torstai 23. heinäkuuta 2020

PE 24.07.2020 Kalajoen kaupungin on otettava vastuu turkistarhauksen jatkumisesta KalajoellaKalajoki

Kalajoen turkistiloja uhkaa konkurssien aalto – Eläinten ruokinta pysähtymässä ilman valtion merkittävää tukea
Erkin kommentti:
Kalajoella turkistalous on merkittävä elinkeino. Turkistaloudesta tulleet verotulot kaupungille ovat olleet suuremmat kuin matkailusta saadut verotulot. Se kertoo turkistalouden merkityksen Kalajoen kaupungille. Kalajoki on Suomen toiseksi merkittävin turkistuotantopitäjä Suomesssa Uudenkaarlepyyn jälkeen. Koronapandemia iski turkistalouteen erittäin voimakkaasti. Siitä huolimatta turkistalous jäi koronatukien jakamisessa osattomaksi. Valtion piti taata ja pankin jakaa, mutta toisin kävin. Turkistuottajat eivät saaneet tukea lainkaan. Hallituksen koronatukien jako meni pahasti vihkoon. Pankit eivät ottaneet osaa taakan jakoon ja siksi turkiselinkeino on nyt hätää kärsimässä. Kalajoellakaan pankki ei ole enää minun näkemykseni ja kokemukseni mukaan pankki kun Pertti on jäänyt eläkkeelle. Ehkä muilla on samoja kokemuksia. Voi olla että pankin sisäinen ohjeistus ylhäältäpäin on muuttunut asiakkaan kannalta sietämättömäksi.
Turkiselinkeino on joutunut supistamaan ulkopuolisen työvoiman käytön minimiin. Minun näkemykseni mukaan turkistalous Kalajoella on nyt todella suurissa vaikeuksissa ja siksi toivon, että pankeilta löytyy vastuuta tilanteen korjaamisessa. Jos turkiselinkeino loppuu Kalajoelta niin sillä on erittäin suuri vaikutus Kalajoen kaupungin talouteen ja Kalajoen kaupungin vetovoimaan. Turkistalouden loppuminen vaikuttaa erittäin laaja-alaisesti myös muihin elinkeinoihin. Rehusekottamon toiminta voi loppua jo vuoden vaihteessa. Kuljetusala tulee kärsimään merkittäviä tappioita. Luonnollisesti myös erilaiset rehusekottamon raaka-aineeet on nyt hävitettävä muulla tavalla ja muualla. Minun on erittäin vaikea ymmärtää pankin ja valtion toimintaa turkistarhausasiassa. Turkistarhaus halutaan lopettaa keinoja kaihtamatta pankkien tuella ja hallituksen toimesta.
Finveran on muutettava tuen maksamisen ehtoja sellaisiksi, että turkistarhaajat voivat hakea koronatukea ja Kalajoen kaupungin on annettava puuttuva 20 %:n takaus koronatuelle. Turkistuotanto on elinkeino Kalajoella siinä missä matkailu ja puunjalostuskin. Kalajoen kaupungin kannalta sijoitus on minimaalisen pieni siihen hyötyyn nähden mitä tutkistuotannon pelastamisella Kalajoelle on. Kalajoen kaupungilla ei ole mitään juridista estettä takauksien antamisessa turkistuotannon pelastamiseksi Kalajoella.

Kalajoen ortodoksinen rukoushuone herää hiljaiselostaan elokuuksi – Yksityisestä tsasounasta tuli aktiiveille taloudellinen taakka
Erkin kommentti: Aikanaan Kalajoen ortodoksinen rukoushuone oli muualta Kalajoele muuttaneiden idea. He olivat mielestäni julkisuuden kipeitä ja tarmoa täynnä olevia ihmisiä. He halusivat jalanjälkensä kalajokiseen maisemaan. He olivat ihastuneita Kalajoen Hiekkasärkkeihin. Siksi he halusivat ortodoksisen rukoushuoneen Kalajoen Hiekkasärkille. Kun kuulin, että nämä ahkerat ihmiset haluavat ortodoksisen rukousuhuoneen Hiekkasärkille, niin kävin Kalajoen kaupungin mittausteknikon luona ja tiedustelin, että eikö ortodoksiselle rukousuhuoneelle löytyisi parempaa paikkaa Kalajoen keskustasta, koska ortodoksinen rukoushuone toiminnankin kannalta olisi järkevämpää sijoittaa Kalajoen keskustaan. Mittausteknikko totesi, että ko. henkilöt haluavat ortodoksisen rukousuhuoneen nimenomaan Hiekkasärkille. Mittausteknikko totesi ironisesti, että jos ortodokisnen rukousuhuone ei menesty Hiekkasärkillä niin saadaanhan siitä hyvä hirsinen grilllikioski Hekkasärkille. Ollaanko nyt tässä tilanteessa? Aina ei ole hyvä, että on ahkera. Pitää olla myös viisas ja kaukonäköinen.

Mielenkiinnolla seuraan JHT:n Suomisarjan joukkueen muodostamista. JHT on vuodesta toiseen ollut Suomisarjan kärkijoukkueita. Todennäköisesti se on sitä nytkin. Joukkueen täytyy olla nuori, taitava, kehittyvä ja menestysnälkäinen joukkue. Joukkueen muodostaminen on haasteellinen tehtävä, sillä joukkueen täytyy olla mahdollisimman hyvä niissä taloudellisten raamien sisällä, jotka ovat käytettävissä Kalajoella. JHT:llä on nyt 20 sopimusta. Paljon on uusia, toivottavasti taitavia, nälkäsiä sekä voitontahtoisia pelaajia. Joukkue on vielä minun mielestäni tässä vaiheessa iso kysymysmerkki. Ehkä joukkueeseen on saatava minun näkemykseni mukaan vielä 2-3 puolustajaa ja 2-3 hyökkääjää, mutta mistä saadaan hyviä ja tehokkaista, mutta taloudellisiin raameihin sopivia pelaajia. Tälläkin kokoonpanolla on mahdollista taistella menestyksekkäästi. Luonnollisesti valmentajalta odotetaan paljon tässä tilanteessa. Miten näistä palaajista saadaan menestyvä joukkue?

Nyt kasassa on 20 pelaajasopimusta
MAALIVAHDIT
Kalle Jukkola
Juho Ratilainen
Ville Viskari
PUOLUSTAJAT
Juho Luttinen
Niilo Niemelä
Eduard Slessarevski
Jesse Lyytinen
Arttu Paakki
HYÖKKÄÄJÄT
Ville Haapalainen
Miro Haikonen
Veikka Kärjä
Jani Nurkkala
Riku Tohila
Juho Takkula
Oskari Tauriainen
Tuomas Ahtonen
Tommi Klemetti
Teemu Pyykkönen
Jere Espo
Milan Davidek


K-Pallo nousi täksi kaudeksi kuutosesta viitoseen ja on pelannut erinomaisesti. Jalkapalloilun taso Kalajoella on kokenut merkittävät tason noston ja toiminnan laajenemisen myös tyttö-, nais- ja junioritasolla.Kalajoen Pallon edustusjoukkue kärsi kuitenkin kauden toisen tappionsa keskiviikkona, kun RyPK-84 (Kokkola) oli Ykspihlajan kentällä pelatussa ottelussa parempi niukasti lukemin 1-0 (0-0). Tämä saattoi merkitä sitä, ettei K-Pallo nouse neljänteen divisioonaan vaan taistelee kolmen parhaan joukossa viitosessa ja jatkaa ensi kaudella viitossarjassa. K-Pallolla on vielä seuraavat pelit
Ti 28.7. K-Pallo – IK Myran/II, klo 19.00
Ke 12.8. K-Pallo – LoVe, klo 19.00
La 22.8. VetU – K-Pallo, klo 15.00
To 27.8. K-Pallo – IFS, klo 18.30
Ke 2.9. Golden Boys/Into – K-Pallo, klo 18.00
Ma 7.9. K-Pallo – RyPK-84, klo 18.30
Pe 11.9. IK Myran/II – K-Pallo, klo 18.30

K-Pallo on nyt sarjassa toisena, mutta tappio RyPK-84 oli paha takaisku, jos tavoitteena olisi sarjanousu.

Joukkue
O
V
T
H
M
P
5
4
1
0
13-5
13
5
3
0
2
19-7
9
4
3
0
1
14-5
9
4
2
1
1
8-7
7
3
1
0
2
8-12
3
3
0
0
3
2-12
0
4
0
0
4
7-23
0

Alueuutiset

Sievi Futsal -legenda Radik Akhmetkhanoville jatkosopimus: Yritän olla joukkueen avainpelaajistoa

Osa pohjalaisista on selvinnyt päivästä kuivin jaloin, Kokkolassa satoi kaatamalla vettä ja rakeita – katso video tiistain ukkoskuurosta

Saga Fursin yt-neuvottelut ovat päättyneet – "Vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen"
Turkishuutokauppoja järjestävän Saga Fursin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.
Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että kustannussäästötavoite ja päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen koko konsernissa. Säästöt toteutuvat suurimmaksi osaksi tulevalla tilikaudella ja täysimääräisesti tilikaudella 2021-22.
Saga Furs ei tarkenna, miten päätökset vaikuttavat yli 30 ihmisen työsuhteisiin. Tukkurin henkilöstöjohtaja Marjatta Paunonen kertoi STT:lle toukokuussa, että neuvottelut tulisivat johtamaan irtisanomisiin.

Kotimaan uutiset

Mikä muutti keskustan kannan? Katri Kulmuni torjui aiemmin EU:n yhteisen velanoton

IL: Näin keskustan kanta vaihtui EU:n velanotosta

HS kävi läpi eduskunnan Marinille antamat ohjeet – suurin osa niistä toteutui, mutta yksi suuri kysymys on yhä avoinna
Suomi vaikuttaisi saavuttaneen keskeisiä tavoitteittaan EU:n huippukokouksessa, jos vertaillaan suuren valiokunnan evästystä ja kokouksen päätöksiä.

Julkilausuma – PS: Eduskunta koolle valtioneuvoston tiedonantoa varten

Käynnissä olevat tapahtumat ovat historialliset ja niillä on kauaskantoiset seuraukset niin EU:n liittovaltiokehityksen kuin Suomen talouden kannalta.
EU:sta ollaan tekemässä entistä selkeämmin tulonsiirtounioni, jossa taloutensa paremmin hoitaneet maat laitetaan maksumiehiksi huonommin taloutensa hoitaneille.
Suomalainen veronmaksaja laitetaan kirjaimellisesti omilla korkeilla veroillaan rahoittamaan muiden maiden matalamman verotuksen.
EU on ottamassa näitä tulonsiirtoja varten ensimmäisen yhteisen velkansa ja perustamassa itselleen uuden verotusoikeuden.
Suomi uhkaa luisua julkisessa keskustelussa totuudenjälkeiseen aikaan, jossa totuutta EU:n toiminnasta vääristellään. Samalla oikeusvaltioperiaate on Suomessa uhattuna.
Pääministeri Marin on todennäköisesti perustuslakia rikkoen ja perustuslakivaliokunnan lausunnon (PeVL 16/2020) oikeudelliset reunaehdot ohittaen toiminut oikeudellisesti kestämättömällä tavalla. Perustuslakivaliokunta on myös edellyttänyt EU:n uudesta suunnasta laajaa kansalaiskeskustelua. No-bailout -säännön rikkomisen on katsottu aiemmin olleen vastoin EU:n perussopimuksia. Se on myös vastoin Marinin hallitusohjelman omaa kirjausta.
Hallitus on asettanut muiden EU-maiden edun oman maansa edun edelle.
Elämme moniäänisessä demokratiassa ja hyvä niin - samalla ymmärrämme, että moni tukee hallituspuolueita vaikka mitä tapahtuisi. Politiikassa voi ajautua poteroihin, mutta periaatteellinenkaan tuki tietylle puolueelle ei saa mennä totuuden edelle. Mustaa ei saa valkoiseksi. Suomea viedään EU:ssa kuin litran mittaa.
Kutsumme koko Suomen kansan yhdessä puolustamaan oikeudenmukaisuutta, itsenäisyyttä ja omaa demokratiaamme.
Kaikki meille tärkeät asiat kuten vanhustenhoito tai koulutus, alistettiin toissijaiseksi EU:n solidaarisuuden käsitteen alle - solidaarisuuden, mikä tällä kertaa tarkoittaa Etelä-Euroopan kriisimaiden ja Keski-Euroopan pankkien etua.

Esitämme, että eduskunta kutsutaan pikaisesti koolle valtioneuvoston tiedonantoa varten, jotta koko eduskunta voi käydä keskustelun tilanteesta ja että myös oppositiota kuullaan.
Suomen maatalous ei tule hyötymään elvytyspaketista mitään, vaan tuella kompensoidaan aiempia leikkauksia. Sitä paitsi Suomi maksaa rahoituskauden aikana lisää EU-nettomaksuja vähintään 700 miljoonaa ja saa takaisin vain 500 miljoonaa maaseudun kehittämiseen.
Vientimme ei hyödy elvytysvälineeseen maksetusta miljardeista merkittävästi. Pikemmin tämä hyödyttää Saksan teollisuutta ja Ranskan pankkeja.
Kyseessä on suuri ja monimutkainenkin kokonaisuus. Kilpailukykymme heikkenee, kun Suomi joutuu todennäköisesti tekemiensä lahjoituksiensa vuoksi nostamaan entisestään korkeaa veroastettamme entisestään. Tämä vain siksi, että joudumme maksamaan miljardeja Etelä-Euroopan maille ja takaamaan lainoja.
Mikäli pääministeri Marin ei tahdo saattaa näin historiallista päätöstään pikimmiten koko eduskunnan käsiteltäväksi, se paljastaa hallituspuolueissa vallitsevan arvomaailman.
Jos hallitus ei tahdo eduskuntaa koolle, Suomen demokratia uhkaa siirtyy askeleen huolestuttavampaan suuntaan.
Euroopan parlamentti on tänään kutsuttu istuntoon keskustelemaan tilanteesta ja näin tulee toimia myös Suomessa.
Pääministeri ei saa valtiopäivien istuntotaukoa hyväksikäyttäen pyrkiä ohittamaan vallankäytössään eduskuntaa, joka toimii kansan valitsemana korkeimpana päättävänä elimenä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Helsingissä 23.7.2020

Ulkomaan uutiset

Presidentti puhuu laista ja järjestyksestä, pormestarit syyttävät mieli­vallasta: Liitto­valtion joukkojen poikkeuksellinen käyttö on tutkijan mukaan Trumpin vaalityötä
Liittovaltion agenttien kohdekaupungit ovat demokraattien johtamia, ja Trump edustaa republikaaneja. Perinteisesti republikaanit ovat olleet osavaltioiden ja kaupunkien itsemääräämisoikeuden puolella.

Talousuutiset

Miksi eri maiden kultavarannoista vaietaan ja miksi veroparatiisien käyttöön ei puututa? Miksi suomalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan muiden maiden pankkien vastuuttoman toiminnan?

Nesteen liikevaihto romahti raakaöljyn hinnan mukana, UPM:ssä iso pudotus, Kesko teki koronakeväänä ennätystuloksen – Yle seurasi tulospäivää
Kotimaan pörssiyhtiöt julkistivat alkuvuoden tuloksiaan tänään torstaina. Tuloksistaan kertoivat muun muassa Kesko, Neste ja UPM. Jo aiemmin tuloksensa ovat julkaisseet muun muassa Kone ja Stora Enso.
Yritysten tänään raportoiman vuosineljänneksen toiminta on monissa tapauksissa kärsinyt suuresti koronaepidemiasta. Huonoja uutisia on osattu odottaa laajalla rintamalla, erityisesti metsä- ja konepajateollisuudessa.

Urheilu-uutiset

Tasan 40 vuotta sitten brittilehti väitti, että Lasse Virénin veri vaihdettiin Moskovan olympiakisojen alla – ”Vai sillä vissiin”
KESKIVIIKKO 23.7.1980 oli Moskovan kesäolympialaisten neljäs kilpailupäivä. Tuolla päivänmäärällä ilmestynyt Ilta-Sanomat kertoi aiempien päivien tapahtumista esimerkiksi seuraavaa.
SELVÄSTI SUURIMMAT otsikot keräsi suomalaistähti Lasse Virén. Brittiläinen viikkolehti Now! nimittäin väitti, että Virénin veri olisi vaihdettu muutama viikko ennen kisoja. Lehden teoria kuului, että Virénin aiempi nivusvamma oli keksitty, jotta veri voitaisiin vaihtaa kaikessa rauhassa.

Tampere

M, kuula
1. Arttu Kangas 18,74
2. Arttu Korkeasalo 17,81
3. Mikko Toiviainen 17,52

N, kuula
1. Senja Mäkitörmä 16,13
2. Eveliina Rouvali 16,03
3. Emilia Kangas 14,73

N, 400 m
1. Mette Baas 54,03
2. Amira Chokairy 55,02
3. Alisa Aalto 55,31

M, 400 m
1. Ilari Ryyppö 48,49
2. Ville Lampinen 48,52
3. Filiph Johansson 48,62

   N, korkeus
 1. Ella Junnila        186
 2. Linda Sandblom       175
 2. Sini Lällä         175
 4. Jessica Kähärä       175

   N, 800 m
 1. Viola Westling     2.10,43
 2. Alisa Virtanen     2.11,51
 3. Siiri Rainio      2.11,57

   N, 100 m
 1. Anniina Kortetmaa    11,74
 2. Johanna Kylmänen     11,82
 3. Aino Pulkkinen      12,00

   M, 100 m
 1. Samuli Samuelsson    10,53
 2. Samuel Purola      10,53
 3. Eino Vuori        10,72


Maailmalla tapahtuu

Karjalan joukko­hautojen löytäjä Juri Dmitrijev tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen
Petroskoin kaupunkioikeus julisti Dmitrijevin syylliseksi poliittisena pidetyssä oikeudenkäynnissä. Asianajajan mukaan tuomittu voi vapautua piankin pitkän tutkintavankeuden vuoksi.
PETROSKOIN kaupunkioikeus tuomitsi petroskoilaisen ihmisoikeusaktivistin ja historioitsijan Juri Dmitrijevin, 64, keskiviikkona syylliseksi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Asiasta kertoi ensimmäisenä venäläislehti Izvestija.
Tuomion mukaan rangaistus on alustavasti kolme ja puoli vuotta vankileiriä”, kertoi Dmitrijevin asianajaja Viktor Anufrijev Petroskoin oikeustalon eteen kokoontuneille toimittajille ja Dmitrijevin tukijoille heti päätöksen jälkeen uutistoimisto Interfaxin mukaan.
Oikeutta käytiin suljetuin ovin. Izvestijan mukaan Dmitrijev tuomittiin kärsimään rangaistus kovennetun kurin vankileirillä. Asianajaja Anufrijevin mukaan Dmitrijev saattaa kuitenkin päästä vapauteen jo marraskuussa pitkän tutkintavankeuden vuoksi.

Neljätoista haavoittui hautajaisissa Chicagossa: Autosta ammuttiin suruväkeä, joka vastasi laukauksiin
YHDYSVALTAIN Chicagossa 14 ihmistä haavoittui laukaustenvaihdossa, joka tapahtui hautajaisten yhteydessä tiistai-iltana. Useilla loukkaantuneista on vakavia vammoja, pelastuslaitos kertoi Chicago Tribunen mukaan.
Poliisin mukaan ampuminen aloitettiin hautajaispaikalle saapuneesta autosta, jossa oli useita ihmisiä. Hautajaisvieraat vastasivat laukauksiin.

Video näyttää, miten salama iski kentällä maalivahtiin: kirkasta välähdystä seurasi synkkä savupilvi
16-VUOTIAS jalkapallomaalivahti Ivan Zaborovski joutui 4. heinäkuuta karmaisevan onnettomuuden uhriksi. Zaborovski oli lämmittelemässä joukkueensa Znamia Trudan kanssa lähellä Moskovaa stadionilla ennen ottelua, kun häneen iski salama.

Mielipiteet

Nyt jättipakettia arvioi Marinin hallitusta ryöpyttänyt professori: Rahoitusmalli voi vielä kaatua eduskunnassa
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-jattipakettia-arvioi-marinin-hallitusta-ryopyttanyt-professori-rahoitusmalli-voi-viela-kaatua-eduskunnassa/ac6d3754-c7bd-4b3e-9a2e-b2bd685fd507?fbclid=IwAR2AE3fcA8hfmRLdSY3UOSgP9BiY9PQPBgaNs8uXh1TQDYyfM8Gw1tBvCgQ Eurooppaoikeuden professori Päivi Leino-Sandberg suhtautuu kyynisesti elvytyssopimuksen epämääräiseen kirjaukseen oikeusvaltioperiaatteesta: "Näyttää siltä, että siinä ei ole onnistuttu sopimaan yhtään mistään.
Eurooppa-neuvosto teki yksimielisesti poliittisen päätöksen elvytyspaketista, mutta asia ei ole vielä loppuun käsitelty. Näillä näkymin Suomen hallitus esittänee pakettiin sisältyvän rahoitusmallin hyväksyttäväksi syksyllä eduskunnan täysistunnossa.
Perustuslakivaliokunta kirjoitti kesäkuisessa lausunnossaan, että ehdotuksen valtionsisäinen hyväksyminen voisi vaatia kahden kolmasosan määräenemmistön äänistä. Se tarkoittaa sitä, että hallitus tarvitsisi merkittävän osan oppositiosta elvytyspaketin taakse.
Valiokunta arvioi, että eduskunnan korkea tuki tarvitaan, kun "kyse olisi aikaisempaan ja myös unionisopimusten valtionsisäiseen voimaansaattamiseen nähden uudesta ja olennaisesta täysivaltaisuuden rajoituksesta budjettisuvereniteetin osalta ja siinä muutettaisiin unionin rahoituksen kokonaisjärjestelyn luonnetta olennaisella tavalla taikka jos ehdotus koskee perustuslakia."

EU:n rahastosta on järjestettävä kansanäänestys
Euroopan unionissa on valmistunut suuri puhallus. EU-johtajat ovat sopineet niin kutsutusta elpymisvälineestä, vaikka sillä on hyvin vähän tekemistä taloudellisen elpymisen kanssa. Käytännössä rahastoa voisi kutsua ”elpymisen vastaiseksi välineeksi”.
Suomi maksaa 6,6, miljardia (takuina ja maksuina) ja ”saa” EU:lta arviolta 3,2 miljardia euro. Kuka väittää, että ”saamme EU:sta rahaa” ei selkeästi ymmärrä matematiikkaa, yhtään. Onkin lähes varmaa, että jos EU:lle jaettavat varat olisi käytetty meillä kotimaassa, se olisi elvyttänyt talouttamme huomattavasti paremmin.
On myös puhdas vale, että rahasto pelastaisi vientimme (ja taloutemme), koska kriisi on globaali ja rahaston koko liian pieni, kuten aikaisemmin selitin. Silti poliitikkomme näyttävät toistelevan tätä valhetta edelleen. Se ei kuitenkaan ole sovitun rahaston pahin ongelma.
Vaikka rahaston varoista suurin osa on suunniteltu jaettavaksi seuraavina kahtena vuotena, vaikuttaa rahasto EU:n rahoitusrakenteisiin 40 vuoden ajan. Kyseessä ei ole mikään väliaikainen väline, ainakaan ihmisen iässä mitattuna. Kyseessä on käytännössä pysyvä mekanismi, jota varmasti käytettäisiin myös jatkossa.
Eurooppaoikeuden professorin ja perustuslakivaliokunnan asiantuntijan, Päivi Leino-Sandbergin mukaan rahoitusmallia tullaan varmasti soveltamaan uudelleen, kun on kerran linjattu, että perussopimukset eivät estä EU:n toiminnan rahoittamista velaksi. Samaan näkemykseen on päätynyt myös entinen valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston ylijohtaja, Peter Nyberg. Valtiotieteiden tohtori Nyberg myös aivan oikein linjaa, että rahasto käynnistää liittovaltiokehityksen.
Rahasto onkin siirtyminen tulonsiirtounioniin ja edelleen liittovaltioon. Se on EU:n perussopimuksen, SEUT:n, artiklan 125 selkeä rikkomus. Samalla EU:n lainanotto ja tulonsiirtojen jakaminen budjetin kautta rikkoo SEUT:n artiklaa 310. Emmekä me koskaan ole äänestäneet tulonsiirtounioniin tai liittovaltioon liittymisestä.
Nyt hallituksemme on myös linjannut, että meidän ei tarvitse kuunnella asiassa perustuslakimme korkeinta tulkitsijaa, perustuslakivaliokuntaa. Perustuslaki on yksittäisen kansalaisen tärkein suoja, jota perustuslakivaliokunta tulkitsee. Nyt hallitus katsoo, käytännössä, että poliittinen tahtotila ohittaa sen.

Yle Areena

Saako korona maaseudun vetovoiman nousuun?
Mökkikauppa kiihtyy, ja etätöitä tehdään laiturinnokasta. Kasvaako maaseudun vetovoima koronan myötä? Studiossa Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen ja Helsingin Yliopiston aluesuunnittelun ja -politiikan professori Sami Moisio. Kuuluuko ansiosidonnainen kaikille, vai pelkästään kassojen jäsenille? Työttömyysturvan oikeudenmukaisuudesta ja hintalapusta keskustelemassa Elina Lepomäki (kok.) ja Paavo Arhinmäki (vas). Juontajana Marja Sannikka. #yleastudio

Likaista peliä työpaikoilla
Maksamattomia palkkoja, töitä kellon ympäri ja olemattomia taukoja. Miksi ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä ei saada kitkettyä pois Suomesta? Keskustelemassa Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin johtaja Natalia Ollus ja Espoon kaupungin hankintajohtaja Ari Erkinharju. Sadonkorjuu kiihtyy marjatiloilla. Onko ulkomaalaista kausityövoimaa saatu tarpeeksi? Entä pärjäävätkö suomalaiset fyysisesti raskaassa työssä? Studiossa Maaseudun Työnantajaliiton toimitusjohtaja Kristel Nybondas ja Teollisuusliiton sopimusasiantuntija Asta Kääriäinen. Juontajana Annika Damström. #yleastudio
Erkin kommentti: Olen itse ahkeroinut asian parissa ja tehnyt asioista riostutkintapyyntöjä ja haastanut poliiseja oikeuteen, mutta valtakunnansyyttäjä Toiviainen on pelastanut virkamiesrikolliset. Olen vienyt asian KRP:n tutkittavaksi. Onko valtakunnansyyttäjä Toiviaisella lähtö edessä virkarikosepäilyn takia?

Youtube

Pääministeri saattanut rikkoa perustuslakia - Tavio esittelee PS:n julkilausuman

Roni Back Keisalan tilalla (10k spesiaali)

Karhujen punnitusta/ Kuusamon Suurpetokeskus

Menestyksen Hinta Jope Ruonansuu

Perussuomalainen hakattiin sairaalakuntoon! - Tämä ei voi jatkua!

Huumori

Jopen muistolle. Jope Ruonansuu. 18.7.2020

Jopet show: autokauppias

Jope - Sivupersoona - Ratsia

Kummeli - Pilalle menneet, Osa 2

Musiikki

Varsinaissuomalaisten laulu

Первая любовь (красивый танец)

GIRLS MUSIC BAND "LiubAnya"/LA- Аккордеонистки России- дуэт"ЛюбАня"ДОРОГОЙ ДЛИННОЮ [кавер-группа]

Kansanedustajat Juha Pyläs ja Mikko Kinnunen sekä Katri Kulmuni saivat kirjani ja todistusaineistot.
Asko Keräsen tunnustus

Oulun käräjäoikeus tiedoksi ja keskusrikospoliisille rikostutkintaa varten

En hyväksy Oulun käräjäoikeuden seuraavaa laskua

asia U 19/30944 viitenumero RF38 1550 0120 1550 0035 502 määrä 265.00, eräpäivä 17.07.2020

Koska Oulun käräjäoikeus ei suostu käsittelemään asiaa uudestaan, niin katson käräjätuomari Mäkeläisen toiminnan asiassani rikokseksi, Hän estää jo toisen kerran minulta oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja katsoo ihmisoikeusrikoksen ja peruustuslain vastaiset toimet minua vastaan ulosottovalitukseksi ja laskuttaa omasta rikolliseksi epäiltävästä toiminnastaan minullta 260 euroa. Rikoksen avulla tehty oikeustoimi on mitätön. Pyydän keskusrikospoliisia kiireellisesti tutkimaan Oulun käräjäoikeuden ja Oulun poliisin toiminnan asioissani.
Asiaa ei voi käsitellä ulosottovalituksena, koska kysymys on ihmisoikeusrikoksesta ja perustuslain vastaisesta toiminnasta.Todistusaineistot ovat kiistattomat. Oulun käräjäoikeus itse on todennut asian rikokseksi.
Vaadin kaikille rikoksiin syyllistyneille Suomen lain mukaista ankarinta mahdollista rangaistusta sekä aiheutettujen vahinkohen täysimääräistä korvamista korkoineen.

Oulun käräjäoikeuden laamannin ilmoitus asiasta

Hyvä Erkki Aho
Kirjeessänne selostamanne asia on Oulun käräjäoikeudessa vireillä rikosasiana diaarinumerolla R 20/925.
Ystävällisin terveisin
Antti Savela
laamanni

Rikos on tämä:

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni.
Katson, että viranomaisten toiminta asiassani täyttää kidutuksen tunnusmerkistön.Suomen viranomaisten toiminta asiassani on ollut perustuslain ja ihmisoikeussopimusten vastaista. Kohtelu täyttää kiistatta ihmisoikeusrikosen tunnusmerkistön ja ennenkaikkea kidutuksen tunnusmerkistön.

Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa ja todistusaineistot ovat kiistattomat. Miksi en saa oikeutta? Entinen asianajaja Asko Keränen on tunnustanut rikoksensa ja varatuomari Paavo M. Petäjä ovat tunnustaneet rikoksensa. He ovat toimineet syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikoskumppaneina. Esteellinen syyttäjä on estänyt rikostutkinnat ja poliisi Raimo Ollila on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa.

Todelliset syylliset ovat tässä
 • kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari, edelleenkin vapaalla jalalla
 • asianajaja Antti Latola, edelleenkin vapaalla jalalla, päämies Arsenal Oy
 • asianajaja Hannu Maskonen ( tehnyt itse oman lopullisen ratkaisunsa), päämies Kera Oy
 • varatuomari Paavo M. Petäjä, kuollut ( tunnustanut rikoksensa)
 • entinen asianajaja, nykyinen varatuomari Asko Keränen ( tunnustanut rikoksensa, saanut ehdottoman vankeustuomion muista rikoksista)

Rikollisten suojelijat
 • poliisi Raimo Ollila
 • poliisi Petri Oulasmaa
 • Oulun KRP

Kiduttajat
 • kihlakunnanvouti Anssi Tuomaala
 • ulosottomies Eveliina Nissilä
Rikokset eivät ole vanhentuneet, koska ulosotto on voimassa ja asiat ovat olleet keskeytyksettä vireillä koko 25 vuoden ajan. Lisäksi valtiopetos ja siihen kuuluva SSP-sopimus pitävät rikokset avoimena.

SSP-sopimus

Suomen johtavat politikot järjestivät keinotekoisen 1990-luvun laman ja siihen liittyi olennaisena osana valtiopetos, josta keskeinen on SSP-sopimus. Kysymys on valtiopetoksen toteuttamiseen osallistumisesta ja Erkki Ahon kidutusrikokseen osallistumisesta. Kysymys on myös virkavelvollisuuden laiminlyönnistä, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä sekä rikollisten suojelusta.

Suomessa ei ole ollut voimassa valmius- eikä poikkeuslait 1990-luvun laman hoidossa. Siksi toiminta on kiistattomasti rikollista. Pankit pelastettiin rikollisella tavalla ja yrittäjät, heidän yrityksensä, heidän perheensä ja yrityksen lainojen takaajat laitettiin maksumiehiksi ja pankkien pelastajiksi. Valtiopetos ei vanhene koskaan.

Pyydän Oulun poliisia vastaamaan ja valtakunnansyyttäjää tutkimaan asian. Oulun poliisi on laiminlyönyt rikostutkinnat asioissa yli 25 vuoden ajan. Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa kuten esim. asianajaja Asko Keränen ja varatuomari Paavo M. Petäjä. Keräsen tunnustusta tukee avoin asianajovaltakirja PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtajalta Heino Virralta
sekä muut tunnustetut rikokset, joista Keränen on saanut ehdottomat vankeustuomiot.

Juristi Asko Keräsen talousrikosoikeudenkäynti yllätti syyttäjän ja tuomarin – Keränen tunnusti kaiken heti kättelyssä

Kaiken lisäksi muu todistusaineisto asiassa on kiistatonta. Törkeä petos kauppasopimuksissa, syyttäjän esteellisyys 20 vuoden ajan, kauppojen purut ja väärillä tiedoilla haettu konkurssi. Prosessipetos konkurssiasiassa jne..

Pyydän Oulun poliisia vastaamaan ja valtakunnansyyttäjää tutkimaan asian. Oulun poliisi on laiminlyönyt rikostutkinnat asioissa yli 25 vuoden ajan. Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa kuten esim. asianajaja Asko Keränen


Lisäksi todisteena asianajaja Asko Keräselle tehty avoin asianajovaltakirja. Heino Virta oli PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtaja.


Lisäksi olen esittänyt Oulun käräjäoikeudelle ja poliisille varatuomari Paavo M. Petäjän tunnustuksen, ettei hänellä ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa, vaikka hän on antanut asiassa lausunnon käräjäoikeudelle asianomaisten tietämättä ja ilman heidän toimeksiantoaan.


Ensimmäinen asia tutkinnassa täytyy olla se, että kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari on ollut esteellinen syyttäjä asioissani.
Kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari on toiminut esteellisenä syyttäjänä asioissani noin 20 vuoden ajan. Esteellisyys johtuu siitä, että syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut tai ainakin on merkitty kaupanvahvistajaksi kaupoissa,jossa hän käyttää syyteoikeutta ja arvoi näin omien toimiensa lainmukaisuutta. Olen lähettänyt Oulun käräjäoikeuteen todistuksen kaupanvahvistuksesta, jossa näkyy, että Sulo Heiskari on vahvistanut lainvastaisen kaupan, sillä väliaikaiset pesänhoitajat eivät saa myydä kiinteää omaisuutta konkurssisäännon 50 §:n mukaan. Syyttäjä Heiskari on esteellinen syyttäjistä annetun lain mukaan.

Kaupanvahvistus

.Lisäksi kauppakirjan allekirjoittaja Heino Virta todistaa, ettei hän ole koskaan nähnytkään kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria.
Lisäksi kaupanvahvistajan kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa, ettei hän ole ollut paikalla kun kaupat on vahvistettu.


Lisäksi kaupoissa salattiin 48 miljoonan pantatut kiinitykset, joista tässä esimerkkinä yksi sivu.Kysymyksessä on siis törkeä petos. Olen pyytänyt Oulun poliisia toimittamaan teille nämä kaikki asiakirjat, koska olen ne Oulun poliisille toimittanut.


Syyttäjä Sulo Heiskarin esteellisyys on kiistaton ja esteellisyys on virkarikos. Omien rikostensa peittelemiseen syyttäjä Heiskari organisoi uusia rikostutkintoja väärän oikeudenpäätöksen perusteella, jossa hän itse oli keskeinen rikollinen. Mikään rikos ei ole vanhentunut johtuen SSP-sopimuksesta sekä siitä, että ulosotto on voimassa ja asiat ovat olleet keskeytyksettä vireillä yli 25 vuotta. Kysymyksessä on kiistatta ihmisoikeusrikokset , kidutus , sekä perustuslain vastaiset toimet.

Kysymyksessä on myös valtiopetos. Se näkyy tästä

SSP-sopimus

SSP-sopimus on osa valtiopetosta eli jatko ns. Koiviston konnklaaville ja välivaihe Aktiv Hansa-kaupalle. PR-talojen konkurssivyyhti johtuu juuri SSP-sopimuksesta, jossa määriteltiin ylikapasiteetin poistaminen tietyilta aloilta ja määriteltiin yritysten kaatamisperusteet. Pankit tekivät yhdessä Suomen valtion kanssa n. 60 000 yrityksen poistamisen markkinoilta. Pankit pelastettiin ja rikollisille annettiin syytesuoja kuten asioista käy ilmi.

Tarkemmin asioista

U20/4572


Huom. Olen haastanut jo kuusi kertaa ulosottoviranomaiset oikeuteen, koska he tietoisesti perivät minulta sellaisia saatavia jotka tietävät varmasti ulosottokelvottomiksi. Nyt tämä uudelleen käsittelypyyntö on seitsemän kerta. Asiat eivät ole vanhentuneita, koska ulosotto pitää rikokset avoimena ja lisäksi asiat ovat olleet koko ajan vireillä keskeytyksettä ja valtiopetos pitää kaikki rikokset avoimena.

Koska poliisi ei tutki, eikä syyttäjä syytä, eikä oikeus ota käsiteltäväkseen ja korkein oikeus ei pura vääriä päätöksiä, niin olen tehnyt oikeusministerille ja valtiokonttorille vaatimuksen aiheutettujen vahinkojen korvaamisesta. Olen vaatinut 164 miljoonan euron vahingonkorvaus, mutta olen valmis sopimaan valtiokonttorille ilmoittamistani kohtuullistetuista vahingonkorvauksista.

Kalajoki 23.07.2020

Erkki Aho
Merenojatie 9 B 16
85100 Kalajoki
044-3025948
Nimeni on Erkki Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti