tiistai 14. heinäkuuta 2020

KE 15.07.2020 Poliisin tulee näkyä kenttätyössä
Kalajoki

Kalajoella varastellaan polkupyöriä jatkuvasti. Erkintien lähialueelta on varastettu useita pyöriä. 
Poliisin on palautettava järjestys Erkintien ja urheilukentän alueelle. Huumehörhöt, kännikalat ja pyörävarkaat on saatava kuriin. Myös mopoilla ja pyörillä keulivat pojat on saatava kuriin. He vaarantavat itsens ja muiden liikkumisen. Poliisin läsnäolon tulee näkyä ongelma-alueella. Mielestäni poliisin tulee vähintään kolme kertaa vuorokaudessa tehdä valvontakierros Erkintien ongelma-alueelle. Mielestäni poliisin toiminta on ollut liian vaisua ja näkymätöntä. Ei voi välttyä vaikutelmalta vastuunpakoilusta. Poliisin tulee näkyä kentällä. Syksyn lähestyessä kaikenlaiset varkaudet tulevat lisääntymään. Kansalaiset turvallisuus ja omaisuuden suoja ovat tärkeitä perustuslaissa taattuja asioita.

Merenojan kentällä nähtiin ilahduttavasti kilpailijoita –Yleisurheilun tulevaisuus näyttää lupaavalta

Paulig Juhlamokka mainos 1994 - Tomi Isopahkala

Alueuutiset

10-vuotias Jere Murto teki keihäänheiton ME-tuloksen – rikkoi ensimmäisenä maailmassa ikäluokan haamurajan!

Silmitön moporälläys johti sivullisen loukkaantumiseen Nivalassa: 16-vuotias tyttö ambulanssilla hoitoon

Kotimaan uutiset

Uudet matkustusrajoitukset tulivat voimaan, Helsinki-Vantaalla lähes kaikki käyttävät kasvomaskeja – nämä rajoitukset muuttuvat tänään

Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen haluaa testata vierastyöläiset viimeistään Suomen rajalla: ”Teknologiaa on. Kysymys on siitä, halutaanko.”
On mielenkiintoista, että THL edelleen pitää ulkomaalaisten työntekijöiden Suomeen tuomia koronan tartuntaryppäitä ’annettuna’, eikä uskalla kehittää toimenpiteitä edes epidemiariskin pienentämiseksi tältä osin”, Lehtonen kommentoi Twitterissä.
Lehtosen mielestä Suomi ei ole tehnyt läheskään kaikkea mahdollista taudin pysäyttämiseksi.
Tulee välillä fiilis, että annetaan vain asioiden tapahtua, eikä rakenneta järjestelmää, jolla pystyttäisiin minimoimaan toisen aallon mahdollisuus”, hän sanoo HS:lle.


Vesa Keskisen ilmaisbensa sekoitti päät: Autojono jopa 8 kilometrin mittainen, paikalla 4 poliisipartiota sekä kymmeniä järjestysmiehiä

Myös KD vaatii ansiosidonnaista kaikille – Päivi Räsänen: ”Hyvä, että epäkohtaan on herätty”

Perustuslakivaliokunta ei ehtinyt käsitellä Pekka Haaviston rikosepäilyä – yli 1 000-sivuinen aineisto kesäläksyksi
Eduskunnan perustuslakivaliokunta (PeV) ei tänään maanantaina ehtinyt käsittelemään ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) toimintaa al-Holissa olleiden suomalaisnaisten kotiutuksessa, sillä valiokunnan aika meni EU:n elpymisrahaston käsittelyssä.
Huomenna tiistaina Keskusrikospoliisin esitutkintamateriaali todennäköisesti vain todetaan valiokunnassa saaduksi.
Erkin kommentti: Kelvotonta toimintaa perustuslakivaliokunnalta, jos Haaviston asiaa ei käsitellä heti, vaan vitkutellaan loputtomiin. Tämä on mahdollista vain Suomessa.

KRP epäilee ulkoministeri Haavistoa rikoksista?

Perustuslakivaliokunta sai 1 300 sivun Haavisto-aineiston – Ojala-Niemelä: Ulkoministeri on kykenevä toimimaan tehtävässään
Ulkoministeri Pekka Haavistolla ei ole juridista estettä toimia tehtävässään, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä sanoo.
Eduskunnan perustuslakivaliokunta pyrkii tekemään päätöksensä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) tapauksesta syys–lokakuussa, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd) sanoo.
Perustuslakivaliokunta sai tänään tiistaina keskusrikospoliisin (krp) esitutkinta-aineiston. Noin 1300-sivuinen aineisto jaetaan valiokunnan jäsenille ja kuultaville rikos- ja valtiosääntöoikeuden asiantuntijoille, jotka tutustuvat siihen loppukesän aikana. Hallinto-oikeuden asiantuntijoita ei ole enää tarpeen kuulla.
Asian varsinainen kuuleminen jatkuu heti syysistuntokauden alussa. Ojala-Niemelän mukaan on Haaviston oikeusturvan kannalta on tärkeää, että asia viedään viivytyksettä eteenpäin.
Erkin kommentti: Olen vahvasti eri mieltä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan kanssa, mutta tämä on maan ja vihervasemmistohallituksen ja sen tukijoiden tapa. Haaviston itsensä olisi tullut tehdä päätös asiassa.

Kansanedustajat laskuttivat koronakuukausina 254 000 euroa kilometrikorvauksia – Sari Tanus nousi ykköseksi

Päivi Räsänen tarkisti hänestä tehdyn tutkintapyynnön: Ei sanonut niitä lauseita, joista valtakunnansyyttäjä määräsi tutkinnan – "Jäi maku, että tehtaillaan näitä rikosepäilyjä"

Suomen irvokkain sananvapausoikeudenkäynti - Tynkkysen 1. käräjäoikeusistunto kokonaisuudessaan

Ulkomaan uutiset

Puolan presidentinvaaleissa tiukka kamppailu: presidentti Andrzej Duda valittiin jatkokaudelle, oppositio selvittää vilppiepäilyjä
ISTUVA presidentti Andrzej Duda on voittanut Puolassa presidentinvaalit erittäin tiukassa kamppailussa maanantaina.
Vaalilautakunnan mukaan Duda sai 51,2 prosenttia äänistä, kertoo uutistoimisto AP. Dudan vastaehdokas Rafal Trzaskowsk  sai 48,8 prosenttia äänistä.
Lukumäärällisesti ehdokkaiden erotus on noin puoli miljoonaa ääntä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Mielenosoitukset jatkuvat Bulgariassa – tässä kolme syytä, miksi maassa kuohuu juuri nyt
Maan presidentin Ruman Radevin mukaan hallituksen ja pääsyyttäjän tulisi erota.
Viha on syvää. Se on kasautunut vuosia eikä sitä saada laannutettua pelolla ja voimalla, Radev kommentoi maan tilannetta viikonloppuna Euronewsin mukaan
(siirryt toiseen palveluun)
.
Maan pääministeri, keskusta-oikeistolaisen Gerb-puolueen Boiko Borisov on puolestaan kieltäytynyt eroamasta.

Korruptiokriisi asettaa Bulgarian Borissovin köysille

Valko-Venäjällä puhkesi mielen­osoituksia, joita poliisi taltuttaa kovin ottein – Itse­valtaisen Lukašenkan haastajia ei hyväksytty ehdolle presidentin­vaaleihin

Talousuutiset

Ruotsalainen Alfa Laval ostamassa Metso Outotecin ulkopuolelle jääneen Nelesin – kauppahinta miljardiluokassa
Ruotsalainen Alfa Laval on tehnyt tarjouksen Nelesistä, joka syntyi tämän kuun alussa Metson ja Outotecin yhdistyttyä. Kaupan arvo on 1,7 miljardia euroa.
Alfa Lavalin mukaan kauppa vahvistaa sen asemaa teollisessa virtauksensäädössä, jonka yhtiö on tunnistanut keskeiseksi kasvualueeksi. Nelesiin jäivät Metson venttiililiiketoiminnot.
Neleksen hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat päätöksentekoon, ovat yksimielisesti päättäneet suositella yhtiön osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Ministeri Lintilä pettyi Neleksen myyntiaikeista: ”Yhtiön hallituksessa on Solidiumin edustaja, mutta silti on esitetty myyntiä”

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen
Teollisuuden uudet tilaukset jatkoivat kiihtyvää sukeltamistaan toukokuussa. Tilauksia tuli toukokuussa 28,4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus
(siirryt toiseen palveluun)
.
Tilausmäärät ovat laskeneet nyt viisi kuukautta peräkkäin. Viime vuoden ensimmäiseen viiteen kuukauteen verrattuna tilaukset ovat vähentyneet 12,2 prosenttia.
Uudet tilaukset vähenivät toukokuussa kaikilla teollisuuden toimialoilla. Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat 14,9 prosenttia edellisvuodesta.

Vanhoille tuulivoimaloille maksetaan tänä vuonna ennätystuet – vuosia sitten solmituista sopimuksista ei päästä täysin eroon vielä 10 vuoteen

Urheilu-uutiset

JHT:llä on nyt kasassa on 17 pelaajasopimusta
MAALIVAHDIT
Kalle Jukkola
Juho Ratilainen
Ville Viskari
PUOLUSTAJAT
Juho Luttinen
Niilo Niemelä
Eduard Slessarevski
Jesse Lyytinen
Arttu Paakki
HYÖKKÄÄJÄT
Ville Haapalainen
Miro Haikonen
Veikka Kärjä
Jani Nurkkala
Riku Tohila
Juho Takkula
Oskari Tauriainen
Tuomas Ahtonen
Tommi Klemetti
Teemu Pyykkönen

Olen vieläkin hiukan huolissani JHT:n joukkueen menestymismahdollisuuksista sillä joukkueesta puuttuu vielä minn käsitykseni mukaan vähintäänkin 3-4 puolustajaa ja 3-4 hyökkääjää. Joukkue pitäisi saada mahdollisimman pian kasaan ja yhteisharjoituksiin. Ymmärrän kuitenkin joukkueen muodostajan ongelmat ja toimintaa rajoittavat tekijät. Uskon kuitenkin, että JHT saa hyvän joukkueen kasaan ja taistelee Suomisarjan kärkitiloista entiseen malliin. Siihen me olemme tottuneet ja siihen voimme luottaa.

K-Pallo nousi V-sarjaan on aloittanut kautensa uudessa sarjassa mainiosti
K-Pallo on sarjassa sijalla 2

K-Pallolla on kaikki edellytykset voittaa sarja ja nousta neloseen.

Ke 22.7 RyPK-84 - K-Pallo
Ti 28.7 K-Pallo - IK Myran II

Ke 12.8 K-Pallo - LoVe
La 22.8 VetU - K-Pallo
To 27.8 K-Pallo - IFS

Ke 2.9 Golden Boys/Into - K-Pallo
Ma 7.9 K-Pallo - RyPK-84
Pe 11.9 IK Myran II - K-Pallo

Maailmalla tapahtuu

Tällaiset ovat jonot: Vesa Keskinen jakaa tänään bensaa ilmaiseksi – ”Takkiin tulee 30 000 euroa”

Sadat poliisit jahtaavat ”Saksan Ramboa” metsässä – taisteluvarustukseen pukeutunut koditon piilotellut jo vuorokauden aseiden ja jousipyssyn kanssa
Sadat poliisit jahtaavat Saksassa koditonta miestä, joka on pukeutunut taisteluvarustukseen ja aseistautunut eri aseilla kuten jousipyssyllä, AFP uutisoi. Mukana etsinnöissä Oppenaun metsissä Lounais-Saksassa on ollut erikoisjoukkoja, helikoptereita ja poliisikoiria.
Mediassa miestä on verrattu Ramboon. Rambo-elokuvien päähahmo oli Vietnamin sodan veteraani, joka lähti Yhdysvalloissa poliisia pakoon.

Uuuuu! Ulvova susi järjesti Mikolle unohtumattoman konsertin Kuhmossa – katso video

Kiinan tulvat hätyyttelevät ennätyksiä ja lisää vettä on tulossa
Kiinan eteläosissa kesätulvat ovat jatkuneet jo viikkoja. Nyt pahin tilanne on Shanghain lounaispuolella Jiangxin maakunnassa, jossa varoitetaan useiden jokien sekä suuren järven yhtäaikaisesta tulvimisesta sekä mahdollisista patojen murtumisesta. Rankkasateiden ennustetaan jatkuvan. Lähde: CCTV / Reuters

Miehen yllätyskosinta sai uuden käänteen Floridassa – tulikin yllätetyksi itse

Vankien yhdennäköisyys sekoitti: Kylmäkosken vankilasta pakeni historian ensimmäinen vanki – on yhä pakosalla
Kylmäkosken vankilasta on paennut sen historian ensimmäinen vanki. Vanki pakeni maanantaina, kun vankila vapautti vahingossa väärän vangin.
Kylmäkosken vankila sijaitsee Pirkanmaalla.
Vankilan johtaja Harri Rämö vahvistaa asian Ylelle. Kylmäkosken vankila on toiminut vuodesta 1993, eikä sieltä ole Rämön mukaan päässyt ennen ketään karkuun.
Virhe pääsi tapahtumaan, kun vankilasta oli vapautumassa toinen vanki. Karkuri käytti hänen nimeään ja hän oli samannäköinen kuin vapautumassa oleva vanki.
Maanantaina aamulla vapautettiin väärä henkilö. Henkilö esiintyi sinä henkilönä, joka piti eilen vapauttaa. Niin harmillisesti ja valitettavasti pääsi käymään. Yhdennäköisyys on huomattava, mutta siitä huolimatta näin ei olisi saanut käydä.

Mielipiteet

Erkki Aho täydentää kanteluaan oikeuskanslerille koskien valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toimintaa

Allaoleva uutinen paljastaa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen puolueellisuuden Päivi Räsäsen asiassa eli hänellä on ollut ennakkoasenne asiaan, koska hän määrännyt rikostutkinnan sellaisten tietojen perusteella, jotka eivät pidä paikkaansa.

Päivi Räsänen tarkisti hänestä tehdyn tutkintapyynnön: Ei sanonut niitä lauseita, joista valtakunnansyyttäjä määräsi tutkinnan – "Jäi maku, että tehtaillaan näitä rikosepäilyjä"
Kansanedustaja Päivi Räsänen ei ole sanonut Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa niitä lauseita, joista hänestä on tehty tutkintapyyntö. Tapaus siirtyi siitä huolimatta valtakunnansyyttäjän määräyksestä esitutkintaan.
Yksityisen kansalaisen tekemän tutkintapyynnön mukaan Räsänen olisi jakson aikana sanonut, että "Homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen psykopatologinen häiriö" ja "Homoseksuaalisuudessa on kyse perversioista."
Tosiasiassa jaksossa ei näin ole sanottu. Ensiksi mainittu sitaatti on hieman muokattu versio Räsäsen kirjoittamasta pamfletista, jossa hän käsittelee avioliittoa miehen ja naisen väliseksi tarkoitettuna asiana. Toiselle ei löytynyt suoraa lähdettä.

Valtakunnansyyttäjä on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa kun on jättänyt valtiopetoksen tutkimatta.

Koiviston konklaavi – SSP-sopimus ja muut salatut sopimukset

NIINISTÖ PUOLTAA SSP:N ASIAKIRJOJEN JULKISTAMISTA
Salailuun ei ole mitään syytä´
Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) patistaa vahvasti Suomen Säästöpankin pilkkomiseen liittyvien asiakirjojen julkistamiseen.
-Ei ole mitään syytä pitää asiakirjoja salassa. Ei salailu ole itsetarkoitus, eikä salailuun ole nyt todellakaan tarvetta, Niinistö sanoo Taloussanomille.
Pankkiministeri Jouko Skinnari (sd.) tuo julkisuusasian tänään hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan käsittelyyn. Skinnari on ollut etukäteen julkistamisen kannalla.
-Skinnari on tehnyt julkisuusasiassa oikeat johtopäätökset, Niinistö toistaa.
Aineistoa noin 200 sivua
Pääministeri Esko Aho (kesk.) ja valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok.) tekivät syksyllä 1993 sopimuksen SSP:n jaosta kilpailijapankkien kesken. Pilkkomisesta päätettiin 22.10. 1993 ja hankkeen asiakirjat julistettiin viideksi vuodeksi salaisiksi. SSP:n ongelmaomaisuus siirrettiin sittemmin omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalille.
Hallituksen sisällä virisi alkusyksystä pohdiskelua siitä, pitäisikö osa SSP-papereista pitää edelleen julkisuudelta salassa. Asiaa on kerrottu pohditun lähinnä siksi, että joissakin paperissa voi olla pankkisalaisuuden piiriin kuuluvaa tietoa.
Skinnarilla on hallussaan virkamiesten asiasta valmistelema muistio, jonka mukaan salaamisen jatkolle ei löydy perusteita. Valtiovarainministeriön virkamiehet kummastelevat muutenkin salaushuhuja.
-Jos joku odottaa sieltä ihmeellisiä uutisia, niin pettymys on suuri. Ei aineistossa ole mitään sellaista, joka ei olisi jo ollut julkisuudessa, ministeriön sisältä viestitetään.
Kaikkineen luovutussopimuksessa on liitteineen kaikkineen noin 200 sivua.

SSP-sopimus

Olen kertonut valtiopetoksesta vastuullisille poliitikoille ja virkamiehille kuten esimerkiksi valtakunnansyttäjälle sekä kirjoittanut asiasta kokonaisen blogin,

Pankkikriisiblogi

Erkki Aho
Merenojatie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948
Nimeni on Erkki Aho


Valheita ja petoksia. Osa III
Ratkaisu keksittiin luomalla osakeyhtiömuotoinen rahasto, Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV), 9. toukokuuta 2010. Rahasto laski liikkeelle velkakirjoja, jotka euroalueen jäsenmaat takasivat, ja joista se antoi lainaa euroalueen kriisimaille. Näin jäsenmaat eivät suoraan rahoittaneet toisiaan. SEUT:n pykälää 125 toisin sanoen kierrettiin. Suomen hallitus tuki pakettia avoimesti pääministeri Matti Vanhasen johdolla.
Hankkimillaan varoilla ERVV, yhdessä Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) kanssa lainoitti Kreikkaa, mutta hyvin jyrkin ehdoin. Teksasin yliopiston professori James Galbraith on kirjassaan todennut, että Kreikan edustajille todettiin nk. Troikan, eli ERVV:n, IMF:n ja Euroopan keskuspankin (EKP), vetämissä neuvotteluissa, että pelastuslainojen ehtona on Kreikan hyvinvointivaltion alasajo. Se myös toteutettiin. Kreikalle myönnetyillä lainoilla maksettiin enimmäkseen pois Kreikan valtion erääntyviä velkoja, ja rahoista huomattava osa meni Saksan ja Ranskan pankeille.
Valheella on pitkät jäljet
Kun Kreikan toinen pelastuspaketti hyväksyttiin, pelastuspaketit kieltävä no bailout -sääntö käytännössä tuhottiin. Syksyllä 2012 perustettiin Euroopan vakausmekanismi (EVM), josta tuli euroalueen pysyvä valtioiden hätälainoittaja.
On tärkeää ymmärtää, että jos EU:lle annetaan lupa ottaa velkaa takauksellamme, velan määrä tulee jatkossa vain kasvamaan. 750 miljardia ei riitä tämän kriisin hoidossa mihinkään, vaan summa on vähintään nelinkertaistettava. EU:n rahasto köyhdyttäisi meidät. Tämän jälkeen keskusteluun tulisi EU:n verotusoikeus, ja olisimme liittovaltiossa, mikä romuttaisi hyvinvointivaltiomme.
Elpymisväline” onkin EU:n liittovaltion Troijan hevonen. Sen perimmäinen tarkoitus on muuttaa EU tulonsiirtounioniksi ja liittovaltioksi. Kuten Suomen vuoden 2011 eduskuntavaalit osoittivat, kansaa ei haluta sotkemaan poliittisten johtajiemme hienoja suunnitelmia. Meille on varattu vain maksajan rooli.
Euroalueen nykyisten ongelmien taustalla on myös toinen iso ”mörkö”, Euroopan keskuspankki. Sen rahapolitiikka on lähes yksin tuhonnut Euroopan pankkisektorin sekä romahduttanut tuottavuuskehityksemme. Lisäksi EKP on kasannut suuret piilotetut yhteisvastuut. Tästä lisää seuraavassa osassa.

#90 Tuomas Malinen | Paluu markkaan

Yle Areena

Historia: Richard Nixonin nousu ja tuho
Tiistaisin klo 21.00, Yle Teema Fem - Yle Areena 626 pv
Yhdysvaltain 37. presidentti oli ristiriitainen henkilö, jonka ura lähti nousuun vaatimattomista oloista, päätyi politiikan huipulle ja koki nöyryyttävän lopun Watergate-skandaalin ryvettämänä. Mitä Richard Nixonin presidenttikaudesta jäi jälkipolville, ja tekikö valta hänet vauhtisokeaksi? Dokumenttisarja sisältää harvinaista arkistomateriaalia Nixonin elämästä ja urasta. (Tricky Dick. Left/Right Production/CNN, Yhdysvallat 2019.).

Youtube

Keisalan tilan uutiset 5

Lipun Ryöstö, Tuleeko Suomesta Liittovaltio? - Laura Huhtasaari | Dosentti

Näin härskisti suomalaisille valehdeltiin maskeista - eroa, ministeri Pekonen!

Tavio, EU on liittovaltio
Rydman, yhteiskunta taipuu muuttajalle?!

Laura Huhtasaari, EI Afrikan ongelmia EU:hun!

Ministerit eivät vastaa mun kysymyksiin!

Näin eduskunnassa vastataan kysymyksiin

Huumoria

What Happens in Football When The Referee is a Woman

Just For Laugh Gags

Cute Bunny Eats Carrots - Just For Laughs Gags

Kummeli - Kesämökkimies 3

Charlie Chaplin - World War II (HD) "The Great Dictator"

Sammy Davis Jr. vs. Wilt Chamberlain | Rowan & Martin's Laugh-In | George Schlatter

Musiikki

Oi niitä aikoja ja mitä aikoja haluamme elää uudestaan?

Akselin ja Elinan häävalssi ja papan häät

Reijo Kallio - Suvivalssi

Terveys

How To Fall Asleep In 2 Minutes According To The Military

11 Vitamin C Rich Foods That Are Natural Fat Burners

5 Ways to Improve Your Eyesight Without Glasses

Kuntoilu

Over 60 and self-quarantined? Do these 5 exercises DAILY

Improve Your Balance in 5 Minutes

Balance Training Exercises

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti