tiistai 18. toukokuuta 2021

KE 19.05.2021 134-57

 Eduskunta hyväksyi EU:n elvytyspaketin – kymmenen kokoomuslaista ja kaksi keskustalaista äänesti vastaan

https://yle.fi/uutiset/3-11935939?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social

Paketti sai eduskunnan hyväksynnän äänin 134–57. Tyhjää äänesti kaksi.

Äänestyksessä kokoomuksen rivit hajaantuivat, sillä kymmenen edustajaa äänesti pakettia vastaan. Tyhjää äänesti kaksi ja puolesta 26. Yllättävin tieto oli, että vastustajien joukossa oli myös entinen puhemies ja ministeri Paula Risikko (kok.).

Vastustajien joukossa olivat kokoomuksessa myös Timo Heinonen, Mia Laiho, Markku Eestilä, Heikki Autto, Janne Sankelo ja Heikki Vestman. Vastaan äänestivät myös Wille Rydman, Janne Heikkinen ja Terhi Koulumies, jotka ilmoittivat asiasta julkisuuteen ensimmäisinä kokoomuksen riveistä.

Äänestys repi myös hallituspuolue keskustan rivejä, sillä aiemmin vastustajaksi ilmoittautuneen Hannu Hoskonen (kesk.) lisäksi vastaan äänesti myös Tuomas Kettunen (kesk.).

Suomi hyväksyi EU-elpymispaketin! Hallitusrintamasta lipesi kaksi kapinallista – katso, miten sinun kansanedustajasi äänesti

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suora-lahetys-kello-14-eduskunta-aanestaa-kiistellysta-eu-elpymispaketista-kello-14-jakautuuko-kokoomus/8144460#gs.1n90iz
Hallituspuolueiden kansanedustajista poissa olivat Katja Hänninen (vas.), Kimmo Kiljunen (sd.), Katri Kulmuni (kesk.), Markus Mustajärvi (vas.), Jari Myllykoski (vas.) ja Johannes Yrttiaho (vas.).

Kokoomuslaisista pakettia vastaan äänestivät Heikki Autto, Markku Eestilä, Janne Heikkinen, Timo Heinonen, Terhi Koulumies, Mia Laiho, Paula Risikko, Wille Rydman, Janne Sankelo ja Heikki Vestman. Tyhjää äänestivät Pia Kauma ja Kari Tolvanen.

Erkin kommentti: Tätä äänestystä on verrattava maanpetokselliseen toimintaan. Merkittävä osa budjettivallasta ja Suomen itsemääräämisoikeudesta siirrettiin Euroopan Unionille. Tämä äänestys on itsenäisen Suomen merkittävin äänestys. Entäpä jos Vasemmistoliiton Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Johannes Yrttiaho olisivat äänestäneet elvytyspaketin hylkäämisen puolesta sen sijaan, että olivat poissa äänestyksestä sekä Kokoomuksen Pia Kauma ja Kari Tolvanen olisivat äänestäneet hylkäämisen puolesta sen sijaan että äänestivät tyhjää ja keskustan alueemme kansanedustajat Hanna-Leena Mattila, Mikko Kinnunen, Juha Pylväs ja Juha Sipilä olisivat äänestäneet hylkäämisen puolesta. Silloin elvytyspakettia ei olisi hyväksytty. Seuraavissa eduskuntavaaleissa mitataan kansanedustajaehdokkaiden luotettavuus ja äänestyskäyttäyminen.
Jos Vasemmistoliiton viisi kansanedustajaa olisi poissaolon sijasta äänetänyt tukipaketin hylkäämisen puolesta ja kaksi kokoomuksen edustajaa olisi äänestänyt tyhjää äänestämisen sijasta paketin hylkäämistä, niin elvytyspakettia ei olisi hyväksytty. Siis vain 7 ääntä enemmän olisi tarvittu.

Hallelujaa! Amen!

Pauli Rautiainen: Voiko perustuslakivaliokunta ryhtyä itsenäisesti eli O-asiana tulkitsemaan eduskunnan työjärjestystä? Ei voi!

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2021/05/17/pauli-rautiainen-voiko-perustuslakivaliokunta-ryhtya-itsenaisesti-eli-o-asiana-tulkitsemaan-eduskunnan-tyojarjestysta-ei-voi/

Miten sitten pitäisi menetellä?

Sanotusta huolimatta on selvää, että eduskunnan työjärjestys kaipaa käsillä olevilta osin täsmennystä. Lauri Koskentausta on omassa kirjoituksessaan tässä blogissa tuonut hyvin esiin, kuinka tähän on tultu.

Jos perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Rinne erehtyi viime viikolla täysistunnolle O-asiakäsittelystä puhuessaan, miten asiassa sitten pitäisi oikein menetellä?

Lähtökohtaisesti työjärjestyksen muuttaminen pitäisi laittaa vireille puhemiesneuvoston esityksellä (PNE-asia) perustuslain 34.3 §:n ja eduskunnan työjärjestyksen 6.1 §:n mukaisesti. Jopa yksittäinen kansanedustajakin voi tehdä esityksen (ETJ-asia) eduskunnan työjärjestyksen muuttamiseksi työjärjestyksen 21 §:n mukaisesti. Oikeastaan siis Antti Rinteen olisi pitänyt viime viikolla muistaa puhuvansa täysistunnossa kansanedustajan roolissa ja ilmoittaa tekevänsä ETJ-asiana esityksen työjärjestyksen täsmentämiseksi sen sijaan, että hän perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan roolissa ilmoitti käyttävänsä O-asian muodossa sellaisia toimivaltuuksia, joita hänen johtamallaan valiokunnalla ei O-asian muodossa ole.

On tärkeää, että työjärjestyksen tulkinnanvaraiseksi osoittautunutta kohtaa täsmennetään. Mutta aivan samoin on tärkeää, että se tapahtuu eduskunnan toimintaa koskevia muotoseikkoja ja täysistunnon asemaa kunnioittaen.


Pauli Rautiainen
valtiosääntöoikeuden dosentti


Maailma muuttuu


Kädet pystyyn…


Nyt se on loppu. Mitta on täysi. Viimeinen pisara. Via dolorosa on ohi.

Ennen olin ylpeä Helsinkiläisyydestäni, nyt häpeän olla HELLsinkiläinen ja siksi muutan maalle. Olen kolmannen polven todella paljasjalkainen HELLsinkiläinen ja nähnyt livenä kaupungin rappeutumisen kuten mm. konkurssien sulkemat kivijalkamyymälät ja asiakkaista tyhjät kadut. Toki ”uusnuorisolla” on tilaa temmeltää. Kuitenkin järjettömän liikennesuunnittelun vuoksi vähätkin autot seisoo jonoissa joka ikisissä liikennevaloissa pyhät ja viikonloput kun #24/7bussikaista #24/7liikennevalot #pyörätiet ym.

Helsinkiläinen isoisäni tappeli luvatta maahantulijoita vastaan rajalla viimeisen hengenvetoonsa asti, kun nyt niitä luvattamaassaolijoita, anteeksi paperittomia, toivotetaan kaupungin puolesta tervetulleeksi ja järjestellään tukimielenosoitusten lisäksi asunnotruuatvaatteethampaat. VMP.

Malmista en hirveesti jaksa enää valittaa. Kaikki on tehty. Myrkynvihreät ja vassarit on jollain käsittämättömällä suhmuroinnilla saaneet lakkautettua lyhyen etäisyyden sähkölentämiseen tarvittavan pienkentän, kentän jollaista KAIKKI Euroopan metropolit himoitsevat kaupunkiensa ytimen lähelle, vrt. Bromma Tukholmassa. Kentän arkkitehtonisista arvoista puhumattakaan.

Olen yrittäjä. Yritykseni on pieni, työllistää suoraan vain 6 henkilöä ja välillisesti kymmeniä, mutta nyt sekin vähä loppuu ja vain ja ainoastaan härskin kunnallispolitiikan johdosta. En jaksa enää yrittää, HELLsingissä.

Muutamme yritysinemme ja kunnallisveroinemme maalle. Osaltamme HELLsingin älyttömyyksien maksaminen on ohi. Olen surullinen kunnon Helsinkiläisten asukkaiden ja varsinkin yrittäjien puolesta, koittakaa pärjäillä…….

Ei HELLsingistä asukkaat lopu vaikka meidän juna läx, lisääntyvä maallepako vähentää vain veronmaksajia…. ja onhan valtuusto avosylin ottamassa kustannuksista välittämättä vastaan ”työperäisiä” maahanmuuttajia..…

High lights:

-Anni Sinnemäki

-malmin lentokentän alasajo

-yksityisautoilun määrätietoinen häätäminen

-parkkipaikkojen poistaminen

-bussikaistat 24/7

-yhdenvertaisuuden vastainen maalta kaupunkiin muuttaneiden, jalankulkijoita ja autoja sylkevien ja potkivien polkupyöräilijöiden ehdoilla liikenne infran rakentaminen muun liikenteen kustannuksella.

-Hämeentien muutaminen pyöräilykävelyhelvetiksi ja siitä seurannut kivijalka konkurssiaalto

-Esplanadin ajokaistojen tuleva vähentäminen

-järjetön rakennusbuumi jolla tehdään vuokra-asuntoja väkisin ihmisille joilla ei ole varaa niissä asua. Vuokrat maksetaan asumistuilla jotka muut HELLsinkiläiset maksaa

-ym.ym.

Hyvää yötä HELLsinki.

t.entinen kivijalkamyymälähelsinkiläinen.

Jimmy Forsman


Sauli Niinistö 65 v. – tässä muistutus kansan harhauttamisesta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/seppohautaaho/147807-sauli-niinisto-65-v-tassa-muistutus-kansan-harhauttamisesta/


Oikea Media julkaisee Tuomas Malisen kirjoituksen, jonka Uusi Suomi sensuroi

https://oikeamedia.com/o1-158018


"Pitääkö teollisuudelle perustaa oma puolue?" – lisäsuojelu ja polttoaineverot kismittävät ex-sahuri Jouko Virranniemeä

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1401227
Erkin kommentti: Jouko Virranniemi on suorittanut Toimitusjohtajakoulun. Olin silloin Raahen Porvari- ja Kauppakoulun Konsultit Oy:n toimitusjohtajana ja Pohjois-Suomen toimitusjohtajakoulun vetäjänä.


Vapaan ihmisen argumentit

http://www.korhola.com/lang/fi/2021/04/vapaan-ihmisen-argumentit/


Somalit - osa I: Somalia valtiona

https://www.vahtera.blog/post/somalit-osa-i-somalia-valtiona


Somalit - osa II: Turvapaikat

https://www.vahtera.blog/post/somalit-osa-ii-turvapaikat


Somalit, osa III: Somalit viihtyvät Suomessa

https://www.vahtera.blog/post/somalit-osa-iii-somalit-viihtyv%C3%A4t-suomessa


Aavistiko Kyllikki Saari karmivan kohtalonsa? Vihjaisi viimeisenä iltana oudosti omista hautajaisistaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007982693.html

Julmasti murhatun Kyllikki Saaren viimeisessä päivässä oli outoja tapahtumia. Ne paljastuivat pitkään salatuista papereista, jotka Keskusrikospoliisi julkisti keväällä 2018.

Erkin kommentti:

Kyllikki Saaren murha

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyllikki_Saaren_murha

Kyllikki Saaren murhan tutkinta on täynnä villejä huhuja. Lisätään tähän vielä yksi huhu. Isojen poliisina toimi tuohon aikaan M.V. Boren-niminen henkilö, joka muutti myöhemmin toiselle paikkakunnalle. Hän muutti myös nimensä Pentinmikoksi ja juopotteli koko loppuelämänsä. Huhun mukaan hän humalassa tunnusti murhanneensa Kyllikki Saaren.

Minulle tuli mieleen ajatus, että jos poliisi on tekijä, niin ei asia poliisitutkinnassa selviä. Otan esimerkkinä tässä toisen tapauksen. Aikanaan Raution poliisi T.N. ajoi autollaan Sievin asemalla junapuomin poikki. Ylemmät poliisiviranomaiset määräsivät poliisi T.N:n tutkimaan asiaa, mutta poliisi ei löytänyt syyllistä.


Olin 12.5.2021 uimassa kylpylä Sanifanissa. Kun avasin Kalajoen kaupungin sivut, niin löysin sieltä tämän ilmoituksen

Mahdollinen altistumispaikka 17.5.2021

https://kalajoki.fi/mahdollinen-altistumispaikka-17-5-2021/

Miksi asia tulee julki viisi päivää myöhässä? Miksi ei kerrota onko koronavirustautinen mies vai nainen? Mielestäni on todella vaikeaa jäljittää viruksenkantajia, koska ei tiedetä keitä on ollut samaan aikaan kylpylä Sanifanissa. Minut on rokotettu. Minulla ei ole ollut mitään koronvirukseen viittaavia oireita, Katson kuitenkin, että varovaisuussyistä asetan itsen omaehtoiseen karanteeniin. Kalajoella on nyt oltava erityisen tarkkana ja on noudatetta terveysviranomaisten ohjeita erittäin huolellisesti, koska mahdollisia viruksenkantajia ei pystytä nyt jäljittämään.

Tilannekuvan päivitys kello 9.15 18.5.2021

Uusi tartuntoja ei ole eilisen illan aikana ilmennyt.

Kaikkiaan noin 200 henkilöä on määrätty altistuskaranteeniin.
Omaehtoisessa karanteenissa on lähes 600 henkilöä.

Altistuneiden kontaktointi jatkuu tänään. Työ on vielä kesken erityisesti Merenojan koulun osalta.

Kontaktoimme karanteenissa olevat ainakin kerran ennen karanteenin päättymistä voinnin tarkistamiseksi. Mikäli olet altistuskaranteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa ja alat oireilla, ole yhteydessä terveyskeskuksen ajanvaraukseen 044 4691 502 ja varaa aika koronatestiin.


Haastattelupyyntö 1990-laman seurauksena konkurssiin joutuneille yrittäjille ja konkurssiperheiden lapsille

Etsin haastateltavaksi 1990-luvulla konkurssiin joutuneita yrittäjiä ja konkurssiperheiden lapsia. Konkurssien seurausvaikutukset ovat pitkäkestoisia ja laajoja. Konkurssit ovat edelleen vaiettu ja vaikea aihe suomalaisessa yhteiskunnassa. 1990-luvun konkursseja ja niiden vaikutuksia on tutkittu erittäin vähän.

Teen sosiaalityön pro-gradututkielmaa Tampereen yliopistoon. Tutkimustani ohjaa sosiaalityön professori Kirsi Juhila. Etsin tutkimukseeni täysi-ikäisiä haastateltavia, joilla on omakohtaisia kokemuksia konkurssista tai konkurssin seurausvaikutuksista henkilökohtaiseen elämään. Olen kiinnostunut kuulemaan juuri sinun tarinasi ja kokemuksesi.

Tarkoituksenani on toteuttaa haastattelut touko-kesäkuussa 2021. Haastatteluajan voimme sopia joustavasti yhdessä. Ajatuksenani on tehdä haastattelut teams-sovelluksen kautta. Aikaa haastatteluun olisi hyvä varata reilusti (1-2 tuntia). Nauhoitan haastattelut. Kaikki haastattelussa kertomasi asiat säilyvät luottamuksellisina. Litteroin haastattelut nauhoituksen jälkeen tekstiksi. Muutan kaikki henkilötietosi tunnistamattomiksi enkä käytä mitään tietojasi tutkimuksessani siten, että sinut olisi mahdollista tutkimuksessa tunnistaa.

Pidän itse tutkimusaihettani erittäin tärkeänä ja kiinnostavana. Toivon, että voisit kertoa minulle tarinasi. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tai facebookin kautta lähettämällä viestin, niin voimme sopia sinulle sopivan haastatteluajan. Lähetän halutessa jokaiselle haastatteluun osallistuneelle tutkielman sen valmistuttua.


Ystävällisin terveisin

Pinja Niemi

pinja.niemi@tuni.fi


Haastattelupyyntö 1990-laman seurauksena konkurssiin joutuneille yrittäjille ja konkurssiperheiden lapsille


Tässä minun tapaukseni tutkielmaasi varten


LA 01.08.2020 Perusteet sille, että olen oikeassa ja että on syytä epäillä, että Suomen valtion viranomaiset toimivat rikollisesti

http://kalajokinen.blogspot.com/2020/08/la-01082020-perusteet-sille-etta-olen.html


Minulla on todistusaineisto valmiina käräjäoikeudessa. Korkein oikeus on määrännyt sen sälytyspaikaksi Ylivieskan käräjäoikeuden tehtäväksi. Ylivieskan käräjäoikeus on nykyistä Oulun käräjäoikeutta.


Tyytymättömyyden ilmaisu Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjäoikeuden esteellisyyttä koskeva osaratkaisuun

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2016/02/tyytymattomyyden-ilmaisu-ylivieska.html


KE 12.05.2021 Sovintoesitys Suomen valtiolle

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/05/ke-12052021-sovintoesitys-suomen.html


Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki

e.ahoky@gmail.com

044-3025948


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti