keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

KE 08.07.2020 Taitelijat Vesa Herranen ja Markku Hakola - taidenäyttelyt Tapion Tuvalla Kalajoella
Kalajoki

Tapion Tuvan alakerrassa Kalajokiseudun Taideyhdistys ry:n kesänäyttely 28.8.2020 saakka
Tapion Tuvan yläkerrassa Rovaniemeläisen Vesa Herrasen "Minun Lappini näyttely 31.7.2020 saakkaTässä taiteilija Vesa Herrasen töitä

Sinisivellin Galleriassa Öljyväreillä Siivillä maalla ja merellä Markku Hakolan näyttely
Tässä taiteilija Markku Hakolan töitä
Hiekkasärkkien uusi mallikasvo on Krista Oksanen Muuramesta – "Rakkain harrastukseni on luonnossa liikkuminen koiran kanssa"
"Raikas Suomi-neito" ja "upea hymy, upea nainen" - muun muassa näin kommentoi someyleisö muuramelaista Krista Oksasta, jonka someyleisö äänesti selkeäksi suosikikseen @misshiekkasarkat yhteisösivulla kesä-heinäkuun vaihteessa.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen liikuntarajoitteisen naisen murhasta Kalajoella: oikeuden mukaan teosta ilmeni ”sitkeä surmaamispyrkimys”
Syyttäjä vaati elinkautista myös miehen puolisolle, joka kuitenkin tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.
OULUN käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Tomi Juhani Nissilän, 35, elinkautiseen vankeusrangaistukseen liikuntarajoitteisen naisen murhasta Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla. Nissilän puoliso tuomittiin pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.
Syyttäjä vaati molemmille elinkautisia vankeusrangaistuksia puolustuskyvyttömän ja liikuntarajoitteisen naisen murhasta.
Oikeus katsoi kaksikon tehneen yhdessä väkivaltaa uhrille lyömällä tätä nyrkein. Naisen ei kuitenkaan katsottu osallistuneen uhrin kuolemaan johtaneeseen kuristamiseen ja teräaseen käyttämiseen.
Veriteko tapahtui tammikuussa kuusikymppisen uhrin kotona, missä oli alkuun koolla useampia ihmisiä juomassa alkoholia. Kaksikko ei tuntenut uhria entuudestaan.

Kävin tänään Raution ja Alavieskan hautausmaalla. Molemmat hautaumaat olivat erinomaisesti hoidettu. En muista, että olisin koskaan nähnyt Raution hautaumaata näin hyvin hoidettuna.


Alueuutiset

Epäily: Kokkolalainen urheiluaktiivi huijasi kymmeniltä naisuhreiltaan 1,3 miljoonaa euroa – löysi uhrinsa tansseista ja risteilyiltä
Poliisi epäilee 1960-luvulla syntyneen keskipohjanmaalaisen miehen huijanneen suomalaisilta naisilta yli 1,3 miljoonaa euroa. Yli kymmenen vuotta jatkuneessa toiminnassa on ainakin 37 uhria.
Kyseessä on rakkaushuijaus, jossa mies on yhteisen tulevaisuuden lupauksillaan saanut naiset antamaan hänelle rahaa. Uhrinsa mies on löytänyt tansseista, risteilyiltä ja muista yleisistä tapahtumista. Monien kohdalla kyseessä oli pitkään ylläpidettyjä suhteita.
Mies on toiminut pitkään paikallisen urheilujoukkueen tukijoukoissa ja ollut tuttu näky urheilutapahtumissa. Joukkue on nyt siirtänyt hänet syrjään tutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.
Esitutkinta valmistuu loppukesästä tai alkusyksystä. Tämän jälkeen juttukokonaisuus siirtyy syyteharkintaan. Epäiltyä on pidetty vangittuna esitutkinnan aikana. Miehen tekoja tutkitaan petoksina ja törkeinä petoksina.

Kotimaan uutiset

Oikeustieteiden dosentti: Jos al-Hol-asia etenee valtakunnan­oikeuteen, Haavisto joutuu luopumaan ulkoministerin pestistään
Jos asia etenee valtakunnanoikeuteen, Haavisto joutuu luopumaan ulkoministerin pestistään, arvioi oikeustieteiden dosentti Seppo Koskinen. KOSKISEN mukaan ministeriä koskeva esitutkinta on suhteellisen helppo saada vireille. Haaviston tutkinnan aloittamiseen tarvittiin vain kymmenen kansanedustajan nimet. Poliisi ja valtakunnansyyttäjä selvittävät, onko Haavisto syyllistynyt virkarikokseen pyrkiessään syrjäyttämään ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen virastaan, vaikka al-Holia koskevat asiat oli otettu häneltä jo pois.
Erkin kommentti: Jos lakia noudatetaan niin ulkoministeri Haavisto on syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttöön ja joutuu luopumaan ulkoministerin paikasta.

Virkamies: Hyväksikäyttö saattaa koskea tuhansia työntekijöitä – "Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö on ongelma, jolta on helppo sulkea silmät"
Ulkomaaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttö on suuri ilmiö. Se on monin tavoin näkymätöntä ja siksi pysyy helposti poissa julkisuudesta, sanoo hallitusneuvos Olli Sorainen työ- ja elinkeinoministeriöstä.
  • Hyväksikäyttöilmiö ei ole tilastoitavissa, mutta Suomeen tulee vuosittain joitain kymmeniä tuhansia työntekijöitä ulkomailta – sekä EU:sta että kolmansista maista. Suuri osa näistä ihmisistä on hyväksikäyttöriskin piirissä ja suurella osalla myös riski toteutuu, Sorainen sanoo.
Erkin kommentti: Minä katson, että Kalajoen poliisi, Oulun alueen syyttäjä ja Raahen käräjäoikeus ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on saatava tutkinnan kohteeksi rikollisten suojelusta ja ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön hyväksymisestä.

Päivi Räsäsen vanha kirjoitus homoista syyte­harkintaan, epäillään kansan­ryhmää vastaan kiihottamisesta
POLIISIN esitutkinta kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen vanhasta kirjoituksesta on valmistumassa. Tapaus on siirtymässä syyteharkintaan epäiltynä kiihottamisena kansanryhmää vastaan.
Esitutkinta koskee Räsäsen kirjoitusta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”, jonka Suomen Luther-säätiö julkaisi vuonna 2004. Kirjoitus on edelleen luettavissa netissä.
Esitutkinta on käytännössä valmis. Juttu siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina”, sanoo tutkinnanjohtaja Teemu Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.
Erkin kommentti: Minun on vaikea ymmärtää tällaista lain tulkintaa enkä sitä ymmärräkään. On käsittämätöntä, että valtion virkamiehet käyttävät verovaroja tällaiseen toimintaa ja jättävät valtiopetokset ja muut siihen rinnastettavat rikokset tutkimatta ja syyttämättä.

Mansikanpoimijoilta passit pois, alipalkkausta, kelvoton majoitus – Avin tarkastaja: Työnantajalla on monta mahdollisuutta hyväksikäyttöön
Ulkomaalaisilla harvoin on omaa pankkitiliä, joten palkka maksetaan käteisellä. Työtuntien kirjauksista löytyy puutteita. Urakkapalkkauksen perusteet ovat epäselvät, eikä valvonnassa voida aina varmuudella todentaa, onko työehtosopimuksen mukainen urakkalisä edes toteutunut.
Tiloilla on tapana, että palkka maksetaan vasta kauden lopussa, usein jopa viimeisenä päivänä.
Jos pihassa odottaa sovittu kuljetus kotimaahan, ja ihminen huomaa ongelmia palkassa, mitä hän voi enää tehdä? Vaakalaudalla on kotiinpääsy, Laakkonen sanoo.
Esimerkiksi viime kesän tehostetuissa tarkastuksissa useilta tiloilta löytyi useita erityyppisiä ongelmia Itä-Suomessa.
Poliisin, aluehallintoviraston ja Verohallinnon yhteistyönä toteuttamissa valvontaiskuissa löydettiin muun muassa pohjoiskarjalainen tila, jonka kaikki työntekijät oli palkattu pimeästi töihin.
Jokaisella tilalla oli ongelmia paloturvallisuuden kanssa. Oli hengenvaarallisia sähkökytkentöjä sekä navettoja, jotka oli otettu säännölliseen asumiskäyttöön.
Ongelmia havaittiin myös työsopimuksissa.

Keskustan kansan­edustajat arvostelevat sisä­ministeri Ohisalon jalkapanta­lausuntoa – ”Eihän näin asiallisesti asioita hoideta”
KESKUSTAN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen toteaa, että keskusta edellyttää, että hallitusohjelmaa noudatetaan.
Meidän lähtökohtamme on se, että meillä on viiden puolueen hallitusohjelma ja sitä pitää noudattaa kokonaisuudessaan. Me olemme sopineet, että tekninen valvonta tulee vaihtoehdoksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden valvonnassa ja odotamme, että Ohisalo ripeästi valmistelee tämän teknisen valvonnan ja tuo eduskunnalle”, Kurvinen sanoo.
Hallitus ei ole keskustellut tai neuvotellut tästä asiasta. Tämä on Ohisalon oma arvio ja ulostulo.”
MYÖS KESKUSTAN kansanedustaja Markus Lohi ihmettelee Ohisalon lausuntoa. Lohi veti hallitusneuvotteluissa puheenjohtajana työryhmää, joka linjasi asiasta.
Erkin kommentti: Keskustan ja Vihreiden kannatus on alhaisella tasolla ja kummassakin puolueessa kenttäväki on tyytymätöntä. Ainoastaan voimakkaasti hillotolpistaan kiinnipitävät ministerit voivat pitää epäpyhän allianssin koossa. Epäpyhä allianssi tarkoittaa kahden arvoiltaan ja päämääriltään vastakkaisen tai yhteensovittamattoman tahon kumppanuutta tai sopimusta. Epäpyhä allianssi solmitaan, jotta sen kumpikin osapuoli saa valtaa – tai erityisesti siksi, että sen jotkut johtavat tai kuuliaiset henkilöt pysyvät vallassa.

Keskustan Kulmuni vastaa Ohisalon jalkapanta­puheisiin: Hallitus­ohjelmasta ei voi vetääntyä yksipuolisesti

Vesa Vihriälältä tiukkaa tekstiä ay-johtajille: Miksi Vanhasen ajatus työllisyystoimista ei kelpaa? ”Aikaa ei ole yhtään hukattavissa”
PITKÄN linjan ekonomisti, työelämäprofessori Vesa Vihriälä perustelee blogissaan, miksi hallituksen tulisi päättää työllisyystoimista mahdollisimman pian.
Tekstissään hän viittaa Helsingin Sanomien artikkeliin, jossa SAK:n ja STTK:n johtajat tyrmäävät valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk) ajatuksen, jonka mukaan hallitus päättäisi jo syksyn budjettiriihessä merkittävistä työllisyystoimista.
Vihriälä toimi keväällä puheenjohtajana työryhmässä, joka selvitti koronakriisin vaikutuksia Suomen talouteen.
Erkin kommentti: Keskusta alkaa vihdoinkin ymmärtää ettei sen paikka ole valheiden avulla ja ammattiyhdistysliikkeen massiivisella tuella valtaan pääseen vihervasemiston aisankannattajana.

IS tapasi ministeriksi pian palaavan Annika Saarikon Loimaalla, kannatus puheenjohtaja­kisaan oli vankkaa – ”Tämä on iso päätös”
– Tämä on iso päätös, eikä sitä pidä tehdä heppoisin perustein. Haluan miettiä, mikä on paitsi keskustalle parasta myös oman elämän ja arjen sujumisen kannalta. Pohdinta on käynnissä, Saarikko kertoo.
Erkin kommentti:
Annika Saarikko oli epäsuositun Sipilän hallituksen perhe ja peruspalveluministeri ja allekirjoitti keskittämisasetuksen https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170582 . Tämän perusteella alueemme palveluja ajettiin alas kuten esim. Oulaskankaan sairaalan synnytysosasto.

Työvoiman hyväksikäyttö on merkittävä ongelma Suomessa ja siihen on puututtava tehokkaammin, sanovat poliisit
Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Minna Immonen sanoo, että tällä hetkellä työntekijöitä voi Suomessa hyväksikäyttää melko riskittä. Helsingin poliisin rikostutkinnan päällikön Jonna Turusen mukaan ihmiskaupan torjuntaan täytyy panostaa niin, että rikolliset joutuisivat aidosti pelkäämään jäävänsä kiinni.

Ulkomaan uutiset

Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan
TUKHOLMA Koronavirustautia sairastaville iäkkäille potilaille on määrätty hengitystä lamauttavaa morfiinia Ruotsissa. Lisäksi heille ei ole annettu lisähappea
(siirryt toiseen palveluun)
.
Lääkärit ovat tehneet rutiininomaisesti päätöksiä siirtymisestä elämän loppuvaiheessa käytettävään lääkitykseen. Näitä päätöksiä on tehty jopa näkemättä potilasta.
Erkin kommentti: Miten on toimittu Suomessa vanhustenhoivassa ja kodinomaisissa hoivayksiköissä on koronakriisissä? Onko annettu lisähappea? Entä nesteytys tai muu lääkitys – miten on toimittu? Onko nopeutettu sairastuneiden vanhusten kuolemia? Onko lääkäri käynyt paikan päällä katsomassa koronaan sairastuneita vanhuksia? Onko omaisille tiedotettu asioista Tämä on selvitettävä. Rohkenen epäillä menettelytapoja Suomessa.

Talousuutiset

Metso-Outotec aloittaa yt-neuvottelut, vähentämistarve enintään 280 ihmistä
Neuvotteluiden piirissä on valtaosa Metso-Outotecin Suomen-henkilöstöstä, johon kuuluu noin 2 400 ihmistä.

Urheilu-uutiset

YLEISURHEILU * KOTIMAAN KÄRKI

100 m Samuli Samuelsson 10,37
200 m Tuukka Huuskola 20,90
400 m Filiph Johansson 47,89
800 m Joonas Rinne 1.49,16
1 500 m Topi Raitanen 3.42,27
5 000 m Niklas Wihlman 14.50,91
10 000 m Jaakko Piesanen 29.38,42
Maraton Matti Taini 2.33.22
3 000 ej Miika Tehnunen 8.59,53
110 m aj Elmo Lakka 13,76
400 m aj Tuomas Lehtonen 51.74

Korkeus Daniel Kosonen 221
Seiväs Tommi Holttinen 552
Pituus Kristian Pulli SE 827
3-loikka Simo Lipsanen 16,48
Kuula Arttu Kangas 18,57
Kiekko Oskari Perälampi 57,05
Moukari Aaron Kangas 77,09
Keihäs Toni Kuusela 81,36
10-ottelu Juuso Hassi 7346

100 m Mette Baas 11,98
200 m Alina Strömberg 24,13
400 m Mette Baas 54,57
800 m Sara Kuivisto 2.03,46
1 500 m Ilona Mononen 4.31,26
5 000 m Camilla Richardsson 16.20,87
10 000 m Johanna Peiponen 34.09,22
Maraton Laura Manninen 2.42.57
3 000 ej Alisa Virtanen 10.43,31
100 m aj Annimari Korte 12,81
400 m aj Viivi Lehikoinen 58,49

Korkeus Sini Lällä 184
Seiväs Wilma Murto 460
Pituus Maria Huntington 633
3-loikka Kristiina Mäkelä 14,15
Kuula Senja Mäkitörmä 16,40
Kiekko Sanna Kämäräinen 56,45
Moukari Krista Tervo SE 71,93
Keihäs Julia Valtanen 57,84
7-ottelu Miina Palonen 4706

Maailmalla tapahtuu

Raju metsäpalo riehuu Ukrainassa – 6 ihmistä kuollut, yli 120 taloa palanut
Palo tekee tuhojaan Luhanskin alueella, joka on osittain Venäjän tukemien separatistien hallinnassa. Palo on levinnyt jo noin 80 hehtaarin alueelle, ja tuhonnut yli 120 taloa

Yle Areena

Seksi-Suomen historia
Seksuaalisuus yhteiskunnan kontrollin kohteena
Neliosainen sarja kertoo, millaisia yhteiskunnallisia kamppailuja sukupuolielämän ympärillä on käyty. Lähes koko viime vuosisadan kirkko ja valtio pyrkivät suitsimaan seksuaalisuutta. Kontrollin kohteeksi joutuivat usein naiset. Seksuaalinen vapautuminen eteni samaan tahtiin ehkäisyn ja aborttilainsäädännön kehityksen kanssa. Viimeisenä sensuurista pääsi porno.

Mielipiteet

Halla-aho: Maahanmuuttajien kotoutuminen on Suomessa poikkeuksellisen surkeaa – ja ainoa sallittu selitys kotoutumisen epäonnistumiselle on rasismi ja rakenteet
Halla-aho muistuttaa, että mikään länsimaa ei ole onnistunut kotouttamaan (mielekkäitä kriteerejä käyttäen) somaleja ja arabeja, ja on selvää, ettei Suomikaan siinä onnistu.
Syyt ovat tulijoiden valmiuksissa ja asenteissa. Moneen muuhun länsimaahan kuitenkin tulee haittamaahanmuuton lisäksi MYÖS normaalia maahanmuuttoa, mikä saa kokonaiskuvan näyttämään paremmalta.
Halla-aho moittii myös Suomen poikkeuksellisen naiivia kotouttamisideologiaa, ”joka lähtee siitä, että tulija jatkaa täällä somalialaista tai arabialaista elämäntyyliään sosiaaliturvan varassa. Tulijat säilötään lähiöihin etnisiin enklaaveihin ja opetetaan syyttämään kaikista vastoinkäymisistään rasismia.”

Isänmaan mies Jorma Jaakkolan lähihistoriatiivistelmä ja ohjeistus Suomen pelastamiseksi
Perustuslain EY-mukauttamista varten järjestetystä lamasta tuli liian syvä, jolloin myös pankit joutuivat vaikeuksiin. Jo ETA-jäsenyyden ehtona oli pankkien 8 %:n vakavaraisuus ja määräaika vakavaraisuuden nostamiseen umpeutui 31.12.1994, joten kaikki keinot pankkien pelastamiseen oli otettava käyttöön. Korkein hallinto-oikeus ratkaisi yhden keinon, yksipuolisen koronnoston laittomaksi. Presidentti Koivisto oli tyytymätön KHO:n ratkaisuun ja järjesti oikeuspoliittisen seminaarin, jonka muistion presidentti Halonen loppukesällä 2002 määräsi salaiseksi. Salaisen muistion vuoksi tilaisuutta alettiin nimittää Koiviston konklaaviksi.
Mainittakoon, että pankkien pelastamisoperaatiot eivät kestä päivänvaloa. Joillekin asiakirjoille on määrätty peräti sadan (100) vuoden tutkimusrajoitus eli ne vapautuvat salassapidosta vasta vuonna 2106.

Taas kerran maahanmuutto ratkaisee ongelmat
VM:n arvio on varmaan oikean suuntainen, mutta ongelma on siinä, että se ei tarjoa mitään konkreettista ratkaisua ongelmaan. Tavallaan se tarjoaa ratkaisun puhumalla sopeuttamistarpeesta, mutta silloin ollaan vielä kovin abstraktilla tasolla, eli puhutaan alijäämistä. Mutta alijäämä ei ole mikään politiikkainstrumentti; politiikkainstrumentit löytyvät julkisista menoista ja veroista. Virkamiesten on helppo vyöryttää pallo poliitikoille, joille se tietenkin periaatteessa kuuluukin, mutta koska virkamiehet ovat asiantuntijoita, olisi ollut kohtuullista tuoda esiin se, mitä me tiedämme eri tavoista tasapainottaa julkinen talous. Eli kysymys on siitä, että ei ole missään tapauksessa sama, miten alijäämät katetaan, veroilla vai menojen leikkauksilla. Ne eivät missään tapauksessa ole ekvivalentteja taloudellisten vaikutusten suhteen, varsinkaan Suomen tapaisen pienen kiinteän valuuttakurssin avotalouden kannalta. Suomen kannalta kriittinen asia on kustannuskehitys ja kilpailukyky. Ja se on yksi yhteen riippuvainen verorasituksesta ainakin Suomen tapaisessa maassa, jossa talouden instituutioihin ei näköjään voidaan mitenkään vaikuttaa ja tilanteessa, jossa tuottavuuskehitykseen ei muutenkaan voida konkreettisella tasolla vaikuttaa (verbaalisella tasolla paljonkin, mutta sillä nyt ole mitään väliä). Jos Suomi aikoo tasapainottaa julkisen talouden veroja kasvattamalla, voi se samalla sanoa hyvästit BKT:n kasvulle: BKT ei suinkaan ole riippumaton verotuksen ja julkisten menojen tasosta, vaikka sellainen kuva väistämättä syntyy, kun seuraa julkista keskustelua (ja itse asiassa myös VM:n arviota).
Toinen asia on se, että maahanmuuttajien tulotaso – ja siten veronmaksukyky – on olennaisesti alhaisempi kuin kantaväestöllä. Kovin paljon ei mene metsään vaikka keskimäärisenä arviona pidettäisiin (työllistyneillekin) 50 prosenttia kantaväestöä alhaisempaa palkkataso.
Koska kaikki nämä asiat ovat hyvin tiedossa, ihmettelen, miksi maahanmuutto marssitetaan helpoksi ratkaisuksi kestävyysvajeongelmaan. Ei kansantaloudessa ole heppoja ratkaisuja. Ei kansantalous ole sama kuin kotitalous. Jos pulla loppu kotona, niin otetaan pakastimesta tai käydään kaupassa. Työllisyysongelmat eivät valitettavasti hoidu samalla tavalla.

Kommentti: Tarkoituksellisesti vaikeaselkoinen elvytysrahasto sitoisi Suomenkin vuosikymmeniksi maksamaan EU:n jättivelkaa
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006564695.html Elvytysrahasto kiertäisi EU:n ”tavanomaisia” sopimuspykäliä kekseliäällä tavalla, josta ei liene tarkoituskaan saada selkoa. Velkavirityksen koukku sitoisi Suomenkin vuosikymmeniksi maksamaan, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Komission ehdottamasta EU:n elvytysrahastosta ja etenkin sen jakamiksi aiotuista satojen miljardien eurojen avustuksista olisi kiistatonta etua ennestään velkaisimpien euromaiden talousnäkymille.

Youtube

Tuhannen ja Yhden Sivun Pekka

Keisalan tilan uutiset 3

Lehmän elämää navetassa (opetusvideo)

Musiikki

Yö kerran unhoa annoit ja mummon kuolema

Kuntoilu

5 Exercises That Will Transform Your Body In Just 4 Weeks

8 Simple Exercises to Get the Perfect Slim Body in 30 Days

Lift Your Legs Up for 1 Minute, See What Happens to Your BodyEi kommentteja:

Lähetä kommentti