torstai 21. helmikuuta 2019

TO 21.02.2019 Kokoomuksen alamäki ja Sipilän rakas löytö

Perussuomalaiset vaativat, että ikäihmisten laadukkaat hoitopalvelut turvataan riittävällä hoitajamäärällä ja hoidon laadulla.Perussuomalaiset vaativat hoitajamitoituksen ja hoitajiin laskettavien henkilöiden kirjaamista lakiin.Vaadimme, että hoitajamitoitus tulee nostaa 0,7 hoitajaan per hoidettava vanhus. Verovaroilla maksetut peruspalvelut on turvattava altistamatta niitä monikansallisten yritysten voitontavoittelulle, sanoo Perussuomalaisten ryhmäpuheen pitänyt kansanedustaja Leena Meri vanhusten hoidon tilaa koskevassa välikysymyskeskustelussaJotta tällainen törkeä vanhusten hoivan kustannuksella tehtävä rahastus saadaan kuriin, Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii hoitojäteille tuottokattoa hillitsemään rahastusta. Esimerkkinä sähköverkkoyhtiöille asetettu tuottokatto, jota käytetään rahastusta vastaan.PS: Rahaa riittää vastaanottokeskuksiin, mutta ei omille vanhuksille

Oulun käräjäoikeus pääsee käsittelemään ensimmäistä viime vuoden lopulla ilmi tullutta alaikäiseen kohdistuvaa seksuaalirikosjuttua ensi viikolla. Syytettynä on 22-vuotias ulkomaalaistaustainen mies.Ensi viikon tiistaina alkavassa pääistunnossa käsitellään Tuirassa 17.11.2018 tapahtunutta tekoa. Syyriasta Suomeen tullutta miestä epäillään törkeästä lapsen hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Uhrina oli 14-vuotias tyttö. Mies vangittiin 28.11.2018.Jutun käsittelyyn on varattu poikkeuksellisesti kolme päivää. Istunnon puheenjohtajana toimivan käräjätuomari Johanna Savolaisen mukaan usean päivän järjestelyllä varaudutaan siihen, että käsittelyssä käytetään tulkkia. Oulun seksuaalirikossuma alkaa purkautua käräjille – MTV: Nuorin uhri vain muutaman vuoden ikäinen

Näin kansliapäällikkö valehtelee
Me tiedetään jokainen henkilö joka on tänne tullut

Suomi on kleptokratia Tämä on Matias Turkkilan loistava video Kannattaa katsoa miten kokoomus toimii ja on myös keskustallakin kytkökset asiassa

Harjoittelu, kuntouttava työtoiminta, työkokeilu. Seuran selvitys on karu: talkootyöllä on monta nimeä.Yllätys oli raju. Kolmekymppinen Inkeri aloitti palkattoman työkokeilun ompelimossa huhtikuun alussa 2018. Hän työskenteli ilmaiseksi viitenä päivänä viikossa 6–7 tuntia päivässä. Normaalisti työkokeilu lasketaan työvoimatoimiston palveluksi, joka takaa täyden työttömyystuen aktiivimallin aikana. Siitä seurasi kuitenkin jotain sellaista, mitä Inkeri ei osannut odottaa. Hänen työttömyystukeaan leikattiin myös päiviltä, jolloin hän työskenteli ompelimossa. Syynä oli se, että työkokeilupaikka löytyi niin loppupäässä kolmen kuukauden tarkastelujaksoa, että aktiivisuuspäätös oli jo tehty. Inkeriä siis rangaistiin liiasta passiivisuudesta samaan aikaan, kun hän huhki lähes täyttä työviikkoa.
Tämä oli oikeustajuni vastaista”, Inkeri kertoo. Inkeri haki myöhemmin huhtikuussa vaateliike Vero Modaan töihin. Hän ei päässyt palkkatöihin, mutta sen sijaan kesäkuussa tuli puhelu TE-toimistosta.”Virkailija kysyi, olisinko kiinnostunut hakemaan työkokeiluun nyt tähän samaiseen Vero Modaan, johon jo aiemmin olin hakenut palkkatyöhön”, Inkeri kertoo hämmästyneenä.”Kieltäydyin ystävällisesti työkokeiluideasta, koska olisihan ristiriitaista mennä palkattomaan työhön Vero Modan kaltaiseen kansainvälisen ketjun liikkeeseen, jossa selvästi oli työvoimalle tarvetta.”
Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä

Kalajoki

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunnan kokous pidettiin Kalajoen uudella paloasemalla perjantaina 15. helmikuuta. Siellä jaettiin Tasavallan presidentin 6.12. myöntämät ritarikuntien kunniamerkit. Kalajoelta palopäällikkö Kauko Himanka palkittiin Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristillä.
Palopäällikkö Kauko Himanka palkittiin

Alueuutiset

Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä palasi kansainvälisille kilpaladuilla torstaina Valko-Venäjän Minskissä, jossa alkoivat ampumahiihdon EM-kisat. Seppälä sijoittui 20 kilometrin normaalimatkalla parhaana suomalaisena 18:nneksi.
Tero Seppälä paras suomalainen ampumahiihdon EM-kisojen normaalimatkalla

Kaivos työllistäisi Kaustisella arviolta 130–150 henkeä suoraan, ja välillisesti koko Keski-Pohjanmaan alueella jopa 500 henkeä. Varsinaisen litiumkemiantehtaansa Keliber sijoittaa Kokkolan suurteollisuusalueelle. Keski-Pohjanmaan litium-kaivos sai ym­pä­ris­tö­lu­van, kaivos voisi työllistää välillisesti koko maakunnan alueella jopa 500 henkeä

Kärsämäen kunnan opetuslautakunta päätti yksimielisesti maanantaina, että Kärsämäen lukiossa ryhdytään tarjoamaan opiskelijoille henkilöautokortin opetus osana lukion kurssitarjontaa.Henkilöautokortin opetus tulee osaksi lukion kurssitarjontaa ensi syksystä lähtien.Kärsämäen lukion vararehtori Antti Pekkala arvioi, että maksuton autokoulu on hyvä houkutin.Kärsämäen lukio kilpailee Pyhännän opiskelijoista: Siikalatvan lukiossa aloittavien opiskelijoiden määrä kolminkertaistui maksuttoman ajokortin myötä

Kotimaan uutiset

Helsingin Sanomien teettämän tuoreen kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut selvästi, ja puoluetta kannattaa nyt 11,4 prosenttia suomalaisista. Keskustan ja kokoomuksen suosio on puolestaan laskenut edellisestä kyselystä 0,9 prosenttiyksiköllä.
Kokoomusta äänestäisi nyt 18,6 prosenttia ja keskustaa 14,7 prosenttia suomalaisista. SDP pitää suosituimman puolueen paikkaa 20,8 prosentin kannatuksella. Vihreiden kannatus on vahvistunut edelleen, ja puoluetta äänestäisi nyt 13,6 prosenttia suomalaisista.
Valtakunnallisista puoluekannatusarvioista vastaava Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen huomauttaa, että HS-gallupin tulos on linjassa viimeaikaisten mittausten kanssa. Esimerkiksi kahden viikon takainen Ylen mittaus näytti, että kolmen suurimman puolueen kannatus on laskussa, kun taas perussuomalaisten kannatus nousee. Perussuomalaisten kannatuksen kääntyminen nousuun oli nähtävillä jo Alma-median joulukuun mittauksessa.
Pajusen mukaan perussuomalaisten nopea kiriminen tarkoittaa, että perussuomalaisilla on mahdollisuus mennä keskustan ohi huhtikuun eduskuntavaaleissa.
Perussuomalaiset voi ohittaa keskustan, sanoo tutkija - Halla-aho: ”Pidän todennäköisenä”

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti vahvistaa käyneensä keskustelua liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) kanssa tämän mahdollisesta valinnasta Svenska Enskilda Bankenin SEB:n hallitukseen.Pöysti kertoo asiasta itse julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.Keskustelussa olen todennut pitäväni perustuslain 63 §:n valossa pörssiyhtiön hallituksen jäsenyyden ja valtioneuvoston jäsenen tehtävien samanaikaista hoitamista ongelmallisena”, Pöysti toteaa.Perustuslain 63 pykälässä säädetään ministerin sidonnaisuuksista. Kohdassa todetaan muun muassa, ettei ministeri ”saa ministeriaikanaan hoitaa julkista virkaa eikä sellaista muuta tehtävää, joka voi haitata ministerin tehtävien hoitamista”. Kyseisen kohdan perusteluissa on erikseen nimetty ”hallintotehtävät rahoituslaitoksissa sekä muissa taloudellisesti merkittävissä yrityksissä”. Nyt puhuu oikeuskansleri: ”Kävin Bernerin kanssa keskustelua – en antanut kirjallista lausuntoa”
Erkin kommentti: On noloa, että pääministeri Juha Sipilä jää jälleen valheesta kiinni. Onhan se noloa, että Anne Berner hoitaa kahta tehtävävää yhtäaikaa ja niistä toinen on ministerin tehtävä.

Ruotsalaisen pankkikonserni SEB kertoo Uudelle Suomelle, että tuleva uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa jo 26. maaliskuuta eli nykyisen vaalikauden aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on tähän saakka korostanut, että yhtiön hallituksen ensimmäinen kokous järjestetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla. Berneriä esitetään SEB:n hallitukseen. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei ole katsonut, että Berner olisi esteellinen toimimaan SEB:n hallituksessa. Pöysti viestittää nyt keskiviikkona alkuillasta Uudelle Suomelle, että hänen arvionsa perustui Bernerin antamaan myöhempään päivämäärään.Uusi tieto Anne Berner -jupakassa: SEB:n hallitus koolle heti 26.3. – Oikeuskansleri: Berner antoi eri päivämäärän

Huomenna torstaina keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa käytäneen kipakkaa keskustelua.Yle jututti tänään keskiviikkona useita keskustalaisia kansanedustajia eduskunnassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin(kesk.) ehdokkuudesta SEB-pankin hallitukseen. Harva suostui puhumaan nimellään.Huomenna huutoa saavat varmasti sekä (pääministeri Juha) Sipilä että Berner tasapuolisesti, povaa keskustaedustaja nimettömänä Ylelle, vaikkakin naureskellen.Eniten kansanedustajia harmittaa menettelytapa. Tieto siitä, että Berner on nousemassa ruotsalaisen pörssiyhtiön hallitukseen tuli ryhmälle täytenä yllätyksenä.Asiasta harmistui myös keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.Anne Berner: "En ole jättämässä politiikkaa enkä keskustaa" – eduskuntaryhmässä kuohuu Bernerin ratkaisun jälkeen
Erkin kommentti: Rotat lähtevät uppoavasta laivasta.

Helsingissä maahanmuuttajien työllistymisessä on auttanut jo kaksi vuotta Stadin osaamiskeskus. Nyt toiminta sai lisärahoitusta toiminnan laajentamiseen. Tarkoituksena on, että Helsinki jakaa omaa osaamistaan ja kokemuksiaan toiminnasta muille osaamiskeskuksille, opetus- ja kulttuuriministeriön suunnittelupäällikkö Kirsi Heinivirtakertoo.Heinivirran mukaan Stadin osaamiskeskuksen toiminnan tulokset näyttävät hyviltä. Maahanmuuttajien työllistymisessä auttavat opetusalan osaajat sekä työvoimahallinto. Toimintaa nopeuttaa myös se, että asiakas pääsee asioimaan omalla kielellään.
Kielirobotit saapuvat TurkuunTurun Työllisyyspalvelukeskuksen Työpisteen yhteyteen avautui Maahanmuuttajien osaamispiste vasta viikko sitten, mutta toiminta vaikuttaa lupaavalta jo nyt. Palvelua voi saada muun muassa arabiaksi, kurdiksi, persiaksi, venäjäksi, bosniaksi ja albaniaksi. Harvinaisempia kieliä varten Maahanmuuttajien osaamispiste voi ostaa tulkkauspalveluita.
Tämän viikon aikana jo neljä maahanmuuttajaa on työllistynyt meidän kauttamme, Turun Maahanmuuttajien osaamispisteen hankepäällikkö Minja Vaherkylåä iloitsee.
Täällä me annamme henkilökohtaista neuvontaa työllistymiseen asiakkaan omalla kielellä.
Virallisesti Turun Maahanmuuttajien osaamispiste avautuu maaliskuun puolivälissä, jolloin tilatkin ovat valmiit. Kielirobottikin saapuu myöhemmin keväällä.– Meille tulee tänne kielellinen kuntosali, jonne voi tulla opettelemaan suomea ilman ajanvarausta kielirobotin avulla. Stadin osaamiskeskuksessa tällaiset robotit ovat olleet käytössä, Vaherkylä kertoo.
Toinen kielirobotti saadaan Turun ammatti-instituutille, joka on osa Maahanmuuttajien osaamiskekus -hanketta.Maahanmuuttajien työllistymistä edistävät keskukset starttaavat viiden miljoonan potilla – ”Jo neljä on työllistynyt meidän kauttamme”

SDP on säilyttänyt kärkisijansa Helsingin Sanomien tuoreimmassa puoluekannatusgallupissa.Perussuomalaisten kannatus on ylittänyt 10 prosentin rajan ensimmäistä kertaa puoluehajaannuksen jälkeen, selviää torstaina Helsingin Sanomissa julkaistusta gallupista. Perussuomalaisten kannatus (11,4%) nousi edellisestä mittauksesta 1,7 prosenttiyksikköä.SDP on edelleen suurin puolue 20,8 prosentin kannatuksellaan.Toisena seuraa kokoomus (18,6%) ja kolmantena keskusta (14,7%).Kokoomus ja keskusta ovat kumpikin menettäneet kannatustaan lähes prosenttiyksikön edellisen HS-gallupin jälkeen.Vihreiden kannatusnousu (13,6%) on jatkunut edelleen ja puolue on enää reilun prosenttiyksikön päässä keskustan ohittamisesta.Vasemmistoliittoa kannatti 8,7 %, ruotsalaista kansallispuoluetta 4,3 %, kristillisdemokraatteja 4,0 % ja sinisiä 1,0 % kyselyyn vastanneista.HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus nousi yli 10%:iin, sinisten junnaa paikoillaan

Ikääntymisen megatrendi -- Kassavirtaa tuottava hoivakiinteistöportfolio -- Defensiivinen tuottoprofiili -- Erittäin kilpailukykyinen palkkiorakenne-- Muun muassa näillä sanoilla sijoittamiseen erikoistunut Evli-pankki markkinoi uutta rahastoaan. Evli Health Care I -rahaston ideana on ostaa ja rakennuttaa hoivakoteja, joita pyörittävät pääasiassa suuret yksityiset hoivayhtiöt. Rahasto on erikoistunut vanhusten hoivaan, koska Suomen väestö ikääntyy ja hoivakiinteistöjen tarve on tulevaisuudessa taattu.Rahastoesitteessä sijoittajien arvioidaan kuittaavan rahastosta vuotuisen 7–8 prosentin osinkotuoton. Rahaston minimisijoitus on 100 000 euroa.Hoivakoteihin käytetty veroraha siirtyy rahastojen kautta sijoittajille: “Siellä on täytynyt olla taitavia kauppamiehiä”

Osa käyttäytyy vastoin kaikkia käytöstapoja, joita kansanedustajilta edellytetään”, kuvailee eräs valiokunnan jäsen.Sote-lausuntoa työstävässä perustuslakivaliokunnassa paine kasvaa päivä päivältä kuin höyrykattilassa. IS:lle vahvistetaan paristakin lähteestä, että pari keskustan kansanedustajaa ajautui eilen tiistaina iltakokouksen viime hetkillä rajuun riitaan valiokunnan muiden jäsenten kanssa.Myös STT:n mukaan valiokunnan huoneesta kuului vähän ennen kokouksen päättymistä kovaäänistä keskustelua.Perustuslakivaliokunnan menoa kuvaillaan hirvittäväksi: ”Lohi lähti ulos, Tölli hänen peräänsä, ja kyllä siellä Kurvinenkin ovia paukutti”

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan tänään torstaina julkaisussa Helsingin Sanomien puoluegallupissa. Perussuomalaisten kannatuslukema on nyt 11,7 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisessä mittauksessa.
LUE MYÖS: Näkökulma: Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin? Juha Sipilän (kesk) hallituksessa olevien puolueiden kannatus on yhteensä enää 34,3 prosenttia. HS huomauttaa, että kyseessä on tämän hallituskauden alin kannatuslukema. Kokoomus on edelleen alamäessä, kannatus on nyt 18,6 prosenttia. Keskustan kannatus on nyt 14,7 prosenttia.Suurin puolue gallupissa on yhä sdp 20,8 prosentin kannatuksella. Lukema on pysynyt lähes ennallaan.Oppositiopuolue vihreiden kannatus on nousussa. Kannatus on nyt 13,6 prosenttia. Oppositiopuolue vasemmistoliiton kannatus on laskenut 8,7 prosenttiin.PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%

Taksiuudistus on Bernerin kahdesta suurimmasta epäonnistumisesta tuorein. Taksiliikenne avautui kilpailulle heinäkuun alussa viime vuonna. Tarkoitus oli hyvä, mutta tuloksista ollaan montaa mieltä.Suurin äläkkä on noussut Kela-kyydeistä, joissa on ollut suuria ongelmia uudistuksen jälkeen. Julkisuudessa on ollut esillä tapauksia, joissa kyydit ovat olleet tunteja myöhässä. Tai sitten ne eivät ole tulleet lainkaan. Monelle Kela-kyydit ovat vamman tai sairauden vuoksi ainoa tapa liikkua.Toisesta suuresta epäonnistumisesta on nyt reilut kaksi vuotta. Berner esitteli tammikuussa 2017 erittäin kunnianhimoisen liikenneuudistuksen, joka olisi mullistanut suomalaisen liikenteen.Ehdotuksen mukaan valtion liikenneverkon ylläpidosta olisi vastannut jo vuoden 2018 alusta erillinen valtion erityistehtäväyhtiö. Käyttäjät olisivat maksaneet teiden käytöstä uudelle yhtiölle. Liikenteeseen kohdistuvaa verotusta oli tarkoitus keventää ja esimerkiksi autovero olisi poistettu kokonaan.Uudistuksesta nousi valtava häly. Silloiset hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset tekivät nopeasti pesäeron Bernerin suunnitelmiin.
Anne Bernerin perintö: Näistä tempauksista kansa raivostui – ja nämä saavutukset jäivät monelta huomaamatta

Ulkomaan uutiset

Iranin presidentti Hassan Rouhani kommentoi jännittynyttä tilannetta Iranin ja Yhdysvaltain välillä valtiollisen tv-kanavan IRIB:n haastattelussa. Rouhanin mielestä suhteet tuskin koskaan ovat olleet niin huonot kuin nyt.– Kiista Iranin ja Yhdysvaltain välillä on huipussaan. Yhdysvallat on koonnut kaikki voimansa meitä vastaan.Rouhani moitti Yhdysvaltoja lisäksi sen asettamista pakotteista rinnastamalla ne terrorismiin.– Yhdysvaltain yritys painostaa yrityksiä ja pankkeja lopettamaan yhteistyö Iranin kanssa on sataprosenttisesti terroristinen teko, Rouhani jyrähti.Yhdysvaltain voimakkaaseen arvosteluun yhtyi myös maan ulkoministeri Mohammad Javad Zarif.Iranin presidentti avautui väleistä Yhdysvaltoihin: "Jännitteet huipussaan, ovat koonneet kaikki voimansa meitä vastaan"

Viktor Orbánin hallitus väittää, että EU aikoo jakaa maahanmuuttajat sitovilla maakiintiöillä, heikentää jäsenvaltioiden rajavalvontaa ja helpottaa viisumia jakamista siirtolaisille.– Bryssel haluaa tukea laitonta maahanmuuttoa, kiteytti hallituksen tiedottaja Zoltán Kovács.Orbánin hyökkäily EU:n kimppuun on yleensä kuitattu Brysselissä hiljaisuudella. EU-komissio ei ole halunnut heittää bensaa liekkeihin.Nyt komissio vastasi Unkarille. Unkarin hallituksen kampanja on komission mielestä "groteski salaliittoteoria".EU:n mukaan rajavalvontaa ei aiota heikentää vaan vahvistaa. Suunnitelmia humanitääristä viisumeista ei ole olemassa. Kreikkaan ja Italiaan rantautuneiden pakolaisten jakamisesta maakiintiöihin on olemassa päätös, mutta se on jäänyt kuolleeksi kirjaimeksi.Analyysi: Juncker ja Soros esitetään Unkarin hallituksen julisteissa pa­ko­lais­vyö­ryn alul­le­pa­ni­joi­na

Talousuutiset

Pariisilainen tuomioistuin on tuominnut sveitsiläisen UBS-pankin 3,7 miljardin euron sakkoihin veronkierrosta.UBS on sen mukaan auttanut ranskalaisia asiakkaitaan kiertämään veroja yli 10 miljardin edestä tallentamalla varojaan salaisille tileille Sveitsissä.
Syyttäjän mukaan UBS:n pankkiirit järjestivät Ranskassa asiakastilaisuuksia, joissa varakkaita ranskalaisia asiakkaita suostuteltiin piilottamaan varallisuuttaan Sveitsiin.
Tutkimukset UBS-pankin väärinkäytöksestä ovat jatkuneet 7 vuotta. Monet pankin entisistä työntekijöistä ovat tulleet julkisuuteen ja kertoneet pankin väärinkäytöksistä.
Ranskan kansallisen finanssisyyttäjän mukaan UBS:n johto oli tietoinen siitä, että pankki rikkoi Ranskan lakeja.Sveitsiläispankki UBS sai miljardien sakot veronkierrosta

(siirryt toiseen palveluun)
on saanut haltuunsa dokumentteja, jotka koskevat rahaliikennettä Ruotsin suurimpiin kuuluvan pankin, Swedbankin, ja tanskalaisen, rahanpesuskandaaliin yhdistetyn Danske Bankin välillä.SVT:n haltuunsa saamat dokumentit koskevat ajanjaksoa 2007–2015.Dokumenteista ilmenee, että viisikymmentä Swedbankin Baltian maiden toimipisteiden asiakasta on liikuttanut yhteensä noin 40 miljardia kruunua eli neljä miljardia euroa rahaa pankkien välillä.Olematonta liiketoimintaa, pimitettyjä omistajia – SVT:n mukaan Swedbank ei piitannut ilmiselvistä rahanpesun tunnusmerkeistä

Urheilu-uutiset

Topi Raitanen alitti neljällä sekunnilla 3 000 metrin EM-hallirajan Helsingin Liikuntamyllyssä. Raitanen juoksi 3 000 metrin kutsukilpailussa aikaan 8.01,00. Aika on Raitasen ennätys, sillä hän oli aiemmin juossut ulkoradalla 8.05,98 ja hallissa 8.16,14.
Topi Raitanen alitti EM-hallirajan neljällä sekunnilla

Naisten karsinnan voitti ylivoimaisesti Kiinan Honglian Meng, joka jätti kakkoseksi tullutta Brasilian Jacqueline Mouraoa puoli minuuttia. Kolmanneksi tuli Australian Katerina Paul, joka jäi kärjestä 42,5 sekuntia. Armotonta sähläystä MM-laduilla! Turkkilainen hiihtäjä joutui palaamaan lähtöpaikalle, voitti silti 20 kilpailijaa

Hiihtopäivän aloittaneen naisten sprinttikarsinnan ykkönen oli Ruotsin Maja Dahlqvist.Länsinaapurin kokonaispanos oli kova, sillä kaikki neljä ruotsalaisnaista etenivät karsinnasta jatkoon.Kaikki neljä suomalaishiihtäjää sen sijaan putosivat jatkosta jäätyään 30 parhaan ulkopuolelle.33:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen oli suomalaisista paras jäätyään kärjelle 8,67.Viimeisenä jatkoon edennyt Viron Mariel Merlii Pulles oli 0,65 sekuntia Kyllöstä nopeampi.Katri Lylynperä oli 45:s (+11,06), AnitaKorva 51:s (+11,94) ja Laura Mononen54:s (+13,38).
MM-hiihdot alkoivat murheellisesti: kaikki suomalaisnaiset jäivät sprintin karsintaan

Seuraa hetki hetkeltä: Mäki ja Hakola jatkoon sprinttikarsinnasta

Maailmalla tapahtuu

Kaikki alkoi kutitteluna, satunnaisena koskettamisena ja härnäämisenä ravintolaillallisilla. Ateriat muuttuivat kosteiksi, kun pappi tarjosi alaikäiselle alkoholia.Ja yhtäkkiä papin käsi oli 16-vuotiaan Jim VanSicklen jalalla. Vuosi oli 1979. Pennsylvenialainen VanSickle ei tiennyt mitä ajatella. Hän tiesi, että hänen katolisen koulunsa pappi David Poulson käyttäytyi välillä erikoisesti. VanSickle ei voinut uskoa, että pappi tahtoisi pahaa. Siispä hän vaiensi hälytyskellot.Se oli aikaa, jolloin isäni oli juuri sairastunut vakavasti ja läheinen isoäitini oli kuollut. Luotin Poulsoniin. Hänestä oli tullut minulle henkinen mentori, opettaja ja myös hyvä ystävä, jolle soitin, kun minulla oli ongelmia, VanSickle kertoo.
Sitten tuli käänteentekevä ilta.Poulson oli vienyt VanSicklen opintomatkalle läheiselle paikkakunnalle. Heidän oli määrä yöpyä matkalla hotellissa. Kun he kaarsivat hotellin pihaan, VanSicklestä tuntui, ettei kaikki ollut hyvin.– Hotelli oli epämääräinen paikka, sellainen tunti tunnilta maksettava. Menimme huoneeseen, ja Poulson halusi painia kanssani, kuten aina. Hän laittoi kolikoita sängyn vieressä olleeseen automaattiin, joka laittoi sängyn tärisemään.Seurasi välikohtaus, jonka aikana Poulson taklasi VanSicklen sängylle, hieroi itseään tätä vasten ja antoi ymmärtää, että halusi viedä tilanteen eteenpäin.
Ainoa ajatukseni oli, että minun on päästävä pois. Pääsin nousemaan pois sängyltä vain huitaisemalla häntä naamaan kädellä. Jos en olisi lähtenyt, hän olisi varmasti raiskannut, VanSickle sanoo.VanSickle pyysi Poulsonia viemään tämän kotiin. Automatkalla ei puhuttu sanaakaan."Hän laittoi tuntihotellin sängyn tärisemään ja halusi painia kanssani, kuten aina" – Yle tapasi katolisen papin hyväksikäytön uhrin Vatikaanissa

Yle Areena

Geenejä vai elintapoja, miksi lihomme? Rasvakudos on älykästä ja tunnesyöminen lohduttaa. Katja Kalliolle tehtiin lihavuusleikkaus. Bloggaaja Veera Korhonen kannustaa kehohyväksyntään.
Lihavuus

Stressaava työ ja liian vähän unta? Työuupumus hiipi salakavalasti Mikko "Kalenterikarju" Toiviaisen arkeen ja ajoi pitkälle sairauslomalle. Millaista tuhoa burnout saa aikaan ja voiko uupumuksesta palautua koskaan?
Loppuun palaneet

Yhä useampi ottaa tatuoinnin - millaisessa valossa ne näyttäytyvät terveyden näkökulmasta ja pääseekö tatskasta helposti eroon? Bloggari Natalia Tolmatsova kertoo, kohtaako paljon tatuoitu nainen edelleen ennakkoluuloja ?
Tatuointi - ikuisesti iholla?

Youtube-videot

Mitä kuuluu karjalan kielelle?

Karjalan Rahvahan Liitto piti «Pakajatko šie karjalakši» -aktijon

Karjalan kielen kurssit Vuokkiniemellä / Курсы карельского

Mielipiteet

Bernerin lähdön ei oikeastaan pitänyt olla kenellekään yllätys, koska hän ei ollut koskaan sanonutkaan jatkavansa politiikassa yhtä vaalikautta pidempään."Olin nuorena huligaani", liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner(kesk) sanoi pian nimityksensä jälkeen kesäkuussa 2015 keskustan Suomenmaa-lehdelle.Jutusta ei tosin käynyt ilmi, millä tavalla Berner oli huliganismia toteuttanut, muuten kuin olemalla "tahtoihminen" ja "kulkemalla omia polkujaan".Kokoomuksessa Berneriä pidettiin jo tuolloin huligaanina, koska hän oli luvannut ryhtyä kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi ennen siirtymistään gallup-johdossa olleen keskustan riveihin.Keskustassa monet ministerinpaikkaa kärkkyneet poliitikot pitivät Berneriä huligaanina sen vuoksi, että hän rymisteli suoraan hallitukseen monen pitkäaikaisen kansanedustajan ohi. Kaikki kuitenkin ymmärsivät, että Berner oli nimenomaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) suosikki, eikä häntä pitänyt julkisesti moittia
Huligaani Bernerin nimitysuutinen on todella helppo ymmärtää väärin

PUTININ mukaan Yhdysvaltain Puolaan ja Romaniaan rakentama ohjuspuolustusjärjestelmä on käytännössä silmänlumetta, jonka varjolla Eurooppaan aiotaan tuoda Venäjää vastaan suunnattuja ohjuksia.Venäjän käsityksen mukaan myös Yhdysvaltain ilmoitus irrottautua keskipitkänmatkan ydinohjusten rajoitussopimuksesta liittyy tähän, vaikka julkisuudessa Yhdysvallat syyttää Putinin mukaan ”epärehellisesti” nimenomaan Venäjää INF-sopimuksen rikkomisesta.Putinin mukaan Eurooppaan rakennetun ohjuspuolustusjärjestelmän alustat soveltuisivat yhtä lailla myös esimerkiksi keskipitkänmatkan Tomahawk-ohjusten laukaisuun hyökkäystarkoituksessa Venäjää vastaan.Kommentti: Putinilta pääsi uusi pahaenteinen sana – tätä se voi tarkoittaa

Käytännössä Berner on Sipilän poliittinen luomus. Keskustan eduskuntaryhmän täytyisi vetää peli poikki ja osoittaa Bernerille ovea.Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin(kesk.) tie ministeriksi on ollut poikkeuksellinen.Sveitsin ja Suomen kansalainen ja menestynyt yrittäjä oli jo lupautunut kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, mutta kun silloinen oppositiojohtaja ja nykyinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lupasi hänelle ministeripaikan keskustan riveissä, puolue vaihtuikin lennosta.Täysin poliittisten kuvioiden ulkopuolelta tullut Berner ohitti siis ministeriruletissa monta sellaista keskustalaista poliitikkoa, jotka olivat uhranneet vuosia ja jopa vuosikymmeniä elämästään poliittisen kansanliikkeen eteen.
Ministerinäkin Bernerin toiminta on ollut poikkeuksellista. Hän on todella pannut tuulemaan.Berner on ajanut läpi kiistellyn taksiuudistuksen, jota on sekä kehuttu mutta myös haukuttu – erityisesti maaseudulla takseja ei enää saa kaikkialla entiseen malliin.
Uutiskommentti: Sipilä kantaa vastuun Berneristä

Kotimaan matkailu

Suomen ihanat talvihelmet – 30 kohdetta, jotka on pakko kokea

5 x Suomen kiehtovimmat kartanot

10 x Suomen parhaat kylpylät

5 x Suomen parhaat saunat

Ulkomaan matkailu

Bulgaria

15 Things You Didn't Know About Bulgaria

Bulgaria, an emerging tourist destination

Musiikki

Die jungen Mölltaler - Ruckzuck

Alexandra Schmied - Mei Schatz is Made in Germany

Petra Böck - Das Alphorn ruft vom Berge (Offizielles Musikvideo)

Красивейшая песня!!! Обниму-поцелую!!! Дети Фристайла. NEW 2018

Loppukevennykset

Kummeli-kyläkauppa

Kummeli - Martti Mielikäinen - Kusipullo

Kirsi Alm-Siira aivastaa kesken uutislähetyksen

Kummeli - Jankon Betoni 1

Kuntoilu

10 min LOWER ABS Workout | LOSE LOWER BELLY FAT

10 MIN AT HOME AB WORKOUT | LOVE HANDLES & UPPER ABS

INTENSE ABS WORKOUT ROUTINE | 8 minutes AT HOME CIRCUIT

Liikunnta ja terveys

Verenpaine 138 / 82, pulssi 51 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /990 min, kuntosali 50/ 1150 min, kävely 6/205 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti