torstai 11. helmikuuta 2021

TO 11.02.2021 Koronatilanne hallinnassa

 


Minä uskon ja toivon, että Kalajoen koronatilanne on nyt saatu hallintaan. Kiitos siitä kalajokisille ja Kalajoen terveydenhuollon työntekijöille. Kalajoella on on terveydehuolto kiitettävällä tasolla. Henkilöstö on varmaankin työskennellyt äärirajoilla ja varmaan tarvitaan lisätyövoimaa helpottamaan tilannetta. Aikaisemmin alkuviikosta arvioin, että tämän viikon lauantaina tartuntojen määrä Kalajoella olisi 27-28. On todennäköistä, että tartuntojen määrä on vähäisempi ja kalajokiset ovat noudattaneet terveysviranomaisten ohjeita kiitettävästi.

Kalajoki

Suomen suurin tuulivoimakunta Kalajoki sai myllyistä yli 1,5 miljoonan kiinteistöverotulot

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610592

Hovi ei muuttanut kalajokisen nettipelaajan tuomiota – Sai rahavaikeuksissa olevat isovanhempansa lainaamaan tuttaviltaan kymmeniä tuhansia euroja

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610669

Oulun käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten kalajokisen miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen yllytyksestä törkeään petokseen ja yllytyksestä kahdeksaan petokseen. Kolmekymppinen mies oli yllyttänyt vaikeissa talousongelmissa olevat isovanhempana lainaamaan tuttaviltaan rahaa kymmeniä tuhansia euroja. Valtaosa rahoista päätyi tuomitun nettipelaamiseen.

Kalajoella ei kiirehditä lukiolaisten paluuta lähiopetukseen – Heikentyneen koronatilanteen takia ensimmäisen ja toisen vuosiluokan opiskelijat palaavat kouluun, kun abit ovat lähteneet lukulomalle

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/610651

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmän suosituksen mukaan toisen asteen opiskelijat saivat palata lähiopetukseen keskiviikkona. Kalajoen heikentyneen koronatilanteen takia Kalajoen lukion ensimmäisen ja toisen vuosiluokan opiskelijat palaavat lähiopetukseen kuitenkin vasta 22. helmikuuta alkaen. Abiturientit ovat jääneet siinä vaiheessa lukulomalle, jolloin muu lukion opetus voidaan järjestää väljennetyissä tiloissa.

Alueuutiset

Piispa Jukka Keskitalo luottaa Ylivieskan seurakunnan kykyyn selvitä isoista taloudellisista vastuista kulukuurilla ja pitovoimalla – Pitkittynyt piispantarkastus alkoi

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/610492

Kotimaan uutiset

Halla-aholta viiltävä kuitti Kurvisen missä EU, siellä työpaikka -sanoista: ”Kataiselle todellakin löytyi EU:sta työpaikka”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007795365.html

  • Edustaja Kurvinen sanoi, missä EU siellä työpaikka. Mieleeni tuli entinen pääministeri Katainen, joka lapioi rahat yhteisvastuisiin ja todellakin EU:sta löytyi työpaikka. Ehkä edustaja Kurvisella on mielessään samanlaisia visioita.

Pääkirjoitus: EU-keskustelusta tuli vaikeaa – elvytyspaketti voi käydä kokoomuksellekin hankalaksi

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007794807.html

Lähetekeskustelu osoitti elvytysrahaston herättävän vahvoja tunteita ja kiihkeitä kantoja puolesta ja vastaan. Sen sijaan älykäs ja kiihkoton keskustelu rahastosta ja sen toteutustavasta, tarpeellisuudesta ja tarkoituksesta saati järjestelyn hyödyistä ja haitoista vaikuttaa vaikealta.

THL: Suomessa 358 uutta korona­tartuntaa – näissä kunnissa ne ovat

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007796602.html

Suomessa todettu 358 uutta koronavirustartuntaa – HS kertoo reaaliaikaiset tiedot epidemiasta ja rokotusten etenemisestä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007780238.html

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Suomessa raportoitiin torstaina 358 uutta koronavirustartuntaa.

Suomessa on raportoitu nyt yhteensä 49 165 koronavirustartuntaa.

Yhteensä ainakin 62 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä (108 uutta tartuntaa), Vantaalla (38), Espoossa (26) ja Turussa (22).

Nyt puhuu keskustan elvytyspakettikapinallinen: ”Jos potkut tulevat, niin ne tulevat sitten”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/40746495-d7b3-447c-b34e-8fbcfb44fdb5

Erkin kommentti: Keskustassa on enää kaksi keskustalaista – Hoskonen ja Väyrynen.

Ulkomaan uutiset

Trumpin virkarikos­oikeuden­käynnissä nähtiin ennen­näkemätöntä video­materiaalia kongressi­talon valtauksesta – varapresidentti Pence pakeni täpärästi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007795499.html

Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäynnin ensimmäisenä varsinaisena päivänä nähtiin ennennäkemätöntä videokuvaa siitä, miten täpärästi poliitikot pakenivat loppiaisena kongressista.

Talousuutiset

Metsä Group rakentaa Kemiin 1,6 miljardin euron biotuotetehtaan, kyseessä metsä­teollisuus­historian suurin investointi Suomeen

https://www.hs.fi/talous/art-2000007796582.html

METSÄ Groupiin kuuluva Metsä Fibre on tehnyt investointipäätöksen uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin. Investoinnin arvo on 1,6 miljardia euroa ja se on Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi kotimaahan.

Suomen talouden ongelmilla yhteinen nimittäjä: euro – Tuomas Malinen kertoo Neuvottelijat-kanavalla miksi

https://www.suomenuutiset.fi/suomen-talouden-ongelmilla-yhteinen-nimittaja-euro-tuomas-malinen-kertoo-neuvottelijat-kanavalla-miksi/

Investointipankkiiri Sami Miettisen vieraana Neuvottelijat-kanavalla ollut taloustieteen dosentti Tuomas Malinen kertoo, ettei EU:n elpymisväline voi olla kertaluontoinen. Toistuvat tukipaketit noudattavat valuuttaliitoille tuttua kaavaa: ne hajoavat, ellei niitä pidetä kasassa tulonsiirroin.

Putoaako Suomi naapurien kelkasta? HS tarkisti tilastot valtiovarainministeriön synkän uhkakuvan taustalta

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007795587.html

Suomen talouden ongelmat ovat todellisia, mutta Matti Vanhasen ja virkamiesten luomat uhkakuvat maanantaina julkaistusta raportista ovat esitettyyn näyttöön nähden liioiteltuja, kirjoittaa HS:n toimittaja Teemu Muhonen analyysissaan.

Rakennusalan yritykset tienasivat laittomuuksilla miljoonia pääkaupunkiseudulla – 21 vastuuhenkilöä sai tuomion

https://yle.fi/uutiset/3-11784878

Useat rakennusalan yritykset harjoittivat kuittikauppaa ja nimenvuokrausta sekä jättivät lakisääteisiä maksuja maksamatta.

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – suunnitelmissa on lomauttaa 870 työntekijää kolmeksi kuukaudeksi ensi vuonna

https://yle.fi/uutiset/3-11785265

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 870 henkilöä. Tämänhetken arvio on, että neuvottelujen piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin enintään 90 päiväksi ensi vuoden aikana.

Erkin kommentti: Onko Stockmanilla edessä konkurssi? Merkit viittaavat siihen.

Urheilu-uutiset

Lauri Mannilalta kova hiihto MM-finaalissa – mitaliin matkaa vain kaksi sekuntia

https://www.is.fi/maastohiihto/art-2000007797431.html

SUOMEN Lauri Mannila hiihti sprinttifinaalin neljänneksi Vuokatissa käytävissä alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa.

Perinteisellä hiihtotavalla sauvotun kisan voitti ylivoimaisesti Venäjän Aleksandr Terentev. Norjan Aron Aakre Rystadt oli toinen ja Venäjän Sergei Ardashev kolmas. Mannila jäi 2,07 sekuntia Ardashevista.

Raahelaislähtöinen Mannila, 22, edustaa seuratasolla Taivalkosken Metsä-Veikkoja.

Maailmalla tapahtuu

Suomen isännöintialan kartelliskandaalin juuret johtavat seminaariin Roomassa – näin kaikki sai alkunsa

https://www.iltalehti.fi/talous/a/02ef3389-1da6-434f-b8b1-c5b0725b859f

KKV:n tekemien johtopäätösten mukaan isännöintiyhtiöt olivat keskenään tulleet siihen tulokseen, että alan hintataso on liian matala, jonka jälkeen ne lähtivät yhteisymmärryksessä korottamaan hintojaan. Todisteinaan sillä oli lukuisia asiakirjoja sekä haastattelulausuntoja, jotka vahvistivat suhmuroinnin.

Hintojen vahvistamiseen pyrkivistä toimista tiedotettiin koko isännöintialaa, millä pyrittiin koko alaa koskevien käytäntöjen yhdenmukaistamiseen. Tämä oli mahdollista, koska kaikki yritykset vaikuttivat Suomen Isännöintiliitossa.

Vuonna 2005 perustettuun etujärjestöön kuului vuonna 2017 tarkalleen 521 jäsenyritystä ja 22 paikallista yhdistystä. Liiton oman arvion mukaan tämä vastasi noin kahta kolmasosaa kaikista Suomessa vastaavia palveluja tarjoavista tahoista.

Liiton kautta alan toimijoille tiedotettiin esimerkiksi tarpeesta hintojenkorotuksiin. Toiminnasta kärsivät erityisesti kuluttajat, jotka joutuivat yritysten palveluista maksamaan.

KKV:n mukaan yritykset esimerkiksi sopivat keskenään, että uusista lakisääteisistä työtehtävistä tulevat kulut veloitetaan kiinteän kuukausihinnan ulkopuolella erikseen. Tämä ilmeni KKV:n mukaan Isännöintiliiton strategiasta 2016-2021, jonka yhtenä tavoitteena oli kasvattaa erillisveloituksen osuutta yritysten liikevaihdosta.

Mielipiteet

Keskusta – vastahakoinen autettava

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/keskusta-vastahakoinen-autettava/

Viime syksynä tarjosin jälleen apuani puolueelle. Kokemukset ovat olleet ikäviä.

Tarjouduin Keskustan pormestariehdokkaaksi Helsingin kuntavaaleissa. Ajattelin, että voisin auttaa puoluetta saamaan tuntuvan vaalivoiton ja vahvat asemat kaupungin päätöksenteossa. Ajattelin myös, että ehdokkuuteni voisi rohkaista ihmisiä ehdolle myös muissa kaupungeissa ja kunnissa kautta maan.

Tämä tarjous torjuttiin. Minua ei kelpuutettu edes puolueen ehdokkaaksi, kun minulla kuulemma oli ”väärä linja”.

Tarjouduin jäseneksi puoluehallituksen työvaliokuntaan, jotta voisin antaa puolueen johdolle viikottaista konsulttiapua. Tähänkään minua ei tarvittu.

Suostuin Keskustan kaksikielisen piirin puheenjohtajaksi ja sen edustajaksi puoluehallitukseen. Piirin toiminnassa oli ollut ongelmia ja sen suhteissa puoluetoimiston kanssa oli jännitteitä. Olen pyrkinyt tervehdyttämään piirin toimintaa ja parantamaan sen suhteita puolueeseen. Haluamme päästä tasavertaiseen asemaan muiden piirijärjestöjen kanssa.

Sovimme Annika Saarikon kanssa marraskuussa, että piirin toimintaan liittyneet taloudelliset ja muut ongelmat puolueettomasti selvitetään. Tässä ei ole päästy eteenpäin, mutta sen sijaan vatvotaan puolueen Keski-Pohjanmaan piirin aivan käsittämätöntä vaatimusta piirimme erottamiseksi puolueesta.

Kaksikieliselle piirille ei ole kolmeen vuoteen maksettu sille kuuluvaa puoluetukea. Pyynnöistä huolimatta emme ole saaneet muitakaan varoja toimintaamme. Sen sijaan puoluetoimisto jakaa kaksikieliseen toimintaan varoja meidän piirimme ohi suoraan paikallisosastoille.

Myönteistä mielenkiintoa meidän toimintaamme kohtaan toki on. Yhteyttä on otettu eri puolilta maata. Ilahduttavaa on myös keskustanuorten aktivoituminen, josta Suomenmaa tänään kertoi.

Kommentti: Kokoomus saa nyt tuta EU-paketissa mitä keskusta on kokenut hallituksessa joka päivä: apupuoluefiiliksen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007795230.html

Eduskunta aloitti EU-elpymispaketin käsittelyn odotetun erimielisenä. Puun ja kuoren väliin jäänyt EU-myönteinen kokoomus saa nyt oppositiossa tuta sen, miltä keskustasta on tuntunut hallituksessa koko ajan eli apupuoluefiiliksen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Näkökulma: EU:n elvytyspaketissa on ovela koplaus, jota kepulainen juntti puolustaa - perussuomalainen juntti kutsuu sitä kolhoosiksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/849bacc5-fbab-4033-860c-e61ef182ad72

Vaan eipä heillä poliittisesti ole helppoa, kun perussuomalaiset pystyy esittämään sosiaalisessa mediassa ja kuntavaaliteltoilla äänestäjille helpommin ymmärrettävämmän laskutoimituksen.

Suomi osallistuu 750 miljardin euron elvytyspaketin lainojen takaisinmaksuun noin 6,6 miljardilla eurolla.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Suomen saanto on vain 2,1 miljardia euroa.

Yle Areena

Trump ja vihan kausi

https://areena.yle.fi/1-50748180

Donald Trump lietsoi eripuraa ja vihaa Yhdysvalloissa koko presidenttikautensa ajan. Trumpin uhon seurauksena mielenosoitukset mediaa ja päättäjiä vastaan äityivät mellakoiksi ja jopa verilöylyksi. Lopulta presidentinvaalien tulosten mitätöintiä vaatineet joukot murtautuivat Yhdysvaltojen demokratian ytimeen, kongressitaloon.

Horjuuko valta Venäjällä?

https://areena.yle.fi/1-50646913

Venäjällä nähtiin viime viikolla suuria mielenosoituksia. Pystyykö maan oppositio horjuttamaan Vladimir Putinin valtaa? Vieraina Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvan. Yhä useampi suomalainen hankkii sairauskuluvakuutuksen. Eikö julkiseen terveydenhuoltoon enää luoteta? Studiossa LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho, Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Heikki Hiilamo.Juontajana Heikki Ali-Hokka. #yleastudio

Yuotube

Dokumentti vanhoillislestadiolaisuudesta [Syntisin silmin] 1981

https://www.youtube.com/watch?v=_ohM83eUaJQ

EU-elvytyspaketti ei elvytä Suomea

https://www.facebook.com/suutiset/videos/882545725864190

Hannu Hoskonen: EU:n Elpymispaketti on VALTAVA Virhe. Se Keskustan AITO Kotimainen.

https://www.youtube.com/watch?v=rZn6RQ8ckqQ

Oppositio Tyrmää Hallituksen Utopistisen Talouspolitiikan.

https://www.youtube.com/watch?v=HBlBdEpa5pw

KD:n ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä

https://www.facebook.com/kristillisdemokraatit/videos/410700926669304

Huumori

Sex Change In Taxi

https://www.youtube.com/watch?v=usNPNq2byfk

Kids Kidnap Grandma Prank

https://www.youtube.com/watch?v=jESavwJBDz4

Debauchery Nun Prank

https://www.youtube.com/watch?v=9hXf5dV9lmI

Äveriään näköisiä ihmisiä

https://www.youtube.com/watch?v=7RATprrcLQo

Musiikki

COUNTRY SISTERS - Cotton Eyed Joe

https://www.youtube.com/watch?v=IZvpHwoQfqk

(Ghost) Riders In the Sky (American Outlaws: Live at Nassau Coliseum, 1990)

https://www.youtube.com/watch?v=nOWjX4BpC24

Steirische Zieharmonika - Sabine Saminger auf der Steirischen Ziehharmonika

https://www.youtube.com/watch?v=2YJv2ok3Prc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti