torstai 4. helmikuuta 2021

TO 04.02.2021Mielipidemittausta tulee verrata oikein

 

Tänään julistettua puolueiden kannatusmittausta tulee verrata oikein eli neljän vuoden takaiseen tutkimuksen.

Kalajoella koronatiedottaminen on asiallista ja valikoivaa. Pyritään välttämään paniikkia. Kerrotaan vain se mitä halutaan ja mikä on jo tapahtunut, mutta sekin vain valikoivasti. On luonnollista, että viranomaiset ovat vastuussa tilanteesta. Minä en voi kertoa asioista koko totuutta enkä astua viranomaisten varpaille. Kalajoella terveysviranomaiset hoitavat kiitettävästi asiansa. Kalajoella terveyspalvelut ja henkilöstön ammattitaito ovat valtakunnallisestikin tarkasteltuna huippuluokkaa. Kansalaiset voivat luottaa Kalajoen terveysviranomaisten toimintaan, Minä voin jakaa viranomaisten ohjeita.

Kalajoella nuoriin liittyvä tartuntaketju ja kolme uutta tartuntaa

https://kalajoki.fi/kalajoella-nuoriin-liittyva-tartuntaketju-ja-kolme-uutta-tartuntaa/

Tiedote 3.2.2021

Kalajoella aiemmin todettuun koronavirustartuntaan liittyy laajempi tartuntaketju. Tartuntaketjun selvittäminen jatkuu edelleen. Tällä hetkellä ketjusta on todettu kolme uutta koronatapausta.

Vetoamme 13-18-vuotiaiden nuorten vanhempiin. Tammikuun viikonloppuina Kalajoella on järjestetty nuorten vapaa-ajan juhlia ja muita tapaamisia. Nyt jäljitettävänä oleva ketju on voinut lähteä liikkeelle näistä tapahtumista.

  • Kehotamme seuraamaan nuorten mahdollisia koronaoireita sekä huolehtimaan, että testiin hakeudutaan vähäisistäkin oireista.

  • Mikäli nuorilla tai heidän perheillään on tietoa mahdollisista tartuntalähteistä, pyydämme olemaan yhteydessä kouluterveydenhuoltoon esim. Wilman kautta.

  • Toivomme, että kodeissa keskustellaan vastuullisesta käyttäytymisestä korona-aikana.

  • Vanhempien on syytä olla tietoisia lasten ja nuorten vapaa-ajan liikkumisista sekä siitä kenen kanssa he viettävät aikaansa.

  • On hyvin tärkeää, että lapset ja nuoret kertovat rehellisesti, mikäli he ovat olleet tilanteessa, jossa on ollut mahdollista saada tartunta.

  • Korona koskettaa kaikkia ikäryhmiä.

  • Kuka tahansa voi levittää koronaa ennen oireiden alkamista ja aiheuttaa lähipiiriinsä kuuluvalle vakavan tai jopa hengenvaarallisen taudin.

Voimassa olevat rajoitukset jatkuvat toistaiseksi entisellään. Tilannetta seurataan tiiviisti. Rajoituksia voidaan muuttaa nopeasti, mikäli tilanne vaikeutuu.

Kehotan kalajokisia noudattamaan erittäin suurta huolellisuutta asioissa. Muistakaan käsien pesu ennen kaupassa käyntiä ja erityisesti sen jälkeen. Pitäkää etäisyydet ja käyttäkää kasvomaskia. Erityisen huolestunut olen oireettomista taudinkantajista. Lukijat varmasti ymmmärtävät keitä he ovat. Toivon, että asianomaisessa yksikössä reagoidaan asioihin oikealla tavalla ja noudatetaan tarkasti terveysviranomaisten ohjeita. Todellinen tilanne on tämä: - Kalajoki: 4 tartuntaa

Tartunnat kunnittain KALAJOKI

Tiedot on ilmoitettu vain kunnista, joissa on vähintään 5 tapausta. Kalajoki tuoreimmat 6 tartuntaa 2 viime viikon aikana , kaikkiaan 14 tartuntaa.


THL: Suomessa todettu 444 uutta koronavirustartuntaa, joista Helsingissä 115

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007759719.html

Kalajoki

Kalajoella nuoriin liittyvä koronaviruksen tartuntaketju – Keskiviikkona tietoon kolme uutta tartuntaa

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610207

Kalajoella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät aiemmin todettuun laajempaan tartuntaketjuun.

Kalajoen kaupungin keskiviikkona lähettämän tiedotteen mukaan tartuntaketju liittyy nuoriin. Kaupunki vetoaa nuorten 13–18-vuotiaiden vanhempiin, sillä tammikuun viikonloppuna Kalajoella on järjestetty nuorten vapaa-ajan juhlia ja muita tapaamisia. Nyt jäljitettävänä oleva ketju voi olla lähtenyt liikkeelle näistä tapahtumista, kaupungilta kerrotaan.

Alueuutiset

Pyhäjärvi nousi uutena THL:n koronakartalle – AstraZenecan koronarokotetta ei suositella yli 70-vuotiaille

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610153

Kalajokilaaksosta torstaina kuusi uutta tartuntaa THL:n koronakartalla – Kalajoki vetoaa nuorten vanhempiin, Ylivieskassa ja Sievissä myös uusia tapauksia

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610226

Kotimaan uutiset

Yli sata espoolaisen koulun oppilasta tai henkilö­kunnan jäsentä karanteeniin – koko koululle kehotus hankkiutua testattavaksi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007782777.html

Suora lähetys STM:n ja THL:n koronainfosta: Suomessa todettu isoja, nopeita ja laajoja tartuntaketjuja

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007782704.html

Totuus rajojen koronatesteistä paljastui: Avit eivät ole tehneet ensimmäistäkään testauspäätöstä vuosina 2020 ja 2021 - eikä STM ole niitä ohjeistanut

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dbff7a06-3128-49c5-b495-b3f6ece3e445

Kenen vastuulla on korona-testaus Suomen rajoilla, pääministeri Sanna Marin?

https://www.youtube.com/watch?v=nuZyN76Lk4M

Ylen kannatusmittaus: SDP suosituin puolue kuntavaalikyselyssä – perussuomalaisilla ja kokoomuksella tiukka kisa toisesta sijasta

https://yle.fi/uutiset/3-11771279

Jokisipilä pitää tuloksissa yllättävimpänä keskustan heikkoa kannatusta, vaikka puolueen matalalento on ollut havaittavissa edellisissä mittauksissa.

Puolue on nyt historiallisesti erittäin vaikeassa paikassa. Keskustan nousu vaatisi lähes täydellistä onnistumista kampanjoinnissa ja ehdokasasettelussa.

Mikäli puolue ei onnistu näissä asioissa vaaleissa, kuntavaalikannatus uhkaa jäädä heikoimmaksi ainakin sitten 1950-luvun.

THL raotti IS:lle riski­ryhmien rokotus­järjestystä: Näistä sairauksista kärsivät alle 70-vuotiaat pääsevät ensimmäisinä rokotettaviksi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007781811.html

Nämä sairaudet kuuluvat ainakin ykköskoriin:

- krooninen vaikea munuaissairaus,

- vaikea elimistön vastustuskykyä heikentävä tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja

- vaikea krooninen keuhkosairaus.

Kakkoskoriin kuuluvat ainakin:

- sepelvaltimotauti ja

  • kirroottinen maksasairaus.

VTV:n sotkut eduskunnan syyniin – viraston sisältä suoraa puhetta: ”Epäonnistumisia on tapahtunut liian monta”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007781796.html

Valtiontalouden tarkastusvirastoon liittyviä kohuja käsitellään eduskunnan tarkastusvaliokunnassa. VTV:n henkilöstön keskuudessa toivotaan, että eduskunta puuttuisi viraston epäkohtiin.

Ulkomaan uutiset

Venäläisen Sputnik-rokotteen suojateho osoittautui vastaavia rokotteita paremmaksi – Mihin sen teho perustuu?

https://www.hs.fi/tiede/art-2000007781657.html

ERINOMAISTA suojatehoa tutkimuksessa osoittanut venäläinen Sputnik V -koronavirusrokote voisi saada Suomessakin myyntiluvan, jos sen valmistajat sellaista hakevat Euroopan lääkeviranomaiselta (EMA).

Hyväksymisprosessi on sama ihan kaikille rokotteille. Pitäisi vain varmistaa, että kaikki vaadittavat tutkimukset on tehty asianmukaisella tavalla”, sanoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean yksiön päällikkö Jukka Sallinen.

Rokotteen valmistajat ovat jo käyneet alustavia neuvotteluita EMA:n kanssa siitä, voisiko myyntilupa-arvioinnin käynnistää. EMA:n myöntämä myyntilupa on edellytys sille, että rokote voitaisiin ottaa Suomessa käyttöön.

BBC:n haastattelemat uiguurinaiset kertovat järjestelmällisistä raiskauksista ja kidutuksesta keskitysleireillä Kiinassa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007780503.html

BBC:n laajan artikkelin mukaan uiguurit kohtaavat kidutusta ja raiskauksia Kiinan kommunistisen puolueen perustamilla leireillä. BBC:n haastattelema Kiinan uiguuripolitiikan asiantuntija Adrian Zenz kuvaa haastateltujen naisten puheenvuoroja ”yhdeksi kauheimmista todisteista” uiguurivähemmistön kohtelusta.

Saksan armeija lennätti lääkäreitä ja sairaanhoitajia auttamaan Euroopan korona­keskittymää Portugalia hädässä: ”Yksi maa ei yksin pysty tähän”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007781537.html

Harmaasta Saksan ilmavoimien Luftwaffen koneesta laskeutui maastopuvuissa kahdeksan sotilaslääkäriä ja kahdeksantoista sairaanhoitajaa. He ovat erikoistuneet tehohoitoon ja osallistuneet covid-19- potilaiden hoitoon pandemian vaikeimmissa pesäkkeissä Euroopassa.

Talousuutiset

Rahamiesten kohukylpylä konkurssiin – korona sinetöi Runnin kylpylän kohtalon

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007781598.html

Korona oli viimeinen niitti Spa Hotel Runnille, joka hakeutui keskiviikkona konkurssiin.

Kemijärven sellutehdashanke hyytyi, kun läntiset sijoittajat eivät halunneet pääosakkaaksi Kiinan valtionyhtiötä

https://yle.fi/uutiset/3-11771090

Hankkeen uuden johdon mukaan rahoitus kaatui lopulta viime kesänä, kun Kiinan valtionyhtiö Camce ei tyytynyt vähemmistöosakkaan asemaan.

Urheilu-uutiset

Sisäpiiriläinen avaa Jesse Puljujärven lentokelin syitä – ”Monet pitävät häntä jotenkin hölmönä, mutta kyseessä on isosydäminen kundi”

https://www.is.fi/nhl/art-2000007780423.html

Jesse Puljujärvi 2+0 vs Ottawa

https://www.youtube.com/watch?v=G6kl8fOdqfk

POST-RAW | Jesse Puljujärvi 02.02.21

https://www.youtube.com/watch?v=koDAOp5PxqQ

Jääkiekon Mestis jatkuu 13. helmikuuta – SaPKo ja RoKi jättivät kauden kesken, useampi seura pohtii vielä osallistumista

https://www.is.fi/mestis/art-2000007781633.html

Maailmalla tapahtuu

 Ljubov, 79, luistelee edelleen päivittäin Baikalin jäällä – ”Koska sydämeni kaipaa sitä!”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007782119.html

Itsekseen Baikal-järven rannalla elelevä eläkeläinen kertoo tarvitsevansa luistimiaan sekä asioiden hoitamiseen että huvitteluun.

Poliisin jättipaljastus huumeista: Näin Niko Ranta-ahon ja keskustan kuntapoliitikon syytteet kytkeytyvät

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fb028191-6606-4781-b008-b85a883db643

Mielipiteet

Virustorjuntaa on Suomessa vaarannettu lyhytnäköisten säästöjen takia

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007780903.html

Kotimainen rokotetuotanto lopetettiin liian kalliina, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta leikattiin voimavaroja osana ”tuottavuusohjelmaa”.

Pääkirjoitus: Vladimir Putinin Venäjä voi olla taitekohdassa – kukaan ei halua sekasortoista ydinasevaltiota naapurikseen

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007781371.html

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin saama reilut 2,5 vuoden vankeustuomio tyrmistyttää maailmalla. Demokratiaan uskovien ihmisten silmissä hänen tarinansa näyttää pahalta. Myrkkyiskun uhri, toipuminen Saksassa, paluu Venäjälle, tyrmään ja sieltä oikeuteen ja nyt – vankileirille. Näytösoikeudenkäynti peitti alleen sen, että Navalnyin suurin ”rikos” on vastustaa presidentti Vladimir Putinin valtaa ja hänen kaikkialle ulottuvaa valtakoneistoaan.

Yle Areena

Ulkolinja: Jeff Bezos ja Amazonin valta

https://areena.yle.fi/1-50464481

1/2. Jeff Bezosin perustama Amazon on kasvanut nopeasti, ja sen vaikutusvaltaa länsimaiseen kulttuuriin ja talouteen pidetään ennennäkemättömänä. Verkkokauppa on tehnyt perustajastaan yhden maailman rikkaimmista ihmisistä, mutta miten kaikki tapahtui? Ensiesitys 15.6.2020.

Jakso 2

https://areena.yle.fi/1-50464480

2/2. Jeff Bezosin perustama Amazon on kasvanut nopeasti, ja sen vaikutusvaltaa länsimaiseen kulttuuriin ja talouteen pidetään ennennäkemättömänä. Verkkokauppa on tehnyt perustajastaan yhden maailman rikkaimmista ihmisistä, mutta miten kaikki tapahtui? Ensiesitys 15.6.2020.

Youtube

Vladimir Putin's Early Life Story

https://www.youtube.com/watch?v=npPg-IAPzJA

The life of Putin's ex-wife, who hated being Russia's first lady

https://www.youtube.com/watch?v=gE2xhTEr_o8

Luukku 21: Suuri lehmäperhe

https://www.youtube.com/watch?v=Sc-0855x7fg

Demokratia toimii

https://www.youtube.com/watch?v=dT_5XZd7Mc4

Huumori

Korttiukko

https://www.youtube.com/watch?v=IgsO5vHx9n4

Apteekis

https://www.youtube.com/watch?v=Y18jYWrgKDo

Se kääpä kävi antamassa viimeisen varotuksen

https://www.youtube.com/watch?v=BTbQ_Zt2Jg0

Poliitikot & opetusjärjestelmä | Pelimies, lauantaina klo 21.00 | MTV3

https://www.youtube.com/watch?v=alhYVzehkys&t=36s

Kid Pranks! - Best Of Just For Laughs Gags

https://www.youtube.com/watch?v=okLNJkRq5Hk

Musiikki

Kašubovci: Chaka Chaka (Cover PZK-95)

https://www.youtube.com/watch?v=NbcA4SdqiJw

Kašubovci: Ostrov krásy Trinidad

https://www.youtube.com/watch?v=dUnRIK2gBqc

Kašubovci: Zabadak Mix (Cover PZK-99)

https://www.youtube.com/watch?v=wA73B6M2L-c&list=RDBiE1psSDAwY&index=2Ei kommentteja:

Lähetä kommentti