maanantai 18. helmikuuta 2019

MA 18.02.2019 rehelliseksi ja taitaviksi tunnettuja....

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan oikeuslaitoksen riippumattomuus ja puolueettomuus muodostavat luottamuksen yhteiskunnan ydinpilarin. Jokainen voi luottaa siihen, että lain mukaan toimiminen kannattaa ja oikeudet ja velvollisuudet ratkaistaan puolueettomasti, Häkkänen sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä.
Antti Häkkänen: Oikeuden riippumattomuus on ydinpilari
Erkin kommentti: Suomen perustuslain 60 §:n mukaan ministerien on oltava rehelliseksi ja taitavaksi tunnettuja kansalaisia. Lisäksi virkamieheltä edellytetään asemansa ja tehtäviensä mukaista käyttäytymistä. Onko meillä näin tietämätön ja taitamaton oikeusministeri, mitä hänen lausuntonsa perustella voidaan päätellä? Totuus on kokonaan toisenlainen. Oikeusministeri Antti Häkkänen on tarkasti tietoinen Suomen oikeus-ja poliisijärjestelmän rikollisuudesta. Onko Antti Häkkänen rehellinen ja taitava ministeri. Minun mielestäni EI OLE! Lue:

Uusi tutkimus paljastaa todelliset kustannukset. Eikä aikaa ole hukattavaksi, koska jokainen viikko maksaa suomalaiselle veronmaksajalle 156 miljoonaa euroa. Yli 22 miljoonaa €/päivä ja miljoona € /tunti. Kaikkien Suomessa olevien pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja ulkomaalaisten maahanmuuttajien, jotka elävät sosiaalietuuksilla kustannukset olivat 8 miljardia euroa vuodessa veronmaksajille. Summaan, kun lisätään 2015 vuonna tulleet yli 32 000 turvapaikanhakijaa ja sen jälkeen noin 22 000 kahdessa vuodessa 2016-2017 tullutta turvapaikanhakijaa ja pakolaisia 6000 kahdessa vuodessa 2016-2017. Sekä perheenyhdistämisen myötä 2 vuodessa tulleet yli 20 000.Meni ulkomaalaisten kustannuksiin vuonna 2018, jotka elävät sosiaalietuuksilla yli 13,6 miljardia euroa vuodessa kunnille ja valtiolle ja summa kasvaa jatkuvasti. Sillä uusia turvapaikanhakijoita, pakolaisia tulee joka päivä, viikko, kuukausi ja vuosi aina vain enemmän. Lisäksi ulkomaalaiset lisääntyvät luonnollisesti synnyttämisen kautta. Lue alla olevat linkit tarkasti.
Maahanmuuttajiin menee 156 miljoonaa viikossa ja yli 8 miljardia vuodessa

Oulun raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paisuminen on synnyttänyt Suomessa laajan poliittisen keskustelun. Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttaja uskaltaa mennä ongelman ytimeen.Monien johtavien poliitikkojen lausunnot ovat olleet suorastaan pöyristyttävän käsittämättömiä. Muutama esimerkki.SDP:n vt. puheenjohtaja Sanna Marin sanoi lauantai-iltana Yle Uutisissa, että puolue on jo pitkään esittänyt poliisien määrän lisäämistä. Silläkö raiskausten määrä vähenee? Ei vähene. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok)puhuivat yhtä pehmeitä Helsingin Sanomien haastattelussa (HS 13.1.). Sipilä sanoi muun muassa, että ”kotouttamisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan.”
Näkökulma: Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

Arto Luukkasen ratkaisut kolmeen kysymykseen

Ensin politisoitiin media. Sitten politisoidaan tiede.

Eläketurvakeskuksen julkaisema tutkimus paljastaa karun totuuden eläkeläisten tiukasta tilanteesta. Vuonna 2017 kerättyyn kyselyaineistoon pohjautuvan tutkimuksen perusteella peräti 52 % vastanneista oli kokenut vaikeuksia kattaa välttämättömiksi katsottavia menoja kuten esimerkiksi ruokaa, lääkkeitä, terveydenhoitoa, kulkemista tai asumista. Yli puolet ilmoittivat joutuneensa tinkimään rahan puutteen vuoksi kulutuksestaan ja kolmasosalle ei jäänyt rahaa taskuun välttämättömyysmenojen jälkeen. Vakavampia toimeentulovaikeuksia oli kymmenellä prosentilla vastanneista. Pienet tulot ja terveysongelmat heijastuivat toimeentulovaikeuksiin. Myös eläkeläisten maksuhäiriömerkinnät ovat yleistyneet.
Elomaa: Eläkeläisten vuoro

Vuoden 2015 tilinteko odottaa Vuoden 2015 pakolaisaallon selvittäminen tulee olemaan tulevaisuuden historioitsijoille mielenkiintoinen ongelma. Kuinka Suomea ja koko Eurooppaa niin kauan ja perusteellisesti järkyttänyt ongelmavyyhti pääsi räjähtämään käsistä? Kuka pisti prosessin liikkeelle? Miten Saksa toimi? Miten ihmissalakuljettajat osasivat ennakoida ihmisaallon? Entä miksi Ruotsi niin sopivasti edelleenheijasi meille sinne heijatut tulijat eikä meidän oma ulkoministerimme tehnyt mitään? Vuoden 2015 tiliteko odottaa
Erkin kommenti: From: Erkki Aho
Sent: Monday, February 18, 2019 11:08 AM
To: POL_VP_KRP_kirjaamo ; suojelupoliisi@supo.fi
Subject: Tiedoksi ja toimenpiteitä varten
... on syytä epäillä, koska olette olleet tietoisia 1990-laman asioista, mutta ette ole ryhtyneet selvittämään asioita. Pelkkä anteeksipyyntö ei riitä. On syytä epäillä kansanmurhaa ja omaisuuden ryöstöä. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Teidän vastuullanne on se, että kansalaiset saavat Suomessa oikeutta ja poliisin toimintaan voi luottaa. Suomessa ei ole perustuslakituomioistuinta, koska te ette ole halunneet sellaista Suomeen, vaikka muissa maissa sellainen on. Te olette hyväksyneet laillisuusvalvonnan rikolliseksi epäiltävän toiminnan ja syyttäjä-, poliisi- ja oikeuslaitoksen rikolliseksi epäiltävän toiminnan. Te olette ottaneet poliisilta resurssit pois ja nyt poliisi ei voi tutkia rikoksia. Tilanne on perustuslain vastainen. Te olette päästäneet Suomeen kymmeniätuhansia maahantunkeutujia noudattamatta Schengenin ja Dublinin sopimuksia. Te ette ole suojelleet Suomen kansaa rajavalvonnalla niin kuin olisi pitänyt. Nämä maahantunkeutujat ovat aiheuttaneet Suomen valtiolle valtavan taloudellisen rasitteen ja turvallisuusuhkan. Maahantunkeutujat tulivat Suomeen Ruotsin valtion ja rikollisjärjestöjen avustamana. Se ei ole sattumaa. Kysymys ei ollut hädänalaisista sotapakolaisista vaan pääasiassa nuorista miehistä, jotka olivat enemmänkin elintasosurffareita ja merkittävä osa lastemme tulevia raiskaajia.......

Kalajoki

Pyry - JHT Kooste 16.2.2019

Ostoskylä Raittiin avataan helmikuussa uusi ravintola. Hiekkasärkillä sijaitsevaan ostoskeskukseen tulee Raitin Ravintola Oy, josta myydään sekä Rollsin että Kotipizzan tuotteita. Ravintolan yrittäjinä toimivat Minna Saarela ja Tero Eloranta.
Raittiin avataan uusi ravintola
Erkin kommentti: Onnea ja menestystä haasteellisessa tehtävässä. Toivottavasti on paksu rahapussi.

Kalajoen Junkkarien Jani Heikkinen voitti toisen kerran urallaan kaiken mahdollisen painonnoston yleisen sarjan SM-kilpailuissa Helsingin Ruskeasuolla. 109 kilon sarjassa nostaneen Janin kokonaiskertymä 321 kiloa syntyi 144 kilon tempauksesta ja 177 kilon työnnöstä. Junkkarien Jani Heikkiselle täyspotti SM-lavalla


Miikka Kinnunen oli ylivoimainen miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä. Pm-hopeaa hiihtänyt Kalajoen Junkkareiden Eelis Valikainen jäi Kinnusesta minuutin ja 13 sekuntia. Pronssia otti Haapajärven Kiilojen Jouni Komu.Naisten viidellä kilometrillä Elina Mäkitalo teki selkeän minuutin ja 16 sekunnin pesäeron seurakaveriinsa Henna Rautiaiseen. Reisjärven Pilkkeen Johanna Niskakoski hiihti pronssille. Mäkitalon jälkeen toiseksi parasta vauhtia viitosella piti kuitenkin Kalajoen Junkkareiden Iida Vuollet, joka voitti 16-vuotiaiden tyttöjen sarjan. Miikka Kinnunen ja Elina Mäkitalo hiihtivät piirinmestareiksi

Alueelliset uutiset

Futsal-liigassa neljäntenä olevan Sievi FS:n vastuuvalmentaja vaihtuu. Uudeksi päävalmentajaksi nousee Kaj Ollikainen.
Kaj Ollikaisesta Sievi FS:n futsal-liigajoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kotimaan uutiset

YLEISRADION uutis- ja ajankohtaistoiminnasta koeajan lopussa kesäkuussa 2018 potkut saanut toimittaja Tuula Malin, 51, hakee Helsingin käräjäoikeuden kautta korvauksia.
Käräjäoikeuden asiakirjoista ilmenee, että Ylen mukaan koeaikapurun perustelut olivat asialliset.Yleisradio syyttää Malinia konfliktien aiheuttamisesta työyhteisössä ja puutteellisista yhteistyötaidoista.TOIMITTAJA Tuula Malin aloitti työt Tampereen toimipisteessä helmikuussa 2018.”Kävi hieno homma, että sain vuoden määräaikaisuuden. Työkuva ja -sisältö istuivat täysin osaamiseeni”, Malin kertoo.Aiemmin hän oli työskennellyt parikymmentä vuotta toimittajana MTV:n uutis- ja ajankohtaistoiminnassa.
Vuonna 2008 hän voitti Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon paljastettuaan sairaaloiden sähköisten potilasasiakirjojen aiheuttamia ongelmia.
Yle antoi palkitulle toimittajalle potkut kehujen jälkeen – syyt kerrottiin käräjäoikeudelle 8 kuukautta myöhemmin

Lähes 1,7 miljoonan suomalaisen sote-uudistuksen valmistelusta vastaava muutosjohtaja Markus Sovala sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa asian suoraan: tällä vaalikaudella sosiaali- ja terveysuudistus sote ei mene läpi, "se on selvä". Sote-uudistuksen epäonnistuminen on tietysti hallituksen itsepäisen tunaroinnin lopputulos, mutta prosessissa on paljon muutakin, jota on syytä tarkastella. Lähtökohtainen ongelma valtavassa paketissa on ollut keskustan ja kokoomuksen lehmänkauppa 18 maakunnasta ja valinnanvapaudesta. Vaikka kokonaisuudesta on matkan varrella löytynyt huomattava määrä perustuslaillisia ja pienempiäkin ongelmia, hallitus on jääräpäisesti pitänyt kiinni mallistaan.
Pääkirjoitus: Hallitus tunaroi soten itsepäisyydellään – myös koko lainsäädäntöputki on remontin tarpeessa

Seura sai kaksi viikkoa sitten postia yllättävältä taholta, työ- ja elinkeinotoimistosta.
Kirjoittaja on nimettömänä pysyttelevä virkailija, joka on seurannut jo pitkään palkattoman työvoiman hyväksikäyttöä lähietäisyydeltä. Nyt hän on saanut tarpeekseen – ja haluaa kertoa totuuden.Virkailija on työskennellyt jo pitkään työ- ja elinkeinotoimistossa asiantuntijana. Hän ei halua esiintyä omalla nimellään, koska pelkää työnsä puolesta.
Olen jo vuosia seurannut, kuinka palkatonta työvoimaa käytetään hyväksi. Tätä hyväksikäyttöä harjoitetaan milloin minkäkin nätin tavoitteen nimissä”, virkailija kertoo. (Miten ministeriö vastasi TE-toimiston asiantuntijan väitteisiin? Lue juttu täältä.)
Viimeisin ”nätti tavoite” on Sipilän hallituksen aktiivimalli, joka astui voimaan vuoden 2018 alussa. Se sai täystyrmäyksen sekä tavallisilta kansalaisilta että oppositiolta ja työmarkkinajärjestöiltä. Aktiivimalli on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Yhä useampi suomalainen on ”harjoittelussa”, ”kuntoutuksessa” tai ”kokeilussa” –eli työskentelee ilman korvausta. (Seura laski, kuinka moni suomalainen tekee ilmaistyötä. Määrä on hätkähdyttävä.) Kuinka tämä on mahdollista?Aktiivimalli on vain jäävuoren huippu – Pysäyttävä kirje asiantuntijalta: ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vastaili toimittajien kysymyksiin sunnuntaina Radio Suomen Pääministerin haastattelutunnilla.Jo nopeasti haastattelutunti kääntyi vanhustenhoidon ongelmiin. Sipilältä kysyttiin, onko luvassa mahdollisesti jopa rikosnimikkeitä, joita poliisi alkaa tutkia.– Kyllä siellä varmasti sellaisia tapauksia on, joissa tutkintakynnys tulee ylittymään, julkisesta keskustelusta ja saamistani tiedoista päätellen, Sipilä sanoi.Heti perään Sipilä sanoi, että sote-uudistus on saatava tämänkin takia valmiiksi, jotta vanhustenhoitoa voidaan toteuttaa ”leveämmillä hartioilla”.Sipilältä tiedusteltiin, kenet vanhustenhoidon ongelmista pitäisi saada vastuuseen.– Kun puhutaan laiminlyönneistä hoitoyrityksissä, niin kyllä niistä on aina yrityksen johto vastuussa, kun puhutaan yritysten työstä. Todennäköisesti hoivahenkilöstö on osuutensa siellä tehnyt niillä resursseilla, mitkä yrityksen johto on heille antanut.Pääministeri Sipilä Ylellä: Hoivakotipomot vastuuseen laiminlyönneistä - osaa voi odottaa poliisitutkinta

Suomessa on tasoristeyksiä, joita ylittäessä ei ole mitään mahdollisuutta tietää, tuleeko juna
    Suomessa on lukuisia tasoristeyksiä, jotka on luokiteltu erittäin vaarallisiksi.Lukuisista suosituksista huolimatta vaarallisista tasoristeyksistä on poistettu vain osa.Yksi Suomen tuhoisimmasta rataliikenneonnettomuuksista sattui Raaseporissa, jonka tasoristeys luokiteltiin erityisen vaaralliseksi muun muassa tien kulman vuoksi.Suomessa lukuisia hengenvaarallisia tasoristeyksiä – korjauksia ei ole tehty asiantuntijoiden kehotuksista huolimatta: ”Aivan kuin pelaisi venäläistä rulettia”

Vielä kuusi vuotta sitten Sambia oli Suomen kehitysavun kärkimaita. Vuonna 2013 Suomi maksoi kohdemaistaan toiseksi eniten kehitysapua Sambialle, yli 30 miljoonaa euroa.Sen jälkeen pudotus on ollut raju: Viime vuonna Suomi käytti kahdenväliseen kehitysapuun Sambiaan alustavan arvion mukaan vain 4,3 miljoonaa euroa.Tänä vuonna summa tippuu 3,5 miljoonaan. Sitten 2 miljoonaan, kunnes se loppuu: viimeinen erä on tarkoitus maksaa vuonna 2023.Yli 45 vuotta kestänyt perinteinen kehitysapu ajetaan alas vauhdilla.Suomi lopettaa yli 45 vuotta kestäneen kahdenkeskisen kehitysavun Sambiaan – väärinkäytökset nopeuttaneet alasajoa
Ulkomaan uutiset

EUROOPAN parlamentin vanhat valtapuolueet ovat kärsimässä kevään eurovaaleissa tuntuvan vaalitappion, kertoo Euroopan parlamentin ja tutkimusyhtiö Kantar Publicin koostama ennuste. Keskusta-oikeistolainen EPP ja keskusta-vasemmistolainen S&D ovat ennusteen mukaan menettämässä enemmistönsä parlamentin paikoista. Niiden osuus paikoista laskisi nykyisestä 54 prosentista 45 prosenttiin. Muutos olisi historiallinen: europarlamentin poliittinen ydin on ensimmäisistä eurovaaleista vuodesta 1979 saakka rakentunut EPP:n ja sosiaalidemokraattien enemmistön varaan.
Ennuste: Valtapuolueita odottaa eurovaaleissa tappio – voittajia maahanmuuttovastaiset euroskeptikot

Erotettu FBI:n apulaisjohtaja Andrew McCabe kertoi sunnuntaina esitetyssä TV-ohjelmassa, miksi liittovaltion poliisi tutkii presidentti Trumpia.
Entinen FBI-johtaja Trumpista: Rikoksia on voinut tapahtua

Seitsemän Britannian työväenpuolueen kansanedustajaa on eronnut puolueestaan. Jatkossa he toimivat parlamentissa omassa ryhmässään, jonka nimi on Itsenäinen parlamenttiryhmä.
Kaikki seitsemän edustajaa kertoivat tiedotustilaisuudessa olevansa syvästi pettyneitä työväenpuolueeseen ja sen johtajaan Jeremy Corbyniin, joka on johtanut puoluetta vuodesta 2015 lähtien.Eroajat moittivat Corbyniä siitä, ettei tämä kykene vastustamaan Britannian konservatiivipuolueen pyrkimyksiä EU-erossa. Kansanedustaja Chris Leslie totesi, että olisi vastuutonta antaa Corbynin nousta maan pääministeriksi.
Britannian työväenpuolue rakoilee – seitsemän kansanedustajaa lähti ovet paukkuen

Talousuutiset

Yhden hävittäjän hinnalla varustettaisiin kokonainen jääkäriprikaati, muistuttaa Tuomo Hirvonen. Kuvassa Hornet-hävittäjiä Rissalassa. Kuva: Kari SalmelaValtiovarainministeriön virkamiesjohto vaatii puolen miljardin euron supistuksia Suomen vuosittaiseen budjettiin. Puolustusselonteko edellyttää taas kahden tai kolmen miljardin lisäystä valtion vuosimenoihin.Kasvavat kustannukset eivät huoleta hallitusta, sillä maksut rytmitetään kahdelle vaalikaudelle ja hoidetaan erillisrahoituksella. Pääministeri on vakuuttanut, että puolustusselonteon tavoitteet saatetaan maaliin. Ovathan kaikki puolueetkin sen takana.Presidentti-ylipäällikkö on samaa mieltä. Hän on ilmoittanut, ettei hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa tulla enää käyttämään poliittista harkintaa. Syytä olisi, ajattelevat monet.Suomi lopetti parikymmentä vuotta sitten maan puolustamisen ja ryhtyi puolustamaan ilmatilaa. Hankittiin Hornetit. Nyt listaan on lisätty Itämeri, koska siellä on havaittu kansainvälisen jännityksen kasvua.Vastaamatta jätetään, miksi Suomen laivasto halutaan vielä lisäämään jännitettä Itämeren alueella. Eikö omien rannikkovesien puolustaminen riittäisi? Menettely tuo mieleen Pohjanmaan häijyt, jotka kiiruhtivat aina sinne, missä tapeltiin.Kokemukset aikamme sodista osoittavat, ettei lentokoneilla pystytä torjumaan maitse tulevaa hyökkäystä. Onkohan meillä unohdettu, että Suomen maaraja mahdollista uhkaajaa vastaan on 1 300 kilometriä. Sen ylittäminen ei vaadi ilma-armeijaa, vaan käy parhaiten panssariyhtymien avulla.Hävittäjien hintalappu on pöyristyttävä – sen rinnalla virkamiesten sopeutuspaketti on näpertelyä – "Valtiojohto leikittelee kansakunnan kohtalolla"

Suuromistaja ja toimitusjohtaja Björn Kjos uskoo, että yhtiön tämän vuoden tulos nousee voitolliseksi. Norwegianin pomo rauhoittelee: Lentoyhtiö ei ole menossa nurin

Angolalaiset työntekijät olivat saaneet tarpeekseen.Heitä raivostutti, että miinanraivaushankkeesta saatu palkka oli pienentynyt. Taustalla oli uusi paikallinen lainsäädäntö.Tilanne kärjistyi siihen pisteeseen, että hankkeen tanskalainen talousjohtaja otettiin panttivangiksi viideksi päiväksi.
Tilanteen laukaisemiseen käytettiin yli 40 000 euroa Suomen antamaa kehitysapua, joka oli jäänyt hankkeesta yli.Suomalaisen Kirkon Ulkomaanavun rahoittaman hankkeen lopputulema oli erittäin harvinainen, sillä tämänkaltaisia vaaratilanteita esiintyy harvoin. Tässä tapauksessa Suomen ulkoministeriö jätti takaisinperinnän varoista tekemättä, sillä rahat auttoivat laukaisemaan panttivankitilanteen.Ulkoministeriön tietoon tuli vuosina 2015–2018 yhteensä 92 kehitysyhteistyövaroihin liittyvää väärinkäyttöepäilyä.Petoksia ebolan varjolla, panttivankitilanne Angolassa – Yle selvitti: Näin suomalaisia kehitysapurahoja on joutunut vääriin käsiin

Urheilu-uutiset

Noin kymmenen minuutin kuluttua Hurskeen nimi nousi tulostaululla ykköseksi. Onnittelijat kerääntyivät Hurskeen ympärille. Pian Kuopion hallin kenttäkuuluttaja ilmoitti Nezirin voittajaksi yhden tuhannesosan turvin.
Maalikamerakuvan piinaavaa odottelua ja karmeaa sekoilua – aitakuningattaren kruunu Nooralotta Nezirille yhden tuhannesosan erolla

Kuopion SM-halleissa nähtiin sunnuntaina Suomen ennätys, kun Kristiina Halonen voitti 300 metrin aitajuoksun ajalla 40,99. Melko harvoin juostavan matkan aiempi Suomen ennätys oli Ilona Rannan vuonna 2006 juoksema 41,01. Halonen jätti pirteällä juoksullaan Annika Hannolan hopealle (42,07) ja Eveliina Määttäsen pronssille (42,43).
Naisten korkeushypyssä Jessica Kähärä yllätti itsensäkin voittamalla kilpailun nuorten Suomen ennätystuloksella 190. 17-vuotias Kähärä tekee aikuisten arvokisadebyyttinsä Glasgow'n EM-halleissa kahden viikon päästä.Kristiina Halonen paranteli 13 vuotta vanhan Suomen ennätyksen uudelle sekuntiluvulle, Piesanen ja Kuivisto tuplakultaan

Suomen mestaruus keihäänheitossa, päihteitä, rikoksia ja sairauseläke. Sami Saksiosta nimensä Sami Saxiksi vaihtanut ex-keihäänheittäjä kävi pohjalla, mutta nousi takaisin elämänsyrjään kiinni. Keväällä 50 vuotta täyttävän Saxin arjessa on taas iloa ja toivoa
Keihäänheiton unohdettu Suomen mestari ajautui julmaan kierteeseen: rikollisuus ja päihteet korvasivat nousevan uran – "Päässä ei liikkunut mitään"

Miesten ja naisten pituushypyssä ja miesten kolmiloikassa Kuopion SM-halleissa tapahtui mittalaitteeseen liittyvä mittavirhe, joka tuomarineuvoston puheenjohtajan Eero Kulmalan mukaan on noin 15 senttiä.Kilpailun loppujärjestystä ei jälkikäteen muuteta, koska virhe on ollut sama kaikille, mutta selvittämme, onnistuuko tällaisen systemaattisen virheen muuttaminen tuloksiin jälkikäteen, Kulmala sanoo.Merkittävä mittausvirhe SM-halleissa – pituushyppy- ja kolmiloikkatuloksiin lisätään 15 senttiä

Eero Mäntyrannan urheilu-ura oli menestyksekäs, mutta hänen elämäänsä mahtui myös paljon surua. Jo lapsena hän joutui tottumaan kuoleman läsnäoloon, kun perheen 12 lapsesta kuusi kuoli jo varhain.Mäntyranta ja hänen Raakel-vaimonsa kokivat myös jokaisen vanhemman pahimman painajaisen, kun perheen toiseksi vanhin lapsi Harri kuoli vuonna 1985 vain 23-vuotiaana.Mäntyrannan urheilu-uran pahin hetki tapahtui puolestaan vuonna 1972, kun hänen dopingnäytteestään löytyi jälkiä amfetamiinista. Mäntyranta sai Hiihtoliitolta tapauksesta vakavan varoituksen, mutta ei koskaan myöntänyt, että olisi käyttänyt piristettä.Hiihtolegenda Eero Mäntyrannan elämään mahtui suurvoittoja, mutta maine sai suuren tahran 1972 – "Kyllä sen kanssa itkettiin varmasti ihan kylliksi"

Mäkihyppääjälegenda Matti Nykänen saa valtion varoista maksetut hautajaiset. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Asian vahvistaa Ilta-Sanomille urheiluministeri Sampo Terho (sin) avustajansa Toni Ahvan kautta.– Urheiluministeri Terho on sopinut Nykäsen omaisten kanssa, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset, Ahva viestittää.
– Terhon mielestä Nykänen on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut.Terho esitti alun perin Nykäselle valtiollisia hautajaisia. Valtio maksaa Matti Nykäsen hautajaiset – ”On sen saavutuksillaan ansainnut”

Maailmalla tapahtuu

Merikarvialla Asmalantiellä tuhoutui tulipalossa noin 1000 neliön sikalarakennus.
Sikalan sisällä oli palon syttymishetkellä pelastuslaitoksen mukaan 250 eläintä.Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joni Salo kertoo, että kaikki sikalassa olleet siat ovat kuolleet tulipalossa.Nyt näyttää siltä, että yhtään ei saatu pelastettua.
Valtava sikala tuhoutui tulipalossa Merikarvialla - kaikki sisällä olleet 250 sikaa kuolivat: ”Yhtään ei saatu pelastettua”

Hollantilaisen lääkärin uskotaan käyttäneen salaa omaa spermaansa. Tuomioistuin on nyt myöntänyt 22 mahdolliselle jälkeläiselle luvan selvittää, onko sittemmin kuollut lääkäri heidän biologinen isänsä.
Kuolleen hedelmöityslääkärin epäillään siittäneen omalla spermallaan 200 lasta – Asiaa setvitään nyt dna-testeillä

Ylessä alkoi kuohua perjantaina 25. marraskuuta sen jälkeen, kun Yle oli julkaissut uutisen pääministeri Juha Sipilän (kesk) sukulaisten omistamasta Katera Steel -yhtiöstä.Ylen ajankohtaistiimi oli jo kirjoittanut perjantain aikana valmiiksi jatkojutun, jossa haastateltiin kahta oikeusoppinutta siitä, oliko Sipilä ollut esteellinen päättäessään valtion sadan miljoonan euron lisärahoituksesta Terrafamelle. Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Ylen johto päätti perjantaina illalla, että juttua ei julkaista.Pääministeri Sipilä lähetti perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle. Viesteissä oli pääministerin saamaa tuohtunutta kansalaispalautetta. Sipilä kertoi, että hän ei arvosta Yleisradiota lainkaan.Viimeisin viesteistä lähetettiin Ylen toimittajalle perjantain ja lauantain välisenä yönä Ylen ajankohtaistiimi alkoi työstää sähköposteihin liittyvää juttua maanantaina 28. marraskuuta. Juttuaihe kirjattiin Ylen toimitusjärjestelmään, journalismin portaaliin, niin sanottuun jopoon, aamulla ennen kahdeksaa.Kolme Ylen työntekijää on kertonut nämä tiedot Suomen Kuvalehdelle. He eivät halua nimiään julki asian arkaluonteisuuden vuoksi.Ylen ajankohtaistiimi alkoi maanantaiaamuna valmistella myös kolmatta Sipilä-aiheista juttua, analyysia siitä, miksi pääministerin sidonnaisuudet ovat tärkeitä asioita uutisoida. Tässä ja Sipilän lähettämistä sähköposteista kertovassa jutussa, jossa kävi ilmi pääministerin täydellinen arvostuksen puute Yleisradiota kohtaan, oli tarkoitus käyttää asiantuntijahaastateltavia.Ylen johto, käytännössä päätoimittaja Atte Jääskeläinen, kielsi molempien juttujen edistämisen, SK:n lähteet kertovat.Pääministeri Sipilä vaiensi Ylen: Uutisten johto hyllytti Sipilä-jutut – Ruben Stiller sai varoituksen

Uutisraportti – Yle taipui pääministeri Juha Sipilän painostukseen

Miesten välinen illanvietto muuttui veriseksi henkirikokseksi Hämeenlinnassa. Syyttäjä vaatii vastaajalle elinkautista vankeutta murhasta.Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee murhaa, joka tapahtui syyttäjän mukaan lokakuun lopulla.Syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit. Hän soitti hätäkeskukseen seuraavana päivänä.Kahdella veitsellä tehty väkivalta oli syyttäjän mukaan erityisen raakaa ja julmaa. Julma veriteko Hauholla - murhasta syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit
Yle Areena

Mitä on saatu aikaan Tervaskannossa, kun kehittämistyö on jatkunut kaksi kuukautta? Valmentaja palaa katsomaan, onko asukkaiden vähäistä liikkumista onnistuttu lisäämään. Joko asukkaille on perustettu harrastuskerhoja? Toimittaja Anne Ali-Hokka
Onko liikkuminen lisääntynyt?

Aamuvuoro uusiksi ja taidetuokio vaikeasti muistisairaille. Mitä kaikkea muuta tapahtuikaan, kun valmentaja Taina Semi kävi Tervaskannossa? Toimittaja Oili Orispää
Taidetta, tanssia ja muutosvastarintaa

Kurkistus siihen, miten asukkaiden ruokailua on pyritty muuttamaan Tervaskannossa. Mistä johtui se, että ruokaa tuli usein liian vähän? Yhteistyö keittiön kanssa parani ja asukkaat pääsevät välillä herkuttelemaan. Toimittaja Anne Ali-Hokka
Ruoka

Tässä jaksossa tutustumme kahteen vanhaan rouvaan: Astridiin ja Salmeen. 103-vuotias Astrid kertoo olleensa aina pahanteossa. 88-vuotias Salme käy ensivisiitillä kehitysvammaisen tyttärensä uudessa kodissa. Omahoitajat Laura ja Taina keräävät tietoa heistä ja lukevat otteita kirjoittamistaan elämäntarinoista. Toimittaja Oili Orispää
Omahoitajuus

Neljä kuukautta kehittämistyötä on takana - mihin tässä ajassa ehdittiin päästä? Mikä oli suurin muutos? Toimittajat: Oili Orispää, Tiina Merikanto ja Anne Ali-Hokka Päätösjakso

Youtube-videot

GPS-häirintä hoidettiin Suomessa Norjan ohjauksella

Karhujen punnitusta

Juuso talviunille

Suomen talviurheilun helmiä

Brexit explained: What is the problem with the Irish border?

Uutisraportti –Lahtarilantti

Uutisraportti – Kaksi prosenttia

Uutisraportti – Mielikuvaradio

Mielipiteet

Turun yliopiston professori Pentti Malaskan (1934–2012) artikkeli ”Kilpailukyky – ratkaisu vai ongelma?” ennusti vuonna 1995 osuvasti yhteiskunnan tulevaa muutosta: ”Kansainväliset markkinavoimat tulevat pian hallitsemaan kaikkea yhteiskunnallista päätöksentekoa. Voiton tuottamisesta tulee uusi yhteiskunnallisen moraalin perusta.” Kun jokainen välittää vain itsestään, kansakunta pirstoutuu. Kasinopeli, rahan pesu ja rikollisuus lisäävät moraalista korruptioita, Malaska ennusti. Ne ihmiset, jotka eivät tuota taloudellista lisäarvoa globaalitalouden markkinoilla, leimautuvat yhteiskunnallisesti moraalittomiksi. Tämä koskee erityisesti työttömiä. Joko saavutettiin röyhkeyden vuorenhuippu?

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan sote- ja maakuntauudistuksen viimeisimmän käsittelykierroksen venyessä ovat jotkut Keskustan ja Sinisten kansanedustajat purkaneet turhautumistaan lakien perustuslainmukaisuuden ennakkokontrolliin. Milloin on menettelyä pidetty kankeana, milloin on syytetty perustuslakivaliokunnan kuulemia asiantuntijoita politikoinnista. Perustuslakikysymyksiin liittyy toki erilaisia yhteiskunnallisia arvostuksia sen suhteen, miten valta yhteiskunnassa jaetaan ja miten eri väestöryhmiä kohdellaan. Suomessa perustuslakiin ei kuitenkaan liity sellaisia suuria poliittisia kiistoja, kuten vaikka Yhdysvalloissa, joissa sekä valtioelinten toimivaltasuhteet että yksilön perusoikeudet ja -vapaudet ovat lähes joka vaaleissa esillä.
Onko perustuslakikontrolli lainsäädännön tulppa vai laadun tae

Kinastelu Euroopan vakausmekanismin EVM:n uudistamisesta on pientä sen rinnalla, mitä on jo valmisteilla. Isomman uudistuksen ja riidan nimi on EVR, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.Euroopan vakausmekanismin EVM:n uudistamiseen tähtäävät päätökset ovat Suomessa juuttuneet hallituspuolueiden välisiin erimielisyyksiin, vaikka nyt käsillä olevat EVM:n muutokset ovat pientä siihen verrattuna, mitä EU:ssa on paraikaa valmisteilla.Ilta-Sanomat on tällä viikolla julkaissut useita uutisia hallituksen sisäisistä erimielisyyksistä.
Riidat koskevat EVM:n tehtävien ja roolin muuttamista uudistuksilla, jotka voivat joiltakin osin heikentää Suomen asemaa ja jotka näyttävät olevan osin ristiriidassa Suomen virallisten eurolinjausten kanssa.Jan Hurrin kommentti: EVM-kiista on vasta lämmittelyä – vielä isompi mullistus tulossa

Kokoomuksen tienvarsimainoksesta, jossa todetaan autojen kuuluvan teille, nousi kohu. Kyseessä on loistavaa, ellei erinomaista poliittista viestintää, tiivistää kommentissaan politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.Kokoomuksen ”Autot kuuluvat teille” -tienvarsimainos on kuumentanut tunteita viikonlopun aikana varsinkin sosiaalisessa mediassa.Osa on pahoittanut mielensä.Osa on jopa suuttunut!Osa yrittää ilkamoida suuttumuksensa keskellä.Onneksi olkoon, kokoomus! Kyseessä on alkavan vaalitaistelun paras poliittinen mainos. Se herättää tunteita, siitä puhutaan. Kampanja siis toimii.
Kommentti: Onneksi olkoon kokoomus! Kiistelty automainos toimii vaalien alla kuin junan vessa!

Aluksi tunnustus: olen lapsena harjoittanut kulttuurista appropriaatiota ts. leikkinyt inkkaria ja länkkäriä. Tunsin jotenkin intiaaneja kohtaan sympatioita – niiltä vietiin maat pois ja ne suljettiin reservaatteihin.Samanlainen intiaani-olo tuli mieleen kun lueskelin Jan Hurrin hyviä artikkeleita Euroopan vakausmekanismin (EVM) muuttamisesta Euroopan valuuttaunioniksi (EVR, https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006003105.html).
Kyse on Suomen itsenäisyyden ja kansallisen olemassaolon kannalta äärimmäisen tärkeästä asiasta. Onko EU, tarkemmin sen eurovyöhyke, suvereenien valtioitten liitto, vai liittovaltio, jossa osavaltioilla on pieniä ja rajoitettuja oikeuksia paikallisten erikoiskysymysten hoitoon?
Samoin: tekeekö EU:n keskus kaikki tärkeät ulko-, turvallisuus- ja talouspoliittiset päätökset ts. johtavatko Saksa ja Ranska EU:ta?Maksatko toisten ravintolalaskut vai et?Ja sitten – tuleeko meistä intiaaneja?Meille itsenäisen valtion viimeisiä tunnusmerkkejä varjelevalle Unionin osavaltiolle on tärkeätä se päätämmekö omista rahoista vai emme päätä? Maksammeko toisten laskut vai emme? Mikäli menemme täysimääräisesti Euroopan valuuttaunioniin, joudumme maksamaan muitten oluet, viinit ja mussakat.Kyllä vastaus on jatkoa Suomen äärioikeistolaisten hallitusten Kreikka-takuutuksille ja SDP:n Urpilaisen kevytmielisille lupauksille vastuunkannosta. Vastuunkannosta Saksan pankkien edessä, jotka ovat vetäneet itselleen jättivoittoina nämä takuutus- ja tukimaksut. Suomi intiaanina - viekö EVM maat ja mannut?

Kotimaan matkailu

Hiihtolomalla voi hiihtää, luistella ja laskea mäkeä, mutta mitä muuta eteläisen Suomen talvimatkailu voisi tarjota. Paljonkin, pohtivat alan yrittäjät, mutta ensin tarjonta pitäisi tuotteistaa.
Talvi voi tarjota elämyksen kotimaan matkaajalle etelässäkin – tuotteistaminen ontuu

Kaupunkiloma kotimaassa on monelle vieras käsite, mutta itse tykkään niistä paljon. Kotimaanmatkailua harrastaessa suosittelen ottamaan kohteesta samalla lailla selvää kuin ulkomaille lähdettäessä, niin lomasta saa paljon enemmän irti. Tätä kautta moni saattaa innostua kotimaanmatkailusta enemmänkin, kun tulee nähtyä ja koettua reissussa entistä enemmän. Eikä sovi unohtaa pienempiä kuntiakaan, mistä saattaa löytää uskomattoman mukavia tapahtumia ja elämyksiä.
Kotimaanmatkailun juhlavuosi

Visavuori, eli 1900-luvun alkupuolella valmistunut erämaa-ateljee, pitää sisällään takuulla jokaiselle suomalaiselle jopa ikoniseksi muodostuneita muotoja. Jos jotain Visavuoresta kannattaa muistaa, on se että siellä asui se tyyppi, joka suunnitteli Helsingin rautatieaseman kivimiehet. Se tyyppi oli Emil Wikström, jonka tunnetuimpia töitä ovat Helsingin rautatieaseman Lyhdynkantajien lisäksi, Elias Lönnrotin muistomerkki, J. V. Snellmannin muistomerkki sekä Kansallismuseon edessä istuva graniittikarhu.
Pilapiirtäjä Kari Suomalainen oli Wikströmin tyttärenpoika, ja Visavuoren yhteydessä toimiikin Kari-paviljonki, jossa voi tutustua Karin pilapiirroksiin ja suvun historiaan.
Museomatkailua Suomessa – kolme vähemmän tunnettua tärppiä

Ulkomaan matkailu

French Riviera: Uniquely Chic

Nice France 4K - Travel Guide

Antibes on the French Riviera

Luzern on kelloharrastajan paratiisi – kultaa ranteeseen

Musiikki

Laura Voutilainen - Niin Kuin Meren Hiekkaa

Viimeinen valssi (Kari Tapio)

Julio Iglesias ~ Abrazame

Loppukevennykset

Esko Kuutti kiskoi lähes 14 kilon suursaaliinsa pulkalla naapuriin. LOMAMATKALTAAN Afrikasta hiljattain palannutta savonlinnalaista Esko Kuuttia, 72, odotti kotiin päästyään jättiyllätys. Ystävänpäivänä Kuutti kiirehti kokemaan Suurijärvessä pyynnissä olleita verkkojaan, joista yhdestä jäälle nousi todellinen vesipeto, lähes 14 kiloa painanut haukimamma.– Oli se aikamoisen kamppailun käynyt, sillä verkko oli pitkältä matkaa sekaisin. Harmi vain, että hauki oli ennättänyt kuolla, eikä siitä enää ollut ihmisravinnoksi, kalamies harmittelee.Hirmuhauki tarttui Eskon, 72, verkkoon Suurijärvellä – ”Oli se aikamoisen kamppailun käynyt

Poliitikot & opetusjärjestelmä | Pelimies, lauantaina klo 21.00 | MTV3

Kuntoilu

5 MIN WARM UP FOR AT HOME WORKOUTS

10 MIN TONED ARMS WORKOUT (At Home No Equipment)

10 MIN Intense Ab Workout - No Equipment

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131 / 76, pulssi 59 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /950 min, kuntosali 0/ 1100 min, kävely 8/191 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti