perjantai 8. maaliskuuta 2019

PE 08.03.2019 Sipilän ja Orpon hallituksen saldo: Isänmaataan rakentaneet ja rakastaneet suomalaiset vanhukset tapetaan sänkyihin ja ns. pakolaisiin on sijoitettu n. 10 miljardia euroa.


Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei saanut Mexikon muurin rakentamiseen 5,7 miljardia euroa , mutta köyhällä Suomella oli varaa sijoittaa ns. pakolaisiin, joista osa on rikollisia - 10 miljardia euroa.
Video: Haagan tappajaislamisti läpsytteli Suomeen – Nergin estämättä – ja veljet mukanaan

Pääministeri Sipilä ja valtionvarainministeri Orpo ovat olleet tietoisia ja heitä on hyvin informoitu 1990-luvun alun laman ja valtiopetoksen seurauksista. Kaikkiaan 60 000 yritystä poistettiin markkinoilta, yli 500 000 ihmistä menetti työpaikkansa, yli 280 000 ihmistä ylivelkaantui ja n. 16 000 ihmistä teki itsemurhan. Pääministeri Sipilän mukaan anteeksipyyntö riittää. Minä rikoksen uhrina en siihen tyydy. Kansalaisia ja rikoksen kohteeksi joutuneita on kidutettu yli kahden vuosikymmenen ajan. Rikollisille on annettu syytesuoja. Rehelliset ja kunnialliset kansalaiset ovat joutuneet kärsimään valtavia taloudellisia menetyksiä omaisuuden ryöstön yhteydessä ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä. Kansalaiset eivät saa oikeutta Suomessa, koska meillä ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa.

Perustuslakituomioistuin

Laillisuuvalvojille tehdyistä kanteluista vain kuusi promillea aihettuaa huomautuksen vastaisen varalle. Kirjoitin ja lähetin kaikille kansanedustajille sähkopostilla kirjoittamani puheen laillisuusvalvojan eli oikeuskanslerin vuosikertomuksen käsittelyä varten eduskunnassa. Katso
Eväitä kansanedustajille keskusteluun oikeuskanslerin vuosikertomuksesta

Yksikään kansanedustaja ei reagoinut asiaan. Tämä osoittaa selkeästi kuinka koko eduskunta on syyllistynyt valtiopetoksen suojeluun. Valtionvarainministeriöä on syytä epäillä kidutusministeriöksi.
Kidutusministeriö

Korkein oikeus ei perustele kielteisiä päätöksiään vaikka Suomen perustuslaki ja Ihmisoikeussopimukset niin edellytävät. Entinen Korkeimman oikeuden jäsen Jukka Kemppinen kirjoittaa kirjassaan "Taistelu oikeudesta" sivulla 15 näin:


"Korkein Oikeus on tällä hetkellä todellisessa ahdingossa ja luottamus tuomioistuimiin on rapautunut niin pahasti, että menetetyn maineen korjaamiseen voi mennä kolmekymmentä vuotta. Monet kansalaiset eivät enää käytä sanoja "korkein oikeus" naureskelematta, ja varmasti joku oikeusneuvos on ammattia kysyttäessä häpeissään valehdellut soittavansa pianoa pornobaarissa, koska se kuulostaa kunniallisemmalta kuin jäsenyys Korkeimmassa Oikeudessa".

Oikesuministeriön alaisuudessa olevat ulosottomiehet saavat ns.tapporahaa eli provisopalkkaa kun perivät rikollisesti aikaansaatuja ulosottosaatavia kansalaisilta ulosottokaaren vastaisesti. Ulosottokaaressa on selkeä määräys siitä ettei ulosottomiehellä saa olla omaa etua ulosotossa. Myös valtionvarainministeriön alaisilla verotarkastajilla on provisiopalkka ja he tekevät tietoisesti virheellisiä arvioveropäätöksiä ja aiheuttavat yrityksille suuria vaikeuksia ja jopa konkursseja.
Harkimo väitti vaalivideossaan verottajan saavan provisioita – viranomainen vastasi somessa tyhjentävällä tavalla
Erkin kommentti ja lainaus asiantuntijan lausunnosta: Kiitos Harri Harkimo. Tämä rakenteellinen korruptio on todella maan tapa ja virkakoneisto toimii ilman vastuuta saadakseen kaikki sidosryhmät tyytyväisiksi. Tulospalkkausjärjestelmä on ollut Suomessa voimassa vuodesta 1996 lähtien ja on edelleen. Valtiovarainministeriö antoi esim. viime vuodelle Verohallinnolle 65 miljardin tulostavoitteen, kun budjetti oli 55 miljardia.Verohallinnon tulospalkkaiset virkamiehet taas tekevät virheellisiä verotarkastuskertomuksia, jotta tähän Valtiovarainministeriön vaatimaan tulostavoitteeseen päästään. Näin yrittäjä toisensa jälkeen joutuu ryöstöverotuksen kohteeksi ja hänen omaisuutensa myydään pilkkahintaan verotulojen kasvattamiseksi. Yrittäjillä ei ole mitään oikeusturvaa, kun myöskin oikeuslaitos pelaa samaa peliä. Verotarkastajien tekemät johtopäätökset muuttuvat oikeuslaitoksissa verolainsäädännöksi ja verotarkastajien johtopäätökset lakiin perustumattomatkin jäävät oikeuslaitoksissa pääsääntöisesti voimaan, koska presidentti Mauno Koiviston määräys 6.5.1992 on edelleen voimassa ja määräyksen mukaan instituutiot eivät saa hävitä. Tämän rakenteellisen korruption poistaminen on seuraavan eduskunnan tärkein tehtävä.

Oikeuslaitos ja poliisi on organisoitu suojelemaan rikollisia ja estämään kansalaisten oikeudensaanti.

KKO:n ennakkopäätös ei miellyttänyt presidentti Mauno Koivistoa eikä muuta silloista poliittista johtoa. Siksi presidentin johdolla pidettiin presidentinlinnassa 6.5.1992 oikeuspoliittinen keskustelutilaisuus, jossa oikeusjärjestelmän edustajia ohjeistettiin antamaan pankeille suosituimmuusasema riita-asioissa ja syytesuoja näistä johtuvissa asioissa.
Vastoin kaikkia oikeusvaltion periaatteita maamme korkeimman poliittisen johdon käskynjaon jälkeen, oikeusistuimien linja muuttui päinvastaiseksi kuin KKO:n ennakkopäätös Tampereen Aluesäästöpankin tapauksessa. Pankit pelastettiin poliittisella päätöksellä. Lainanottajista tehtiin maksumiehiä, Huhtasaari ihmettelee.
Huhtasaaren mielestä oikeuslaitoksen täyskäännöksen syy selviää, kun salaiset paperit julkistetaan.
Veronmaksajille 50 miljardin markan lasku
Lipposen ensimmäinen hallitus päätti jo ajaa omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin toiminnan alas myymällä koko saatavakannan tarjouskilpailun pohjalta.
Myyntiä käsiteltiin hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa kahteen kertaan syksyllä 1999 eli 29.11.1999 ja 8.12.1999. Käsittelyn pohjana olivat saatavien myynnistä järjestetyn tarjouskilpailun tulokset, ja 8.12.1999 kokouksessa valiokunta puolsi saatavakannan myyntiä Cargill Inc + Aktiv Hansalle, jonka kanssa kauppa toteutui. Kauppakirja allekirjoitettiin 31.3.2000.
Kaupalla myytiin Arsenal-omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat (77 000 saatavaa) kansainvälisille sijoittajille. Valtio sai tässä kaupassa koko velkapotista 600 miljoonaa markkaa, joka on viisi prosenttia velkojen nimellisestä arvosta. Myös velalliset olisivat halunneet ostaa saatavakannan, mutta heille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta vapautua veloistaan tuolla samaisella viiden prosentin osuudella velkamäärästä. Miksi? Huhtasaari kysyy.
 • Luottotappiot oli jo korvattu kertaalleen siirtäjäpankeille kansalaisten maksamista verovaroista noin 50 miljardin markan (8 miljardia euroa) pankkituella. Pankit saivat vapaasti käytännössä ilman kontrollia siirtää ongelma-asiakkaidensa luotot Arsenalin piikkiin ja saivat niistä valtiolta täysimääräisen korvauksen.
Myytiinkö myös perintäkelvottomat saatavat?

Helsingin Sanomien 1.4.2000 julkistaman uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu takaisin ja ne olivat siten perintäkelvottomia.
Jo maksettujen lainojen perimisestä tai siitä, että lainaa ei ollut edes olemassa, on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan vuoden 2000 kertomuksessa. Siinä todetaan, että noin tuhannesta tarkastetusta reklamaatiosta noin sata todettiin aiheellisiksi.
 • Siksi on selvitettävä, myytiinkö myös perintäkelvottomat tai olemattomat saatavat – eli joutuivatko jotkut velalliset maksamaan velkansa kahteen kertaan, tai joutuivatko velalliset maksamaan olematonta lainaa prosessin johdosta, Huhtasaari painottaa.
Suomalaisista norjalaisen pörssiyhtiön velkaorjia

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa 29.11.1999 läsnä olivat Paavo Lipponen, Olli-Pekka Heinonen, Suvi-Anne Siimes ja Eva Biaudet. Kokouksessa 8.12.1999 olivat: Sauli Niinistö, Olli-Pekka Heinonen, Sinikka Mönkäre, Kalevi Hemilä, Suvi-Anne Siimes ja Erkki Tuomioja.
Miksi valtiovarainministerit Sauli Niinistö ja Suvi-Anne Siimesmyivät – tosin ainoastaan Siimeksen allekirjoituksella – kymmenet tuhannet suomalaiset velkaorjiksi norjalaiselle pörssiyhtiölle? Liittyikö kauppaan salainen sitoumus siitä, että Suomen valtio ei heikennä Aktiv-Hansan saatavien arvoa velkoja anteeksiantavalla lainsäädännöllä viiteentoista vuoteen?
 • Norjalaisyhtiö teki saatavilla useiden miljardien eurojen voitot. Tästäkö syystä lamavelat anteeksiantava lainsäädäntö tuli voimaan vasta 2008? Miksi kuitenkaan kaikkia velallisia ei armahdettu, vaan Arsenal on edelleen joidenkin velallisisten kimpussa? Huhtasaari kysyy.
Arsenalin varauduttava jättikorvauksiin

Hänen mielestään prosessi on syytä perin pohjin tutkia, koska tuhansille velkavankeuden kokeneille perheille, myös perheiden lapsille, on jäänyt lähtemättömät arvet.
Velkaorjuuden vaikutukset heijastuvat perheisiin jo toisessa polvessa.
Huhtasaari ihmettelee, miksi Arsenal sai julistettua valtiontalouden tarkastusviraston raportin salaiseksi. Ministeri Siimes perusteli salausta sillä, että Arsenalille voi koitua vahinkoa julkistamisesta.
 • Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan korvauksiin kolmelletoista yksityiselle ihmiselle tai yritykselle. On todennäköistä, että raportista ilmeni ainoastaan jäävuoren huippu.
Ex-velallisten kiusaaminen jatkuu

Perustamisvaiheessa Arsenaliin siirrettiin noin 3 600 lainaa ja kesäkuuhun 1994 mennessä noin 34 000 lisää. Kaikkiaan Arsenaliin siirrettiin lähes 80 000 ongelmaluottoa, joista aiheutuneet luottotappiot korvattiin siirtäjäpankeille kansalaisten maksamista verovaroista katetulla noin 50 miljardin markan (8 miljardia euroa) pankkituella.
Miksi Arsenal jatkaa edelleen toimintaansa ja ex-velallisten kiusaamista? Onko kysymyksessä Arsenalin asianhoitajien henkilökohtaiset intressit? Valtiohan on jo omansa saanut. Vai eikö uskalleta paljastaa, että koko omaisuusyhtiö Arsenal perustettiinkin lähinnä suorittamaan uusi kansallinen pesänjako? Huhtasaari kysyy.
Arsenal toteutti häikäilemättömän yrittäjien omaisuuden realisoinnin. Omaisuuserät vaihtoivat omistajaa reilusti alle käyvän hinnan. Myös yrittäjien keskinäinen riippuvuus johti siihen, että yrityksiä kaatui myös välillisesti toimien seurauksena likviditeettikonkursseissa ja monet lainoja taanneet ystävät ja sukulaiset joutuivat maksumiehiksi ja osa on maksumiehinä vieläkin.
Huhtasaaren mielestä Suomen ei voida katsoa kuuluvan oikeusvaltioiden joukkoon ennen kuin Arsenalin koko toiminta on lopettu ja paperit läpivalaistu.
Huhtasaari: Pankkikriisin loppuselvittely aloitetaan nyt – ”Velkaorjuuden vaikutukset heijastuvat perheisiin jo toisessa polvessa”

0let maamme armahin Suomenmaa

08.03.2019 Siellä jossakin

Erkki AhoPS. Väärää politiikkaa Sipilän hallitus


Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ”ohituskaistaa” sosiaalipalveluihin – ministeriö pitää ongelmallisena

Ei päätä, ei häntää .... kirjoittaa kokoomuksen Raimo Ilaskivi
Erkin kommentti: Kokoomuslaiset itsekään eivät ymmärrä sisäministerin toilailuja.

Atte Kaleva: ISIS-palaajat eivät ole tervetulleita Suomeen, kokoomuslainen tutkija

Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

MIKSI KANSLIAPÄÄLLIKKÖ PÄIVI NERG VALEHTELEE?
Päivi "metiedetäänjokaisentausta" Nerg
Rikoslaki määrittelee maanpetoksen:
Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa
 1. liittyy vihollisen asevoimiin,
 2. osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,
 3. palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka
 4. ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,
on tuomittava maanpetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
Maanpetoksesta tuomitaan myös ulkomaalainen, joka tekee 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetun teon Suomessa oleskellessaan tai ollessaan valtakunnan palveluksessa.
Yritys on rangaistava.
Tämän pykälän 1 momentin 4 kohdassa tarkoitettuna vihollisen auttamisena ei pidetä sellaista miehityksen aikana suoritettua toimenpidettä, joka on ilmeisen tarpeellinen väestön elinolojen turvaamiseksi.
Maanpetos on teko, johon ei voida syyllistyä kuin poikkeusoloissa. Tämä rajoittaa rikoksen tunnusmerkistöä tuntuvasti. Huomattavaa on, että maanpetoksessa rikoksen muodostaa vihollisen puolella toimiminen. Tämä on tyypillistä kaikille maanpetosrikoksille: Niihin tarvitaan vieras valtio. Sen sijaan valtiopetosrikoksissa rikos kohdistuu yhteiskuntajärjestystä vastaan kotimaisin voimin.
Törkeä maanpetos on maanpetoksen törkeä tekomuoto, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään elinkautinen vankeusrangaistus. Maanpetoksen tekee törkeäksi se, että siinä
 1. aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi taikka
 2. muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa
ja rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rikoslain 2. luvun 14a. pykälässä määrätään lisärangaistukseksi maanpetoksesta vankeuteen tuomittavalle henkilölle sotilasarvon menettäminen. Määräys on otettu rikoslakiin jatkosodan aikana vuonna 1944 ja sen tarkoituksena on ollut estää rikoksesta tuomitun henkilön pääsy tärkeisiin sodan ajan tehtäviin.

JUHA SIPILÄ:
Tavoitteeni on ollut johtaa Suomea ja Keskustaa alkiolaisessa hengessä. Kaikkea tekemistä yhdistävänä arvona on ylisukupolvisuus. Se tarkoittaa työn tekemistä seuraavien sukupolvien, lasten ja lastenlasten hyväksi. Maa jätetään seuraaville sukupolville aiempaa paremmassa kunnossa. Tämän takia lähdin kahdeksan vuotta sitten mukaan politiikkaan.

Juha Sipilä Ylelle: ” Olen valmis nostamaan kehitysapua ja tuplaamaan pakolaiskiintiön”


Juha Sipilä ja hänen hallituksensa ovat unohtaneet köyhän asian. Sipilän hallitus on kurjistanut köyhällistön elämään ja kurittanut puolustuskyvyttömiä heikompiosaisia eläkeläisiä, sairaita, vanhuksia, opiskelijoita, työttömiä. Mielestäni se ei ole alkiolaista politiikkaa. Oman maan kansalaiset ovat jääneet omassa maassaan toisen luokan kansalaisiksi kun on suosittu maahantunkeutujia.

Miksi hallitus ei ole huolehtinut oman maan kansalaisista?

SEURAAVAN hallituksen tulisi sopeuttaa julkista taloutta vähintään kahdella miljardilla eurolla, valtiovarainministeriö linjaa maanantaina julkistetussa virkamiespuheenvuorossaan.Sopeutukset tarkoittavat menoleikkauksia ja veronkiristyksiä, mutta jälkimmäisiä on puheenvuoron mukaan mahdollista tehdä vain ”hyvin rajallisesti”.Ministeriön esittämä sopeutustarve on neljä miljardia euroa pienempi kuin vuoden 2015 eduskuntavaalien alla, mutta silti merkittävä.
Valtiovarain­ministeriöltä tyly viesti: Tulevan hallituksen on leikattava julkisia menoja lähes 2 miljardia, kestävyysvaje ei ole sulanut hallituskaudella

Erkin kommentti: Minun ohjelmaesitykseni on tämä:
1.Valtion on lopetettava yritystuet ja poistetaan ne sitä mukaan kuin se on mahdollista. Yritystukiin uppoaa jopa 8–9 miljardia vuodessa ja verotukiin 27 miljardia euroa. Analyysi: Valtio syytää miljoonia risteilyihin ja tuulimyllyihin – 8 syytä, miksi poliitikot eivät uskalla kajota yritystukiin
Järkevöitetään Eu-tukien käyttö ja hankerahojen käyttö tai poistetaan ne kokonaan. Virkamiehiä on kymmmeniätuhansia liikaa. Siksi valtion ja kuntien hallinnon rationalisointi on välttämätöntä. Maakuntauudistuksesta luovutaan.

2. Maahanmuuton kustannukset alas. Sipilän hallitus on käyttänyt ns. pakolasiin Suomessa hallituskautensa aikana n. 10 miljardia. Kaikki maahantunketujat , jotka ovat syyllistynnet rikoksiin laitetaan Venäjältä vuokrattaviin vankiloihin kärsimään rangaistusta eikä heillä ole sen jälkeen paluumahdollisuutta Suomeen. Palautetaan kaikki maahantunkeutujat joilla ei ole työtä eivätkä he pysty elättämään itseään ja perhettään EU-tuomioistuimen päätöksen mukaisesti ensimmäiseen EU-maahan. Siis sosiaaliavun turvin elävät maahantunketujat poistetaan Suomesta. Näin pakolaiskulut vähenevät merkittävästi.Professorilta tyly reaktio maahanmuuttoraporttiin: ”Tyhmintä, mitä valtionhallinto voi alamaisilleen kertoa”

3.Suoritetaan oikeushallinnon uudistus. Perustetaan perustuslakituomioistuin. Kaikissa muissa maissa on perustuslakituomioistuin, mutta ei Suomessa. Perustuslakituomioistuin https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin . Lakkautetaan laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus. Jäljellä jäisi kihlakunnan oikeus, hovioikeus ja perustuslakituomioistuin. Uudistetaan ja kehitetään poliisihallintoa. Kehittäminen tarkoittaa hallinnon järkeistämistä. Lisätään poliisivirkoja 900 vuoteen 2022 mennessä.

  4.Lakkautetaan väliportaan hallinto eli aluehallintovirastot ja maakuntahallinnot. Perustetaan kuntien välisiä toimialakohtaisia yhteishallintoalueita. Lopetetaan SOTE-sekoilu ja palkataan terveyskeskuksiin valtion tuella 1000 uutta lääkärinvirkaa. Soten valmistelu aloitetaan alusta ja oikeasta päästä eli asiakkaan tarpeista.

  5.Nostetaan pienempien eläkkeensaajien eläkkeitä vähintääkin sadalla eurolla kuukaudessa. Nostetaan ulosoton suojarajaa 100 eurolla ja lopetaan yksityinen perintätoiminta ja pikapankkitoiminta. Hoitajamitoituksessa otetaan tarkat määräykset käyttöön ja varmistetaan vanhusten tehokas hoito. Vanhusten huoltoa ja lastenhuoltoa ei saa yksityistää, sillä vanhukset ja lapset eivät saa olla rahastuksen kohteena.

  6.Yritystoiminnan rahoitusta helpotetaan valtion takauksilla.

  7. Elintärkeän valtion omaisuuden myynti estetään

  8.Maanmyynti ulkomaisille estetään jos maanmyynnin katsotaan uhkaavan Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.

  9. Panostetaan kansalaisten liikuntaharrastukseen ja ympärivuotisiin urheilukouluihin. Panostetaan tervellisiin elintapoihin ja terveelliseen ruokaan. Terve ihminen on tuottava ja tehokas. Sosiaalikulut säästyy kun ihmiset elävät terveellisesti.

  10. Suomen valtio korvaa 1990-luvun pankkikriisin uhreille ja heidän omaisilleen aiheuttamansa taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset. Suomen valtio asettaa pankkikriisin aiheuttajat ja valtiopetokseen syyllistyneet oikeudelliseen ja taloudelliseen vastuuseen teoistaan.
11.Estetään veronkierto. Lopetetaan veroparatiisien käyttö. Hallintarekisterin käyttö tuntemattomana estetään ja vakuuskuorien käyttö lopetetaan.

12.Lopetetaan yksityiset perintätoimistot ja pikapankkitoiminta.

Kalajoki

Kalajoen seurakunnan kappalaisen virkaa ovat hakuajan puitteissa hakeneet Siikalatvan seurakuntapastori Petri Kasari, Tornion kappalainen Jarkko Kuusisto, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen viestintäpäällikkö ja vs. kustannuspäällikkö Olli Lohi sekä Viitasaaren seurakuntapastori Sami Siltanen.Seuraavaksi Oulun hiippakunnan tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden ja antaa lausunnon hakijoista.Kalajoen kirkkoneuvosto valitsee haastateltavat ja järjestää haastattelun. Lopullisen valinnan tekee kirkkovaltuusto ja virkamääräyksen antaa tuomiokapituli.Neljä hakijaa Kalajoen kappalaiseksi

Tutustu ja tienaa Attendon hoivakodissa, Attendo Oy, Tutustu työelämään ja tienaa - kesätyökampanja nuorille, Kalajoki
Attendo haluaa olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä, ja olemme käynnistäneet 15-18-vuotiaille nuorille suunnatun kesätyökampanjan! Tarjoamme kesätyöpaikkoja Attendon hoiva- ja palvelukodeissa kesä-, heinä- ja elokuun aikana.Työhön kuuluu mm. järjestää erilaisia toimintatuokioita, kuten ulkoilua, musiikkia ja pelaamista talon asukkaille. Toimintatuokioiden sisältöön voit vaikuttaa itse omien harrastustesi tai kiinnostuksesi kohteiden mukaan. Lisäksi työhön sisältyy muita yksikön johtajan määrittämiä avustavia tehtäviä, joilla tutustut hoiva- tai palvelukodin arkeen.Työsuhde tehdään kahdeksi viikoksi. Työaika on 6h / pv ja se sijoittuu klo 8-18 välille. Emme vaadi aikaisempaa työkokemusta, vaan meille tärkeää on hyvä työmotivaatio, loistava asenne sekä halu oppia uutta. "Tutustu työelämään ja tienaa 2019" - mallin mukaisesti kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan palkkana 350 euroa.Tarjoamme sinulle mahdollisuuden omakohtaiseen kokemukseen työelämästä ja sen pelisäännöistä, sekä tilaisuuden tutustua monipuolisiin hoiva-alan tehtäviin ja hankkimaan arvokasta työkokemusta!Valitettavasti emme pysty vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin. Rekrytointitilaisuus tullaan järjestämään osalle valittuja ryhmähaastattelun muodossa hoivakodissa, jonne olet hakenut, aikavälillä 22.4 - 30.4.2019. Ryhmähaastattelun yhteydessä sinulla on mahdollisuus kysymyksiin.
WWW-osoite:
Yhteystiedot:
Valitettavasti emme pysty vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin. Rekrytointitilaisuus tullaan järjestämään osalle valittuja ryhmähaastattelun muodossa hakemaasi hoivakotiin. Ryhmähaastattelun yhteydessä sinulla on mahdollisuus kysymyksiin.
Työpaikan osoite:
Markkinatie 14, 85100 KALAJOKI
Palkkaus:
350,00
Työ alkaa:
Sop. mukaan kesä- elokuun aikana
Työaika:
osapäivätyö
Työn kesto:
11 pv - 1 kk
Haku päättyy:
08.04.2019
Jätä hakemus:
Ilmoitus jätetty:
07.03.2019

Alueuutiset

Suomi nousi vaisun alun jälkeen kymmenenneksi, kun ampumahiihdon MM-kisat Ruotsin Östersundissa avattiin torstai-iltana sekaviestillä. Eroa kärkeen kertyi vajaat kolme minuuttia.Suomen joukkueen muodostivat Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Joukkue selvitti kisan ilman sakkokierroksia. Varapatruunoita tarvittiin viisi.Lehtosen avausosuuden jälkeen Suomi oli 21:s yli kaksi minuuttia kärjestä. Mäkäräinen nosti Suomen osuudellaan 13:nneksi 1.44 minuuttia kärjestä jääneenä.
Haapajärven Kiilojen Seppälä selvitti osuutensa ilman sakkokierroksia ja käytti yhden varapatruunan pystypaikalla. Seppälä nosti osuudellaan Suomen kahdeksanneksi. Eroa kärkeen oli 2.28 minuuttia. Seppälä oli osuutensa viidenneksi nopein: haapajärvinen hävisi osuuden nopeimmalle Johannes Thinges Bölle 39,7 sekuntia.Suomi kymmenes ampumahiihdon sekaviestissä – Tero Seppälä onnistui kolmannella osuudella

Kotimaan uutiset

Pääministeri Juha Sipilä pyysi hallituksensa eroa tasavallan presidentiltä perjantaina Mäntyniemessä.Suomessa koettiin historiallinen hetki, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pyysi hallituksen eroa tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä perjantaina Mäntyniemessä. Sauli Niinistö saapui tilaisuuteen keppien kanssa.– Hyväksyn eronpyyntönne. Samalla pyydän että hallitus jatkaisi toimitusministeristönä kunnes uusi hallitus on nimitetty, Niinistö sanoi.Juha Sipilä pyysi hallituksensa eroa presidentiltä: ”Hyväksyn eronpyyntönne”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on hyväksynyt Juha Sipilän hallituksen eron.
Niinistö hyväksyi pääministeri Sipilän (kesk) jättämän eronpyynnön perjantaina Mäntyniemessä.Presidentti kävi hiljattain lonkkaleikkauksessa ja käytti kyynärsauvoja.Aiemmin aamulla kävi ilmi, ettei sote-uudistus valmistu tämän hallituskauden aikana. Dramaattinen aamupäivä Mäntyniemessä – katso kuvat Sauli Niinistön ja Juha Sipilän kohtaamisesta

Pääministeri Juha Sipilä jätti hallituksen eronpyynnön presidentille, ja hallitus jatkaa toimitusministeriönä. Näet hallituksen tiedotustilaisuuden jutun kuvaa klikkaamalla
Sote kaatoi hallituksen – Pääministeri Sipilä: Edellytyksiä etenemiselle ei ole, se on minulle valtava pettymys

Pääministeri Sipilä jätti hallituksen eroanomuksen, jonka presidentti Niinistö hyväksyi. Hallitus jatkaa toimitusministeristönä.
Hallitus on eronnut, Orpo saapui kokoomuksen ryhmäkokoukseen: "Palataan asiaan" – Yle seuraa hetki hetkeltä

Sote-uudistus ei valmistu tämän hallituskauden aikana.Pääministeri Juha Sipilän hallitus on eronnut. Tasavallan presidentti Sauli Niinistöhyväksyi eronpyynnön perjantaina.Sipilä piti sen jälkeen tiedotustilaisuuden Kesärannassa. Hän kuvaili sote-uudistuksen kaatumista ”valtavaksi pettymykseksi”.Aiemmin tänään kerrottiin, että sote-uudistus ei valmistu tämän hallituskauden aikana. Perustuslakivaliokunta on lopettanut maakuntalakien tekemisen, kertovat Ylen lähteet.
Hallitus erosi, Sipilä: Soten kaatuminen ”valtava pettymys” – IS seuraa historiallista päivää hetki hetkeltä

Pääministeri Juha Sipilä pyysi hallituksen eroa tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä tänään Mäntyniemessä kello 10.Tämän jälkeen pääministeri piti tiedotustilaisuuden Kesärannassa hieman ennen kello yhtätoista.Iltalehti seuraa dramaattisen päivän käänteitä hetki hetkeltä.Hallitus kaatui Sipilän henkilökohtaisen päätöksen myötä: "Valtava pettymys” – IL seuraa hetki hetkeltä

Eduskunnan puhemiesneuvosto kokoontui kuoppaamaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen tärkeimmän uudistushankkeen, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen (sote) ja siihen liittyvän maakuntauudistuksen.
IL seuraa dramaattista päivää eduskunnassa: Hallitus kaatui, sote-uudistus kuopattu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää EU-huippukokouksen tulosta epäonnistuneena, muttei yllätyksellisenä.Päätös oli sellainen, mitä se ei missään nimessä olisi saanut olla. Yhteisvastuun edistäminen, pankkiunionin perustaminen ja se, että vakuusmekanismista aletaan käydä velkakirjakauppaa, tietää suomalaisille lisää maksettavaa entisten lisäksi. Tämä ei edes vielä auta tähän kriisiin, koska tämä on euron kriisi, kilpailukykykriisi ja nämä lääkkeet ovat vääriä, Soini totesi MTV3 Uutisten haastattelussaSoini: Jos ihmiset tietäisivät Suomen sitoumuksista enemmän, syntyisi kapina
Erkin kommentti: Poliisin on selvitettävä onko ylitetty toimivaltuuksia ja onko vahingoitettu suomalaisten veronmaksajien etua

Viranomaiset vakuuttavat olevansa valmiita vierastaistelijoiden mahdolliseen paluuseen – "Palaajien määrät toistaiseksi paljon luultua pienempiä"

Eduskunnassa ihmeteltiin torstaina, miksi hallitus haluaa entisestään lisätä hoitoalan työntekijöiden kuormitusta laajentamalla niin sanotun jaksotyön käyttöalaa. Asian nosti kyselytunnilla esiin oppositiopuolue sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.
Rinne kyseli puheenvuorossaan valtiovarainministeri Petteri Orpolta (kok), miten hallitus pyrkisi parantamaan hoitoalan työolosuhteita.”Kuin kruunuksi tähän surulliseen tarinaan te olette nyt työaikalain kautta kurittamassa hoitajia työaikalain muutoksella, jonka myötä yhä useamman hoitajan, hoiva-alan ammattilaisen, työvuoroja voidaan pidentää ja lepoaikaa lyhentää. Näin hoitajien entisestään raskas kuormitus kasvaa. Arvoisa ministeri Orpo, menikö tämä nyt väärinpäin”, Rinne kysyi.”Te kuritatte hoitajia lisää? Menikö tämä nyt väärin, Orpo?” – Jaksotyön lisäys ihmetytti eduskunnassa

Attendon Jalava-hoivakodissa toimi laatuvastaavana henkilö, jolla ei ollut hoiva-alan koulutusta. Henkilö oli Joroisissa Etelä-Savossa sijaitsevan hoivakodin silloisen johtajan sukulainen, jonka johtaja oli itse nimittänyt tehtävään. Attendo kertoi asiasta vastauksessaan, jonka antoi 22. helmikuuta Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) selvityspyyntöön Jalavan tilanteesta. Avi teki selvityspyynnön havaittuaan hoivakodin toiminnassa puutteita.Vastauksen mukaan yritys nimeää yksikön uudeksi laatuvastaavaksi hoiva-alan koulutuksen saaneen henkilön. Attendo on myös vaihtanut hoivakodin johtajan, mistä on aiemmin kerrottu julkisuudessa.Jalava-hoivakodin johtaja nimitti yksikön laatuvastaavaksi sukulaisensa, jolla ei ole alan koulutusta

Kyselyn tulos on tyly. Hallitus suosii metsien hakkuuta, pihistelee luonnon suojelussa ja luonto osoittaa kuolemisen merkkejä, asiantuntijat sanovat kyselyssämme.
Kysyimme tutkijoista ja virkamiehistä koostuvalta Luontopaneelilta arviota siitä, kuinka Juha Sipilän hallitus on onnistunut taistelemaan Suomen luonnon köyhtymistä vastaan. Halusimme tietää, millaisen päättötodistuksen luonnon elinvoimaisuuden asiantuntijat antavat pian neljä vuotta toimineelle hallitukselle.Ylen kysely: Hallitus saa surkean “päättötodistuksen” luonnon huippututkijoilta – “Metsien hakkuu rajattava lajiston kannalta kestäväksi"

Soten päälle ripotellaan tuhkaa ja pääministeri Juha Sipilä päätti lähteä. Vaaleihin on viisi viikkoa aikaa. Tässä on 6 syytä, miksi sote kaatui ja hallitus erosi: "Billnäsin tuolia ei rakenneta Ikean jakkarasta"

Ulkomaan uutiset

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on tuomittu 47 kuukauden vankeuteen talousrikoksista. Manafort oli aiemmin todettu syylliseksi useisiin vero- ja pankkirikoksiin.Vajaan neljän vuoden tuomiota voidaan pitää lievänä, sillä Manafortia uskottiin voivan odottaa jopa yli 20 vuoden vankeus.
Oikeuden istunnossa ennen tuomion julistamista Manafort kiitti tuomaria reilusta oikeudenkäynnistä ja pyysi tältä armoa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Manafort ei ilmaissut katumusta teoistaan mutta korosti sitä, kuinka vaikea oikeudenkäynti on ollut hänelle ja hänen perheelleen.
Trumpin ex-kampanjapäällikölle lähes neljän vuoden vankeustuomio – saapui oikeuteen pyörätuolissa

Talousuutiset

Liikenne- ja viestintäministeriö on kommentoinut taksialalla heinäkuussa tapahtuneen kilpailun vapautumisen jälkeen havaittuja muutoksia.Tilastokeskuksen ylläpitämän taksimatkojen hintaindeksin mukaan hinnat ovat viime kuukausina nousseet.Helsingin Sanomat uutisoi

hintatiedoista keskiviikkona.Taksimatkojen hinnat ovat koko maassa pysyneet pääosin ennallaan, mutta nousseet Uudellamaalla 14 prosenttia viime kesäkuuhun verrattuna.Miksi taksien hinnat ovat nousseet, eikö kilpailu toimi? Näin ministeriö vastaa


EU-komissio epäilee pakkausyhtiö Huhtamäen saaneen Luxemburgissa liian hyviä veroetuja. Komissio kertoo aloittavansa perusteellisen tutkinnan, jossa arvioidaan onko kohtelu ollut vastoin EU:n valtiontukisääntöjä eli onko Huhtamäki saanut kohtuutonta etua.
Komission virallinen tutkinta koskee kolmea Luxemburgin Huhtaluxille antamaa veropäätöstä vuosilta 2009, 2012 ja 2013. Huhtalux on osa Huhtamäki-konsernia ja hoitaa konsernin sisäistä rahoitustoimintaa.Vuoden 2009 veropäätös tuli ilmi tutkivien toimittajien Luxleaks-tutkimuksessa.
Suomalaisyhtiön epäillään saaneen Luxemburgilta liian höveleitä veroetuja – komissio aloittaa perusteellisen tutkinnan

Helsingin ja Tallinnan välinen yksityinen tunnelihanke on saanut alustavan miljardien eurojen rahoituksen Kiinasta.
Kiinasta miljardipotti Helsingin ja Tallinnan väliselle tunnelille

Urheilu-uutiset

Suomi oli ampumahiihdon MM-kisoissa avauspäivän sekaviestissä kymmenes. Sekaviestin voittoa juhli Norja, Saksa sai hopeaa jääden voittajasta 13 sekuntia. Kolmas oli Italia.
Suomen joukkue lähti ladulle järjestyksessä: Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo. Sekaviestin ensimmäisellä osuudella Lehtonen toi Suomen vaihtoon sijalla 21, yli kaksi minuuttia kärjestä. Toisella osuudella Mäkäräinen nosti Suomen sijalle 13. ja kuroi eroa kärkeen 18 sekuntia. Mäkäräinen piti osuudellaan kolmanneksi nopeinta vauhtia. Kolmannella osuudella yhden varapatruunan käyttänyt Tero Seppälä sai nostettua Suomen sijoituksen 8:nneksi. Seppälä oli osuutensa viidenneksi nopein. Eroa Norjaan viimeisessä vaihdossa oli kaksi ja puoli minuuttia.
Hiidensalo toi Suomen maaliin sijalla 10. Suomi jäi Norjasta lopulta kaksi minuuttia ja 53 sekuntia.Norja vei ampumahiihdon MM-kisojen avausmatkan – Suomi sekaviestin kymmenes

Urheilulääkäri Mark Schmidt vuokrasi Airbnb-asunnon Lillehammerista maailmancup-viikonlopuksi marraskuun lopussa. Useat vieraat pihamaalla herättivät vuokranantajan huomion. NRK: Doping-lääkäri kiersi hiihdon maailmancupissa – asunnolla rampanneet vieraat saivat lillehammerilaisen vuokraemännän tekemään ilmoituksen antidoping-järjestölle

Seefeldin MM-ratsiassa kiinni otettu dopinglääkäri Mark Schmidt kävi Kuusamon Rukalla maastohiihdon maailmancupin aikaan, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo uusia tietoja Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalin pääpiruksi nimetyn saksalaislääkärin Mark Schmidtin liikkeistä.
NRK: Dopinglääkäri Mark Schmidt vieraili Kuusamon Rukan maailmancupissa alkutalvesta

Maailmalla tapahtuu

Liperissä kuorma-auton ja henkilöauton törmäyksessä vakavasti loukkaantunut nainen on menehtynyt sairaalassa.Pohjois-Karjalan rajavartioston varusmiestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä palvelurikoksesta.
Liperin kolarissa loukkaantunut nainen menehtyi sairaalassa – varusmies ajoi kuorma-autolla STOP-merkin takaa eteen

Yle Areena

Ihmisoikeuksia loukkaavat maat megatapahtumien järjestäjinä. Studiossa vieraana urheilutoimittaja Vesa Rantanen. Sote-notifikaatio ja kabinettikuhinat. Viron vaalit. Juontajina koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius. #noinviikonstudio
Look away: Qatarin kisat

Perustuslakivaliokunnan asiantuntijat ja kaiken maailman dosentit. Anne Berner hyppää ruotsalaiseen pankkiin. Katolisen kirkon nollatoleranssi. Vieraana studiossa mediatutkija Anu Koivunen. Juontajina koomikot Eeva Vekki ja Anders Helenius.
Miehet jotka vihaavat asiantuntijoita

Millainen on suomalainen murha? Ohjelmassa selvitetään myös miten henkirikosten tutkimus on kehittynyt ja millainen on suomalainen seksuaalimurhaaja.
Pieni johdanto murhaan

Kyllikki Saaren murha puhuttaa yhä. Saari oli 17-vuotias isojokelainen tyttö, joka surmattiin 17. 5. 1953. Åke Lindman kertoo Kyllikki Saaren tarinan.
Kyllikki Saari - musta sirkus

Geenejä vai elintapoja, miksi lihomme? Rasvakudos on älykästä ja tunnesyöminen lohduttaa. Katja Kalliolle tehtiin lihavuusleikkaus. Bloggaaja Veera Korhonen kannustaa kehohyväksyntään.
Lihavuus

Mikrobistomme köyhtyy, siinäkö syy yleistyviin suolistosairauksiin? 19-vuotias Maija Hietto sairastaa tulehduksellista suolistosairautta, Crohnin tautia. Sauli Suominen totuttelee avanneleikkauksen jälkeiseen elämään. Ulosteensiirroista kakkakapseleihin - hoidot kehittyvät.
Suoliston armoilla

Miten välttää terveydelle vaarallisia kemikaaleja? Jennillä ja Aapolla oli kotinaan unelmien talo, kunnes kävi ilmi että siinä oli homeongelma. Noora Shinglerin intohimona on välttää turhia kemikaaleja, miten se onnistuu?
Kemikaalivaara

Youtube-videot

Laura Huhtasaaren erinomainen puhe (Eduskunta 19.6.2017)

Mielipiteet

Pääministeri Juha Sipilän päätös on keskustan viimeinen epätoivoinen yritys välttyä karmaisevalta vaalitappiolta, kirjoittaa politiikan toimittaja Matti Koivisto.
Analyysi: Tulos tai ulos – Sipilällä ei ollut enää mitään menetettävää

Onneksi olkoon Antti Rinne, Sdp! Kun tai jos sinusta tulee pääministeri, saat soten heti silmillesi – eikä mikään ole muuttunut, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
PÄÄMINISTERI Juha Sipilä (kesk) marssi siis kuukausi ennen vaaleja presidentin luo ja jätti hallituksensa eroilmoituksen.Kommentti: Ruma loppu sotelle – mutta tästä vasta sote-sota alkaakin!

Opppositiopoliitikot ovat ottaneet Twitterissä tiukasti kantaa tietoon hallituksen eroon ja soten kaatumiseen.Tieto soten ja hallituksen kaatumisesta näkyi välittömästi Twitterissä. Sanoja ei säästelty, kun lukuisat poliitikot kertoivat mielipiteensä viimeisimmistä käänteistä.”Ahne sulle-mulle -valtapeli päättyi seinään” – Soten ja hallituksen kaatuminen kohahdutti Twitterissä
Kotimaan matkailu

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto on mielenkiintoinen kokonaisuus Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Satakunnan rajamailla. Kansallispuisto on maisemaltaan selkeästi kaksijakoinen. Maisemaa hallitsevat kuivan karut mänty-valtaiset kankaat sekä lukuisat laajat ja avoimet nevat, joista merkittävin on Kauhaneva.
Puisto soveltuu lyhyisiin luontoretkiin. Retkeilijää palvelee Kauhalammin kiertävä noin 2 km:n pituinen pitkospuulenkki. Lintujen ja maisemien tarkkailua varten lammen pohjoispuolella, suon reunalla, on luontotorni.
Kauhanevan-Pohjankankaan Kansallispuisto
Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto

Kansallispuistot tutuiksi - Videokooste kansallispuistoista

Kansallispuistot tutuiksi - Videokooste kansallispuistoista

Ulkomaan matkailu

England's Cornwall

BRITAIN beautiful coast of Cornwall (hd-video)

Top 10 places to visit in Cornwall

The best of Cornwall. Amazing views, places and beaches.Holiday 2015.UK

Musiikki

Reijo Kallio - Suvivalssi

Reijo Kallio-Yksinäinen

Reijo Kallio - Erehdyin kerran

Loppukevennykset

Iltalehti kävi läpi Suomen kaikkien luterilaisten hiippakuntien ratkaisut papeista tehdyistä kanteluista vuodelta 2018 ja tammikuulta 2019. Yhteensä kanteluita käsiteltiin 46.
Suuri osa kanteluista koski pappeja, jotka ovat ilmoittaneet vihkivänsä samaa sukupuolta olevia pareja. Maaliskuussa vuonna 2017 voimaan tullut avioliittolain muutos, joka mahdollisti samaa sukupuolta olevien vihkimisen avioliittoon, ei ole muuttanut kirkon kantaa. Piispojen ohjeistus on ollut, että pappien ei pidä vihkiä avioliittoon samaa sukupuolta olevia eikä toimittaa heidän avioliittojensa siunauksia. Osa samaa homopareja vihkineistä papeista on saanut hiippakunnaltaan kirjallisen varoituksen.Kirkkoherra tyhjensi ehtoollismaljan, heilutteli Maon punaista kirjaa ja nukahti kesken kastejuhlan - IL selvitti, miten papit törttöilevät

pääministerin kyselytunti 3

Kokonaista 100 markkaa

Kuntoilu

15 MIN TOTAL CORE/AB WORKOUT (At Home No Equipment)

No Equipment Upper Body Workout for Great Arms, Shoulders and Upper Back

6 Pack or Bust Abs and Obliques Workout - 6 Pack Abs Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 140 / 78, pulssi 52 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /1030 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 7/262 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Terveellinen ruoka

Top 10 Healthiest Vegetables

Top 10 Magnesium Rich Foods

7 Herbs That Lower Your Blood Pressure Naturally

Top 10 Fruits Low In Sugar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti