tiistai 5. helmikuuta 2019

TI 05.02.2019 Rehellisellä työllä et rikastu.


Juha Sipilän toiminta ei ole ollut juridisesti moitittavaa, mutta joidenkin mielestä moraalisesti kyllä. Bereneröinti eli järkyttävä yksityistämivimma sen sijaan on ollut vierasta perinteiselle keskustalaiselle politiikalle. Tutkivalla journalismilla olisi töitä vielä Rautaruukki Oy:n kuppaamisessa entisen eduskunnan varapuheenmiehen Markku Kosken osalta. Myös PR-talojen konkurssivyyhdessä Markku Koskella on keskeinen rooli, mutta Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arponen lupasi pelastaa Kosken ja teki sen myös.

Puolueet eivät suostu laatimaan leikkauslistoja – Näin puheenjohtajat arvioivat valtiovarainministeriön kehotusta kahden miljardin sopeutuksiin

Annoin Ylen toimittajalle palautetta, koska katsoin, että johtaa uutisoinnillaan sekä poliitikkoja että Suomen kansaa harhaan.

From: Erkki Aho
Sent: Tuesday, February 5, 2019 4:14 AM
To: jyrki.hara@yle.fi
Cc: kokkola@yle.fi
Subject: tarkoitushakuista harhaanjohtavaa uutisointia

Ylen toimittaja Jyrki Hara on halunnut tehdä tarkoitushakuisen uutisjutun, jolla ohjataan puoluejohtajia ja koko Suomen kansaa harhaan. Uutisoinnin mukaan puoluejohtajat eivät halua tehdä leikkauslistoja. Toimittaja Hara ei todennäköisesti ole perehtynyt asiaan eikä hänellä ole ollut tarpeeksi tietoa jotta hän olisi voinut kysyä mistä voisi leikata. Myöskään haastateltavat puheenjohtajat eivät ole yhtäkkiä pystyneet hahmottamaan tilannetta oikein. Meillä on mahdollisuus tehdä leikkauslistoja, koska yritystuet ovat n. 8-9 miljardia ja verotuet n. 27 miljardia, pakolaisten kustannukset sadoista miljoonista miljardeihin, virkamiehiä on kymmeniä tuhansia liikaa, veronkierrolta voidaan leikata siivet paljastamalla veroparatiisikytkökset sekä estämällä veronkierto, kieltämällä vakuuskuoret ja estämällä hallintarekisterissä tuntemattomana sijoittaminen jne, Suomen oikeusjärjestelmä voidaan organisoida uudestaan jotta kansalaiset saisivat oikeutta jne. Toimittaja ei ole osannut esittää tällaisia asioita puoluejohtajille tehdessään haastatteluja, vaan hänellä on ollut etukäteen laadittu tavoite uutisen suhteen. Uutinen on mielestäni valeuutinen, koska totuuksia ei ole tuotu julki.

Minun ohjelmaesitykseni seuraavalle hallitukselle on tämä:
1.Valtion on lopetettava yritystuet ja poistetaan ne sitä mukaan kuin se on mahdollista. Yritystukiin uppoaa jopa 8–9 miljardia vuodessa. Analyysi: Valtio syytää miljoonia risteilyihin ja tuulimyllyihin – 8 syytä, miksi poliitikot eivät uskalla kajota yritystukiin
Selvitetään ja leikataan 27 miljardin euron verotukeja. VTV: Verotukien arvo lähes 27 miljardia, mutta niiden vaikutuksia ei kunnolla tiedetä
Järkevöitetään EU-tukien käyttö ja hankerahojen käyttö tai poistetaan ne kokonaan.
Estetään veronkierto, paljastetaan veroparatiisin käyttäjät, vakuuskuorien käyttö estetään.
Hallintarekísterin käyttö tuntemattomana estetään.
Virkamiehiä on kymmeniä tuhansia liikaa. Siksi valtion ja kuntien hallinnon rationalisointi on välttämätöntä.
2. Maahanmuuton kustannukset alas. Kaikki maahantunkeutujat , jotka ovat syyllistyneet rikoksiin laitetaan Venäjältä vuokrattaviin vankiloihin kärsimään rangaistusta eikä heillä ole sen jälkeen paluumahdollisuutta Suomeen. Palautetaan kaikki maahantunkeutujat joilla ei ole työtä eivätkä he pysty elättämään itseään ja perhettään EU-tuomioistuimen päätöksen mukaisesti ensimmäiseen EU-maahan. Siis sosiaaliavun turvin elävät maahantunkeutujat poistetaan Suomesta. Näin pakolaiskulut vähenevät merkittävästi.Professorilta tyly reaktio maahanmuuttoraporttiin: ”Tyhmintä, mitä valtionhallinto voi alamaisilleen kertoa”
3.Suoritetaan oikeushallinnon uudistus. Perustetaan perustuslakituomioistuin. Kaikissa muissa maissa on perustuslakituomioistuin, mutta ei Suomessa. Perustuslakituomioistuin https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslakituomioistuin
Lakkautetaan laillisuusvalvonta, hallinto-oikeudet ja korkein oikeus. Jäljellä jäisi kihlakunnan oikeus, hovioikeus ja perustuslakituomioistuin. Uudistetaan poliisihallinto ja lakkautetaan poliisihallitus ja yhdistetään ministeriön kanssa. Lisätään poliisivirkoja 900 vuoteen 2022 mennessä.
4.Lakkautetaan väliportaan hallinto eli aluehallintovirastot ja maakuntahallinnot. Perustetaan kuntien välisiä toimialakohtaisia yhteishallintoalueita. Lopetetaan SOTE-sekoilua ja palkataan terveyskeskuksiin valtion tuella 1000 uutta lääkärinvirkaa.
5.Nostetaan pienempien eläkkeensaajien eläkkeitä vähintäänkin sadalla eurolla kuukaudessa. Nostetaan ulosoton suojarajaa 100 eurolla ja lopetetaan yksityinen perintätoiminta ja pikapankkitoiminta. Hoitajamitoituksessa otetaan tarkat määräykset käyttöön ja varmistetaan vanhusten tehokas hoito. Vanhusten huoltoa ja lastenhuoltoa ei saa yksityistää, sillä vanhukset ja lapset eivät saa olla rahastuksen kohteena.
6.Yritystoiminnan rahoitusta helpotetaan valtion takauksilla.
7.Elintärkeän valtion omaisuuden myynti estetään.
8,Maanmyynti ulkomaisille estetään jos maanmyynnin katsotaan uhkaavan Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.
9.Panostetaan kansalaisten liikuntaharrastukseen ja ympärivuotisiin urheilu- ja nuorisokouluihin jokaisessa kunnassa. Panostetaan terveellisiin elintapoihin ja terveelliseen ruokaan. Terve ihminen on tuottava ja tehokas. Sosiaalikuluja säästyy kun ihmiset elävät terveellisesti.
10.Suomen valtio korvaa 1990-luvun pankkikriisin uhreille ja heidän omaisilleen aiheuttamansa taloudelliset vahingot ja henkiset kärsimykset. Suomen valtio asettaa pankkikriisin aiheuttajat ja valtiopetokseen syyllistyneet oikeudelliseen ja taloudelliseen vastuuseen teoistaan.

Tervisin Erkki Aho

Kalajoki

Kalajoella syttyi varhain keskiviikko-aamuna tulipalo paritalossa.Asukkaat poistuivat rakennuksesta ja hälyttivät apua. Pelastuslaitos sammutti ja raivasi palon.Pelastuslaitoksen mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa rakennuksen ulkoseinustalla olleesta tuhkalaatikosta.Rakennuksen ulkoseinä kärsi pieniä palovahinkoja, mutta henkilövahingoilta säästyttiin, kertoo päivystävä palomestari Harri Pyyhtiä.Kalajoella paritalon tulipalo sai alkunsa tuhkalaatikosta – ei henkilövahinkoja

Alueuutiset

Vastasynnyttänyttä avovaimoaan potkuin ja nyrkein, sekä jakeluyhtiön työntekijöitään jopa sorkkaraudalla hakannut yrittäjä tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa lähes kahden vuoden vankeuteen. Sanomalehden jakeluyhtiötä Pohjois-Pohjanmaalla pyörittänyt toimitusjohtaja ei omannut rikollista menneisyyttä, jolloin normaalisti vankeustuomio annetaan ehdollisena.Tällä kertaa käräjäoikeus katsoi vastaajan harjoittaman väkivallan alaisiaan ja puolisoaan kohtaan olleen niin poikkeuksellista ja häikäilemätöntä, että tuomio oli annettava ehdottomana. Mikäli käräjäoikeuden laittomasta uhkauksesta, työturvallisuusrikoksesta ja seitsemästä eri pahoinpitelystä antama vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomio jää voimaan, niin ensikertalaisena yrittäjä joutunee istumaan siitä noin puolet. Jutun syyttäjä vaati vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeustuomiota.Työntekijöitään sorkkaraudalla, paistinpannulla ja astalolla takonut yrittäjä vankeuteen – käräjäoikeus: Väkivalta poikkeuksellista ja häikäilemätöntä

Haapajärven valtuusto päätti pitkän ja perusteellisen keskustelun päätteeksi hyväksyä 15 uutta tuulivoimalaa Pajuperänkankaalle Haapajärven ja Reisjärven välimaastoon.Päätös syntyi äänin 19-6 kahden valtuutetun vajaalla kokoonpanolla. Vastustajien joukossa oli keskustalaisia, demareita ja perussuomalaisia.Jos ja kun kaikki Haapajärvelle kaavoitetut tuulivoimalat rakennetaan, paikkakunnalle nousee yhteensä 48 voimalaa kolmelle eri alueelle.Kaikki voimalat on suunnitellut Infinergies Finland Oy. Se on jo rakennuttanut Sauviin 9 voimalaa ja kesällä alkanee uusien myllyjen rakentaminen Välikankaalle.Haapajärvelle tulee 15 uutta tuulivoimalaa – uudet myllyt ovat 250 metriä korkeita ja hallitsevat Antinkankaan taivaanrantaa – "tuulituen poistolla saataisiin riittävästi hoitajia hoivakoteihin"

Kotimaan uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo, että puolue haluaa kirjauksen hoitajamitoituksesta.Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi Ylelle, että kokoomus ei enää vastusta hoitajamitoitusta.– Nyt näyttää siltä, että kaikki muut puolueet haluavat tuettuun palveluasumiseen 0,7 hoitajamitoituksen, joten näin varmaan käy. Mutta se ei yksin riitä.– Me haluamme uuden vanhuspalvelulain ja haluamme, että hoitajamitoitus sinne kirjataan. Jos enemmistö haluaa, että 0,7 kirjataan sinne, niin kyllä pitää vähintään keskustella siitä, mikä oikea, todellinen hoidon tarve on, Orpo totesi Ylelle.
Viime viikolla kokoomus jäi ainoaksi puolueeksi, joka vastusti hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin.Kokoomus teki äkkikäännöksen – Yle: Orpo kertoo olevansa valmis keskustelemaan hoitajamitoituksesta

Suomen suurimman yksityisessä päiväkotiketjussa on mediatietojen mukaan vakavia ongelmia.Touhula on Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju. Sieltä otetaan myös eniten yhteyttä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPeriin.SuPer-verkkolehti kertoi maanantaina ketjun henkilöstön karusta arjesta. Sijaisia ei riitä, ja henkilöstö työskentelee jaksamisensa äärirajoilla.SuPerin varhaiskasvatuksen asiantuntija Johanna Perez sanoi Ylelle, että henkilöstön mitoitus on niin pielessä, että hän pitää ihmeenä, että lapsille ei ole tapahtunut mitään vakavaa Touhulan päiväkodeissa.SuPerin mukaan yhteydenottoja on tullut kymmenistä ketjun päiväkodeista, Yle kertoi.Ammattiliitto SuPer kertoo suurista ongelmista Touhula-päiväkodeissa: ”Lapsia on niin paljon, että nukkarissa ei mahtunut kulkemaan”
Erkin kommentti: Muutama päivä sitten ennakoin blogisani, että yksityiset päiväkodit on seuraava skandaalin aihe. Nyt ne ovat sitä. Kiitos kokoomuslaisten rahanahneus ja yksityistäminen.

Tilapäinen miehityksen alitus oli jokapäiväistä, kertoo Maria työstään Touhula-päiväkodissa.Maria on lastentarhanopettaja Uudeltamaalta. Hän ei halua esiintyä jutussa oikealla nimellään.– Jos esimerkiksi ryhmän toisella työntekijällä oli hammaslääkäri, toinen oli koko aamupäivän yksin 18 lapsen kanssa koko aamupäivän, Maria sanoo.Pääsääntöisesti sijaisia ei hänen mukaansa saanut edes palkata. Lisäksi Touhulassa työntekijät joutuvat hoitotyönsä ohessa tekemään myös muita töitä, kuten ruuanlaittoa, siivousta ja lumitöitä. Nämä kaikki veivät aikaa varsinaiselta lasten hoitotyöltä.Super: Haamuhoitajia on myös lasten päivähoidossa – "Lapsilla on siellä paljon suojelusenkeleitä"

Poliisilta tuli koko Suomen alueella syyttäjille viime vuonna yli 90 000 rikosasiaa.
Näistä jutuista syyttäjät veivät käräjäoikeuteen 64 prosenttia. Vielä kymmenen vuotta sitten tuomioistuimiin päätyi koko Suomen alueella yli 70 prosettia syyttäjille tulleista rikosjutuista.
Ylen saama tilasto kertoo rajun muutoksen: Syyttäjille tulevista rikosjutuista yhä harvempi päätyy tuomioistuimeen

Hernesaaren ja Malmin helikopteriterminaalit aiotaan Helsingin kaupungin tuoreimmissa suunnitelmissa yhdistää yhdeksi täysin uudeksi kokonaisuudeksi.Helsingin kaupunkiympäristöviranomaiset puuhaavat parhaillaan uuden helikopteriterminaalin ja -kentän rakentamista Helsingin Kivikkoon, jokseenkin Kehä I:n ja Lahdenväylän sekä siitä hieman pohjoisempana erkanevan Porvoonväylän alueelle.Suunnitelmat selviävät julkisista asiakirjoista, joiden mukaan kuultujen yritysten listalla ovat olleet ainakin alan toimijat Heliwest Oy, Helitech Oy, Helikopterikeskus Oy, Rotorway Oy, Support Group Oy sekä All Airspace Design/All Corporation Oy.Kaikkiaan uudelle helikopteriterminaalille kahviloineen ja toimisto-, huolto- sekä säilytyshalleineen suunnitellaan nyt varattavaksi yhteensä 1,1-1,3 hehtaarin kokoista tonttia.
Kehä I:n ja Lahdenväylän liittymään suunnitellaan Suomen oloissa huomattavan suurta kopteriterminaalia – taksilentoja mm. Pietariin?

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta alkaa käsitellä aktiivimallin kumoamiseen tähtäävää kansalaisaloitetta huomenna keskiviikkona asiantuntijakuulemisilla, toteaa työmarkkinakeskusjärjestö SAK.”Joulukuussa 2017 tehty aloite keräsi reilussa kuukaudessa yhteensä 140 944 allekirjoitusta”, SAK muistuttaa.Työttömyysturvan aktiivimalli tuli voimaan vuoden 2018 alussa.”Aktiivimalli on osoittautunut selkeäksi työttömyysturvan leikkuriksi”, SAK kritisoi.Nyt se alkaa: 140 944 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite nytkähtää – ”Aktiivimalli on osoittautunut selkeäksi työttömyysturvan leikkuriksi”

Vetäkää aktiivimalli pois käsittelystä!

Sipilän absurdi näytelmä

Näin nopeasti Juha Sipilän takki kääntyi -- Uutisraportti 30.5.2015

Yle A-studio 28.3.2018 Aktiivimalli - Leikkuri vai työllistäjä?

aktiivimalli

Aktiivimalli on peruttava!

Ulkomaan uutiset

EL SALVADORIN presidentinvaalit on voittanut 37-vuotias Nayib Bukele. Hän on pääkaupunki San Salvadorin entinen pormestari, joka on kampanjoinut etenkin korruptiota vastaan.Bukele tulee El Salvadoria pitkään hallinneiden kahden puolueen ulkopuolelta, mikä päättää kolmen vuosikymmenen mittaisen kahden puolueen vallan, kertoo uutistoimisto Reuters. Ääntenlasku oli maanantaiaamuna Suomen aikaa vielä kesken, mutta Bukelen kaksi kilpakumppania Hugo Martínez ja Carlos Calleja ovat myöntäneet tappionsa. He kuuluvat kahteen pääpuolueeseen eli vasemmistolaiseen Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacionaliin (FMLN) ja oikeistolaiseen Alianza Republicana Nacionalistaan (Arena).Vaaliviranomaiset arvelevat saavansa lopullisen vaalituloksen selville parin päivän kuluessa.
Kahden puolueen valtakausi päättyi El Salvadorissa – presidentiksi nousee korruptiota vastaan kampanjoinut entinen pormestari Nayib Bukele

FLEURY-SUR-ANDELLE Pilvettömälle taivaalle nousee musta savupatsas. Normandialaisessa Franqueville-Saint-Pierressä haisevat palavat autonrenkaat, joita työntekijät viskovat kylmälaitetehtaan pihalle sytytettyyn nuotioon.
Täällä ei luoteta pomoihin: ei tehtaan monikansalliseen johtoportaaseen eikä Ranskan presidenttiin Emmanuel Macroniin. Eliitti ei välitä työtätekevien ranskalaisten huolista, sanoo tehdastyöläinen Nelly Sueur.Kuilu suurituloisten ja meidän pienipalkkaisten välillä on liian iso. Pomot ja poliitikot eivät kuitenkaan halua myöntää sitä, hän toteaa.
Viimeinen pisara oli, kun Sueur työkavereineen jäi ilman odottamiaan bonusrahoja.
Kyse oli lisäpalkkiosta, jonka maksamiseen presidentti Macron oli yrityksiä televisiopuheessaan kehottanut. Presidentti piti kuuluisan puheensa joulukuussa, kun ympäri Ranskaa oli mellakoitu viikkotolkulla.Ranskalaisten raivo kytee yhä – Presidentti Macronin politiikka herättää kritiikkiä etenkin isojen kaupunkien ulkopuolella

Talosuuutiset

ATRIA pyrkii lisäämään vuonna 2017 alkanutta vientiä Kiinaan ja tähtää nyt suoraan maan kuluttajamarkkinoille. Yhtiön mukaan ensimmäiset Atrian tuotemerkillä varustetut porsaanlihatuotteet ilmestyvät kiinalaisiin vähittäiskauppohin huhti–toukokuussa.Ensimmäinen pakaste-erä on lähetetty matkaan Atrian Nurmon-tuotantolaitokselta tammikuun lopussa”, kertoo Kiinan-viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi yhtiön tiedotteessa.Ensimmäiset tuote-erät ovat myynnissä Chongqingin ja Changshan kaupungeissa. Alueella on yhteensä noin 40 miljoonaa kuluttajaa. Atrian porsaanliha pääsee kiinalaisiin supermarketteihin

SUOMEN Pankilla on kultaa noin 49 tonnia. Sen arvo viime vuoden lopussa oli noin 1,7 miljardia euroa. Se vastaa yli kymmentä prosenttia Suomen pankin rahoitusvarallisuudesta. Suomen kultaa säilytetään maantieteellisesti hajautettuna eri keskuspankeissa. Kullasta 51 prosenttia on Britanniassa Englannin keskuspankin säilytettävänä. 20 prosenttia on Ruotsissa, 18 prosenttia Yhdysvalloissa, 7 prosenttia Sveitsissä ja 4 prosenttia Suomessa.Kullan ongelma varallisuuseränä on se, että se ei sijoituskohteena tuota lisäarvoa kenellekään. Se makaa holvissa. Sen ainoa tuotto syntyy hinnanmuutoksista maailmanmarkkinoilla.Näin ollen sitä voisi ajatella huonompana sijoituksena kuin esimerkiksi yhtiöiden osakkeita. Yhtiöthän pyrkivät taloudellisen toimeliaisuuden kautta tuottamaan omistajilleen rahaa. Asuntosijoittajat puolestaan keräävät vuokratuottoja.Kulta vain kiiltää ja tuo omistajalleen turvaa. Venezuelan presidentti yrittää myydä tonnikaupalla kultaa – Miksi Suomikin yhä omistaa kymmeniä tonneja kultaa maailman pankkiholveissa?

Vasemmistoliitto on julkaissut kokonaisen nettisivun, joka käsittelee Fortumin sähköverkkokauppaa Carunalle vuonna 2013. Puolue myös julkaisi sivulla ministerivaliokunnan pöytäkirjoja, jotka vasemmistoliiton mukaan ovat olleet aiemmin salattuja.Koska Caruna-kaupoista on julkisuudessa esiintynyt monenlaista tietoa, pyysimme ministeriöstä aiemmin salatut ministeriövaliokunnan kokouksen pöytäkirjat. Pöytäkirjoista käy ilmi, kuinka päätös kaupoista tehtiin”, puolue kertoo Facebookissa.
Vasemmistoliitto oli mukana hallituksessa, kun kauppa tehtiin. Puolue on pitänyt jatkuvasti esillä sitä, että silloinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) vastusti kauppaa. Arhinmäki on myös itse toistuvasti palannut asiaan julkisuudessa. LUE MYÖS: Tapaus Raskone: ”Caruna, Digita, Kemira GrowHow, Autokatsastus…” – Arhinmäeltä tyly lista SipilälleSalatut Caruna-pöytäkirjat” julki – Vasemmistoliitto syyttää: ”Pekka Haavisto ja Jan Vapaavuori vastuussa”

Urheilu-uutiset

Matti Nykänen 1963–2019: Kaikkien aikojen mäkikotkan värikäs ura kuvina
Yleisurheilun pohjoismainen hallimaaottelu kilpaillaan Oslon kupeessa Bärumin hallissa. Maaottelussa kohtaavat Ruotsi, Suomi, Norja sekä yhdistetty Tanskan ja Islannin joukkue. Viime talven tapaan ohjelmassa ei ole viestijuoksuja.Osalla yleisurheilun kotimaisista kärkinimistä on kuluvalla viikolla kilpailuja Keski-Euroopassa, eikä Norjaan lähde aivan paras mahdollinen ryhmä.Meillä on joukkueessa paljon nuoria, joille hallimaaottelu on erinomainen paikka hankkia kansainvälistä kilpailukokemusta ja tavoitella omaa ennätystä. Kyse on tasokkaasta, nopeatempoisesta kilpailusta, johon maaottelustatus tuo oman mausteensa, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.
Suomen joukkue yleisurheilun hallimaaotteluun julkistettu – Hurske kärkinimenä

Oulun Pyrinnön Samuel Purola, 18, oli vahvassa vedossa Tukholman kansainvälisissä hallikisoissa maanantai-iltana. Purola sijoittui kovatasoisessa 60 metrin finaalissa toiseksi ajalla 6,67. Tulos on uusi alle 19-vuotiaiden Suomen ennätys ja rikkoo samalla Glasgow’n EM-hallikisojen tulosrajan. Oululainen Samuel Purola juoksi uuden SE-tuloksen – myös Glasgow’n EM-halliraja meni rikki

Maailmalla tapahtuu

VIIKONLOPPUINEN lumivyöryjen sarja tappoi ainakin kymmenen ihmistä Alpeilla, kertovat pelastuslaitokset ja paikalliset mediat.Eniten uhreja vaatineet vyöryt tapahtuivat Italiassa. Viisi ihmistä kuoli alueella kolmen erillisen lumivyöryn alle. Yksi ihminen on edelleen kateissa.Aostanlaaksossa sijaitsevassa Courmayeurin kunnassa kaksi brittiä ja kaksi saksalaista jäi lumivyöryn alle. Heidän kerrotaan lasketelleen hoidettujen rinteiden ulkopuolella. Etsinnät aloitettiin, kun he eivät palanneet takaisin hotellilleen. Etsinnät lopetettiin sunnuntaina ja kolme ruumista löydettiin maanantaina. Kateissa olevan ihmisen arvellaan myös kuolleen. Italialaisessa Bolzanon kaupungissa, lähellä Itävallan rajaa tapahtuneessa lumivyöryssä kuoli 18-vuotias hiihtäjä. Lombardiassa puolestaan kuoli lumilautailija.
RANSKAN Savoie-alueella tapahtunut lumivyöry vaati viikonloppuna yhden laskijan hengen.Sveitsissä mies ja nainen jäivät lauantaina lumivyöryn alle. Mies kuoli ja nainen loukkaantui. Itävallan Kärntenissä lumivyöryyn joutui kaksi miestä, joista toinen kuoli.Tirolissa puolestaan pelastettiin kymmenen 17–59-vuotiasta laskettelijaa, jotka olivat osuneet lumivyöryn reitille.
Ainakin kymmenen ihmistä kuollut lumivyöryissä Alpeilla

BRYSSEL Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toisti viime torstaina Euroopan parlamentin täysistunnossa suomalaispyrkimyksen tiukentaa EU:n ilmastotavoitteita vuodelle 2030.
EU:ssa on sovittu 40 prosentin vähennyksistä kasvihuonekaasujen päästöihin. Sipilä kertoi, että kahdeksan suomalaispuoluetta ajaa 55 prosentin leikkausta. Sipilä vahvisti toimittajille puheen jälkeen, että tavoitetta lähdetään edistämään EU:n puheenjohtajamaan paikalta kuluvan vuoden loppupuoliskolla. Suomen puheenjohtajuuskaudella nämä tavoitteet pitää valmistella vuoteen 2020 mennessä, Sipilä sanoi.Tavoite on peräisin eduskuntapuolueiden pyöreän pöydän keskusteluista joulukuulta. Vain perussuomalaiset sanoutui irti työryhmän työstä. Uuden, tiukemman tavoitteen tarkoitus olisi päästä polulle, joka johtaa hiilineutraaliuteen vuosisadan puoliväliin mennessä. YK:n ilmastopaneelin raportinmukaan tähän pitää päästä, jos maapallon lämpötilan nousu halutaan rajoittaa 1,5 asteeseen.
Mutta voiko Sipilän ja suomalaispuolueiden ehdotus menestyä?Analyysi: Suomi aikoo ajaa EU:n ilmastotavoitteiden kiristämistä – Lupaako pääministeri liikoja?

Yle Areena

Kuljetusalalla käytetään mitä moninaisimpia keinoja työntekijäkulujen vähentämiseen. Yleistyykö tämä muuallakin työmarkkinoilla? Vieraina SAK:n lakimies Paula Ilveskivi ja Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula. Juontajana Sakari Sirkkanen
Siirtyykö yrittäjäriski työntekijöille?

Kuohunta hoivakotien ympärillä jatkuu, mitä vuorossa seuraavaksi? Vieraina toimittajat Jaakko Mäntymaa ja Riku Roslund, sekä professori Seppo Koskinen. Ydinaseita rajoittava INF-sopimus uhkaa raueta. Yltyykö asevarustelu? Vieraina tutkijat Jaakko Jäntti ja Tapio Juntunen. Juontajana Sakari Sirkkanen
Ydinasesopimukset horjuvat

Pitääkö Suomenkin kieltää bensa- ja dieselautot? Miten liikenteen päästöt saadaan kuriin? Vieraina ilmastoasiantuntija Hanna Aho Fingosta, apulaisprofessori Heikki Liimatainen Tampereen yliopistosta ja toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä. Sakari Sirkkanen juontaa
Onko bensa-autojen aika ohi?

Youtube-videot

Kuukausiennuste lämpötiloista 5.2.2019

Lunta! Paljonko? Miksi? Tuleeko lisää?

Kuukausiennuste sateista 5.2.2019

Jussi Jokinen: Poika palasi pohjoiseen

Mielipiteet

Alleviivaisin työeläkkeen sssjien asemaa. Eniten huijattujen. Ns. taitettu eläkeindeksi – aikanaan vain tilapäiseksi tarkoitettu – on vuosien mittaan etäännyttänyt työeläkeläisiä lähtötavoitteesta, eläkkeen pitäisi säilyä 60 prosenttina lähtöpalkasta. Vanhimpien osalta ollaan enää 45 prosentin tienoilla. Ja näitten ryhmien eläke-eurokin on täten vaain 75 sentin suurusluokkaan. Kuinkakohan moni tätä on tajunnut?
Ääni Sinulle, mitäpä minulle?

Kuten on jo käynyt selväksi globaalia lämpötilaa ei voida määrittää, ja vaikka voitaisiinkin, sillä tiedolla ei paljoa ole käyttöä, kun historiatiedot joka tapauksessa jäävät uupumaan merten osalta. Vieläkään merten osalta ei voida lämpösisältöä määrittää. Satelliittimittaukset tuovat muutosta tilanteeseen, ilmakehän ja pintalämpötilojen osalta. Merten syvänteiden lämpötilat ovat mitä ovat.Meret kuitenkin kuljettavat lämpöä, ja merivirtojen ansiosta Suomessa on elinkelpoinen ilmasto. Kuten kuvasta näkyy Arktinen alue on jäätynyt ja saavuttanut jääpeitteen osalta viimevuosikymmenten keskiarvon lukuunottamatta Golf-virran lämmittämiä alueita Barentsinmeren etureunamilla. Viimeaikaiset pakkaset kurovat kuitenkin eroa umpeen nopeassa tahdissa.Merijään laajuudesta voi päätellä globaalin lämpötilan

Nämä leikkaukset kohdistuivat palvelutuotantoon, ja tällaisten leikkausten oloissa kunnat ovat joutuneet kilpailuttamaan palveluita. Jos vanhustenhuollossa on rahaa ja työntekijöitä liian vähän, vastausta ei kannata pyytää Sipilältä vaan katsoa oppositiopuolueiden palaverissa oman pöydän ympärille. Sipilän hallituksen leikkaukset kuntiin ovat jääneet indeksikorotusten jäädyttämiseen”, Vanhanen kirjoittaa blogissaan.Kataisen hallituksessa olivat mukana kokoomus, sdp, rkp, vihreät, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto, joka kuitenkin käveli ulos hallituksesta keväällä 2014. Oppositiopuolueet olivat viime vaalikaudella perussuomalaiset, keskusta ja keväästä 2014 alkaen vasemmistoliitto. Nykyisin hallituksessa istuvat keskusta, kokoomus ja siniset (hallituksen aloittaessa perussuomalaiset).”
VALTIONVELKA PORVARIKETJULTA 2008 – 2017
Erkin kommentti: Millään puolueella ei ole puhtaat jauhot pussissaan. Kaikki puolueet ovat noudattaneet virkamafian ohjeita. Millään puolueella ei ole ollut riittävästi omaa järkeä asioiden tilan oikaisemiseen. Viittaan tämän blogin alussaolevaan omaan esitykseeni hallitusohjelmasta.

Kokoomus ja Petteri Orpo pyörivät vanhusten hoitajamitoituksen ympärillä kuin poliittinen tuulimylly tai -viiri. Uskottavuus on tiessään, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.Vielä viime viikolla kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo oli sitä mieltä – ainoana ja yksin – ettei vanhusten hoitajamitoitusta kirjata lakiin. Muut vaativat sen kirjaamista 0,7 hoitajaan vanhusta kohden, siis lakitekstiin.– Yksi desimaali ei auta, Orpo julmisteli viime torstaina eduskunnan kyselytunnilla.Se oli viime viikolla.Nyt MTV-kolumnissa linja Orpon linja on tämä:– Muut puolueet ovat vaatineet vanhuspalvelulakiin kirjausta hoitajien määrästä. Kokoomus ei tässä asetu poikittain. Kannatamme lain tiukentamista, ja meillä on siihen ehdottaa hyvä ratkaisu.
Kommentti: Kokoomus ja ”Jämäkkä-Petteri” heiluvat hoitajamitoituksessa kuin tuulimylly

Kotimaan matkailu

Kemi in Summer

Winter in Kemi Finland

SnowCastle | SnowHotel in Kemi, Finland

Ulkomaan matkailu

Poland

Holiday in Poland | 4K

Kraków, Poland: Poland's Cultural Capital

Kraków, Poland: Countryside and the Wieliczka Salt Mine

Musiikki

Abba - Money, Money, Money

ABBA : I Have A Dream (HQ

ABBA : Fernando (HD)

Loppukevennykset

Sexy Bikini Girl On Camera

Epic SuperPower Prank!

Just for laughs

Kuntoilu

32 Minute Home Cardio Workout with No Equipment - Calorie Blasting Cardio Training

7 Minute Workout Song (w/timer) | Tabata Songs

Tabata Bottom to Bottom Air Squats (w/ Inger Houghton)

Liikunta ja terveys

Verenpaine 124 / 79, pulssi 60 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /800 min, kuntosali 0/ 710 min, kävely 9/146 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti