tiistai 21. toukokuuta 2024

KE 22.05.2024 En jaksa tätä kidutusta enää. Elämä loppuu.




Vakaan markan politiikka ja rahamarkkinoiden vapauttaminen ajoivat Suomen syvään taloudellisen lamaan 1990-luvun alussa. Lamaa syvensi idänkaupan romahdus. Kysymyksessä oli Suomen poliittisten johtajien virheet.

Suomi jätti EY-hakemuksen 18.03.1992. EY-jäsenyysehtojen mukaan pankkien täytyi täyttää vakavaraisuus ehdot. Suomessa pankkien talous oli erittäin huonossa kunnossa. Presidentti Mauno Koivisto päätti pelastaa pankit. Presidentti Mauno Koivisto kutsui tasavallan presidentinlinnaan oikeuslaitoksen edustajia 06.05.1992 ns. Koiviston konklaaviin. Siellä päätettiin antaa pankeille suosituimmuusasema oikeudenkäynneissä eli pankit voittivat ylemmissä oikeusasteissa. Nuori pääministeri Esko Aho toimi presidentin juoksupoikana. Esko Ahon hallitus ja 4 ostajapankkia sopivat 22.10.1992 Säästöpankkisopimuksen. Suoritettiin Suomen suurin omaisuudenryöstö. Markkinoilta poistettiin säästöpankit ja kymmeniä tuhansia yrityksiä pankkien taseiden parantamiseksi. Säästöpankkisopimuksessa sovittiin toimialarationalisointi eli tiettyjen alojen ylikapasiteetin poistaminen ja kaatamisperusteet. Pankit tekivät luettelot kaadettavista yrityksistä.

Kaadettujen yritysten johtajista tehtiin oikeuden väärillä päätöksiä rikollisia sekä elinkautisvelkavankeja. Markkinoilta poistettiin n.48 000 yritystä. MINULLA ON KOPIO TÄSSÄ SSP-SOPIMUKSESTA.


Alavieskan Puurakennen Oy kuului poistettavien listalle. Keskipohjanmaan säästöpankki oli 12 heikkoimman säästöpankin joukossa Suomessa eli kuului ns. mustaan tusinaan. Kera Oy:hyn perustettiin ns. ruumiinpesuryhmä varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuuteen. Ruumiinpesuryhmää johti Veikko Anttonen. Kera Oy käytti markkinoilta poistettavissa yrityksissä saattohoitajia. Alavieskan Puurakenne Oy:n talouspäälliköksi Kera Oy halusi ja sai saattohoitaja Jouni Remeksen. Alavieskan Puurakenne Oy:n velkasaneerausmiehinä toimivat Juhani Tuomaala ja Lauri Ylipukki. He rahastivat kaadettavasta yrityksestä miljoonan markan velkasaneerauspalkkiot. Yritys saatiin konkurssiin.


Konkurssin jälkeen perustettiin PR-Teollisuus Oy ( aikaisemmin Euronio Oy).


PR-Teollisuus Oy:n toiminnassa poliisin tutkimatta jättämät rikokset


  1. Myyjä Kera Oy ja Arsenal Oy tiesivät, että perustettava yritys eli PR-Teollisuus Oy oli markkinoilta poistettavien listalla.

  2. Kera Oy käytti saattohoitajaa Jouni Remestä Alavieskan Puurakenne Oy:n markkinoilta poistamiseen.

  3. Saattohoitaja Jouni Remes teki APR:n konkurssin jälkeen laskelmia kahdelle ostajataholle, vaikka hän oli mukana toisen ostajaryhmän jäsenenä.

  4. Saattohoitaja Jouni Remes teki Kera Oy:n kanssa sopimuksen toisten osakkaiden tietämättä, että Kera Oy:tä ei käytetä rahoittajana perustettavassa yhtiössä. Koko yritystä ei olisi perustettu, jos tämä tieto olisi ollut muiden osakkaiden tiedossa.

  5. PR-Teollisuus Oy:n perustamisessa rekisteröinti tehtiin väärennetyillä pöytäkirjoilla Jouni Remeksen ja Markku Kosken toimesta. Yhtiöllä ei ollut Helsingissä konttoria eikä perustajat ole voineet olla Helsingissä perustamassa yhtiötä.

  6. APR:n konkursssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) välisissä kauppakirjoissa tehtiin törkeä 48 miljoonan markan petos, koska kauppasopimuksessa 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset salattiin.

  7. ARR:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) välisissä kauppakirjoissa tehtiin törkeä 15 miljoonan markan petos, koska kauppasopimuksissa ilmoitettiin keskeneräinen tilauskanta 15 miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin se todellisuudessa oli. Myyjän Kera Oy:n ilmoitus asiassa.

  8. APR:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) välissä kauppakirjoissa väliaikaiset pesänhoitajat Antti Latola ja Hannu Maskonen myivät kiinteää omaisuutta konkurssisäännön vastaisesti.

  9. Kauppasopimus oli silloisen oikeustoimilain vastainen eli kohtuuton, koska kaupassa tehtiin 63 miljoonan markan törkeä petos.

  10. APR:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) välisissä kauppakirjoissa oli kaupanvahvistajana tuleva syyttäjä Sulo Heiskari . Hän on toiminut esteellisenä syyttäjä kaikissa kauppasopimuksista johtuvista oikeudenkäynneissä ja samalla estänyt rikostutkinnat asiassa eli niitä ei ole saatu syyteharkintaan.

  11. APR:n konkurssipesän ja Euronio Oy:n (myöh. PR-Teollisuus Oy) välisissä kauppakirjoissa kauppasopimus tehtiin maakaaren ja kauppakaaren vastaisesti. Kauppasopimuksen allekirjoittaja Heino Virta todistaa ettei hän ole koskaan tavannutkaan kaupanvahvistajaa ja kaupanvahvistajan kutsuma Arto Ranta-Ylitalo todistaja todistaa ettei hän ole ollut paikalla kun kauppasopimus tehtiin.

  12. Saattohoitaja Jouni Remes yritti kaikin keinoin estää yrityksen rahansaannin mm. Uhtua Woodilta estettiin rahoituksen saamista. Uhtua Wood Oy oli PR-Teollisuus Oy:n osakas.

  13. Saattohoitaja Jouni Remes teki yhteistyötä Alavieskan kunnanjohtajan kanssa ja näin estettiin Alavieskan kunnan kanssa jo sovittu 1,5 miljoonan rahoituksen osalta. Alavieskan kunnanhallitus piti laittoman kokouksen poikkeukselliseen aikaan eli illalla klo 21.

  14. Saattohoitaja Jouni Remes yritti estää Saksaan valmistetun talon toimittamisen. Annoimme saattohoitajalle Jouni Remeksen potkut yrityksestä. Jouni Remeksen Pentti-isä soitti minulle ja uhkasi tulla tapaamaan minut omin käsin.

  15. Kansanedustaja Koski, joka oli PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtaja ilmoitti, että jos toimitusjohtajaksi ei valita konsultti Stig Weckströmiä, niin Kera Oy hakee yrityksen konkurssiin. Kysymyksessä oli kiritys. Tapahtui eduskunnassa Kosken huoneessa Erkki Ahon ja Heino Virran ollessa paikalla.

  16. Kiristyksen jälkeen toimitusjohtajaksi valittiin konsultti Stig Weckström, joka ensimmäisen päivän iltana ilmoitti tanssilattialle yrityksen vientisihteerille Ela Lillemaalle, että hänen tehtävänsä on ajaa yritys hallitusti alas. Hän palkkansa oli 5000 markkaa päivä ja juoksevat kulut päälle. Tavoitteeksi paljastui myöhemmin aikamäärä 31.01.1996.

  17. Weksröm oli ajamassa yritystä konkurssiin Kera Oy:n ja Arsenal Oy;n ja Alavieskan Puurakenne Oy:n kanssa Ylivieskassa osakkaiden tietämättä. Annoimme saattohoitajalle Weckstromille ja yhtiön hallituksen puheenjohtajalle Koskelle potkut.

  18. Meistä levitettiin perättömiä tietoja tärkeimmille liikekumppaneille ympäri maailmaa Weckströmin toimesta.

  19. Yrityksen 32 miljoonan markan tilauskanta hävitettiin konsultti Wekströmin toimesta ( myytiin Vieska-taloille). Konsulttipalkkion kaupasta 88 500 markkaa maksoi Alavieskan kunta, joka oli Vieska-talojen osakas.

  20. Koska yritystä ei saatu konkurssiin niin Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä haki yrityksen konkurssiin väärillä tiedoilla. Kaupat oli purettu 19.03.1996 ja 18.04.1996.

  21. Olimme neuvotelleet ulkomaisen ostajan kanssa siitä, että he tulisivat yrityksemme omistajaksi ja pelastaisivat meidät konkurssilta. APR:n konkurssipesänhoitaja Latola ja Maskonen ilmoittivat ulkomaisille henkilöille, että antakaa yrityksen mennä konkurssiin niin saatte meiltä ostaa halvemmalla konkurssiin menevän yrityksen konkurssin jälkeen.

  22. Konkurssiasia käräjäoikeudelle on antanut lausuman varatuomari Paavo M. Petäjä takaajien tietämättä ilman valtakirjoja ja toimeksiantoja. Hän tunnustaa ettei hänellä ollut toimeksiantoa asiassa.

  23. Konkurssiasiassa käräjäoikeudelle on antanut lausuman konkurssihakija eli APR:n konkurssipesän hoitajat.

  24. Konkurssiasiassa asianajaja Asko Keränen pyysi valtakirjat minulta PR-Teollisuus Oy:n toimitusjohtajalta ja yhtiön hallituksen puheenjohtajalta Heino Virralta, koska hänen mielestään konkurssi oli laiton. Hän oli mukana Ylivieskan käräjäoikeudessa valvomassa asiakkaiden saatavia, mutta kun kuuli ja näki tilanteen, niin hän pyysi minut kahville ja pyysi avoimet valtakirjat asioiden hoitoa varten. Hän jätti valitukset tekemättä. Perusteita käräjäoikeuden tuomionpurkamiselle olisi ollut mielin määrin kuten selostuksestani käy ilmi.

  25. Konkurssin jälkeen takaajille haettiin suoritustuomio, vaikka takaukset olivat purkautuneet koska kaupat oli purettu.

  26. Konkurssipesälle tehtyä edullisinta tarjousta ei hyväksytty, vaan hyväksyttiin rahanpesijöiden tarjous.

  27. Konkurssipesä myi kiinteistöt ja tuoteoikeudet rahanpesijöille, joista toiselle vaadittiin USA:ssa vankeutta 210 vuotta ja toisella 190 vuotta. Kauppasopimuksen tekemisen juridisessa puolessa toimi silloinen raahelainen asianajaja Asko Keränen..

  28. KRP jätti rahanpesut tutkimatta

  29. Poliisi jätti puukartelliasiat tutkimatta Venäjän kaupan osalta tutkimatta

  30. Arsenal Oy perustettiin 18.11.1993. Roskapankkiin sai laittaa huonot saatavat ja näin parannettiin pankkien taseita.

  31. Aktiv-Hansa-kauppa tehtiin 31.3.2000. Omaisuudenhoitoyhtiöt Arsenal Oyj, Arsenal-SSP Oy ja Arsenal-Silta Oy myivät 31.3.2000 allekirjoitetulla kauppakirjalla yhteensä noin 76 000 saatavaa, pääoma-arvoltaan noin 12 miljardia markkaa, 600 miljoonalla markalla Aktiv Hansa Oy:lle ja C&A Finland Oy:lle. Kysymyksessä oli siis Suomen oloissa erittäin suuri kauppa. Kaupalle antoi hyväksyntänsä omaisuudenhoitoyhtiöiden valtio-omistajan puolesta toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes. Aiemmin hän oli ilmoittanut, että saatavia ei myydä ulkomaalaisille perintäyhtiöille. Näin lienee kuitenkin tosiasiassa tapahtunut. Arsenal-kauppojen alkuperäistä kauppahintaa on pidettävä kohtuuttoman alhaisena. Velalliset olisivat lähes poikkeuksetta olleet valmiit ostamaan itsensä vapaiksi maksamalla viisi prosenttia myydyistä veloistaan vapaaehtoisesti. Tätä tarkoittanut todellinen sovintomenettely olisi ollut myös omaisuudenhoitoyhtiöt omistavan valtion kiistaton etu. Nyt taloudelliset tappiot koituvat suomalaisten veronmaksajien maksettaviksi, kun taas voitot siirtyvät perintäyhtiöiden ulkomaalaisten omistajien hyödyksi. Kansantaloudenkin tappiot lienevät mittavat. On syytä epäillä, että Aktiv Hansa kaupalla peiteltiin Arsenalin ja pankkien rikolliset toimet.


Rikokset eivät ole vanhentuneet, koska valtiopetos ei vanhene koskaan eikä myöskään yrittäjien murhat. Ulosotto pitää muutoinkin rikokset avoimena Markku Kosken ja Mikko Kovalaisen osalta.


Minä, Erkki Aho, olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, mikä muutetiin ehdonalaiseksi ja yhden 5 kuukauden vankeustuomion, mikä muutettiin ehdonalaiseksi sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana yli 26 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. Minä en ole saanut esteetöntä rikostutkintaa eikä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 28 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja minä on joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Minä joutunut hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Minä olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Sairastuin diabetekseen. Minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän raskas ja vaikea asia.

Olen joutunut Suomen valtion 28 vuoden kidutuksen kohteeksi ja Kalajoen kaupungin 40 vuoden syrjinnän kohteeksi. Olen edelleen ulosoton kohteena , mikä pitää rikokset avoimena ja olen edelleen kidutuksen kohteena, mikä on ihmisoikeusrikos.


Vaadin Suomen valtiolta vahingonkorvauksia valtavista taloudellisista tappioista ja hirvittävistä henkisistä kärsimyksistä. Olen esittänyt Suomen valtiolle sopimusta vahingonkorvauksista.


Tässä kirjallinen esitys ilman todistusaineistoja, jotka olen jo lähettänyt aikaisemmin.

Asia kuuluu Suomen valtiolle eli pääministeri Petteri Orpolle, valtionvarainministeri Riikka Purralle, oikeusministeri Leena Merelle ja sisäministeri Mari Rantaselle sekä Sisäministeriöön. Pyydän asioiden käsittelyä ilman aiheetonta viivytystä.


Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti