tiistai 5. maaliskuuta 2019

TI 05.03.2019 Pyysin tietoja KRP:ltä – faktaa ja fiktiota


Pääministeri Juha Sipilän muotokuva

Minulla on Kalajoki-näyttelyssä muotokuva, jonka arvo nousee kohisten. Se esittää henkilöä, jota on arvosteltu Suomen ehkä surkeimman hallituksen pääministeriksi – muotokuva on pääministeri Juha Sipilästä.
Olen huolimattomuudessani hyväsynyt facebook-kaaverikseni minulle tuntemattoman Simo Smedsin ja epäilen häntä tietyllä tavalla. Hänen toinen persoonansa on mahdollisesti Astrid Satzger. Epäilen, että hän on syyllistynyt rikoksen yritykseen ja KRP:n on tutkittava asia. Olen tehnyt asiasta KRP:lle seuraavan sähköposti-ilmoituksen. Samalla olen sisällyttänt viestiini asioita Kalajoen poliisin ja Ylivieskan käräjäoikeuden tuomarin epäillyistä virkarikoksista. Keskusrikospoliisin on nyt tutkittava asia.

Totta on myös se, että kahdesta eri puolueesta on minua pyydetty kansanedustajaehdokkaaksi. Sinisen puolueessa ehdokkuuden torjuin jyrkästi, sillä minusta ei tule hillantolpan tukijaa eikä petturien puolustajaa. En olisi voinut olla ehdokkaana samassa puolueessa ministeri Pirkko Mattilan kanssa, jonka köyhien kurittamista saatanakin katselee kateellisena. Seitsemän tähden liikkeen kanssa olen keskustellut kansanedustajehdokkuudesta. Paavo Väyrysen monet ajatukset ovat samansuutaisia kuin minulla. Muun muassa Paavon vaatimus rajojen sulkemisesta vuonna 2015, jolloin pääminsteri Juha Sipilän kutsu kuultiin ja Ruotsin valtion ja rikollisorganisaatioiden avulla sekä EU:n muiden valtioiden kanssa sopimalla päästettiin Suomeen Tornion kautta noin 32 000 maahantunkeutujaa, joiden joukossa oli Keskustan entisen puoluesihteeri Jarmo Korhosen kirjan mukaan 1000 Isis-sotilasta. Maahantunkeutujat ovat raiskanneet Suomessa lapsia, murhanneet ja tappaneet ihmisiä sekä aiheuttaneet suomalaisille veronmaksajille 3,2 miljardin euron vahingon ja erittäin suuren turvattomuuden tunteen. Asiassa on syytä epäillä maanpetosta, josta olen jo aikaisemmin tehnyt rikosilmoituksen KRP:lle ja suojelupoliisille.

Julkistan KRP:lle tekemäni viestin koska epäilen tiettyjä henkilöitä rikoksen yrityksestä. Julkistan sen myös blogissani ja haluan että KRP tutkii asian. Tämä mielestäni tekee huijarit samoinkuin poliisit ja käräjätuomarit varovaisemmiksi. Esitutkintalaki edellyttää asian ja siihen liittyvien asioiden tutkimista ja selvittämistä.

Kansanedustajaehdokkaaksi en kuitenkaan voi ryhtyä Seitsemän tähden liikkeeseen, koska minulla ei ole omasta mielestäni tarvittavaa rahamäärää vaalibudjettiin ja toisaalta katson myös että puolueen ehdokkailla Oulun vaalipiirissä ei ole menestymisen edellytyksiä eli he eivät saa yhteensä 11 800 ääntä mikä on todennäkoinen viimeisen paikan vertausluku. Arvioini mukaan he saavat noin 1200 ääntä yhteensä eikä sillä eduskunnan portteja avata. Sinisen Tähden liikkeen edustajat ovat kysyneet, että pystynkö tuleman heidän kansanedustajaehdokkaakseen näin lyhyellä varoitusajalla. Olen ilmoittanut Sinisen Tähden Liikkeelle, että pystyn tulemaan Sinisen Tähden kansanedustajaehdokkaaksi, mutta en suostu tulemaan, sillä puolueen Oulun vaalipiirin muut ehdokkaat eivät saa niin paljon ääniä, että he pystyisivät varmistamaan valintaani kansanedustajaksi.

From: Erkki Aho
Sent: Monday, March 4, 2019 1:52 PM
To: POL_VP_KRP_kirjaamo
Subject: Re: Laina Tarjous

Pyydän KRP:ltä tietoja onko Simo Smeds (löytyy facebookista) ja Astrid Satzger luotettavia ja todellisia henkilöitä ja kuka on heidän taustayhteisönsä, koska he markkinoivat rahaa minulle allaolevalla sähköpostilla. Minä kyllä tarvitsisin rahaa, mutta rehellisestä lähteestä. Ottaisin lainaa yritykseni nimiin. Minua on pyydetty ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Oulun vaalipiirissä tarvitaan 11800 ääntä jotta puolue saisi yhden paikan. Seitsemän tähden liike on jo ottanut minuun yhteyttä useamman kerran. Katsoin kuitenkin, että ilman vaalibudjettia en voi lähteä ehdokkaaksi. Vaalibudjetin tulisi olla 40 000 euroa jolla voisin markkinoida itseäni, sillä tunnettavuuteni on jo nyt varsin hyvä, sillä blogisivuillani on n. 6.500 000 käyntiä. Oulun vaalipiirissä keskusta tulee menettämään 3-4 paikkaa joten keskustaa lähellä olevia ääniä on runsaasti jaossa. Kalajoelta myöskään ei ole varteenotettavia ehdokkaita joten läpimenomahdollisuudet voisivat olla realistisia,jos puolueen muut ehdokkaat saavat yhteensä 6000 ääntä. Todellisuus saattaa se, että muiden ehdokkaiden äänimäärä voi jäädä jopa 1000-1200 ääneen.
Minulla on oma yritys, jonka toiminnan olen keskeyttänyt. Yrityksen varallisuutena on Kalajoki-näyttely, jonka olen siirtänyt yritykseni nimiin. Verottaja on hyväksynyt sen verotusarvoksi 34 400 euroa. Todellinen arvo lienee n. 100 000 euroa. Olen siis syyllistynyt velallisen epärehellisyyteen kun olen siirtänyt omaisuuttani yritykseni nimiin. Olen tehnyt itsestäni rikosilmoituksen, mutta paikallinen poliisi ei ryhtynyt tutkimaan asiaa, vaan teki tutkimattajättämispäätöksen.. Vein asian Ylivieskan käräjäoikeuteen , koska katsoin syyllistyneeni velallisen epärehellisyyteen ja poliisin syyllistyneen virkavelvollisuuden laiminlyömiseen. Käräjäoikeus ( luo käräjätuomari Timo Tammiketo) ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen vaan teki poliisia koskevan suojelupäätöksen ja katsoi, että minä en ole syyllistynyt velallisen epärehellisyyteen.

Kalajoki-näyttely Etappi-kirppiksellä
Pyydän KRP:ltä tietoja Simo Smedsistä ja Astrid Satzgerista ja tutkimaan myös sen onko Kalajoen poliisi ja Ylivieskan käräjäoikeus syyllistyneet rikokseen kun eivät ole ryhtyneet tutkimaan rikostani.

Erkki Aho

From: SATZGER Astrid
Sent: Saturday, March 2, 2019 7:17 PM
To: Erkki Aho
Subject: Laina Tarjous

Liitteenä on kopio tunnuksestani. Siksi pyydämme teitä vastaamaan edellisiin viiteen kysymykseen, jotta voimme aloittaa menettelyn. Kiitos

Le sam. 2 mars 2019 à 5:59 PM, Erkki Aho <e.ahoky@kotinet.com> a écrit :
Kiitos yhteydenotosta. Minä haluan varmistua siitä kuka on lainatarjouksen tekijä. Voitteko kertoa tarkemmin itsestänne. Haluan että toiminta on kaikin puolin luotettavaa ja riskitöntä. Odotan vastaustanne. Terv. Erkki Aho

From: SATZGER Astrid
Sent: Saturday, March 2, 2019 5:51 PM
To: e.ahoky@kotinet.com
Subject: Laina Tarjous

Tässä on lainaehdot ja ehdot
Luottoehtojen osalta meidän on rekisteröidyttävä
luottosovellustiedostosi:
- tutkimuksesta vastaavan notaarin laatimalla lainasopimus
tiedostosi
- Lainasopimus on asiakirja, joka osoittaa, että saat
valmis kanssamme.
- Sen jälkeen, kun olette allekirjoittanut sopimuksen, siirryt
allekirjoitukseenne
todistaa meille, että olet todella samaa mieltä kanssamme
- Ensimmäinen kuukausimaksu suoritetaan 90 päivän kuluessa koordinaateista
pankki, jonka me ilmoitamme sinulle lainaussopimuksessa. se
tarkoittaa, että alat maksaa kuukausittain, kolme kuukautta,
kun tililläsi pyydetyt summat on siirretty.
- Jokainen kuukausimaksu suoritetaan kunkin kuukauden lopussa, jotta
anna lainanantajan hankkia kuukausitulot.
- laina on ilman velvoitetta ja ilman erityisiä ehtoja; vain
että sinun on joka tapauksessa taattava meille maksaminen
koko summa, jonka olisimme antaneet sinulle ja tämä ilman mitään
ongelmia lukuun ottamatta ylivoimaista estettä.
- Sinulla on oltava takuu, joka voi vakuuttaa meidät
on kyky maksaa pyydetty laina.
- Sinun on kuitenkin tiedettävä, että korko on 3% vuodessa.
Jos noudatat hyvin ehtoja, sinulla on hallussaan oma
valmis enintään 120 tuntia.

kysymykset:
1-kuinka paljon haluat yhteensä lainaksi?
2 - Kuinka kauan haluat maksaa lainan takaisin?
3-Onko sinulla työtä?
4-Mikä on syy teidän lainahakemuksen?
5-Oletko koskaan ollut laina aikaisemmin?

Odotetaan vastausta. kiitos

Fiktiota eli ei todellisuuteen viittavaa on tässä jutussa se, että Simo Smeds olisi todellinen ja rehellinen henkilö. Fiktiota on myös se, että Sinisten Pirkko Mattila tulisi uudelleen valituksi eduskuntaan. Fiktiota on myös se, että Sinisen Tähden Liikkeen edustaja pääsisi Oulun vaalipiiristä eduskuntaan. Muu onkin sitten faktaa eli tosiasiaa.

Kalajoki

Kalajoen rakennusvalvonta tarjoaa entistä parempaa asiointipalvelua asiakkaille. Helmikuussa on otettu käyttöön Lupapiste kauppa, mistä asiakas voi ostaa rakennuspiirustuksia suoraan Kalajoen rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöösi.
Sähköinen asiointi laajenee Kalajoen kaupungilla – rakennuspiirustukset ostettavissa nyt verkkokaupasta

Alueuutiset

Jokilaaksojen poliisin kenttäjohtoalueen moottorikelkkapartio suoritti viikonlopun aikana maastoliikenteen valvontaa Haapavesi-Nivala-Sievi alueella. Valvonta kohdistettiin moottorikelkkareiteille - ja urille sekä taajamiin. Valvonnassa tavattiin parikymmentä kelkkailija joiden kaikkien puhalluskoe oli puhdas.Kaksi kelkkailijaa sai kuitenkin sakon kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja toinen näistä kelkkailijoista oli liikenteessä rekisteröimättömällä kelkalla. Taajama-alueella kuusi kuljettajaa ajeli yleisellä tiellä ja he saivat sakon kelkkailusta kelkkareitin ulkopuolella.Moottorikelkkailijat silmälläpidon alla – Sakkoja ropisi yleisellä tiellä taajama-alueella ajamisesta ja ilman oikeutta kelkkailusta

Eduskuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään on aikaa viisi viikkoa ja viisi päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että vaalikeskustelu on lämpenemässä ja sen huomasi konkreettisesti maanantaina Kokkolassa ja Ylivieskassa yrittäjäjärjestön Kasva Suomi -vaalikiertueellakin.
Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen puhui työvoiman koulutukseen satsaamisesta ja elinikäisen koulutuksen tärkeydestä. Vaalipaneelissa esille nousi muun muassa paikallisen sopimisen lisääminen työmarkkinaneuvotteluissa. Kummatkin aiheet ovat pieniä vinkkejä tulevan hallituksen ohjelmaluonnokseen.Osa nukkuvien puolueeseen kuuluvista perustelee kantaansa juuri noin: Miksi äänestää, kun kuitenkin sama linja jatkuu? Juuri nyt onkin aika käydä räväkkää vaalikeskustelua. Nyt, jos koskaan, mielipide-erojen pitää tulla esille. Oma linjansa on syytä kertoa julkisuuteen nyt, vaikka osaa äänestäjistä se ärsyttäisi. Pääkirjoitus: On aika räväkälle vaalikeskustelulle

Kotimaan uutiset

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi eilen sunnuntaina Ylen pääministerin kyselytunnilla saaneensa viime perjantaina ”hyvin tuntemansa kilpailukomissaarin kabinetista” viestin, jossa hallitukselle suositeltiin vahvasti ja selkeästi, ettei hallitus tekisi EU-komissiolle notifikaatiota soten valinnanvapaudesta.Alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä vahvistaa IS:lle, että Sipilä viittasi puheessaan tanskalaisen kilpailukomissaari Margrethe Vestagerin kabinettipäällikkö Ditte Juul-Jørgenseniin.Puhelun vastaanotti Nergin mukaan Suomen EU-edustuston pysyvä edustaja, suurlähettiläs Marja Rislakki. Hän on Sipilän mystinen tanskalainen notifikaationainen – oli suositellut vahvasti, ettei oikeusvarmuus­ilmoitusta tehtäisi

Poliisi on julkaissut Haagan puukotuksista epäillyn tuntomerkit.
Haagassa Santavuorentiellä sunnuntaina tapahtuneista väkivaltarikoksista epäilty mies Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on edelleen tavoittamatta, poliisi tiedottaa.
Vuonna 1985 syntynyttä, 168 senttiä pitkää miestä epäillään murhan yrityksestä, tapon yrityksestä ja kolmesta pahoinpitelystä, poliisi tiedottaa Lue lisää: Helsingin Pohjois-Haagan puukotusten rikosnimikkeet kovenivat – epäilty edelleen karussa, puukotus tapahtui perhetapaamisen yhteydessä Epäiltyjen rikosten uhrit ovat miehen ex-puoliso, ex-puolison ystävä sekä epäillyn ja ex-puolison yhteiset lapset. Uhrit eivät ole hengenvaarassa. Poliisi julkaisi Haagan puukotuksista epäillyn kuvan ja nimen
Erkin kommentti: Monikulttuurisuus on rikkautta. Mielestäni Petteri Orpo sisäministerinä on toiminut vastoin kansalaisten etua kun ei ottanut rajavalvontaa käyttöön Ruotsin rajalla vuonna 2015.


Syytteitä luettiin Tadzikistanin kansalaiselle törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.Oulun kihlakunnansyyttäjä kertoi viime viikolla, että se on nostanut syytteitä Oulussa 7. – 7. lokakuuta tehdyistä seksuaalirikoksista. Mies on tällä hetkellä vangittuna todennäköisin syin teoista epäiltynä.
Vastaaja on esitutkinnan aikana kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.
Haastehakemus on 22.2.2019 toimitettu Oulun käräjäoikeuteen, jossa rikosasia käsitellään.
Oulussa taas seksuaalirikoskäräjät - tästä tapauksessa on kyse
Erkin kommentti: Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen esitti pakolaiskiintiön kymmneketaistamista. Esitys SDP:n Tytti Tuppuraiselta – kymmenkertaistetaan pakolaiskiintiö https://www.suomenuutiset.fi/esitys-sdpn-tytti-tuppuraiselta-kymmenkertaistetaan-pakolaiskiintio/ Pöllöille on tyypillistä suhteellisen suuri pää, lyhyt kaula ja koukkumainen lyhyt nokka. Tytti Tuppurainen ei ole pöllö, mutta hänen ajatuksensa vaikuttavat vähemmän viisailta.

Kyseinen luku 79401 on siis ulkomaalaisille annettujen myönteisten hakemusten määrä. Yhteensä hakemuksia jätettiin 95 407 kappaletta, myönteisten päätösten määrä on siis huomattavan suuri ja suurin osa oli ulkomaalaisia muslimimiehiä.Valtaosa päätöksistä annettiin 18-34-vuotiaille.Heitä Suomeen laskettiin vuonna 2018 yhteensä 42 591 kappaletta. Suurimpia tulijaryhmiä olivat irakilaiset, 4976 tulijaa, intialaiset, 4482 tulijaa, Vietnamista tulijoita oli 3756, Somaliasta tuli 2721 tulijaa, Afganistanista 2734 tulijaa. Maita on kymmenittäin ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.Suurin yksittäinen ryhmä olivat venäläiset, joita tuli Suomeen viime vuonna 9861 kappaletta.Suomeen tuli vuonna 2018 yhteensä 79 401 ulkomaalaista lisää elämään sosiaalietuuksilla.

JOS valtiokunta saa mietintönsä valmiiksi, se etenee suureen saliin.Oppositiossa on siis pohdittu vaihtoehtoa, että sote tässä tapauksessa pysäytettäisiin suuressa salissa puhemaratonilla.Soten läpimeno ei ole lainkaan varma edes siinä tapauksessa, jos opposition puhemaraton tyssäisi. Mahdollisissa soteäänestyksissä oppositiolla saattaa olla jo enemmistö. Nyt pelataan hermopeliä – oppositio väläyttää puhemaratonia viimeisenä mahdollisuutena soten kaatamiseksi: ”Toivottavasti tähän ei tarvitse mennä”

Aktiivimalli ja tukien leikkaukset ovat heikentäneet erityisesti työttömien perusturvaa tällä hallituskaudella. Samalla kun aktiivimalli on saattanut työnhakijasta riippuen rokottaa etuuksia, on myös yleiseen asumistukeen ja työttömyysetuuksiin tehty leikkauksia, joiden kanssa painivat erityisesti työttömät. Asiaa arvioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreesta Perusturvan riittävyyden arviointiraportista. Raportissa on tarkasteltu vuosia 2015–2019. Syvimmällä rypevät edelleen opiskelijat, jotka eivät halua rahoittaa elämäänsä lainarahalla. Eduskunta päätti vuonna 2016 muuttaa opintotuen lainapainotteiseksi. Tuolloin opintolainan valtiontakauksen määrää nostettiin 250 eurolla kuukaudessa samalla, kun opintorahasta lähti noin yhdeksänkymmentä euroa pois. Selvitys: Näin Sipilän hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet työttömiä ja opiskelijoita – vain vanhusten perusturva on ennallaan

Monet tämän hallituskauden aikana tehdyt lakimuutokset ovat heikentäneet perusturvaa. Indeksijäädytykset ja -leikkaukset ovat koskeneet työttömyysetuuksia, asumistukea ja esimerkiksi kotihoidontukea. Perusturvan taso on monilla heikentynyt, THL:n tutkimuspäällikkö Jussi Tervola toteaa. Raportissa mainitaan, että nähtävissä on myös aktiivimallin vaikutus etuuksien alenemiseen. Kelan mukaan noin 40 prosenttia työmarkkinatuen ja peruspäivärahan saajista sai aktiivimallin perusteella alennettua etuutta vuoden 2018 lopussa. THL:n raportti paljastaa: Työttömien perusturvan taso on heikentynyt tällä hallituskaudella – Taloutta paikataan entistä useammin toimeentulotuella

Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on löytänyt merkittäviä puutteita Attendon hoivakodista Siilinjärveltä. Asia nousi aiemmin esiin, kun Savon Sanomat uutisoi kuuden vanhuksen kuolleen lyhyen ajan sisään kyseisessä paikassa.Myöhemmin kunta kertoi, että kuolleita oli viisi.
Viisi vanhusta kuoli: Attendon hoivakodissa Siilinjärvellä merkittäviä puutteita – ei ulkoilua, ei virikkeitä

Tuomoa hoitava yksityislääkäri arvioi, että ilman tyttärensä Tiina Kohtamäen huolenpitoa 78-vuotias mies olisi todennäköisesti jo kuollut. Vaatiessaan hoivakodin vaihtoa tytär on joutunut kiusaamissyytösten kohteeksi.Tiina Kohtamäki on erittäin tyytymätön Tuomo-isänsä saamaan hoivaan, jossa hän näkee jopa hengenvaarallisia puutteita. Hän haluaisi siirtää Tuomon toiseen hoivakotiin.Tähän ei ole lukuisista pyynnöistä huolimatta suostuttu, vaan Kohtamäkeä on syytetty hoivakodin työntekijöiden kiusaamisesta."Ilman Tiinaa Tuomo olisi todennäköisesti jo kuollut” - Attendo syyttää muistisairaan isänsä puolesta taistelevaa tytärtä kiusaamisesta
Erkin kommentti: Hoivayhtiö Attendo on kahden yrityksessä työskennelleen suomalaisen mukaan korvannut suomalaista työvoimaa filippiiniläisillä. En voi hyvääksyä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon toimintaa hänen ajaesaan valinnanvapausasiaa.

Näin yhtiö toimi lähteiden mukaan ainakin Pirkanmaalla, jossa se kävi suomalaisten hoiva-avustajien suhteen yt-neuvotteluja vuosien 2015–2016 taitteessa. Iltalehden saamien tietojen perusteella ainakin kolme suomalaista irtisanottiin hoiva-avustajan töistä. Tilalle tuli filippiiniläisiä tekemään samoja töitä Silkkitie Oy:n palveluksessa.Mitään laitonta tilanteessa ei tapahtunut, sillä yhteistoimintaneuvottelut käytiin pelisääntöjen mukaan ja toiminta ulkoistettiin.Attendo potki suomalaisia työntekijöitä pihalle - tilalle tuli filippiiniläisiä
Erkin kommentti: "Filippiiniläishoitajia ei palkata kustannussyistä."
"Kyseessä on vastaus hoitajapulaan." Esitän Petteri Orvolle Suomen Valkoisen Ruusun Suurristiä kultareunuksin väärän tiedon antamisesta eduskunnalle ja kansan harhaanjohtamisesta. Esitän samalla Sinisten Timo Soinille myös Suomen Valkoisen Ruusun Suurristiä kultareunuksin, koska hän esitti filippiiniläisten palkkaamista.- Ulkoministeri 15.2.: "Meillä on jo nyt jonkin verran filippiiniläistä hoitohenkilökuntaa. He ovat työteliäitä, hyvää väkeä, joka tekee työnsä korkealla moraalilla."

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ei asetu ehdolle eduskuntavaaleissa. Hän kertoo päätöksestä blogissaan
(siirryt toiseen palveluun)
.Soini kertoo kuitenkin auttavansa puoluettaan vaalityössä. Soini jätti jatkoaikeistaan kertomisen aivan viime hetkille, sillä ehdokkaiden asettaminen huhtikuun eduskuntavaaleihin päättyy tänään. Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 14. huhtikuuta.Timo Soini ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin – "Minulla alkaa uusi matka"
Erkin kommentti: Mies ei kaatunut saappaat jalassa.

Kokoomuksen kannatus sukelsi Alman Median kyselyssä kuukauden takaisesta 19,7 prosentista 18,1 prosenttiin. Puoueella riittää siis kirittävää taistelussa suurimman puolueen paikasta, sillä ykkösenä olevalle SDP:lle mitattiin 21,3 prosentin kannatus. SDP:n kannatuksessa on 0,3 prosenttiyksikköä nousua tammikuun lukemista.Pääministeripuolueen paikka näyttää olevan kahden kauppa, sillä keskustaa äänestäisi kyselyn perusteella 14,1 prosenttia ja vihreitä 13,2 prosenttia äänestäjistä. Keskustan kannatus on hienoisesti pudonnut tammikuusta ja vihreät taas hieman parantanut kannatustaan.Perussuomalaisten kannatus on noussut kyselyn perusteella. Nyt kannatus on 11,2 prosenttia, kun kuukausi sitten se oli 9,9 prosenttia.SDP selvä ykkönen Alman kan­na­tus­mit­tauk­ses­sa, kokoomuksen kannatus näyttää kyselyn perusteella jyrkästi alaspäin
Erkin kommentti: Perussuomalaisten kannatus on noussut kuukaudessa täsmälleen niin kuin olen aecioinutkin eli 1,3 % kuukaudessa. Vielä on aikaa kuusi viikkoa vaaleihin ja siihen mennessä kannatus ehtii nousta ennustamaani 14,8 prosenttiin. Perussuomalaisten kannatusta loppukirissä avittavat heräävät nukkuvien puoleen edustajat.
Ulkomaan uutiset

Yli tuhat saksalaista on lähtenyt Lähi-itään taistelemaan sitten vuoden 2013 muun muassa terroristijärjestö Isisin riveihin. Noin kolmannes heistä on palannut Saksaan, kolmanneksen uskotaan kuolleen ja loput ovat todennäköisesti edelleen Irakissa ja Syyriassa. Saksassa on voimassa laki, joka kieltään kaksoiskansalaisia liittymästä toisen maan asevoimiin tai vastaavaan ilman Saksan puolustusministeriön lupaa. Uuden lain mukaan sama sääntö koskisi myös liittymistä terroristijärjestön operaatioihin ulkomailla. Saksan kansalaisuuden voisi menettää kaksoiskansalaisuuden omaava täysi-ikäinen eli 18-vuotta täyttänyt henkilö. Lainsäädännön mukaan henkilöä ei voida jättää ilman minkään maan kansalaisuutta. Uusi laki ei koskisi jo Saksaan palanneita Isis-taistelijoita. Saksa aikoo perua Isis-taistelijoiksi lähteneiden kaksoiskansalaisuuden
Erkin kommentti: Mitä tekee Suomi?Kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan toivottaa taistelijat tervetulleeeksi takaisin.
Sisäministeriön kansliapäällikkö: Suomen Isis-taistelijat irti ääriajattelusta

Jihadistitaistelijat ovat tappaneet 21 Syyrian hallituksen ja sen liittolaisten sotilasta Syyrian länsiosissa, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.Hyökkäys sotilaita vastaan alkoi sunnuntaina aamulla Haman maakunnan pohjoisosassa lähellä Idlibin maakunnan rajaa, kertoo Britanniassa päämajaansa pitävä Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.Jihadisteista viisi sai surmansa. Hyökkääjät kuuluvat pieneen Ansar al-Tawhid -ryhmään, joka liittyy löyhästi kansainväliseen terroristijärjestöön al-Qaidaan.
Al-Qaidasta innoitusta saanut jihadistiryhmä tappoi Syyriassa 21 hallituksen sotilasta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen, joka irrottaa Venäjän lyhyen ja keskipitkän matkan ohjuksia säätelevästä INF-sopimuksesta. Asiasta tiedotti Kreml maanantaina.Yhdysvallat ilmoitti helmikuun alussa aikovansa vetäytyä sopimuksesta, jos Venäjä ei ala noudattaa sopimuksen ehtoja. Venäjä vastasi pian samalla mitallaVladimir Putin allekirjoitti Venäjän irtautumisen ydinasesopimuksesta
Viron tulevalle pääministerille Kaja Kallakselle poliitikon elämäntyyli oli tuttua jo kauan ennen omaa poliittista uraa, sillä hänen isänsä Siim Kallas on pitkäaikainen nimimies Viron politiikassa.Sunnuntaina tytär päihitti isänsä vaalitulokset: oikeistoliberaalinen reformipuolue sai Kaja Kallaksen johtamana Viron kaikkien aikojen suurimman vaalivoiton ja hän itse äänivyöryn.Viron tuleva pääministeri Kaja Kallas on lasikattoja rikkonut menestyjä
Talousuutiset

Troikan rahanpesulaksi nimetyn tietovuodon mukaan noin 700 miljoonan euron tilisiirroista Nordeaan yli 200 miljoonaa euroa on päätynyt Suomen Nordean tileille, Ylen MOT-ohjelma kertoo.
Nordean tileille on päätynyt satoja miljoonia euroja rahaa osin epäilyttävistä lähteistä, Ylen MOT-ohjelma kertoo. MOT:n ja tutkivien toimittajien järjestön OCCRP:n selvityksen mukaan ainakin osan salatun pöytälaatikkoyhtiöiden verkoston tilisiirroista voi päätellä liittyvän rahanpesuun.
Vuoto on nimetty Troikan rahanpesulaksi, ja aineisto on vuosilta 2005–2017.Ylen MOT: Satoja miljoonia euroja Nordean tileille epäilyttävistä lähteistä – asiantuntija: ”Oho, aika hurjaa”
Erkin kommentti: Aikoinaan Merita-pankki harrasti rahanpesua, mutta KRP ei halunnut tutkia asiaa vaikka näytöt olivat kiistattomat ja syyllisille esitettiin USA:ssa 210 vuoden vankeutta. Pankki muutti nimensä Nordeaksi ja homma jatkui samanlaisena.

Järjestelmän on luonut joukko venäläisiä liikemiehiä. Osa heistä kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin. Lue tästä juttu valtavan rahanpesujärjestelmän arkkitehdin kaksoiselämästä.Pankkikonserni Nordean tileille vuodon paljastamasta rahaliikenteestä on päätynyt noin 700 miljoonaa euroa. Nordean asiakkaana on myös ollut satoja pöytälaatikkoyhtiöitä, joiden todellisia omistajia on lähes mahdoton selvittää.Lain mukaan pankin on tunnettava asiakkaansa sekä selvitettävä epäilyttävien rahojen alkuperä.Haamujohtajia, pöytälaatikkoyhtiöitä ja pimeitä rahavirtoja – tietovuoto paljastaa, miten Nordea kytkeytyy valtavan rahanpesukoneiston toimintaan

Urheilu-uutiset

33-vuotias Algo Kärp on kilpaillut tänä vuonna harvakseltaan. Hän ei ollut mukana Seefeldin MM-kisoissa. Hän on osallistunut edellisen kerran maailmancupin kisoihin viime talvena Lahden Salpausselällä. Kärp oli mukana Viron olympiajoukkueessa viime talvena Pyeongchangissa. Siellä hän oli miesten 50 kilometrin kisassa 17:s.Itävallan poliisi otti Seefeldin MM-kisoissa kiinni ennen miesten 15 kilometrin kisaa virolaiset Karel Tammjärven ja Andreas Veerpalun, Kazakstanin Aleksandr Poltoraninin, sekä itävaltalaiset Max Hauken ja Dominik Baldaufin. Kaikki hiihtäjät pääsivät kuulusteluiden jälkeen vapaiksi, kun he tunnustivat veridopingin käytön. MM-hiihtäjä kärähti neula suonessaan – kuvasarja ja asiantuntija kertovat, mistä veridopingissa on kyse
Itävallassa ovat lisäksi veridopingin käytön tunnustaneet viime päivinä ammattilaispyöräilijät Georg Preidler ja Stefan Denifl. Viron dopingskandaali paisuu – uusi hiihtäjä tunnusti veridopingin käytön: ”Rikon tunnustuksellani kaikki ihmissuhteeni”

Dopingin käyttäjät eivät ole pahoja ihmisiä, vaan he eivät vain voi luottaa antidopingjärjestelmän toimivuuteen, sanoo Kari-Pekka Kyrö. Kari-Pekka Kyrö ei säästellyt sanojaan maanantaina Ylen Urheiluhullut-ohjelmassa, kun hän puhui Seefeldin dopingtapauksesta. Hiihtovalmentaja pui ohjelmassa dopingasioita tutun suorasukaiseen tyyliinsä yhdessä Ilta-Sanomien erikoistoimittajan Pekka Holopaisen kanssa.Kyrö muistutti ohjelman aikana, etteivät dopingin käyttäjät lähtökohtaisesti puno ilkeitä juonia. Seefeldin MM-kisojen kohdalla viisi maastohiihtäjää eivät jääneet kiinni veridopingista testeissä, vaan heidän jäljilleen pääsivät Itävallan ja Saksan viranomaiset.Jos urheilun antidopingjärjestelmä ei pysty kitkemään kiellettyjen aineiden käyttöä, se nähdään entistä laajemmin menestykseen vaadittavana keinona, Kyrö painotti.Kari-Pekka Kyrö Ylelle: Dopingin käyttöön on yksinkertainen syy – astmalääkkeiden poikkeusluvat saavat veren kiehumaan: ”Toivon, ettei Frida Karlssonilla...”

Tammikuussa EM-pronssia voittaneen Viveca Lindforsin piti edustaa Suomea 18.24. maaliskuuta Japanin Saitamassa järjestettävissä MM-kilpailuissa, mutta Lindfors kertoi tiistaiaamuna, ettei pysty lähtemään kisoihin, ja hänen kautensa on näin ohi.
Viveca Lindforsilta yllättävä ilmoitus: Kausi on ohi, ja MM-kisat jäävät väliin
Maailmalla tapahtuu

Poliisin mukaan isä oli haudannut kuolleena syntyneen vauvan pihamaalle.Viime vuoden heinäkuussa poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Ilomantsissa olisi syntynyt kuolleena vauva, josta ei ollut tehty ilmoitusta viranomaisille. Ilmoituksen teki henkilö, joka oli kuullut asiasta tuttaviltaan.Saamansa vihjeen perusteella poliisi teki etsinnän pariskunnan kotiin. Pariskunta kertoi, että nainen oli kesäkuussa synnyttänyt kotonaan kaksoset, joista toinen oli syntynyt kuolleena. Kaksosraskaus oli tullut pariskunnalle yllätyksenä, sillä nainen ei ollut käynyt ultraäänessä. Synnytyksessä ei ollut paikalla terveydenhuoltohenkilöstöä. Pariskunta oli säilyttänyt kuollutta vauvaa aluksi pakastimessa ja jääkaapissa. Noin viikon kuluttua perheen isä oli haudannut vauvan omakotitalon pihamaalle, mistä poliisi löysi sen kotietsinnän yhteydessä.Poliisi löysi vauvan haudattuna pihalta Ilomantsissa – vanhemmat yrittivät salata kuoleman

Pääministeri Juha Sipilää koskeva kiivas arvostelu ei näyttänyt maanantaina laantumisen merkkejä. Vaalitunnelmiin virittäytynyt pääministeri Juha Sipilä (kesk) sai viime viikonlopun aikana suutuksiin vähän yhden jos toisenkin. Uutissuomalaisen haastattelussa Sipilä kommentoi Sdp:n ja vihreiden metsänäkemyksiä ja totesi niiden olevan uhka metsien hyödyntämiselle ja metsäalan työpaikoille.– Punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan ja sitä kautta suomalaiset työpaikat, Sipilä kommentoi lehdelle. Kommentit saivat aikaan kiivaan väittelyn sosiaalisen median puolella, kun Sdp ja vihreät lähtivät viikonloppuna vastaiskuun. Sanasota ei näyttänyt maanantainakaan vielä laantumisen merkkejä. SOSIAALISESSA mediassa Sipilän yrityksiä nostaa keskustan kannatusta kuvailtiin jo epätoivoisiksi.Sipilältä vaaditaan faktoja pöytään Sdp:n ja vihreiden hakkuukantoja koskevista väitteistä – ”Näköjään pääministeri voi puhua ihan mitä sattuu”

Dokumenttipyyntöjä on lähetetty muun muassa Trumpin pojille Donald Jr:lle ja Eric Trumpille sekä hänen vävylleen Jared Kushnerille. Myös Trump-organisaation pitkäaikainen rahoitusjohtaja Allen Weissenberg sekä Valkoisen talon entiset avustajat Steve Bannon ja Hope Hicks ovat postituslistalla.Mukana on myös Wikileaksin perustaja Julian Assange. Henkilöt saavat kirjeet oikeusvaliokunnan demokraattipuheenjohtajalta Jerry Nadlerilta. Trumpin toimia aletaan perata tiukemmalla kammalla – vastauksia halutaan myös presidentin pojilta ja vävyltä

Krimin valtaus viisi vuotta sitten oli malliesimerkki Venäjän häikäilemättömästä valtapolitiikasta. IS:n toimittaja Jouko Juonala oli paikalla seuraamassa, kuinka se tehtiin.
KRIMIN alueparlamentin edessä Simferopolissa on tunteita herättävä muistomerkki. Se kuvaa pikkutyttöä, joka ojentaa kukkia sotilaalle, vapauttajalleen. Se on kriminvenäläisten ikuinen ja mykkä kiitos ovelasta operaatiosta, jolla Venäjä anasti niemimaan Ukrainan hallinnasta.
Laatassa lukee:
 ”Kohteliaille miehille” Krimin asukkailta 27.02.2014.Seurasin noita ”kohteliaita miehiä” Krimillä tasan viisi vuotta sitten. He olivat yhtä mykkiä kuin Simferopolin pronssisoturi. He seisoivat tai kävelivät Krimin strategisten kohteiden ympärillä sanomatta mitään. Kurinalaisesti ja hiljaa. Etusormi valmiina, lähellä automaattiaseen liipaisinta.Krimillä ei todellakaan ollut vaikea huomata, että valtaajat olivat venäläisiä sotilaita – näin niemimaa anastettiin viisi vuotta sitten

Yle Areena

Suuri tietovuoto paljastaa, että Nordean kautta on kulkenut satoja miljoonia euroja epäilyttävistä lähteistä peräisin olevaa rahaa. MOT:n haltuunsa saamista asiakirjoista selviää, miten eurooppalaiset pankit kytkeytyvät valtavan venäläislähtöisen rahanpesukoneen toimintaan.
Nordea ja Kremlin pyykkärit

Youtube-videot

Petteri Orpo kieltäytyy rajatarkastuksista - Ruotsilla ja Tanskalla ne on

Petteri Orpo hiiltyy Ville Tavion kysymykseen ketusta kanatarhassa (17.1.2019)

Arhinmäki: Orpo olisi voinut vierailla Prismassa aiemmin

Ministeri Orpo harmitteli kyselytunnilla, kun ei perussuomalaisia pystynytkään paimentamaan.

Uutisraportti – Petteri Orpo ja Alexander Stubb

Mielipiteet

Humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa. Tämän kolmiosaisen selvityksen avulla osoitetaan, miten tuo meno jakautuu eri yhteiskunnan sektoreille.
Selvitys osoittaa lukuina, missä mennään. Selvityksessä ei tehdä arvovalintoja. Jokainen lukija voi tykönänsä miettiä, mitä hyvää ja tärkeää näillä rahoilla suomalaiseen yhteiskuntaan saadaan sekä sitä, miten menot vaikuttavat tulevien sukupolvien vastuulla olevien menojen ja velkojen hoitokykyyn Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa

1.Valtion talousarvio 2019 ja tilinpäätös 2017 – 865 M€
Talousarviossa 2019 on varauduttu 4.000 vuosittaiseen uuteen turvapaikanhakijaan sekä 750 kiintiöpakolaiseen.Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 2/3 eurot

Kehitysavun kirous Jotkut väittävät, että antamalla enemmän kehitysapua, samalla vähennetään paineita muuttaa Suomeen. Toiset haluavat lisätä sekä kehitysapua että humanitääristä maahanmuuttoa. Väitteiden esittäjät eivät hahmota ihmisten mielen liikkeitä eikä kansantaloutta. Kehitysapu lisää muuttoa Eurooppaan. Kun kantaväestö näkee, kuinka hulppeaa elämää kehitysaputyöntekijät (Afrikassa) elävät, hekin haluavat tulla Euroopan kultamaille. Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 3/3 Velkaantumisen kierre

Näihin asioihin on saatava korjaus ensi vaalikaudella. Otan joitakin esimerkkejä. Vakuutuslääkärien ylivalta vahingonkorvaus- ja sairaseläkeasioissa on pöyristyttävä. Muiden asiantuntijalääkärien arviot eivät paina. Päätökset voivat kestää vuosia, perustelut eivät ole selkeitä – monen kannalta ne ovat täysin käsittämättömiä. Syy on se, että riippumattomaan arviointiin perustuva päätöskäytäntö maksaisi satoja miljoonia vakuutusyhtiöille. Siksi vakuutuslääkärit toimivat näin. Tämäkin asia on nytkähtänyt eteenpäin vasta kansalaisaloitteen myötä. Ensi vaalikaudella tämä pitää saada maaliin.Seuraava asia on verottaja. Tätä tulen käsittelemään myöhemmin vielä laajemmin, mutta nyt avaan pääkohtia. Ensinnäkin veroviranomaiset soveltavat verolakeja laajentavasti ja toisekseen verotuksen muutoksenhakumenettely ei täytä oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vaatimuksia.Kolmanneksi konkurssilainsäädäntö on vanhanaikainen. Ihminen voi olla kymmeniä vuosia velkakierteessä konkurssin jälkeen. Tätä aikaa pitää huomattavasti lyhentää, jotta yrittäjä saa uuden alun. Me tarvitsemme lisää yrittäjiä, emme vähemmän.Tein tästä ehdotuksen budjettiriiheen, jossa se hyväksyttiin – mutta kun se tuli eduskunnan ja ministeriön mankelin läpi, se oli täysin erilainen eikä ajanut yhtään alkuperäistä asiaa. Täysin käsittämätöntä.Samoin järjetöntä on se, että ihmisten omaisuus voidaan laittaa myymis- ja hukkaamiskieltoon ennen kuin mitään tuomiota on, jos vastapuoli vain niin haluaa. Joskus se on tarpeen, mutta nyt oikeuslaitokset myöntävät näitä päätöksiä surutta.Valtapuolueita kiinnostaa kansalaisten äänet, mutta huolet eivät

Ihmiset eivät ole yhdenvertaisia lain edessä Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä”, säätää perustuslaki, mutta poliisi ja syyttäjät toimivat aivan toisin periaattein, ja näin vääristävät koko oikeusjärjestelmän.Olen jo kymmenen vuotta kirjoittanut siitä, kuinka poliisi kieltäytyy tutkimasta kansalaisten tekemiä rikosilmoituksia. Vain noin 1/5 kansalaisten rikosilmoituksista johtaa esitutklntaan, muiden tutkinnan poliisit ja syyttäjät estävät, pääosin huonoin, tai vielä huonommin perustein. Tutkinta romahti tälle tasolle jo poliisien määrän ollessa suurimmillaan v. 2010, joten kyseessä on ennen kaikkea poliittinen valinta. Poliisin resurssipula selittää tilannetta vain osin. 3)Vuodenvaihteessa rikosjuttujen ”tappamisen” huomasi jopa Helsingin Sanomat, ja sen perässä muu valtavirtamedia. ”Poliisi keskeytti ja lopetti viime vuonna 140 000 tutkintaa”, raportoi Yle helmikuussa. 4) Vertailun vuoksi: käräjäoikeudet käsittelevät vuosittain luokkaa 60 000 rikosjuttua.
Oikeusjärjestelmä ei ansaitse palkintoa

Tavalliselle, normi ihmiselle oikeus on instituutio, jolla ainakin Suomessa on vielä vahva legitimiteetti. Ihmiset uskovat tuomioistuimiin ja niitten ratkaisuihin ainakin, jos eivät ole enemmälti olleet tekemisissä itse suoraan tuomioistuinten kanssa.Oikeuden ylivertaisuus ja oikeudenmukaisuus on pitkälti illuusio. Oikeus ei ole ihmisen mielipidettä kummallisempaa. Lait ovat ihmisten säätämiä ja tulkitsemia. Tulkinnan lopputulokseen vaikuttaa tietysti mitä lakikirjaan on kirjattu, mutta kovin paljon myös lain lukija, kuka kulloinkin tulkitsee lakia. 
Jokaisessa asiassa tuomari kykenee halutessaan päätymään lähes minkälaiseen rakaisuun tahansa. Lakikirjasta löytyy kyllä argumentit. Tähän faktaan harvoin kiinnitetään riittävästi huomiota, se söisi tuomioistuinten ja oikeuden legitimiteettiä, mikä taas voisi aiheuttaa yhteiskunnallista levottomuutta. Keisarilla ei tässäkään ole vaatteita. Oikeus on ihmisen tahto

Timo Soinin (sin) poliittisen uran huippu osuu kesäkuuhun 2015. Perussuomalaiset olivat saavuttaneet toisen suuren vaalivoiton huhtikuun eduskuntavaaleissa. PS nousi Juha Sipilän (kesk) hallitukseen ja Soinista tuli sen ulkoministeri. Mutta omien joukossa Soinilla oli jo suuria vaikeuksia. Näkökulma: Soinin tähti alkoi himmetä jo 2015 - Nyt ”suomenhevosori” on matkalla makkaratehtaalle

Hyvä johtaja on ajanut päin seinää ja ottanut siitä opikseen, sanoo hallituskonkari Tom von Weymarn. Häntä suututtavat hoivayhtiöiden skandaalit. ”Puolueet saavat vaalivaltin, kansa muistaa vain johdon miljoonapalkkiot ja herraviha kasvaa.”Pääomasijoittajien hallinnoimissa yhtiöissä on menty järjettömyyksiin – ruhtinaalliset palkkiot sumentavat johdon harkintakykyä”, sanoo hallituskonkari Tom von Weymarn

Olin nykyistä edeltävällä vaalikaudella kansanedustajana. Seurasin silloin Soinin touhuja hyvin läheltä. Tuon neljän vuoden aikana hän muuttui ikävällä tavalla. Loppuaikoina hän ei juuri muita kuunnellut. Jos joku oli eri mieltä, niin siitä seurasi kova huuto.
Puoluekokouksen alla vuonna 2017 hän vielä uskoi tuntevansa puolueen kentän. Hän kuvitteli, että se on hänen ohjailtavissa. Siinä hän erehtyi pahemman kerran. Virhe koitui Soinin poliittisen uran käännekohdaksi.
Soini heitti pyyhkeen kehään. Koska Juudas Iskariot.

Kotimaan matkailu

Suomessa on 40 kansallispuistoa, joiden yhteispinta-ala on noin 10,000 km2 eli 2,5 % koko Suomen maapinta-alasta. Kansallispuistot ovat suosittuja luonnonnähtävyyksiä ja retkikohteita: Metsähallituksen hoitamissa kansallispuistoissa vieraili vuonna 2007 jopa 1,7 miljoonaa ihmistä!
Kansallispuistot

Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.
Etelä-Konneveden kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuiston rotkolaaksot muodostuivat vuosimiljoonia sitten, jolloin suuret voimat siirtelivät maankuorta ja synnyttivät kansallispuiston jylhät maisemat jälkipolvien ihailtaviksi. Kansallispuisto soveltuu hyvin päivä- ja telttaretkeilyyn. Puistosta on polkuyhteys Pirkan Taival -retkeilyreitistöä pitkin muun muassa Riuttaskorven virkistysmetsäalueelle ja Seitsemisen kansallispuistoon.Helvetinjärven kansallispuisto edustaa vaihtelevaa ja jylhää pirkanmaalaista metsäluontoa. Alueen erikoisuutena ovat syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet, pienet metsälammet ja salomaiset metsät. Helvetinkolu, yksi rotkoista, on ollut tunnettu matkailunähtävyys jo 1800-luvulla. Yhä edelleen Kolu on puiston suosituin käyntikohde.Helvetinjärven Kansallispuisto

Ulkomaan matkailu

Rhodes, Greece: Old Town - Rick Steves’ Europe Travel Guide - Travel Bite

Rhodos 2018

Rhodos 2018

Musiikki

Liisa Tavi - Elämälle Kiitos 1996

Hortto Kaalo - Kauan Sitten 1977

Kari Tapio - Muisto vain jää

Matti Nykänen - Maan korvessa + 140 tilaajan spesia

Loppukevennykset

Eläkkeelle jäänyt ylikomisario Olavi Lempinen kertoo tuoreessa kirjassaan, että poliisi käytti vuosia vääriä tuloksia näyttäviä tutkia.Eläkkeelle jäänyt ylikomisario Olavi Lempinen kertoo kirjassaan Poliisin pimeä puoli. Salaisuuksia virkamerkin takaa poliisin käyttäneen mahdollisesti virheellisiä mittaustuloksia antavia nopeustutkia useiden vuosien ajan. Otavan kustantamassa kirjassa kerrotaan, että tällaisia tutkia oli poliisin käytössä vuodesta 1987 aina vuoteen 2000 saakka – todennäköisesti pitempäänkin. Hän mainitsee ongelmia olleen Stalker Dual ja HR -tutkissa.
Ex-ylikomisarion kova väite: Poliisin tutkat näyttivät mitä sattui vuosikausia – kännykät, vesisade ja muut autot sotkivat lukemia

WOW! World’s Strangest Pig - New agriculture technologies

Jankon Betoni - Kummeli V linna

Uuno - opettajan kesäloma

Uuno Turhapuro - Piilokamera

Kuntoilu

15 min TOTAL CORE/AB WORKOUT (At Home No Equipment)

10 MIN Intense Ab Workout - No Equipment

5-Minute Arm Toning Workout Without Weights | Class FitSugar

Quick Sweat Cardio Workout to Lose Weight & Burn Belly Fat Fast

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140 / 78, pulssi 52 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1000 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 4/241 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Top 25 Fruits High in Vitamin E

Top 10 Vitamin E Rich Foods

5 Foods You Should Eat Every Day!

8 Best Food For Glowing Skin

10 most healthiest foods for human body in the world - healthy food list and their benefits

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti