perjantai 13. elokuuta 2021

LA 14.08.2021 Raution metsäpaloalueella oli voimassa metsäpalovaroitus

 


Raution metsäpaloalueella oli voimassa metsäpalovaroitus metsäpalon syttymisen aikaan. Tuulivoimalatyömailla ei todennäköisesti ole noudatettu metsäpalovarotusta ja tuskin ulkomaiset rakentajat tiesivät sellaisen olemassaolosta. Tässä vastaus minulee Ilamtieteen laitokselta:

FMI ilmastopalvelu <ilmastopalvelu@fmi.fi>

1:29 PM (1 hour ago)

to me


Hei,


kiitos viestistänne. Kalajoen Rautio kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan. Metsäpalovaroituksia päivitetään 7 kertaa vuorokaudessa, metsäpalovaroitus tulee voimaan tyypillisesti vain kello 6 varoituksissa, mutta se voidaan poistaa tarvittaessa muillakin varoitusajoilla.

20.7.2021-31.7.2021 metsäpalovaroitus oli maakunnan alueella voimassa seuraavasti:

20.7.-21.7: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.
22.7.-24.7.: Ei voimassa
25.7.-26.7.: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia
27.7.: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia
28.7.-29.7.: Koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa
30.7.: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia.

31.7.: Ei voimassa.

Ystävällisin terveisin,
Ville Siiskonen
Meteorologi
Ilmatieteen laitos


Viranomaisverkko Virvestä iso apu Kalajoen maastopalon sammutusyhteistyössä

https://www.erillisverkot.fi/virve-isona-apuna-kalajoen-maastopalon-sammutustyossa/?post_date=20210806112432

Kalajoen maastopalo

  • Kalajoenmaastopalo syttyi maanantaina 26.7.21 ja saatiin hallintaan tiistaina 3.8. Samaan aikaan alueella alkoivat myös voimakkaat sateet. Sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat kuitenkin pitkään.

  • Maastoa ja metsää paloi noin 300 hehtaarin alueelta Raution kylässä.

  • Kyse oli arvion mukaan Suomen toiseksi suurimmasta maastopalosta, ykkössijalla on Kalajoella 1970-luvulla riehunut yli 1600 hehtaarin palo.

  • Viranomaisverkko Virve toimi normaalisti palon aikana. Verkon ruuhkatilanteita helpotti siirrettävä tukiasema.


Mielestäni metsäpalojen syttymisestä on vastuussa tuulivoimarakentaja. Todennäköisesti tuulivoimarakentajalla on vakuutukset kunnossa. Siitä huolimatta minä katson, että Suomen lainsäädännössä on puutteita ja ne on korjattava jotta tulevaisuudessa vältytään vastaavilta onnettomuuksilta. Mielestäni nämäkin edellä esittämäni tiedot merkitsevät sitä, että poliisitutkinta asiassa on aloitettava.


Olen ollut sivussa Kalajoen kaupungin päätöksenteosta jo muutaman vuoden. Katsoin, että oli syytä antaa tilaa nuoremmille. Seuraan kuitenkin aktiivisesti Kalajoen kaupungin päättävien elinten toimintaa. Mielestäni Kalajoella asiat on hoidettu hyvin vaikka on myönnettävä, että aina roiskuu, kun rapataan. Uusi valtuusto aloittaa maanantaina 17.8.2021 henkilövalinnoilla. Samalla valtuutetut huomaavat, että asiat onkin päätetty muualla valmiiksi ja rivivaltuuteun rooli on napinpainajan rooli.


Kalajoella matkailu kesä oli minun havaintojeni mukaan kaikkien aikojan paras. Yritykset eivät uskaltaneet varautua tällaiseen matkailijoiden määrään ja siksi vajausta oli henkilöstön määrästä ja puutteita tavaran saannissa.

Mielestäni Kalajoen Hiekkasärkillä oli suuria liikenteellisiä ongelmia ja sen takia matkailutien ja leirintäalueelle johtavan tien liikenneturvallisuutta on parannettava leventämällä teitä. Paikoitustiloista oli Hiekkasärkillä ajoittain huutava pula. Asia on korjattava ensi kesään mennessä.


Kun ajatellaan Hiekkasärkkien tulevia suurempia muutoksia niin keskeinen asia on se, että nykyisen SaniFani-kylpylän elinkaari on loppumassa. Siksi Hiekkasärkille on saatava uusi kylpylä. Pitkän aikaa on elänyt ajatus siitä, että uusi kylpylä sijaitsisi Rantakallan alueelle. Mielestäni nyt on aika toteuttaa tuo pitkäaikainen haave. Kalajoen kaupungin on aika luopua kylpylätoiminnoista ja antaa kylpylätoimintojen ylläpitäminen yksityiselle sektorille. Kalajoen kaupungilta menee kylpylätoimintojen ylläpitämiseen vuositasolla suuria summia. Nyt en voi tarkistaa kuinka paljon, mutta muistaakseni se on n. 2 miljoonaa euroa vuodessa. Jos kylpyltoimintojen siirtäminen yksityiselle sektorille onnistuu niin silloin Kalajoen kaupungilla on aika rakentaa uimahalli keskustaan jäähallin läheisyyteen.


Uusien valtuutettujen tärkein tehtävä on nähdä asiakokonaisuudet ja on tiedettävä mistä päättää ja mitkä ovat sen seuraukset. Erittäin tärkeä asia on lukion ja arteman toimintojen turvaaminen yhteisellä koulukampuksella. Sen yhteyteen on siirrettävä elinkeinopalvelut ja työvoimapalvelut. Yritysten tarpeet ja koulutuspalvelut on turvattava tehokkaan elinkeinopolitiikan toteuttamiseksi.

Valta turmelee. Tutkijoiden mukaan vaikutukset ovat verrattavissa aivovaurion seurauksiin. Etuoikeutettu asema heikentää itsehillintää ja kykyä lukea toisia.Työnantaja pystyy hyvin paljon vaikuttamaan työntekijöiden työskentelyyn. Määräykset eivät välttämättä ole loogisia, tasapuolisia tai edes ymmärrettäviä, mutta työnantaja voi käyttää valtaa alaisiaan kohtaan. Mitä enemmän on valtaa, sitä vähemmän sitä pystytään – tai edes halutaan – kyseenalaistaa.
Yhteiskunnassa valta on vahvimmalla. Demokraattisessa yhteiskunnassa äänestetään ja enemmistön tahto toteutuu. Mutta onko enemmistö aina oikeassa? Huomioiko enemmistö kaikkien edun? päätöksiä on voinut syntyä myös vallan tavoittelun tuloksena.
Kaikkien etujen ajaminen olisi tavoiteltavaa, mutta aina se ei käytännössä toteudu. Vähemmistöön jääneet liittyvät yhteen, ja ajavat omia etujaan, enemmistö omiaan. Ja yleensä enemmistöllä on enemmän valtaa. Vallan käyttöä ei ole ainoastaan näkyvä valta ja sen käyttäjät, vaan todella paljon on myös piilovaltaa. Silloin on vaarana, että näkymätön vallanpitäjä ajaa vain omaa etuaan tai korkeintaan pienen ryhmän etua, ja tämä vääristää päätöksentekoa.Usein valta vielä kasautuu. Yhdellä henkilöllä on monia erilaisia tehtäviä, hän toimii yhdistyksissä ja luottamustoimissa ja saa näin luonnostaan paljon valtaa. Lähes varmaa on, että joku aina ottaa vallan, varsinkin silloin, kun virallista vallan käyttäjää ei kunnioiteta tai arvosteta.

Hyvä työilmapiiri pitää lipsumiset kurissa. Siellä missä työilmapiiriin jatkuvasti ja tosissaan satsataan, niin siellä ei sallita myöskään vallankäytössä lipsumista. Mikäli jossakin valtaa on alettu käyttää väärin, niin sieillä on ensin täytynyt olla työilmpiirissä ongelmia. Hyvä ilmapiiri katoaa heti, jos väärinkäytöksiin ei puututa. Siellä missä työntekijät voivat kokea aidosti yhdenvertaisuutta asemasta riipumatta, niin siellä ei kertakaikkiaan voi valtaa alkaa väärin käyttämään. Työyhteisö voi tietysti antaa väärinkäytöksille luvan ja silloin peli on menetetty. Lupa myönnetään, jos asiaan ei puututa.


Akti: Valta turmelee

https://areena.yle.fi/audio/1-4318325


Valta turmelee

http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/valta-turmelee


Pääkirjoitus: Velkaantuminen jatkuu vaikka koronamenot kutistuvat

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/6f37e21a-dca1-4efc-8032-13e1e9ed37d2#Echobox=1628775097

Valtiovarainministerit ovat vaihtuneet tiuhaan mutta yksi asia Sanna Marinin (sd) hallituksen talouspolitiikassa ei muutu: julkisen sektorin paisuttamisen ohjelmakseen ottanut hallitus paisuttaa valtionvelkaa vuodesta toiseen, oli koronaa tai ei.


Vasemmisto kaappasi Opetushallituksen pääjohtajuuden kokoomukselta - Saramon valtiosihteeri OPH:n johtoon

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6e39f2b0-a011-450f-b431-8b44c9609221

Keskusta mahdollisti tämänkin operaation.

Kymmenien miljoonien kaupat: Veronmaksajat ostivat Ohisalon mieheltä tappiollisen bisneksen!

https://www.partisaani.com/news/enemies/2021/08/12/kymmenien-miljoonien-kaupat-veronmaksajat-ostivat-ohisalon-miehelta-tappiollisen-bisneksen/

Partisaani sai vihjeen sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta, joka koski sisäministeri Maria Ohisalon puolison yhtiön mahdollista korruptiota; toimitus selvitti, mistä oli todella kyse.


Marinin ateriaetu onkin ollut noin 850 euroa kuussa

https://yle.fi/uutiset/3-11955478

Iltalehti kysyi pääministeri Sanna Marinilta, onko kohutulla aamiaisedulla ostettu muutakin kuin aamupalaa. Marin vastasi, että rahoilla on hankittu myös kylmänä toimitettuja aterioita.


Kohu pääministeri Marinin ateriaedusta: Tämä kaikki tiedetään nyt

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/620b7e10-82f6-4e5d-a17f-403eaaa780d5


Verottajan päätös: Pääministerin ateriaetu on veronalaista tuloa – alivaltiosihteeri Lankinen ennakoi etuuden loppuvan

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/verohallinto-on-toimittanut-lausunnon-paaministerin-virka-asunnon-palveluiden-veronalaisuudesta-paatosta-odotetaan-julki-pian/8161566#gs.8tx3g3


Tässä esimerkkejä virkavallan väärinkäyttämisestä:


KE 04.08.2021 Virkavallan väärinkäytön lopettaminen

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/ke-04082021-virkavallan-vaarinkayton.html


TI 03.08.2021Taistelu Virkamafiaa vastaan jatkuu – kysymyksessä 26 vuotta jatkunut kidutusrikos

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/ti-03082021taistelu-virkamafiaa-vastaan.html


MA 09.08.2021 Arvoisa oikeusministeri

http://kalajokinen.blogspot.com/2021/08/ma-08082021-arvoisa-oikeusministeri.html


Mielestäni oikeuskanslerin, valtakunnansyyttäjän, keskusrikospoliisin ja vastuu ministereiden vastaamattomuus on kiistatta virkavallan väärinkäyttöä. Se ei ole ainoastaan virkavallan väärinkäyttöä vaan se on osa kirutusrikosta.


Katri Kulmunin entiselle erityisavustajalle syyte petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/katri-kulmunin-entiselle-erityisavustajalle-syytteet-petoksesta-ja-virkavelvollisuuden-rikkomisesta/


HS: Kansanedustaja Mauri Peltokangasta syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008190005.html

Erkin kommentti. Mielestäni nämä ovat juuri niitä valtakunnansyyttäjän ilmanaikoisia syytteitä. En pidä kansanedustaja Mauri Peltokankaan kielenkäytöstä. Mielestäni kielenkäytöllään hän osoittaa omaa taitamattomuuttaan. Se ei ole perustuslain mukaista kansanedustajan käytöstä, mutta siihen puuttuminen kuuluu eduskunnan puhemiehelle.

Ano Turtiaisen puoluehanke keräsi tarvittavat kannatusilmoitukset päivässä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a17ba95-d503-49cb-a6e0-efa49829a572

Erkin kommentti: Perästä kuuluu sanoi torventekijä.


Nyt tiedän kenet minun pitää haastaa oikeuteen kidutuksesta. Valtakunnanvoudin kanslia ilmoitti siitä minulle.


Valtakunnanvoudin kanslia UOL/01867/21 Erkki Aho Merenojantie 8 B 16 85100 KALAJOKI e.ahoky@gmail.com.sec


Sähköpostinne Ulosottolaitokselle Viestinne Kysytte ulosottolaitokselle 12.8.2021 lähettämässänne sähköpostissa, kuka on asioitanne hoitava ulosottomies. Lisäksi pyydätte sähköpostissanne ulosoton keskeytystä. Valtakunnanvoudin kanslian vastaus Ulosottomies Ulosoton sähköinen asiointipalvelu löytyy osoitteesta https://asiointi.oikeus.fi/ulosotto. Sen kautta saa tiedot muun muassa vireillä olevista asioista. Sähköisestä asiointipalvelusta löytyy myös viestintämahdollisuus vastaavalle ulosottomiehelle. Teidän asioitanne hoitaa ulosottotarkastaja Juuso Lyytinen (juuso.lyytinen@oikeus.fi). Valtakunnanvoudin kanslian toimivalta Ulosottokaari säätää ulosottolaitoksen keskushallinnosta ja sen tehtävistä (1:12 a §). Valtakunnanvoudin kanslia toimii ulosoton keskushallintoviranomaisena vastaten ulosottotoimen hallinnollisesta johdosta, ohjauksesta ja valvonnasta. Valtakunnanvoudin kanslia ei suorita käytännön ulosottoperintää tai tee täytäntöönpanotoimia. Ulosottoviranomaiset ovat itsenäisiä lainkäyttäjiä eikä valtakunnanvoudin kanslialla keskushallintovirastona ole toimivaltaa antaa ulosottomiehiä sitovia määräyksiä tai muuttaa annettuja päätöksiä. Valtakunnanvoudin kanslia ei voi keskeyttää asioiden täytäntöönpanoa. Näin ollen yksittäisen asian selvittämiseksi on asianmukaista olla suoraan yhteydessä vastaavaan ulosottomieheen. Teemu Sinisalo Erityisasiantuntija Etätyösuosituksen vuoksi tätä asiakirjaa ei ole allekirjoitettu. Asiakirjan aitouden voi tarkastaa Ulosottolaitoksesta


Minä epäilen valtakunnanvoudin vastauksen rehellisyttä, koska ulosottoilmoitukset tulevat minulle lauantai-iltaisin sähköpostiini pari viikkoa myöhässä, En usko, että ulosottotarkastaja Jesse Lyytinen on töissä myöhään lauantai-iltaisin. Kuka lähettää ulosottoilmoitukset lauantai-iltaisin jos se ei ole keskitetty systeemi valtakunnanvoudin virastoon. Ulosottoviraston salainen vastaus on niin sisältä, syvältä ja pimiästä kuin vain olla voi. Minä harkitsen syytteen nostamista eityisavustaja Teemu Sinisaloa vastaan. Onko ulosottoviranomaisille annettu syytesuoja? Kohta sekin selviää.


Kun Neuvostoliitto hajosi osa 1: Suomen paikka maailmassa

https://ulkopolitist.fi/2016/12/16/kun-neuvostoliitto-hajosi-osa-1-suomen-paikka-maailmassa/

Neuvostoliiton hajoamisesta tulee 25.12.2016 kuluneeksi 25 vuotta. The Ulkopolitist julkaisee kolmiosaisen artikkelisarjan aiheeseen liittyen. Sarjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan kommunistisen supervallan luhistumisen vaikutuksia Suomen ulkopolitiikkaan.


Kun Neuvostoliitto hajosi osa 2: Miksi kommunismi selvisi Kiinassa?

https://ulkopolitist.fi/2016/12/19/kun-neuvostoliitto-hajosi-osa-2-miksi-kommunismi-selvisi-kiinassa/

Neuvostoliiton hajoamisesta tulee 25 vuotta 25.12.2016. The Ulkopolitist julkaisee kolmiosaisen artikkelisarjan aiheeseen liittyen. Ensimmäinen osa käsitteli Neuvostoliiton romahtamisen vaikutuksia Suomen ulkopolitiikkaan. Sarjan toisessa osassa tarkastellaan kommunistista Kiinaa. Miksi se selvisi vuosien 1989–1991 myllerryksestä?


Kun Neuvostoliitto hajosi, osa 3: Ovatko ”glasnostin vastustajat” voittaneet?

https://ulkopolitist.fi/2016/12/22/kun-neuvostoliitto-hajosi-osa-3-ovatko-glasnostin-vastustajat-voittaneet/

Neuvostoliiton hajoamisesta tulee 25.12.2016 kuluneeksi 25 vuotta. The Ulkopolitist julkaisee kolmiosaisen artikkelisarjan aiheeseen liittyen. Ensimmäinen osa käsitteli Neuvostoliiton romahtamisen vaikutuksia Suomen ulkopolitiikkaan ja toinen osa selvitti miksi Kiinalle ei käynyt kuten Neuvostoliitolle. Sarjan viimeisessä osassa tarkastellaan Gorbatšovin avoimuuspolitiikan vastustamista ja esitetään, että samankaltaiset konservatiiviset argumentit ovat käytössä myös nyky-Venäjällä. 


Idänkaupan loppu

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/26111/Matala_idankaupan_loppu.pdf?sequence=3


Hullu vuosi 1991

Aikamatka 30 vuoden takaisiin dramaattisiin tapahtumiin

https://areena.yle.fi/1-50473021

Aikamatka 30 vuoden takaisiin dramaattisiin tapahtumiin

Vuonna 1991 suurvalta Neuvostoliitto hajosi ja lakkasi olemasta. Samaan aikaan Suomen talous syöksyi historialliseen lamaan. Vuonna 1991 pääministeriksi noussut Esko Aho kertoo dokumenteissa yhdessä aikalaisten kanssa, minkälaisen myrskyn pieni maa yhden vuoden aikana kävi läpi. Toimittaja Tapio Nurmisen vetämissä keskusteluissa pohditaan, miten dramaattisen vuoden vaikutukset näkyvät tämän päivän Suomessa ja kansainvälisissä suhteissa.


Koiviston konklaavi

https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA


SSP-sopimus

https://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY


Toimialarationalisointi

https://www.youtube.com/watch?v=MKxCNequ31E


Saattohoitajat

https://www.youtube.com/watch?v=mB1U6KXh3rA


Ihmettelin jo näitä italaisen pikajuoksijan tempauksia ja nyt epäilyni vain voimistuvat. Täysin puskista 100m olympiavoittajaksi juossut vetäytyy yllättäen kilpailuista – päätös herätti kysymyksiä: ”Todella outoa”

https://www.iltalehti.fi/tokion-olympialaiset-2021/a/e519aa48-0687-441d-af70-21b6d9b096d7


Jussi Jokinen AllStars siirtyy ensi vuoteen - Syynä on pahentunut tartuntatautilanne

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/621104

Tätä ennakoin ja niin myös tapahtui.


JHT kohtasi tänään perjantaina Mestis-joukkue RoKi:n. JHT:n joukkue

https://www.eliteprospects.com/team/1747/jht


RoKi

https://www.eliteprospects.com/team/1101/roki

Go On -turnauksen avausottelu päättyy RoKin 1-7 voittoon.

Ensimmäinen erä meni RoKin hallinnassa, mutta JHT puolusti sinnikkäästi ja tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toinen erä alkoi RoKin hallinnassa ja karkasi 0-2 karkumatkalle, mutta Kalle Jukkolan torjunnat piti JHT:n pelissä mukana. Erän puolivälissä JHT sai pelistään kiinni ja piristi peliään huomattavasti. JHT loi muutaman vaarallisen maalipaikan ja kavensikin tilanteeksi 1-2. Erän lopussa tapahtuneet omanpään virheet kostautuivat ja erätauolle mentiin 1-4 lukemissa. Kolmanteen erään tullessa JHT oli jättänyt työhaalarit pukukoppiin ja verkko heilui kolmesti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Valmentaja Jalonen herätti joukkuettaan aikalisällä ja ryhmä vastasi huutoon. Viimeinen 15 minuuttia oli JHT:lta erinomaista peliä, mutta ei saanut kavennusosumaa aikaseksi paikoista huolimatta.

Tuloksesta huolimatta, ottelusta voidaan ottaa mukaan paljon positiivista. Ja varsinkin kolmannen erän loppu antaa hyvä lähtökohdat sunnuntain otteluun Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

Hannu Tiluksen kuvat ottelusta

https://htphoto.1g.fi/kuvat/JHT+Edustus+2021-2022/Go+On+turnaus+2021+JHT+vs+Roki++1-7/


IL DIVO - Amazing Grace (Live Video)

https://www.youtube.com/watch?v=GYMLMj-SibU


Sarah Brightman & Andrea Bocelli - Time to Say Goodbye (1997)

https://www.youtube.com/watch?v=g3ENX3aHlqU


Enrique Iglesias & Luciano Pavarotti - Cielito Lindo

https://www.youtube.com/watch?v=tD3mr2d-khg


IL DIVO - Hallelujah (Alelujah) (Live Video)

https://www.youtube.com/watch?v=VzB8xC_CwH8


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti