torstai 7. maaliskuuta 2019

TO 07.03.2019 Uusi täydennys ja tarkennus rikostutkintapyyntöön


Eilen 6.3.2019 oli sisäministeriön entisen kansliapäällikön Päivin Nergin kirjan ”Tiukka paikka” julkistamistilaisuus. Päivi Nerg toimi pakolaiskriisin aikana keskeisenä virkamiehenä asioissa. Tilaisuudessa oli paikalla koko sen aikainen päävastuullisten joukko mukaanluettuna poliisijohtaja Seppo Kolehmainen ja ministeri Petteri Orpo. Katson, että heitä kaikkia on syytä epäillä maahanmuuttokriisin lain ja sopimusten vastaisesta hoitamisesta. Rajavalvonta olisi tullut ottaa käyttöön välittömästi kriisin alussa. Lisäksi olisi pitänyt noudattaa Dublinin sopimusta eli palauttaa kaikki turvapaikanhakijat takaisin hakemaan turvapaikkaa ensimmäiseen EU-maahan kuten EY-tuomioistuin päätöksessään on asian ratkaissut. Nyt poliisin on syytä selvittää, että onko suomalaiset poliitikot tehneet EU:n kanssa jonkinlaisen taakanjakosopimuksen eduskunnan tietämättä pakolaisten vastaanottamisesta. Eräiden tietojen mukaan on syytä epäillä asiassa tasavallan presidenttiä, pääministeriä ja silloista sisäministeriä.Poliisin on selvitettävä asia. Yhteistyötä on tehtävä myös Ruotsin poliisin kanssa jotta saadaan selville kuka ja millä valtuuksilla ja kenen kustannuksella maahantunkeutujat Suomeen rahdattiin Ruotsin läpi Tornioon. Maahantunkeutujiien joukkohan ei ollut sotapakolaisia vaan pääosin elintasosurffareita. Siis kokonaisuudessaan rikollista toimintaa, mikä on Suomessa jatkunut järkyttävänä määränä lapsiraiskauksia, puukotuksia, tappoja ja ainakin yksi terroriteko. Lisäksi suomalaisille veronmaksajille on tullut laskelmien mukaan 3,2 miljardin lasku ja suuri turvallisuusvaje maantunkeutujien toiminnan johdosta.

Päivi Nerg

Seppo Kolehmainen (poliisi)

Päivi Nerg toimi sisäministeriön kansliapäällikkönä Euroopan turvapaikkakriisin kuumimpana hetkenä. Nergistä tuli asioiden selittäjä julkisuudessa ja hän esiintyi lähes päivittäin eri medioissa. Tätä kautta hänestä tuli maan työllistetyin, mutta myös tunnetuin virkamies.Nyt hän on kerännyt kokemuksensa tuolta ajalta yksiin kansiin.Päivi Nerg muistelee uutuuskirjassaan turvapaikkakriisiä itärajalla: Suomi pohti vastaanottokeskusten perustamista rajanylityspaikoille, rajan sulkeminenkin oli vaihtoehto

Turvapaikkakriisin aikaan sisäministeriön kansliapäällikkönä toimineen Päivi Nergin kirjassa kerrotaan uutta tietoa vuosien 2015–16 tapahtumista.
Poliisipomo jyrähtää: väitteille maan alle menneistä turvapaikanhakijoista ei näyttöä

Rikostutkinta on sen takia tärkeä, että luodaan selkeät systeemin vastaisen varalle ja suojellaan Suomen kansaa. Tämähän ei ole viimeinen maahantunkeutumisaalto, vaan maailman väestönkehitys osoittaa, että pahempaa on vielä tulossa.

Maapallolla elää tällä hetkellä 7,3 miljardia ihmistä. Väestömäärän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 mennessä 8,5 miljardiin, vuosisadan puoliväliin mennessä 9,7 miljardiin ja vuosisadan loppuun mennessä 11,2 miljardiin ihmiseen.Varsinkin eräissä Afrikan maissa nopeana jatkuva väestönkasvu yllätti tutkijat. Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Tämä on 200 miljoonaa ihmistä enemmän kuin edellisessä, kaksi vuotta sitten julkaistussa raportissa ennustettiin.
Maailman väestön ennustetaankin keskittyvän jatkossa uudella tavalla. Intian väestöluvun ennustetaan kasvavan Kiinaa suuremmaksi vuonna 2022.Vuosisadan puoliväliin mennessä Nigerian arvioidaan ohittavan Yhdysvallat maailman kolmanneksi väkirikkaimpana maana.
Samaan aikaan yhdeksän maan ennustetaan muodostavan puolet koko maailman väestönkasvusta. Nuo maat ovat Intia, Nigeria, Pakistan, Kongo, Etiopia, Tansania, Yhdysvallat, Indonesia ja Ghana.Maailman väestönkasvu yllätti tutkijat – Afrikan väkimäärä nelinkertaistuu vuosisadassa

Suomen poliittinen tilanne näyttää nyt siltä, että SDP voittaa eduskuntavaalit ja siellä suhtautuminen haittamaahanmuuttoon on varsin vaarallista ajatellen suomalaisten turvallisuutta. Siksi rikostutkinnat ja maahanmuuton yleiset ohjeet on saatava sellaisiksi, että niillä voidaan tulevaisuudessakin taata suomalaisten turvallinen elämä. Rikostutkinta varmasti auttaa asiassa.

Muistutan vielä rikostutkintapyyntöni toisesta asiasta eli valtiopetoksesta. Ymmärrän, että se on poliisille vaikea asia, koska vastassa on koko Suomen poliittinen johto ja omat esimiehet. Valitettavasti tosiasia on se, että valtiopetos on tapahtunut presidentti Mauno Koiviston presidenttikaudella jolloin Suomen piti päästä pois Neuvostoliiton ikeen alta. Suomi piti saada EU-kelpoiseksi ja talous oli saatava kuntoon pankit pelastamalla. Koivisto määräsi, että pankit pelastetaan ja ohjeisti oikeuslaitoksen niin, että tavoite toteutui. Tämä on valtiopetos ja siihen liittyvät SSP-sopimus 22.10.1993 ja Aktiv Hansa-kauppa.
Olen selvittänyt asioita näissä blgeissani

ja näissä videoissa Erkki Ahon videot ( 8 videoa)

Koiviston konklaavi

Minun, Erkki Ahon, osaltani on kysymys ihmisoikeusrikoksesta eli 24 vuotta jatkuneesta kidutuksesta kuten todistusaineisto osoittaa. Mikään rikos ei ole vanhentunut koska on kysymys valtiopetoksesta sekä yhtäjaksosesta kidutuksesta mikä nyt on kestänyt 24 vuotta. Vaadin kaikille rikoksiin syyllistyneille ankarinta Suomen lain mukaista rangaistusta sekä aiheutettujen vahinkojen täysmäääristä korvausta korkoineen. Keskeiset rikoksista epäillyt asiossani ovat Arsenal Oy ja Kera Oy sekä asianajajat Antti Latola ja Hannu Maskonen sekä syyttäjä Sulo Heiskari sekä varatuomari Paavo M. Petäjä ja entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen sekä silloinen käräjätuomari Juha Nieminen. Muut rikoksista epäillyt löytyvät asikairjoista, joita on kotona varastossa yli 10 banaanilaatikollista. Tietenkin mainintoja ja tietoja rikoksista epäillyistä sekä rikoksista löytyy blogeistani ja kirjastani.

07.03.2019 Siellä jossakin

Erkki Aho

Kalajoki

Kalajoen Junkkarit voitti hiihdon Keski-Pohjanmaa Cupin. Kokkolan Veikot oli toinen ja Reisjärven Pilke kolmas. KP Cup on lasten ja nuorten välinen hiihtokiertue, jossa on sarjat ovat 10-, 12-, 13-, 14-, 15- ja 16-vuotiaille tytöille ja pojille sekä viestit 12-, 14- ja 16-vuotiaille. KP Cupissa hiihdetään viisi osakilpailua: pitkät matkat, sprintti, normaalimatkat, viestit ja yhteislähtö.
Kalajoen Junkkarit hiihdon Keski-Pohjanmaa Cupin voittoon, Kokkolan Veikot 2:s ja Reisjärven Pilke 3:s - Katso tästä alueen seurasi sijoitus!

Alueuutiset

Kansalaispuolue: Jaakko Impola Pyhäjoki (sit.).
Keskusta: Mikko Kinnunen Reisjärvi, Antti Rantakangas Haapavesi, Juha Pylväs Ylivieska, Hanna-Leena Mattila Raahe, Eija-Riitta Niinikoski Nivala ja Marjut Lehtonen Oulainen.
Kokoomus: Mikko Korkeakoski Ylivieska, Hanna Saari Kalajoki ja Pauliina Valkovirta Haapavesi.
Kristillisdemokraatit: Juha Vähäkangas Alavieska, Ulla Lehtikangas Ylivieska, Sointu Harju Sievi, Matti Heikkinen Oulainen, Kirsti Siljander Kalajoki ja Henri Oksanen Raahe.
Liike Nyt: Jaakko Ukkola Raahe (sit.).
Perussuomalaiset: Mika Antikka Oulainen, Eero Erkkilä Nivala ja Tarmo Hirvelä Ylivieska.
Piraattipuolue: Ari-Matti Autio Kärsämäki.
Sininen tulevaisuus: Jarmo Viinala Haapavesi
SDP: Asko Alasalmi Siikalatva, Jari Männikkö Oulainen, Jari Nahkanen Haapajärvi ja Marko Salmela Raahe.
Vasemmistoliitto: Katja Hänninen Raahe, Jouni Jussinniemi Pyhäjärvi ja Outi Pekkala Haapavesi (sit.).
Seitsemän tähden liikke: Tapio Pesola Haapajärvi.
Vihreät: Hanne Kokko Nivala, Seppo Sorvari Raahe, Timo Ahvenainen Ylivieska ja Anne Sormunen Sievi.
Kala- ja Pyhäjokilaaksosta 27 kansanedustajaehdokasta
Erkin kommentti: Juha Pylväs saanee jatkopaikan, jos aluueemme äänestäjät keskittävät äänensä. Katja Hänninen uusii paikkansa. Näitä kahta pidän todennäköisimpinä läpimenijöinä. Vaalien yllättäjäksi ja läpimenijäksi ennustan entistä sihteerinäni eli vihreiden Anne Sormusta. Minulle oli yllätys, että hän vihreiden kansanedustajaehdokkaana. Annella on poliittista vainua, sillä mistään muusta puolueesta hänellä ei olisi ollut mahdollisuus päästä kansanedustajaksi. Vihreiden ehdokkaana hän on todennäköinen läpimenijä Satu Haapasen lisäksi.

Selkeänä altavastaajana lentopallon Mestaruusliigan puolivälieriin lähtenyt Kokkolan Tiikerit yllätti hallitsevan mestarin VaLePan vieraskentällä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Tiikerit kirjautti ensimmäisen pelin nimiinsä erin 1–3 (29–27, 24–26, 15–25, 22–25).
Mestari kesytettiin kotonaan – Kokkolan Tiikerit yllätti VaLePan lentopallon puolivälieräavauksessa

Kotimaan uutiset

Kokoomuksen kannatus on mittauksessa 16,2 prosenttia. Se on puolueen heikoin noteeraus neljään vuoteen ja alhaisin lukema Petteri Orpon puheenjohtajakaudella. Kuukauden takaiseen mittaukseen verrattuna kokoomus menetti reilun prosenttiyksikön kannattajistaan. Juha Sipilän keskustan saama 14,1 prosenttia on alhaisin Taloustutkimuksen puolueelle mittaama kannatus sitten marraskuun 2011. Kuukauden takaiseen mittaukseen verrattuna keskusta menetti nyt 1,5 prosenttiyksikköä kannatuksestaan. SDP:n kannatusetumatka toisena tulevaan kokoomukseen on tässä mittauksessa jo 5,1 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset kirii vaalien kynnyksellä. Mittauksen suurin nousija on perussuomalaiset, joka on parantanut juoksuaan koko alkuvuoden. Kannatus nousi jälleen yli prosenttiyksikön 13,3:een prosenttiin. Tämä on suurin puolueelle mitattu kannatus Jussi Halla-ahonpuheenjohtajakaudella.Ylen kannatusmittaus: SDP repäisi hurjan eron kokoomukseen – perussuomalaisille Halla-ahon kauden ennätyslukemat
Erkin kommentti: Perussuomalaisten kannatus nousee juuri niinkuin olen ennustanutkin eli 1,3 % ollen nyt 13,3. Oma ennustukseni vaalituloksessa perussuomalaisten kannatukseksi on 14,8 -16.2. Perussuomalaiset todennäköisesti ohittavat kannatuksessa keskustan ja vihreät ja taistelevat tiukasti toiseksi suurimman puolueen asemasta. On todennäköistä, että kokoomuksen kannatus ei enää kovin paljon tippu, sillä kokoomuksella on rahakkaita tukijoita, joilla on nyt paljon pelissä. Perussuomalaisilla on puolueista parhaimmat ja selkeimmät vaalisivut. Perussuomalaisten ainoa heikkous on se, että kaikki ehdokkaat eivät ole kovin tunnettuja, mutta selkeästi vetovoimaisempia kuin aikaisemmissa vaaleissa. Taso on siis noussut. Kävin läpi perussuomalaisten koko maan tilanteen ja arviossani perussuomalaisten paikkamääräksi sain 34 paikkaa. Se voi olla optimistinen arvio, sillä viimeisten paikkojen osalla pienet puolueet ja Nyt Liike voivat yllättää 1-3 paikalla. En vielä julkista nimejä, jotka ennustuksessani tulevat valituiksi muuta kuin Oulun vaalipiirin osalta 4 paikkaa: Sebastian Tynkkynen, Olli Immonen, Ville Vähämäki ja Jenna Simula. Laskelmani ovat vielä tarkistamattomia ja liian paljon tarkistamattomia asioita sisältävä ettei sitä voi vielä julkistaa.

PS-ryhmäpuhe valtion talousarvion 2019 keskustelussa

Jussi Halla-aho 18.1.2019

Tutkija Juha Saarisen mukaan media ei saisi puhua Isis-vaimoista, koska heidän oman toimijuutensa tulee heijastua termeissä, joilla puhutaan. Saarinen jakaa Foreign Policy -lehden artikkelin, jossa todetaan, että länsimaissa pitäisi suhtautua vakavasti Isis-naisten poliittiseen aktiivisuuteen. Naiset eivät ole pelkästään uhreja tai vaimoja, vaan myös aktiivisia toimijoita jihadistisissa liikkeissä.Naisten osallistuminen jihadistiseen liikehdintään ansaitsee huomiota ja huolellista analyysiä. Ei sitä sensationalisoivia klikkiotsikoita, jotka yksinkertaistavat ja vääristävät kuvaa monisyisestä, monimutkaisesta ja moniulotteisesta ilmiöstä, Saarinen tviittaa.Tutkija: Naiset eivät ole vain Isis-vaimoja tai -morsiamia - ”Osallistuneet pitkään aseellisten ryhmien toimintaan eri rooleissa”

Mulle tuli silloin puoluekokouksen jälkeisenä maanantaiaamuna soitto, jossa kerrottiin, että olisi kokoontuminen tiistaina. Soini pyysi mua mukaan ja mä ajattelin, että mun täytyy olla lojaali. Siinä vaiheessa puoluetta ei oltu perustamassa eikä ollut sinisiä, Kike Elomaa kertaa kesäkuun 2017 tapahtumia. Kike Elomaa ryöpyttää ”löytäjäänsä” Timo Soinia – ”En voi käsittää, kuinka Soini antoi tämän mennä näin pitkälle”
Erkin kommentti: Minä otin aikanaan yhteyttä Timo Soiniin ja pyysin Timoa soittamaan Kike Elomaalle. Toinen henkilö, jota yritin saada perussuomalaisten ehdokkaaksi aikanaan oli Juha Mieto, mutta Matti Vanhanen tiettävästi kävi henkilökohtaisesti kutsumassa Juha Miedon keskustan ehdokkaaksi.

Puolustusministeri Niinistö kertoo kirjassaan oman versionsa siitä, miten siniset erosivat perussuomalaisista dramaattisen puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa 2017.
Uutuuskirja: Tästä tekstiviestistä lähti perussuomalaisten hajoaminen: ”Huone 308. Sampolla Jallua”

Suomalainen korruptio on tiivistettynä piilossa tapahtuvaa hähmäistä toimintaa, jossa esimerkiksi tehdään lehmänkauppoja, suositaan sukulaisia ja jätetään jääväytymättä päätöksenteosta. Näin määrittelee vuosia korruptiota tutkinut Vaasan yliopiston emeritusprofessori Ari Salminen. Suomalainen korruptio on piilossa tapahtuvaa hähmäistä toimintaa – "Korruptiota tulee vastaan kaikilta aloilta"

Ulkomaan uutiset

Pohjois-Koreassa oli 2018 huonoin satovuosi yli kymmeneen vuoteen, ilmoitti YK keskiviikkona. Heikkoon satoon ja tuotantoon vaikuttivat luonnonkatastrofit, poikkeuksellinen helleaalto, viljelysmaan puute sekä tehoton maatalous. Eristäytynyt Pohjois-Korea on useiden talouspakotteiden alaisena ydinohjelmansa vuoksi. Maa on jo pitkään kamppaillut sen kanssa, miten ruokkia kansalaiset. Ruoasta on ollut vuosien ajan krooninen pula, ja aika ajoin pohjoiskorealaiset ovat nähneet sankoin joukoin nälkää.Pohjois-Koreaa uhkaa ruokapula - surkein sato yli vuosikymmeneen

Veera ja Oona Kauppi ovat naisten salibandyn harvoja ammattipelaajia. Kahdesti maailman parhaaksi valittu Veera Kauppi on matkalla kohti Ruotsin liigan piste-ennätystä.
Maailman paras naispelaaja saa asunnon, auton ja vessapaperit – ruotsalaiset hullaantuivat suomalaiskaksosista: "Sairasta, miten hyviä he ovat"

Musta kaapu peittää kaiken paitsi naisen silmät. Hän istuu syyrialaisella aavikolla ja kertoo elämästään terroristijärjestö Isisin kalifaatissa englanniksi – mutta tutun suomalaisella aksentilla.– Elän täällä vain normaalia elämää, en tehnyt mitään rikollista. Toivon, ettei hallitus (...) oikeudenkäyntiä tai jotain, että näkevät minun olevan normaali ihminen ja että pystyn elämään normaalia elämää Suomessa, "Sanaksi" uutistoimisto AFP:n videolla nimetty nainen sanoo.Isisin kalifaatista kotiin haikaileva "Sanna" videolla: "Pystyn elämään normaalia elämää Suomessa"

Talousuutiset

Suomen matkailuvienti kasvoi toissa vuonna harpaten lähes miljardilla eurolla, kertoo matkailua edistävä Visit Finland.Matkailuvienti oli vuonna 2017 Tilastokeskuksen mukaan lähes 4,6 miljardia euroa, joten kasvua tuli vuodessa lähes 27 prosenttia.Yksi merkittävä kasvun vauhdittaja oli Suomen itsenäisyyden juhlavuosi, kertoo Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.Juhlavuosi näkyi kansainvälisissä matkailujulkaisuissa, kuten National Geographicissä ja Lonely Planetissä, joissa Suomi nostettiin yhdeksi maailman mielenkiintoisista matkailukohteista, Virkkunen sanoo.Suomeen tulee paljon matkailijoita Keski-Euroopasta, mutta eniten matkailu kasvaa Aasiasta, erityisesti Kiinasta. Ulkomaalaisten matkailu Suomeen kasvoi hurjasti lähes miljardilla vuodessa – "Seitsemän tähden hotelleja tarvittaisiin lisää"

Yleisradio kertoo hankkineensa pääsyn kansainvälisen toimittajajärjestön asiakirjapaljastuksiin. Väitteiden mukaan pankkikonserni Nordea on päästänyt lävitseen 700 miljoonaa euroa tarkistamatonta rahaa.
Yle: Venäläisten pohattojen rahanpesusirkus syyti Suomen Nordean tileille yli 200 miljoonaa euroa - pankin kommentti: ”On tärkeää olla nöyrä”Urheilu-uutiset

Arvi Savolainen on voittanut painin alle 23-vuotiaiden EM-kultaa Serbian Novi Sadissa sarjassa alle 97 kiloa. Savolainen voitti finaalissa georgialaisenGeorgi Melian 4–1.
Kamppailu oli tiukka ja ratkaisut venyivät viimeisille sekunneille. Kaveri oli aika haastava painittava, mutta toisaalta omaan tyyliin sopiva, Savolainen kertoi heti finaalin jälkeen Yle Urheilulle.Arvi Savolainen jälleen kultavireessä – paini alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi

Maailmalla tapahtuu

Harva tiesi mitään Pihtiputaasta ennen maaliskuuta 1969. Sitten tapahtui joukkosurma, joka käänsi koko Suomen katseen kyläpahaseen. Pasanen survaisi kiväärinpiippunsa eteisen ikkunalasin läpi.Ensin hän ampui kymmenien metrien päästä 33-vuotiaan Pentti Turpeisen, joka kaatui Veikko Riihimäen kanssa polulle kuin saman laukauksen lävistämänä. 37-vuotias Onni Saastamoinen hyppäsi polulta sivuun.Seuraavaksi hän ampui 53-vuotiaan Riihimäen. Myöhemmin lääkärinlausunnossa selvisi, että Turpeinen ja Riihimäki kuolivat heti.Pihtiputaan musta perjantai

Lauri Mankki palaa 50-vuoden jälkeen Hennalan kuolemanleirille.Ylevä suomalaisuusaate ei riittänyt, vaan Hakaniemen kahakan ja Laukon torpparilakon kaltaiset tapahtumat kertoivat, että maassamme eivät kaikki voineet hyvin. II-Maailmansota teki lopullisesti Suomesta vain kaoottisen nappulan suurvaltojen pelilaudalle.Tässä osassa torpparit, jääkärit, venäläisten matruusien kapinan kokeneet sivulliset sekä elintarvikepulasta kärsivä kansa pukevat 1900-luvun ilmapiirin ääniksi. AIKALAISÄÄNET:
Raimo Laaksonen, Kaarlo Salmenkivi, Toimi Sunell, Tyyne Arponen sekä Eino Mäkisen tuovat Äänien kirjaan omat tarinansa ja muistonsa noista tapahtumista.
Me vaadimme

Orimattilan kunnanlääkärin 15-vuotias tytär Verna Warén kirjoittaa 5. tammikuuta 1918
päiväkirjaansa, että nyt Suomi on itsenäinen. Karjala nousee. Vallankumous julistetaan alkaneeksi. Ristiriitoja Vaasassa. Mannerheim lanseeraa verbin ”arkebuseerata”. Suojeluskunta testaa sitä Leonard Knuutilaan. Trotski lanseeraa puolestaan käsitteen ”punainen terrori.” Punakaartit toteuttavat sitä Nummelassa sekä Suinulassa. Käkisalmen nuori valiokaarti vannoo uskollisuutta vallankumoukselle. Pelastusarmeija ryhtyy lieventämään hengellistä ja aineellista hätää rintamalinjojen molemmin puolin. Sortavalassa siunataan vapaustaistelun uhri Einar Nissinen. AIKALAISÄÄNET:
Tyyne Arponen muistaa, milloin hän ensikerran kuuli, että Suomi on itsenäinen.
Kaarlo Salmenkivi kertoo linnoitustöistä ja värväreistä Mäntyharjulla.
Suomi on itsenäinen

Maapallolla elää tällä hetkellä 7,3 miljardia ihmistä. Väestömäärän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 mennessä 8,5 miljardiin, vuosisadan puoliväliin mennessä 9,7 miljardiin ja vuosisadan loppuun mennessä 11,2 miljardiin ihmiseen.Varsinkin eräissä Afrikan maissa nopeana jatkuva väestönkasvu yllätti tutkijat. Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Tämä on 200 miljoonaa ihmistä enemmän kuin edellisessä, kaksi vuotta sitten julkaistussa raportissa ennustettiin.
Maailman väestön ennustetaankin keskittyvän jatkossa uudella tavalla. Intian väestöluvun ennustetaan kasvavan Kiinaa suuremmaksi vuonna 2022.Vuosisadan puoliväliin mennessä Nigerian arvioidaan ohittavan Yhdysvallat maailman kolmanneksi väkirikkaimpana maana.
Samaan aikaan yhdeksän maan ennustetaan muodostavan puolet koko maailman väestönkasvusta. Nuo maat ovat Intia, Nigeria, Pakistan, Kongo, Etiopia, Tansania, Yhdysvallat, Indonesia ja Ghana.Maailman väestönkasvu yllätti tutkijat – Afrikan väkimäärä nelinkertaistuu vuosisadassa

Mielipiteet

Ainoa, joka hallituksessa enää uskoo sote- ja maakuntauudistuksen läpimenoon, on pääministeri Juha Sipilä (kesk) – kokoomus on jo heittänyt pyyhkeen kehään, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.
Näkökulma: Sote kaatuu tänään, tai viimeistään huomenna – jos Sipilä tulee järkiinsä

Ulkoministeri Timo Soini ilmoitti 5.3.2019, ettei hän ole enää ehdolla eduskuntavaaleissa. "Minulla alkaa tämän kansanedustajapestin jälkeen uusi matka", hän totesi blogissaan. Politiikkaradion toimittajat Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen pohtivat, mihin Soini tämän jälkeen suuntaa. Tuliko perussuomalaisten puoluekokouksessa kesällä 2015 jo vihje tästä?
Analyysi Soinin tlevaisuus

Unkarin oikeistokonservatiivipuolue Fidesz ja pääministeri Viktor Orban on pitkään ollut piikki EU:n lihassa. Orbanin on sanottu kyseenalaistavan lähes kaikki ne periaatteet, joille EU on rakennettu: vapaan demokratian, oikeusvaltion, lehdistön vapauden.
Voiko Orbanin linjalla toimia Euroopan unionin sisällä? Onko EU-vastaisuus Orbanille välikappale sisäpoliittisen aseman pönkittämiselle? Mistä populistipuolueiden EU-vastaisuus nousee?Entä mitä ulkoministerin Timo Soinin (sin.) päätös jäädä pois eduskuntavaaleista merkitsee sinisten vaalitulokselle?Vieraina ovat eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) ja varapuheenjohtaja Simon Elo (sin.).
Toimittajana on Tapio Pajunen.Voiko EU:n sisällä kyseenalaistaa vapaata demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatteita?

Tämän päivän näkökulmasta Suomen eurojäsenyys näyttää vakavalta talouspoliittisesti erehdykseltä”, Korkman kirjoittaa torstaina julkaistussa kirjassaan ”Väärää talouspolitiikkaa” (Otava 2015).Erehdyksen korjaaminen eurosta eroamalla ei kuitenkaan ole realistinen näkymä useista poliittisista, juridisista ja myös taloudellisista syistä”, hän jatkaa.Korkmanin mielestä koko EU:n rahaliitto ja kriisinhoito ovat epäonnistuneet.Professori Sixten Korkman pitää Suomen eurojäsenyyttä tämän päivän näkökulmasta vakavana erehdyksenä.

On tietysti toinenkin keino, ja se on muista menoista säästäminen. Palasi mieleeni uutinen, joka sopii tässä samassa yhteydessä tasapainon vuoksi siteerattavaksi. ”Omaishoitajat säästävät yhteiskunnalle vuosittain 2,8 miljardia.” Kun siihen lisätään taitetun eläkeindeksin säästö palkkaindeksiin verrattuna, saadaan lisää pyöreät 400 miljoonaa euroa. Ja kappas vaan: Tästä se yhteiskunnallinen säästö sitten löytyykin: Maahanmuuton kustannukset, Vahteran mukaan 3.2 miljardia, rahoitetaan omaishoidon ja eläkeläisten indksisäästön kustannuksella. Mistä rahat maahanmuuton kustannuksiin, Pauli Vahtera?

Kyseessä on laiton teko, joka on tuomittava. Se on myös anarkistinen teko, ja sotii demokratian henkeä vastaan. Ja samalla symbolinen loukkaus Suomen kansaa vastaan.
Se kuitenkin uskallettiin tehdä kuin tiedetään, että poliisi ei halua puuttua vihreiden toimintaan.
Nyt täytyy kysyä: miksi poliisi salli tällaisen kiipeilyn ja eduskunnan loukkauksen?
Nyt ei tarvita hybridikeskusta sanomaan, että suomalainen demokratia on vaarassa.
Miksi poliisi salli kiipeilyn eduskuntatalolle?

Viimeistään tämän viikon maanantaina kaikille on alkanut valjeta, että sote-paketti tarvitsee korjauksia. Mistään “hienosäädöstä” ei ole kysymys. Tästä kirjoitin jo reilu viikko sitten. Jos luulit, ettei sotevääntö voi enää kummallisemmaksi mennä, niin väärin luultu. Poliittinen vääntö ja eduskuntatyö saavat yhä erikoisempia piirteitä.Analyysi: Sote-näytelmän viimeiset kummallisuudet – ohittiko röyhkeys perustuslain noudattamisen?
Yle Areena

Romaniassa useita yritysjohtajia ja poliitikkoja on joutunut vankilaan korruption takia. Nyt kansa on kaduilla, koska hallitus vainoaa syyttäjiä ja haluaa lieventää korruptiosta annettuja tuomioita. Ohjaus Minna Pye.
Ulkolinja: Romania - Korruptio tappaa

Hän oli Himmlerin henkilääkäri, ja hänen hierojan sormissaan oli ihmeellinen voima. Muuten Felix Kerstenin elämä on suuri kysymysmerkki. Kukaan ei tunnu erottavan siinä valhetta ja totuutta toisistaan. Ohjaaja Arto Koskinen. Tuotanto Mandart Production. (1998)
Kuka oli Felix Kersten

Irlannin rajalla pelätään Britannian EU-eron voimistavan vanhaa vastakkainasettelua. Ohjaus Minna Pye.
Ulkolinja: Irlannin rajalla

Youtube-videot

Thug life sipilä jos jos jos

Vaalilupaukset 6.4.2011 muistin virkistämiseksi .. :)

Easiest way to open padlock without key!!!! Life Hacks

how to open a lock without a key easy || 2 simple lock Life Hacks anyone can do it

2 Free Mobile Charging

Kotimaan matkailu

Tammisaaren saariston kansallispuisto on Uudenmaan saaristoa parhaimmillaan. Puisto tarjoaa veneilijöille hyvät retkeilymahdollisuudet.Kansallispuisto sijaitsee Länsi-Uudellamaalla ja ulottuu avomereltä aina sisäsaaristoon saakka. Kansallispuisto kattaakin kolme neljästä saaristovyöhykkeestä eli sisäsaaristo-, ulkosaaristo- ja ulkomerivyöhykkeen, eikä siihen kuulu yhtään manneraluetta, vaan vajaat 90 % puistosta koostuu vesialueista. Puistoon kuuluvia saaria ovat mm. Älgö, Fladalandet, Modermagan ja Jussarö. Puistossa sijaitsevat yksityiset maa- ja vesialueet eivät kuulu kansallispuistoon, eivätkä ne siksi kuulu myöskään puiston järjestyssääntöjen piiriin.Tammisaaren Saariston Kansallispuisto
Tammisaaren saariston kansallispuisto

Hiisi pakeni aikoinaan hälinää Hiidenportille. Miksi sinä et tekisi samoin? Hiidenportista löydät luonnon rauhaa ja kainuulaisen salomaan omaleimaisuutta. Hiidenportin kansallispuiston sydän on Hiidenportin jylhä rotko, joka on myös koko Kainuun huomattavimpia luonnonnähtävyyksiä.Hiidenportin kansallispuisto on perustettu säilyttämään kainuulaista erämaaluontoa. Alueelle on luonteenomaista soiden ja kankaiden pienipiirteinen mosaiikki. Hiidenportin Kansallispuisto
Hiidenportin kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto on rauhallisia metsä- ja järvimaisemia etsivälle oivallinen retkikohde. Kansallispuisto soveltuu hyvin päivän tai parin patikkaretkikohteeksi. Myös melojalle riittää nähtävää muutamaksi päiväksi, jos ulottaa retkensä kansallispuiston rantoja ja saaria kauemmaksi.
Isojärven kansallispuisto on pieni erämainen alue, jossa vaihtelevat järvi- ja metsämaisemat. Maankuoren murtumalinjoihin muodostuneet pitkät, kapeat järvet ja murroslaaksot eli hoilot tekevät seudusta paikoin vaikeakulkuisen. Kansallispuiston ydinosa on Isojärven eteläpuolinen yhtenäinen maa-alue. Lisäksi kansallispuistoon kuuluu yli 20 Isojärven saarta sekä hajanaisia maa-alueita järven pohjoisrannalta. Isojärven Kansallispuisto
Isojärven kansallispuisto

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Canada - Travel Video

Rail Away Canada(Vancouver - Banff)

The 10 Best Places To Live In The Alberta | Canada

Vancouver | British Columbia , Kanada - Kiertue - 4K UHD

Musiikki

DMITRI SHOSTAKOVICH "The Second Waltz " | André Rieu

Leonard Cohen & Natasha Rostova - Dance me to the end of love

The original sirtaki Zorbas - Mikis Theodorakis

Loppukevennykset

Helsingin hovioikeus on lieventänyt käräjäoikeuden antamaa tuomiota Vantaan entistä kaupunginjohtaja Jukka Peltomäkeä (sd.) koskevassa lahjusjutussa. Hovioikeus hylkäsi Peltomäkeä koskevan syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta kaikilta osin ja katsoi hänen syyllistyneen lahjusrikkomukseen.Hovioikeus tuomitsi Peltomäen 60 päiväsakkoon, joista tulee hänen tuloillaan maksettavaa vajaat 2 000 euroa.Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Peltomäen kahdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä lahjuksen ottamisesta. Samalla Peltomäki tuomittiin menettämään valtiolle liki 188 000 euroa vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona.Hovioikeus kumosi Vantaan entisen kaupunginjohtajan lahjustuomion – pitkä vankeustuomio aleni päiväsakkoihin

Hovioikeus on evännyt jatkokäsittelyluvan tapauksessa, jossa ortodoksinen kirkkoherra tuomittiin oman seurakuntansa rahojen kavalluksesta.Vuonna 1967 syntynyt pappi tuomittiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies olisi vaatinut kavallussyytteen hylkäämistä tai vähintään rangaistuksen lieventämistä, muttei saanut juttuaan valitustuomioistuimeen.Syyttäjä listasi kirkkoherran toimintaa käräjäoikeuden haastehakemuksessa.Kirkkoherra oli Hämeenlinnan ortodoksisessa seurakunnassa ainoa henkilö, jolla oli käyttöoikeus ja pankkikortti seurakunnan tileihin.Kirkkoherra siirsi omalle tililleen 2 900 euroa ja maksoi seurakunnan piikkiin 2 450 euron edestä omia muuttokustannuksiaan. Muita ostoja tai käteisnostoja mies teki 200 eurolla.Ortodoksinen kirkkoherra kavalsi seurakunnaltaan tuhansia euroja - tuomittiin vankeuteen

Oulussa insestistä tuomittu Seydou Kouanda asui pitkään Suomessa ja toimi luottamustehtävissä, muun muassa Oulun käräjäoikeuden lautamiehenä eli maallikkotuomarina, useiden vuosien ajan 2000-luvulla. Hän oli myös SDP:n kunnallisvaaliehdokas vuonna 2004.Oikeudenkäyntiin Oulun käräjäoikeuteen lokakuussa 2016 mies kuitenkin katsoi tarvitsevansa tulkkipalveluja. Oikeudessa miestä avusti ranskan kielen tulkki.Oulun insesti-isä toimi Oulun käräjäoikeudessa lautamiehenä - tarvitsi silti tulkkia omassa oikeudenkäynnissään

Kummeli - Ladojen kokoontumisajo

Kunntoilu

The Seduction of Yoga: Tutorial: Chaturanga Dandasana Explained

30 Minute Metabolism Booster with Celebrity Trainer Kit Rich

Killer PLANK CHALLENGE // 6 Minute Core Workout

15 min LOWER BODY/BOOTY Workout (No Equipment)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140 / 78, pulssi 52 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1030 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 7/255 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Maalaislääkärinä tunnettu Tapani Kiminkinen antaa uudessa kirjassaan vinkkejä vireään elämään kypsässä keski-iässä oleville. Poimimme kirjasta erityisvinkit miehille.
Mies: nämä 12 terveysvinkkiä pelastavat lihavuudelta, erektiovaivoilta ja ennenaikaiselta kuolemalta

Terveellinen ruoka

Top 10 Fruits for Diabetics

Top 7 Super Drink That Help Fight Diabetes

Top 10 Worst Foods For Diabetes

Control Your Blood Sugar | Just one boiled egg is needed to control sugar in the blood | Diabetes

5 Best Fruits for a Type 2 Diabetes Diet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti