sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

MA 01.04.2024 Hullu vuosi 1991 – väitöskirjatutkija Antti Ronkainen

 


Väitöskirjatutkija Antti Ronkainen

antti.ronkainen@helsinki.fi


Hullu vuosi 1991

https://areena.yle.fi/1-50802719

Yli varojensa eläneen Suomen talous romahti vuonna 1991. Alkoi yksi maan historian syvimmistä lamoista. Minkälainen on Suomen talouden tilannekuva nyt? Onko nyt ilmassa samanlaista tilannekuvasokeutta kuin vuonna 1991? Keskustelua juontaa Tapio Nurminen.


Tässä on totuus 1990-luvun lamasta ja pankkikriisistä


Koiviston konklaavi: VAIETTU RIKOS

https://www.youtube.com/watch?v=-ZTx-SwVYDQ


Sinivalkoinen kavallus

https://www.youtube.com/watch?v=HKsn6Zvwhbk&t=121s kesto 12.38



Presidentti Mauno Koivisto


Taidenäyttelyssäni maalaus presidentti Mauno Koivistosta. Mielestäni olisi ollut parempi jos presidentti Mauno Koivisto olisi pelannut lentopalloa eikä olisi puuttunut riippumattoman oikeuslaitoksen toimintaan, koska se on valtiopetos mikä ei vanhene koskaan.


Salaiseksi julistettu SSP-Sopimus


Suomen Säästöpankki-SSP Oy:n pilkkomissopimus solmittiin 22.10.1993 Suomen valtion ja neljän ns. ostajapankin (SYP, KOP, Osuuspankit ja Postipankki) välillä. Tässä salaiseksi julistetussa sopimuksessa sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan viemään konkurssiin, sekä määriteltiin kaatamisperusteet luottomäärien ja asiakkuuksien pohjalta. Jos asiakas toimi joillakin seuraavista toimialoista, niin pankeille annettiin vapaus poistaa yritys markkinoilta ja laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin: kiinteistösijoittaminen ja kiinteistösijoittamiseen verrattava kiinteistötoiminta, muu sijoittaminen, rakentaminen, vähittäiskauppa, hotelli- ja ravintolatoiminta, vapaa-aikatoiminta. SSP-sopimus solmittiin pääministeri
Esko Ahon hallituksen toimesta. Valtionvarainministerinä toimi Iiro Viinanen ja sisäministerinä Mauri Pekkarinen. Nämä kolme ministeriä muodostivat valtioneuvoston ”sisäpiirin”. Suomen 1990-luvun pankkikriisissä ja suuren lamassa toteutettiin Suomen historian suurin omaisuuden ryöstö. Liituraitojen jäljiltä jäi kitumaan 280 000 elinkautista lumevelkavankia, joista 14 500 valitsi lopullisimman ratkaisun. Katkeraa kansaa kasvaa jo kahdessa sukupolvessa.
”Tyhminkin pankinjohtaja tajusi Esko Ahon luvanneen ilmaista rahaa”

Suomen tuli täyttää Europan Yhteisön jäsenehdot ja Suomen pankkijärjestelmä oli kuralla. Siksi presidentti Mauno Koivisto päätti, että pankit pelastetaan. Pankit pelastettiin siten, että säästöpankit pilkottiin neljän ostajapankin kesken pankkien taseiden parantamiseksi jotta Euroopan Yhteisön jäsenehdot täyttyisivät. Säästöpankkisopimuksessa sovittiin myös tiettyjen alojen ylikapasiteetin poistamisesta ja kaatamisperusteista pankkien toimesta Suomen valtion siunauksella.

Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä


Kera Oy:ssä perustettiin Helsingin Sanomien mukaan ns. ruumiinpesuryhmä, jonka tehtävänä oli pelastaa ns. Kera Oy:n rahoittamat ongelmayritykset ja muuten minimoida tappiot. Tappioiden minimointiin liittyi kilpailevien yritysten markkinoilta poistaminen yhdessä pankkien kanssa. Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä toimi varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuudessa ja sitä johti kehityspäällikkö Veikko Anttonen. On syytä epäillä, että asiasta olivat tietoisia KTM:n yrityskehitysosasto, johtaja
Olavi Änkö ja hallitusneuvos Sakari Arkio sekä KTM:n kansliapäällikkö Matti Wuoria.


SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY&t=78s kesto 8.13



Pääministeri Esko Aho


Taidenäyttelyssäni asia kerrotaan maalauksen avulla ,jossa pääministeri Esko Aho taluttaa Tuonelanjoella valkoista joutsenta ( = säästöpankit ja tiettyjen alojen yritykset) kuolemaan. Tuonelanjoella on jo kolme mustaa joutsenta (= vakaan markan politiikka, rahamarkkinoiden vapautus ja idänkaupan romahdus).


Jälkien peittely


Säästöpankkien pilkkomissopimusta tehtäessä 22.10.1993 perustettiin ongelmaluottoja varten omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy. Perustamisvaiheessa yhtiöön siirrettiin n. 3600 lainaa ja kesäkuuhun 1994 mennessä n. 34 000 lisää. Kaikkiaan Arsenaliin siirrettiin lähes 80 000 ongelmaluottoa, joista luottotappiot korvattiin siirtäjäpankeille m. 50 miljardin pankkituella eli kansalaisten maksamilla verovaroilla. Näin pankkien taseet puhdistettiin ja saatiin pankkien taseet EY-kelpoisiksi. Arsenal sai salaiseksi valtiontalouden tarkastusviraston raportin sillä perusteella, että sille voi koitua vahinkoa raportin julkistamisesta. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle tai yritykselle. On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Raportin salaamisesta vastasi ministeri ja silloinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi Anne Siimes.

Aktiv Hansa Oy ja C&A Finland Oy ostivat 31.3.2000 ministeri 
Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamalla kauppakirjalla Arsenal omaisuudenhoitoyhtiöiden 12,2 miljardin markan saatavat 5 %:lla todellisesta arvosta eli 600 miljoonalla markalla. Ongelmaluottoja oli n. 60 000 kappaletta.
Nyt näitä saatavia ulkomainen perintäyhtiö perii täydestä arvosta korkealla korolla suomalaisilta kansalaisen kuolemaan saakka ja eduskunnan päätöksellä vielä senkin jälkeen eli kuolinpesältä.
Erikoista kauppakirjassa on se, että ministeri myi nämä ongelmaluotot vaikka Arsenal Oy:llä oli oma toimiva johto. Kauppasopimukseen sisältyy vielä ns. korvausklausuuli, jonka mukaan jos sopimus puretaan niin koko kauppasumma laukeaa maksettavaksi. Tämä korvausklausuuli on perustuslain vastainen.

Velallisille ei kuitenkaan annettu mahdollisuutta selvitä veloistaan tuolla 5 %:n summalla. Helsingin Sanomien 1.4.2000 uutisen mukaan osa lainoista oli jo maksettu ja siis perintäkelvottomia. Perintäkelvottoman velan luovuttamisesta perittäväksi on säädetty rikoslain 35 luvun 1-3 %:ssä (petos). Jo maksettujen lainojen perimisestä on raportoitu Arsenalin tarkastusvaliokunnan kertomuksessa v. 2000. Siinä todetaan, että n. 1000 tarkastetusta reklamaatiosta n. 100 todettiin aiheellisiksi. Lainaa ei ollut olemassa. Lisäksi noihin myytyihin saataviin liittyi valtava määrä yrittäjien velkoja, mikä merkitsee sitä, että nuo yrittäjät ovat lopun elämäänsä velkahirressä ja Suomessa on yrittäjäpula.



SU 17.03.2024 Taidenäyttelyni kertoo Raution, Kalajoen ja Suomen historiaa taiteen keinoin.

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/su-17032024-taidenayttelyni-kertoo.html


Tervetuloa totuuden lähteille taidenäyttelyyni!


LA 03.02.2024 Ihmisoikeusrikosten kohteena lähes 30 vuotta oikeusvaltio Suomessa

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/02/la-03042024-ihmisoikeusrikosten.html


SU 17.03.2024 Taidenäyttelyni taiteilijoita ja heidän töitään

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/su-17032024-taidenayttelyni.html


Suomi tarvitsee oikeusjärjestelmän uudistamisen. Mielestäni se tapahtuu siten, että Suomeen, maailman onnellisimpaan maahan, perustetaan perustuslakituomioistuin. Sellainen on jo muissa maissa.


Perustuslakituomioistuin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin


Näin irrotetaan riippumattomaksi sanottu oikeuslaitos poliittisesta valvonnasta. Samalla voidaan lopettaa tarpeettomaksi tuleva Korkein Oikeus ja nykyisenkaltainen laillisuusvalvonta – oikeuskanslerinvirasto ja eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto, Nehän toimivat rikollisesti näennäisessä poliittisessa valvonnassa. Lisäksi voidaan lopettaa hallinto-oikeudet, jotka käyvät tarpeettomaksi perustuslakituomioistuimen aloittaessa toimintansa. Suomeen jäisi vain käräjäoikeudet ja hovioikeudet sekä perustuslakituomioistuin.


Erkki Aho

Merenojantie 9 B16

85100 Kalajoki

www.erkkiaho.com



Maakunta- ja soteuudistus


Maakunta- ja soteuudistus

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maakunta-_ja_soteuudistus

Maakunta- ja soteuudistus on Suomen julkisen hallinnon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon eli sote-palveluiden uudistamiseen tähtäävä hanke, jonka tarkoituksena on siirtää julkisten sote-palveluiden ja pelastustoimen tehtävät ja järjestämisvastuu siirtyvät kunnilta uusille hyvinvointialueille 1. tammikuuta 2023 alkaen

Korruption riski

Rikosoikeuden professorit näkevät miljardien eurojen vuosittaisessa yksityistämispotissa yhdistettynä asian suhteen kokemattomaan virkakoneistoon riskialttiin yhdistelmän. Myös Euroopan neuvosto jakaa huolen soten korruptiomahdollisuuksista, mm. henkilöiden siirtyessä julkisen vallan ja yksityisyritysten välillä (ns. pyöröovi)

SU 31.03.2024 Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosaston lakkautus on härskiä poliittista suhmurointia

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/su-31032024-kalajoen-terveyskeskuksen.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti