torstai 21. maaliskuuta 2024

TO 21.03.2024 Lakko on vanhanaikainen, vaarallinen ja vahingollinen ase

 




Suomi ei ole oikeusvaltio. Siitä on todisteena tämä

SU 17.03.2024 Taidenäyttelyni kertoo Raution, Kalajoen ja Suomen historiaa taiteen keinoin.

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/su-17032024-taidenayttelyni-kertoo.html


Suomi tarvitsee oikeusjärjestelmän uudistamisen. Mielestäni se tapahtuu siten, että Suomeen, maailman onnellisimpaan maahan, perustetaan perustuslakituomioistuin. Sellainen on jo muissa maissa.


Perustuslakituomioistuin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin


Näin irrotetaan riippumattomaksi sanottu oikeuslaitos poliittisesta valvonnasta. Samalla voidaan lopettaa tarpeettomaksi tuleva Korkein Oikeus ja nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta – oikeuskanslerinvirasto ja eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto, Nehän toimivat rikollisesti näennäisessä poliittisessa valvonnassa. Lisäksi voidaan lopettaa hallinto-oikeudet, jotka käyvät tarpeettomaksi perustuslakituomioistuimen aloittaessa toimintansa. Suomeen jäisi vain käräjäoikeudet ja hovioikeudet sekä perustuslakituomioistuin.


Kansalaisten oikeusturva työriita-asioissa on varmistettava riippumattomaan oikeuslaitokseen perustettavalla sovitteluorganisaatiolla. Lakot eivät kuulu sivistyneeseen oikeusvaltioon. Ammattiliitoilta on otettava pois lakko-oikeus ja luottamusmiesjärjestelmä. Työriidat tulee saattaa riippumattoman oikeuslaitoksen sovittelun piiriin. Ammattiliitot voivat neuvotella ja sopia alansa työehdoista. Lakko on vanhanaikainen, vaarallinen ja vahingollinen ase, mikä tuottaa kärsimystä ja taloudellista tappiota syyttömille tavallisille kansalaisille ja yrityksille ja koko yhteiskunnalle.


Kalajoella 21.03.2024

Erkki Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti