keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

TO 28.03.2024 Arvoisa ministeri ja hyvä FB-kaveri Kaisa Juuso

 

                                                 Ministeri Kaisa Juuso on hyvä FB-kaverini


Pohteen johtajat kävivät keskiviikkona 27.03.2024 klo 17.00 – 18.30 esittelemässä Pohteen suunnitelmat Kalajoen palveluiden alasajamiseksi. Olin paikalla tilaisuudessa ja tein asiasta seuraavan blogikirjoituksen.


TO 28.03.2024 Päättäjän tulee tietää mistä hän päättää ja mitkä ovat sen seuraukset

https://kalajokinen.blogspot.com/2024/03/to-28032024-paattajan-tulee-tietaa.html


Erityisesti minua huolettaa Kalajoen akuuttiosaston lopettamispäätös ja vuodeosastopaikkojen sijoittaminen Kalajoelta Nivalaan. Kalajoen kaupunki on jo pitkän aikaa ollut valmis rakentamaan nykyisen terveyskeskuksen yhteyteen tarvittavat lisätilat. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari kysyi vastuulliselta Pohteen johtajalta (naishenkilö), että miksi Pohde ei ole vastannut neuvottelukutsuun ja milloin asiasta voidaan neuvotella. Vastaus oli ettei asiasta neuvotella vaan päätös tulee kesäkuussa. Onko Pohteen johtajan toiminta mielestänne asianmukaista? Voidaanko hänet siirtää toisiin tehtäviin pikaisella aikataululla?


Kalajoen terveyskeskus ja vuodeosasto on kalajokisille erittän tärkeä asia. Meillä on pitkät perinteet sairaalatoiminnasta Kalajoella.


Kalajoen sairaalan historiaa

https://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2023/05/kalajoen-sairaalan-historiaa.html


Terveyden- ja sairaanhoidon kehitys Kalajoella

https://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/terveyden-ja-sairaanhoidon-kehitys.html


Minä odotan ministeriltä toimenpiteitä tämän vaikean SOTE-tilanteen johdosta. Sairas ihminen parantuakseen ei tarvitse suurta luottamusmiesorganisaatiota eikä suurta ja kallispalkkaista johtajaorganisaatiota. Sairas ihminen parantuakseen tarvitsee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Rohkaisen Teitä nopeaan toimintaan asiassa. Tilanne on nyt puhallettava poikki, jotta hvyinvointialueet eivät ehdi tuhota palveluverkostoaan. Hyvinvointialueiden määrää on vähennettävä 5-6 alueeseen. Luottamusmiesorganisaatiot on purettava ja pääosa hyvinvointialueista on lopetettava vuoden 2024 loppuun mennessä.


FB-kaveri Erkki Aho

www.erkkiaho.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti