torstai 16. heinäkuuta 2020

PE 17.07.2020 Taitelija Olga-Markova-Orellin kukkamaalauksia taidenäyttelyssäni




Taitelija Olga Markova-Orelli kukkamaalauksia taidenäyttelyssäni



Kalajoki

Maakalla on merestä noussut kalastajakylä – Nostalginen kesäkohde Perämerellä
Astu kaljaasi Ansion kannelle ja tutustu päiväpurjehduksella Maakallan muinaiseen kalastajakylään. Aikamatka nostalgiselle ulkoluodolle alkaa Kalajoen hiekkasärkkien kupeesta.
Ylvään kaljaasin keula suuntaa merelle Rahjan satamasta, Kalajoen eteläpuolelta. Kun perinnealus on halkonut toista tuntia lempeästi keinahdellen Perämeren maltillisia maininkeja, matkustajat alkavat tähyillä horisonttia aavalta ulapalta. Vähitellen avomereen alkaa piirtyä polveilevia muotoja – Kallankareista ensimmäinen on Maakalla.
Kivien reunustamien rantojen keskeltä kohoaa tähystystornin vierellä pieni punamultainen ja paanukattoinen kirkko. Siinä Suomen pienin kirkko on seissyt jo vuodesta 1780 karin korkeimmalla kohdalla.
Täällä kalastajayhdyskunta on elellyt vuosisatoja oman valtansa alla – ja näin jatkuu yhä. Tämän mahdollistaa itsemääräämisoikeus, jonka Ruotsin kuningas Aadolf Fredrik on Kallankarien kalastajillekin vuonna 1771 antanut.

Korona sotki suunnitelmia – Kalajokinen ratakelaaja Tuomo Himanka tavoittelee jo tänä kesänä tulosrajaa Tokion paralympialaisiin, vaikka harjoitteluun tuli muutoksia koronarajoitusten vuoksi
https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/598018

Vanhoja ja uusia kuvia Kalajoelta
Kalajoen keskusta vuonna 1954
Kalajoen vanha silta vuonna 1953
Kalajoen kirkko ja tapuli 1896
Kuva Hiekkasärkiltä
Merenojan yhtenäiskoulun liikuntahalli ja
Merenojan yhtenäiskoulu valmistuvat tämän kuun loppuun mennessä

Alueuutiset

Todennäköisesti loukkaantunut karhu liikkuu Pyhäjoella – poliisi kehottaa pysymään poissa alueelta
Oulun poliisilaitos varoittaa todennäköisesti loukkaantuneesta karhusta Pyhäjoen alueella.
Torstaina noin kello yhdeksän aikaan aamulla Pyhäjoen Oulaistentiellä tapahtui henkilöauton ja karhun välinen kolari. Poliisitiedotteen mukaan yhteentörmäys sattui noin 2,5 kilometriä Pirttikosken kylältä Pyhänkosken suuntaan.
Kolari tapahtui, kun karhu oli tullut yllättäen tielle auton eteen, eikä kuljettaja onnistunut äkkijarrutuksesta huolimatta pysäyttämään ajoneuvoaan ajoissa. Auton kolhima karhu jatkoi matkaansa tien yli metsään, Oulaistentien länsipuolelle, Rahkanevan suuntaan.
Poliisi uskoo karhun olevan loukkaantunut ja siksi se saattaa olla vaarallinen. Sivullisten tulee pysyä poissa alueelta. Poliisi on pyytänyt suurriistavirka-apua karhun jäljittämistä varten.

Yrittäjät pettyivät kustannustuen koviin kriteereihin: "pienet yritykset rajautuvat pois", Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo Kokkolasta sanoo
Erkin kommentti: Tämä oli tiedossa etukäteen ja siita informoin elinkeinoministeriä, mutta hänen ammattitaitonsa ei riittänyt asian ymmärtämiseen.

Kotimaan uutiset

Heidi tarvitsi kyydin kotiin, taksitolpalla meininki kuin villissä lännessä – ”Kuljettajat tappelivat minusta kuin pahaisesta saaliseläimestä”

Mitä Haaviston rikosepäily merkitsee? Ministerikin on syytön kunnes toisin todistetaan, mutta poliittinen lasku voi langeta silti
Erkin kommentti: Suomessa on perustuslaki ja sen 21§ on seuraava: 21 § Oikeusturva Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi. Käsittelyn julkisuus sekä oikeus tulla kuulluksi, saada perusteltu päätös ja hakea muutosta samoin kuin muut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja hyvän hallinnon takeet turvataan lailla.
Perustuslakivaliokunta siis toimii perustuslain vastaisesti kun viivyttelee asian käsitelyssä. Miksi perustuslakivaliokunta toimii lain vastaisesti? Syy on poliittinen. Siksi Suomessa tulisi olla perustuslakituomioistuin niin kuin muissakin maissa on.
Perustuslakituomioistuin

Haaviston ei pitäisi jatkaa tehtävässään, arvioivat Halla-aho ja Essayah MTV:n tentissä – Ohisalo ei kommentoi ”keskeneräisiä asioita”

Perheenyhdistämissääntöihin tulossa muutos – alaikäisiin ei enää sovellettaisi tulorajoja

Rovaniemen tartuntaketjuissa yli 200 koronalle altistunutta – tartunnan lähde vielä tuntematon
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/9c98e51c-bcf7-4483-87e2-7e9ae93ec1dc


Suuri valiokunta linjasi kannan EU:n elpymispakettiin: isompi osa oltava lainarahaa – Marin: ”Tällaisenaan emme voi kokonaisuutta hyväksyä”
VALIOKUNNASSA kuultiin myös eriäviä mielipiteitä opposition edustajilta. Valiokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps) sanoi, että perussuomalaiset esitti paketin hylkäämistä.
Kokoomus jätti eriävän mielipiteen, jonka mukaan pakettia ei voida nyt esitetyssä muodossa hyväksyä.
Lopulliseen pakettiin on saatava selvästi enemmän Suomen tavoitteita”, totesi Arto Satonen (kok).

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah taas sanoi, ettei pakettia pidä hyväksyä vaan ajaa ratkaisua, jossa elpymisrahasto olisi ainoastaan halukkaiden jäsenvaltioiden käytettävissä.

Ulkomaan uutiset

Pakettiauto pysähtyi kadunvarteen ja siviilipukuinen poliisi käski kyytiin – toimittajia kaapattiin Valko-Venäjällä kesken suorien lähetysten
Mielenosoitukset alkoivat tiistaina Valko-Venäjällä. Poliisi on aloittanut ainakin 250 rikostutkintaa.

Yhdysvalloissa jälleen uusi huippuluku koronatartunnoissa – lähes 67 700 tartuntaa vuorokaudessa

Maailman suurin lentoyhtiö American Airlines varoittaa lomautuksesta 25 000 työntekijäänsä

Korona leviää nyt Brasilian pääkaupungissa – "Tilanne on pahimmillaan"

Talousuutiset

Iso osa ruokalähettiyrityksistä kuolee pois tai ostetaan lähivuosina, sanoo tutkija – Mitä tapahtuu suomalaiselle Woltille?
Ruokalähettiyritykset laajenevat juuri nyt jättimäisillä yrityskaupoilla, koska se vaikuttaa olevan ainoa vaihtoehto pärjätä rajusti kilpaillulla alalla, sanoo tutkija Mikko Hänninen Aalto-yliopistosta.
Erkin kommentti: Ruokalähetysyrtiykset tulee olla tarkasti viranomaisten kontrolllissa, koska niinhin liittyy paljon hämärätoimintaa kuten esim. palkkaukseen liittyvät asiat ja onpa todettu jopa huumevälitystä tällaisten organisaatioiden kautta.

Maksaako Suomi Euroopan velat? | Huuki Show Ep. 23

Miksi Suomen ei kannata lisätä yhteisvastuitaan EU:ssa, Peter Nyberg?
Kannattaako Suomen osallistua nyt suunniteltuun 750 miljardin koronan talousvaikutuksia lieventämään suunniteltuun EU:n elvytysvälineeseen? Mitä muita yhteisvastuita Suomella tällä hetkellä on EU:ssa? Mitä maita nyt suunnitteilla oleva koronan talousvaikutuksia korjaava elvytysväline hyödyttää ja mitä maita ei? Onko tässä elvytysvälineessä kyse vain koronan aiheuttamien talousvaikutusten korjaamisesta vai myös jostain muusta? Ja miten Suomen eurojäsenyys vaikuttaa Suomen talouteen? Haastateltavana on valtiotieteen tohtori Peter Nyberg ja toimittajana on Maija Elonheimo.

Onko Euroopan talous ja yhtenäisyys pelastettavissa? Viikonloppuna tehdään historiallisia päätöksiä maanosan tulevaisuudesta – Tässä taustat
Pohjoinen EU puhuu omista euroistaan, Saksa ja Ranska unionin syventämisestä ja etelä toivoo apua. Elvytys on intressien taistelutanner.

HS kokosi yhteen Suomen suurimpia ja kiinnostavimpia yrityskauppoja: Nämä yhtiöt on myyty Suomesta ulkomaille – ja nämä on ostettu Suomeen
Neleksen myyntiaikeet ovat herättäneet kuluneella viikolla jälleen keskustelua siitä, onko Suomesta tulossa tytäryhtiötalous.
Suomalaisia yrityksiä on ostettu ennenkin ulkomaille, ja suomalaiset yritykset ovat vastaavasti itse tehneet ostoja ulkomailla. HS kokosi vuosien varrelta Suomen suurimpia ja kiinnostavimpia yrityskauppoja.

Urheilu-uutiset

Iltalehden sisäpiiri­lähde arvioi, että Jokerit ei välttämättä pelaa ensi kaudella KHL:ssä

Maria Huntington väläytti pituudessa – hyppäsi neljä kertaa yli oman ennätyksensä: ”Vei aika paljon paukkuja”

Annimari Korte tykitti vasta­tuulessa kovan ajan – aituritähti Ylellä: ”Olen selkeästi ennätys­kunnossa”

Maailmalla tapahtuu

Espanja havahtui jälleen holtittomaan bileturismiin lomasaarillaan – Video brittituristien riehumisesta Mallorcalla sai viranomaiset sulkemaan koko baarikadun

Amerikkalaiset lentoyhtiöt eivät saa irtisanoa työvoimaa, mutta Delta vähentää nyt 17 000 työntekijää

Ryöstäjät uhkailivat veitsellä keskellä päivää pikaruoka­ravintolassa Espoossa – pakomatka keskeytyi minuuteissa
Erkin kommentti: Ei tietenkään poliisi kerro ja vaikka tietäisikin jostain ihmeellisestä syystä.

Somali puukotti kolmea naista Oslossa – yksi kuollut ja kaksi haavoittunutta

Yle Areena

Tarinoita pikkukaupungista - Tammisaari
Tammisaari oli parinsadan vuoden ajan Ruotsin valtakunnan pienin kaupunki. Nykyään Tammisaaren vanha kaupunki on pääkaupunkiseudun eläkeläisten kesäparatiisi. Douglas Productions, 2019.

Tapahtui Inkerinmaalla
Toisen maailmansodan aikana silloisen Leningradin alueelta pakeni noin 63 000 inkeriläistä. Viisituhatta heistä asettui asumaan Ruotsiin. Yksi heistä oli elokuvantekijä Anneli Kustfeldin isä. Kustfeld kertoo henkilökohtaisessa dokumentissaan inkeriläisten kokemasta vainosta Neuvostoliitossa, Leningradin alueen miehityksestä, inkeriläisten evakuoinnista Suomeen sekä pakomatkasta Ruotsiin, muun muassa haastattelemalla joitakin yhä elossa olevia Ruotsiin paenneita inkeriläisiä. Dokumentti unohdetusta kansanmurhasta Stalinin hirmuhallituksen aikana Neuvostoliitossa, valmistumisvuosi 2019.

Mielipiteet

Valheita ja petoksia. Osa I
Mihin Suomen eurojäsenyys on meitä viemässä? Viimeaikainen keskustelu EU:n ”elpymisvälineestä” on alkanut saada erittäin huolestuttavia piirteitä.
EU:n oikeuspalvelun lausuntoa välineestä on käytetty sen laillisuuden takaajana, vaikka se ei sitä ole. Maan suurin päivälehtemme hyökkää jo avoimesti perustuslakimme korkeimman tulkitsijan, perustuslakivaliokunnan kimppuun. On ollut pakko tarkistaa, että millä vuosikymmenellä oikein elämme.
Suomen europolitiikka on, valitettavasti, ollut valheiden ja (tahallisten) epäselvyyksien peittämää. Tässä blogisarjassa käyn läpi niistä keskeisimmät. Tässä ensimmäisessä osiossa alustan sarjaa keskittymällä nykytilanteeseen ja EU:n komission ehdottamaan ”elpymisvälineeseen”.

Päivi Leino-Sandberg: Voiko EU tehdä mitä vain? Neuvoston oikeuspalvelun asemasta EU:n päätöksenteossa
EU:n elpymisrahastoa koskeva keskustelu on poikkeuksellinen ja periaatteellisesti merkittävä. Elpymisrahasto on tärkeä ja monin tavoin perusteltu, ja se olisi täysin mahdollista toteuttaa ongelmattomasti perussopimusten nojalla. Kriisit luovat kuitenkin houkuttelevia mahdollisuuksia edistää toimielinten integraatioagendaa. Koronakriisin jälkimainingeissa toimielinten oikeuspalvelujen tulkinnoissa on tapahtunut perusteellinen U-käännös, joka on mahdollistanut ehdotuksen lainarahalla toteutettavasta megaluokan rahastosta.

Juha Ahvio - Salaperäisen suomalaisen voimahahmon taustat paljastuvat

Päivi Räsänen
·
En pidä etunani sitä, että minua epäillään rikoksesta tekaistujen syytösten pohjalta. Toiviainen syyttää nyt poliisia puutteellisesta esitutkinnasta, vaikka poliisi teki päätöksen, että väitettyjen lausumien pohjalta esitutkintaa ei lainkaan käynnistetä?

Atte Kaleva
·
Valtakunnansyyttäjän toiminta näyttää huolestuttavassa määrin politisoituneelta

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen tv-puheita koskevasta esitutkinnasta: ”On Räsäsen kannalta oikeudenmukaista, että tässä toimitaan asianmukaisella tavalla”
Erkin kommentti: Mielestäni ja minun oikeustajuni mukaan valtakunnansyyttäjä Toiviainen ei ole tehtäviensä tasalla. Hänen tulisi itse vetää johtopäätökset omasta toiminnastaan.

Sovelletaanko intersektionaalista feminismiä jo Suomen oikeusjärjestelmässä?
Helsingin poliisi kertoi viime elokuussa aloittaneensa esitutkinnat kolmen kansanedustajan, Päivi Räsäsen (kd), Hussein al-Taeen (sd) ja Juha Mäenpään (ps) tapauksista. Kaikkia kolmea kansanedustajaa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kolumni: Vihaan Päivi Räsäsen homopuheita – mutta hänen kohtelunsa on järkyttävä farssi
Epäsopivien ja tahdittomien asioiden sanomisesta pitäisi olla vielä hyvin pitkä matka oikeussaliin, kirjoittaa Sanna Ukkola.

Youtube

Juha Ahvio - Kun esivalta muuttuu tyranniaksi

Laura Huhtasaari, Liittovaltio

KorkkiTV: Jo siirrettyjä päätöksiä siirretään taas

BenTV: Kepulle nauraa jo naurismaan aidatkin

Musiikki

Christa Behnke / Akkordeon Weltmeisterin ( Hüttenfete ) Lüders Krug 25 05 1999

Souvarit,Inarinjärvi

Danny & Aikamiehet - Tämä taivas tämä maa

Huumori

Just for laughs

Charlie Chaplin - The Mirror Maze (The Circus)

Diana Darvey feat. Benny Hill & Jackie WrightThe Benny Hill Show, 1977

Kummeli

Terveys

Take Just One Spoon, And You'll Fall Asleep In a Minute

12 Signs That Your Kidneys Need Help

8 SIGNS YOUR BODY IS CRYING FOR HELP

How to Sleep Better

Kuntoilu

Lihaskuntojumppa 40 min.

Keskivartalojumppa


Facebook ilmoitti, että se oli poistanut minun kaksi julkaisua. Facebook ilmoitti perusteeksi yhteisönormit. Olin kopioinut ko. linkit Me Kansa-liikkeen sivuilta. Ne eivät siis olleet minun omia tekstejäni vaan sieltä kopioituja.

Facebookin yhteisönormit

JOHDANTO
Ihmiset käyttävät Facebookia päivittäin jakaakseen kokemuksiaan, muodostaakseen yhteyksiä ystäviinsä ja perheenjäseniinsä ja rakentaakseen yhteisöjä. Yli kaksi miljardia ihmistä käyttää palveluamme ilmaistakseen itseään vapaasti kymmenillä eri kielillä maiden ja kulttuurien rajat ylittäen.
Ymmärrämme ehdottomasti, että Facebookin täytyy olla paikka, jossa ihmiset tuntevat itsensä voimaantuneiksi ja kokevat kykenevänsä viestimään vapaasti. Siksi suhtaudumme väärinkäytösten kitkemiseen palvelustamme erittäin vakavasti. Tämän vuoksi olemme kehittäneet yhteisönormit, joissa määritetään, mikä on sallittua ja kiellettyä Facebookissa. Käytäntömme perustuvat palautteeseen, jonka olemme saaneet yhteisöltämme ja teknologian, yleisen turvallisuuden, ihmisoikeuksien ja muiden alojen asiantuntijoilta. Varmistaaksemme, että jokaisen ääntä arvostetaan, luomme huolellisesti käytäntöjä, jotka hyväksyvät kaikki näkemykset ja uskomukset, etenkin niiltä ihmisiltä ja yhteisöiltä, joita saatettaisiin muuten ylenkatsoa, väheksyä tai marginalisoida.

TOISTAMME SITOUTUMISEMME ÄÄNEN ANTAMISEEN
Yhteisönormiemme päämääränä on aina ollut luoda paikka ilmaisulle ja antaa ihmisille ääni. Tämä ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan. Yhteisön rakentaminen ja maailman ihmisten tuominen toisiaan lähemmäksi riippuu ihmisten kyvystä jakaa erilaisia näkemyksiä, kokemuksia, ideoita ja tietoa. Haluamme, että ihmisillä on mahdollisuus puhua avoimesti asioista, joilla on heille merkitystä, vaikka jotkut eivät olisi niistä samaa mieltä tai vastustaisivat niitä. Joissakin tapauksissa sallimme sisällön, joka olisi muutoin yhteisönormiemme vastaista, jos sillä on yleishyödyllistä arvoa ja uutisarvoa. Teemme niin vasta punnittuamme sisällön yleishyödyllisen arvon suhteessa sen mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen vaaraan ja teemme nämä päätökset kansainvälisten ihmisoikeusstandardien perusteella.
Sitoutumisemme ilmaisuun on tärkeydessään ensisijainen, mutta ymmärrämme, että internet luo jatkuvasti ja enenevissä määrin uusia mahdollisuuksia väärinkäytöksiin. Tästä johtuen rajoitamme ilmaisua silloin, kun pyrimme noudattamaan yhtä tai useampaa seuraavista arvoista:

Aitous ja todenmukaisuus: Haluamme varmistaa, että ihmiset näkevät Facebookissa aitoa ja todenmukaista sisältöä. Uskomme, että aitous ja todenmukaisuus luovat paremman ympäristön jakamiselle, minkä vuoksi emme halua, että ihmiset käyttävät Facebookia antaakseen itsestään tai tekemisistään väärän tai harhaanjohtavan kuvan.
Turvallisuus: Olemme sitoutuneet tekemään Facebookista turvallisen paikan. Ihmisiä uhkaavat ilmaisun muodot voivat pelotella, syrjiä tai hiljentää muita, eikä niitä sallita Facebookissa.

Yksityisyys: Olemme sitoutuneet suojaamaan henkilökohtaista yksityisyyttä ja tietoja. Yksityisyys antaa ihmisille vapauden olla oma itsensä ja valita miten ja koska jakaa Facebookissa. Sen ansiosta ihmiset voivat myös muodostaa helpommin yhteyksiä toisiinsa.
Arvokkuus: Uskomme, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja että kaikille kuuluvat samat oikeudet. Odotamme, että ihmiset kunnioittavat toisten tasa-arvoista asemaa eivätkä häiritse tai halvenna toisia.
Yhteisönormimme koskevat maailmanlaajuisesti kaikkia ihmisiä ja kaikenlaista sisältöä. Normit on suunniteltu kokonaisvaltaisen kattaviksi. Esimerkiksi sisältö, jota ei ehkä katsota epätoivotulla tavalla vihaiseksi, saatetaan silti poistaa toisen käytännön rikkomisen vuoksi. Ymmärrämme, että sanojen merkitys ja vaikutus ihmisiin vaihtelee paikallisyhteisöstä, kielestä tai taustasta riippuen. Työskentelemme jatkuvasti ottaaksemme nämä sävyerot ja vaihtelut huomioon samalla, kun käytämme käytäntöjämme johdonmukaisesti ja oikeudenmukaisesti ihmisten ja heidän ilmaisunsa yhteydessä. Tiettyjen käytäntöjen yhteydessä tarvitsemme lisätietoja ja/tai -kontekstin yhteisönormiemme mukaista täytäntöönpanoa varten.
Käyttäjät voivat ilmiantaa sisältöä, joka saattaa rikkoa normeja, kuten sivuja, ryhmiä, profiileja, yksittäisiä sisältöjä ja kommentteja. Annamme ihmisten myös hallita omaa käyttökokemustaan sallimalla heidän estää ihmisiä ja julkaisuja, lopettaa seuraaminen tai piilottaa niitä.
Yhteisönormiemme rikkomisen seuraamukset riippuvat rikkeen vakavuudesta ja siitä, onko ilmiannetun sisällön julkaissut henkilö rikkonut alustan käytäntöjä aiemmin. Saatamme esimerkiksi antaa ensimmäisestä rikkomuksesta varoituksen, mutta rikkeiden jatkuessa voimme rajoittaa henkilön julkaisemista Facebookissa tai poistaa hänen profiilinsa käytöstä kokonaan. Saatamme myös ilmoittaa viranomaisille, kun uskomme olemassa olevan todellisen fyysisen vahingonteon riskin tai suoria uhkia yleiselle turvallisuudelle.
Yhteisönormimme ovat opas sille, mikä Facebookissa on sallittua ja mikä ei. Siksi pyydämmekin kaikkia Facebook-yhteisön jäseniä noudattamaan niitä.
Huomioithan, että yhteisönormien englanninkielinen versio edustaa käytäntöjä ajankohtaisimmin ja sitä tulisi käyttää pääasiallisena asiakirjana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti