sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

MA 28.06.2021 Perintämies ei soita kahdesti – 1990-luvun lama Suomessa

 


Perintämies ei soita kahdesti – 1990-luvun lama Suomessa


J.K.Tamminen on kirjoittanut kirjan 1990-luvun lamasta Suomessa.Siinä hän kertoo yrittäjien kokemuksia lamasta ja Suomen valtion toiminnasta. ”Ei valtio suojellut laumaansa vaan kaikki vietiin teuraalle.” Pankkikriisiblogistani löytyy melko pitkälle samoja asioita kuin J.K.Tammisen kirjasta.

http://pankkikriisi.blogspot.com/


Kirjasta löytyy myös toimittaja Harri Nykäsen haastattelu, jossa hän kertoo vihreiden poliitikkojen toiminnasta. Näin HS:n toimittaja Harri Nykänen: Vuonna 2000 lopettelin Helsingin Sanomien rikostoimittajana. Helmikuussa tuona vuonna kirjoitin kolleega Tuomo Arolaisen kanssa näyttävän jutun Vihreän Liiton johtokolmikon taakseen jättämästä taloussotkusta. Sotkuujen siivousoperaatioon osallistuivat tuolloin jo vihreiden kansanedustajaksi valittu Pekka Haavisto, Heidi Hautala, jonka valinta kansanedustajaksi oli vielä muutaman kuukauden päässä, sekä Pekka Sauri, vihreiden puheenjohtaja, kunnallispoliitikko ja entinen verolautakunnan jäsen.

Kyse oli kolmikon perustamasta yhtiöstä, joka kustansi Suomi-lehteä ja suosittua nuortenlehteä Rumbaa. Kun yhtlä ajatui talousvaikeuksiin, huudettiin apuun saattohoidon ja pesänputsauksen ammattilaisia. Rahanarvoinen omaisuus siirrettiin uudelle yhtiölle, ja veloissa olevat yhtiöt myytiin ja ajettiin harkitusti konkurssiin. Vahvassa nosteessa oleva vhreä voimakolmikko ei halunnut konkurssien sotkevan puhdasta kilpeään.

Uutisen julkaisun jälkeen kolmikko järjesti pikaisesti lehdistötilaisuuden, jossa vakuuteltiin viattomuutta.

- Mikäli toimissamme on ollut moittimista, moitteet voidaan käsittääksemme kohdistaa Rumba Oy:n uuden omistajan tekemään konkurssiin littyneisiin järjestelyihin, joista emme voineet olla riittävästi perillä ja joiden yhteydesä luotimme käyttämäämme asiantuntijaan.”

Kolmikon aikaansaaman konkurssipessän hoitajan, varatuomari Hannu Ylösen kuvaus liiketoiminnasta oli karumpi: ”Velallisyhtiön toiminta ja varallisuus on siirretty suunnitelmallisesti toiminnan jatkajalle.” Kun saattohoitajat varmuuden vuoksi maksettiin hiljaiseksi, upposi selittely mediaan – ja sekä Haaviston, Saurin että Hautalan ura jatkui täysillä. Siinä missä Juhantalo menetti – sinänsä syystä kyllä – maineensa ikuisiksi ajoisi, noiden kolmen vihreän syntejä ei ole muisteltu.

(Harri Nykänen hastttelu 17.12.2020)

Kirjassaan J.K. Tikkanen kertoo poliitikkojen virhearvioinnista eli vakaan markan politiikasta. Itse olen käsittelyt samaa asiaa blogissani

http://valtuustoaloite.blogspot.com/


Wikipedia kertoo asiasta näin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Koiviston_konklaavi


Jorma Jaakkola kertoo asiasta youtube-videolla näin

https://www.youtube.com/watch?v=-ZTx-SwVYDQ


Jorma Jaakkolan kotisivut kertovat totuuden asioista

https://jormajaakkola.fi/


Kirjailija J.K. Tikkanen vaikenee kuitenkin kirjassaan keskeisestä asiasta eli SSP-sopimuksesta, josta kerron videollani ja blogissani.

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

http://kalajokinen.blogspot.com/2017/06/koiviston-konklaavi-ssp-sopimus-ja-muut.html


SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY


Kirjailja J.K. Tikkanen kertoo kirjassaan, että Velallisten Tuki ry ja Takuusäätiö ovat oikealla asialla.

https://www.velallistentuki.fi/

Oikeustieteen kandidaatti Jaana Kavonius kertoo ja kirjoittaa asioista vielä tarkemmin kuin kirjailija J.K. Tamminen kirjassaan kirjoittaa.


Oikeustieteen kandidaatti kertoo näkemyksensä asioista

https://www.youtube.com/watch?v=4V4YjAUjHD4


Virkamafia, Paljastus, Keisarille Ei Ole Vaatteita - Jaana Kavonius #47

https://www.youtube.com/watch?v=L0fUrvwuOik


Virkamafia

https://www.virkamafia.fi/

J.K. Tikkasen kirja Perintämies ei soita kahdesti – 1990-luvun lama Suomessa ISBN 978-952-375-220-7 on yksi merkittävä lisä 1990-luvun lamasta kertovaan kirjakokoelmaani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti