lauantai 16. maaliskuuta 2019

LA 16.03.2019 Kalajoen päättäjien toiminnasta


Kalajoen kaupunkilaiset voivat syyttää siitä itseään miksi Kalajoella päättäjien ja kaupunginjohtajan välille syntyi suuria ristiriitoja. Syynä on se, että kalajokset päättäjät ovat valinneet valtuuston sellaisia henkilöitä, jotka eivät perehdy asioihin ja jotka eivät haluakkaan perehtyä asioihin. Mielestäni kysymys on keskustalaisten valtuutettujen enemmistöstä ja kokoomuslaisista valtuuston jäsenistä, jotka käyttävät valtaansa kyseenalaisesti Kalajoella. Tärkeintä näyttää olevan se, että on kultapossukerhon jäsen ja saa kokouspalkkioita. Kun on iso suku, niin on varma valinta.

Kalajoki

Ilokseni huomasin, että Kalajoella on voimakasta yritystä kohentaa kaupunjohtajan ja päättäjien tulehtuneita suhteita. Siksi toimenpiteitäkin asiassa on tehty. Itsekin tarjotuin välittäjäksi asiassa, mutta tarjoustani ei otettu vastaan. Yksi keskeinen ongelma Kalajoen päätöksenteossa on ollut elinkeino- ja maankäyttötoimikunta, mikä ei ole ollut lakisääteinen toimielin,vaan kaupunginjohtajan johtama hyvä-veli-kerho, mikä päätti käytännössä kaikki keskeisimmät asiat elinkeino- ja kaavapuolen asiat. Siihen valittiin vain kaupunginjohtajan luotetut hyvät veljet ja hyvät siskot. Se oli siis ulkoparlamenttaarinen elin, joka käytti valtaansa ilman laillista valtuutusta. Tätä asiaa yritettiin korjata ja kaupunginjohtaja teki esityksen asian korjaamiseksi. Esitys oli lainmukainen ja hyvä. Valitettavasti se esitys ei kelvannut Kalajoen päättäjille ja valtuusto äänestyksen jälkeen kokoomuksen kansanedustajaehdokkaan aloitteesta päätti jatkaa laitonta salaseuratoimintaa. Jos olisin saanut olla konsulttina Kalajoen kaupungille asiassa niin olisi saatu tämäkin asia lainmukaiselle tasolle.
Maanantaina 18.3.2019 kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan johtajasopimusta ja kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan johtajasopimuksen mukaista vuosittaista tavoitekeskustelua 2019. Johtajasopimus näyttää asiaan perehtymättömältä hyvältä. Kaupunginjohtajasopimuksessa ei ole mainittu kaupunginjohtajan euromääräistä palkkaa. Johtajasopimuksen johdannossa on mainittu: Tällä Kalajoen kaupungin ja Jukka Puoskarin välisellä johtajasopimuksella sovitaan kaupunginjohtajan työn painopistealueista, tavoitteista sekä palvelussuhteen ehdoista. Sopimuksen tarkoituksena on selkeyttää poliittisen johdon ja operatiivisen johdon työnjakoa ja rooleja kunnan johtamisessa. Sopimuksella määritellään myös tapa, jolla työn tuloksia ja yhteistyön toimivuutta arvioidaan sekä tarkistetaan vuosittaiset tavoitteet. 1. Kaupunginjohtajan tehtävät määräytyvät kuntalain mukaan. Kaupunginjohtaja johtaa kunnan hallintoa, taloutta ja kuntakonsernia kaupunginhallituksen alaisuudessa. Työn painopistealueet perustuvat valtuuston hyväksymään kaupungin strategiaan.

Johtajasopimuksessa on mainittu, että Kaupunginjohtaja osallistuu kutsuttaessa valtuustoryhmien kokouksiin. Tavoitteena on se, että johtavat luottamushenkilöt ovat tietoisia merkittävimmistä valmisteilla olevista asioista.
Ennen tilanne on ollut se, että keskusta on ollut enemmistönä valtuustossa tai ainakin määräävässä roolissa. Siksi kaupunginjohtaja on osallistunut vain keskustan valtuustoryhmän kokouksiin varmistaaksen sen asiat menevät niin kuin hän ajatellut.
Kaupunginjohtajasopimuksesa on lause: Yleiskorotukset suoritetaan KVTESin mukaisesti. Palkkauksessa voidaan tarpeen tullen soveltaa myös muita KVTES-palkkausta koskevia mahdollisuuksia (esim. tulospalkkio), mikäli kaupunginhallitus henkilöstöjaos katsoo sen tarkoituksenmukaiseksi. Mielestäni tässäkin asiassa johtajasopimuksessa luistellaan ja yritetään peitellä totuutta. Mikäli tulospalkkioon siirrytään niin siitä pitää valtuuston päättää eikä kaupunginhallituksen jaoksen.

Kouluttautumisen osalta on lause: Kaupunginjohtajalla on velvollisuus ylläpitää ammattitaitoaan. Hänellä on oikeus osallistua harkintansa mukaan talousarviomäärärahojen puitteissa virka-asemaansa vastaavaan, ammattitaidon kehittämiseen liittyvään täydennyskoulutukseen. Mielestäni asiasta pitää kaupunginhallituksen päättää eikä päätösvaltaa asiassa saa antaa yksistään kaupunginjohtajalle. Sopimuksessa on maininta Kaupunginjohtajalla on matkapuhelinetu ilman käyttörajoitusta (luontoisetu). Mielestäni johtajasopimuksessa tulee olla maininta siitä miten asiaa seurataan ja kuka seuraa.

Kalajoen päättäjät itse ovat syllisisiä siihen, että kaupungnjohtajan työn painopiste ei ole kuntalain mukaisissa tehtävissä vaan painottuu pitkälle Kalajoen matkailun johtajamiseen. Onko tämä kaupunginjohtajan todellinen tehtävä? Kaupungnjohtan tavoite- ja arviointikeskustelussa tämä näyttää modostuvan kaupunginjohtajan tärkeimäksi tehtäväksi:

Kalajoki on yksi Suomen johtavista kansainvälisistä matkailukeskuksista 2025, jossa on 80 M€ matkailutulo, 24 000 vuodepaikkaa, 1 200 000 yöpymisvuorokautta, 150 matkailuyritystä ja 800 matkailualan työpaikkaa Matkailun kasvuohjelman mukaisten toimenpiteiden toteutus Suunnitellaan uudelleen Hiekkasärkkien ydinalueen toiminnot Laajennetaan, modernisoidaan, kehitetään ja kansainvälistetään matkailukeskuksen toimintoja  Kansainvälistyminen, Marinan toteutus ja ydinalueen uudelleentarkastelu.

Herää kysymys kuka on suunnitellut kaupunginjohtaja tavoite- ja arviointikeskustelun ja kuka tällaisen keskustelun on käynyt? Onko kaupunginhallitus todella käynyt tällaisen keskustelun? Voitte itse keskustella kaupunginhallituksen jäsenten kanssa ja tiedustella mitä asioita keskustelussa on käyty lävitse yksityiskohtaisesti. Silloin voitte todeta, että kaupunginhallituksen jäsenet eivät osaa vastata tarkasti asiaan eli he eivät tiedä mistä ovat päättäneet. Jälleen kerran huomataan, että keisarilla ei ole vaatteita. Siis kaupunkilaisia ja kaupunginahallituksen jäseniä kustaan silmään. Onko tämä todellista demokratiaa ja poliittista vallankäyttöä vai sumuverhon levitystä? Todellinen syy asioiden tilaan Kalajoella on se, että Kalajoen lähinnä keskustalaisten valtuutettujen enemmistö ja kokoomuslaiset valtuutetut haluvat vääristellä asioita. Kieroja kuin korriruuvit. On turha äimistellä, että miksi ”kaikki rahat menevät Hiekkasärkille”? Se on päättäjien enemmistön tahto. Syynä on se, että kalajokiset äänestäjät ovat valinneet tällaisia pättäjiä.

Nykyisin Kalajoen valtuuston ja kaupunginhallituksen sekä lautakuntien pöytäkirjat on laitettu erittäin vaikeasti löydettäviksi netistä. Miksi?

Kalajoen kaupunki sai Meriluonto liikunnan lähteenä -hankkeeseen 20 000 euroa, Nivalan Lähekkö liikkelle - Liikuntaneuvontaa lähetteellä -hankkeeseen myönnettiin 28 000 euroa ja Ylivieskan kaupungin hanke Elämä ei ole hassumpaa kun Ylivieskassa liikkua saa 14 000 euroa.
Avi myönsi liikunta-avustuksia Kalajokilaaksoon: avustuspotit Ylivieskaan, Nivalaan ja Kalajoelle

Alueuutiset

Kolmas peli tarvitaan, jotta Ylivieskan Jääkarhut ja Limingan Kiekko saavat ratkaistua jääkiekon II-divisioonan Pohjoislohkon mestaruuden. YJK voitti lauantaina kotonaan 4–3 (1–1, 2–0, 1–2) ja tasoitti samalla otteluvoitot 1–1:een. YJK:n kotivoitto tasoitti finaalisarjan

Kotimaan uutiset

EDUSKUNTA hylkäsi perjantaina kansalaisaloitteen Vaasan keskussairaalan laajasta ympärivuorokautisesta päivystyksestä äärimmäisen täpärästi, äänin 92–91. Äänestyksestä oli poissa 16 kansanedustajaa.Toimitusministeristössä olevat puolueet äänestivät pääosin hylkäämisen puolesta. Poikkeuksia olivat kokoomuksen Susanna Koski, keskustan Pekka Puska ja sinisten Vesa-Matti Saarakkala, Jussi Niinistö ja Anne Louhelainen. Eduskunta kohahti, kun tulos tuli taululle: Yksi ääni kaatoi Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen
Erkin kommentti: Tämä äänestystulos näkyy myös eduskuntavaalien tuloksessa Vaasan vaalipiirissä.

Vihreiden kansanedustajan Emma Kari äänesti Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta, mutta hänet merkittiin poissa olevaksi.
Vaasan päivystys kaatui yhdellä äänellä, kun kansanedustajan ääni ei rekisteröitynyt: ”Mokasin”

Odotettu Ylen Vaalikone eduskuntavaaleja varten on nyt julkaistu. Kone auttaa äänestäjää tutustumaan ehdokkaisiin ja löytämään ne, jotka ajattelevat samaan tapaan kuin äänestäjä itse. Pääset Vaalikoneeseen tästä.
(siirryt toiseen palveluun)
Vaalikoneeseen on vastannut noin 2 200 ehdokasta kaikista Suomen vaalipiireistä. Ehdokasasettelua ei ole vielä vahvistettu, mutta aiempien vaalien lukujen perusteella voi arvioida, että vastausprosentti on noin 90.
Etsi ehdokkaasi Ylen Vaalikoneessa – mukana noin 2 200 ehdokasta koko maasta

Ulkomaan uutiset

Yhteensä 40 ihmistä on kuollut kahteen moskeijaan kohdistuneessa ampumisessa Uudessa-Seelannissa sijaitsevassa Christchurchin kaupungissa. Lisäksi 27 henkeä on haavoittunut.40 ihmistä kuoli kahteen moskeijaan tehdyissä iskuissa Uudessa-Seelannissa – ampumista kuvailiin "um­pi­mäh­käi­sek­si"

Ranskassa Pariisissa keltaliivien mielenosoitukset kärjistyivät lauantaina jälleen väkivaltaisiksi. Osa mielenosoittajista heitti kiviä kohti poliisia sekä ryösteli ja poltti liiketiloja Champs-Élyseen valtakadulla.Pariisin kaduilla mielenosoittajia oli noin 10000, koko Ranskassa noin 14000. Määrä on vain murto-osa keltaliivien ensimmäisten mielenosoitusten osallistujamääristä marraskuun 17. päivänä. Silloin lähes 300000 ihmistä kokoontui kaduille.
Katso kuvat: Keltaliivien paluu – palavat tiesulut ja kyynelkaasu repivät jälleen Pariisia

Talousuutiset

konkurssiin mennyt ikkunavalmistaja Domus Yhtiöt on myyty.Fenestra Suomi osti yhtiön tänään. Kauppa allekirjoitettiin Turussa Fenestra Suomi Oy:n ja Domuksen omistajan Domus Yhtiöiden konkurssipesän kesken. Kauppa käsittää Loimaalla sijaitsevan tehtaan.Domus yhtiöiden Kouvolan Korian tehdas on vielä myymättä.Domus Yhtiöt ajautui konkurssiin viime joulukuussa. Loimaan tehtaan noin 130 työntekijää ja Korian noin sata työntekijää irtisanottiin tuolloin. Konkurssipesä on aikaisemmin sanonut toivovansa myyvänsä tehtaat kokonaisuutena.Konkurssiin ajautunut Domus Yhtiöt myyty – Ikkunatuotanto aloitetaan uudelleen Loimaalla

Nokian Renkaat Oyj:n ja verottajan kiista on lopullisesti ratkaistu. Nokian Renkaat kertoo pörssitiedotteessa, ettei korkein hallinto-oikeus KHO ota kiistaa käsiteltäväkseen.Nokian Renkaat voitti viime keväänä hallinto-oikeudessa pitkän taistelun verottajan kanssa. Verokiista koski vuosien 2007–2010 veroprosessia.– KHO:n päätöksen johdosta Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö on peruuttanut vuotta 2011 koskeneen valituksensa. Verohallinnon vuonna 2018 tekemä myönteinen päätös Nokian Renkaiden verovuoden 2011 oikaisuvaatimuksessa on näin lainvoimainen, yhtiö tiedottaa. Nokian Renkaat sai verottajalta takaisin 150 miljoonaa euroa viime kesänä – kiista on nyt viimein loppuun käsitelty

Urheilu-uutiset

Haaveet kaatuivat ammuntaan – Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä 12:nneksi MM-kisojen parisekaviestissä

Maaimalla tapahtuu

Noin puolen hehtaarin kokoinen, sekametsän sävyttämä Varjosaari sijaitsee lähellä Helsingin maantieteellistä keskipistettä. Keskustaan on vain muutama kilometri ja metrolle lyhyt kävelymatka, mutta sijainnistaan huolimatta saari ei ole oikeastaan koskaan kiinnostanut ketään. Tähän johtopäätökseen kirjailija Maarit Verronen tuli tutkiessaan Varjosaaren vaiheita. Kuvaava esimerkki aukesi vanhoja karttoja tutkimalla: Kustaa Vaasa perusti Helsingin kaupungin vuonna 1550, mutta tämä pikkusaari mainittiin kartoissa ensimmäisen kerran vasta kolme sataa vuotta myöhemmin. Saari, josta kukaan ei koskaan kiinnostunut: Varjosaari on Helsingin huonoimmin tunnettuja alueita ja siksi Maarit Verronen teki siitä kirjan

Yle Areena

Eduskuntavaalit 2019: Suuri vaalikeskustelu

Youtubevideot

Jussi Halla-ahon paras haastattelu ikinä: 14.3.2019 Sanomatalo

Mielipiteet

Ei välttämättä. Monet ärsyyntyvät kun puhutaan päästöjen suhteellisista osuuksista, mutta ne antavat ongelmalle aivan välttämätöntä mittakaavaa. Suomen osuus globaaleista päästöistä on noin 0,1 % eli promille. EU:n osuus on kymmenen, ja vuonna 2040 sen arvioidaan putoavan 4 prosenttiin. Ei siksi, että olisimme niin hirveän hyviä. Pääsyy osuutemme pienenemiseen on, että muiden osuus nousee yhä edelleen. Juuri tähän nousuun tulisi löytää keinot puuttua, jos haluamme onnistua lopputuloksen kannalta. Ja eikö lopputulos kiinnosta?Kioton pöytäkirja ei antanut siihen isoon ongelmaan eväitä, eikä Pariisin sopimuskaan näytä tuovan. Se laskee yhä Kiinan ja Intian kehitysmaiden joukkoon, eikä näille ole tiedossa vähennysvelvoitteita pitkään aikaan.
Rakas nuori

Tosiasia on, että palkatonta työtä tekee joka vuosi lähes puoli miljoonaa ihmistä. Sitä tehdään monella nimellä. On työkokeilua, työharjoittelua, työnäytettä ja kuntouttavaa työtoimintaa. Opiskelijat tekevät opintoihin liittyvää harjoittelua palkatta, yritykset järjestävät rekrytointikoulutusta ja kunnat kuntouttavaa työtoimintaa. Yhteistä näille kaikille on, että työstä ei makseta palkkaa. Opintoihin kuuluvasta työharjoittelusta ei makseta mitään, ja työttömät tekevät työtä työmarkkinatuella ja yhdeksän euron päivittäisellä kulukorvauksella.
Puuttuva vaaliteema

Nykytilanne on sellainen, että maassamme on raskas terveydenhoito hyvällä ja osaavalla tasolla. Eikä akuutin raskaan hoidon kohdalla taida olla isommin jonojakaan. Enemmän valitetaan sitä, että terveyskeskuksiin ja kevyempään terveydenhoitoon on jonoja.
Kun insinöörinkin pitää miettiä rahaa, niin lähdetään hoitoon tarvittavista laitteista. Kun magneettikuvauslaite maksaa satoja tuhansia on selvää, ettei sellaisen hankkimiseen jokaiseen kirkonkylään ole varaa millään ilveellä. Siksi kuntien kannattaa sopia keskenään, että hankitaan kalliimmat laitteet kimpassa. Riitaahan siitä tietenkin tulee, että mihin kuntaan ne pannaan, mutta sopu varmaan löytyy ennen seuraavia kunnallisvaaleja. Semmoisia valtuutettuja kun ei kannata niihin äänestää, joiden mielestä on parempi vaihtoehto, ettei laitetta ole lainkaan olemassa, kuin että kimppalaite sijaitsee naapurikunnassa. Henkilökunnan kanssa taitaa olla hieman samalla tavalla. Että olisi parempi, kun olisi muutamalla kunnalla yhteinen pooli osaajia. Silloin ei tarvitse joka kunnan erikseen pohtia niitä sijaisia, jos omille sattuu sairauspäiviä.
Insinöörin SOTE ratkaisu

Stalinistinen metodi toimii taas Nyt lapset on komennettu taas marssille.
Tällä kertaa ilmaston puolesta. Lasten ristiretken takana ovat kuitenkin aivan samat poliittiset voimat. Väri on vaihtunut vaikka päämäärä on sama ja metodit ovat täysin samoja.Tulevien vaalien eteen on uhrattava kaikki. Lapsetkin.Ilmastoa ei haluta pelastaa esimerkiksi kännyköiden akkujen tuotannon vähentämisellä.Laajenevat muistit ja netin plärääminen kuitenkin kuluttavat akkuja ja niiden valmistaminen tuhoaa maailmaa enemmän kuin mikään muu.Älykännykkä on kuitenkin ihan niin välttämätön kun tehään tää vihreä ilmastovallankumous! Nii-ih! Sillai…Lapset marssilla - kuten suomettumisen aikana

Viimeinen naula sote-arkuun lyötiin torstaina 7. maaliskuuta, jolloin Yle julkaisi Taloustutkimuksella tettämänsä puolueiden kannatuskyselyn tulokset. Kyselyn mukaan keskustan kannatus oli suorastaan romahtanut ennätyksellisen alas eli 14,1 prosenttin, kun suurimman kannatuksen saanutta SDP:tä kannatti kyselyssä 21,3 prosenttia ja kokoomustakin sentään 16,2 prosenttia vastaajista. Aivan keskustan niskaan hengittivät kyselyssä vihreät (13,7 %) ja jopa perussuomalaiset (13,2 %). Voi vain arvailla,  miten punaista pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, joka oli torstaina Baltian matkalla, näki gallupkyselyn tulokset kuultuaan. Sote kaatui, hallitus erosi

Kotimaan matkailu

KALAJOEN JUKUPARK TÄYNNÄ TOIMINTAA (Elixir Summer Magazine 2016)

Kalajoki - Seikkailupuisto Pakka

Hiekkasärkät 100 vuotta matkailua - Aikamatka

Ulkomaan matkailu

Camping Ulika - Poreč, Istria, Croatia

The 10 Most Beautiful Places in Croatia

Things To Do In CROATIA | UNILAD Adventure

Musiikki

Kari Tapio. Myrskyn jälkeen

Kari Tapio - Muisto vain jää

Kari Tapio - Elämältä Kaiken Sain

Loppukevennykset

SIPILÄN UUDET VAATTEET | PELIMIES | MTV3

Charlie Chaplin in restaurant

Kuntoilu

Belly Fat Burner HIIT - High Intensity Interval Training Workout with No Equipment

20 Intense Abs Exercises

10 Minute Home Ab Workout (6 PACK GUARANTEED!)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 141 / 79, pulssi 55 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1070 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 5/308 km , uinti 0/1300 m, pyöräily 0/0 km

Terveellinen ruoka

Top 10 Best Foods High in Vitamin E

Top 10 Vitamin E Rich Foods

Top 25 Fruits High In Vitamin C

Top 10 Fruits High In Vitamin C

Top 10 Vitamin C Rich Fruits and Vegetables

Top 10 Foods Highest in Vitamin D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti