 216/2001 vp koskien ulosottolain 3 luvun 6 §:ää, kun siinä kirjoitetaan, että ”siitä, minkälaista asiakirjaa pidetään säännöksessä tarkoitettuna saamistodisteena, on oikeuskirjallisuudessa ja -käytännössä esiintynyt epäselvyyttä”. Tästä on sitten paljon tekstiä.
Kapea määritelmä on, jos saamistodistuksella tarkoitetaan vain velkakirjoja tai vekseliä tai shekkiä kun ulosottolaissa mainitaan muutkin saamistodisteet. Oikeusturva perustelee, että saamistodistus käsitetään laajasti ettei olla velkomassa ilman mitään dokumentteja. Tulee myös ottaa huo-mioon, miten saamiset ja velat ymmärretään muualla kuten Tilastokeskuksen tilastoissa, jossa saamis- ja velkakannat kirjataan reaalisen todellisuuden mukaan. Oikeudellinen käsittely, joka poikkeaa tästä, irrottaa oikeudellista käsitettä reaalimaailman käsitteestä.
Asiaa vaikeuttaa vuonna 1993 käyttöönotettu niin sanottu summaarinen menettely, jolla tarkoite-taan kevyempää oikeuskäsittelyä. Tämä on suuren mittaluokan kysymys. Valtion vuoden 2019 talousarvion tietojen mukaan käräjäoikeudessa ratkaistujen asioiden määräksi arvioidaan 550 000 asiaa, joista summaariset asiat ovat 420 000. Oikeusministeriön mukaan käräjäoikeuksissa ratkaistiin lähes 376 000 summaarista riita-asiaa vuonna 2017 (OM 13.6.2018). Hallituksen talousarvion mukaan 2017 summaarisia asioita oli 375 951 kpl 521 942 käräjäoikeuksien ratkaisuista. Oikeusministeriön käsitteen summaarinen riita-asia ja lukujen vastaavuuden perusteella summaariset asiat ovat riita-asioita. Selvitysmiesselvityksessä Summaaristen riita-asioiden
käsittelyn kehittäminen (Selvitysmiehet johtavan kihlakunnanvouti Timo Heikkisen ja laamanni Antti Savelan, Oikeusministeriön selvityksiä 52/2014 Selvityksiä ja ohjeita). Velkomusasioiden määrä summaarisista riita‐asioista on yli 99 prosenttia.
Kun osa varsinaiseen käsittelyyn edenneistä asioista on velka-asioita, tämä merkitsee että velka-asioita on vuonna 2019 runsaat 420 000 eli yli 76 % eli yli kolme neljännestä kaikista, ja ne ovat riita-asioita, jotka lähes kaikki ratkaistaan summaarisesti oletta-en että asiat ovat selviä.
Em. Heikkisen ja Savelan selvityksessä kirjoitetaan mm. että summaarinen menettely on riidattomiksi ilmoitettujen asioiden käsittelymenettely, jossa riidattomana pysyvät ja tietyt vaatimukset täyttävät asiat ratkaistaan kirjallisessa menettelyssä. Summaarinen menettely on riita‐asian oikeudenkäyntiä suppeampi ja kevyempi menettely.
Tässä on käsite riidattomana pysyvät yhdistettynä summaariseen, kun taas oikeusministeriön sivulla on käsite riita-asiat. Sekavalta tuntuvan käsite-eron logiikan voi käsittää siten, että kyse on riita-asioista joissa velkominen katsotaan oikeuden näkökulmasta riidattomaksi.
Tästä seuraa huoli. Kuinka suuressa osassa näistä summaarista riita-asioista saamisvaatimus on riidaton ja kuinka paljon pääsee virheitä läpi ja kuinka paljon varsinai-seen käsittelyyn otetuissa asioissa pääsee virheitä läpi ottaen huomioon asioiden massiivinen paljous (550 000 ratkaisua v. 2019) ja oikeuslaitoksen kyky selviytyä tästä kuormituksesta?
Tämä kytkeytyy saamistodisteasiaan.
Jos oikeus ja ulosotto eivät vaadi saamistodistuksia, massiiviseksi paisunutta velko-misten ongelmavyyhteä ei ole hallittavissa.
Asian merkitystä havainnollistaa se, että PRA Suomi Oy:n emoyhtiö PRA Group tuomittiin New Yorkissa 2014 ja 2015 80 milj. dollarin korvauksiin virheellisestä velkomi-sesta kun mm. paljastui että se oli hakenut oikeudelta velkapäätöksiä ilman saamisasiakirjoja eikä se siten kyennyt niitä esittämään. Suomessa on vaikea saada tällaista oikaisua aikaan jos on ulosottoperuste eli tavallisimmin oikeuden päätös vaikka osoittautuisi että ei ollutkaan saamistodistusta tai se on muutoin virheellinen.
Mikäli saamistodistukset aina edellytettäisiin oikeuskäsittelyssä eikä ilman että velko-ja esittää ne, asioita velkojan kannetta ei otettaisi käsittelyyn, velka-asioiden määrä käräjäoikeuksissa vähenisi merkittävästi. Sen vähentäisi käräjätuomareiden kuormitusta, parantaisi käsittelyn laatua ja vähentäisi tuomiovirheiden mahdollisuutta. Vastaavasti mikäli ulosottomies edellyttäisi saamistodistuksia ulosoton hakijalta aina, se vähentäisi ulosottoon tulevien asioiden määrää, eikä pääsisi läpi ulosottoperusteita, joissa puuttuu saamistodiste.
Asia on korjattavissa
1. lain muutoksella joka poistaa kaiken tulkinnanvaran ettei saamistodistusta toimiteta oikeuteen tai ulosottoon sitä haettaessa ja jo tätä ennen
2. muuttamalla oikeuskäytäntöä ja ulosottokäytäntöä ja tekemällä tässä korjaavaa linjamuutos koska lain muutos kuitenkin vie aikaa.
Saamistodisteasia on yksi korjaava toimenpide ja on paljon muita. Hallitusohjelmassa on erikseen mainittu eräitä. Palaan niihin, mutta asia kerrallaan.
Erkki Aho siteeraa ulosottokaaren 3 luvun 6.1 §:ää. Hänellä on 4 luku. Tulee olla 3 luku. Tämä on sivuseikka itse asian kannalta, mutta tarpeen korjata.
Lisään tähän (19.6.2019) tärkeän asian kun Taavi Ahoniemi kommentissaan kirjoittaa: "Saamistodiste: Asiakirja joka näyttää tietyn määrän (rahaa) luovuttamista toisen hallintaan.
Vain hallintaan luovutetut varat osoittavat velaksiannon. Ks. KKO 1994:54, velaksianto." Ei siten riitä sekään, että on velkakirja tai vastaava saamistodiste, koska pitää olla myös näytttö, että raha on siirtynyt eli on toteutunut velaksianto.

Erkki Ahon korvausvaatimus ( ei vielä ajantasaistettu)

Vahingonkorvauslaskelma ajalta 11.5.1995 – 30.6.2017
 1. osakepääoma 100 857 euroa
 2. toimitusjohtajan palkka 4 438 394 euroa
 3. omaisuuden menetys (omakotitalo, kesämökki) 302 571 euroa
 4. tuotemerkit ym. 1 344 477 euroa
 5. henkiset kärsimykset 2 140 000 euroa
 6. tilauskanta 165 911 euroa
 7. kotimaan myynti 26 053 406 euroa
 8. Japanin myynti 1 443 430 euroa
 9. Optinorm Saksa 30 425 586 euroa
 10. ikkunakauppa 17 551 182 euroa
 11. Rautia/Kesko 47 407 000 euroa
 12. Saksan hirsi 10 460 000 euroa
 13. Venäjän puu 11 460 569 euroa
 14. rikollinen ulosotto 1.7.1996 – 31. 5.2017 535 000 euroa
  yhteensä153 828 383 euroa
 15. korko 7 %:a ajalle 1.6.2017 – 31.5.2018 n 10 767 986.81 euroa
  164 596 369,80
 16. korko 7 % ajalle 1.6.2018 – 30.11.2018 5 760 872, 94 euroa
  yhteensä 170 357 242,74 euroa
17. Avioero, häätö ja hengenvaarallisen korkeaan verenpainetautiin sairastuminen.
Häätö ja hengenvaaralliseen verenpainetautiin sairastuminen ovat myös vaikeasti arvioitavia asioita rahassa mitattuna. Kysymyksessä on kuitenkin kidutusrikos. Jos jotain pitää arvioida niin: avioero 1 miljoonaa eroa, häätö kidutusrikoksena 100 000 euroa ja korkeaan verenpainetautiin sairastuminen 300 000 euroa.
Yhteensä 1 400 000, 00 euroa
Kaikki yhteensä 171 757 242,74 euroa

Vahingonkorvauslaskelmat ajantasaistetaan ja todisteet esitetään siten kun se on ajankohtaista.

Jatkokertomus PR-talojen konkurssivyyhdessä.
Erkin kommentti: Tässä olen maalittanut todelliset syylliset. Rikokset eivät ole vanhentuneet, koska ulosotto on voimassa. Miksi poliisi suojelee rikollisia? Onko rikollisille annettu syytesuoja? Varatuomari Paavo M. Petäjä on jo kuollut ja asianajaja Hannu Maskonen on itse tehnyt oman lopullisen ratkaisunsa jo vuonna 2001. Poliisiministeri Maria Ohisalolla ja oikeusministeri Anna-Maja Hnerikssonilla on vaativa tehtävä edessään kun Suomi pitää palauttaa takaisin oikeusvaltioiden joukkoon.

Yhteys valtiopetokseen tulee salaiseksi julistetun ns. Koiviston konklaavin ja 100 vuodeksi salaiseksi julistetun SSP-sopimuksen ja 25 vuodeksi salaiseksi julistetun Aktiv-Hansa kaupan kautta.
Todistusaineistoina esitän asiassa

Todistusaineistona oma eli minun Erkki Ahon pankkikriisiselvitys

100 vuodeksi salaiseksi julistettu SSP-sopimus, joka on tehty 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ostajapankin kesken.

Todistusaineistona minun, Erkki Ahon oikeustaisteluni, mikä on kirjoitettu suurelta osalta Oikeuslaitos ja poliisi-blogiini, mikä on kiistaton valtiopetoksen todistusaineisto

Myös nettikirjani todistaa valtiopetoksen tapahtuneen

Esitän todistusaineistona valtiopetoksesta seuraavat kirjat:
Laman ja rahan pelurit ISBN 978-952-99691-1-1ISBN 9748-951-31-4251-3

Seppo Konttinen Salainen pankkituki
ISBN 978-951-31-4251-3

A-P. Pietilä Pankkikriisin peitellyt paperit
ISBN 978-951-884-443-6

Erkki Aho Olet Maamme Armahin Suomenmaa
ISBN 952-91-4593-X

tohtori Jukka Davidssonin kirjan Isänmaan ryöstäjät
Jukka Davidsson: maailmantalouden megatrendit & globalisaatio

Mikään minua kohtaan tehty rikos ei ole vanhentunut, koska ulosotto on voimassa ja ulosotto pitää rikokset avoinna. Todistusaineistona on lisäksi 11 banaanilaatikollista asiakirjoja, joista selviää poliisin, syyttäjän, oikeuslaitoksen ja laillisuusvalvonnan tekemät rikokset. Jos ja kun kaikki rikokset tutkitaan ja syylliset tuomitaan, niin vankilat täytyvät ääriään myöten.

Kiuruveteläisen Eero Vilokin maatilan myynti, josta kirjoitimme aiemmin, herättää sitä enemmän kysymyksiä, mitä enemmän asiaan tutustuu. Konkurssiin menneen tilan omaisuus ei ollut pakkohuutokaupassa, mutta konkurssipesä myytiin kiireellä huomattavaan alihintaan. Muita tarjouspyyntöjä ei edes huomioitu. ”Olen varma, että ostaja oli jo päätetty ennen maatilan myyntiä”, sanoo tilasta kiinnostunut ostaja. Tapauksesta on tehty tutkintapyyntö. Otimme selvää konkurssipesän jälkipyykkiin, emme Vilokin tilan toimintaan. Olimme paikalla käräjillä valmisteluistunnossa 26.4., johon aineistoa oli kertynyt yli 2000 sivua.Eero Vilokin maatilan myynti johti oikeustoimiin — Pesänhoitajan toimet herättävät kysymyksiä

Oikeustieteilijöillä selvä kanta ”Isis-naisiin” – HS: ”Valtiolle ainakin velvollisuus avustaa lapsien sekä heidän huoltajiensa tuomisessa maahan”
Erkin kommentti: Oikeustieteilijoiltä oikea kannanotto asiaan. Kansainvälisten sopimusten ja perustuslain mukaan asia on näin.

Eduskunta löi tällä viikolla lukkoon valiokuntien puheenjohtajien nimet, joiden joukossa on niin politiikan ikiliikkujia kuin yllätyksiä.Nimillä on väliä, sillä suosittu hokema on, että todellinen työ eduskunnassa tehdään valiokunnissa. Yksi arvio on, että yleensä noin puolet hallituksen lakiehdotuksista muuttuu, kun valiokunnat pääsevät niihin käsiksi.Viime vaalikaudella valiokuntien puheenjohtajien rooli korostui, kun hallituksen tärkein hanke, sittemmin kaatunut sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus jumitti juuri eduskunnan valiokunnissa.Katso tästä, ketkä käyttävät valtaa eduskunnassa seuraavat neljä vuotta
Tässä ovat eduskuntatyön vallankäyttäjät – Joukossa "keskustalainen jäärä" ja "hyvähampainen" ideologi

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen nousee Puolustusvoimain uudeksi komentajaksi.
59-vuotias Kivinen työskentelee tällä hetkellä Pääesikunnan päällikkönä. Miten innokkaasti odotatte uutta tehtävää? – Puolustusvoimien komentajuus on kunniatehtävä. Suhtaudun tulevaan luottavaisin mielin, mutta samalla tiedostaen tehtävän vaativuuden ja vastuullisuuden. Tulen tekemään parhaani, että olen minulle osoitetun luottamuksen arvoinen, Kivinen sanoo Ylelle.Tasavallan presidentti, Puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Niinistö nimitti Kivisen virkaan keskiviikkona valtioneuvoston esityksestä.Timo Kivinen on Puolustusvoimain uusi komentaja – harrastaa suunnistusta kenraalien joukkueessa

Ulkomaan uutiset

Geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh varoittaa Iranin ja Yhdysvaltojen välein kärjistymisestä. Hänen mukaansa sodan syttyminen on lähellä. Entisenä iranilaisena en voi muuta kuin seurata tilannetta herkeämättä – onko viimein se hetki käsillä, kun kansainvälinen yhteisö saa Iranin niskuroinnista tarpeekseen ja hyökkää? Vaihtuuko valta, kukistuisiko viimein papisto”, hän pohtii IL-blogissaan.
Salehzadeh pitää hyvinkin mahdollisena, että Iran on kaikkien tilanteen kärjistäneiden iskujen takana. Iran on tällä viikolla myöntänyt pudottaneensa amerikkalaisen miehittämättömän vakoilulennokin. Lisäksi viime viikolla myös Persianlahdella hyökättiin tankkialuksia vastaan ja noin kuukausi sitten Fujairan sataman edustalla hyökättiin neljää rahtialusta vastaan. 
Tutkija varoittaa USA:n ja Iranin tilanteesta: ”Jos Iran jatkaa, sota näyttää väistämättömältä”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo peruneensa sotilaalliset iskut Iraniin vain kymmenen minuuttia ennen operaation aloittamista. Iskut olisivat olleet kosto siitä, että Iran ampui alas amerikkalaisen tiedustelulennokin torstaina. Iskut peruttiin, sillä ne olisivat olleet Trumpin mielestä ylimitoitettuja. Hän kirjoittaa Twitterissä
(siirryt toiseen palveluun)
Yhdysvalloilla olleen jo "kovat piipussa" ja iskuja suunniteltiin tehtäväksi kolmeen eri kohteeseen.
Trump kirjoittaa arvioineensa kuitenkin, että operaation uhrien määrä olisi ollut ylimitoitettu suhteessa siihen, että Iran ampui alas miehittämättömän lennokin. Iskuissa olisi kuollut armeijan arvion mukaan 150 ihmistä.Trump perui iskut Iraniin vain kymmenen minuuttia ennen operaation aloittamista

Italian hallitus on reagoinut kovin sanoin Euroopan komission esittämiin leikkaus- ja säästövaatimuksiin. Italia on vaarassa joutua komission rangaistusmenettelyyn budjettisääntöjen rikkomisen vuoksi.Italia vastasi komissiolle omalla kirjeellään tällä viikolla. Komissio on vastannut toteamalla, että konkreettiset toimet Italian tilanteen korjaamiseksi loistavat poissaolollaan.Sanoja, sanoja, sanoja. Paljon puhetta, mutta vähän tekoja. Jos Italia jollain tapaa välttää rangaistukset, se ei todellakaan ole tämän kirjeen ansiota”, komissiosta kommentoitiin kirjeen sisältöä La Stampalle.Italian hermo pettämässä – EU:n sanktiot uhkaavat nyt oikeasti: ”Ennusteilla ei mitään tekemistä todellisuuden kanssa”

EU-johtajien nimityskeskustelun tulokset jäivät laihoiksi huippukokouksessa Brysselissä.
Koska sopua ei syntynyt, EU-johtajat päättivät pitää vielä yhden kokouksen ennen heinäkuuta.Uusi kokous pidetään 30. kesäkuuta, juuri ennen Euroopan parlamentin ensimmäistä täysistuntoa. Ensimmäinen täysistunto on heinäkuun 2. päivä.
EU-johtajat haluavat saada nimityspaketin valmiiksi ennen täysistuntoa, koska siinä parlamentti valitsee itselleen puheenjohtajan, mikä voi vaikuttaa nimityksien tasapainoon.
Suomea kokouksessa edustanut pääministeri Antti Rinne (sd) ei tarkemmin paljastanut nimityskeskustelujen sisältöä.EU:n huippunimitykset jäivät pöydälle: ”Osalla kärkiehdokkaista mahdollisuudet heikentyivät, osalla pysyivät entisellään”

Indonesiassa Sumatran saarella perjantaina tapahtuneessa tehdaspalossa kuoli 30 ihmistä, joista viisi oli lapsia, kertoivat viranomaiset lauantaina.Tulipalo sai alkunsa todennäköisesti räjähtäneestä sytyttimestä.Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä epäiltyinä turvatoimien laiminlyönnistä. Kyseessä ovat mies ja nainen, joiden kerrottiin olevan tehtaan omistaja ja johtaja. He voivat saada poliisin mukaan jopa viiden vuoden vankilatuomion.
Indonesiassa rajussa tehdaspalossa kuoli 30, heistä viisi oli lapsia – johtajia epäillään turvatoimien laiminlyönnistä

Venäjän presidentti Vladimir Putin päätti perjantai-iltana Georgiaan keskeyttää matkustajalennot Georgiaan väliaikaisesti, kertoo uutistoimisto AFP.
Syynä on venäläispolitiikon vierailusta Georgian parlamentissa syntynyt kiista. Venäläinen poliitikko Sergei Gavrilov piti parlamentissa puheen puhemiehen paikalla ortodoksimaiden yhteisen kokouksen yhteydessä. Ele ärsytti monia georgialaisia.
Mielenosoittajat vastustivat puhetta torstai-iltana järjestetyssä protestissa. Poliisin oli yrittänyt hajottaa protestin kovin ottein käyttämällä kumiluoteja, vesitykkejä ja kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan.Levottomuuksissa loukkaantui yli 200 ihmistä. 300 ihmistä on pidätetty. Ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet tutkimusta voimakeinojen käytöstä mielenosoittajia vastaan.Venäjä keskeyttää matkustajalennot Georgiaan – venäläispoliitikon vierailusta alkaneet protestit Tbilisissä jatkuvat

Entinen ulkoministeri Boris Johnson otti odotetusti suurimman äänipotin konservatiivipuolueen puheenjohtajakisan viidennessä äänestyksessä. Johnson sai 160 ääntä. Äänioikeutettuja olivat konservatiivien 313 parlamenttiedustajaa. Kisa toisesta läpimenijästä oli erittäin tiukka. Lopulta nykyinen ulkoministeri Jeremy Hunt veti pitemmän korren. Hän sai 77 ääntä. Kolmanneksi jäänyt ympäristöministeri Michael Gove sai 75 ääntä.
Seuraavaksi 160 000 konservatiivipuolueen jäsentä äänestää Boris Johnsonin ja Jeremy Huntin väliltä. Puolueen puheenjohtaja ja samalla Britannian pääministeri Theresa Mayn jälkeen on selvillä heinäkuun loppupuolella.Britannian konservatiivien puheenjohtajakisa loppusuoralle – Boris Johnson tai Jeremy Hunt on maan seuraava pääministeri

Talousuutiset

Keliberin Syväjärven esiintymästä löytynee enemmän malmia kuin aiemmin on arvioitu. Yhtiö on jatkanut kairauksia ja kairannut Syväjärven alueella viime toukokuun jälkeen yli 8000 metriä. Arviot litiumesiintymän koosta on päivitetty: Syväjärven todetut ja todennäköiset malmivarat ovat kymmenisen prosenttia suuremmat kuin aiemmin laskettiin. Ne ovat yhteensä 1 924 miljoonaa tonnia. Keliberin Syväjärven esiintymä luultua lupaavampi

Urheilu-uutiset

NORJAN Therese Johaug oli torstaina murskaavan ylivoimainen rullahiihdon kansainvälisessä kilpailussa Oslossa. Johaug voitti Holmenkollenilla hiihdetyn naisten finaalikisan yli 16 sekunnilla ennen toiseksi sijoittunutta maannaistaan Heidi Wengiä.Suomen Krista Pärmäkoski rikkoi norjalaisrintaman sijoituttuaan neljänneksi. Hän hävisi Johaugille runsaat 26 sekuntia ja kolmannen sijan Lotta Wengille niukasti 0,3 sekunnilla.Pärmäkoski paransi finaalissa sijoitustaan aiemmin hiihdetystä prologista, jolla hän oli kuudes. Johaug voitti myös prologin. Krista Pärmäkoski hiihti rullilla Holmenkollenilla neljänneksi, Therese Johaug oli omaa luokkaansa

New York Rangers draft F Kaapo Kakko No. 2

Vieremän juhannusraveissa tapahtunut kovavauhtinen kolari vei hengen ravihevoselta ja ohjastaja joutui sairaalaan.VIEREMÄN perinteisiä juhannusraveja seuraamaan tullut yleisö järkyttyi kilpailujen neljännen lähdön traagisista tapahtumista.Loppukaarteessa tapahtui kolari, jolla oli karmeita seurauksia. Mauri Jaaran ohjastama Rue De Roi laukkasi ja kompuroi. Takana juossut Unite’ Gams, jota ohjasti Marko Hakkarainen, osui Rue De Roihin kovassa vauhdissa.
Video: Hevosen hengen vienyt törmäys järkytti juhannusraveissa – ”Olisin toivonut, ettei lapsia olisi tullut siihen lähelle”

Kuortaneen juhannuskisoissa nähtiin maailmanluokan keihäskilpailu. Viron Magnus Kirt kiskaisi kilpailun voittoon toisen kierroksen hirmuheitollaan. 90,61 kantaneella heitollaan Kirt paransi maansa ennätystä ja maailman kauden kärkitulosta.Kirt sai kisassa vain kaksi mitattua tulosta. Ensimmäisen heiton Kirt astui yli. Toisella syntyi kauden kärkitulos ja kolmannella hän heitti 82,75 metriä.
Minun pitää saada tasaisuutta heittoihini. Ensimmäiset kaksi heittoa olivat ihan hyviä, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Minun täytyy heittää useampia pitkiä heittoja, Kirt kommentoi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.
Myös Suomen Oliver Helander oli hirmuiskussa. Hän kiskaisi kauden parhaakseensa tuloksen 86,93 kolmannella heittokierroksella. Tulos on myös kauden kotimainen kärkitulos.Hurja keihäskisa Kuortaneella! Kirt kiskaisi hirmuheiton ja maailman kauden kärkituloksen – Oliver Helander kilpailun toinen kovalla tuloksella

Maailmalla tapahtuu

Sastamalassa Ampujankadulla kaatui torstaina nosturiauto omakotitalon päälle kattoremontin yhteydessä. Tilanteessa nosturiauto oli nostamassa katemateriaaleja katolle, kun se kaatui taloa vasten. Tapahtuneen syytä ei toistaiseksi tiedetä.
Nosturiauto kaatui talon päälle Sastamalassa – katso kuvat

Sinisen tulevaisuuden sisäpiirin vaikuttajat kertovat nyt ensimmäistä kertaa Iltalehdelle mikä uuden puolueen perustamisessa meni pieleen, kun siniset jäi prosentin kannatukseen ja menetti kaikki kansanedustajapaikkansa. Kun suomalaiseen poliittiseen historiaan jäävä perussuomalaisten puoluekokous Jyväskylässä kesäkuussa 2017 oli päättynyt Jussi Halla-ahon valintaan puheenjohtajaksi sekä edeltäjän – ja puolueen perustajan – Timo Soininjulkiseen nöyryytykseen, joukko perussuomalaisia kokoontui 13.6.helsinkiläishotellin kabinettiin sopimaan uuden puolueen perustamisesta.Sininen tulevaisuus -nimen saanut puolue sai kerättyä vain vaivoin rekisteröimiseen tarvittavat kannattajakortit, vaikka puolueella oli 19 kansanedustajaa - joista viisi näkyvää ministeriä. Puoluekannatuskyselyissä siniset jäi 1–2 prosentin puolueeksi ja viime huhtikuun eduskuntavaaleissa puolue ei saanut yhden prosentin kannatuksellaan eduskuntaan enää yhtään kansanedustajaa.Sisäpiiri paljastaa: Sininen tulevaisuus kaatui johtamisongelmiin ja perussuomalaisiin – ”Soini ei tajunnut tekevänsä hallaa koko puolueelle”

100 vuotta sitten kieltolaki oli ollut voimassa vasta pari viikkoa. Salakuljettajat löivät heti rahoiksi, ja talven tullen suomalaiset söivät jo pirtulla terästettyjä lumipalloja.
VIINAN salakuljetus alkoi heti, kun kieltolaki astui voimaan 1. kesäkuuta 1919. Tarinan mukaan keskiyön aikaan Suomen aluevesirajoilla vuorokauden vaihtumista odottivat jo ensimmäiset pirtulaivat, kertoo tietokirjailija Jonna Pulkkinen, joka on kirjoittanut kirjan Kieltolaki – kieltolain viinan historia Suomessa (Minerva).Sofia-täti salakuljetti 18000 viinipulloa, vaihtoi etiketit ja myi juomat hurjaan hintaan – kieltolaki sai suomalaisten luovuuden kukkaan

The Auschwitz Album- Visual Evidence of the Process Leading to the Mass Murder at Auschwitz-Birkenau

Berlin in July 1945 (HD 1080p color footage)

Hiroshima and Nagasaki Films HD

Ultimele clipe ale lui Ceausescu. Spectacol. Berlin

nicolae & elena # 1991

Yle Areena

Lyhytfilmi juhannuksen vietosta Helsingissä vuonna 1964 näyttää tunnelmia muun muassa Kauppatorilta, Hietaniemestä ja Seurasaaresta (Filmiseppo, 9.6.1964).
Keskikesän juhlaa

Osittain animoitu historiallinen dokumentti saksalaisesta kielinerosta Georg Sauerweinistä (1831-1904), joka osasi 75:tä kieltä, mm. suomea ja ruotsia. Sauerwein omisti elämänsä vähemmistökielten puolustamiselle ja ihmisten oikeudelle saada käyttää omaa äidinkieltään. Kielineron yksityiselämää leimasi palava mutta toivoton rakkaus saksalaiseen prinsessaan Elisabeth zu Wiediin, josta tuli myöhemmin Romanian kuningatar Elisabet. Ohjaus: Anne Magnussen ja Pawel Debski. (U)
75 kielen mies

Youtube

Teija Tiilikainen kysyy Jussi Halla-aholta sekavia ja Ville Niinistö jauhottaa itsensä siinä sivussa

Victor Da Silva - Anna Melnikova | Kremlin Cup 2017 - Show "I Put A Spell On You"

Maahanmuuttaja kertoo totuuden: Irakilaiset ovat elintasopakolaisia

BenTV - Paavon puolustus

Totuus EU:sta

Länsimaiden tuho & poliittinen korrektius

Can Iran Stop the US? A look at Irans Defenses

Mielipiteet

Iranin islamilainen vallankumouskaarti ilmoitti eilen ampuneensa alas Yhdysvaltain laivaston miehittämättömän vakoilulennokin. USA:n mukaan lennokki lensi kuitenkin kansainvälisillä vesillä, ei Iranin aluevesillä. Iran on eri mieltä.Tämä yksittäinen tapaus on nostanut jännitteet tasolle, jossa sodan syttyminen on lähellä ja tilanne on erittäin räjähdysherkkä. Entisenä iranilaisena en voi muuta kuin seurata tilannetta herkeämättä – onko viimein se hetki käsillä, kun kansainvälinen yhteisö saa Iranin niskuroinnista tarpeekseen ja hyökkää? Vaihtuuko valta, kukistuisiko viimein papisto?
Iranin papisto haluaa sotaa – Trump ei ole valmis

Kotimaan matkailu

Kalajoen juhannus 2019

Ulkomaan matkailu

Rick Steves' Rome: Eternally Engaging

Rome Italy travel guide - Tips for first-time visitors

TOP 10 Things to do in ROME

Rome in 4K

Musiikki

Reijo Kallio - Suvivalssi

Nuoruusmuistoja - Erkki Junkkarinen

Viimeinen valssi (Kari Tapio)

Esko Könönen - 1983 - Kesäillan Valssi

Loppukevennykset

Toimittaja amerikkalaislehdelle: Donald Trump raiskasi minut tavaratalon sovitushuoneessa 23 vuotta sitten

Pelimies - Sairaalapelle Antti Rinne

Halla-Aho ja viimeinen kannattajakortti | Pelimies | MTV3

Kuntoilu

Post Malone - "Wow." FULL BODY WORKOUT

15 MIN TOTAL CORE/AB WORKOUT (At Home No Equipment)

10 min At Home Butt & Thigh Toning Workout (Equipment Free)

Liikunta ja terveus

Verenpaine 146/83, 58 pulssi , Paino 108,0 kg. Jumppa 20 /3160 min, kuntosali 0/ 3360 min, kävely 0/359 km , uinti 0/20200 m, pyöräily 20 /1068 km

Press Here for 30 Seconds, And See What Will Happen to Your Body

A Simple Exercise Will Reboot Your Brain In 30 Seconds

3 Ways to Improve Your Eyesight Fast at Home

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti