tiistai 25. toukokuuta 2021

KE 26.05.2021 Miksi minulle ei vastata ulosottoylitarkastaja Tuulikki Mylly?

 

Miksi minulle ei vastata?


Ulosottoyllitarkastaja Tuulikki Mylly – miksi ette vastaa minulle?

Miksi valtakunnanvouti ei vastaa minulle?

Miksi oikeusministeri ei vastaa minulle?


Tuulikk.mylly@oikeus.fi. Ulosotto.uo@oikeus.fi,

anna-maja.henriksson@eduskunta.fi,


Ulosottoylitarkastaja Tuulikki Mylly


Pyydän Teitä välittömästi ilmoittamaan minulle minkäläisen summan ja mihin tarkoitukseen aiotte periä minulta seuraavasta eläkkeestäni 3.6.2021. Silloin minulla on mahdollisuus reagoida asiaan ja asia menee juridisesti oikein.

Ei ole oikein, että Te estätte minulta mahdollisuuden reagoida ulosottoon sillä tavalla, että ilmoitatte asiasta minulle kaksi viikkoa ulosoton suorittamisen jälkeen.

Kun voin reagoida asiaan ennen ulosottoa niin asia menee juridisesti oikein ja voin vastustaa asiaa. Asia voidaan siirtää käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Silloin ulosotto voidaan keskeyttää oikeudenkäynnin ajaksi.

Olen tehnyt laskun ulosottoviranomaisille. Asia on Oulun käräjäoikeuden käsiteltävänä. Todistusaineisto on Oulun käräjäoikeudessa valmiina. Asian suullinen käsittely voidaan käsitykseni mukaan järjestää nopealla aikataululla ja saadaan lopetettua tämä 26 vuotta jatkunut kidutus ja rikoksiin perustuva ulosotto.

Pyydän Teitä laittamaan pyytämäni tiedot minulle välittömästi.

SU 07.03.2021 Lasku Ulosottolaitokselle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/03/su-07032021-lasku-ulosottovirastolle.html

SU 05.04.2021 Haastehakemus

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/04/su-05042021-haastehakemus.html

Kalajoki 20.5.2021

Erkki Aho

Merenojatie 9 B 16

85100 Kalajoki

KE 12.05.2021 Sovintoesitys Suomen valtiolle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/05/ke-12052021-sovintoesitys-suomen.html

Erkin kommentti: Odottelen vastauksia Suomen valtiolta. Rovaniemen hovioikeudessa on käsittelyssä asiani, jossa kaikkia viranomaistahoja poliiseja, syyttäjää sekä käräjäoikeudentuomareita on syytä epäillä rikoksista. Näytöt ovat kiistattomat. Siitä huolimatta Rovaniemen hovioikeus pitkittää päätöksentekoa. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että nyt yritetään suojella hyvä-veli-verkostoa ja rikollista toimintaa.


Miksi KRP ei ole aloittanut rikostutkintaa Rovaniemen hovoikeuden päätöksestä, jossa poliisi Tiina Sarparanta ja käräjätuomari Jyrki Määttä ovat tunnustaneet rikoksensa, mutta Rovaniemen hovoikeuden hovioikeudenneuvos yrittää suojella hyvä-veli-verkoston jäseniä tekemällä väärän päätöksen.

Kiirehtimispyyntö Rovaniemen hovioikeudelle ja keskusrikospoliisille

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/05/ma-24052021-kiirehtimispyynto.html

Kalajoki 25.05.2021

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com

Nimeni on Erkki Aho

https://www.youtube.com/watch?v=sJN6sWVJ5C4


Tietopyyntö ja täydennys kanteluuni koskien eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen ja varapuhemies Tarja Filatovin toimintaa

Pyydän saada tietää mikä on kanteluni diarinumero ja kuka on asian käsittelijä.

Samalla täydennän kanteluani. Normaalisti asian käsittely lopetetaan eduskunnassa kello 22.00. Nyt keskustelua jatkettiin läpi yön. Miksi tehtiin näin poikkeuksellinen menettely? Tässä varapumies Eerolan todistus asiassa:

Juho Eerola

Normaalisti eduskunnan istunnot päättyvät aina viimeistään kello 22.00. Jos asiat ovat kesken, siirtyvät pitämättä jääneet puheet tulevien päivien puolelle. Jostain syystä tämän asian kanssa takaraja poistettiin.

Miksi eduskunnan kanslia syyllistää asiassa perussuomalaisia,vaikka syyllinen on asiassa on eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ja varapuhemies Tarja Filatov.

Näin suuri oli perus­suomalaisten viivytys­keskustelun loppu­lasku – eduskunta laski

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007999249.html

Perussuomalaisten eduskunnassa toissa viikolla käymä viivytyskeskustelu EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista maksoi veronmaksajille yhteensä 77 800 euroa.

Hintalapun on laskenut Ilta-Sanomille eduskunnan hallinto-osasto.

Summa koostuu lähinnä virkamiesten ylityötunneista. Kokonaislaskusta 65 500 euroa on eduskunnan työntekijöiden ylitöitä ja 12 300 euroa työnantajamaksuja.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio muistuttaa Ilta-Sanomille, että kyseessä on arvio, joka varmistuu vasta kesäkuussa.

Syy kustannuksiin ei ole perussuomalaiset kuten Iltasanomat uutisoi. Asia tapahtui eduskunnan puhemiesten enemmistön eli puhemies Anu Vehviläisen ja varapuhemies Tarja Filtatov poikkeuksellisen menettelyn johdosta. Normaalisti istunnot lopetetaan kello 22.00 kuten varapuhemies Eerola todistaa: Juho Eerola

Normaalisti eduskunnan istunnot päättyvät aina viimeistään kello 22.00. Jos asiat ovat kesken, siirtyvät pitämättä jääneet puheet tulevien päivien puolelle. Jostain syystä tämän asian kanssa takaraja poistettiin.

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

e.ahoky@gmail.com

www.erkkiaho.comKiitän nopeasta vastauksestanne. Eduskunnan puhemiehistön toiminnasta on säädetty kahdessa laissa – perustuslaissa ja eduskunnan työjärjestyksessä. Kumpikaan laki ei mahdollista puhemiehistön enemmistöllä hyllyttää eduskunnan varapuhemiestä asioiden käsittelystä. Toiseksi kaiken julkisen toiminnan tulee perustua lakiin. Eduskunnan työjärjestys ei mahdollista puhemiesneuvoston päätöksellä asioiden siirtämistä mielivaltaisesti yökäsittelyyn. Ei myöskään sekään että ennenkin on tehty näin mahdollista virheellistä menettelyä. Tähän on yksinkertaisesti saatava eduskunnan oikeusasiamiehen päätös jotta tällainen pelleily eduskunnassa saadaan loppumaan. Eduskunnan puhemieshistön on ajateltava miltä asia näyttää ulospäin. On käytettävä tervettä järkeä. Ei ole järjevää asioiden käsittelyä jos n.90 % tai enemmänkin kansanedustajista on poissa asian käsittelystä. Eikö kysymys ole eduskunnan resurssien varojen väärinkäytöstä ja puhemiestön enemmistön (hallituspuolueiden) vallan väärinkäytöstä.

Kalajoki 25.05.2021

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

Hirvola Matti <matti.hirvola@eduskunta.fi>


1:14 PM (58 minutes ago)

to me, Mäki-Lassila


Hyvä Erkki Aho,

eduskunnan istuntojen takaraja on yleensä klo 22, mutta kun käsittelyssä on asia, josta odotetaan pidettäväksi paljon puheenvuoroja, takaraja poistetaan. Näin toimittiin esimerkiksi myös kokoomuksen välikysymykseen liittyneessä keskustelussa viime viikolla. Päätös takarajan poistosta tehdään aina puhemiesneuvostossa.

yt,

Satu Mäki-Lassila, puhemies Vehviläisen erityisavustaja

Matti Hirvola, varapuhemies Filatovin erityisavustaja


Kalajoki

Kalajoella todettu kolme koronatartuntaa – Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntoihin ja kaikki tartunnan saaneet ovat olleet edeltävästi karanteenissa

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/616556

Kalajoella on todettu lauantaina kolme uutta koronatartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntoihin ja kaikki tartunnan saaneet ovat olleet edeltävästi altistuskaranteenissa. Uusia altistumisia ei ole syntynyt.

Kalajoen kaupunki tiedottaa myös, että Kaarnakodin asukkaiden näytteet ovat olleet negatiivisia. Osa henkilökunnan näytevastauksista puuttuu vielä. Jo vastatut näytteet ovat olleet negatiivisia. Asukkaista ja henkilökunnasta otetaan kontrollinäytteet vielä ensi viikolla. Varotoimenpiteet jatkuvat edelleen. Kaarnakodin ja Mainingin vierailukielto on voimassa 4. kesäkuuta saakka.

Erkin kommentti: Kalajoella on erittäin hyvä terveyskeskus, jossa on todella ammattitaitoiset työntekijät. Kalajoella korona-asiat on hoidettu kiitettävästi. Uskon, että uusia koronatartuntoja ei ole odotettavissa.

Sähköinen ajanvaraus koronarokotuksiin

https://kalajoki.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi/

Tällä hetkellä kaikki yli 30-vuotiaat kalajokiset ja merijärviset voivat varata sähköisesti ajan koronarokotukselle Kalajoen terveyskeskukseen, Himangan neuvolaan tai Merijärven neuvolaan.


Ilmavoimien taktiikkaharjoitukset kuuluvat Kalajoellakin – Yliäänilentoja meren päällä, matalalentoja, soihtuja ja silppuja

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/616620


Alueuutiset

Sunnuntaina Pohjois-Pohjanmaalle ilmoitetuista tartunnoista suurin osa on maakunnan eteläosassa

https://yle.fi/uutiset/3-11945331

THL:n mukaan maakuntaan oli rekisteröity kahdeksan uutta tartuntaa kolmelta eri paikkakunnalta: Kalajoelta, Nivalasta ja Oulusta. Useista sadoista altistuneista viime viikolla ilmoittanut Kalajoki näyttää välttyneen uusilta altistumisilta viikon loppupuolella.

Kotimaan uutiset

Oppositiolta välikysymys sotesta – ”sotesosialismi” kasvattaa kustannuksia ja pidentää hoitojonoja

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007998194.html

OPPOSITIO haluaa kaataa hallituksen soteuudistuksen. Opposition mielestä uudistusta ei pidä tehdä uudistuksen vuoksi, koska se vain pahentaa ongelmia.

Oppositiopuolueet – perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt – ovat yksimielisiä siitä, että hallituksen sote ei vastaa perusongelmiin: hallituksen mallilla hoitoon pääsy ei parane ja uudistus lisää entisestään sotemenoja.

Marinin hallituksen soteuudistuksen perusratkaisu läpäisi kyllä ensimmäistä kertaa läpäisi perustuslakivaliokunnan seulan, mutta opposition mielestä sotessa on niin suuria käytännön ongelmia, että se pitää jättää tekemättä.


Näin suuri oli perus­suomalaisten viivytys­keskustelun loppu­lasku – eduskunta laski

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007999249.html

Perussuomalaisten eduskunnassa toissa viikolla käymä viivytyskeskustelu EU:n 750 miljardin euron elpymispaketista maksoi veronmaksajille yhteensä 77 800 euroa.

Hintalapun on laskenut Ilta-Sanomille eduskunnan hallinto-osasto.

Summa koostuu lähinnä virkamiesten ylityötunneista. Kokonaislaskusta 65 500 euroa on eduskunnan työntekijöiden ylitöitä ja 12 300 euroa työnantajamaksuja.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio muistuttaa Ilta-Sanomille, että kyseessä on arvio, joka varmistuu vasta kesäkuussa.

Erkin kommentti: Syy kustannuksiin ei ole perussuomalaisten kuten iltasanomat uutisoi. Asia tapahtui eduskunnan puhemiesten enemmistön eli puhemies Anu Vehviläisen ja varapuhemies Tarja Filtatov poikkeuksellisen menettelyn johdosta. Normaalisti istunnot lopetetaan kello 22.00 kuten varapuhemies Eerola todistaa: Juho Eerola

Normaalisti eduskunnan istunnot päättyvät aina viimeistään kello 22.00. Jos asiat ovat kesken, siirtyvät pitämättä jääneet puheet tulevien päivien puolelle. Jostain syystä tämän asian kanssa takaraja poistettiin.

Lasku asiasta on lähetettävä eduskunnan puhemiehelle ja varapuhemies Filatoville.

Googlen 600 miljoonan euron urakka valmistui Haminassa

https://www.is.fi/digitoday/art-2000007997983.html

Google kertoo Haminan datakeskuksensa uusimman laajennuksen olevan valmis. Tiedotteen mukaan 600 miljoonaa euroa maksanut ja kaksi vuotta rakennettu kuudes palvelinkeskus käynnistyy tänään. Kaikkinensa koko datakeskus on nyt noin 67 kertaa eduskuntatalon kokoinen.

Ulkomaalaisille kausityöntekijöille myönnetty yli 10  000 työlupaa

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007997681.html

Kausityötodistuksella voi työskennellä Suomessa kolme kuukautta, ja niitä on myönnetty aiempien vuosien tapaan eniten ukrainalaisille työntekijöille.

Erkin kommentti: Toivottavasti ulkomaalaiset työntekjät saavat TES:n mukaista palkkaa ja työolosuhteet täyttävät viranomaismääräykset.

IL: Pääministeri Marinin perheen aamiaiset maksettu valtion varoista – VNK:n mukaan elintarvikkeita ostettu noin 300 eurolla kuussa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008000519.html

Erkin kommentti: Nyt viimeistään Marinin maine kastaa ja kannatus kapenee. Kädet ovat syvällä toisen housjen taskussa samoin kuin sanotaan olevan muillakin sosiaalidemokraateilla.

Ulkomaat

Lentokone pakotettiin hätälaskuun Minskiin – kyydissä ollut Lukašenkan vastustaja pidätettiin

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5a9d01fc-7502-4ef3-aace-b9acdd9ea452

Kreikan Ateenasta Liettuan Vilnaan matkalla ollut Ryanairin lentokone joutui tekemään hätälaskun Valko-Venäjän Minskiin sunnuntaina. Hätälaskua perusteltiin pommiuhalla.

Valko-Venäjän opposition uutismedia Nexta kertoo, että koneen kyydissä ollut valkovenäläinen oppositiopoliitikko ja Nextan entinen päätoimittaja Roman Protasevitš otettiin kiinni, kun kone oli laskeutunut lentokentälle. Nextan mukaan koneessa ei ollut pommia ja pommiuhka oli vain tekosyy Protasevitšin kiinniottoon.

Ryanair: Valko-Venäjän pysäyttämällä lennolla oli myös KGB:n agentteja

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b45ef18d-7e86-45e9-b176-f6ef3c5bc1d6

Halpalentoyhtiö Ryanairin toimitusjohtaja Michael O’Leary kertoo eilen sunnuntaina Minskin lentokentälle laskeutumaan pakotetussa koneessa matkanneen myös Valko-Venäjän tiedustelupalvelun vakoojia.

Uskomme, että koneessa oli myös KGB:n agentteja, hän sanoo Reutersille.

Kreikan Ateenasta Liettuan Vilnaan matkalla ollut Ryanairin kone pakotettiin laskeutumaan Valko-Venäjän pääkaupunki Minskin lentoasemalle perättömäksi osoittautuneen pommiuhan varjolla.

Laskeutumisen jälkeen kyydissä ollut valkovenäläinen oppositiopoliitikko Roman Protasevitšin sekä hänen naisystävänsä pidätettiin.

EU aikoo asettaa uusia pakotteita ja kehottaa välttämään Valko-Venäjän ilmatilaa – maan lento­yhtiöiden pääsy EU:n ilma­tilaan aiotaan estää

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007999775.html

EU-maat aikovat estää valkovenäläisten lentoyhtiöiden pääsyn EU:n ilmatilaan ja samalla kieltää valkovenäläisiä lentoyhtiöitä laskeutumasta EU-kentille. Kielto on osa vastausta, jolla EU reagoi Valko-Venäjän sunnuntaisiin toimiin.

Kreikasta Liettuaan matkalla ollut Ryanairin lento pakotettiin laskeutumaan Minskiin Valko-Venäjän ilmatilassa sunnuntaina. Samassa yhteydessä otettiin kiinni lennolla olleet oppositioaktivisti ja toimittaja Raman Pratasevitsh sekä tämän naisystävä Sofija Sapega.

EU-maiden johtajat tuomitsevat Valko-Venäjän toimet sekä vaativat Pratasevitshin ja Sapegan vapauttamista.

Tällainen on valkovenäläisestä oppositioaktivistista julkaistu ”tunnustusvideo” – esiintyminen herättää kysymyksiä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007999741.html

Kim Jong-un kielsi pillifarkut ja takatukat – ”Rappiollista”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6ce5c491-560e-441b-9c15-3f02aba56585

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on julistanut maassa laittomaksi useita ”kapitalistisiksi” ja ”rappiollisiksi” katsomiaan asioita.

Hallinnon virallinen sanomalehti Rodong Sinmun listasi kiellettyjä asioita pääkirjoituksessaan, jossa varoitettiin maan romahtavan ”kostean seinän tavoin”, jos se hylkää oman elämäntapansa.

Kieltolistalla ovat jatkossa muun muassa revityt ja kapeat farkut, lävistykset sekä "yliampuvat hiustyylit” kuten takatukat. Ulkonäköön liittyvien rajoitusten lisäksi on kielletty myös esimerkiksi länsimaisia vaikutteita sisältävän, eteläkorealaisen K-pop-musiikin kuunteleminen.

Köysiradan hytti putosi Italiassa, 14 kuollut

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e30e18d0-c17b-412f-8d98-faaf27984ab5

14 ihmistä on kuollut köysirataturmassa Pohjois-Italiassa Maggiorejärvellä. Lisäksi yksi lapsi on loukkaantunut vakavasti.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kaksi kyydissä ollutta lasta kuljetettiin helikopterilla sairaalaan Torinoon.

Lapsista toinen, 9-vuotias uhri menehtyi myöhemmin sydämenpysähdykseen. Viisivuotias lapsi sai onnettomuudessa aivovamman ja hänen molemmat jalkansa murtuivat.

Yle Lampedusan saarella: Siirtolaisuutta ei voi pysäyttää, sanoo kaupungin pormestari – Italia vetoaa EU:hun vastuun jakamiseksi

https://yle.fi/uutiset/3-11942264

YK:n pakolaisjärjestön mukaan

(siirryt toiseen palveluun)

 meren yli on tullut alkuvuonna jo yli 24 000 ihmistä. Se on linjassa viime vuoden tulijamäärän kanssa, mutta kolmen reitin välillä nyt on korostunut keskinen tuloreitti Italiaan. Sinne on tullut noin kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Viime vuonna koronapandemia vähensi siirtolaisvirtaa.

Erkin kommentti: Tulijoita riittää ja suomalaiset veronmaksajat maksaa jos Marinin hallitus saa jatkaa.


Maastojuoksukisa keskeytettiin Kiinassa – ainakin 20 juoksijaa kuoli äärimmäisissä sääolosuhteissa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cc8e0cc0-771f-45a2-904d-c9d29029b866

Äärimmäiset sääolot ovat vaatineet ainakin 20 juoksijan hengen Kiinassa järjestetyssä maastojuoksukilpailussa. Lisäksi yksi osallistuja on edelleen kateissa.

Jäätävä rankkasade iski kesken 100 kilometrin mittaisen kilpailun Gansun maakunnassa vaikeassa vuoristomaastossa. Hyytävän sateen lisäksi alueella satoi rakeita. Myrskyä pahensi voimakkaat tuulet.

Läheisen Baiyinin kaupungin viranomaiset kuvaavat sääoloja äärimmäisiksi ja äkillisiksi.

Urheilu-uutiset

Ari-Pekka Liukkosen EM-kultaa edelsi vuosien piina – asiantuntija povaa suomalaisuimareille herkullista menestyspottia Tokion olympialaisista

https://yle.fi/urheilu/3-11945237?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social

Suomi saavutti kaksi mitalia Budapestin EM-uinneissa. Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallisen mukaan Suomella on useampi finaalisauma olympialaisissa. Nappionnistumisella jopa ensimmäinen olympiamitali 25 vuoteen on mahdollinen.

Talousuutiset

Metsäjätit keittävät nyt sellua hurjilla katteilla, sellun hinta on noussut rajusti tänä vuonna

https://www.hs.fi/talous/art-2000007992031.html

KYMMENEN prosentin hinnannousu ja yli sata miljoonaa euroa parempi tulos. Sellainen on yhtälö, jolla sellun hinnannousu vaikuttaa esimerkiksi metsäyhtiö Stora Enson tulokseen.

Paperin ja kartongin valmistukseen käytettävän sellun hinta on kallistunut rajusti tänä vuonna. Sellulaadusta riippuen hinnat ovat nousseet viime vuoden lopulta 40–50 prosenttia.

Nousu tuottaa siis pelkästään Stora Enson tulokseen ainakin teoriassa jopa puolen miljardin euron parannuksen.

SUOMESSA yleisesti tuotetun pitkäkuituisen havupuusellun hinta on nyt Euroopan markkinoilla yli 1 200 dollaria tonnilta, kun joulukuun alussa se maksoi noin 860 dollaria.

Mielipiteet

Kommentti: Kepu joutuu äänestämään huomenna ministeristään – Katri Kulmunia tyrkytetään takaisin hallitukseen, mutta kaksari Kurvinen tai Kalli nousee ministeri­pörssissä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008001032.html

Keskusta valitsee huomenna uuden tiede- ja kulttuuriministerin samalla, kun se siunaa puheenjohtaja Annika Saarikon siirtymisen Matti Vanhaselta vapautuvalle valtiovarainministerin paikalle. Saarikon seuraajasta on tulossa jopa repiväksi povattu äänestys, kun ex-puheenjohtaja Katri Kulmunia tyrkytetään takaisin hallitukseen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

KULMUNIA VAHVEMPI ehdokas paikalle onkin eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli. Kallin lisäksi toinen vahva, ellei Kallia vahvempikin, ehdokas on eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Erkin kommentti: Jos huomenna asiassa äänestetään niin siitä tulee keskustaa repivä ja hajottava äänestys, mikä näkyy seuraavassa puolluegallupissa, mutta ei välttämättä kunnallisvaalituloksessa. Joka tapauksessa keskustan kannatus kasvaa alaspäin kuin lehmän häntä.

Taistelu jatkuu!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/taistelu-jatkuu/

Tiistaina 18.5. eduskuntamme hyväksyi EU:n ehdottaman, 750 miljardin euron ”elpymisrahaston” rahoituksen eduskunnassamme. Eduskunnan päätöksellä siirsimme osan budjettivallastamme Euroopan komission käsiin, eli kyseessä oli varsin merkittävä päätös.

Kun jäljellä olevat kuusi EU:n jäsenmaata ratifioivat rahaston, komissio alkaa laskea liikkeelle velkakirjojaan, joiden kautta se lahjoittaa jäsenmailleen 390 miljardia euroa. Suurimpiin saajiin kuuluvat Italia, Espanja ja Puola. Suomen maksuosuudeksi on hyväksytty 6,6 miljardia euroa ja saamme arviolta 2,1 miljardia euroa. Tappiota tulee reilut neljä miljardia euroa.

Suurin ongelma on kuitenkin, että rahaston hyväksyminen tarkoittaa, että hyväksymme EU:n muuttumisen fiskaaliunioniksi, jossa alamme vastata toistemme veloista. Tähän EU:n ei koskaan pitänyt mennä. Niin suomalaisille luvattiin, kun EU:sta vuonna 1994 äänestimme. Samalla Suomi hyväksyy omalta osaltaan perussopimuksen tärkeiden talouspoliittisten säädösten kiertämisen käytäntöä.

Kreikka pelastettiin vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2015 lisäämällä euromaiden yhteisvastuita. Espanja, Portugali ja Irlanti pelastettiin vuosina 2011 ja 2012 samoin keinoin. Nyt pelastetaan ennen kaikkea Italiaa ja Espanjaa lisäämällä yhteisvastuita EU:n sisällä. Olemme siis olleet yhteisvastuun kasvattamisen tiellä jo pitkään ja nyt siinä on otettu iso loikka hyväksymällä EU:n kehittyminen fiskaaliunioniksi.

Kaikkea ei kuitenkaan ole vielä menetetty.

Odotellaan vuotta 2023

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/meeviren/odotellaan-vuotta-2023/

On masentava katsella uusimpia maailmantalouden ennusteita. Suomi sijoittuu niissä järjestään häntäpäähän. Uusimmassa IMF:n (huhtikuun) ennusteessa kaikkien Euroopan maiden kasvuennusteiden joukossa vuosille 2021 & 2022 Suomen takana on vain Valko-Venäjä. Toki 2020 meni keskimääräistä paremmin, mutta se paljon lohduta pitkässä juoksussa. VM:n pitkän aikavälin ennuste julkisen talouden suunnitelmaa varten päätyy BKT:n kasvussa tasolle 1.2 % vuonna 2025. Kun ottaa huomioon väestön kasvun, tulojen kasvu jää selvästi alle yhteen prosenttiin (niin siitäkin huolimatta että hallituksen suunnitelmassa velkaantuminen jatkaa kasvuaan (vuotta 2025 koskeva arvio velan tasolle suhteessa BKT:n arvoon on 76 %).

Maailmalla tapahtuu


Video leviää espoolaisesta K-marketista: vartija pitää myymälä­varkaaksi epäiltyä romaninaista maassa kovin ottein, nainen huutaa ettei saa henkeä

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008000024.html

Yle Areena

Veden arvoitus

https://areena.yle.fi/1-50327189

Vesi kemiallisena yhdisteenä on monimuotoisuudessaan ainutlaatuinen. Vuosimiljardien ajan vesi on kiertänyt maapalloa vuoroin sadepisaroina ja lumihiutaleina, vuoroin merissä, joissa ja jäätiköissä. Vesi mahdollistaa elämän, ja me koostumme suurimmaksi osaksi vedestä. Dokumentti selvittää, mitä me oikeastaan tiedämme vedestä ja sen alkuperästä ja miten vesi hallitsee maailmaa. T: Gruppe 5 Filmproduktion/ZDF/Arte, Saksa


Narkomania

    https://areena.yle.fi/1-50771490

    Helsingissä Jullen, Konstan ja Jounin päivät kuluvat siihen, että he tekevät rahaa, jolla he saavat ostettua itselleen päihteitä. Tämän jälkeen he etsivät paikkaa, jossa aineita voisi rauhassa ottaa. Usein he päätyvät vihreään vessaan, joka toimii monelle suomalaiselle huumeiden käyttäjälle pistotilana. Tanskassa on olemassa valvotut käyttöhuoneet ja alueita, joilla huumeiden käyttäjät saavat aineensa kanssa liikkua vapaasti. Tämä on helpottanut - ja pelastanut - monen ihmisen elämää. Täysin ongelmaton maan suurin käyttöhuone ei kuitenkaan ole.


Kiina vastaan Taiwan

https://areena.yle.fi/1-50692194

Kiinan ja Taiwanin suhteet ovat kärjistyneet entisestään sen jälkeen, kun Kiinan kansantasavalta kiristi otettaan Hongkongista. Taiwan on rakentanut omaa, demokraattista hallintoaan, mutta kansalaisten mielipiteet jakautuvat: nuoret haluavat vahvemman itsenäisyyden, vanhempi sukupolvi pelkää Kiinan reaktioita ja niiden vaikutuksia talouteen. Kiina taas pyrkii monin tavoin häiritsemään Taiwanin toimia ja luomaan epävarmuutta. (2021)

Youtube

Rinkeby

https://www.youtube.com/watch?v=cW3CaoOzUNc

Onko EU-elvytysrahasto laillinen? Heikki Koskenkylä arvioi

https://www.youtube.com/watch?v=dNGGS7Gn-M0&t=170s

Watch the moment an Israeli air strike hits the Associated Press and Al-Jazeera offices in Gaza

https://www.youtube.com/watch


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti