keskiviikko 15. toukokuuta 2024

TO 16.05.2024 Eikö ministeri voi vaikuttaa oman vastuualueensa asioihin?


Ministeri Kaisa Juuso, pyydän Teitä toimimaan niin, että Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston lakkautus perutaan. Sulkemissuunnitelman toteutuksen on tehnyt pieni ryhmä, joka ei kuullut kalajokisten ääntä asiassa. Kuulemistilaisuudessa alustajat käyttivät ajasta yli 90 % prosenttia ja yleisölle jäi aikaa kysymyksille vain 4-5 henkilölle. Kalajoen kaupunki on oli esittänyt terveyskeskuksen laajentamista ja tulevaisuuden varmistamista. Kapunginjohtaja Puoskari tiedusteli asiaa Pohteen vastaavalta edusajalta. Hän vastasi, että asiasta ei neuvottella ja että vastaus tulee kesäkuussa. En ole aikaisemmin elämässäni kuullut näin tylyä kohtelua. Asia oli päätetty pienessä piirissä, jossa enemmistö oli keskustalaisia. Järkytys on ollut minulle se, että armeijakaverini ja FB-kaverini Pohjanmaan aluehallituksen puheenjohtajan Tapani Töllin toiminta. Onko keskusta-aate sumentanut hänen aivonsa?


Pohteen laskelmissa on se virhe, ettei niissä ole huomioitu kokonaisuutta eli mikä vaikutus päätöksellä on Kela-kuluihin, alueen asukkaiden kuluihin, Kalajoen kaupungin imagoon ja elinvoimapolitiikkaa. Sulkemispäätöksellä on järkyttävän suuret vaikutukset. Kalajoella on 12600 asukasta ja Kalajoki on elinvoimainen ja kehittyvä kaupunki, jossa SOTE-asiat on aina hoidettu kustannustehokkaasti. Mielestäni nyt Keskustan härskin toiminnan seurauksena Kalajoelta lopetetaan kapunkilaisten kannalta tärkeä vuodeosasto ja paikat sijoitetaan Nivalan terveyskeskukseen. Voiko järjettömämpää päätöstä tehdä muuta kuin keskustajohtoinen Pohteen aluehallitus?


Ministeri Kaisa Juuso, nyt on vakava paikka. Minä vetoan Teihin, että toimitte niin, Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston sulkemispäätös perutaan ilman aiheetonta viivytystä eli ensi viikon alkuun mennessä.


Erkki Aho


Olen toiminut Kalajoen kaupunginvaltuutettuna 28 vuotta enkä olisi koskaan uskonut, että Kalajoelta lakkautetaan virheellisillä perusteilla Kalajoen ja lähialueen asukkaille tärkeä terveyskeskuksen vuodeosasto. Ministeri voi jos vain haluaa puuttua vastuualueensa asioihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti