tiistai 12. maaliskuuta 2019

TI 12.03.2019 Perussuomalaisten kannatus nousee kohisten


Perussuomalaisten vaalisivut ovat asiakasystävälliset ja perussuomalaisten puheenjohtaja kiertää kenttää kiitettävällä ahkeruudella. Kiinnostus perussuomalaisia kohtaan on vaalikentillä erittäin hyvä ja perussuomalaisten puheenjohtajasta ennustetaan eduskuntavaalien ääniharavaa n. 25000 äänellä. Perussuomalaiste kenttäväki ja eduskuntavaaliehdokkaat ovat innoissaan.

Keväällä 2011 Taloustutkimus / Yle mittasi perussuomalaisille 15,4 prosentin kannatuksen maalis-huhtikuussa ja TNS / HS 16,9 prosentin kannatuksen huhtikuun alussa. Vaalitulos, joka jäi poliittiseen historiaan nimellä Iso Jytky, oli 19,1 prosenttia. Nousua oli siis viimeiseen Taloustutkimuksen mittaukseen 3,7 prosenttia.
Perussuomalaisten gallup-kasvu lähes vuoden 2011 jytkyvauhdissa
Erkin kommentti: Perussuomalaisten kannattajia on erityisen paljon nukkuvien puolueessa ja heidät on saatava äänestämään. Voittajien puolella on helppo olla.

Perussuomlaisilla on selkeät vaalisivut.

Eduskuntavaalit 2019

Perussuomalaisten sanoma on selkeä.

Perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho

Laura Huhtasaaren erinomainen puhe (Eduskunta 19.6.2017)

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren uudenvuodenpuhe 1.1.2018

Alexander Stubbin päänsisäinen maailma

Erkin sotemalli
Soten lähtökohtana pitää olla asiakkaiden tarpeet. Siksi perusterveydenhuoltoon on laitettava pääpaino. Terveyskeskuksiin on palkattava valton tuella n. 1000 lääkäriä. Niitä toimenpiteitä varten mitä ei voida omassa tereyskeskuksessa hoitaa taloudellisten ja ammatillisten resurssien johdosta, hoidetaan kuntien muodostamassa katto-oraganisaation kustantamissa paikoissa. Nämä kuntien katto-organisaatiot eivät ole maakuntia vaan kuntien muodostamia kunkin kunnan tarpeeseen perustuvia organisaatiota, jotka järjestevät kunkin kunnan asukkaille heidän tarvitsemansa palvelut, joita kunta ei voi itse toteuttaa. Katto-organisaatiot ovat rakenteeltaan kevyitä ja vähemmän byrokraattisia. Niiden ainoana tehtävänä on huolehtia niistä sote-palveluista, joita yksittäinen kunta ei voi hoitaa, muita joita sen asukkaat kuitenkin tarvitsevat. Katto-organisaatiot perustuvat asiakkaan tarpeisiin.
Sote siis muodostuu julkisten palvelujen toimesta. Yksityinen sektori voi olla mukana sotessa julkisen sektorin apuna ja täydentäjänä. Sote-ratkaisun lähtökohtana tulee olla asiakkaan ja veronmaksajan etu. Ei oteta mitään palveluseteleitä käyttöön, koska se lisää byrokratiaa. Ei maakuntamallia ja valinnanvapauskin julksen hallinnon apun ja alaisena.

Poliisi, Valvira ja aluehallintovirasto tutkivat tapausta, jossa vanhus pahoinpideltiin hengiltä lietolaisessa palvelukodissa kuluvan vuoden alussa.Vuokon kasvot olivat pahoinpitelyn jäljiltä niin turvonneet, ettei oma poika meinannut tunnistaa häntä. Lietolainen Veijo Kujala seisoi 76-vuotiaan äitinsä tukena sairaalasängyn vieressä.Kyllä tämä asia on varmasti mielessä koko loppuelämän, Kujala sanoo tammikuun alun tapahtumista.
Neurologi kertoi, että päässä on kaksi aivoverenvuotoa ja että toivoa ei juuri ole.
Äiti ei tullut enää tajuihinsa, vaan kuoli viikkoa myöhemmin sairaalassa.76-vuotias Vuokko hakattiin kuoliaaksi palvelukodissa tammikuun alussa – Pihlajalinna vaati omaista maksamaan huoneen vuokran koko kuulta
Erkin kommentti: Tämäkin tapaus osoittaa, että kokoomuksen ja hallituksen ajama malli ei sovellu Suomen vanhustenhoitoon.

Vuodesta toiseen Suomi komeilee korruptiovapaiden maiden kolmen kärjessä. Korruptioindeksin tulos voi kuitenkin toimia itseään vastaan, uutuuskirja väittää.
Joku ehkä muistaa hallintarekisterin, josta Suomessa kohistiin muutama vuosi sitten. Kyse oli järjestelystä, jossa osakeomistuksen saattoi kätkeä siten, että todellisen edunsaajan nimi hävisi.Hallintarekisteriä vastusti laaja, lainvalvojista verohallintoon ja kansalaisjärjestöihin ulottunut joukko. Anonyymin omistajuuden epäiltiin paitsi heikentävän läpinäkyvyyttä myös altistavan Suomea korruptiolle.Ironista kyllä, hallintarekisteriä perusteltiin muun muassa sillä, ettei Suomessa esiinny korruptiota. Logiikan mukaan siis rekisterin käyttöönotto ei alistaisi Suomea korruptiolle, koska suomalaisesti selvästikin olivat lahjomatonta kansaa.Käsitys korruption vähyydestä johdettiin havaitun korruption indeksistä eli CPI:stä. Sen perusteella Suomi todella näyttää korruptiovapaalta maalta. Kansainvälisessä vertailussa ainoastaan Uusi-Seelanti ja Tanska sijoittuvat Suomen edelle.
CPI on kuitenkin kaikkea muuta kuin täydellinen indikaattori kuvaamaan korruptiota. Se ei esimerkiksi ota lainkaan huomioon korruption rakenteellisia piirteitä, vaan keskittyy mittaamaan karkeasti suoraa lahjontaa. Tästä syystä se on myös omiaan ruokkimaan myyttiä lahjomattomista suomalaisista. Näin toteavat tuoreen Korruptio Suomessa (Into) -kirjan tekijät Salla Nazarenko, Erkki Laukkanen, Tommi Niinimäki, Jarno Liski, Venla Mäntysalo ja Janne Saarikivi.Uutuuskirja: Suomen kuva korruptoitumattomana on vääristynyt – koko mittari on mennyt bisneksestä vinoksi

Toimittaja Matti Virtanen on huolissaan lauma-ajattelusta, jolla maailmaa väitetään pelastettavan.Sensaatiot, kauhuskenaariot ja muiden syyttely myyvät hyvin. Ilmastonmuutos on maailmaa syleilevä ilmiö, joka saa uskonomaisia muotoja. Liki kaikki epämieluisa voidaan liittää ilmaston lämpenemiseen ja sitä kautta määritellä kullekin sopivat tulevaisuutemme viholliset.Vaikka Matti Virtasen yli 400-sivuinen tietokirja käsittelee haudanvakavaa aihetta, ei lukija välillä voi olla hymyilemättä. Niin maailmanlopun ennustajien logiikka voi heittää häränpyllyä. Pahinta asiassa on, että voimakkaasti uhkakuviin sitoutunut media ei halua korjata julkaisemiaan virheitä, saati vähentää aiheen ympärillä harrastettavaa raflaavaa kauhun lietsontaa. Matti Virtasen epäilevällä ajatusmaailmalla on pitkät juuret. Hän on koulutukseltaan maantieteilijä, jonka tiedon jano vei mitä erilaisimmille luontoaiheisille retkille sinne, minne keskiverto punaviherurbaani maailmanpelastaja ei koskaan eksyisi. Opiskeluajat muovasivat Virtasen uteliaisuutta seuraamaan tutkimustuloksia, niitä tekeviä ja yleistä keskustelua.Ilmastohysteria on uhka järjenkäytölle

Korkman: Suomen eurojäsenyys vakava erehdys. Professori Sixten Korkman pitää Suomen eurojäsenyyttä tämän päivän näkökulmasta vakavana erehdyksenä.orkmanin mukaan Suomi on juuttunut pitkäkestoiseen taantumaan. Ennen muinoin ongelma olisi ratkaistu devalvoimalla, mutta euro-oloissa se ei onnistu. Hallitus ei ole kyennyt tarvittaviin rakenteellisiin uudistuksiin eivätkä työmarkkinajärjestöt sopeutuksiin kilpailukyvyn palauttamiseksi.Tämän päivän näkökulmasta Suomen eurojäsenyys näyttää vakavalta talouspoliittisesti erehdykseltä”, Korkman kirjoittaa torstaina julkaistussa kirjassaan ”Väärää talouspolitiikkaa” (Otava 2015).Erehdyksen korjaaminen eurosta eroamalla ei kuitenkaan ole realistinen näkymä useista poliittisista, juridisista ja myös taloudellisista syistä”, hän jatkaa. Korkmanin mielestä koko EU:n rahaliitto ja kriisinhoito ovat epäonnistuneet.

Vanhoillislestadiolaisista poispotkittu teologian tohtori ja pappi Johannes Alaranta kertoi lestadiolaisten rippisalaisuudesta Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.Verkostot ja hyvät suhteet ovat yrityselämässä tunnetusti kovaa valuuttaa.Vanhoillislestadiolaisissa yrittäjäpiireissä verkostot ovat erityisen vahvoja, ilmenee politiikantutkija Aini Linjakummun Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot -tutkimuksesta. Sen mukaan lestadiolaisten muodostama verkosto antaa mahdollisuuksia tavoittaa ihmisiä, niin potentiaalisia liikekumppaneita, työntekijöitä kuin asiakkaitakin.Uutuuskirjan mukaan liikkeeseen kuuluvien asiakkaiden tavoittamisen lisäksi yhteistyön tekeminen liikkeeseen kuuluvan yrittäjän kanssa on luontevaa, koska jaetaan samanlaisia kulttuurisia ja sosiaalisia koodeja sekä tunnetaan toisen liikkeeseen kuuluvan ihmisen ”talostelu”, kuten eräs tutkimusta varten haastateltava arvioi:"Ehkä kanssakäymisen tapa ja kulttuuri, niin sanottu talostelu, tietää suunnilleen toisen tavan ajatella, tekee sen niin paljon helpommaksi ottaa yhteyttä toiseen lestadiolaiseen. Mielikuvaa ruokitaan saarnoissakin, että me ollaan outoja lintuja, kummallisia, eikä muu kuin toinen lestadiolainen voi ymmärtää, niin on helppo tie hakea yhteistyökumppani toisesta lestadiolaisesta."Uutuuskirja lestadiolaisten vahvoista bisnesverkostoista: Omia suositaan, velalla sitoutetaan, moraali joustaa...

Korot jopa tuhat prosenttia – pikavippifirmoja kritisoidaan maailmallakin, mutta silti ne porskuttavat
Erkin kommentti: Pikavippifirmat ovat kytköksissä perintäyhtiöiden kanssa ja toiminnasta on tullut täydellinen villilänsi, jossa ihmisen oikeusturva on unohdettu täysin. 90-luvun vanhentuneita ja tekaistuja laskuja peritään, pikavippifirmojen laittomat korot ja keinot kiertää voimassa olevaa lainsäädäntöä saavat jo huvittavia piirteitä. Alektum menetti 22 huomautuksen ja 13 varoituksen jälkeen perintäluvan  Myös ulosottomiesten tulospalkkiojärjestelmän alasajo tulee tervehdyttämään velanperintäjärjestelmää entisestään, kun enää ei oman lompakon paksuus ei ole kiinni siitä, että saa perittyä omaisuuksia alihintaan, palkkoja keinolla millä hyvänsä. Tästä on lyhyt tovi siihen, että saadaan pantinhaltijat noudattamaan lakia, eli säilyttämään panttina olevan omaisuuden arvon.

Bosnia varoittaa Euroopan unionia kevään aikana laajenevasta siirtolaisongelmasta.
Bosnian hallitus odottaa maan läpi kulkevien pakolaismäärien massiivista kasvua näiden pyrkiessä kaikin keinoin Euroopan unioniin, kertoo Die Presse.
Bosnian turvallisuusministeri Dragan Mektić varoittaa, että ainakin 70 000 laitonta siirtolaista odottaa Balkanilla – pääosin Kreikassa – kevään saapumista jatkaakseen vaellustaan syvemmälle Euroopan unioniin. Yksinomaan Bosnia-Hertsegovinassa laittomia siirtolaisia on ministerin mukaan tuhansia. Bosnia varoittaa EU:a keväällä alkavasta laittomien siirtolaisten vyörystä

Irakilaistaustainen mies nosti turvapaikanhakijana väärillä henkilötiedoilla vastaanottorahaa yhden vuoden ja viiden kuukauden ajan perusteettomasti yhteensä yli 5 200 euron edestä.
Epäily härskistä huijauksesta: Suomen kansalainen esitti turvapaikanhakijaa - onnistui saamaan yli 5000 euroa vastaanottorahaa

43-vuotiaan miehen syytetään surmanneen toisen irakilaistaustaisen miehen Kotkan Haltijantiellä sijaitsevassa yksityisasunnossa.Uhri ja syytetty tunsivat toisensa entuudestaan.
Mies pahoinpiteli uhriaan potkien ja lyöden.Surmatyön jälkeen miehen epäillään paloitelleen ruumiin, ja yrittäneen hankkiutua siitä eroon keittämällä. Ennen tekoa mies oli puhunut läheisilleen ihmisen teurastamisesta.Poliisin mukaan tekoon ei kuitenkaan epäillä liittyneen kannibalismia. Poikkeuksellinen paloittelusurma käräjillä – irakilaismiehen syytetään keittäneen maanmiehensä

Puhutaan nyt asioista edes oikeilla nimillä. Terroristi on terroristi. Järkeä tähän touhuun, Atte Kaleva sanoo
Atte Kaleva: Terroristi on terroristi

Kun heität eteesi sekunnin välein yhden euron kolikon, jatkaen kellon ympäri, on edessäsi miljoona euroa 11 vuorokauden kuluttua. Kun jatkat vielä 32 vuotta, on edessäsi miljardi euroa. 3,2 miljardin heittämiseen menisi 101 vuotta.
Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – Ministereiden laskelmat

Kalajoki

Vihreät julkisti lauantaina 12 uutta eurovaaliehdokasta. Heidän joukossaan on kalajokinen kansanedustaja Hanna Halmeenpää.Globaalisti tarvitaan päättäväisiä toimia, joilla osoitetaan, että ilmastonmuutoksen hillintä, luonnon monimuotoisuuden suojelu ja ihmisten hyvinvoinnin turvaaminen ovat mahdollisia samaan aikaan. Haluan tuoda vastuullista pohjoista näkökulmaa yhteisen Euroopan asioihin, Halmeenpää sanoo.Hanna Halmeenpää ehdolle eurovaaleihin – vihreät julkisti lauantaina 12 uutta ehdokasta

JHT - Hunters 07.03.2019 PLAYOFF maalikooste

Rautio Sportsin ja Perämeri Windriders ry:n järjestämät talvisurffauksen avoimet Perämerenmestaruuskilpailut kilpailtiin erinomaisissa olosuhteissa Kalajoella. Lajeina Hiekkasärkillä järjestetyissä mestaruuskilpailuissa olivat purjekelkat ja leijat.
Talvisurffauksen avoimet Perämerenmestaruuskilpailut Kalajoella

Alueuutiset

Ylivieskan Jääkarhut marssi lauantaina jääkiekon II-divisioonan finaaleihin voittamalla Sokin kotonaan 3–1 (2–0, 1–0, 0–1). Ylivieskalaiset kohtaavat finaaleissa runkosarjan voittaneen Limingan Kiekon, joka kampesi PJK:n välierissä nurin niin ikään 2–0 voitoin.
YJK marssi vakuuttavasti finaaleihin – Soki kaatui toistamiseen

Lai­van kul­ta­kai­vok­sen omis­ta­va Nor­dic Gold il­moit­taa tä­nään jul­kai­se­mas­saan tie­dot­tees­sa tyy­ty­mät­tö­myy­ten­sä kai­vo­su­ra­koit­si­jan­sa jat­ku­vaan ali­suo­riu­tu­mi­seen.
"Kir­jal­li­sis­ta huo­mau­tuk­sis­ta huo­li­mat­ta, vain pie­niä pa­ran­nuk­sia on teh­ty ja so­pi­mus ura­koit­si­jan kans­sa on nyt pu­ret­tu", tie­dot­tees­sa to­de­taan.Ura­koit­si­ja Tal­lq­vist Inf­ran nä­ke­mys asi­aan on toi­nen. Kai­vo­syh­tiö ei ole pys­ty­nyt Tallqvist Inrfan toi­mi­tus­joh­ta­ja Juk­ka Väi­nä­mön mu­kaan mak­sa­maan ura­koit­si­jal­leen teh­dys­tä työs­tä. Väi­nä­mö ker­toi yh­ti­ön lo­maut­ta­neen ja ir­ti­sa­no­neen kai­vok­sel­ta tors­tai­na noin 70 työn­te­ki­jään­sä.– Vii­mei­si­nä kuu­kau­si­na ei ra­haa ole enää tul­lut ja peli piti lo­pul­ta vi­hel­tää poik­ki, Väi­nä­mö sa­noi Kalevan haas­tat­te­lus­sa. Ura­koit­si­jan saa­ta­vat kai­vo­syh­ti­öl­tä ovat huo­mat­ta­via sum­mia.Raahen kul­ta­kai­vok­sen tuotanto pysähtyi kuukausiksi – kaivosyhtiö on ollut tyytymätön pää­ura­koit­si­jaan

Haapajärven Kiiloja seuratasolla edustava Tero Seppälä oli nousuvireessä sunnuntaina miesten takaa-ajossa ampumahiihdon MM-kisoissa. Sijalta 35 takaa-ajoon startannut Seppälä, 23, kohensi sijoitustaan seitsemällä pykälällä eli sijoittui 28:nneksi. Hän jäi kaksi minuuttia ja 22,8 sekuntia kisan voittaneesta Ukrainan Dmytro Pidrutshnyista. Sakkokierroksia Seppälälle kertyi kolme.Suomen muista edustajista Tuomas Grönman oli 40:s ja Olli Hiidensalo 47:s.Seppälältä kelpo nousu takaa-ajossa – Ukrainalainen Pidrutshnyi yllätysmestariksi

Kotimaan uutiset

Taksiuudistus näkyy taksien hintaindeksissä ensin selvänä laskuna ja sen jälkeen jyrkkänä nousuna. Tilasto perustuu Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksiin.
Nordean vanhempi analyytikko Sanna Kurronen sanoo, että indeksistä voi tehdä päätelmiä taksiyritysten toiminnasta. Hän arvioi, että yritykset varautuivat kovaan kilpailuun heti uudistuksen jälkeen ja koettivat parantaa markkina-asemiaan laskemalla hintoja.
Voi spekuloida, onko hintojen nousussa kyse siitä, että on huomattu, että kuluttajat eivät kilpailutakaan matkojaan. Tämä on tietenkin vielä aikaista sanoa ja arvailla, mutta näin voi spekuloida.”Yksi kuva näyttää: Taksien hinnat räjähtivät yhtäkkiä ylös

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen eroon perjantaina päätynyt tämänkertainen sote-farssi paljasti, kuinka mahdotonta uudistuksia on Suomessa tehdä, jos prosessit eivät ole hallussa ja uudistuksen alkuperäinen tarkoitus tuhotaan poliittisilla lehmänkaupoilla.
Tällä kertaa lehmänkaupoissa oli kyse siitä, että keskusta koplasi sote-uudistukseen pitkään haaveilemansa laajan maakuntahallinnon ja kokoomus valinnanvapauden, jonka tavoitteena oli avata julkiset terveysmarkkinat myös yrityksille.Pääkirjoitus: Rinteen sote-malli romuttaisi keskustan massiivimaakunnat ja kokoomuksen markkinamallin

Pääministeri Juha Sipilä siirtyi liike-elämästä politiikkaan. Politiikka yllätti Kempeleestä kotoisin olevan insinöörin. Pääministeri Sipilän ura kuvina: Kakkaroita, nyrkkitervehdyksiä ja kuuluisa Terrafame-pipo

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun on valtiovarainministeriöstä saatujen tietojen mukaan vuosia 2017–2019 koskevissa valtion talousarvioissa varattu määrärahoja noin 460 miljoonaa euroa.Helmikuussa 2019 näistä määrärahoista oli käytetty noin 200 miljoonaa euroa.Luvut kattavat VM:n mukaan kaikki valmisteluun käytetyt kulut.
Valtiovarainministeriön mukaan valtaosa rahoituksesta on myönnetty maakuntien liitoille uudistuksen esivalmistelutehtäviin sekä uudistuksessa tarvittavien ICT-muutosten valmisteluihin.Edellä mainittuihin määrärahavarauksiin ei sisälly valinnanvapauspilottien rahoitus. Hallitus päätti kehysriihessä 2018 rahoittaa valinnanvapauspilottien alkamisvaihetta 200 miljoonalla eurolla.IL selvitti - näin paljon sote maksoi veronmaksajille


Kun Juha Sipilän hallitus aloitti työnsä neljä vuotta sitten, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta oli odotettu jo pitkään. Miksi soteuudistus tarvittiin? Koska väestö vanheni ja työtä tekevien osuus pieneni. Etenkin pienet kunnat alkoivat olla yhä syvemmissä vaikeuksissa sotepalvelujen järjestämisen kanssa. Lääkärijonot kasvoivat ja hoitoketjut katkeilivat kaikkialla. Väestön terveydellinen epätasa-arvo kasvoi. Ongelmat on Suomessa tiedostettu ainakin parikymmentä vuotta. Ongelmat ratkaisevaa uudistusta oli yritetty synnyttää lähes yhtä kauan. Aiempia yrityksiä olivat Matti Vanhasen ensimmäisen hallituksen (2003–07) aloittama Paras-hanke, sekä Jyrki Kataisen kuntauudistus. Molempien tavoitteena oli kasvattaa kuntien "hartioita" yhdistämällä kuntia toisiinsa. Kataisen hallitus (2011–14) yritti yhdessä oppositiopuolueiden kanssa siirtää sotepalveluiden järjestämisvastuuta viidelle sote-alueelle. Yritys törmäsi siihen, että uudistuksen sisältö oli ristiriidassa perustuslain kanssa. Keväällä 2015 Sipilän hallitus kuitenkin uhkui itseluottamusta. Tarvittavat lakimuutokset selvitettäisiin ja toteuttaisiin vaalikauden loppuun mennessä.Tavoitteena oli terveyseroja kaventava ja kantokykyä vahvistava sotepalveluketjujen "saumaton kokonaisuus", joka säästäisi vuodessa kolme miljardia euroa.
Ja jos ei tuloksia synny, niin ukko vaihtoon, linjasi tuore pääministeri Sipilä.
Tavoite oli paremmat terveyspalvelut, saatiin lehmänkaupat ja himmeli – näin Sipilän kautta varjostanut soteuudistus eteni ja kaatui

Ensin Pohjantiellä tapahtui viiden henkilöauton ketjukolari. Sitten kolaroitiinkin ihan urakalla: 21 henkilöautoa, kaksi rekkaa ja yksi linja-auto olivat osallisina ketjukolarissa, joka aiheutui ensimmäisen jälkimainingeissa.
Kempeleessä käsittämätön lähes 30 auton ketjukolarisuma: ”Tätä se on, kun ihmiset ajavat niin kiinni toisissaan”

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on toiminut johtotehtävissä luxemburgilaisessa veroparatiisiyhtiössä, Yle uutisoi. Yhtiön kautta on hallinnoitu ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistuksia.Kährs fuusioitui kolme vuotta sitten suomalaisen Karelia-Upfloorin kanssa, jonka hallitukseen Berner kuului.
Ylen mukaan Berner on Luxemburgin kaupparekisterissä yhä merkitty luxemburgilaisyhtiön hallituksen jäseneksi. Berner kuitenkin kertoo Ylelle jättäneensä eroanomuksen tehtävästä toukokuussa.Yle: Ministeri Berner ollut johtotehtävissä veroparatiisiyhtiössä

Hallituksen aktiivimalli puri rajusti työttömien ansiopäivärahoihin että pitkäaikaistyöttömien Kela-rahoihin.Aktiivimalli alensi työttömyysetuuden määrää noin joka kolmannelta ansiopäivärahan saajalta ja 40 prosentilta Kelan työttömyysetuuden saajista. Ikääntyneistä työttömistä alennettua etuutta sai suurempi osa kuin muista ryhmistä.
Kelan uudet tiedot vahvistavat nyt viime vuonna tehtyjä alustavia selvityksiä asiasta.
Työttömyysturvan menoissa tapahtui viime vuonna merkittävä käänne: Kela maksoi ensimmäistä kertaa työttömän perusturvaa enemmän kuin työttömyyskassat maksoivat ansioturvaa.Perusturvan menot olivat vuoden aikana vajaat 2 prosenttia ansioturvan menoja suuremmat. Vielä vuonna 2010 ansioturvaa maksettiin yli kaksi kertaa enemmän kuin perusturvaa.Kelan tiedot vahvistavat: Aktiivimalli puri rajusti työttömien rahoihin

Ulkomaan uutiset

Lentokoneessa oli turmahetkellä 149 matkustajaa ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä.
Kenian pääkaupunkiin Nairobiin matkalla ollut lentokone on pudonnut.
Ethiopian Airlinesin matkustajakoneessa oli 149 matkustajaa ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä, lentoyhtiö kertoo.Kone putosi lentoyhtiön mukaan varttia vaille yhdeksän paikallista aikaa
Etiopialainen mat­kus­ta­ja­ko­ne putosi – 157 ihmisen pelätään kuolleen

Nelimoottorisessa A380:ssa oli yli 500 matkustajaa. Norsunluurannikon Abidjanista noussut lento joutui kääntymään takaisin lähtökentälle, kun yksi koneen moottoreista rikkoutui. Turma sattui puolenyön jälkeen sunnuntaina.Näin muutaman sekunnin ajan tulipallon ja sitten kuulin kovan pamauksen koneen vasemmalta puolelta, Bloomberg Newsin toimittaja Baudelaire Mieukertoo uutistoimisto AFP:lle.Mieun mukaan kone alkoi tehdä käännöstä ja täristä. Kapteeni ilmoitti pian, että toinen vasemman puolen moottoreista on sammunut ja kone kääntyy takaisin Abidjaniin.Air France-KLM:n Länsi-Afrikan johtaja Jean-Luc Mevellec vahvistaa tapauksen.Ihmiset rukoilivat” - Air Francen superjumbon moottori rikkoutui, joutui palaamaan lähtökentälle Norsunluurannikolla

Linja-auto räjähti Tukholman keskustassa Klara-tunnelissa sunnuntaina aamupäivällä. Kuljettaja loukkaantui ja vietiin sairaalaan. Uutistoimisto TT:n mukaan bussissa ei ollut matkustajia syttymishetkellä.Poliisi ei epäile rikosta. Sen yhden teorian mukaan kaasubussi oli osunut tunnelin korkeudesta varoittaviin kyltteihin ja sitten syttynyt palamaan.
Silminnäkijä kertoi Aftonbladet-lehdelle, että linja-autossa oli "ei liikenteessä" -kyltti.
Räjähdyksestä aiheutui runsaasti savua kaupungin keskustaan.Linja-auton räjähdys säikäytti Tukholman keskustassa – kuljettaja loukkaantui

Talousuutiset

Kiinalainen jättirahoitus tuskin takaa Tallinnan tunnelin taloudellista mielekkyyttä. Mutta se voi muuttaa tunnelin ulkopoliittiseksi ongelmaksi, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Liikemies Peter Vesterbackan edustama Finest Bay Area Development -yhtiö kertoi perjantaina allekirjoittaneensa aiesopimuksen peräti 15 miljardin euron arvoisesta rahoituksesta Suomenlahden alittavalle liikennetunnelihankkeelle.Tunneliyhtiön sopimuskumppani on yhtiön tiedotteen mukaan kiinalainen Touchstone Capital Partners Ltd.Aiesopimuksen mukaan kiinalaisyhtiön on tarkoitus rahoittaa tunnelihanketta viiden miljardin euron pääomasijoituksella ja kymmenen miljardin euron lainarahoituksella.Jan Hurrin kommentti: Tuliko Tallinna-tunnelista juuri poliittinen ongelma?

Fazerin Oulun leipomoa koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Fazer tiedottaa, että se lopettaa valmistuksen Oulussa ja leipomo suljetaan tämän vuoden syyskuussa. Leipomon lopettamisen seurauksena kaikkien leipomossa työskentelevien 83 henkilön työsuhde päättyy.
Oulun leipomon toiminnot siirretään yhtiön muihin leipomoihin vaiheittain.Fazerin yt-neuvottelut päättyivät: Oulun leipomo suljetaan syyskuussa, 83 työntekijän työsuhde päättyy

Lyhytaikainen vuokraus on varsin lyhyessä ajassa kasvanut miljoonabisnekseksi myös Suomessa. Tämä selviää Tutkimus- ja analysointikeskuksen tilastoista.
Eniten Airbnb-myyntiä on Helsingissä. Valtakunnallista kakkossijaa pitää Rovaniemi, jossa Airbnb-vuokraus käy kiivana etenkin talvisesongin ajan. Jaetulla kolmannella sijalla olevilla Jyväskylällä, Turulla ja Tampereella vuosimyynti oli noin kolmen miljoonan euron luokkaa.
Vuosittain Airbnb:n kautta kokonaisia asuntoja vuokrataan Helsingissä 30 miljoonan euron edestä. Summaan tulee päälle vielä vuokrattavat huoneet tai jaetut asuintilat, joiden vuokratulot ovat kuitenkin asuntojen vuokratuloja pienemmät.
Airbnb on kymmenien miljoonien bisnes Suomessa

Urheilu-uutiset

Valmentajaa hiljattain vaihtanut Elina Gustafsson nappasi luokkavoiton GeeBee-turnauksen 69-kiloisten sarjassa Helsingissä. Venäläinen Darima Sandakova taipui finaalissa tuomariäänin 4–1.Se oli hyvä ja kova ottelu, jossa pääsi jo vähän nyrkkeilemään. Onneksi hän alkoi pehmentyä toisessa erässä, ja näin hänen lyöntinsä paremmin. Se helpotti, mutta vähän liikaa tuli itselle myös iskua, Gustafsson tuumi Yle Urheilulle.Gustafssonille turnausvoitto, Potkonen joutui pettymään GeeBee-turnauksen loppuottelussa: “Lähdin rynnimään ja tekemään kaikkea tyhmää”

Suomalainen OVO Team on voittanut joukkuevoimistelun maailmancup-osakilpailun Sofiassa Bulgariassa.Olarin Voimistelijoiden joukkue onnistui lauantaina alkukilpailussa erinomaisesti, kun se sijoittui toiseksi vain 0,05 pisteen päässä venäläisestä Madonna-joukkueesta.Tasokkaassa finaalissa 0,05 pistettä kääntyikin OVO Teamin hyväksi, kun Madonna jäi taakse yhteispistein 37,85 - 37,80.Finaalissa tuli vielä virheitä, jotka pystytään vielä harjoittelulla korjaamaan. Tämä on luonnollista alkukauden kisassa vaikealla ohjelmalla. Tämän päivän upea tulos antaa uskoa siihen, että tavoitteet ja unelmat ovat saavutettavissa, joukkueen päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen kommentoi kisan jälkeen.Neljänneksi alkukilpailussa sijoittunut Tampereen Sisun joukkue Minetit nousi finaalisuorituksellaan kolmanneksi yhteispistein 37,45.
Suomalaisväriä joukkuevoimistelun maailmancup-avauksen kärkisijoilla – OVO Team nousi voittoon, Minetit pronssille

Highlights | Bolshunov leads Russian 1-2-3-4 sweep | Oslo | Men's 50 MST | FIS Cross Country

Etta eteni pitkän odotuksen jälkeen liigassa neljän parhaan joukkoon. Loimu kaatui maanantaina neljännessä puolivälierässä erin 1–3.Ottelun ykköstykiksi nousseen Joonas Jokelan pyssy antoi Ettalle ensimmäisen ottelupallon, jonka se myös hyödynsi. Leveäksi kaartunut Loimun hyökkäysyritys käynnisti Ettan juhlat siivittäessään oululaiset välierävaiheeseen.Oululainen Etta taistelee keväällä mitaleista – välieräpaikka varmistui Raisiossa

Tokion olympiakisojen tulosrajat historiallisen kovat: keihäässä 85 metriä! Tero Pitkämäki peukuttaa

Maailmalla tapahtuu

MISTÄ ON KYSE
Alla olevan kuvan julkaisi Seiska sivuillaan välittömästi sen jälkeen kun Presidentit Putin ja Trump kävivät Suomessa. Muistaakseni viesti kuului siihen suuntaan että masentuneita yksilöitä kaljalla.
Joitakin viikkoja sitten iltapäivälehti kirjoitti näyttävästi että maamme älyköt nauhoittivat salaa heidän keskustelunsa. Aiemmin kirjoitin sivuillamme (vahvstamattoman) tiedon että arvovieraamme olisivat puhelleet mukavia äänityslaitteitten parissa ja tapasivat sittemmin ilmeisesti AF1ssa.
Katsokaa tuota kuvaa tarkkaan. Äärimmäisyyksiin asti arvostamani henkilö palasi taannoin tuohon kuvaan ja totesi "hitto nehän kuuntelevat jotain". Vautsi vau... onko tosiaan niin että siellä puretaan keskusteluja.

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö

Gambia, maa, jossa pieni ystävällisyys kasvaa silmää räpäyttämällä suureksi rakkaudeksi.
KOHTAUS voisi olla Uuno Turhapuro -elokuvasta. Siitä, jossa Uuno ja Härski kävelevät uimarannalla ja vetävät vatsojaan sisään aina ohittaessaan kauniin bikiniasuisen naisen.
Yhdellä poikkeuksella.– Näiden ei todellakaan tarvitse vetää vatsaa sisään, nauraa Sari, 38.
Sari palasi äskettäin lomamatkalta Gambiasta.Matka oli toinen.Tai kahdella poikkeuksella. Toisin kuin Uuno ja Härski, Gambiassa uimarantojen ”skannaajat” huomioivat myös ikääntyneet ja tavallisen näköiset.Nainen kuin nainen.Kunhan on turisti.– Viidenkymmenen vuoden ikäero ei haittaa ollenkaan. Eikä siinä mitään, jos molemmat ymmärtävät, mistä on kyse, Sari sanoo.
Sari tarkkaili Gambian ”häntäheikkejä” – markkinat käynnistyivät jo lentokentän passintarkastuksessa

Yle Areena

Talouskasvusta huolimatta ulosotossa on vuosittain puoli miljoonaa suomalaista. MOT haastattelee kahta talousrikoksista tuomittua miljonääriä, joille taistelu ulosottoa vastaan on muuttunut elämäntavaksi. Toimittajana Hannu Sokala.
Ulosotetut miljonäärit

Tarina turkulaisesta yrittäjästä, joka voitti ison oikeusjutun verottajaa vastaan. Silti hän menetti koko omaisuutensa.Mies, joka selätti verottajan

Verottaja käy suurta kamppailua yritysten verovälttelyä vastaan. Työtä on pitkälti tehty piilossa julkisuudelta. MOT kertoo, millaisia jälkiveroja Suomessa toimiville yrityksille on määrätty niin kutsutuissa siirtohinnoittelutapauksissa. Yksittäisille yrityksille on lätkäisty jopa satojen miljoonien eurojen mätkyjä. Toimittajana Hannu Sokala.
MOT: Mätkyjen Suomen ennätys

Vuosien poliisitutkinta Matti Koivurinnan säätiön rahojen käytöstä johti syyttämättäjättämispäätökseen. MOT:ssa 1990-luvulla kerrottu kuvio toistuu jälleen. Toimittajana Magnus Berglund. Lisäys 28.1.2019: Kauppaneuvos Matti Koivurintaan kohdistuneet rikosepäilyt on nyt lopullisesti haudattu. Valtakunnansyyttäjävirasto on 15.1.2019 päätynyt siihen, että rikoksista ei ollut näyttöä, tai että syyteoikeus on vanhentunut.
Kauppaneuvos voittaa aina

Miten metsäteollisuus esti omien tukiensa leikkaukset - osa yritystuesta kohdistuu fossiilisiin polttoaineisiin. Toimittajana Kirsi Skön.
Suomen sitkein lobbari

Youtube-videot


Isis-Sanna Suomeen? Halla-aho kommentoi

Tommy Robinson ottaa BBC:n konkaritoimittelijan housut nilkoissa kiinni valehtelusta. Näin valtamediat tekevät valheesta totta.

Hallituksen tiedotustilaisuus 13.6.2017

Mielipiteet

Keskustan ja sinisten kannatusvaikeudet johtivat kesäkuun 2017 jälkeen hallituksen sisäisen toimintakyvyn romahdukseen. Sipilän sokea luotto Soiniin kävi hänelle kalliiksi. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus kaatui siihen, että sen puolueilta puuttuivat kansalaisten enemmistön tuki ja luottamus.Keskustan ja sinisten kannatusvaikeudet johtivat kesäkuun 2017 jälkeen hallituksen sisäisen toimintakyvyn romahdukseen. Ministerit kyräilivät toisilleen ja lopettivat aidon yhteistyön.Sipilä lentää pääministerinä historian lehdille.Suurimman virheensä hän teki tiistaina 13. kesäkuuta 2017 lentäessään teatraalisesti Cessnalla Turkuun ja takaisin.
Timo Soinin ulkoministeriyden pelastamista Sipilä yritti markkinoida suomalaisille sillä, että siten pystyttäisiin turvaamaan sote-uudistuksen toteutuminen.Ajatus oli naiivi, koska kansalaiset alkoivat suhtautua Sipilään ja Soiniin valtaan takertujina. Koko hallitus oli keväällä 2015 rakennettu tämän SS-kaksikon varaan.Pääministeriä vastaan kääntyi perussuomalaisten hajoamisessa se, että hän kapusi ratkaisevana tiistaina Helsingissä Scanwingsin Cessna 525A CitationJet CJ2+ -liikesuihkukoneeseen ja nousi sen puikoissa taivaalle lentääkseen kohti Turkua, vaikka 20 soinilais-terholaista kansanedustajaa oli jo ilmoittanut eduskunnassa perustavansa uuden eduskuntaryhmän ja haluavansa jatkaa hallituksessa.Sipilän teatraalinen lento romahdutti keskustan suosion – Soinin hillotolpan pelastaminen maksoi hallituksen toimintakyvyn, eikä sotesta tullut enää mitään

Tyhmä kansalainen täällä vähän kyselee. Miten on mahdollista vapautua kaikesta vastuusta lyömällä rukkaset tiskiin vain viisi viikkoa ennen vaaleja ja ajamalla soteparran pois? Ketä vastaan puolue aikoo vaalikentillä käydä suoraan hyökkäykseen, kun sen oma lehmänkauppa on purkautunut? Miten niin ei tarvitse puolustella soten lisäksi vaikkapa sellaisia kansalaisia raivostuttaneita asioita kun aktiivimalli, kiky, indeksijäädytykset ja koulutusleikkaukset? Ovatko nekin jonkun muun vika?
Tyhminäkö meitä pidetään?

Vihreiden Pekka Haavisto kallistuu lihaveron kannalle ja ohjaisi maataloustukia eläintuotannosta kasviproteiinin tuotantoon. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että lihansyönnin vähentäminen verotuksellisin keinoin pitää selvittää.
Helsingin Sanomien vaalikoneessa on väite: Suomalaisia pitäisi ohjata vähäisempään lihansyöntiin, esimerkiksi verotuksen keinoin.Rinne vastaa olevansa samaa mieltä.
SDP:n Antti Rinne verottaisi lihan syömistä – Viime eduskuntavaalien alla tarjolla oli Antin pekonipastaa

Kotimaan matkailu

Vuokatti 2017

Vuokatti season edit 2018

Park-Skiing Vuokatti 2017

Ulkomaan matkailu

Scotland's Islands and Highlands

BEAUTIFUL SCOTLAND (Highlands / Isle of Skye) AERIAL DRONE 4K VIDEO

Scotland's islands from the sky | Grand Tours of the Scottish Islands

An afternoon on the Isle of Harris

10 Things You Should Know Before Visiting Scotland

Scotland.

Musiikki

Laura Voutilainen - Niin Kuin Meren Hiekkaa

Viimeinen valssi (Kari Tapio)

Anita Hirvonen: Sydän rakastaa

Loppukevennykset

Saudia-lentoyhtiön lento SV832 oli juuri noussut ilmaan Sauri-Arabian Jeddasta määränpäänään Kuala Lumpur, kun koneen lentäjä pyysi yllättäen lupaa lennonjohdolta palata takaisin kentälle.
Lentäjän mukaan lennolla mukana oleva äiti oli unohtanut vauvansa Jeddan terminaalin koneeseen nousualueelle.Lennonjohto meni hetkeksi sanattomaksi ja lupasi selvittää asian pikaisesti.Yleensä kone saa luvan palata takaisin lähtökentälle teknisen vian tai esimerkiksi lääketieteellisen hätätapauksen vuoksi.Lentäjä pyysi lupaa palata takaisin Jeddan kentälle - ”matkustaja unohti vauvansa terminaaliin

Sipilän erikoishaastattelu. Pena sen keksi ihan viime metreillä.

Kummeli: Aimo Nivaska: Mieletön taktikko

Kummeli: Martti Mielikäinen: Nymfomaani
Kummeli: Matti Näsä: Parkkisakko

Hitler kuulee Sipilän erosta

Hitler kuulee keltaliiveistä

Kuntoilu

100 REPS AB CHALLENGE (Quick Total Core Workout)

10 Safe Exercises to Get Rid of Belly Fat Easily

6 Easy Anti-Aging Exercises That'll Make You Live Longer

Pilates for Older Women

Effective butt workout for Sexy, Round, Cute Booty Start BetterMe Now!

Liikunta ja terveys

SU 10.3.2019
Verenpaine 130 / 79, pulssi 52 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1030 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 12/278 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

MA 11.03.2019
Verenpaine 129 / 83, pulssi 57 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1030 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 4/282 km , uinti 700/1300 m, pyöräily 0/0 km

TI 12.03.2019
Verenpaine 137 / 80, pulssi58 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /1050 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 0/282 km , uinti 0/1300 m, pyöräily 0/0 km
Terveellinen ruoka

Terveellinen ruoka

Top 10 Lowest Calorie Foods

Top 10 Healthiest Vegetables In The World

5 Foods That Help Stop Cancer From Spreading

Top 10 Vitamin A Rich Fruits and Vegetables

Top 20 food rich in vitamin A

Top 10 Vitamin A Rich Foods for Healthy Eyes

Do These 3 Things EVERY Morning!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti