tiistai 9. helmikuuta 2021

TI 09.02.2021 Turvallisuushuolia ja sen juurisyitä

 

                                                 Antti Pelttari - SUPO:n päällikkö

Suojelupoliisi, 

tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 

valtioneuvostoTurvallisuushuolia ja sen juurisyitä

Olen huolissani Suomen oikeusvaltion tilasta. Kansanedustajat ja ministerit eivät noudata lakia. Sisäministeri, oikeusministeri ja pääministeri eivät reagoi asioihin vaikka ovat vastuussa asioista eduskunnalle ja Suomen kansalle. Kansanedustajat eivät noudata Suomen lakia eivätkä reagoi Suomen virkakoneiston rikollisuuteen. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että tällä on vaikutusta kansalaisten suhtautumisessa Suomen poliittisiin päättäjiin. Minun käsitykseni mukaan tämä viranomaisten rikollinen menettely ja poliittisten päättäjien välinpitämättömuus on turvaalisuusuhka vastuullisille ministereille ja poliitikoille. Pyydän Suojelupoliisia ryhtymään asian vaatimiin toimenpiteiseen turvallisuuden takaamiseksi Suomessa.

TI 09.02.2021Miksi oikeus ei toteudu?

http://kalajokinen.blogspot.com/

Erkki Aho

Merenojantie 9 B 16

85100 Kalajoki


On helpompi saada Lotossa päävoitto kuin saada Suomen oikeuslaitoksesta oikea ja lain mukainen päätös. Ei ole ihme, vaikka Suomi on erittäin kiinnostunut YK:n Ihmisoikeusneuvoston jäsenyydestä.

Kalajoki

Yli 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät Kalajoella viikolla 8

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610440

Kalajoen kaupunki aloittaa väestön joukkorokotukset koronavirusta vastaan viikon 8 alusta lähtien.

Rokotusaikataulu etenee Suomen koronastrategian mukaisesti. Rokotukset järjestetään rokotteiden saatavuuden mukaisesti niin nopeasti kuin mahdollista. Tämänhetkisen tiedon mukaan pystytään rokottamaan noin 200 henkilöä viikossa.

Ensimmäisessä joukkorokotusten kohderyhmässä ovat yli 70-vuotiaat kotona asuvat. Ajanvaraus tälle kohderyhmälle avataan maanantaina 15.2. Puhelinvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–16 (044 4691 532).

Rokotukset tapahtuvat Kalajoen terveyskeskuksen tiloissa. Himangalle ja Merijärvelle järjestetään omat rokotuspäivät, jotka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä. Rokote laitetaan olkavarren lihakseen. Rokotukseen tullessa tulee käyttää kasvomaskia.

Ajanvaraus koskee vain 1. rokotusannosta. Tehosterokotuksen aika (12 viikon päästä 1. rokotuksesta) varataan ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä paikan päällä.

Tässä vaiheessa aikoja on varattavissa vain yli 70-vuotiaille.


HÄIRIÖTIEDOTE

09.02.2021

Kalajoen kaupungin terveyspalveluihin ei juuri nyt saa puhelimella yhteyttä!

TIEDOTETTA MUOKATTU klo 12; Takaisinsoittojärjestelmä korjattu, puhelinpalvelu toimii jälleen.


Takaisinsoittopalvelussa on häiriö ja terveyspalveluihin ei juuri nyt saa puhelimella yhteyttä.

Vikaa korjataan parhaillaan.

Erkin kommentti: Onko yli 70-vuotiaat ryhtyneet varaamaan rokostusaikoja ennen määräaikaa vai johtuuko ruuhka koronatestiin pyrkijöistä? Minulla on sellainen käsitys, että Kalajoen koronatartuntojen määrä nousee tämän viikon lauantaihin mennessä 27-28 koronatartuntaan. Toivottavasti olen väärässä ennusteessani.


Alueuutiset

OP Keski-Pohjanmaa tarjoaa Kesäduunin 30 nuorelle OP:n piikkiin paikallisissa yhdistyksissä

https://www.op.fi/web/op-keski-pohjanmaa/kesaduuni-opn-piikkiin-2021

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorille tärkeä etappi. OP Keski-Pohjanmaa etsii helmikuun loppuun asti toimialueeltaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP Keski-Pohjanmaa lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi.

Omaehtoinen karanteeni siirtää opetusvastuun huoltajalle – Ylivieskan koronakouluilla mennään nyt erityissäädöillä

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610437

Ylivieskan kahden koulun koronavirustartunnat ovat aiheuttaneet monenlaisia erityisjärjestelyjä Jokirannan ja Päivärinnan kouluilla. Maanantain tietojen mukaan viikonlopun aikana Ylivieskassa todettiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa kaupungin peruskouluilla.

Tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun Jokirannan ja Päivärinnan kouluilla. Kaikkiaan karanteeniin määrättiin noin 150 oppilasta tai henkilökunnan jäsentä. Määrättyjä karanteeneja lukuun ottamatta kaupungin perusopetus jatkui maanantaina entiseen tapaan lähiopetuksena.

Ylivieskassa, Alavieskassa ja Kalajoella uusia koronatartuntoja maanantaina – Koululaisten tartunnat enemmän vapaa-ajalta kuin koulusta

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610464

Alueen paikkakunnilla koronatapauksia on kirjattu THL:n kartalle seuraavasti: Kalajoki 19, Sievi 25, Alavieska 9, Nivala 27, Reisjärvi 13, Oulainen 17, Haapavesi 22, Pyhäjärvi 5, Pyhäjoki 8 ja Ylivieska 69.

Kotimaan uutiset

THL: Suomessa todettu 438 uutta korona­virus­tartuntaa, mallinnuksen mukaan uusi viruskanta nousee valta­virukseksi touko­kuussa – suora lähetys jatkuu

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007759719.html

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että Suomessa on raportoitu 438 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 48 407 koronavirustartuntaa.

Yhteensä ainakin 71 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Kuntien tarkka määrä ei ole tiedossa, koska THL ei kerro tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Erkin kommentti: Kalajoella 4 tartuntaa tänään, Ylivieska 2, Alavieska 1

Ulkomaan uutiset

Miksi Yhdysvallat on niin jakautunut?

http://www.tv7.fi/arkki/cafe-raamattu/miksi-yhdysvallat-on-niin-jakautunut_p73896/

Virossa suunnitellaan ydinvoimalaa 100 kilometrin päähän Helsingistä – Fortum: pienreaktoreita saattaa tulevaisuudessa tulla myös Suomeen

https://yle.fi/uutiset/3-11780342
Jos kaikki menisi, kuten virolainen Fermi Energia toivoo, reilun kymmenen vuoden kuluttua Suomenlahden vastarannalla käynnistyisi uusi ydinvoimala. Se olisi kenties Euroopan ensimmäinen pienreaktori. Joidenkin vuosien kuluttua sen sukulaisia saattaisi nousta myös Suomeen.

Fermi Energian kanssa yhteistyötä tekee myös suomalainen Fortum.

Talousuutiset

Caruna-kaupan salat julki

https://vasemmisto.fi/caruna-kaupan-salat-julki/

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta teki joulukuussa 2013 suomalaisille kalliin virheen, kun se poisti Fortumilta strategisen tehtävän ylläpitää sähköverkkoa. Tämä päätös antoi luvan myydä Fortumin sähköverkot ulkomaalaisten sijoittajien 80-prosenttisesti omistamalle Carunalle.

Koska Caruna-kaupat puhuttavat suomalaisia edelleen, kokosimme tälle sivulle kaikki olennaiset tiedot ja asiakirjat Caruna-kaupasta. Sivua päivitetään, kun uusia käänteitä asiaan tulee.

62 - Pimeää pelottelua, euro ja hallituksen möröt (Tuomas Malinen)

https://www.youtube.com/watch?v=ZJWypezUQbI&feature=youtu.be

Raakamäntyöljyä jalostava Fintoil rakentaa Haminaan 100 miljoonan euron jalostamon

https://www.hs.fi/talous/art-2000007791833.html

RAAKAMÄNTYÖLJYÄ jalostava yhtiö Fintoil rakentaa Haminaan 100 miljoonan euron biojalostamon. Yhtiö tiedotti tiistaina sinetöineensä biojalostamon investointipäätöksen. Se sai ympäristöluvan marraskuussa.

Rakennustyöt Haminan satama-alueella alkavat helmikuussa ja kaupallisen toiminnan on määrä alkaa kesällä 2022.

Urheilu-uutiset

Niilo Moilanen otti sprintin MM-kultaa nuorten MM-kisoissa

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007792193.html

OULULAINEN Niilo Moilanen otti perinteisen hiihtotavan sprintin MM-kultaa nuorten MM-hiihdoissa Vuokatissa tiistaina.

Moilanen oli alle 20-vuotiaiden sprintissä omassa kastissaan koko päivän omassa kastissaan, ja finaalissa ero Norjan Lars Agnar Hjelmesetiin oli 1,68 sekuntia. Pronssia otti Ruotsin Emil Danielsson.

Päivän toiseksi kovin suoritus oli Vilma Ryytyn viides sija.

Nyt tuli mitta täyteen, Patrik Laine tylysti koirankoppiin – Tortorella ei nähnyt enää vaihtoehtoja: ”Viimeinen asia, jonka haluan tehdä”

https://www.is.fi/nhl/art-2000007791422.html

Patrik Laine sai nopeasti huomata, millainen paikka on John Tortorellan käskyttämä Columbus Blue Jackets.

Laine, 22, sai komennuksen vilttiketjuun heti neljännessä ottelussaan Columbuksessa varhain tiistaiaamuna, kun joukkue kohtasi toistamiseen Carolina Hurricanesin.

Suomalaistähti kävi viimeisen kerran kaukalossa runsaat kuusi minuuttia ennen toisen erän loppua. Sen jälkeen Tortorella penkitti Laineen, eikä tätä enää jäällä nähty.

Viimeiseksi jääneessä vaihdossaan Laine pelasi laiskasti puolustusalueella, ja Carolinan Brock McGinn pääsi iskemään 2–2-tasoituksen irtokiekosta Laineen nenän edestä.

Laine sai jäädä vielä jäälle maalia seuranneeseen keskialoitukseen. Hetkeä myöhemmin hän seurasi puolustusalueella jälleen aitiopaikalta, kun Carolina laukoi kiekon tolppaan.

Maailmalla tapahtuu

Hakkeri murtautui vedenjakelu­järjestelmään ja yritti myrkyttää juomaveden pikkukaupungissa Floridassa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007791539.html

HAKKERI murtautui floridalaisen kaupungin vedenjakelua kontrolloivaan tietokonejärjestelmään ja yritti myrkyttää juomaveden, Pinellasin piirikunnan sheriffi kertoi maanantaina. Asiasta raportoivat muiden muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Hakkeri lisäsi natriumhydroksidin eli arkikielessä lipeän määrää juomavedessä. Sitä käytetään juomaveden happamuuden säätelemiseen, mutta suurissa määrissä lipeä on vaarallista.

AFP kertoo, että lipeän määrä lisättiin satakertaiseksi.

Mielipiteet

Vielä kerran ei!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/meeviren/viela-kerran-ei/

Kerätään nyt vielä kerran yhteen perustelut, miksi Suomen kannalta ei ole järkevää osallistua EU:n apupaketin rahoitukseen ja EU:n ottaminen velkojen takaamiseen.

Ensinnäkin ”just for the record”; EU-apupaketti ei tarkoita sitä, että Suomi ”saa” 2.7 miljardia ja maksaa täsmälleen 6.6 miljardia euroa. 2.7 miljardia voi olla oikean suuntainen, mutta loppu on arvailua. 6.6 miljardia on nimittäin laskennallinen summa vuoden 2018 hinnoin, se ole missään nimessä lopullinen hintalappu. Mitään käsitystä ei ole mikä on lopullinen hinta, jonka Suomi joutuu maksamaan, koska se riippuu hinta- ja korkokehityksestä. Selvää on se, että kaikki riskit ovat ylöspäin: korot eivät taatusti pysy nollassa vuoteen 2058 asti. Toinen asia on se, että pakettia markkinoitaessa ollaan yleensä vaitonaisia EU:n ottamien velkojen takausten riskeistä. Hallituksen esityksessä 260/2021 takausten laukeamista kuvataan epätodennäköiseksi, mutta tämä on yhtä informatiivista kuin, jos sanottaisiin, että EU-paketti ei paljoa maksa suomalaisille. HE260/2021:ssa toki kerrotaan, että vastuut voivat olla korkeintaan 1.4 miljardia vuodessa, mutta se ei tietenkään sano, mikä on vastuiden oletettu ”hinta”. Tietenkin niillä on jokin laskennallinen hinta; voimmehan aika helposti laskea, mikä on takauksista hyötyvien maiden saama tulonsiirto.  Yhtä vähän tiedämme, miten paljon kasvaneet takausvastuut vaikuttavat oman kansallisen lainanhankinnan kuluihin.

Näin toimii sähköyhtiö, jonka toiminnasta valitettiin viime vuonna liki 1 000 kertaa – rahojaan ilman jäänyt asiakas: "Viranomaiset ovat aivan kädet pystyssä"

https://yle.fi/uutiset/3-11771361?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social

Kaarinalainen Kati Arell teki vuonna 2019 kaksivuotisen määräaikaissopimuksen sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman kanssa. Yritys löytyi netistä hintavertailupalvelun kautta.

Valitsin ihan puhtaasti hinnan perusteella, enkä osannut epäillä mitään. Mikään hälytyskello ei soinut.

Suurin osa suomalaisista sähköyhtiöistä siirtyi lukemaperusteiseen eli todellisen sähkökulutuksen mukaiseen laskutukseen vajaa kymmenen vuotta sitten.

Fi-Nergyllä oli kuitenkin käytössään arviolaskutus eli joka kuukausi veloitettiin ennakkoon arvioitu sähkönkulutus. Arvio oli aina huomattavasti suurempi kuin todellinen kulutus. Erotus oli tarkoitus tasata eli palauttaa ylimääräiset rahat asiakkaalle.

Sopimusehdossa oli, että he säännöllisesti tulevat tasaamaan näitä ennakkoon maksettuja maksuja, Arell kertoo.

Arell havahtui ongelmaan vasta kuukausien kuluttua. Hän huomasi, ettei hänelle ollut maksettu kulutuksen ylittävää rahaa takaisin kertaakaan.

Bruttokansantuote alle 2007-tason: Eikö maahanmuutosta ollutkaan apua?

https://www.extrauutiset.com/bruttokansantuote-alle-2007-tason-eiko-maahanmuutosta-ollutkaan-apua/

Väyryseltä kovia väitteitä Ukrainan kriisiin: Länsimaiden toimet rikkoivat rauhan – Venäjän oli pakko vallata Krim

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vayryselta-kovia-vaitteita-ukrainan-kriisiin-lansimaiden-toimet-aloittivat-sodan-venajan-oli-pakko-vallata-krim/6734120#gs.sg9ri7

– Kiovassa tehtiin Yhdysvaltain tuella vallankaappaus ja laillisesti valittu johto joutui poistumaan maasta. Uusi hallitus kielsi venäjän kielen käytön ja lähti hakemaan Nato-jäsenyyttä. Venäläiset olivat jo vuosia sanoneet amerikkalaisille, että jos Ukrainaa pyritään viemään Natoon, he joutuvat ottamaan haltuunsa Krimin, Väyrynen sanoi.

Erkin kommentti: mielestäni Paavo Väyrynen on oikeassa. Yhdysvallat vaikutti merkittävästi siihen, että Venäjä valtasi Krimin.

Huhtasaari: Hiilitullimietintö väärille urille – ”Ei ole Suomen teollisuuden etu”

https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari-hiilitullimietinto-vaarille-urille-ei-ole-suomen-teollisuuden-etu/

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi perjantaina oma-aloitemietinnön hiilitulleista. Oma-aloitemietintö ei ole laillisesti sitova, mutta kuvaa parlamentin kantaa asiaan.

Vaikka hiilitullit itsessään ovat kannatettava ajatus, meni koko mietintö väärille urille. Siinä ehdotetaan hiilitullien ulottamista käytännössä kaikkeen tuontiin ja samalla nykyisten päästökauppajärjestelyjen alasajoa, mukaan lukien vapaat päästöoikeudet. Tällainen etenemistapa ei ole Suomen teollisuuden etu, sanoo perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.

Lisäksi mietinnössä ehdotetaan, että hiilitulleista käytettäviä varoja käytettäisiin kehitysmaiden ilmastohankkeisiin ainakin osittain.

Yle Areena

Luonto kaivosten tiellä

https://areena.yle.fi/1-50278155

Suomi on kaivosteollisuuden unelmamaa, mutta paikallisesti kaivosten vastustus on kovaa. Mistä mineraalit kaivetaan, kun kukaan ei halua kaivosta takapihalleen?

Kunnat kuntoon, konsultti!

https://areena.yle.fi/1-50278167

Kun rahasta on tiukkaa, moni kunta kutsuu poliitikkojen avuksi ulkopuolisen konsultin. Suomessa yksi ja sama mies on luonut säästölistan yli sataan kuntaan. MOT tutki, miten leikkauksiin päädytään ja mitä niistä seuraa.

Youtube

Itsenäisyysjulistus

https://www.youtube.com/watch?v=yev3n59QvCE

Suomen ensimmäinen presidentti KJ Ståhlberg

https://www.youtube.com/watch?v=oJDHOHIAw9A

Demokratian polku 10: K.J. Ståhlberg

https://www.youtube.com/watch?v=-59JarXdpfc

Toverit mukaviin "töihin"! Ministereillä ennätykselliset 69 erityisavustajaa. (Eduskunta 13.2.2020)

https://www.youtube.com/watch?v=eqauiQvuiTw&t=260s

Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö vievät Suomen euroon ilman kansanäänestystä 1998

https://www.youtube.com/watch?v=Diu6dY6x6sM&t=189s

Huumori

Cute Girl Loses Dress Prank

https://www.youtube.com/watch?v=_RA2n73M1e4

Invisible Archer Helps Stranger Win Tournament

https://www.youtube.com/watch?v=3_hPLSQmcF8

Kummeli - Olympialaiset Suomessa 1974

https://www.youtube.com/watch?v=p3vge0ZJz7c

Lääkäri - BIISONIMAFIA

https://www.youtube.com/watch?v=e4jlKOriKXs

Ketonen ja Myllyrinne - Asiakaspalvelua Alkossa [2 sketsiä]

https://www.youtube.com/watch?v=CggwNS0qs5s

Uskovainen Perhe BIISONIMAFIA

https://www.youtube.com/watch?v=WeTJC1KPZOQ

Usko harrastaa liikuntaa

https://www.youtube.com/watch?v=wCK_jdHJkto

Ketonen ja Myllyrinne - Viinin maistelua

https://www.youtube.com/watch?v=t1VAoYpBhI0

Musiikki

Save the last dance for me - The Drifters - Instrumental cover by Dave Monk and Dave Monk

https://www.youtube.com/watch?v=SOBid6lLOPs

Foggy Mountain Breakdown

https://www.youtube.com/watch?v=m8tO3kIfF1U

Ghost Riders in the Sky - pedal steel guitar

https://www.youtube.com/watch?v=5YdHqxTcBfI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti