sunnuntai 10. toukokuuta 2020

SU 10.05.2020 Äitienpäivä 2020Äideistä parhain❤️
Lapsuus, se on korvaamaton.
Paljon mä sain, siks' kiitän nyt vain.
Äidillein vaan laulaa nyt saan,
äideistä parhaimman sain.
Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Äideistä parhain

Kalajoki

Professori Timo Honkela on kuollut

Kalajoelta kotoisin oleva Timo Honkela (1962 - 2020) on kuollut 57-vuotiaana. Tekoälytutkija, emeritusprofessori Timo Honkela kuoli Helsingissä aamuyöllä 9. toukokuuta 2020 vakavan sairauden uuvuttamana. Parhaasta mahdollisesta hoidosta huolimatta parantumaton aivosyöpä uusiutui ja vei Timon voimat hiljalleen viimeisen kuukauden aikana.
Kaipaamaan jäävät omaiset, ystävät, kollegat ja suuri joukko Timon tukijoita niin Rauhankone ry:n kuin hänen henkilökohtaisten sekä akateemisten tuttujensa joukossa.


Mies menehtyi rivitalon tulipalossa Kalajoella – Palosyyn tutkinta alkoi lauantaina aamupäivästä
Keski-ikäinen mies kuoli lauantaita vastaisena yönä rivitalossa syttyneessä tulipalossa Kalajoella.
Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Kalajoen Kummalantielle lauantaina klo 4.21. Kolmen asunnon rivitalon päätyhuoneistossa oli syttynyt tulipalo.
Palo pääsi leviämään 1980-luvulla rakennetun rivitalorakennuksen yläpohjaan.
Pelastuslaitos hoiti sammutustöitä suurella volyymilla. Sammutustöihin osallistui miehistöä kaikkiaan kuuden paloaseman alueelta, paikalla oli muun muassa seitsemän sammutusyksikköä ja neljä säiliöautoa.
Pelastuslaitos sai palon hallintaan ja sammumaan nopeasti. Jälkisammutusttyöt kestivät useita tunteja.
Rivitalorakennus tuhoutui tulipalon ja sammutustöiden takia kaikkien kolmen asunnon osalta kokonaan.
Tulipalon syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa.
Poliisi aloitti palosyyn tutkinnan lauantaina aamupäivällä.

Kalajoki pilotoi chat-lääkärillä –  "Tämä on perusterveydenhuollon toimintakentässä uutta"
Kalajoen kaupunki aloittaa chat-lääkärin vastaanottopalvelun 18. toukokuuta. Kyseessä on kahden kuukauden pilottijakso. Chat-lääkäri palvelee kalajokisia ja merijärvisiä.
– Tämä on perusterveydenhuollon toimintakentässä uutta. Yksityisellä puolellahan tätä on käytössä jo. Nykytekniikka antaa mahdollisuuksia käyttää erilaisia kanavia monipuolisesti ja meilläkin on pitempään ollut ajatuksena olla kehityksessä mukana, ylilääkäri Anu Eskelinen kertoo.

Alueuutiset

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Pohjanmaalla: maakunnassa 129 tartuntaa, Oulussa tehdään vuorokaudessa noin 700 koronavirustestiä
Pohjois-Pohjanmaalla ainakin yksi ihminen on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Koko OYSin erityisvastuualueella tautiin on kuollut 10 ihmistä (päivitetty 8.5.).
 • Maakunnassa on varmistettu tähän mennessä 129 koronavirustartuntaa (päivitetty 9.5. jolloin tuorein tieto on saatu). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronatartunnan saaneiden todellinen lukumäärä voi olla 20–30 kertaa suurempi kuin tähän mennessä on todettu.
 • Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidettavana alle 5 potilasta (päivitetty 9.5.).

Kotimaan uutiset

THL: Suomessa 2 uutta korona­kuolemaa ja 82 uutta tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne
Viruksen aiheuttamaan tautiin on nyt kuollut yhteensä ainakin 267 ihmistä.
Sunnuntain tietojen mukaan sairaalahoidossa on 162 ihmistä, joista 45 tehohoidossa.
THL:n mukaan Suomessa on todettu 82 uutta varmennettua koronavirustartuntaa – ei 33, kuten aiemmin kerrottiin.
Tapauksia on nyt yhteensä 5 962. Eilen lauantaina uusia varmennettuja tartuntoja oli 142.
Viimeisimmät tartuntaluvut perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka päivittyvät muutaman päivän viiveellä.
Testattuja näytteitä on noin 121 500. Kaikkia epäilyjä ei ole testattu, joten tartuntoja oletetaan todellisuudessa olevan enemmän.
Koronaviruksesta toipuneita on Suomessa ainakin 4 000.

IS:n haltuunsa saama suojavarusteselvitys paljastaa – hengityssuojaimista on huutava pula, suojatakkien sijasta tarjolla muoviesiliinoja
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN ja työ- ja elinkeinoministeriön laatimasta suojavarusteselvityksestä käy ilmi, että koronapotilaiden hoidossa käytettävistä FFP2- ja FFP3-hengityssuojaimista on huutava pula.
– FFP2-hengityssuojaimia on saatu hankittua hyvin rajoitetusti, ja niiden riittävyys perustuu käyttöä merkittävästi kohdentaviin ohjeisiin, selvityksessä todetaan.
IS sai selvityksen haltuunsa lauantaina. Selvityksestä käy ilmi, että vielä heikompi tilanne on kaikista laadukkaimpien FFP3-hengityssuojaimien suhteen.

Korona I: Taistelu tuntematonta vastaan
Potilaita hoidetaan pandemian eturintamassa. Testaukseen liittyy paljon epävarmuutta. Valtiot haalivat varusteita villeiksi muuttuneilta markkinoilta, sillä rokotetta saadaan odottaa

Korona II: Valtio takaa, pankit jakaa
Monelta meni koronan myötä elanto yhdessä yössä. Meille kuitenkin luvattiin, ettei talouskriisin anneta upottaa meitä. Voiko lupauksen lunastaa, kun pandemian hinta on hämärän peitossa?

Mitä olisi voitu tehdä toisin? Erkki Ahon mielipide

Maahan tulevien testaus olisi pitänyt hoitaa paremmin. Lentokonelasteittain tuli ihmisiä ulkomaiden epidemia-alueilta täysin vapaasti, ja he tartuttivat suomalaisiin koronan. On pöyristyttävää, että ulkomailta tulevien karanteeniin jääminen tyrittiin, vaikka ongelma olisi pitänyt ymmärtää jo viikko sitten.
Moni tulija on käytännössä vain kävellyt kentältä maahan, ilman riittävää ohjeistusta saati vaatimusta karanteenin noudattamisesta. He ovat matkustaneet normaalisti täysissä linja-autoissa ja junissa muiden kanssa ja jatkaneet arkeaan.
Moni Keski-Euroopan maa noudattaa koronaviruspandemiassa Suomea tiukempaa kasvomaskilinjaa.
Suun ja nenän peittävä maski on nyt pakollinen Saksassa joukkoliikenteessä, suurimmassa osassa maata myös ruokakaupoissa. Sama velvoite tulee viikon päästä voimaan Italiassa ja Belgiassa.
Tšekki ja Slovakia päättivät maskipakosta jo maaliskuun lopussa. Myös Puolassa kasvosuojan käyttäminen on pakollista. Itävallassa maskipakko kaupoissa ja joukkoliikenteessä on ollut voimassa viikon.
Ranskassa joissakin kaupungeissa on päädytty maskipakkoon. Osassa osavaltioista maskin puuttumisesta voi tulla sakkoa: korkeimmillaan Baijerissa 150 euroa.
Maskien hankkiminen on ihmisten omalla vastuulla. Julkisilla paikoilla käytettävät maskit ovat useimmiten kankaisia, pestäviä malleja. Monet tekevät niitä itse, ja niitä myydään kaupoissa. Kasvomaskeja saa myös kaduilla tai asemilla olevista automaateista.
Kasvomaskien käyttö liittyy yhteiskunnan vähittäiseen avaamiseen. Monissa maskipakon käyttöön ottavissa maissa avataan samaan aikaan vähitellen kauppoja ja kouluja.
Vaikka maskien välttämättömyyden puolesta puhuvaa tutkimusnäyttöä ei ole, useimmissa maissa katsotaan, että maskista on enemmän hyötyä kuin haittaa ja niitä vähintäänkin suositellaan.
Terveydenhuollon henkilökunnan käyttämien suojavarusteiden saamisessa Suomeen on suuria ongelmia.
Terveydenhuollon tarvikkeita Suomeen tuovat yritykset eivät enää saa hankittua hoitohenkilökunnan suojavarusteita suunnitellusti, koska koronaviruksesta johtuvat maiden rajojen sulkemiset ja muut rajoitukset Euroopassa aiheuttavat viivästyksiä ja perumisia toimituksiin.
Suojavarusteita tarvitaan esimerkiksi koronaviruspotilaiden hoidossa ja viruksen testaamisessa. Hoitohenkilökunnan suojaaminen on tärkeää epidemian rajoittamisessa, koska he ovat tekemisissä tartunnan saaneiden kanssa.
Hoitohenkilökunnalla ympäri Suomen on huoli siitä, miten he pystyvät suojautumaan koronavirukselta potilaskontakteissa, hoitajien testaaminen on yhä vähäistä joillakin alueilla, vaikka hallituksen mukaan terveydenhuollon henkilöstö pitää testata matalalla kynnyksellä.

Koronakriisissä unohtui yrittäjänriski ja valtion tukipolitiikan haitat. Yrittäjiille ja yritykksille ei olisi pitänyt jakaa tukia vaan taata lainoja. Yritystuet vääristävät kilpailua. Yrittäjä itse tietää arhaiten oman yrityksensä rahan tarpeet. Poikkeusoloissa valtion olisi pitänyt taata yrittäjän maksimissaan 20 vuoden matalakorkoinen laina 80-prosenttisesti ja pankkien olisi pitänyt ottaa riski lainoista 20-prosenttisesti. Siis Finvera takaa ja pankki jakaa ilman muodollisuuskia lainoja määrättyihin tarkoituksiin. Lainarahojen käyttö olisi pitänyt ohjeistaa valtion toimesta ja käytön valvonta organisoida. Näin olisi vältytty suurilta katastrofeilta mihin nykyinen hallituksen tukipolitiikka on johtanut. Nyt tilanne on johtanut siihen, että tuet ovat menneet hyvä-veli-verkostolle ja sellaisille yrityksille jotka eivät sitä tarvitse. Sellaiset yritykset jotka sitä olisivat tarvinneet eivät sitä saa suuren byrokratian takia. Lainoista on tullut valtion ja pankkien bisnes. Nyt valtio ja ministerit määrittelevät ketkä saavat valtion apua ja ketkä eivät. Kaikkia on kohdeltava yhdenvertaisesti ja otettava huomioon yrittäjän riski. Jos ja kun jaetaan tukeja niin yrittäjän riski poistuu.

Ulkomaan uutiset


Britannia ottamassa käyttöön korona­hälytys­järjestelmän – IS seuraa
Hälytysjärjestelmän uskotaan jakautuvan viiteen tasoon, joilla koronatilannetta tarkasteltaisiin valtakunnallisesti. Aluksi järjestelmä olisi käytössä ainoastaan Englannissa, mutta se on määrä ottaa käyttöön myös muualla.
Tasoille määriteltäisiin tarvittavat rajoitustoimet, joita poistetaan hälytystason laskiessa.
Tällä hetkellä uskomme, että olemme viiden asteikolla neljän kohdalla. Tavoitteemme on laskea taso kolmeen niin nopeasti kuin mahdollista, asuntoasioista vastaava ministeri Robert Jenrick kommentoi Sky Newsille.
Jokaisen virstanpylvään kohdalla voimme avata talouttamme ja elämäämme enemmän, hän jatkoi.Järjestelmästä vastaisi äskettäin maahan perustettu kansallinen bioturvallisuuskeskus.
Britanniassa on Yhdysvaltain jälkeen eniten koronakuolemia maailmassa. Tautiin on kuollut yli 31 500 ihmistä eli 465 ihmistä miljoonaa asukasta kohti.

Talousuutiset


Näin 1990-luvun laman aikana
Pankkikriisi ja asuntovelat

Roskapankkilaki läpi

Holkeri arvosteli koronnostoja

Perintätoimistoissa kiirettä

Kulutusjuhlaa

Uusi hallitus esittäytyy

Vuoden 1987 eduskuntavaalit merkitsivät oikeiston ja vasemmiston liittoa kassakaappisopimuksen varjossa

Mitä tulikaan sanottua – politiikkaa lama-ajan Suomessa

1990-luvun lama kaatoi pankkeja ja ihmisiä

Yrittäjät torjuivat lamaa Lapissa 1991

"Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

Suomen eläkeläiset lähtivät kaduille syksyllä 1991

Rikkaat ja köyhät eläkeläiset

Lama koetteli ihmisten oikeustajua

Laman kuva: Valta, voima ja markkinavoima

Laman kuva - haastattelussa Erkki Virtanen

Väärää politiikkaa

Köyhiä ja rikkaita

Ministerit Aho ja Viinanen pelaavat pajatsoa

Työttömät hirteen! kaikui Turun torilla 1994

Taistelu Katinkullasta

Pankkilaskun maksajat -dokumentti 1990-luvun pankkikriisin totuuden jäljillä

Pankkikriisin pitkä varjo

Lama ja oikeus

Pankkiryöstö – tosi asiaa pankkikriisistä

Pankkien uhrit

Pankit tilillä

Vireille pannut konkurssit 1986-2003

Rahasampo nimeltä konkurssi

Hyvä veli -verkostot yleisin korruption muoto Suomessa

Suomalainen korruptio - olematonta vai vaikeasti havaittavaa?

Suomessako ei korruptiota

Hyvä veli -verkostoja - sitäkö Suomi on?

Piilotetut puoluerahat

Vanhanen ja vaalirahoituskohu

Vaalirahoituskohu: Kalli kiertelee

Suomen 1990-luvun alun lama

Suomen pankkikriisi

Asuntomarkkinoiden romahdus Suomessa 1990

Clearing-kauppa

Koiviston konklaavi

Yrityksen saattohoito

Pankkikriisi-blogi Erkki Aho

Valtiopetos on tosiasia Erkki Ahon blogi nettikirja
Oikeustoimi ja poliisiblogi Erkki Aho todistusaineisto siitä ettei Suomi ole oikeusvaltio

Koiviston konklaavi ja korona: Tappavat talossa ja yrityksessä

Näistä kirjoista olisi löytynyt lisää tietoa, Olen toimittanut nämä kirjat Ylivieskan käräjäoikeuteen jossa niitä pitää säilyttää vuoteen 2021. Ylivieskan käräjäoikeus on nyt samaa käräjäoikeutta Oulun käräjäoikeuden kanssa. Nämä aineistot todistavat valtiopetoksen.

Uutta todistusaineistoa asioista tulee koko ajan ja tärkein niistä on tohtori Jukka Davidssonin haastattelut 27.05.2019 ja tutkimukset, jotka tukevat omia todistusaineistojani

Totuudesta muutokseen

Olen tutkimuksisani saanut selville, että Suomessa on tapahtunut valtiopetos, mikä ei vanhene koskaan.
Valtiopetos on tosiasia

Tätä näkemystä tukivat Wikipedian kirjoitus
Koiviston konklaavi

Koiviston konklaavi

Valtiopetosta todistaa muun muassa nämä selvitykset

Jorma Jaakkolan kotisivut

Jukka Davidsonin nettikirja Isänmaan ryöstäjät

Velallisten tukiryhmän toiminta

Kiireellinen toimenpidepyyntö Euroopan neuvostolle

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

Valtiopetos on tosiasia

Jatketun 24 vuoden oikeusmurhan ja kidutuksen kohteena

Velallisten tuki ry
c/o Liisa Mariapori
Pohjolankatu 27, 96100 Rovaniemi
Suomi


SUOMEN PERUSRAPORTTI YK:N SOPIMUSVALVONTAELIMILLE, MÄÄRÄAIKA 27.11.2019
IHMISOIKEUSRIKKOMUKSET SUOMESSA
Suomi on syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin vuosina 1992-2019 ja syyllistyy edelleen:
Vuosina 1992-2019 ovat sadat tuhannet Suomen kansalaiset menettäneet perus- ja ihmisoikeutensa ja omaisuutensa julkisen vallan edustajien tekemien virhepäätösten seurauksena. Suomen poliittinen eliitti ja tulospalkkainen virkakoneisto ovat polkeneet suomalaisten ihmisoikeuksia vuodesta 1992 lähtien. Tämä on ollut mahdollista siksi, että Suomessa ei ole Perustuslakituomioistuinta, eikä laillisuusvalvonta Suomessa siten toimi. Suomessa on 1990 vuodesta lähtien säädetty hallitusmuodon ja Suomen perustuslain vastaista lainsäädäntöä. Tämä on ollut mahdollista siksi, että samat kansanedustajat, jotka oat mukana ensin säätämässä ja hyväksymässä lakeja, sitten istuvat perustuslakivaliokunnassa päättämässä itse hyväksymiensä lakien perustuslainmukaisuudesta. Näin Suomeen syntyy koko ajan lisää Suomen ja EU:n perustuslain vastaista lainsäädäntöä.

Suomessa on 90-luvun finanssikriisin seurauksena langetettu tuhansia ja taas tuhansia vankeustuomioita velallisen epärehellisyyden tms. perusteella. Nämä vuosina 1992-2019 annetut tuomiot perustuvat presidentti Mauno Koivisto määräykseen 6.5.1992, jolloin hän ns. Koiviston konklaavissa määräsi, että instituutiot eivät saa hävitä ja näin suomalaiset yrittäjät eivät ole voineet saada oikeutta Suomen oikeuslaitoksissa 1992 vuoden jälkeen.

Presidentti Mauno Koiviston määräyksestä vuonna 1992 johtuen Suomessa tapahtuu koko ajan vakavia ihmisoikeusloukkauksia, joista törkeimpiä ovat teot, jotka täyttävät kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kieltävän sopimuksen määrittäviä tekoja. Näihin tekoihin ovat syyllistyneet hallinnon virkamiehet ja kaikki Suomen hallitukset ja presidentit vuodesta 1992 lähtien, sillä presidentti Mauno Koiviston antamaa määräystä, että instituutiot eivät saa hävitä ei ole vielä tähän päivään mennessä kumottu. Ihmisoikeusloukkaukset ovat näin suomalaisten arkipäivää, ovat olleet jo kohta 30 vuotta.

Julkisen vallan edustajat ovat lainsäädännössä ja oikeuslaitoksissa selvästi suosineet kaikkia velkojia, kuten pankkeja ja perintätoimistoja aina 6.5.1992 lähtien ja näin julkisen vallan edustajat, Eduskunta ja koko oikeuslaitos ovat toimillaan aiheuttaneet tuottamuksellisesti tai tahallisesti taloudellista vahinkoa valtiolle ja suomalaisille yrittäjille kymmenien tai satojen miljardien eurojen edestä. Suomen eduskunta rikkoo lainmuutoksissa Euroopan Unionin perusoikeuskirjan säännöksiä monella eri tavalla. Suomessa ei ole elinkeinovapautta II-76 artikla, eikä suomalaisilla yrittäjillä ole Euroopan unionin perustuslain takaamaa omistusoikeutta II-77 artikla. Suomessa Eduskunta säätää ja on säätänyt jo 30 vuotta hallitusmuodon ja perustuslain vastaista lainsäädäntöä, jonka nojalla tulospalkkaiset Verohallinnon verotarkastajat voivat takavarikoida yrittäjien koko omaisuuden ennen lainvoiman saanutta verotuspäätöstä ja verot pitää maksaa muutoksenhausta huolimatta ja verojen täytäntöönpanon kieltoa ei myönnetä, jolloin yritykset joutuvat lopettamaan toimintansa, kun ulosottomiehet vievät kaikki rahat yritysten tililtä usein jo ennen verotarkastuskertomusten valmistumista. Suomessa yrittäjillä ei siis ole oikeutta nauttia laillisesti hankkimastaan omaisuudesta, eikä käyttää, luovuttaa ja testamentata sitä. Suomen ylisuuri virkakoneisto on ottanut Suomessa vallan ja käyttää sitä täysin mielivaltaisesti ja laittomasti saavuttaakseen Valtiovarainministeriön sille asettamat tulostavoitteet ja saadakseen itselleen tulospalkkion.

Nämä Suomen julkisen vallan tekemät ihmisoikeusrikkomukset tulisi kartoittaa riippumattoman kansainvälisen asiantuntijaryhmän eli totuuskomission toimesta, jotta näihin tekoihin syyllistyneet Suomen presidentit, hallitukset, virkamiehet ja muut virallisessa asemassa toimivat henkilöt saataisiin vastuuseen teoistaan vuosina 1992-2019 tapahtuneista teoista, joihin kuuluvat maanpetos, valtiopetos, törkeä virka-aseman väärinkäyttö, kansanmurha jne. Suomessa vallitseva hyvävelijärjestelmä ja syvä korruptio estävät kaikki ihmisoikeusrikkomusten tutkinnat Suomessa. Suomessa koko poliittinen johto ja virkakoneisto toimii yhdessä Suomen kansalaisia vastaan, joten suomalainen yrittäjä ei voi saada oikeutta Suomen täysin korruptoituneessa oikeuslaitoksessa, joka toimii edelleen presidentti Mauno Koiviston määräysten mukaan,.

Suomen perustuslaissa on turvattu ihmisarvon loukkaamattomuus, yksilön vapaus ja oikeudet sekä oikeudenmukaisuuden edistäminen yhteiskunnassa. Perusoikeudet ovat yksilölle kuuluvia oikeuksia ja ovat luonteeltaan yleisiä eli kuuluvat kaikille yhdenvertaisesti. Kun Suomen koko oikeuslaitos ja virkakoneisto on alistettu presidentti Mauno Koiviston määräyksellä tahoksi, jossa instituutiot eivät saa hävitä, on tämä presidentin määräys samalla vienyt suomalaisilta kaikki ihmisoikeudet ja nykyjärjestelmä tekee jatkuvia rikoksia ihmisyyttä vastaan ja näin Suomen valtio ja koko virkakoneisto polkee suomalaisten ihmisoikeuksia siitäkin huolimatta, että YK:n peruskirjassa asetetaan jäsenvaltioiden tehtäväksi suojella ihmisoikeuksia. Suomi on yhtenä peruskirjan allekirjoittajana sitoutunut mainittuun oikeuden turvaamiseen ja näin muodoin myös julistukseen, jossa ihmisoikeudet määritellään ja johon yhä enemmän vedotaan. ihmisoikeustuomioistuinten toiminnassa ja päätöksissä.

Suomen ihmisoikeusrikkomukset ovat peräisin 1980 luvun aikana tehdyistä täysin virheellisistä talouspoliittisista päätöksistä ja Suomen EU-jäsenyyskuntoon saattamiseksi vaatineista pankkien vakavaraisuuden nostamisesta 8 %:iin siten, että Suomen hallitus teki tiettyjen pankkien kanssa SSP-pankkisopimuksen vuonna 1993, jolla sopimuksella hallitus antoi pankeille luvan sanoa yksipuolisesti irti tiettyjen toimialojen yritysten velat ja näin kaataa 65.000 yritystä. Näin näistä 65.000 yrittäjästä ja heidän takaajistaan tehtiin Suomeen ikuisuusvelallisia. Samalla Suomen lainsäädäntöä muutettiin velkojia suosivaksi ja siirryttiin summaariseen menettelyyn oikeuslaitoksissa, mikä summaarinen menettely tarkoittaa käytännössä sitä, että velkojan ei tarvitse oikeuslaitoksessa esittää mitään todistetta velasta, ei velkakirjaa tai laskua vaan oikeuslaitoksen antavat lähes poikkeuksetta asiassa ns. yksipuolisen tuomion, jolla velallinen velvoitetaan maksamaan velkojan vaatimat velat siitäkin huolimatta, että velallinen perusteellisesti kiistää saatavan olemassaolon. Myöskään velkojen vanhentumista ei tutkita missään vaiheessa, kun alkuperäistä velkakirjaa siirtomerkintöineen ei tarvitse esittää.

Jotta suomalaisten yritysten tuho olisi täydellinen myi Suomen hallitus/talouspoliittinen ministerivaliokunta vielä 31.3.2000 ns. Arsenal kauppakirjalla näiden SSP-pankkisopimuksella ryöstettyjen yritysten velat (56.000 yrityksen 77.000 velkaa määrältään 12 miljardia markkaa)) norjalaisille perintätoimistoille, jotka olivat amerikkalaisen Pra Group-yhtiön bulvaaneja. Nämä 12 miljardin velat myytiin 5 %:lla niiden nimellisarvosta eli 600 miljoonalla markalla antamatta velallisille mahdollisuutta maksaa velkaansa pois tuolla 5 %:lla velan arvosta. Osaa näistä veloista peritään yrittäjiltä ja heidän takaajiltaan edelleen ilman velkakirjaa tai tilityksiä, jolloin esim. takaajat eivät pysty käyttämään regressioikeuttaan. Näillä valtion virkamiesten ja poliitikkojen toimilla saatiin Suomeen suurtyöttömyys, jolloin työttömänä on ollut pitkään noin 500.000 suomalaista.

Näillä Suomen hallituksen toimilla kumottiin Suomessa omaisuudensuoja. Ryhtyessään sopimussuhteeseen pankkien kanssa on Suomen valtio toteuttanut oikeustoimensa suunnitelmallisesti, tahallisesti ja tietoisena asioitten tilasta sekä seurauksista. Samalla valtio on julistanut asiakirjat salaiseksi, eikä esim. ns Arsenal kauppakirjaa 31.3.2000 ole vieläkään saatu julkiseksi monista yrityksistä huolimatta. Suomen hallitukset vuodesta 1992 ovat pystyneet ja pystyvät edelleen salaamaan omat rikoksensa julistamalla asiakirjat salaiseksi jopa 100 vuodeksi.

Valtioneuvoston sopimukset pankkien kanssa ovat laittomia, koska mainitut sopimukset ja niitten käytännön toteuttaminen ovat johtaneet törkeisiin ja moninaisiin ihmisoikeudenloukkauksiin. Tätä sopimusvyyhteä ja niiden aiheuttamia tekoja tulee arvioida kahden osapuolen rahallisena toimintana tiettyä ihmisryhmää vastaan. Kummankin osapuolen, valtion ja pankkien, olisi perusoikeuksien nimissä tullut ottaa huomioon aiheutettu loukkausten ketju sekä yksilöitten oikeudellisesti arvioitu heikompi asema. Valtion velvollisuutena on lisäksi valvoa mainittujen tekojen aiheuttajia, eikä itse olla aktiivisena sopijapuolena toteuttamassa niitä. Nämä ihmisoikeusloukkaukset Suomessa käsittävät suoraan laskentatavasta riippuen noin 200.000-400.000 Suomen kansalaista. Tämä määrä edustaa noin 4-8 % koko väestöstä laskettuna. Epäsuorasti loukkausten vaikutukset koskevat noin 1-1,3 miljoonaa suomalaista (26 %).
Suomen valtio oikeuslaitoksineen polkee ja on vuodesta 1992 alkaen polkenut suomalaistan ihmisoikeuksia seuraavasti:
 1. Omaisuudensuoja, PL 15 §, EIS ensimmäinen lisäpöytäkirja 1 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 17 artikla.
 2. Kansalaisten yhdenvertaisuus ja syrjinnän kielto. PL 6 §, EIS 14 artikla, seitsemäs lisäpöytäkirja 5 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 1 artikla, 2 artikla, 7 artikla, KP-sopimus 2 artikla, 3 artikla, 4 artikla, 14 artikla, 20 artikla, 23 artikla, 24 artikla, 25 artikla, 26 artikla, TSS-sopimus 2 artikla.
 3. Oikeusturva PL 21 §, EIS 6 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 10 artikla, 11 artikla, KP-sopimus 14 artikla.
 4. Oikeus tehokkaaseen oikeussuojakeinoon EIS 13 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 8 artikla, KP-sopimus 2 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 13 artikla.
 5. Oikeus työhön ja elinkeinovapaus PL 18 , Euroopan sosiaalinen peruskirja SopS 43-44/1991, 1 osa kohdat 1.12 erityisesti 1.10 artiklat. TSS-sopimus 6 artikla, 7 artikla, 11 artikla. YK:n ihmisoikeuksien julistus 20 artikla.
 6. Oikeus sosaaliturvaan PL 19 §, YK:n ihmisoikeuksien julistus 22 artikla, 25 artikla, TSS-sopimus 11 artikla
 7. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen kielto PL 7 §, EIS 3 artikla, YK:n ihmisoikeuksien julistus 5 artikla, KP-sopimus 7 artikla. Kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastainen yleissopimus 1 artikla, 16 artikla.
 8. Perus- ja ihmisoikeuksien turvaamisvelvollisuus ja oikeuksien väärinkäytön kielto. PL 22 §.
 9. Suomessa Verohallinto on vuosina 1992-2018 ajanut ja ajaa edelleen noin 3000 yritystä konkurssiin Verohallinnon verotarkastajien tekemillä virheellisillä verotarkastuskertomuksilla, jotka eivät perustu lakiin tai tosiasianäyttöön. Näin vuosittain 3000 yrittäjää menettää koko omaisuutensa ja usein vielä tuomitaan keksitystä veropetoksesta vankilaan syyttömänä.
Kuten kaikki edellä oleva osoittaa, Suomi rikkoo kaikkia solmimiaan ihmisoikeussopimuksia räikeästi ja suomalaiset eivät voi saada Suomessa oikeutta, kun presidentti Mauno Koivisto on 6.5.1992 määrännyt, että instituutiot eivät saa hävitä.
Kohta 30 vuotta Suomessa vallinnut oikeudeton tila on nyt johtanut siihen, että ensimmäinen suomalainen yrittäjä on hakenut Euroopan perustuslain II-78 artiklan mukaista turvapaikkaa Bulgariasta pakolaisten oikeusasemaa koskevan 28 päivänä heinäkuuta 1951 tehdyn Geneven yleissopimuksen ja pakolaisten oikeusasemaa koskevan 31 päivänä tammikuuta 1967 tehdyn pöytäkirjan määräysten sekä Euroopan perustuslain mukaisesti.

Tuhansia suomalaisia yrittäjiä on Verohallinnon suorittamien ryöstöverotuksen vuoksi muuttanut vapaaehtoisesti pois maasta ja muutosvirta kiihtyy koko ajan.

Kysymyksemme siis kuuluu: Missä maassa ja miten suomalaiset yrittäjät, joiden koko omaisuus on ryöstetty Valtioneuvoston ja pankkien tekemällä SSP-pankkisopimuksella 22.10.1993 tai Verohallinnon verotarkastajien vuosina 1992-2019 tekemillä lakiin perustumattomilla ja virheellisillä verotarkastuskertomuksilla, voivat saada asiassaan oikeutta ja miten saada Suomen valtio korvaamaan vuosina 1989-2019 Suomen yrittäjille ja heidän takaajilleen aiheuttamat vahingot?
Suomessa on tällä hetkellä ulosotossa 580.000 henkilöä ja köyhyysloukussa noin 1 miljoona suomalaista.
Jotta Suomessa oleva tilanne saadaan jotenkin hoidettua kuntoon, niin tämä kirje toimitetaan YK:n ihmisoikeustuomioistuimelle, Euroopan neuvostolle, Euroopan neuvoston vetoomusvaliokunnalle, Euroopan komissiolle ja Velallisten Tuki ry:n perusraporttina YK:n sopimusvalvontaelimille 27.11.2019.
Rovaniemellä 27 päivänä marraskuuta 2019.

Liisa Mariapori
Velallisten tuki ry:n puheenjohtaja
 +358405604180

Asioiden käsittelyssä on huomioitava

Suomen perustuslaki

Euroopan Ihmisoikeussopimus

YK:n ihmisoikeujulistus

Näiden sopimusten noudattamiseen Suomi on sitoutunut

Tässä tasavallan presidentti Tarja Halosen päätös ns. Koiviston konklaavista.Tässä sivuja SSP-sopimuksesta, mikä on jatkoa valtiopetokselle ja minun oikeustajuni mukaan on osa sitäValitettavasti keskusrikospoliisi ei tutki asiaa, vaikka todistusaineisto asiassa on mielestäni kiistaton.

Urheilu-uutiset

Kulkutauti tappoi kuusi perheenjäsentä – Suomen olympiaurheilija hylättiin vauvana: ”En ole selvittänyt sukuni kohtaloa”
Pierre Angelo Colluran tie köyhältä Madagaskarilta Suomen olympiaedustajaksi on kuin epäuskottava ”happy end” -käsikirjoitus.
SUOMEN joukkueen tullessa Linnunpesän stadionille Pekingin olympia-avajaisiin 8. elokuuta 2008 moni tv-katsoja kiinnitti huomionsa kolmannella rivillä marssineeseen tummaihoiseen teinipoikaan. Tämän hymy ulottui korvasta korvaan.
Laser-purjehtija Pierre Angelo Collura, tuolloin juuri 19 vuotta täyttänyt, nautti globaalista juhla-atmosfääristä täysin siemauksin.
Olympiaregatta järjestettiin Qingdaon rannikkokaupungin edustalla. Colluran käsi nousi ensimmäisenä, kun valmennusjohto kysyi halukkaita noin tunnin lentomatkalle avajaiskulkueeseen.
Vain yksi asia jäi nuorukaista harmittamaan avajaisjuhlallisuuksissa. Collura yritti päästä puhumaan afrikkalaisen Madagaskarin kuudelle olympiaurheilijalle, mutta jättimäisen saarivaltion delegaatio ohjattiin kentällä kauas Suomen konklaavista eikä kontaktia syntynyt.
MAAILMAN kymmenen köyhimmän maan joukkoon kuuluvassa Madagaskarissa riehui kulkutautiepidemia kesällä 1989.

Pauli Nevala sai Neuvostoliitosta 500 pillerin purkin sotilaskäyttöön tarkoitettuja piristeitä – sitten keihäs lensi ennätyslukemiin
Tarvittavaa tietoa tihkui samana vuonna Viron maajoukkueurheilijalta, lääkäriksi opiskelleelta ja myöhemmältä europarlamentaarikolta Toomas Savilta.
– Savi kertoi, että Neuvostoliitossa oli valtavat määrät sotilaalliseen käyttöön tarkoitettuja nerobol-pillereitä, joissa hormooniin oli sekoitettu adrenaliinia. Sain piristeitä 500 pillerin purkin ja jaoin sen sisällön Jorman kanssa. Annoin myös koiralleni puoli tablettia joka toinen päivä, ja sillähän kunto kasvoi ja menohalut myös.
Kinnunen rikkoi Lusiksen ME:n kesäkuussa 1969 kiskaistuaan 92,70. Nevala heitti seuraavan vuoden Ruotsi-maaottelussa voittotulokseksi ja lopulliseksi ennätyksekseen 92,64.

Maailmalla tapahtuu

Hiljaisesta koulupojasta kasvoi pelätty diktaattori – tällainen on Kim Jong-unin, (ehkä) 38, uskomaton elämä
Sveitsissä nuoruutensa viettänyt Kim Jong-un rakasti koripalloa ja vitsaili luokkatoveriensa kanssa kuin kuka tahansa ennen nousuaan brutaaliksi diktaattoriksi.
Kun sulkeutunut Pohjois-Korea kertoi nuoren Kim Jong-unin astuneen maan johtoon, odotti moni asioiden muuttuvan. Kim-dynastian kolmannen polven hallitsija nousi valtaan isänsä Kim Jong-ilin menehdyttyä sydänkohtaukseen joulukuussa 2011. Kokemattoman johtajan hallitsemana Pohjois-Korean toivottiin alkavan avautua ja maata vuosikymmeniä hallinneen eliitin menettävän vihdoin otteensa.

Yli 3 000 sotilasta marssi Valko-Venäjällä koronaa uhmaten – Lukashenko: Älkää tuomitko meitä
Valko-Venäjä uhmasi koronaepidemiaa ja järjesti perinteisen sotilasparaatin voitonpäivän kunniaksi ainoana ex-Neuvostoliiton maana.
VALKO-VENÄJÄN pääkaupungissa Minskissä järjestettiin lauantaina perinteinen voitonpäivänparaati, johon otti BelTa-uutistoimiston mukaan osaa yli kolmetuhatta sotilasta.
Kellään paraatiin osallistuneilla sotilailla ei ollut hengityssuojaimia, mutta yleisön joukossa suojaimia näkyi jonkin verran.
Yleisön joukossa oli myös paljon iäkkäitä veteraanien edustajia, joilla ei näyttänyt olevan sen paremmin kasvosuojuksia kuin turvavälejäkään.
Valko-Venäjän johtajan Aleksandr Lukashenkon mukaan maalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin järjestää paraati.

Pizzamafian ulkomaalaiset uhrit avautuivat karuista oloistaan poliisille: Ylipitkiä työpäiviä ilman lomia, tuntipalkka alle kaksi euroa – "Työnantaja hommasi itselleen orjia"
Oulun käräjäoikeudessa alkaa syksyllä kohutun ja laajan pizzamafiajutun käsittely. Juttu liittyy kokonaisuuteen, jossa on aiempina vuosina tutkittu useita maahanmuuttajataustaisen suvun pizzeriatoimintaan liittyviä väkivalta- ja talousrikoksia useilla eri paikkakunnilla.
Jutussa on yhteensä 22 syytettä ja viisi syytettyä. Yksi syytteistä koskee kiskonnantapaista työsyrjintää ja siitä syytetään kahta päätekijää. Useat ulkomaalaiset työntekijät joutuivat syytteiden mukaan huomattavan epäedulliseen asemaan taustansa perusteella pizzamafian uhrina.
Ulkomaalaiset työntekijät kertoivat lohduttomat tarinansa poliisille esitutkinnassa.

Yle Areena

Ulkolinja: Aasian ratkaisut epidemiaan
Koronavirusepidemia alkoi Kiinasta ja levisi ensin Aasiassa, sitten koko maailmaan. Kiinassa epidemian hillitsemiseksi otetiin käyttöön tiukat rajoitukset. Etelä-Korea valvoi kansalaisiaan teknologian avulla, Taiwan luotti ihmisten solidaarisuuteen, ja Japani uskoi tehokkaaseen terveydenhuoltoonsa. Ne kaikki kuitenkin osoittavat, että koronavirus on voitettavissa.

Italia koronaviruksen kourissa
Koronavirus iski Euroopassa ensimmäiseksi Pohjois-Italiaan. Siellä diagnosoitiin päivittäin tuhansia uusia potilaita ja sairaanhoito romahti, ja monet tartunnan saaneista olivat lääkäreitä ja hoitajia. Alueelle julistettiin tiukat rajoitukset ja liikkumista rajoitettiin rajusti. Millaista on elää eristettynä koronaviruksen vuoksi?

Youtube

Jarkko Show 14 | Vappuspesiaali - Sata ja kolme ääntä
Kummeli - Pilalle menneet, Osa 1

Kummeli - Pilalle menneet, Osa 2

kullis*a se vika on

Mielipiteet

Kaksi hyytävää arviota Suomesta: ”Vaihtoehtoja ei ole kuin yksi”
Björn Wahlroosin ja Matti Virénin mukaan on turha kuvitella, että Suomi nostettaisiin edessä olevasta syvästä taantumasta tuilla ja elvytyksellä.

50 tutkijan ja asiantuntijan avoin kirje haastaa Suomen hallituksen linjan: Korona tukahdutettava
Avoimessa kirjeessä tutkijat väittävät, että koronavirus on tukahdutettavissa jopa viidessä viikossa ja aika tukahduttamiselle olisi juuri nyt, kun Suomen koronatilanne on hyvässä hallinnassa.
– Me allekirjoittaneet haluamme rohkaista valtioneuvostoa päättäväisiin toimiin epidemian tukahduttamiseksi. Viruksen tukahduttaminen on sekä kansanterveyden että talouden kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto, ja hallituksen tulisi omaksua se viipymättä, kirjeessä sanotaan.
Kirjoittajien mukaan Suomella on tällä hetkellä etulyöntiasema, jota ei saa heittää hukkaan. Muista maista tukahduttamisen strategian ovat valinneet esimerkiksi Taiwan, Uusi-Seelanti, Australia, Hongkong, Itävalta, Kreikka ja Islanti.
– Suomessa on saavutettu kahden kuukauden aikana kohtalaisen hyvä tartuntatilanne. Tätä etulyöntiasemaa ei saa heittää hukkaan, kirjeessä lukee.

50 tutkijaa ja asiantuntijaa: Koronaviruksen tukahduttaminen on mahdollista – ja se pitää tehdä nyt
Suomessa koronaepidemian tilanne on tällä hetkellä hyvä. Suomalaisten vastuullinen käyttäytyminen ja sen tueksi ajoissa käynnistetyt rajoitukset ovat toistaiseksi estäneet terveydenhuollon ylikuormittumisen ja jopa tuhannet kuolonuhrit.
Olemme nyt saavuttaneet epidemiassa tienhaaran. Reittivalintamme määrittää tulevaisuutemme vuosiksi eteenpäin. Valittavana on linja hillitystä hidastamisesta tai toinen linja tukahduttamisesta.
Me allekirjoittaneet haluamme rohkaista valtioneuvostoa päättäväisiin toimiin epidemian tukahduttamiseksi. Viruksen tukahduttaminen on sekä kansanterveyden että talouden kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto, ja hallituksen tulisi omaksua se viipymättä.
Tukahduttamisstrategiasta on tarjolla sekä tieteellistä tutkimustietoa että käytännön kokemuksia muista maista. Tätä tietoa ja kokemusta ei saa sivuuttaa.
Epidemian tukahduttaminen on mahdollista: koronaviruksen aiheuttama tautiepidemia on onnistuneesti pysäytetty muissakin maissa, ja uudet tapaukset on pidetty kurissa. Esimerkiksi Taiwan, Uusi-Seelanti, Australia, Hong Kong, Itävalta, Kreikka ja Islanti ovat ottaneet käyttöön tukahduttamisen strategian, sen sijaan että ne yrittäisivät hidastaa epidemiaa.
Suomessa on saavutettu kahden kuukauden aikana kohtalaisen hyvä tartuntatilanne. Tätä etulyöntiasemaa ei saa heittää hukkaan.
Tavoitteenamme täytyy nyt olla uusien tartuntatapauksien määrän painaminen nopeasti ja määrätietoisesti lähelle nollaa. Kun tartuntojen määrä on saatu pieneksi, yksittäiset tautitapaukset ja tartuntaketjut on varsin helppo löytää, jäljittää ja kitkeä heti, kun testauskapasiteetti ja tartuntaseuranta on turvattu. Näin saamme ehkäistyä uudet epidemia-aallot. Meidän kannattaa valita onnistujamaiden toimenpiteistä ne, jotka sopivat Suomen olosuhteisiin parhaiten.
Täsmällisesti suunnatut rajoitukset ja tarvittavat seuranta- ja valvontatoimet ovat taloudellisilta ja inhimillisiltä kustannuksiltaan huomattavasti pienemmät kuin muut strategiat. Sen sijaan hidastamisen strategia pitää yllä ihmisten epävarmuutta, ja tämä vähentää talouden toimeliaisuutta. Kontaktien välttely jatkuu. Talouden kriisi syvenee ja laajenee. Lopulta uhkana on 1990-luvun alun kaltainen laaja työttömyys ja konkurssiaalto.
Kun koronavirus on onnistuneesti tukahdutettu ja kun noudatamme varovaisuutta, voimme palata lähes normaaliin arkeen. Kun aktiivisten tartuntojen määrä on painettu lähelle nollaa, normaaliin kanssakäymiseen liittyvä tartuntariski on minimaalinen. Tämä suojaa myös haavoittuvimmassa asemassa olevia. Ihmiset uskaltavat palata ravintoloihin ja henkilökohtaisiin palveluihin, terveydenhuollon ylimääräinen paine vähenee, ja suomalaisten luottamus talouteen palaa.
Näköpiirissä on varsin todennäköisesti myös vapaampi matkustaminen epidemian tukahduttaneiden maiden välillä. Tähän joukkoon tulee kuulumaan merkittävä osa maailmantaloudesta, ja sen ulkopuolelle jättäytyminen osoittautuisi erittäin kalliiksi virheeksi.
Jos epidemian tukahduttamisen sijaan pyrimme vain hillitysti hidastamaan sen etenemistä ja sallimme nykyisenkaltaisen tartuntojen määrän, tällöin inhimillinen ja taloudellinen hinta on kova. Meillä on nähtävissä jo nyt pulaa teho-osastojen hoitohenkilöstöstä. Joka ikisessä sairastumisessa on riski sairaalahoitoon, pitkäaikaiseen tai pysyvään sisäelinvaurioon ja pahimmillaan menehtymiseen teho-osastolla ilman mahdollisuutta sanoa jäähyväisiä omaisille.
Lisäksi epidemian hidastamisstrategiassa tarvittaisiin jatkossakin mittavia rajoituksia. Tämä on kestämätön tilanne, jos rokotetta joudutaan odottamaan vuosia.
Epidemian tukahduttanut yhteiskunta on huomattavasti vapaampi ja vauraampi kuin sellainen maa, jossa virus on jatkuvasti läsnä nykyiseen tapaan. Tukahduttaminen on paitsi varovaisuusperiaatteen mukaista, myös ainoa eettisesti kestävä vaihtoehto. Lääkärietiikan ja ihmisoikeuksien valossa on estettävä kuolemia, ei vain hidastettava niitä.
Koronaviruksen tukahduttamisen strategia on realistinen tie ulos yhteiskunnan ja talouden pysähdystilasta. Esitämme, että Suomi siirtyisi heti linjalle, jossa epidemia tukahdutetaan.
Johtoallekirjoittajat
Marjukka Myllärniemi
Professori (keuhkosairaudet & allergologia), varadekaani Helsingin yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta
Antti Ripatti
Professori (empiirinen makrotaloustiede) Helsingin yliopisto & Helsinki GSE
Petri Lehenkari
Professori (lääketieteellinen solu- ja kehitysbiologia), ylilääkäri Oulun yliopisto ja Oulun yliopistollinen sairaala
Panu Jaakkola
Professori (syöpätutkimus) Turun yliopisto ja Turun yliopistollinen keskussairaala
Jussi Taipale
Professori (biokemia) Cambridgen yliopisto
Tuuli Lappalainen
Apulaisprofessori, filosofian tohtori (systeemibiologia) Columbian yliopisto ja New York Genome Center
Juha Tapio Korhonen
Lääketieteen tohtori, erikoislääkäri (anestesiologia ja tehohoito)
Pirta Hotulainen
Dosentti (solubiologia, neurotiede) Lääketieteellinen tutkimuslaitos Minerva ja Suomen aivotutkimusseuran puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti