torstai 28. maaliskuuta 2024

TO 28.03.2024 Pohteen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Tölli

 

Pohteen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Tölli



Olet armeijakaverini ja FB-kaverini. Siksi käännyn puoleesi. Valitettavasti SaniFanissa tavatessamme emme ehtineet keskustella asioista riittävästi. Ehdin kuitenkin ilmaista huolestumiseni Pohteen toiminnasta.

POHDE on tuhoamassa Kalajoen hyvinvointipalvelut. Pohteen johtajat kävivät keskiviikkona 27.03.2024 klo 17.00 – 18.30 esittelemässä Pohteen suunnitelmat Kalajoen palveluiden alasajamiseksi. Olin paikalla tilaisuudessa ja tein asiasta seuraavan blogikirjoituksen.



TO 28.03.2024 Päättäjän tulee tietää mistä hän päättää ja mitkä ovat sen seuraukset

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/to-28032024-paattajan-tulee-tietaa.html

Erityisesti minua huolettaa Kalajoen akuuttiosaston lopettamispäätös ja vuodeosastopaikkojen sijoittaminen Kalajoelta Nivalaan. Kalajoen kaupunki on jo pitkän aikaa ollut valmis rakentamaan nykyisen terveyskeskuksen yhteyteen tarvittavat lisätilat. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kysyi vastuulliselta Pohteen johtajalta (naishenkilö), että miksi Pohde ei ole vastannut neuvottelukutsuun ja milloin asiasta voidaan neuvotella. Vastaus oli ettei asiasta neuvotella vaan päätös tulee kesäkuussa. Onko Pohteen johtajan toiminta mielestänne asianmukaista? Voidaanko hänet siirtää toisiin tehtäviin pikaisella aikataululla?

Tulee muistaa, että Kalajoki on kehittyvä kaupunki toisin kuin monet muut paikkakunnat, joissa vuodeosastopaikat säilyvät tai lisääntyvät niin kuin Nivalassa.



Kalajoen terveyskeskus ja vuodeosasto on kalajokisille erittäin tärkeä asia. Meillä on pitkät perinteet sairaalatoiminnasta Kalajoella. Kun Kalajoen palvelut siirtyivät POHTEELLE, niin Kalajoki antoi siinä kaupassa rahaa mukana 2 miljoonaa euroa.



Kalajoen sairaalan historiaa

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/kalajoen-sairaalan-historiaa.html


Terveyden- ja sairaanhoidon kehitys Kalajoella

https://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/terveyden-ja-sairaanhoidon-kehitys.html


Sairas ihminen parantuakseen ei tarvitse suurta luottamusmiesorganisaatiota eikä suurta ja kallispalkkaista johtajaorganisaatiota. Sairas ihminen parantuakseen tarvitsee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Jos Kalajoki olisi saanut jatkaa palvelutuotantoaan entiseen malliin, niin Kalajoella terveys- ja sotepalvelut olisivat kunnossa. Nyt POHTEE:lle siirtymisen jälkeen melkein kaikki on tuhottu. Sinä varmasti tunnet piston sydämessäsi tästä palvelujen tuhoamisesta. Olen arvostanut Sinun toimintaansa ja pitänyt Sinua oikeudenmukaisena ja tasapuolisena henkilönä. Valitettavasti nyt olen todella pettynyt johtamasi organisaation toimintaan.


Terveisin armeijakaverisi ja FB-kaverisi Erkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti