perjantai 10. heinäkuuta 2020

PE 10.07.2020 Taidenäyttelyni on varsin monipuolinen kokonaisuus



Taidenäyttelyssäni on myös virolaisen taiteilijan Eve Luikin grafiikkatöitä. Eve Luikilla oli 1990-luvulla taidenäyttely Kalajoella Tapion Tuvalla.
Särav ja sügav, tõsine ja komplitseeritud Eve Luik

Tässä muita virolaisten taitelijoiden töitä taidenäyttelyssäni













Nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vieraili näyttelyssäni, kun hänen isoisänsä V.H.Kiviojan muotokuva palajstettiin.




Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä

Näin autoin virolaisia

Kalajoki

Kalajoelle on tulossa varsin hyvä matkailukesä vaikka onkin korona-aika. Tervetuloa Kalajoelle.

Pekka Himanka - Muistojen Kalla

Kalajoki-valssi


Unto Jutilan muotokuva Erkki Ahon taidenäyttelyssä. Unto Jutila näyttää olevan nuoremmille kalajokisillekin tuntematon henkilö. Siksi halausin kunnioittaa hänen merkittävää työtänsä muotokuvalla taidenäyttelyssäni.
Särkät soi – harmonikkataiteilija Unto Jutila

Juurakon tuulipuiston rakentaminen alkaa Kalajoen Vasankarissa – Puisto on ensimmäinen VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy:n kohde Suomessa

Raittiin etsitään vetovoimaista ankkurivuokralaista – Ravintolayrittäjä, Kotipizzan Minna Eloranta on tyytyväinen ostoskylän sijaintiin

"Pojilla oli virta päällä, ei niitä mikään pidätellyt, kun ne alko heti hommiin!" – Himangan urheilijat rakensivat Himangalle kolme uutta laavua

"Soraston talon henki tulee säilymään" – Kalajoelle paluumuuttajana tullut Timo Passi innostui historiallisesta talosta ja kunnostaa Jokirantaa entiseen loistoonsa

Suurmetsäpalo söi hehtaareja ja kylvi pelkoa – Kalajoen metsäpalon syttymisestä tulee tänään 50 vuotta, syttymissyystä ollaan edelleen kahta mieltä

Kärjän talossa voi yöpyä vaikka viljasiilossa – Airbnb:n kautta kuka tahansa pääsee kokemaan 200 vuotta vanhan pihapiirin ja palkitun talon tunnelmaa Kalajoella

K-Pallo palasi voittojen tielle – Kauden toinen voitto irtosi kotipelissä Pietarsaarta vastaan

Elämän iloa kesänäyttelyssä – Kalajokiseudun Taideyhdistyksen ja Sarman yhteinen näyttely Havulassa

Alueuutiset

Nivalassa todettu kaksi uutta koronatartuntaa – Altistuneet asetettu kotikaranteeniin
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Nivalassa on 7. heinäkuuta todettu kaksi uutta COVID-19 -koronavirustartuntaa. Todetut tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Altistuneet henkilöt on kartoitettu, heihin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu kotikaranteeniin.Nivalassa on todettu nyt kaikkiaan seitsemän koronavirustartuntaa. Se on Kallion alueen kunnista ainoa, joka on THL:n koronaviruskartalla. Kartalla mainitaan kunnat, joissa on todettu vähintään viisi tartuntaa.
Kaustisen taposta epäillyillä on aiempaa rikostaustaa – 21-vuotias uhri edelleen kateissa

Kotimaan uutiset

Thaimaa vaatii marjanpoimijoille takuuansiot ja koronatestejä Suomessa, päätöstä poimijoiden tulosta odotellaan yhä
SUOMEN hallitus salli aiemmin tällä viikolla thaimaalaisten marjanpoimijoiden saapumisen Suomeen tänä kesänä, mutta Thaimaan hallitus ei vielä ole antanut poimijoille lähtölupaa. Päätöstä odotettiin perjantaiksi, mutta työ- ja elinkeinoministeriön mukaan se lykkääntyy edelleen.
Thaimaa on ollut tiukka ulkomailta tulon suhteen, ja hallinto suhtautuu varauksella tuhansien kansalaisten lähettämiseen pariksi kuukaudeksi Eurooppaan koronaviruspandemian keskellä.
Erkin kommentti: Tärkeää on se, että thaimaalaiset poimijoita ei käytetä törkeästi hyväksi yrityksissä: siis palkka-asiat viranomaisten tarkkailuun sekä työolosuhteet. Viranomaisten ei pidä olla laiskoja.






HS:n tiedot: Poliisi epäilee ulkoministeri Haavistoa kahdesta rikoksesta – Haavisto: Työni jatkuu normaalisti
KESKUSRIKOSPOLIISI epäilee ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr) virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta, kertovat asiasta perillä olevat lähteet HS:lle.
Epäilty rikos on tapahtunut viime syksynä, jolloin ministeri Haavisto päätti siirtää ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin erimielisyyksien takia.
Rikosepäilyn keskipisteessä on se, miten suomalaisten avustamisessa al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa olisi pitänyt toimia. Myöhemmin Haavisto pyysi Tuomiselta anteeksi ja tarjosi hänelle mahdollisuutta jatkaa tehtävässään.
Ulkoministeri Haavisto kieltäytyi keskiviikkona hallituksen tiedotustilaisuudessa ottamasta kantaa rikosepäilyyn.
Erkin kommentti: Tällaisessa tapauksessa perustuslakivaliokunnan toiminnan tulisi olla nopeaa ja tehokasta asian vakavuuden ja Suomen maineen takia. Mielestäni ministeri Haaviston olisi tullut oma-aloitteisesti jäädä pois ulkoministerin tehtävästä rikosepäilyn takia rikostutkinnan ajaksi..

He hakivat eduskunnan viestintäpäälliköksi – joukossa entisiä kansanedustajia ja ex-päätoimittajia: Palkka jopa 8 300 euroa
Tunnetuimpien hakijoiden joukossa ovat entiset kansanedustajat Timo Kaunisto (kesk) ja Juha Hakola (kok), Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Ville Pernaa, Politiikan toimittajien yhdistyksen entinen puheenjohtaja Maria Stenroos, Pohjalainen-lehden ex-päätoimittaja Toni Viljanmaa sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö Ville Seuri.

Ulkomaan uutiset

Korkein oikeus määräsi presidentti Trumpin luovuttamaan verotietonsa New Yorkin osavaltion syyttäjälle
YHDYSVALTAIN korkein oikeus päätti torstaina, että New Yorkin osavaltion syyttäjä voi saada presidentti Donald Trumpin taloustiedot, kuten veroilmoitukset, kertoo uutistoimisto Reuters.
Korkein oikeus äänesti asian puolesta 7–2 torstaina.
Oikeus perusteli päätöstä sillä, että istuva presidentti ei voi välttyä rikosoikeudelliselta menettelyltä.

Koronatartunnat rajussa nousussa Yhdys­valloissa – nyt tehtiin uusi synkkä ennätys
Torstaina maassa raportoitiin yli 65 000 uutta tapausta.
Yhdysvalloissa koronavirustartuntojen määrä jatkaa rajua nousua. Torstaina maassa kerrottiin 65 551 uudesta tartunnasta, mikä on uusi vuorokausikohtainen ennätys. Luku perustuu baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seurantaan.
Edellinen vuorokausiennätys, noin 60 200 tartuntaa, on tiistailta.

Tämä on nyt maailman korona­tilanne, katso viimeisimmät perjantain tiedot – IS seuraa

Koronatartunnat lisääntyvät ja turvatoimia kiristetään Espanjassa – maskipakon rikkomisesta voi napsahtaa sadan euron sakko Kataloniassa
Tähän mennessä Espanjassa kasvosuojusta on täytynyt käyttää ulkotiloissa silloin, kun turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.
Katalonian aluehallinto päätti eilen
(siirryt toiseen palveluun)
, että maski on pakollinen myös silloin, kun turvavälin pitäminen onnistuu. Säännön rikkomisesta voi saada sadan euron sakon.
Kataloniassa maskipakkoa päätettiin kiristää sen jälkeen, kun tartunnat alkoivat lisääntyä.

Eurooppa-kirje: Ranskan Macronin valta vapisee – Presidentti hävisi vaalit, mutta juuri paremmin ei pärjännyt haastaja äärioikealla
Bonjour Pariisista! Ranskassa todistettiin historiallista vihreää vallankumousta, kun ympäristöpuolue EELV nousi sunnuntaina järjestettyjen paikallisvaalien selväksi voittajaksi. Lähes tuntemattomat vihreät ehdokkaat nousevat pormestareiksi useissa suurissa ranskalaiskaupungeissa kuten Lyonissa, Bordeaux’ssa ja Strasbourgissa.
Presidentti  Emmanuel Macronin LREM-puolueelle vaalien tulos oli suuri pettymys. Esimeriksi pääkaupungissa Pariisissa LREM-puolueen entinen terveysministeri Agnès Buzyn jäi kauas kolmanneksi
(siirryt toiseen palveluun)
, kun pyöräilyä ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa puoltava ja autoja vähentävä (siirryt toiseen palveluun)
sosialistipormestari Anne Hidalgo valittiin selvin lukemin jatkokaudelle.
Paikallisvaalien tulos ei ollut pelkästään protesti nykyhallitusta vastaan, vaan se kertoo syvemmästä muutoksesta ranskalaisten äänestäjien arvoissa. Ilmastonmuutos ja ympäristöongelmat ovat yhä useamman kansalaisen ykköshuolenaiheita. Päättäjiltä kaivataan niihin nykyistä järeämpiä vastauksia.
Erkin kommentti: On syytä muistaa, että EU:n tukipaketti on tehty ja suunniteltu Saksan ja Ranskan pankkien pelastamiseksi.


Talousuutiset

Turkishuutokaupat ovat sujuneet poikkeuksellisen heikosti – Saga Fursilla yt-neuvottelut
Heinäkuisissa huutokaupoissa on myyty historiallisen vähän turkisnahkoja. Tiistaina myytiin vain vajaa kymmenesosa tarjolla olleista yli 800 000 ketunnahkasta.
Suomensupeista myytiin kolmasosa ja minkeistä 16 prosenttia.
Sunnuntaisessa huutokaupassa tarjolla oli noin viisi miljoonaa minkinnahkaa, joista myytiin vain 16 prosenttia.
Saga Fursin myyntijohtaja Mikko Hovénin mukaan heikko tulos ei johdu siitä, että turkikset eivät enää kiinnostaisi ostajia, vaan pandemiasta, sillä esimerkiksi yhtiön tärkeimmällä markkina-alueella Kiinassa eläinperäisten tuotteiden maahantuontia on vaikeutettu osana koronapandemian torjumista
Erkin kommentti: Turkistarhausta Suomessa ajetaan kovalla vauhdilla alas. Koronaepidemia auttaa pankkeja tässä asiassa. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että pankkeja on ohjeistettu asiassa. Tarhaajat eivät todennäköisesti enää saa kovin helposti rahoitusta elinkeinolleen. Tämä on hevosmiesten uutistoimiston tieto.

Ministeri Vanhanen sai talouden madonluvut Brysselistä: Suomi palautuu kuopasta selvästi hitaimmin
EUROMAIDEN ryhmä valitsi torstain kokouksessaan uuden puheenjohtajan. Irlannin Paschal Donohoe, valittiin toimeen toisen äänestyskierroksen jälkeen. Ehdolla olivat myös Luxemburgin Pierre Gramegna ja Espanjan valtiovarainministeri Nadia Calviño.
Calviño olisi voittaessaan ollut ensimmäinen nainen euroryhmän johdossa. Häntä pidettiin ennakkosuosikkina, sillä Saksa ja Ranska antoivat hänelle tukensa. Suomi piti äänestyskantansa salassa.
Ennusteen mukaan Suomen ensi vuoden talouskasvu on euromaiden hitainta. Suomen talous supistuu komission ennusteen mukaan tänä vuonna 6,3 prosenttia. Ensi vuonna kasvua odotetaan vain 2,8 prosenttia, mikä jää selvästi euroalueen keskiarvosta.

600 lehmän suurnavetta on kaukana monien mielikuvista: 26-vuotiaalla yrittäjällä on huipputekniikkaa, ulkomaan työmatkoja ja uudet työvuorot
Maitotilojen määrä on pudonnut Suomessa vuodesta 1990 viidennekseen, mutta maidontuotanto on pysynyt lähes samana. Jäljelle jäävät tilat ovat entistä suurempia.
Viime vuonna Suomessa oli vajaat 47 000 maatalous- ja puutarhayritystä. Tilojen määrä vähenee vuosittain noin tuhannella.
Kun yksi yrittäjä lopettaa, muut ottavat yleensä hänen pellot viljeltäväkseen. Kymmenen vuotta sitten keskipeltoala oli 35 hehtaaria, nyt se on lähes 50 hehtaaria.

Työministeri Haatainen siivousalan väärinkäytöksistä: Tietyille aloille on pesiytynyt mätä kulttuuri, jossa hyväksikäyttö on järjestelmällistä
Asia nousi keskusteluun sunnuntaina Helsingin Sanomien julkaistua artikkelin
(siirryt toiseen palveluun)
, jonka mukaan hyväksikäyttö rehottaa siivousalan yrityksissä. Lehden mukaan alalla on yrityksiä, joiden liiketoimintamalli käytännössä rakentuu työntekijöiden hyväksikäytölle
Erkin kommentti: On hyvä, että ministerit ovat nähneet ja vihdoinkin huomanneet tämän ongelman, mutta miten saadaan yrittäjät ja viranomaiset noudattamaan lakia.

Urheilu-uutiset

Annimari Kortteelta loistava aika tulikuumassa pika-aitojen finaalissa – herkistyi Ylen haastattelussa, IS seurasi Jyväskylän GP-iltaa

Samuli Samuelsson tykitti hurjan satasen Harjulla –"Unelmien täyttymys"
Kauden kotimaisen kärkituloksen haltija, Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson latasi uudeksi ennätyksekseen 10,28. Tulos on samalla kauden kotimainen kärki ja Harjun stadionin kenttäennätys. Pari viikkoa sitten 25 vuotta täyttänyt pikamenijä oli kilpakentiltä sivussa yli kaksi vuotta akillesjännevamman vuoksi. Nyt hän tykitti Suomen kaikkien aikojen neljänneksi kovimman ajan. Lujempaa ovat juosseet vain Tommi Hartonen (10,21), Markus Pöyhönen (10,23) ja Jonathan Åstrand (10,26).

Voittoparaati ja jatkot diskossa päästivät koronaviruksen valloilleen – yli 50 sairastui cup-finaalin juhlinnassa Bulgariassa

Urheilu


Karikatyyrimaalaus Jussi Jokisestta Erkki Ahon taidenäyttelyssä.

JHT - Jussi Jokinen All Stars 15.08.2015 maalikooste

Jussi Jokinen Hockey Carnival 2016 - Maalikooste

Jussi Jokinen Hockey Carnival 2016 - Sebastian Aho #44

Jussi Jokinen All Stars - JHT 12.08.2017 tapahtumakooste

Jussi Jokinen All Stars - JHT 11.08.2018 tapahtumakooste











Jussi Jokinen All Stars - JHT 10.08.2019 tapahtumakooste

Maailmalla tapahtuu

Seitajärven partisaani-isku 1944 - Unohdettu sotarikos

Suuret kuolonvuodet 1695-1697

Pyövelit Suomessa

Melania Trumpin patsas poltettiin Sloveniassa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä
YHDYSVALTAIN ensimmäisen naisen Melania Trumpin patsas poltettiin Sloveniassa. Heinäkuussa 2019 pystytetty puinen patsas sijaitsi Trumpin synnyinkaupungin Sevnican laitamilla.
Patsaan suunnitellut taiteilija Brad Downey kertoo, että patsas poltettiin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ottanut tutkittavaksi tapausta, jossa turvapaikanhakija palautettiin Afganistaniin
EUROOPAN ihmisoikeustuomioistuin (EIT) ei ottanut tutkittavaksi tapausta, jossa Suomesta turvapaikkaa hakenut henkilö palautettiin Afganistaniin. EIT antoi ratkaisunsa asiassa torstaina.

Soulin kateissa ollut pormestari löytynyt kuolleena
Park toimi Soulin pormestarina vuodesta 2011 alkaen. Hän nousi edellisen pormestarin paikalle tämän erottua ja on sittemmin tullut kahdesti uudestaan valituksi kaupungin johtoon. 64-vuotias Park oli CNN:n mukaan kaupungissa suosittu hahmo. Ihmisoikeusjuristista oli povattu liberaalien presidenttiehdokasta parin vuoden kuluttua pidettäviin vaaleihin.

Kahdelle vartijalle ja poliisille syytteet Lahdessa – pahoinpitelivät kiinniotetun törkeällä tavalla

Video: Nainen halusi karhun kanssa kuvan Romaniassa – otso ei lämmennyt idealle

Mielipiteet

Pääkirjoitus: Keskustalla kireitä kiistoja SDP:n ja vihreiden kanssa – nyt tarvittaisiin Sanna Marinilta sitä kuuluisaa johtajuutta
Keskustalla ja SDP:llä näyttää olevan täysin erilainen käsitys hallituksen työllisyystoimien aikataulusta ja ehkäpä sisällöstäkin. Keskustan rähäkkä vihreiden kanssa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden jalkapantavalvonnasta kertoo puolestaan paljon näiden hallituspuolueiden keskinäisistä väleistä. Vihreiden turve- ja metsäpolitiikka on jo valmiiksi nostanut keskustalaiset takajaloilleen.

Youtube

Hiehojen siirto toiseen navettaan

Riittääkö ruoka kriiseissä?

Kolme huippusuoritusta lehmille




Halla-aho: KELA = globaali sossu?



Somalit rakensi Suomen?!

Mauri Peltokangas, voi Suomi parkaa!

Leena Meri perussuomalaiset : toisilla on eri lait



Luontoäänet

Lintukaraoke: Mustarastas

Lintukaraoke: Sepelkyyhky

Lintukaraoke: Taivaanvuohi

https://www.youtube.com/watch?v=5xfyBgAT72w&list=PLDGVFlv2gTnAv-Vb3kO0ANHZPPYiwHGQU&index=3


Lintukaraoke: Peippo

Pajulintu laulaa (Willow Warbler singing) Phylloscopus trochilus

Lintukaraoke: Kurki

Lintukaraoke: Naurulokki

100 Suomalaista Lintua Osa 1 Linnut 1-10

Musiikki

Хулиганка. Band ODESSA

Band ODESSA - Доктор Айболит (потерял он всякий стыд)

Band ODESSA - Тополя (best version)

Полька Евы levan Polkka Brides group sexy girls play instrumental music группа Невесты

Дорогой длинною - Дуэт «ЛюбАня» / Those Were The Days - "LiubAnya" accordion duo https://www.youtube.com/watch?v=lWTnQ4qj24U&list=RDlWTnQ4qj24U&start_radio=1&t=19

Marusya Маруся раз два три Brides group sexy girls play instrumental music группа Невесты

Смуглянка Smuglyanka, - Баян Микс BAYANMIX

Sirtaki Сиртаки Баян Микс BAYANMIX

Баян Микс - Паулс

Lotta ja pappa

Aamu Airistolla ja me olemme aamuvirkkuja

Heili Karjalasta

Evakon Laulu

Terveys

6 Ways To STOP Your Memory Loss

The Best Brain Foods That Helps Increase Your Memory!

Brain Exercises - Weird Memory Games To Improve Your Memory

Terveellinen ruoka

Terveellinen ruoka: Ruokalautasmalli

Syö hyvää – Lautasmalli

Syö hyvää - Ateriarytmi

Kuntoilu

What Happens If You Walk (30 MIN PER DAY)

How Much You Should Walk Every Day to Lose Weight

10 Simple Habits to Lose Weight Naturally

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti