lauantai 23. toukokuuta 2020

LA 23.05.2020 Liikkukaa ihmiset – Kalajoella on erinomaiset liikuntamahdollisuudetTänään kävin pyörälenkillä. Pidemmällä pyörälenkillä on aikaa ajatella asioita ja tehdä havaintoja. Ensimmäiseksi pysähdyin Kalajoen Hiekkasärkillä ns. Ostoskylä Raittiin.
Ostoskylä Raitti, täynnä elämää

Kalajokiblogi - Ostoskylä Raitti

Kalajoen uudistuneet Hiekkasärkät 2018 Toukokuussa

Ostoskylä Raitti on nyt myynnissä OP Koti Pohjanmaalla

Ostoskylä Raitti


Se oli autio ja tyhjä kuten kuvista näkyy. Mieleeni tulee ajat jolloin Kalajoen valtuustolle ja kalajokisille esiteltiin kahta kauppakeskusta. Silloin liikealan ammattilaisena toin selkeästi kantani esille. Kalajoella ei ole riittävästi asiakkaita kahdelle kauppakeskuselle eikä edes kahdelle liikekeskukselle. Ruskeakieliset valtuutetut myötäilivät kahden keskuksen ”vouhotajahörhöjä”. Nyt on totuus nähtävissä. Rakennusliike on konkurssissa ja ns. Ostoskylä Raitti melkein tyhjänä liikkeistä. Tästä on vaikea ketään saada edes poliittiseen tai virkavastuuseen, mutta yritykset ja yrittäjät ja heidän takaajansa tuntevat sen nahoissaan ja rahapussissaan. Olisiko Kalajoen elinkeinotoimen pitänyt hoitaa asiansa paremmin ja vastuulllisemmin jotta olisi vältytty tällaisilta taloudellisilta vahingoilta?

Jatkoin matkaa Kalajoen Marinaan.

Kalajoen Marinan rakentamisessa tähdätään korkealuokkaiseen kokonaisuuteen

Kalajoen Marina

Kalajoen Marina - Merellinen olohuone

Ka­la­joen Marina käyt­töön – hank­keel­la ta­voi­tel­laan jopa 200 mil­joo­nan euron in­ves­toin­te­ja

Vierasvenesatama, tyrskymajoja, majakkaravintola... – Kalajoen Marinasta tavoitellaan Hiekkasärkkien matkailukeskuksen uutta vetovoimaista kohtaamispaikkaa


Tämän päivän kuvat Kalajoen Marinasta. Mielestäni paikka on erinomainen liikuntapaikka, koska on hyvät reitit kävelijöille, pyöräilljöille ja rullaluistelijoille. Tämä on erinomainen liikuntapaika näin korona-aikana. Voin vakuuttaa, että Kalajoella on erinomaiset liikuntapaikat ja ne suosivat koronaavierastavia matkailijoita.
Marina odottaa toteuttajaansa ja se voi viedä aikaa enemmän kuin tarpeeksi - todennäköisesti se ei toteudu minun elinaikanani.

Seikkailupuisto Pakka laajentaa.

Seikkailupuisto Pakka

Lassi Hurskainen ja Lauri Kalma kiipeävät korkeammalle kuin koskaan!

Rantareitti on erinomainen kävely- ja pyöräilyreitti leirintäalueelta Letolle asti.

Uskon vahvasti, että matkailijoita Kalajoella on entiseen malliin ja Kalajoen liikuntamahdollisuudet on nyt koronakeäsnä se vetonaula matkailijoille.


Tänään oli kevään lämpimin päivä + 16 C. Hiekkasärkillä + 18 c.
Kävelylenkillä huomiotani kiinnitti keskustan kehityksen suunta. Kalajoen keskustan kehitys on kulkenut siihen suuntaan, että keskustassa on paljon tyhjiä toimitiloja.
MinRose siirtyy Hiekkasärkille. Ateljee Anne on jo muuttanut Hiekkasärkille. Siis kahdet tyhjät toimitilat tulossa. 
Kupari Kenkä lopettaa. Tilohin muuttaa Kalajoen kirjakauppa. Kirjakaupan tilat jäävät vapaiksi.

Tien toisella puolella on tyhjät toimitilat kun toimistotöitä tehnyt yritys siirtyi muualle.
Hyvinvointikeskus Aseman tilat vapautuivat kun yritys muutti entisiin Halpa-Hallin tiloihin. Pizzeria Hungry Birds toiminnot siirtyivät ravintola Kultakalan tiloihin.
Urheiluliikeessä keskusta on loppuunmyynti. Kirpputori muutti joen toiselle puolelle. Nekin tilat on nyt vuokrattavana. Entinen Tanskan talo on tyhjänä.
Entisiin R-kioskin tiloihin lienee tulossa uusi yrittäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti