keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

KE 13.03.2019 Maahanmuuttoasia on saatava pysyvästi kuntoon. Kokoomuksen,vihreiden, Vasemmistoliiton ja SDP:n linja on vaarallinen suomalaisten turvallisuudelle.
Halla-Ahon haastattelu Ylellä

Tuoreimman Yle gallupin mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut jo 13,3 prosenttiin. Erikoistutkija Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, että puolueen kannatus voi vielä nousta tästäkin.Uutissuomalaisen haastattelussa Karimäki sanoo, että suurin kasvupotentiaali on muun muassa heissä, jotka ovat epävarmoja äänestämisestään.Perussuomalaisten käyttämä taktiikkaa tuo Karimäen mieleen vuoden 2011 jytky-vaalivoiton. Puolueen suosio perustuu hänen mukaansa kriittiseen maahanmuuttopoliittiseen linjaan.– Se on hyvin yksiselitteinen ja helposti ymmärrettävä. Sitä ei tarvitse tulkita, mitä mieltä puolue on.USU: Tutkija uskoo perussuomalaisen kannatuksen jatkavan nousuaan – vertaa tilannetta vuoden 2011 jytkyyn

Tutkija povaa perussuomalaisille selkeää nostetta – Vastustajien mielestä puolue vain heittelee populistisia ratkaisuja vaikeisiin ongelmiin

Miksi suurten yritystukien saajan annetaan viedä työpaikat Kiinaan?

From: Erkki Aho
Sent: Wednesday, March 13, 2019 7:17 AM
To: kyosti.karvonen@kaleva.fi ; oulu@yle.fi ; kokkola@yle.fi ; seppo.kangas@kalajokilaakso.fi ; tiina.ojutkangas@kpk.fi
Cc: jukka.anias@kpk.fi
Subject: journalistiset ohjeet mitä maailmassa tapahtuu

From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, March 12, 2019 12:02 PM
To: merja.yla-anttila@yle.fi ; kaius.niemi@hs.fi ; antero.mukka@hs.fi ; tapio.sadeoja@iltasanomat.fi ; ulla.appelsin@iltasanomat.fi ; erja.ylajarvi@iltalehti.fi ; perttu.kauppinen@iltalehti.fi ; matti.posio@lannenmedia.fi ; jussi.orell@lannenmedia.fi ; marjo.oikarinen@lannenmedia.fi
Subject: journalistiset ohjeet mitä maailmassa tapahtuu

Arvoisat tiedotusalan ammattilaiset

Ylen päätoimittaja Merja Ylä-Anttila merja.yla-anttila@yle.fi
Helsingin Sanomat vastaava päätoimittaja Kauis Niemi kaius.niemi@hs.fi
Helsingin Sanomat päätoimittaja Antero Mukka antero.mukka@hs.fi
Iltasanomat vastava päätoimittaja Tapio Sadeoja tapio.sadeoja@iltasanomat.fi
Iltasanomat päätoimittaja Ulla Appelsin ulla.appelsin@iltasanomat.fi
Iltalehti vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi erja.ylajarvi@iltalehti.fi
Iltalehti uutispäätoimittaja Perttu Kauppinen perttu.kauppinen@iltalehti.fi
Lännen Media päätoimittaja Matti Posio matti.posio@lannenmedia.fi
Lännen Media uutishuoneen päällikkö Jussi Orell jussi.orell@lannenmedia.fi
Lännen Media uutiset Marjo Oikarinen marjo.oikarinen@lannenmedia.fi

Muistutan teitä journalististen ohjeiden noudattamisesta

Journalistiset ohjeet

1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Valtiopetos on tosiasia

SSP-sopimus

Koiviston konklaavi
Pankkikriisi

Oikeuslaitoksen ja poliisin rikollinen toiminta

Pyydän, että ryhdytte noudattamaan journalistisia ohjeita.

Siellä jossakin 12.03.2019
Erkki Aho

Suomen ryöstö

Lauran viesti suomalaisille

Suomalaisuus Kuin Kirosana - Olli Immonen | Dosentti

Politiikkapäiväkirjat #1 Mielipiteenvapaus uhattuna
Esko Seppänen:

Pyhitetty olkoon raha!

Huomioni herätti Arvopaperi-lehden iso otsikko: ”Helsingin pörssin osinkotuotto on nykyään Euroopan paras.”
Ollaan siis jossakin asiassa Euroopan parhaita, tai tarkemmin sanottuna: jotkut meistä ovat.
Meillä täällä osinkojen Luvatussa maassa näitä meidän jotkuja eli yritysten omistajia paapotaan syöttämällä heille pörssiyhtiöiden jättiosinkoja. Ottajat ottavat ja syövät kakun päältä kerman pois. Rahojaan he käyttävät nuukasti investointeihin, jotka palvelisivat työtä ja toimeentuloa. Tuloerot kasvavat, vaikka Helsingin Sanomat on asiasta eri mieltä.
Kansanedustajat eivät voi vaikuttaa siihen talouspolitiikkaan, jota kutsutaan rahapolitiikaksi. Siihen on Euroopan keskuspankilla (EKP) monopoli, yksinteko-oikeus. Rahapolitiikka on täysin demokratian ulottumattomissa.
Entisaikaan rahaa luotiin tyhjästä ns. setelirahoituksella: painettiin tonnikaupalla (tässä se on painomitta) vastikkeettomia ja vakuudettomia seteleitä. Setelirahoitus oli monia vuosikymmeniä taloudellista myrkkyä, jota mikään maa ei tohtinut juoda. EKP rikkoi sen konsensuksen ja rupesi jakamaan talouteen tyhjästä luotua bittirahaa. Sitä on laskettu liikkeelle runsaat 2 500 000 000 000 euroa käytettäväksi pankkien keinotteluun ja Emun jäsenmaiden velanhoitoon. Luku on oikein: 2,5 biljoonaa euroa. Yhdessä biljoonassa on 12 nollaa.
Rahan pihtisynnytys vastoin kaikkia taloustieteen opetuksia on tehty lisäämällä sama määrä rahaa EKP:n taseen molemmille puolille. Rahan tuottaminen tyhjästä on niin helppoa, että lapsikin sítä osaisi tehdä.
Suomen valtionvelasta (105 miljardia euroa) on 28 miljardia velkaa Suomen Pankille, joka on EKP:n haarakonttori ja tyhjästä luodun rahan antolainaaja.
Bittirahabiljoonien tuotannon seuraus on uusi pankkikriisi, jossa kansa pannaan maksamaan jälkikäteen hinta nykyiselle politiikalle. Kuplan puhkeaminen odotuttaa kuitenkin itseään siihen asti, kun rahan tuominen markkinoille loppuu. Silloin huomataan, että pääomamarkkinoiden inflaatio (kansantaloustiede ei tunne sitäkään käsitettä) on iskenyt rahatuotteiden hintaan ja keskeyttänyt taloudellisen kasvun.
Rahan kierrättämisestä markkinoilla vastaa maailman suurin rikollisjärjestö: pankit. Niiden johtavat banksterit ovat ahneuden mannekiineja, jotka ovat yhteiskunnallisesti vaarallisia markkinoiden helppoheikkejä.
Se näkemys, että pankit ovat rikollisjärjestöjä, perustuu siihen laittomuuteen, josta valtiot ovat määränneet maailman suurimmille pankeille kuluneiden kymmenen vuoden aikana 320 000 000 000 dollarin sakot. Viimeistään ensi vuonna sakkojen yhteismäärä ylittää 400 miljardia.
Näissä olosuhteissa Suomessa etsitään kaiken aikaa vain leikkauksia hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen tarpeisiin ikään kuin rahan vähyys parantaisi ihmisten sosiaalista vointia.
Miten olisi, jos leikkausten ja veronalennusten sijasta uusi hallitusvalta pyrkisikin lisäämään valtion tuloja?
Siihen tarjoaa mahdollisuuden veropolitiikka, jolla suljetaan verojänisten käyttämät porsaanreiät niin että laiska raha ei livahda verottamattomana ulkomaille.
Kun Helsingin pörssin osinkotuotto on Euroopan paras, hyvä on myös pörssin ulkopuolisten listaamattomien yritysten osinko tuotto.
Nämä yhtiöt maksoivat vuonna 2017 osinkoja omistajilleen 2 535 miljoonaa euroa. He saivat nämä osinkonsa suurelta osin verottomasti, kun 63 prosenttia listaamattomien yritysten osingoista oli täysin verovapaata.
Myyntivoittojen tilastoissa ei näy se, että tämän alakanttiin lasketun 4 549 miljoonan euron tulopotin saajat voivat ensin vähentää 20 % tai 40 % ns. hankintameno-olettamana ja vasta sitten alkaa verotus.
Kun Suomen valtio yksityisti Paavo Lipposen hallituksen aikana suomalaista kansallisomaisuutta, osakkeiden ohella niissä kaupoissa myytiin ostajille myös yhtiöiden maksamat osingot.
Euroopan parhaan osinkotuoton maasta, siis Suomesta, oli ulkomaisille sijoittajille halpaa viedä osinkotuotot maasta ulos. Kokonaan verottomia olivat Isoon-Britanniaan ja Irlantiin menneet osingot ja 15 prosentin lähdeverolla osinkonsa saivat Belgian, Espanjan, Hollannin, Kanadan, Norjan, Ruotsin, Saksan ja Yhdysvaltojen ja monen muunkin maan kapitalistit.
Sillä tavalla Suomen valtio menetti yksityistettyjen yhtiöiden osingot kahteen kertaan: ensin omia osinkotuloinaan ja sitten menetettyinä osinkoveroina.
Herraa hyvä kiittäkööt, jos pääsevät Suomen ahneet näin likaisilla sieluilla taivaan valtakuntaan paraatiovesta.

Suomen Uutisten jo viime keväänä paljastama SDP:n maahanmuuttotyöryhmän salainen muistio esittää kyseenalaisia ja radikaaleja muutoksia Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. SU julkaisee jutun uudelleen äänestäjien muistin virkistämiseksi.
Muistion ovat laatineet varatuomari Peter Saramo sekä tasa-arvotutkija Marianne Laxén. Muistio on otsikoitu: SDP:n maahanmuuttotyöryhmän vaalitavoitteet kevään 2019 eduskuntavaaleihin, joten muistiosta selviää, millaista maahanmuuttopolitiikkaa demarit ajaisivat seuraavassa hallituksessa, jos olisivat siinä mukana.
Kerrataanpa vielä: Demareiden salainen maahanmuuttomuistio on karua luettavaa – SDP antaisi jopa rikollisten jäädä Suomeen

Käräjäoikeuden mielestä Uuraisilla sattuneessa välikohtauksessa saattoi olla kyse paniikkihäiriöstä. Syyte kaappauksesta kaatui.Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteen Uuraisten bussikaappauksesta. Syyttäjän tyytymättömyysilmoitus enteilee valitusluvan hakua hovioikeudesta.Mies kävi bussikuskiin käsiksi ja huusi ”Allahu akbar” kunnes vaipui lattialle itkemään.Käräjäoikeuden mukaan oli mahdollista, että mies kärsi paniikkihäiriökohtauksesta. Hän oli käyttänyt kannabista.Mies kävi kiinni bussikuskiin ja huusi ”Allahu akbar!” Oikeus vapautti syytetyn, ja valtio voi joutua korvaamaan jopa kymppitonnin

Hakemuksia jätettiin viime vuonna yhteensä 4548, joista lähes puolet oli jo Suomeen tunkeutuneiden uusintahakemuksia. Ensimmäistä kertaa Suomesta turvapaikkaa haki yhteensä 2409 matua.Laittomia teitä Suomeen tunkeutuneiden määrän arvioidaan vähentyneen siksi, että Eurooppaan ei ole enää yhtä helppoa tunkeutua kuin muutama vuosi sitten.Kuten yleensä, totuudella ja Ylen uutisoinnilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.Maahantunkeutumisvirasto Migrin tilastoista käy ilmi, että Suomeen tunkeutui viime vuonna järkyttävät 79 401 maahanmuuttajaa.Kyseinen luku on siis ulkomaalaisille annettujen myönteisten hakemusten määrä. Yhteensä hakemuksia jätettiin 95 407 kappaletta, myönteisten päätösten määrä on siis huomattavan suuri ja suurin osa oli ulkomaalaisia muslimimiehiä.Valtaosa päätöksistä annettiin 18-34-vuotiaille.
Suomeen tuli vuonna 2018 yhteensä 79 401 ulkomaalaista lisää elämään sosiaalietuuksilla. Heitä Suomeen laskettiin vuonna 2018 yhteensä 42 591 kappaletta. Suurimpia tulijaryhmiä olivat irakilaiset, 4976 tulijaa, intialaiset, 4482 tulijaa, Vietnamista tulijoita oli 3756, Somaliasta tuli 2721 tulijaa, Afganistanista 2734 tulijaa. Maita on kymmenittäin ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.Suurin yksittäinen ryhmä olivat venäläiset, joita tuli Suomeen viime vuonna 9861 kappaletta.Tulijoista miehiä oli 41 866 kappaletta ja naisia oli 37 526 kappaletta. Suurin osa hakijoista sai oleskeluluvan, sen sai 58 302 hakijaa. Oleskeluluvan Suomeen tarvitsee, jos aikoo oleilla täällä yli 90 päivää, muussa kuin matkailutarkoituksessa.https://suomimedia.wordpress.com/2019/02/07/suomeen-tuli-vuonna-2018-yhteensa-79-401-ulkomaalaista-lisaa-elamaan-sosiaalietuuksilla/

80 isis-sotilasta, yli 300 riskihenkilöä ja 6000 maan alle mennyttä turvapaikanhakijaa

Jussi Halla-aho vaalikiertueella

SDP huolestui maahanmuutosta vaalien alla

"Muslimeja paljon vaikeampi integroida kuin muita maahanmuuttajien ryhmiä"20-vuotisen maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevan tutkimuksensa perusteella hollantilainen sosiologian ja maahanmuuton professori Ruud Koopmans on tullut siihen tulokseen, että muslimeja on vaikeampi kotouttaa kuin muita maahanmuuttajaryhmiä.Koopmans on kertonut laajoista selvityksistään koskien muslimimaahanmuuttajien sopeutumista länsimaihin äskettäin tanskalaiselle sanomalehti Berlingskelle ja siitä uutisoi Voice Of Europe. Ruud Koopmansin mukaan mikään länsimainen maa ei ole onnistunut muslimien kotouttamisessa.Hollantilainen professori: "Yksikään länsimaa ei ole onnistunut muslimien kotouttamisessa"

Tunnettu harmaan talouden tutkija, verotusneuvos Markku Hirvonen varoittaa esitettävän hallintarekisterilain mahdollistavan omistusten piilottelun, kun nyt yritysten omistustiedot ovat julkisia. Tietojen julkisuus on ollut tärkeää etenkin verottajalle ja poliisille.
Kun omistuksen julkisuus ja läpinäkyvyys häipyy, se antaa mahdollisuuksia erilaisiin väärinkäytöksiin, ensisijaisesti tietysti verotuksen välttämiseen. Osinkotulot ja myyntivoitot voidaan pitää piilossa verottajalta, mutta se antaa myös mahdollisuuksia esimerkiksi korruptioon, kun kytkennät päättäjien ja hankinnosta hyötyvien yritysten välillä katoavat, Hirvonen avasi hallintarekisterilain avaamia seurauksia Ylen aamu-tv:n haastattelussa lauantaina.Veroasiantuntija varoittaa: hallintarekisterilaki mahdollistaa kytkösten peittelyn esimerkiksi sotepuolella

Jälleen uusi veroetu varakkaille

Kalajoki

Kalajoen neuvola on muuttamassa kaupungin keskustan liikekeskus Koppeliin. Hyvinvointipalvelut on yhdessä teknisten palveluiden kanssa kartoittanut mahdollisia soveltuvia väistötiloja korvaamaan terveyskeskuksen A-osan jatkuvan työskentelyn tilat. Kaupunginhallitus tarttui Pohjolan Vesi ja Ympäristö Ky:n tarjoukseen saada tiloja keskustan Koppelin kiinteistöstä. Alakerran tilat sopivat muutostöiden jälkeen lasten ja perheiden palveluiden tiloiksi ja 2. kerroksen tilat neuvolan tiloiksi pienten muutostöiden jälkeen. Kalajoen neuvola muuttamassa Koppelin liikekeskukseen

Beachfutis Finnish Open 2019 promo

Alueelliset uutiset

Sievin ex-kunnanjohtaja Janne Tervo on pettynyt siihen, ettei Sievissä ole päädytty neuvottelemaan Tervon kanssa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen myötä. Tervo on aikaisemmin kertonut, että voisi palata virkaansa heti, kun hallinto-oikeuden päätös saa lainvoiman ja määräaikaisen kunnanjohtajan virka lakkaa. Tervo kokee tulleensa harhautetuksi ja painostetuksi johtajasopimuksen muutoksen ja irtisanoutumisilmoituksen tekemisessä. Tervo harkitsee jatkotoimenpiteitä Sievin kunnanvaltuuston käsittelyn jälkeen: "Neuvottelut kannattaisi käydä nyt"

Kotimaan uutiset

Lapsilisäleikkaus sinetöitiin. Aiemmat sanat ja nykyiset teot asettuivat rivoon ristiriitaan.Eduskunta päätti eilen lukuisista leikkauksista. Vastakkain olivat hallituspuolueet ja oppositio. Ensin mainittujen edustajat osoittivat äänestyksillään, että he kaikki halusivat leikkauksia.Leikkuriin pistettiin kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia, kuten kansaneläke, takuueläke, työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Ja lapsilisät. Hallituspuolueista kokoomus ei ole peitellyt perhevastaisuuttaan aiemminkaan. Sen osalta lapsiperheiden kurittaminen oli johdonmukainen jatkumo jo pitkään harjoitetulle politiikalle. Perussuomalaisten ja keskustan osalta asia on toisin. Nyt tehty päätös sinetöi harvinaisen julkean petoksen.Aiemmat sanat ja nykyiset teot paljastavat poikkeuksellisen härskin huijauksen, jolla noustiin valtaan. Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat, kansanedustajat Markus Lohi ja Elsi Katainen hurskastelivat vielä viime keväänä, että lapsilisiin ei puututa. He toistelivat oppositiovuosilta tuttua mantraa siitä, että kyseessä on keskustalle arvovalinta. He edelleen väittivät, että lapsilisiin puuttuminen oltiin torjuttu hallitusneuvotteluissa. Ei kestänyt edes kolme viikkoa, kun kerrottiin, että keskustan johtama hallitus olikin tehnyt sellaisen arvovalinnan, että lapsilisiä leikataan kuin leikataankin. Eilen Markus Lohi ja Elsi Katainen liikuttivat oma-aloitteisesti kätensä äänestysnapeille ja virallistivat henkilökohtaiset arvovalintansa äänestämällä lapsilisäleikkauksen puolesta.Eilisen leikkauspäätöksen pohjalla olleen hallituksen esityksen allekirjoittajaksi pääministeri Juha Sipilän ohella päätyi Hanna Mäntylää sosiaali- ja terveysministerinä seurannut Pirkko Mattila (ps). Hän pisti nimensä esityspaperin alle liki heti, kun hänestä oli tullut ministeri. Näin härskisti lapsilisäleikkaajat huijasivat

IS selvitti kuntien eroja senioreihin liittyvien tilastojen avulla. Mittarit kerättiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreista kuntatilastoista, ja suurin osa niistä perustuu ministeriön laatusuositukseen.Selvityksen paras kunta oli Utsjoki, joka pärjäsi erityisesti hyvän kotihoidon, tehostetun palveluasumisen ja lääkkeiden vähäisen käytön ansiosta. Utsjokiset seniorit asuvat usein kotonaan ja heistä huomattavasti muuta Suomea suurempi osa on kotihoidon piirissä.Alla selvityksen parhaat kunnat. Jos taulukko ei näy, katso se tästä.
Alla kaikki Manner-Suomen kunnat taulukkona. Jos lista ei näy, katso se tästä.
Täällä päin Suomea senioreilla on hyvä olla – katso oman kuntasi sijoitus IS:n jättiselvityksessä
Erkin kommentti: Kalajoen sijoitus 198. Mielestäni ei hyvä. Tilastotieto pitää paikkansa, sillä minulla on asiasta kokemusta äitini hoitamisen osalta. Käsi poikki Mäntyrinteen senioritalon hoidoissa.

Tammikuussa 541 000 työnhakijaa. Työvoimatoimistojen tilastossa työttömiä työnhakijoita oli 250 000 tammikuussa 2019.Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsaus kuitenkin paljastaa, että tämän luvun ulkopuolelle jää jopa 290 000 työnhakijaa. Heidän joukossaan on esimerkiksi työllistymistä edistävien palvelujen käyttäjiä ja lyhennetyn työviikon tekijöitä.
Kaikkia työnhakijoita oli tammikuun lopussa yhteensä 541 000.Vuoden 2018 aikana 164 000 henkilöä sai soviteltua päivärahaa. Sen perusteena voi olla osa-aikatyö, satunnainen kokoaikatyö tai lyhennetty työaika.Tavio: Suomessa on yhä yli 500 000 työtöntä

Mihin sinä haluat vastauksen Suomen johtavilta poliitikoilta? Lähetä kysymys IS:n Vaalimessuille
Erkin kommentti: Lähetin seuraavat kysymykset:

1.kysymys

Miksi Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta kuten muissa maissa?
Perustuslakituomioistuin

2.kysymys

Laillisuusvalvonta kuuluu oikeusministeriön toimialaan.Laillisuuvalvojille tehdyistä kanteluista vain kuusi promillea aiheuttaa huomautuksen vastaisen varalle. Miksi valtion varoilla ylläpidetään tällaista valheellista järjestelmää? Laillisuusvalvonta on kansan pettämistä virkavastuulla ja verovaroilla.

Katso todistusaineisto Erkki Ahon blogi

Terve Juha

3.kysymys

Suomessa tapahtui 1990-luvun alussa vaikea talouden lama ja pankkikriisi. Markkinoilta poistettiin 48 000 yritystä vuoden 1997 loppuun mennessä., työttömäksi joutui yli 500 000 ihmistä ja yli 280 000 ihmistä ylivelkaantui ja 11 500 yrittäjää teki itsemurhan taloudellisista vaikeuksista johtuen. Asioihin liittyy ns. Koiviston konklaavi 6.5.1992, jossa tasavallan presidentti Mauno Koivisto puuttui oikeuslaitoksen toimintaan. Asiakirjat julistettiin salaiseksi. SSP-sopimus solmittiin Esko Ahon hallituksen ja neljän ostajapankin kesken. Tämä sopimus julistettiin 100 vuodeksi salaiseksi. Miksi. Asioihin liittyy Aktiv Hansa-kauppa, jossa Suomen valtio myi ulkomaille Arsenalin saatavia 5 %:lla pääoman määrästä. Asiakirjat on julistettu 25 vuodeksi salaiseksi. Pankkikriisin hoidossa on kysymys valtiopetoksesta, mikä ei vanhene koskaan. Miksi oikeusministeri ei ole ryhtynyt selvittämään pankkikriisin rikoksia?

Katso valtiopetos on tosiasia

Pankkikriisi

Koiviston konklaavi

Äidinkielen lukutaidon kokeen alku myöhästyi pahoin kahdessa lukiossa palvelinten ylikuormituksen vuoksi. Myös muissa lukioissa on ollut kuormitusongelmia.
Verkko kaatui ylioppilaskirjoituksissa, osa kokelaista joutui istumaan yli kaksi tuntia hiljaa paikoillaan – sähköisessä kokeessa ongelmia monissa lukioissa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on julkistanut torstain asiantuntijalausunnot sote-uudistuksesta. Voit lukea lausunnot tästä
(siirryt toiseen palveluun)
. Pääministeri Juha Sipilä totesi Ylen Ykkösaamussa, että sote kaatui aikapulaan ja eduskunnan hitaaseen toimintaan.
Hänen mukaansa oppositio siirsi sotea kuin hankalaa putkiremonttia, joka siirtyessään vaikeutuu. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) sanoi Ylelle kokouksen jälkeen asiantuntijalausuntojen kertovan sen, että perustuslailliset puutteet olivat kovia.Sote-valiokunta julkisti kohutut asiantuntijalausunnot – Kiuru: Uudistus kaatui omaan mahdottomuuteensa

SUOMEN kuuden suurimman kaupungin johtajat julkaisivat tiistai-iltana kannanoton sote-uudistuksen tulevaisuudesta. Kannanotossa kaupungit esittelevät oman mallinsa, jonka mukaan sotessa pitää keskittyä kuntapohjaiseen uudistamiseen, ilman laajamittaista hallinnon uudelleen järjestelyä.”Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää tulevalla hallituskaudella kaikki voimavarat todellisten ongelmien ratkaisemiseen”, kannanotossa kirjoitetaan. Suomen kuuden suurimman kaupungin johtajat: sote-uudistusta tulee jatkaa kuntamallilla

Alma Median kannatuskyselyn yhteydessä kysyttiin jälleen helmikuussa, kenelle kansalaiset olisivat valmiita antamaan lisää valtaa. Jo aiemmissa poliitikkopörsseissä kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen on hengittänyt puoluejohtajan niskaan, mutta nyt hän ohitti Orpon kirkkaasti. Katso poliitikkopörssi grafiikkana alempaa jutusta.
Poliitikkopörssi: Petteri Orpolle tyly tulos – Nuori ministeri heittämällä ohi
Erkin kommentti: Omat kokemukseni ja oma mielipiteeni oikeusministeri Antti Häkkäsestä ja hänen toiminnastaan on sama kuin Niemelän Reinolla aikanaan, kun kertoi kuinka huono mies joku voi olla. Hän sanoi, ettei siitä olisi edes kaivon vintin painoksi.

Julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiaisen lausunto eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle on karua luettavaa. Eduskunnan ”sote-valiokunta” julkisti tänään asiantuntijalausunnot, jotka se sai sote-uudistuksen käsittelyn viime metreillä. Perjantaina sote-uudistus kaatui ja Juha Sipilän (kesk) hallitus erosi sen mukana.Professorin jäätävä sote-paperi paljastui: Sipilän hallitus ”uppiniskainen” – ”Jokaisen luvattava, ettei koskaan ryhdy tällaiseen”

Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä vaativa kansalaisaloite on otettu uudelleen käsittelyyn eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, kertoo rkp:n kansanedustaja Veronica Reh-Kivi. Kyseinen kansalaisaloite keräsi 67422 allekirjoitusta.
Vaasa saa nyt kolmannen mahdollisuuden. Tänään aamulla ehdotin kokouksessa, että kansalaisaloite otetaan uudelleen käsittelyyn ja asiasta keskusteltiin puolitoista tuntia. Keskustelu oli asiallista ja valiokunnassa löytyi ymmärrystä asian tärkeydelle”, sanoo Rehn-Kivi tiedotteessaan.67 422 allekirjoitusta – Tunteet kuumentanut sairaala-aloite ”otettu uudelleen käsittelyyn”

Ulkomaan uutiset

Britannian parlamentti äänesti pääministeri Theresa Mayn esittämästä Britannian EU-erosopimuksesta juuri niin kuin ennalta aavisteltiin. Brexit-sopimusta vastusti 391 ja sitä puolsi 242 alahuoneen edustajaa.Sopimus ei mennyt läpi, vaikka konservatiivien johtaja ja pääministeri May yritti loppuun saakka taivutella alahuonetta erosopimuksen taakse.
Parlamentti keskusteli erosopimuksesta pitkin päivää, mutta alahuoneen edustajien kannat muuttuivat aiempiin äänestyksiin verrattuna vähän.– Olen edelleen sitä mieltä, että paras lopputulos olisi ero EU:sta sopimuksen kanssa, pääministeri May arvioi heti tuloksen ratkettua.May kävi vielä maanantai-iltana Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kanssa viime hetken neuvotteluja sopimuksesta. Mayn tulkinnan mukaan neuvotteluissa saavutettiin laillisesti sitovia muutoksia, jotka olisivat vahvistaneet ja parantaneet sopimusta.Parlamentin alahuoneen enemmistö oli myönnytyksistä eri mieltä.
Taas rökäletappio pääministeri Maylle – brittiparlamentti äänesti brexit-sopimuksen suurinumeroisesti kumoon

Britannian parlamentin alahuone on jälleen tyrmännyt pääministeri Theresa Mayn neuvotteleman EU-erosopimuksen. Sopimus kaatui tiistai-iltana parlamentissa murskaluvuin 391–242. Parlamentti valmistautuu tällä viikolla vielä kahteen parlamenttiäänestykseen. Keskiviikkona parlamentti äänestää sopimuksettomasta erosta. Jos siihen ei päädytä, torstaina äänestetään siitä, pyydetäänkö EU:lta jatkoaikaa brexitin toteuttamiseen.
Näin tiistain äänestys muutti asetelmia brexitin sekoittamassa brittipolitiikassa.
Analyysi: Theresa Mayn EU-sopimus on kuollut ja kuopattu, ehkä – brittiparlamentin EU-eroäänestyksen viisi seurausta

Hallituksen tilaama Voiman Venäjä -raportti maalaa varsin synkän kuvan Venäjän tulevista mahdollisista kehitysnäkymistä ja niiden vaikutuksista Suomeen.
TUORE Voiman Venäjä -raportti on puolustusministeriön koordinoima hanke, jossa tilaajina olivat myös ulko- ja sisäministeriö. Raportti julkistettiin tiistaina Helsingissä Säätytalolla.
Varsinaisen ajatustyön takana on yli 40 asiantuntijaa, joista useimmat on nimetty raportissa mutta osan henkilöllisyys on jätetty kertomatta heidän pyynnöstään. Raportin johtopäätöksistä vastaavat kunkin osa-alueen työryhmät eikä se ole siten mikään Suomen valtionhallinnon sinetöity näkemys. Raju Venäjä-raportti ennustaa: Venäjä pysähtyy, voimistuu, heikkenee tai hajoaa – Suomea koetellaan aina

Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on kieltänyt Boeing 737 MAX 8 -koneilla lentämisen Euroopan alueella. EASAn mukaan Ethiopian Airlinesin lentoturman jälkeen matkustajien turvallisuus on varmistettava kaikin tarvittavin keinoin.Kielto astui voimaan tiistaina kello 21.00 Suomen aikaa.Aiemmin lentokiellosta ovat ilmoittaneet muun muassa Australia, Oman, Kiina ja Singapore.Sen lisäksi monet lentoyhtiöt ovat määränneet konetyypin lentokieltoon. Muun muassa myös Suomeen lentävä Norwegian on poistanut toistaiseksi koneet käytöstä. Samoin tekivät lentoyhtiöt TUI, Icelandair ja Turkish Airlines.
Boeing 737 Max-koneilla lentäminen kiellettiin koko Euroopassa - nämä lennot peruutusuhan alla

Noin 3 000 äärijärjestö Isisin jäsentä on antautunut viimeisen 24 tunnin aikana Syyrian itäosassa, jossa sijaitsee Isisin viimeinen hallussa pitämä kaistale. Asiasta kertoo Syyrian demokraattisten joukkojen tiedottaja Mustefa Bali Twitterissä. Hänen mukaansa alueelta on lisäksi pelastettu kolme naista ja neljä lasta.Tuhannet ihmiset ovat paenneet alueelta viime viikkoina. Noin 3  000 Isisin jäsentä on antautunut viimeisen vuorokauden aikana Syyrian itäosassa

Talousuutiset

VR on julkistanut uuden dieselveturihankintansa. Yhtiö ostaa 60 dieselveturia sveitsiläiseltä Stadlerilta. Hankinnan arvo on noin 200 miljoonaa euroa.Uusien vetureiden testiliikenne alkaa Suomessa vuonna 2021, ja kaupallinen liikenne alkaa vuonna 2022. Koko kalustoerä toimitetaan VR:lle vuoteen 2025 mennessä, VR kertoo.Yhtiö uskoo, että tarvittava vetureiden määrä vähenee verrattuna nykyisin käytössä olevaan määrän. Tähän vaikuttaa esimerkiksi ratojen sähköistys ja uusien sähkövetureiden apudiesel-ominaisuus, jonka avulla uudet Vectron-veturit voivat liikennöidä lyhyitä matkoja myös ei-sähköistetyillä radoilla.
VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson painotti tiedotustilaisuudessa, että yhtiölle on ollut erittäin tärkeää varmistaa vetureiden toimivuus Suomen talviolosuhteissa. Ne toimittava Stadler on toimittanut Suomeen myös pääkaupunkiseudulla käytettävät Flirt-lähijunat.
Tällaisia uusia dieselvetureita VR tilaa 60 kappaletta – hinta noin 200 miljoonaa euroa

Urheilu-uutiset

Kaksi edellistä mestaruutta vienyt sastamalalainen VaLePa eteni neljäntenä joukkueena välieriin lentopallon miesten Mestaruusliigassa.VaLePa joutui puolivälierissään tiukille. Tiikerit voitti avauserän ja neljännen erän jatkopalloilla. Viides erä päättyi VaLePan eduksi 15–12.Ottelu oli kovatasoinen. Molemmat joukkueet hyökkäsivät kovilla prosenteilla. Meillä Urpo Sivula oli liekeissä koko ajan, sanoi VaLePan apuvalmentaja Janne Kangaskokko.Sivula teki VaLePan tilaston mukaan 31 pistettä. Keskitorjuja Tommi Siirilä oli myös vireessä kooten 20 pistettä. Tiikereistä Niklas Seppänen teki 19 ja Jiri Hänninen 17 pistettä.Miesten lentopalloliigan välieräjoukkueet selvät – hallitseva mestari VaLePa saa vastaansa Savo Volleyn

Maailmalla tapahtuu

Pääministeri ja valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Juha Sipilä (kesk.) on aiemmin omistanut osan yhtiöstä. Nykyisin Sipilän lapset ovat yhtiön omistajia sijoitusyhtiönsä kautta. Sipilä sanoo STT:lle, että hänellä ei ollut roolia valtionyhtiö Fortumin sijoituksessa Chempolikseen. Pääministeri ei tunnu olevan tarpeeksi perillä esteellisyyssäännöksistä, sanoo Turun yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprofessori Heikki Kulla.Yle: Fortum pelasti kon­kurs­si­kyp­sän Chempolis-yhtiön

26 metriä pitkä Gerda oli mukana jälleenrakentamassa sodanjälkeistä Helsinkiä, mutta sen kunnostus ei riittänyt pelastamaan historiallista puulaivaa.Karhusaaressa satunnainen ohikulkija saattaa räpäyttää silmiään katsellessaan saaresta avautuvaa merimaisemaa. Keskellä merta nimittäin nököttää yli 20-metrinen lahoava alus.
Kyseessä on Gerda-niminen kaljaasi, joka on seissyt paikallaan kivisellä matalikolla useita vuosia. Aiemmin alus oli ollut kiinnitettynä satamassa, mutta se irtosi ankkuristaan ja ajelehti nykyiselle olinpaikalleen. Irtoamisen tarkka ajankohta ei ole tiedossa. Helsinkiläisten omakotitalojen edustalla lahoaa salaperäinen aavelaiva – Taustalla on tarina unelmasta, joka ei koskaan toteutunut

Yle Areena

Perheyritykseltä vietiin tuhkatkin pesästä

Youtubevideot

Pääministeri Juha Sipilä ja Arvo Pohjan murtuminen (1.9.2018)

Kysymys verosuunnittelusta suututti Sipilän kyselytunnilla

Petteri Orpo hiiltyy Ville Tavion kysymykseen ketusta kanatarhassa (17.1.2019)

She lost her voice, then the vote.... will May lose her job next?

Mika Myllylä 50 km Trondheim 1997 MM-voitto

Top 10 Best Corner Kick Goals In Football

Mielipiteet

Sipilä voitti juoksukilpailun sote-uudistuksen kaatamisesta, nyt hän kantaa vastuuta, nimittäin keskustapuolueesta, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki.
IL-Analyysi: Sipilän eroilmoitusta edelsi röyhkeä viivytys eduskunnassa - valiokunnan piti puhua sotesta, jauhettiin Kelan valtuutettujen kertomuksesta

Kotimaan matkailu

Oulangan kansallispuisto on erinomainen retkeilykohde. Puiston läpi kulkee suosittu vaellusreitti Karhunkierros. Muutaman tunnin päiväretkillä on mahdollisuus saada hyvä yleiskuva Oulangan luonnosta ja nauttia ympäröivästä kansallismaisemasta.
Oulangan kansallispuisto rajoittuu idässä valtakunnan rajaan ja rajan takaiseen, vuonna 1992 perustettuun Paanajärven kansallispuistoon (parks.karelia.ru, englanniksi), jonka kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä. Oulangan kansallispuisto on ainutlaatuinen ja monipuolinen yhdistelmä pohjoista, eteläistä ja itäistä luontoa. Maisemaa hallitsevat mäntymetsät, jokilaaksot hiekkatörmineen ja koskineen sekä pohjoisosan laajat suoalueet. Eliölajisto on rikas ja alueella viihtyvät monet uhanalaiset kasvi- ja eläinlajit.
Oulangan Kansallispuisto
Oulangan kansallispuisto

Syötteen kansallispuiston jylhät vaaramaisemat, erikoiset rinne- ja lakisuot sekä vanhat kuusikkometsät viehättävät alueen retkipoluilla kulkijaa. Neljään osaan jakautuneen puiston osa-alueista laajin, Syöte, tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn kesällä ja talvella. Kansallispuiston hiihtoladut ovat merkittävä osa Syötteen matkailukeskuksia palvelevaa latuverkostoa. Taivalkosken ja Posion kuntien puolella olevat kansallispuiston alueet ovat rauhallisempia, eräretkeilyyn hyvin soveltuvia alueita.Syötteen kansallispuisto on runsasmetsäinen, osin korkean alueen metsistä koostuva vanhojen metsien ketju. Neljännes puiston pinta-alasta on eri tyyppisiä soita. Valtaosa on pohjoispohjalaista aapasuota, mutta osa jopa yli 300 metrin korkeudessa sijaitsevia komeita rinnesoita. Monet kansallispuiston suot edustavat näyttäviä vanhan niittykulttuurin muistomerkkejä. Alueelta löytyy myös runsaasti jäänteitä ja merkkejä entisajan kaskiviljelystä, poronhoidosta ja metsätalouden toiminnan ajoista.Syötteen kansallispuisto
Syötteen kansallispuisto

Valkmusan kansallispuisto

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Portugal - Travel Video

Porto, Portugal Travel Guide Must See Attractions

Porto, Portugal Travel Guide - Must-See Attractions

Musiikki

Elvis Presley Love Me Tender (1956) (Official Video)

Paul Anka - You are my destiny - 1958

The Platters - Only You (And You Alone) (Original Footage HD

Loppukevennykset

Smile - Charlie Chaplin

The Great Dictator Speech (by- Charlie Chaplin ) with Subtitles HD

Chaplin Modern Times-Factory Scene (late afternoon)

Charlie Chaplin - The Lion Cage - Full Scene (The Circus, 1928)

Kuntoilu

20 Minute Butt Lift Workout for Beginners: Tone & Shape Glutes Exercise Routine at Home

Ultimate Ab Workout! 20 Minute Abs & Core Strength Exercises for Six Pack at Home for Beginners

Killer Ab Challenge, Intense 20 Minute Extreme Abs At Home Workout For Women

Sexy Slim Stomach Workout from Home -- 14 Minutes

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131 / 81, pulssi 58 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /1070 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 8/290 km , uinti 0/1300 m, pyöräily 0/0 km

Terveellinen ruoka

Top 10 Foods High in B Vitamins

Top 10 Vitamin E Rich Foods

Top 10 Vitamin K Rich Fruits and Vegetables

Top 20 Fruits High In Vitamin K

Top 10 Vitamin K Rich Foods

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti