lauantai 23. maaliskuuta 2019

LA 23.03.2019 Paula Risikko toimi poliisiministerinä 2015 kun Suomeen tunkeutui Tornion kautta yli 32000 ns.pakolaista. Miksi rajoja ei suljettu? Miksi Dublinin sopimusta ei noudatettu? Miksi EY-tuomioistuimen päätöksiä ei noudatettu? Asiassa on syytä epäillä maanpetosta! Kustannukset Sipilän hallituksen aikana maahantunketumisesta ovat olleet n. 10 miljardia euroa ja jatkoa seuraa.


V niin kuin ketutus
Erkin kommentti: Video kuvaa todellista tilannetta. Kansan sietokyky on koetuksella. Suomessa on toteutettava oikeus- ja poliisihallinnon uudistus sekä ratkaistava 1990-luvun pankkikriisi ja sen syylliset sekä korvattava aiheutetut vahingot korkoineen. Seuraavan hallituksen pääministeri, oikeusministeri, poliisiministeri sekä valtionvarainministeri ottavat suuren riskin vastaanottaessaan ministerivastuun alansa asioista. Jos hallitus ei pysty kukistamaan oikeus- ja poliisimafiaa niin sen tekee kansalaiset. Vastaavanlainen tilanne Suomessa on ollut reillu 100 vuotta sitten, kun elimme Venäjän keisarivallan alla.

Li Andersson vs. Jussi Halla-aho 20.7.2018

Ilja ja Jösse Paavon vaalisohvalla

Aune ja Pirkko Paavon vaalisohvalla

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen odottaa brexitin vaikutuksia: "Euroalueesta pitäisi päästä eroon"

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Farhan Suleiman Farhanin muun muassa törkeästä raiskauksesta ja kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeusrangaistukseen.
19-vuotiaalle tuomio törkeästä raiskauksesta Helsingissä - hyväksikäytön uhrina kolme nuorta tyttöä

Kalajoki

Kysymyksiä Kalajoen päättäjille!

Kysymys 1. Onko järkevää ja kenen aloitteesta on kaupunginjohtajan päätehtäväksi otettu
seuraava asia: Kalajoki on yksi Suomen johtavista kansainvälisistä matkailukeskuksista 2025, jossa on 80 M€ matkailutulo, 24 000 vuodepaikkaa, 1 200 000 yöpymisvuorokautta, 150 matkailuyritystä ja 800 matkailualan työpaikkaa Matkailun kasvuohjelman mukaisten toimenpiteiden toteutus Suunnitellaan uudelleen Hiekkasärkkien ydinalueen toiminnot Laajennetaan, modernisoidaan, kehitetään ja kansainvälistetään matkailukeskuksen toimintoja  Kansainvälistyminen, Marinan toteutus ja ydinalueen uudelleentarkastelu

Kysymys 2. Elinkeino- ja maankäyttötoimikunta katsottiin lainvastaiseksi toimintatavaksi. Kaupunginjohtaja esitti korjauksen asiaan ja esitys oli lainmukainen. Perustetaan lainvoimainen lautakuntakäsittelemään kaavoitus ja tonttiasioita. Miksi päättäjät päättivät vastoin kaupunginjohtajan esitystä jatkaa lainvastaista toimintaa?

Kysymys 3. Henkilöstöjaosto käsittelee palkkausasioita. Toiminnan avoimmuden kannalta on parempi, että kaupunginjohtajan ja johtoryhmän jäsenten palkkausasiat ja palkkaedut käsitelläänkaupunginhallituksen kokouksessa – siis henkilöstöjaosto esittelee asian kaupunginhallituksen päätettäväksi. Miksi päättäjät haluavat salata johtavien virkamiesten palkkaustietoja ja -ehtoja?

Avoimia työpaikkoja Informaatikko Kalajoki Akatemia hakee pääkirjastolle INFORMAATIKKOA vakituiseen työsuhteeseen 1.8.2019 alkaen. Uusi ja viihtyisä pääkirjasto on avattu syyskuussa 2018 ja asiakkaat ovat ottaneet uudet tilat aktiiviseen käyttöön. Informaatikon päävastuualueena ovat kirjaston sähköiset palvelut ja niiden innovatiivinen kehittäminen, kuntalaisten digitaitojen edistäminen ja tietotekninen asiantuntijuus. Informaatikon tehtävinä ovat asiakkaiden koulutus ja opastus sähköisten palvelujen käytössä, työpajojen sekä opastusten järjestäminen sekä monipuolisten lukutaitojen edistäminen. Lisäksi tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu sekä kirjaston päivittäiset perustehtävät. Työ sisältää säännöllistä ilta- ja lauantaityötä. Kelpoisuusvaatimus on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu kirjasto- ja informaatioalan opinnot. Arvostamme innostunutta ja iloista asennetta, aktiivista työotetta ja itseohjautuvuutta, pedagogisia- ja viestintätaitoja sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja. Eduksi katsotaan myös kirjastojärjestelmien ja ICT:n hyvä tuntemus, luettelointitaito ja muu kirjastoa hyödyttävä erikoisosaaminen. Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän ja laadukkaat puitteet palvelujen kehittämiselle yhdessä ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. Hakemukset tulee tehdä 5.4.2019 klo 16 mennessä Kuntarekry-järjestelmän kautta. Palkkaus määräytyy KVTES:sin mukaan (02KIR042). Tehtävä täytetään 1.8.2019 lähtien. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Lisätietoja antaa Kalajoen kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Joni Rahja, 044 4691 287 / joni.rahja@kalajoki.fi.

Lähi- ja sairaanhoitajien kesäsijaisuudet, 10 paikkaa
Kalajoen kaupunki Kalajoki Lähi- ja sairaanhoitajien kesäsijaisuudet, 10 paikkaa, Kalajoen kaupunki, Kalajoki Kalajoen kaupungin hyvinvointipalveluissa on haettavana
SAIRAANHOITAJAN (4) LÄHIHOITAJAN (6)
kesäsijaisuuksia Kalajoen vuodeosastolle.Tarvitsemme ammattitaitoiseen joukkoomme muun muassa sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Voit olla kokenut konkari tai alan opiskelija. Hoitajat työskentelevät kolmivuorotyössä vuodeosastolla, jossa on akuutti- sekä kotiutusosasto.Kelpoisuusehtona on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen laillistus toimia sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai lähihoitajan tehtävissä. Hoitoalan opiskelijoiden kelpoisuusvaatimukset määräytyvät tehtävän mukaisesti.
Työ on jaksotyötä/3-vuorotyötä. Palkkaus KVTES:n mukaan.Hakijoilta odotamme joustavuutta, yhteistyötaitoja, muutosvalmiutta ja sitoutumista tiimityöhön. Arvostamme monipuolista osaamista, asiakaslähtöisyyttä ja kuntouttavaa työotetta. Eduksi katsomme Pegasos-potilastietojärjestelmän käytön osaamisen.Työsuhde alkaa 1.6.2019 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset tehdään sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi 1.4.2019 klo. 15 mennessä.Lisätietoja antaa vuodeosaston osastonhoitaja Tiina Isokääntä, puh. 044 4691 519 ja vuodeosaston apulaisosastonhoitaja Anu Mikkola, puh. 044 4691 544.
WWW-osoite:
Yhteystiedot:Vuodeosaston osastonhoitaja Tiina Isokääntä, puh. 044 4691 519 ja vuodeosaston apulaisosastonhoitaja Anu Mikkola, puh. 044 4691 544.Työpaikan osoite:
Kalajoentie 5, 85100 KALAJOKI Palkkaus: KVTes:n mukainen Työ alkaa:
1.6.2019 tai sopimuksen mukaan Työaika: 3-vuorotyö Työn kesto: 1 - 3 kk Haku päättyy:
01.04.2019 klo 15:00

Huvipuistotyöntekijä, 30 paikkaa Vesipuisto JukuPark Kalajoki/Jukupark Oy Kalajoki Huvipuistotyöntekijä, 30 paikkaa, Vesipuisto JukuPark Kalajoki/Jukupark Oy, Kalajoki
Haemme reippaita, oma-aloitteisia ja vastuullisia kesätyöntekijöitä Kalajoen JukuParkiin. Työ on asiakaspalvelutyötä ja arvostamme:ahkeruutta, joustavuutta ja yhteistyökykyä ulospäinsuuntautuneisuutta ja omatoimisuutta asiakaspalveluhalua ja -kykyä, kielitaitoa ja vastuuntuntoa Työtehtävät: Uinninvalvoja, Grillityöntekijä, Lipunmyynti, Siistijä ja aputyöt, HuoltomiesYhteydenotot vain sähköpostilla kalajoki@jukupark.fiYhteystiedot:Mahdolliset yhteydenotot vain sähköpostilla kalajoki@jukupark.fi https://www.jukupark.fi/Hakulomake-ja-ohjeetTyöpaikan osoite:Jukupolku 3-5, 85100 KALAJOKIPalkkaus:TES HuvipuistoalaTyöaika:kokoaikatyöTyön kesto:
1 - 3 kkHaku päättyy:01.05.2019

Kesätyöntekijä teollisuuteen, 20 paikkaa NJC Henkilöstöpalvelut Kalajoki
Kesätyöntekijä teollisuuteen, 20 paikkaa, NJC Henkilöstöpalvelut, Kalajoki
Etsimme tulevaksi kesäksi tuotantotyöntekijöitä eri teollisuuden aloille Kalajoelle!
Haluatko työhön jossa kädentaitosi näkyvät? Eduksesi voi olla vaikkapa käsityö- tai mopoharrastuksesi!Työtehtäväsi voi olla esimerkiksi kokoonpanossa, viimeistelyssä, linjastotyöskentelyssä tai varastolla. Työt voivat sisältää tarkkuutta vaativaa sorminäppäryyttä, tai hyvää fyysistä kuntoa raskaiden kappaleiden käsittelyssä. Katsotaan yhdessä juuri sinulle sopiva työtehtävä! Käy katsomassa millaista työ voi esimerkiksi olla: https://www.youtube.com/watch?v=VIB3r1pHcQwTärkeintä on reipas asenne ja aito into työntekoon, mutta aikaisempi kokemus tehdastyöskentelystä katsotaan eduksi. Tässä on oiva mahdollisuus saada jalka työelämän oven väliin. Työt alkavat touko-/kesäkuussa ja jatkuvat koko kesälomasesongin ajan. Jos etsit pidempiaikaista työtä, niin kesätyö voi johtaa myös vakituiseen työhön.Me tarjoamme varman palkan kahdesti kuukaudessa, ammattimaisen työsuhdeasioiden hoidon, mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja monipuoliset tehtävät. Hyville tekijöille töitä riittää! Mikäli kiinnostuit työpaikasta, hae tehtävään linkistä http://njc.likeit.fi/apply/4068630
Oululaislähtöinen NJC on tuottanut työmaa- ja henkilöstöpalveluita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Meille on tärkeää, että kauttamme työllistyvät ammattilaiset saavat osaamistaan vastaavaa työtä, josta maksetaan reilu palkka!Työllistämme tälläkin hetkellä yli 300 rakennus- ja teollisuusalan ammattilaista. Lue heidän kokemuksiaan osoitteesta http://njc.fi/category/kokemuksia/ . Rekrytoimme työntekijöitä myös suoraan asiakkaillemme. NJC - Aidosti ammattilainen WWW-osoite:http://njc.fi Yhteystiedot:
Mikko Myllylä, puh. 050 3011 530, mikko.myllyla@njc.fi Työpaikan osoite:
85100 KALAJOKI Palkkaus: Vähintään TES:n mukaan Työ alkaa: touko- /kesäkuussa
Työaika: kokoaikatyö Työn kesto: 3 - 6 kk Haku päättyy: 30.04.2019

Rakennustyöntekijä, 3 paikkaa NJC Henkilöstöpalvelut Kalajoki Rakennustyöntekijä, 3 paikkaa, NJC Henkilöstöpalvelut, kesätyö, Kalajoki Rakennusalan kesätyöpaikat auki nyt! Oletko oma-aloitteinen, itsenäiseen työskentelyyn kykenevä rakennusalaa opiskellut tai työkokemuksen kautta oppia saanut rakennustyöntekijä? Etsimme Kalajoelle kesäsesongin ajaksi rakennustyöntekijöitä erilaisiin rakennustyömaan tehtäviin. Työmaakohteet voivat olla sekä uudiskohteita että saneerauskohteita. Käy katsomassa millaista työ voi esimerkiksi olla: https://www.youtube.com/watch?v=l1fTIP4xSp4 Edellytämme sinulta kokemusta tai koulutusta rakennusalalta, vähintään 18 vuoden ikää ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Olemassa oleva työturvallisuuskortti on eduksi.Me tarjoamme varman palkan kahdesti kuukaudessa, asianmukaiset työvarusteet, ammattimaisen työsuhdeasioiden hoidon, mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja monipuoliset tehtävät. Hyville tekijöille töitä riittää! Hae tehtävään linkistä http://njc.likeit.fi/apply/4070355Oululaislähtöinen NJC on tuottanut työmaa- ja henkilöstöpalveluita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Meille on tärkeää, että kauttamme työllistyvät ammattilaiset saavat osaamistaan vastaavaa työtä, josta maksetaan reilu palkka! Työllistämme tälläkin hetkellä yli 300 rakennus- ja teollisuusalan ammattilaista. Lue heidän kokemuksiaan osoitteesta http://njc.fi/category/kokemuksia/ . Rekrytoimme työntekijöitä myös suoraan asiakkaillemme.
NJC - Aidosti ammattilainen WWW-osoite:http://njc.fi Yhteystiedot: Mikko Myllylä, puh. 050 3011 530, mikko.myllyla@njc.fi Työpaikan osoite: 85100 KALAJOKI Palkkaus: Vähintään TES:n mukaan Työ alkaa: kevään tai kesän aikana
Työaika: kokoaikatyö Työn kesto: 3 - 6 kk Haku päättyy: 31.05.2019

Kirvesmies, 3 paikkaa NJC Henkilöstöpalvelut Kalajoki Kirvesmies, 3 paikkaa, NJC Henkilöstöpalvelut, kesätyö, Kalajoki Rakennusalan kesätyöpaikat auki nyt!Oletko oma-aloitteinen, itsenäiseen työskentelyyn kykenevä rakennusalaa opiskellut tai työkokemuksen kautta oppia saanut kirvemies? Etsimme Kalajoelle kesäsesongin ajaksi kirvesmiehiä erilaisiin rakennustyömaan tehtäviin. Työmaakohteet voivat olla sekä uudiskohteita että saneerauskohteita. Käy katsomassa millaista työ voi esimerkiksi olla: https://www.youtube.com/watch?v=l1fTIP4xSp4 Edellytämme sinulta kokemusta tai koulutusta rakennusalalta, vähintään 18 vuoden ikää ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Olemassa oleva työturvallisuuskortti on eduksi. Me tarjoamme varman palkan kahdesti kuukaudessa, asianmukaiset työvarusteet, ammattimaisen työsuhdeasioiden hoidon, mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja monipuoliset tehtävät. Hyville tekijöille töitä riittää! Hae tehtävään linkistä http://njc.likeit.fi/apply/4070355
Oululaislähtöinen NJC on tuottanut työmaa- ja henkilöstöpalveluita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Meille on tärkeää, että kauttamme työllistyvät ammattilaiset saavat osaamistaan vastaavaa työtä, josta maksetaan reilu palkka!Työllistämme tälläkin hetkellä yli 300 rakennus- ja teollisuusalan ammattilaista. Lue heidän kokemuksiaan osoitteesta http://njc.fi/category/kokemuksia/ . Rekrytoimme työntekijöitä myös suoraan asiakkaillemme. NJC - Aidosti ammattilainen WWW-osoite: http://njc.fi Yhteystiedot:
Mikko Myllylä, puh. 050 3011 530, mikko.myllyla@njc.fi Työpaikan osoite: 85100 KALAJOKI Palkkaus: Vähintään TES:n mukaan Työ alkaa: kevään tai kesän aikana
Työaika: kokoaikatyö Työn kesto:3 - 6 kk Haku päättyy: 31.05.2019

Kokki Uniflex Suomi Oy Kalajoki Tapion Tupa on 40 vuotta täyttävä talonpoikaishenkinen ruokailu-, kokous- ja lomapaikka, joka sijaitsee Kalajoen Hiekkasärkillä. Pihapiirissä on 15 hirsirakennusta, joista vanhin pikkuaitta on 1700-luvulta. Perheyritys tarjoaa huone-, huoneisto- ja aittamajoitusta yksittäismatkailijoista ryhmille. Vuodepaikkoja on talvella 100 ja kesäkaudella 150. Tapion Tuvalta löytyy lisäksi oma vesipuisto Tapioland sekä ympäri vuoden avoinna oleva caravanalue. Tapion Tupa on valittu Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2019. Haemme asiakasyrityksellemme Tapion Tuvalle Kalajoelle KOKKIA Tehtäviisi kuuluu lounaskahvilan päivittäisen lounaan ja a la carte -ruokien valmistus sekä muut keittiötyöt ja asiakaspalvelu. Odotamme sinulta alan koulutusta ja työkokemusta sekä positiivista asennetta. Arvostamme reipasta työskentelytapaa sekä hyviä asiakaspalvelu- ja tiimityöskentelytaitoja. Kiireenkin keskellä sinulla pysyy pää kylmänä ja omaat hyvän paineensietokyvyn. Voit olla joko nuorempi tulevaisuuden ammattilainen tai jo kokenut osaaja. Tarjoamme sinulle aluksi 6 kk määräaikaisen työsuhteen, mielenkiintoisen kokoaikatyön ja työsuhteen arvostetun yrityksen palveluksessa. Ammattitaitoisen tiimin tuen ja hyvän työilmapiirin. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä! Kiinnostuitko? Hae tehtävää www.uniflex.fi - sivujen kautta 31.3.2019 mennessä rekisteröitymällä hakijaksi. Lisätietoja antaa Uniflexin henkilöstökonsultti Linda Huggare-Koskela puhelin 040 685 5200 ja aluepäällikkö Juha-Pekka Myllykangas puhelin 050 913 4065. Me Uniflexilla olemme erikoistuneet henkilöstövuokraukseen, suorarekrytointeihin ja soveltuvuusarviointeihin. Työllistämme henkilökuntaa mm. asiakaspalvelu, contact center, myynnin, markkinoinnin, taloushallinnan, logistiikan, teollisuuden ja rakennusalan tehtäviin Suomessa, Ruotsissa, ja Norjassa. Yhtä laajalta alueelta löytyy myös suorarekrytointeihimme tyytyväisiä asiakkaita. Pörssiyrityksen toiminnan kuuluu olla läpinäkyvää ja noudatamme samaa avoimuutta myös viestinnässämme asiakkaidemme kanssa. Uskomme yhdessä sovittujen sääntöjen noudattamiseen ja kuulumme Henkilöstöpalveluyritysten Liittoon. Auktorisoituna henkilöstöpalvelualan yrityksenä olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan sekä toimeksiantajiamme että työntekijöitämme kohtaan.

Rakennussiivooja, kesätyö, 2 paikkaa NJC Henkilöstöpalvelut Kalajoki Rakennussiivooja, kesätyö, 2 paikkaa, NJC Henkilöstöpalvelut, Kalajoki. Rakennusalan kesätyöpaikat auki nyt! Oletko oma-aloitteinen, itsenäiseen työskentelyyn kykenevä rakennussiivooja?
Etsimme Kalajoelle kesäsesongin ajaksi rakennussiivoojia. Työnkuvaan kuuluu ylläpitää siisteyttä ja järjestystä rakennustyömaalla. Tärkeintä on huolellisuus sekä sitoutunut asenne työntekoon.Edellytämme sinulta kokemusta tai koulutusta siivoustyöstä, vähintään 18 vuoden ikää ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Olemassa oleva työturvallisuuskortti on eduksi. Me tarjoamme varman palkan kahdesti kuukaudessa, asianmukaiset työvarusteet, ammattimaisen työsuhdeasioiden hoidon, mahdollisuuden pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja monipuoliset tehtävät. Hyville tekijöille töitä riittää!b Hae tehtävään linkistä http://njc.likeit.fi/apply/4070355 Oululaislähtöinen NJC on tuottanut työmaa- ja henkilöstöpalveluita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Meille on tärkeää, että kauttamme työllistyvät ammattilaiset saavat osaamistaan vastaavaa työtä, josta maksetaan reilu palkka! Työllistämme tälläkin hetkellä yli 300 rakennus- ja teollisuusalan ammattilaista. Lue heidän kokemuksiaan osoitteesta http://njc.fi/category/kokemuksia/ . Rekrytoimme työntekijöitä myös suoraan asiakkaillemme. NJC - Aidosti ammattilainen
WWW-osoite: http://njc.fi Yhteystiedot: Mikko Myllylä, puh. 050 3011 530, mikko.myllyla@njc.fi Työpaikan osoite: 85100 KALAJOKI Palkkaus: Vähintään TES:n mukaan Työ alkaa: kevään tai kesän aikana Työaika: kokoaikatyö Työn kesto: 3 - 6 kk
Haku päättyy: 31.05.2019

Huoltamokahvilatyöntekijä yötyöhön Shell Kalajoki, Kalajoki Haluatko työllistyä asiakaspalvelun ammattilaisten iloiseen joukkoon Shell Helmisimpukka ja St1 asemille?
Joskus nuorena (tai miksei vähän vanhempanakin) tuntuu välillä siltä, että on hankalaa päästää töihin, sillä kokemusta juurikaan ennestään ole. Miten saada se oma unelmaduuni, jos CV ammottaa tyhjyyttään? Miltäpä kuulostasi mahdollisuus, jos yhtäkkiä saisitkin roppakaupalla kokemusta niin asiakaspalvelusta, kaupan alalta, ravintolasta kuin kahvilatyöntekijänkin hommista? Eikö olisikin loistavaa, jos ansioluettelossasi olisi liuta monipuolista osaamista? On nimittäin olemassa duuni, jossa työntekijän osaamistankki laitetaan aivan piripintaan. Tässä työssä voit työllistyä joko kokoaikaisesti tai osa-aikaiseen työsuhteeseen. Työskentely asemalla sopii loistavasti myös opiskelijalle, sillä työvuoroja voi tehdä todella joustavasti. On aika alkaa ajattelemaan huoltoasemalla työskentelyä aivan uudella tavalla! Helmisimpukka -liikenneravintoloissa pääset tekemään niin monipuolisesti hommia, että sitä ei turhaan sanota työelämän korkeakouluksi. Helmisimpukoissa palvellaan asiakasta täydellä sydämellä samalla kun tehdään myyntiä, valmistetaan kahveja, kokataan isompaa ja pienempää purtavaa ja pidetään paikat siistinä. Ja mikä parasta, tässä hommassa ei kysellä cv:tä, vaan ainoa mitä tarvitaan, on loistava ja energinen asenne.
Käynnistä moottorisi jos:
 • Haluat päästä osaksi tiimiä, jossa oikeasti välitetään työkavereista
 • Etsit itsellesi työpaikkaa, josta saat MONIPUOLISTA kokemusta
 • Tarvitset joustavan työpaikan, jossa on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa omiin työaikoihisi
Laita vaihde silmään jos:
 • Nautit asiakaspalvelusta ja työskentelet omalla persoonallasi
 • Kaahailet kiireessä hymyhuulilla ilman road ragea
 • Sinusta näkyy tekemisen meininki
Nyt ei muuta kuin kaasu pohjaan!
Kalajoen Shell HelmiSimpukka on auki ympäri vuorokauden ja nyt etsimme työntekijää yövuoroihin klo 21-07 välille.
Tarjoamme tunteja 90h/3vko, työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja sisältää Restelin loistavat henkilöstöedut.
Barona toimii rekrytointikumppanina. Parkkeeraa itsesi meidän talliin ja tankkaa (työ)elämäsi etenemismahdollisuudet!
Laajaan ST1/Shell -verkostoon palkataan vuosittain satoja työntekijöitä. Voit jättää myös avoimen hakemuksen täältä
Restel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa ja se työllistää yli 3000 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ruoka- ja juomaravintoloita on kattavasti aina Helsingistä Rovaniemelle ja töitä on tarjolla monipuolisesti kautta maan. Lisää Restelistä työnantajana löydät täältä
Edellytykset työnsaannille: #helmisimpukka
Hae paikkaa viimeistään 24.03.2019 mennessä .
Lisätietoja tehtävästä: kokkola@barona.fi , 040-6891165

Huoltamokahvilatyöntekijä Shell Kalajoki, Kalajoki Haluatko työllistyä asiakaspalvelun ammattilaisten iloiseen joukkoon Shell Helmisimpukka ja St1 asemille?
Joskus nuorena (tai miksei vähän vanhempanakin) tuntuu välillä siltä, että on hankalaa päästää töihin, sillä kokemusta juurikaan ennestään ole. Miten saada se oma unelmaduuni, jos CV ammottaa tyhjyyttään?
Miltäpä kuulostasi mahdollisuus, jos yhtäkkiä saisitkin roppakaupalla kokemusta niin asiakaspalvelusta, kaupan alalta, ravintolasta kuin kahvilatyöntekijänkin hommista? Eikö olisikin loistavaa, jos ansioluettelossasi olisi liuta monipuolista osaamista?
On nimittäin olemassa duuni, jossa työntekijän osaamistankki laitetaan aivan piripintaan. Tässä työssä voit työllistyä joko kokoaikaisesti tai osa-aikaiseen työsuhteeseen. Työskentely asemalla sopii loistavasti myös opiskelijalle, sillä työvuoroja voi tehdä todella joustavasti.
On aika alkaa ajattelemaan huoltoasemalla työskentelyä aivan uudella tavalla!
Helmisimpukka -liikenneravintoloissa pääset tekemään niin monipuolisesti hommia, että sitä ei turhaan sanota työelämän korkeakouluksi. Helmisimpukoissa palvellaan asiakasta täydellä sydämellä samalla kun tehdään myyntiä, valmistetaan kahveja, kokataan isompaa ja pienempää purtavaa ja pidetään paikat siistinä. Ja mikä parasta, tässä hommassa ei kysellä cv:tä, vaan ainoa mitä tarvitaan, on loistava ja energinen asenne.
Käynnistä moottorisi jos
 • Haluat päästä osaksi tiimiä, jossa oikeasti välitetään työkavereista
 • Etsit itsellesi työpaikkaa, josta saat MONIPUOLISTA kokemusta
 • Tarvitset joustavan työpaikan, jossa on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa omiin työaikoihisi
Laita vaihde silmään jos:
 • Nautit asiakaspalvelusta ja työskentelet omalla persoonallasi
 • Kaahailet kiireessä hymyhuulilla ilman road ragea
 • Sinusta näkyy tekemisen meininki
Nyt ei muuta kuin kaasu pohjaan!
Kalajoen Shell HelmiSimpukka on auki ympäri vuorokauden, joten työnluonne on kolmivuorotyö.
Tarjoamme tunteja 20h/3vko, työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja sisältää Restelin loistavat henkilöstöedut.Työsuhde solmitaan työntekijän ja Baronan välille. Parkkeeraa itsesi meidän talliin ja tankkaa (työ)elämäsi etenemismahdollisuudet!
Laajaan ST1/Shell -verkostoon palkataan vuosittain satoja työntekijöitä. Voit jättää myös avoimen hakemuksen täältäRestel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa ja se työllistää yli 3000 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ruoka- ja juomaravintoloita on kattavasti aina Helsingistä Rovaniemelle ja töitä on tarjolla monipuolisesti kautta maan. Lisää Restelistä työnantajana löydät täältä?Edellytykset työnsaannille: #helmisimpukka Hae paikkaa viimeistään 24.03.2019 mennessä .Lisätietoja tehtävästä: kokkola@barona.fi , 040-6891165

Alueuutiset

Avustusta myönnettiin Haapaveden kirjastolle 10 000 euroa, Kalajoen kirjastolle 15 000 euroa, Reisjärven kirjastolle 5 600 euroa ja 10 000 euroa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jakoi kirjastoavustuksia 390 000 eurolla: Tiekkö- ja Kiri-kirjastot ryhtyvät selvittämään Oulun eteläisen kirjastoryhmän muodostamista

Raa­hen sa­ta­ma-alu­eel­le suun­ni­tel­tu Fer­ro­van Oy:n va­na­dii­ni­teh­das­han­ke on kaa­tu­nut.
Fer­ro­van Oy on ase­tet­tu tors­tai­na va­paa­eh­toi­seen sel­vi­tys­ti­laan, mikä tar­koit­taa, et­tä yh­ti­ö­tä ol­laan aja­mas­sa alas. Sen myö­tä pit­käl­lä ol­leet suun­ni­tel­mat Raa­heen val­mis­tu­vas­ta va­na­dii­ni­pi­tois­ta te­räs­kuo­naa kä­sit­te­le­väs­tä teh­taas­ta on nyt kuo­pat­tu.
– Sitä se tar­koit­taa, vah­vis­taa sel­vi­tys­mie­hek­si va­lit­tu asi­a­na­ja­ja Mi­ka­el Sal­mi Asi­a­na­jo­toi­mis­to Fen­no Oy:stä.Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu sel­vi­tys­ti­laan ja toi­mi­tus­joh­ta­ja vapautettu tehtävästään

Kotimaan uutiset


Juha Sipilän hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten mukaan pienituloisia ja lapsiperheitä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset pitävät kehitystä huolestuttavana.- Jos Suomessa halutaan aidosti pysäyttää eriarvoisuuden lisääntyminen pitkällä tähtäimellä, meillä ei ole varaa harjoittaa politiikkaa, jossa pienituloiset kotitaloudet ovat suurimpia häviäjiä, Soste kirjoittaa tiedotteessaan.- Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos. Selvityksen perusteella on selvää, että indeksijäädytyksiä ei tule enää jatkaa ja aiempia leikkauksia tulee kompensoida, Sosten pääsihteeri Vertti Kiukas sanoo tiedotteessaan.Sosten selvityksessä otetaan kantaa myös hallituksen tekemiin leikkauksiin.Vuosina 2012-2015 sosiaalietuuksien muutokset ovat olleet pienituloisia suosivia.Kelkka kuitenkin kääntyi Sipilän hallituksen myötä: pienituloisten asema on heikentynyt.- Erityisesti pienituloisten lapsiperheiden toimeentulo on heikentynyt vuoden 2015 jälkeen keskimääräistä enemmän.Selvitys paljastaa: Hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheitä: ”Tämä ei ole oikeudenmukaista”

– Mikäli he eivät ole ideologiasta luopuneita, vaan haluavat sitä edelleen edistää, niin silloin on todennäköistä, että he pyrkivät sitä ideologian mukaista toimintaa Suomessa jatkamaan, sanoo Supon erikoistutkija Pekka Hiltunen konfliktialueelta palaajista. Suojelupoliisin mukaan Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita on noussut erityisesti Isisissä merkittäviin asemiin, ja heillä on laaja suhdeverkosto järjestön sisällä.”Isis-vaimo” Sannan noustua uutisotsikoihin on viime viikkoina uutisoitu siitä, kuinka Syyrian ja Irakin konfliktialueella on yhä Suomesta sinne lähteneitä naisia, miehiä ja lapsia.Suomessa asuu heihin sidoksissa olevia ihmisiä, jotka kannattavat tai tukevat terroristista toimintaa, Supo kertoo torstaina julkistamassaan vuosikirjassa.
Supon erikoistutkija Isis-palaajista: ”Ikävä kyllä se huoli on suuri ja varsin todellinen”

Ammattiliittoja ja niiden keskusjärjestöjä kohdellaan verotuksessa yleishyödyllisinä yhteisöinä. Siksi niiltä ei peritä veroa oman toiminnan rahoittamiseksi. Kuitenkin nämä menneen ajan jäännökset omaavat vielä toistaiseksi liikaakin valtaa suomalaisessa politiikaassa, työntäen likaisia näppejään asoihin, jotka eivät edes kuulu niille.
SAK:lta ei peritä veroa, vaatii muille 600 miljoonaa veronkiristyksiä

Suomalaisten perusoikeudet toteutuvat ainakin jokseenkin riittävästi. Tulos käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä haastattelututkimuksesta.
KAKS: Perusoikeudet toteutuvat useimpien mielestä jokseenkin riittävästi
Erkin kommentti: Tarkoitushakuinen tutkimus, jolla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Kysymys on kansan harhaanjohtamisesta ja YLE:n rimanalituksesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Helsingin Sanomien ja Eläketurvakeskuksen (ETK) kummallista laskutoimitusta massamaahanmuuton tarpeellisuudesta eläkejärjestelmämme kestävyyden takaamiseksi.
Hesari pyysi Eläketurvakeskusta laskemaan, kuinka paljon Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, jotta nykynuorten ei tarvitsisi maksaa merkittävästi enempää eläkemaksuja vuonna 2050.Lehden mukaan Suomi tarvitsee joka vuosi jopa 30 000 uutta maahanmuuttajaa, mikä tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajien osuus vuonna 2050 olisi Suomen väestöstä peräti 1,4 miljoonaa (22 %).
Yhdestä maahanmuuttajasta jopa miljoonalasku. Suomen Perusta julkaisi viime viikolla tutkimuksen maahanmuuton kustannuksista. Laajassa tutkimuksessa on laskettu julkisen talouden elinkaarivaikutukset 20–24-vuotiaana Suomeen muuttaville Irakissa ja Somaliassa syntyneille henkilöille.
Näistä maista saapuva maahanmuuttaja maksaa suomalaisille veronmaksajille jopa miljoona euroa.Hesarin mukaan Suomi tarvitsee jopa 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa eläkkeiden turvaamiseksi – Halla-aho: ”Julkisen talouden rahoituspohja ei kohene vaan pahenee”

Ulkomaan uutiset

Mueller on luovuttanut raportin tutkinnasta Yhdysvaltojen oikeusministerille William Barrille, kirjoittaa muun muassa Washington Post. Barrin ei tarvitse julkistaa raporttia, mutta hänen on tehtävä siitä tiivistelmä kongressille.Mueller on tutkinut presidentti Donald Trumpin kampanjakoneiston ja Venäjän epäiltyjä yhteyksiä vuoden 2016 presidentinvaaleissa.Tutkinta on jatkunut lähes kaksi vuotta, ja sen aikana julkisuuteen on tihkunut hyvin vähän yksityiskohtia sisällöstä. Huomio on kohdistunut ennen muuta siihen, ilmeneekö tutkinnassa selvä yhteys Trumpin kampanjan ja Venäjän välillä. Toinen keskeinen kysymys on se, onko Trump syyllistynyt oikeuden vastustamiseen. Tutkinnan on arvioitu voivan viedä Trumpin jopa valtakunnanoikeuteen.Muellerin Venäjä-tutkinta on valmis – raportti luovutettu oikeusministerille

Somalian Mogadishussa tänä aamuna tapahtuneessa pommi-iskussa on kuollut viisi ihmistä mukaan lukien yksi maan apulaisministereistä. Lisää uhreja tuli, kun maan turvallisuusjoukot ottivat asein yhteen terroristien kanssa.
Äärijärjestö al-Shabaabin aseistetut miehet räjäyttivät kaksi pommia pääkaupungissa kahden ministeriön edessä, minkä jälkeen he rynnivät sisälle rakennuksiin.
Ainakin 15 kuollut Mogadishussa pommi-iskussa ja ammuskelussa

LONTOOSSA on meneillään suurmielenosoitus uuden brexit-kansanäänestyksen puolesta.
Mielenosoituskulkue lähti puolilta päivin paikallista aikaa liikkeelle Hyde Park -puiston reunalta Lontoon keskustassa ja lopettaa matkansa parlamenttitalon Westminsterin palatsin edessä.Tarkkaa tietoa mielenosoittajien määristä ei ole, mutta kuvien perusteella paikalla on satojatuhansia ihmisiä.
Sadattuhannet vaativat uutta brexit-äänestystä Lontoon kaduilla: ”Tulevaisuutemme on viety meiltä” – Katso suora lähetys
Erkin kommentti: Suomen kannalta katsottuna olisi erittäin tärkeää, että Britannia järjestäisi uuden äänestyksen Brexitistä.

Talousuutiset

Jälkiviisaat - Sähköverkon myynti

Arhinmäki raivoaa sähköverkon myynnistä

Sähkön siirron kiinteä kuukausimaksu on kasvanut maaseudulla jo 70 prosenttiin sähkölaskusta. Käyttäjiä ärsyttää, ettei kulutusta muuttamalla pysty pienentämään sähkölaskua.Energiaviraston mukaan sähkön siirron kiinteiden maksujen osuus on noussut maaseudulla muutamassa vuodessa 60:stä 70 prosenttiin, kun kaupungeissa osuus jää alle puoleen. Samaan aikaan siirtohinnat nousevat.MTK:n energia-asiantuntijan Anssi Kainulaisen mukaan suunnan pitäisi olla täysin päinvastainen eli sähköstä pitäisi laskuttaa kulutuksen mukaan. Silloin asiakkaalla olisi kiinnostusta vähentää sähkönkulutustaan.
"Kehitys on täysin vastoin energiatehokkuusajattelua."Sähkön siirto jopa 70 prosenttia sähkölaskusta – Tilanne ärsyttää maaseudulla asuvia

Caruna julkaisi eilen konsernin tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2018. Siitä nousi uutisten kärkeen heti yksi kulma: Caruna väläyttää korotuksia sähkön jakeluhintoihin.Caruna kertoi tiedotteessaan, että jakeluyhtiöissä on meneillään poikkeuksellinen vaihe: 10-15 vuodessa joudutaan toteuttamaan 40-60 vuoden investoinnit.Sähköverkkojen säävarmuus nostetaan sähkömarkkinalain edellyttämälle tasolle vuoden 2028 loppuun mennessä.Caruna väläytti korotuksia sähkön jakeluhintoihin: ”Ei ahneudella rajaa!”

Keskuspankit ovat elvyttävinään taloutta, vaikka tulokset ovat kääntyneet tarkoitustaan vastaan. Talouden kasvuvoima kuihtuu, kun ilmaisen rahan tarjonta vahvistaa talouszombeja, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.Keskuspankkiirit näyttävät elävän teoreettisten talousmalliensa keinotodellisuudessa, jossa mahdollisimman matalat korot ja edullisen rahoituksen yltäkylläinen tarjonta on kuin talouden taikajuomaa.Tuossa keinotodellisuudessa ilmaisen rahan tarjontaa lisäämällä on aina ja kaikissa oloissa mahdollista synnyttää ja vahvistaa talouskasvua sekä panna alulle muitakin kaikin puolin suotuisia kehityskulkuja.Ympäröivä talouden arkitodellisuudessa näyttää kuitenkin käyneen toisin.
Jan Hurrin kommentti: Keskuspankit ruokkivat zombitaloutta – ja heikentävät kasvua

Urheilu-uutiset

Jatkoerä on käynnissä. Ilves saa pelata reilun minuutin ylivoimalla. Kärpät kesti alivoiman. Oskar Osala oli jopa ratkaista ottelun läpiajosta, mutta maalia ei nähty. Ilves on ollut jatkoerän ensimmäisillä minuuteilla aloitteellisempi. Osittain toki ylivoimansakin tuoman otteen ansiosta.
Molemmissa tilanteissa nähdään vaarallisia tilanteita. Vastakkain on kaksi vahvasti hyökkäyksen kautta pelaavaa joukkuetta, joten maalia tuskin joudutaan odottamaan turhan kauan. Ilveksen voittomaali oli erittäin lähellä. Vehviläinen joutui hapuilemaan kiekon turvaan selkänsä takaa. Videoita ei tällä kertaa kuitenkaan tarvinnut katsella. Kärpät joutui reilun seitsemän minuutin jälkeen jälleen alivoimalle, kun Jussi Jokinen otti rangaistuksen. Teemu Kivihalme ratkaisi pelin alivoimalla. Kärpät johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0.Ilves laittoi Kärpät ahtaalle dra­maat­ti­ses­sa puo­li­vä­lie­rä­avauk­ses­sa – Teemu Kivihalmeen jatkoerämaali toi avausvoiton Kärpille

SM-liigan kurinpitoryhmän mielestä Santala vaaransi vastustajan piittaamattomasti.
HIFK:n keskushyökkääjä Tommi Santala on saanut SM-liigalta viiden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta.Kokenut Santala taklasi Pelicansin puolustajaa Mikko Kousaa torstaina pelatussa puolivälieräottelussa, joka oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pudotuspeleissä tänä keväänä.HIFK:n Tommi Santalalle pitkä pelikielto törkytempusta: ”Täysin tahallinen teko”

Venäläishiihtäjä poltti päreensä täysin! Näin hän huitaisi Ruotsin superlupausta sauvalla kohti päätä: ”Aika herkässä olivat hermot”

Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi maastohiihdon maailmancupin finaaliviikonlopun kymmenen kilometrin perinteisen kilpailussa. Voittoon Quebecissä Kanadassa lauantaina hiihti Ruotsin Stina Nilsson, joka löi loppukirissä Norjan Therese Johaugin.
Pärmäkoski jäi 26,8 sekunnin päähän voittoajasta. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui maailmancupia johtava Norjan Ingvild Flugstad Östberg. Perjantaina sprinttikisan voittoa juhlinut Nilsson kukisti Johaugin toisen kerran tällä kaudella. Edellisen kerran ruotsalainen voitti Norjan hiihtotykin Seefeldin MM-kisojen viestin loppukiritaistelussa. Mutta nyt nähtiin Johaugilta ensimmäinen tappio tämän kauden maailmancupissa normaalimatkoilla.
Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Therese Johaug on lyöty maailmancupissakin! Ruotsalaistähti voittoon, Pärmäkoski tutusti viides

Miesten hiihdon maailmancupin viimeistä edellinen kilpailu lykittiin lauantaina alkuillasta Quebecissä, kun ohjelmassa oli 15 kilometriä perinteisellä yhteislähtönä. Suomen Ristomatti Hakola pumppasi tasatyöntöä kuin viimeistä päivää ja taisteli mukana kärkiporukassa, kunnes noin 12 kilometrin hiihdon jälkeen tuli noutaja.Satakunnan sankari ei pysynyt Johannes Kläbon ja Emil Iversenin vetämässä kärkiporukassa, jonka jäsenet jakoivat palkintopallipaikat.Ristomatti Hakola pumppasi kuin viimeistä päivää ja otti huippusijoituksen – Johannes Kläbo mahtikirillä voittoon

Katso hurjan kisan kooste: Hakolasta iso pyssy, "pelottava venäläinen" tyrmättiin maailmancupin voittotaistossa – kaatunut Kläbo juhli

Maailmalla tapahtuu

Viking Sky -niminen risteilyalus on joutunut merihätään Romsdalin edustalla Trondheimin lähistöllä. Norjalaislehti VG:n mukaan aluksessa on moottorivika ja se on parhaillaan ankkuroitunut karikkoisille vesille myrskyn keskelle. Laivalla on lähes 1 300 matkustajaa.Alus on noin kilometrin päässä rannasta. Aluksesta on lähetetty mayday-hätäviesti.Keliolosuhteet alueella on erittäin huonot voimakkaan tuulen vuoksi. VG:n haastattelema lähistöllä asuva mies kertoo, että tuuli on riepotellut hänen navettansa katon irti.Paikallisen poliisin mukaan matkustajat tullaan evakuoimaan laivasta.Risteilyalus merihädässä Norjassa, kyydissä 1300 matkustajaa – evakuoinnit alkamassa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi Twitterissä perjantai-iltana, että hänen polkupyöränsä on tuhottu. Halla-aho kertoo, että hänen pidikkeeseen kiinnitetty polkupyörän tuhottiin Helsingissä Iso Roobertinkatu 4:n kohdalla perjantaina kello 12–18 välisenä aikana.
Jussi Halla-aho etsii polkupyöränsä tuhoajaa: ”Hei, sinä...”

Oulun poliisi sai kahteen kertaan käydä karkottamassa Tyrnävän taajaman läheisyydessä liikkunutta viiden suden laumaa perjantaina. Jo aamulla Tyrnävältä tuli havaintoja viiden suden laumasta, joista yksi on Luonnonvarakeskus Luken pannoittama susi. Oulun poliisi joutui illalla uudestaan karkotustehtäviin, kun laumasta tehtiin havainto talon välittömästä läheisyydestä. – Karkottamistoimenpiteitä ei edes ehditty tehdä, kun tuli tieto siitä, että yksi susista oli jäänyt auton alle Tyrnävän ja Tupoksen välisellä tieosuudella kolme, neljä kilometrin päästä Tyrnävältä, Oulun poliisista kerrotaan. Tyrnävällä karkotettiin viiden suden laumaa – yksi susista loukkaantui kolarissa

Kymmenen miestä otettiin kiinni epäiltynä islamistisen iskun suunnittelemisesta Saksassa.
Epäillyt aikoivat käyttää iskussa kulkuneuvoa ja aseita sekä tappaa "niin monta ihmistä kuin mahdollista". Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.Epäillyt ovat 20–42-vuotiaita, ja heidät otettiin kiinni Frankfurtin alueella perjantaina.Saksassa otettiin kiinni kymmenen terrori-iskun suun­nit­te­lus­ta – epäillyt aikoivat tappaa "niin monta ihmistä kuin mahdollista"

Yle Areena

Historia: Kielletyn kaupungin salat

Video kertoo miten britit päätyivät kansanäänestykseen, jonka tulos erottaa heidät Euroopan Unionista. Erotarinassa on selkeitä käännekohtia.
Brexit - miten britit päätyivät äänestämään EU-eron puolesta?

Youtube

Puolueeton Yle

Välikysymys eriarvoistumisesta, PS:n ryhmäpuhe 7.12.2017

Tavion puhe lakialoitteesta: kansalaisuuden asumisaikavaatimus 10 vuoteen

Totuus EU:sta

Aivan yksin tulleet pakolaislapsukaiset Oulussa

Kataisen pikavipit läpi Euroopan

Mielipiteet

Tein maaliskuussa 2017 toimenpidealoitteen, jossa esitin vakuutuslääkärijärjestelmän muuttamista niin, että vakuutuslääkärit eivät voisi perusteetta kiistää tapaturmien ja erityisesti aivovammojen syy-yhteyksiä. Lisäksi esitin, että vakuutusyhtiöiden käsittelyajat pysyisivät korvausasioissa kohtuullisina. Aloite kuitenkin jumittui sosiaali- ja terveysuudistuksen kuormittamaan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, eikä hallituspuolueilla ollut poliittista intressiä sitä edistää.
Järeämpänä toimenpiteenä valmistelin syyskuussa 2017 lakialoitteen, johon pyrin saamaan yli 100 kansanedustajan nimen jolloin sen painoarvo olisi suuri. Ponnisteluistani ja toiveistani huolimatta sain lakialoitteelle vain 60 allekirjoitusta. Merkittävämpi tuki tulikin kolme kuukautta myöhemmin kansalaisaloitteen muodossa. Se keräsi vajaassa kahdessa kuukaudessa vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja muodostivat sellaisen poliittisen paineen, että sitä ei voinut enää sivuuttaa. Kiitos kaikille, jotka olitte kansalaisaloitteessa mukana!
VAKUUTUSLÄÄKÄRIT KURIIN 2020

Vakuutusyhtiö kieltäytyi korvaamasta vammaa, jonka se ei katsonut liittyvän työhön. Vasta seitsemän vuoden taistelun jälkeen korkein oikeus näki asian toisin. Elli Valkilan lääkäreissä käynti ja taistelu korvauksista alkoi elokuun lopulla vuonna 2011, kun hän iski työajalla vasemman polvensa sähköavusteisen postinjakopyörän metalliseen polkimeen.
Valkila kertoo, että poljin oli väärässä asennossa ja polvi osui sen väkäsiin.
Polvi alkoi kipuilla vasta kuukausi tapaturman jälkeen, mitä vakuutusyhtiö, tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta ja vakuutusoikeus pitivät merkkinä siitä, että kyse ei ollut työtapaturmasta. Vuonna 2014 Lähitapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö päätti, ettei se maksa korvausta, koska tapaturman ja vasemman polven kiputilan välillä ei ole osoitettu syy-yhteyttä.Postinjakaja Elli sai töissä polvivamman ja taisteli vakuutusyhtiön kanssa yli 7 vuotta - vasta korkein oikeus vahvisti työtapaturman

Oulun käräjäoikeuden ensimmäinen tuomio viime vuoden lopulla ilmi tulleista alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista meni syvälle sieluun, kirjoittaa IS:n Oulun aluetoimittaja Mirja Rintala.9-VUOTIAS lapsi joutui hyväksikäytetyksi paikassa, jonka pitäisi olla turvallinen kaikille. Kalevan saamien tietojen mukaan tekopaikka oli Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan moskeija Oulussa.Kommentti: Nyt ei salailu ja kaunistelu auta – Oulussa tuomion tuonut lapsiraiskaus on iljettävä rikos

Ilkassa 17.3.2019 kerrottiin, että Matti Reinikan ohjaama ja tuottama dokumentti Seinäjoen Arabikevät piti esittämän Ylellä alun perin tänä keväänä. Itse asiassa, dokumentin piti tulla Yleltä ulos jo 22.10.2018, ja elokuva tituleerattiin tuolloin yhdeksi ”vuoden eniten keskustelua herättävistä dokumenttielokuvista”.
Lukijoilta: Seinäjoen arabikevät ja poliittinen sensuuri
Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi eilen (18.3.2019) maahanmuuton kustannuksiin liittyvän tutkimuksen, jonka tuloksista pitäisi kertoa laajasti kaikille suomalaisille.Mitä tekee Yle? Toimittajat kirjoittavat artikkelin, jossa toteavat, että Suomen Perustan laajassa tutkimuksessa ei huomioida "auttamisen arvoa". Ylen television pääuutisissa ei mainittu sanallakaan koko tutkimusta!! Voi herran pieksut, ei voi muuta sanoa.Yleisradio ohjaa suomalaisten ajattelua

Jussi Halla aho GCM sopimuksesta. Euroopan parlamentti 13.11.2018

Kotimaan matkailu

Muumimuseoon taaperon kanssa - kannattaako?

ELÄMYSTEN VIIKONLOPPU JÄRVISYDÄMESSÄ – JA OLEN KUIN UUSI IHMINEN!

Matkamessut ensikertalaisen silmin

Ulkomaan matkailu

GENEVA - SWITZERLAND 4K

Switzerland Geneva in 4K

My Beautiful Geneva 2015 - Drone Aerial Footage DJI Inspire 1

Musiikki

ВОТ ЭТО ТАНЕЦ!!! *Ataca & La Alemana* танцуют Цыганочку!!! Микс *2018*

Не ревнуй - исп Людмила Балашова Муз и слова С Грищук

Как Же Красиво Они Танцуют! | DD Kolya - Кто Виноват | Посмотрите!

Top 5 Travel Attractions, Geneva (Switzerland) - Travel Guide

Loppukevennykset

Kummeli - Pääministeri kootut

Sipilän erikoishaastattelu. Pena sen keksi ihan viime metreillä.

SIPILÄN JURRIT | PELIMIES | MTV3

Kuntoilu

5 Minute Full Body Stretching Routine!

9 Exercises To Get Flat Stomach In Just A month

ABDOMINALES: 7 planchas vientre plano | Abs Workout Six Pack

Liikunta ja terveys

Verenpaine 137 / 85, pulssi 62 , Paino 101,6 kg. Jumppa 50 /1280 min, kuntosali 0/ 1420 min, kävely 0/322 km , uinti 0/2300 m, pyöräily 4/9 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti