keskiviikko 10. helmikuuta 2021

KE 10.02.2021 Jussi Jokisen 1500. ammattilaisottelu

Oulun Kärpät tiedottaa verkkosivuillaan, että illan Jukurit–Kärpät-ottelu on 37-vuotiaan Jussi Jokisen uran 1500. ammattilaisottelu.

Kalajoki

Koronavirustilanne Kalajoella

10.2.2021

Kalajoella on tällä viikolla (viikko 6) todettu yhteensä 7 uutta koronavirustartuntaa

Tapauksista 5 liittyy aiempaan tartuntaketjuun ja niistä on seurannut yhteensä 6 uutta altistuskaranteenia. Kaksi muuta tartuntaa liittyy Skellefteån akkutehtaan tilanteeseen. Skellefteån tartuntoihin ja kyseiseen työyhteisöön on liittynyt joitain altistumisia työyhteisön sisällä. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Laajoja uusia tartuntaketjuja ei ole uusista tautitapauksista huolimatta Kalajoella todettu.

Viikon 5 tartuntaketjun selvitystyö on saatu päätökseen, tartunnan alkupiste on tiedossa ja ketju on saatu hallintaan. Uusia tapauksia voi kuitenkin vielä ilmetä altistuskaranteenissa olevien keskuudessa. Tartuntaketjuun liittyy useita nuoria, joita on asetettu altistuskaranteeniin vapaa-ajan kohtaamisten vuoksi. Kouluun liittyneitä altistumisia ei ole ketjussa todettu eikä tarvetta koulua koskeville toimenpiteille ole.

❗ On erityisen tärkeää, että kaikki karanteeniin määrätyt noudattavat karanteeniohjeita tarkasti eivätkä asioi kodin ulkopuolella tai tapaa muita karanteenissa olevia. Karanteenia ja hygieniamääräyksiä on noudatettava, vaikka altistunut olisi oireeton.

❤ Kiitämme kaikkia viikon 5 tartuntaketjuun liittyneitä henkilöitä sekä muita kuntalaisia yhteydenotoista ja tiedoista, jotka auttoivat merkittävästi tartuntaketjun jäljityksessä.

Ilkivalta ja töhriminen Merenojan yhtenäiskoululla jatkuu: Bussipysäkkien katoksia spreijattu, liikuntasalin akustolevyjä rikottu ja nuuskapurkkeja tungettu viemäriin – Valvontakamerat tulossa avuksi

https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/610530

Alueuutiset

Ylivieskassa varmistui vielä yksi koronatartunta lisää keskiviikkona – Ylivieskassa ja Alavieskassa todettu uusia tartuntoja

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610557

Alueen muilla paikkakunnilla koronatapauksia on kirjattu THL:n kartalle seuraavasti: Kalajoki 19, Sievi 25, Nivala 27, Reisjärvi 13, Oulainen 17, Haapavesi 22, Pyhäjärvi 5 ja Pyhäjoki 8.

Koulutuskeskus JEDU palaa lähiopetukseen maanantaina – Takana jo kahden kuukauden etäjakso: "Osa on selvinnyt hyvin, mutta osalle opiskelijoista tämä on ollut tosi hankalaa", sanoo rehtori Keijo Makkonen

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610550

Pohjois-Pohjanmaalla toisen asteen ammatillista opetusta tarjoava koulutuskeskus JEDU palaa lähiopetukseen maanantaina 15. helmikuuta. Vaikean koronatilanteen vuoksi opetusta on järjestetty pääosin etäyhteyksien avulla jo kaksi kuukautta.

Koulutuskeskuksessa iloitaan siitä, että ovet voidaan jälleen avata opiskelijoille, kertoo rehtori Keijo Makkonen.

– Olemme todella tyytyväisiä ja iloisia siitä, että oppilaat tulevat ensi viikolla kouluun. Osa on selvinnyt etäopetuksesta hyvin, mutta osalle opiskelijoista tämä on ollut tosi hankalaa.


Susien dna-näytteitä kerätty runsaasti Pohjanmaan riistakeskuksen alueella: "Ilman vapaaehtoisia näin massiivista keräystä ei olisi"

https://yle.fi/uutiset/3-11782537

Dna-näytekeräystä tehdään tänä talvena ensimmäistä kertaa Suomen kaikista susilaumoista ja pareista.

Kotimaan uutiset

Oulun yliopistollinen sairaala sulkee osan leikkaussaleistaan työvoimapulan ja henkilöstön väsymisen takia

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007794294.html

Taustalla on pula anestesialääkäreistä ja -hoitajista sekä henkilöstön väsymys ja stressi.

Suljettavaksi joutuu viidestä kuuteen leikkaussalia päivittäin ensi maanantaista alkaen. Operatiivisen tulosalueen johtajan Päivi Laurilan mukaan se on noin kymmenesosa Oysin leikkaussalien kapasiteetista.

Päätöksellä saadaan hengähdysaikaa. Tarkoitus on kääntää kivet ja kannot, jotta tilanne saadaan nopeasti korjattua”, sanoo Laurila.

Suomessa todettu 400 uutta koronavirustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot epidemiasta ja rokotusten etenemisestä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007780238.html

Perussuomalaiset jätti välikysymyksen EU-elpymispaketista: ”EU käyttää koronaa hyväkseen edistääkseen liittovaltio­projektia

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007794498.html

Unioni käyttää kriisejä verukkeina lisätä integraatiota eli kasvattaa omaa valtaansa”, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessa.

EU käyttää koronaa hyväkseen edistääkseen liittovaltioprojektin aivan keskeistä hanketta, jäsenmaiden sitomista yhteiseen velkaan.”

Ulkomaan uutiset

Venäläinen uutis­toimisto Interfax: Aleksi Navalnyin vaimo Julija Navalnaja lähti Venäjältä – Perheen asianajajat eivät ole tietoisia lähdöstä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007795143.html

VENÄJÄLLÄ vankeuteen tuomitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin vaimo Julija Navalnaja on lähtenyt Venäjältä Saksaan. Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Lähteen väitteen mukaan Navalnaja olisi lähtenyt lennolle Moskovasta Domodedovon lentokentältä ja olisi matkalla Frankfurtiin.

Talousuutiset

Kilpailu- ja kuluttaja­viraston mukaan isännöinti­alalla maan­laajuinen hinta­kartelli: ”Maksajina ovat viime kädessä taloyhtiöiden asukkaat”

https://www.hs.fi/talous/art-2000007793695.html

KILPAILU- JA KULUTTAJAVIRASTON (KKV) selvitysten mukaan Isännöintiliittoon kytkeytyy maanlaajuinen isännöintialan hintakartelli. KKV esittää yhteensä 22 miljoonan euron seuraamusmaksuja kuudelle alan yritykselle ja Isännöintiliitolle.

VR hankkii 300 miljoonalla uutta kalustoa Lapin-yöjuniin ja etelän lähiliikenteeseen – ”Tavoitteena aito vaihtoehto henkilöautolle”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007795164.html

VR ilmoitti keskiviikkona, että tavoitteena on toteuttaa molemmat kilpailutukset mahdollisimman nopeasti.

Uusi yöjunakalusto tulisi käyttöön nykyisillä reiteillä eli Helsingistä ja Turusta Kolariin, Kemijärvelle ja Rovaniemelle.

Urheilu-uutiset

Kärppien ex-NHL-tähti Jussi Jokinen yltää melkoiseen merkkipaaluun: 1500 täyteen!

https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/a2640bd8-bd53-4969-9c39-ee52082a444f

Oulun Kärpät tiedottaa verkkosivuillaan, että illan Jukurit–Kärpät-ottelu on 37-vuotiaan Jussi Jokisen uran 1500. ammattilaisottelu.

Hulppeaan tasalukuun päästään, kun ynnätään yhteen NHL:n, SM-liigan ja Sveitsin liigan runkosarja- ja playoff-ottelut sekä miesten A-maaottelut. Mukaan ei ole laskettu cup- eikä harjoitusotteluita.

Pelinsä päättäneelle Mikko Koivulle satoi kunnianosoituksia, Wild vihjaili numeron jäädyttämisellä: ”Odotamme innolla”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007793998.html

Kaikkiaan Koivulle, 37, kertyi muun muassa 1 035 NHL:n runkosarjaottelua, useita arvokisamitaleja ja yksi maailmanmestaruus Leijonien kapteenina. Pitkän ja kunniakkaan uran lopettamisen jälkeen oli selvää, että entisiltä pelikavereilta ja vastustajilta tulisi lentämään ylisanoja Koivun suuntaan.

Nooralotta Neziri sivusi Suomen halli­ennätystään, sama aika voittajan kanssa toi kakkossijan: ”Ajattelin, että kurotin maaliin ensimmäisenä”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007793754.html

Kolme parasta saivat saman ajan 7,91. Hollannin Nadine Visser voitti. Kärkisijat tarkistettiin sekunnin tuhannesosien tarkkuudella. Sen perusteella Clemons ja Neziri jakoivat kakkossijan ajalla 7,903. Visserin aika oli 7,901.

Pettynyt olin, kun tulos tuli julki. Ajattelin, että kurotin maaliin ensimmäisenä. Olin siitä aika varma”, Neziri sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Suomen sekaviestijoukkue avasi MM-ampumahiihdon 13. sijalla – Norja juhli maailmanmestaruutta

https://www.is.fi/ampumahiihto/art-2000007795395.html

Östersund, Ruotsi

Sekaviesti tulokset

1. Norja 1.20.19,3 0+11

Lägreid, Bö, Eckhoff,

Röiseland

2. Itävalta + 27,0 0+ 2

3. Ruotsi + 30,6 0+ 8

4. Ukraina + 31,1 0+ 8

5. Ranska + 46,2 1+10

6. Italia + 58,9 0+ 6

7. Saksa + 1.04,9 0+11

8. Kanada + 2.06,0 0+ 6

9. RBU + 2.11,4 2+ 9

10. Sveitsi + 2.38,5 1+ 9


13. Suomi + 3.35,1 0+ 6

Harjula, Seppälä, Minkkinen,

Eder


Maailmalla tapahtuu

Esitutkinta valmistui: Suojelupoliisin ylietsivää epäillään useista rikoksista Fennovoima-jutussa

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007794884.html

Ylietsivän epäillään syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen, virkavelvollisuuden rikkomiseen, henkilörekisteririkokseen ja ampuma-aserikokseen. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosille 2015–2019.

Fasaanitarhalta löydetty lintuinfluenssaa Janakkalassa – tuhat lintua lopetetaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007795261.html

FASAANITARHALTA Kanta-Hämeen Janakkalassa on löydetty H5N8-tyypin lintuinfluenssaa, kertoo Ruokavirasto tiedotteessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lintuinfluenssaa on Suomessa päässyt leviämään luonnonvaraisista linnuista siipikarjan pitopaikkaan.

Tarhalla on yhteensä noin tuhat fasaania, jotka Ruokavirasto on määrännyt lopetettavaksi. Lisäksi virasto perustaa pitopaikan ympärille kolmen kilometrin suojavyöhykkeen ja kymmenen kilometrin valvontavyöhykkeen.

Pohjois-Korea rahoittaa ydinohjelmaansa varastamalla verkossa – satojen miljoonien saalis

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007793972.html

POHJOIS-KOREA on varastanut yli 300 miljoonan dollarin arvosta kryptovaluuttaa rahoittaakseen ydinase- ja ohjusohjelmaansa, selviää YK:n luottamuksellisesta raportista.

Valtaosa kryptovaluutasta päätyi hakkereille kahdessa viime vuonna tehdyssä tietomurrossa. Pohjois-Korealla tiedetään olevan käytössään satojen hakkereiden joukko, joka tekee verkkohyökkäyksiä niin naapurimaa Etelä-Korean kuin muidenkin maiden tutkimus- ja rahoituslaitoksiin.

Mielipiteet

Kilpailuoikeuden professori pitää ongelmallisena sote-lakeihin sisältyvää mahdollisuutta mitätöidä jo tehtyjä sopimuksia

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007793710.html

PROFESSORI Petri Kuoppamäki Aalto-yliopistosta pitää sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen sisältyvää vaatimusta mitätöidä jo tehtyjä sopimuksia hyvin ongelmallisena.

Taannehtiva mitätöinti on länsimaisen oikeuskulttuurin näkökulmasta hyvin poikkeuksellinen toimi”, Kuoppamäki sanoo.

Kuoppamäki esitti arvion yksityisten palveluntuottajien etujärjestön Hyvinvointialan tilaisuudessa tiistaina. Yritysjuridiikan professori Kuoppamäki on perehtynyt erityisesti kilpailuoikeuteen ja julkisiin hankintoihin.

Yle Areena

Koronavuosi yhtä sekoilua

https://areena.yle.fi/1-50756480

Rikolliset pääsevät pälkähästä

https://areena.yle.fi/1-50667801

Poliisi ei ehdi tutkia kaikkia rikoksia ja toisinaan rikolliset selviävät ilman rangaistusta. Miten poliisin pitäisi priorisoida rikoksia? Haastattelussa rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja KPMG:n forensiikkapalveluiden johtaja Timo Piiroinen.

Annamme Suomea ilmaiseksi pala palalta

https://areena.yle.fi/1-50389982

Suomalaisessa kaivostoiminnassa on erikoisia piirteitä. Hallitus uudistaa parhaillaan lainsäädäntöä, mutta miten kaivostoimintaa tulisi säädellä? Haastattelussa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Anni Huhtala, ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk.) ja Geologian tutkimuskeskuksen tieteellisen tutkimuksen johtaja Saku Vuori.

Apteekeilla on lupa tehdä rahaa

https://areena.yle.fi/1-50389995

Suomessa lääkkeet ovat kalliita ja apteekkarit rikkaita. Järjestelmää on yritetty uudistaa jo vuosia, menestyksettä. Miksi uudistus junnaa? Vieraina Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimusjohtaja Tuulia Hakola-Uusitalo, Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen ja HUSin kliinisen epidemiologian dosentti Kari Tikkinen.

Youtube

Jukka Davidsson: Maailmantilanteen yleiskatsaus 6.2.2021

https://www.youtube.com/watch?v=v79y6MwIWhQ

Jakso 129 | Tuomas Malisen ulostulo: Hallitus on kaadettava! | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia

https://www.youtube.com/watch?v=CvRJekSNhkc&t=1504s

EU:n elvytysrahasto - Mitä Suomi saa vastineeksi? Tuomas Malinen ym

https://www.youtube.com/watch?v=te9iIS8BrnA&t=81s

Huumori

Sex Change Shirt Prank

https://www.youtube.com/watch?v=uBsPNhryAck

Cashier Flirts with Customers Prank

https://www.youtube.com/watch?v=RzF5LWnHebM

The BOOBS Prank - Throwback Thursday

https://www.youtube.com/watch?v=wdlAU07INfI

Church Lovers Prank

https://www.youtube.com/watch?v=3XXPLvUlm2U

Musiikki

Margret Almer - Grüß euch Gott, liebe Leut (2008)

https://www.youtube.com/watch?v=5r8OZ_5RsK8

Sandra Ledermann - Lasst uns Heute Feiern

https://www.youtube.com/watch?v=P3ZH8FPBCaM

Corinna Zollner Flirten auf Boarisch

https://www.youtube.com/watch?v=spmTAGOdX70

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti