sunnuntai 3. helmikuuta 2019

SU 03.02.2019 Valehtelevat kansanedustajat ja ministerit – missä on vanhempain kunnioitus


Äidin rukous

"Kohtele minua hyvin,
sitten kun en enää muista nimeäni.
Sitten kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen.
Sitten kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen,
sitten kun en enää ole tuottava yksilö,
kohdelkaa minua silloinkin ihmisenä.
Välittäkää minusta,
antakaa rakkautta,
koskettakaa hellästi.
Kello hidastaa,
eräänä päivänä se pysähtyy kokonaan,
mutta siihen on vielä aikaa.
Antakaa minulle arvokas vanhuus."

- Tuntematon -
Olet maamme armahin Suomenmaa

Halla-aho: Turvapaikkajärjestelmää ei tarkoitettu siirtolaisuuden kanavaksi

Sipilän arvopohja Sebastian Tynkkynen FB 20190103

Arhinmäki: Orpo olisi voinut vierailla Prismassa aiemmin

Kalajoki

Coronarian kuntoutusliiketoimintaan kuuluva Coronaria Terameri Oy on ostanut Fysio Kalajoki Oy:n liiketoiminnan. Kaupalla Coronaria vahvistaa lasten- ja nuorten sekä neurologista fysioterapiaosaamista konsernissa ja laajentaa kuntoutuspalvelujen toimipisteverkostoa Kalajoelle, tiedotteessa kerrotaan.Fysio Kalajoki on toiminut paikkakunnalla vuodesta 1986 saakka, ja heidän erityisosaamistaan on neurologinen fysioterapia ja lasten- sekä nuorten fysioterapia.Yrityksen liiketoiminta siirtyi 1.2.2019 Coronaria Teramerelle, ja jatkossa toimipaikan nimi on Coronaria Fysio Kalajoki. Henkilöstö ja asiakassuhteet siirtyvät Coronaria Teramerelle. Muuten toiminta jatkuu entisellään. Yrittäjä Tarja Suni jatkaa Coronarian palveluksessa toistaiseksi. Cononaria Terameri osti Fysio Kalajoen – Yrittäjä Tarja Suni jatkaa Coronarian palveluksessa toistaiseksi

Jussi Jokisen paluusta Kärppien SM-liigajoukkueen riveihin spekuloitiin jo ennen joulutaukoa, mutta arvostetun hyökkääjäveteraanin comeback varmistui viime sunnuntaina, kun Jokisen pelaajasopimuksesta Kärppiin tiedotettiin lopullisesti. Mies itse saapui Floridasta kotiseudulleen samana päivänä.Olihan se aika mielenkiintoista tulla Floridan paahtavasta helteestä suoraan 15 asteen Pohjois-Suomen pakkasiin, Jokinen naurahtaa Yle Urheilun haastattelussa.Jussi Jokinen otti itse yhteyttä Kärppiin ja nyt on edessä ikimuistoinen paluuilta Oulussa: "Liekki, rakkaus ja intohimo on edelleen kova"

Alueuutiset

Suomen Hiihtoliitto teki lauantaina ensimmäiset valintansa MM-kisojen maastohiihtojoukkueeseen. Ensimmäisten joukossa kisajoukkueeseen valittiin Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki.
Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki valittiin hiihdon MM-joukkueeseen

Kotimaan uutiset

Työeläkevakuuttaja Etera on tehnyt hallituksensa pitkäaikaisen jäsenen Marja Aarnio-Isohannin hoivakotiketjun kanssa useita huomattavia liiketoimia. Etera on näillä toimillaan ollut vauhdittamassa Esperi Care Groupin nopeaa kasvua.Yhtiöiden taloudelliset siteet ovat moninaiset ja tiiviit. Etera omistaa Esperi Care Groupia ja se hoitaa myös hoivaketjun työntekijöiden eläkkeet. Esperin toimitusjohtaja ja osaomistaja Marja Aarnio-Isohanni on puolestaan ollut Eteran hallituksen jäsen vuodesta 2008.Yhtiöt ovat tehneet keskenään lukuisia liiketoimia kuten kiinteistökauppoja. Etera on jouduttanut Esperi Caren kasvua myös kahdeksan miljoonan euron sijoituslainalla.
Etera kiistää, että Aarnio-Isohanni olisi omassa yritystoiminnassaan hyötynyt kaksoisroolistaan.
Etera on tehnyt viime vuosina yli sadan miljoonan euron arvosta kiinteistökauppoja myös rakennusliike YIT:n kanssa. Sen varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi on Eteran hallituksen puheenjohtaja. Aarnio-Isohannin osalta tilanne on kuitenkin hieman erilainen, sillä hän on henkilökohtaisesti myös hoivaketjun merkittävä omistaja yli kymmenen prosentin osuudella.
Eläkeyhtiö teki miljoonakauppoja hallitusjäsentensä yhtiöiden kanssa – “Luonnollista”
Erkin kommentti: Mafian sisäpiirin toimintaa.

VANHUSTEN hoivakotien vessapaperirullat ovat olleet suuri puheenaihe sen jälkeen, kun Seura-lehti keskiviikkona uutisoi, että jopa muistisairaalta vanhukselta on peritty Esperi Careen kuuluvan Saga Caren palvelutalossa 15 euron lisämaksu pelkästä vessapaperirullan vaihdosta. Ilta-Sanomat tavoitti torstaina Esperi Caren vt. toimitusjohtajan Heini Pirttimäen, jonka vastausten perusteella tällainen todella on mahdollista.Mistä muista palveluista vanhusten hoivakodeissa joutuu maksamaan lisähintaa? Mitä palveluja jää peruspalvelupakettien ulkopuolelle? Kuuluvatko tukisukkien vaihtamiset tai vessaan saattamiset perus- vai lisäpalveluihin?
Pikkupyykin pesu 79 €/kk, lääkkeiden anto 5 €, siivous 38 €/h... tällaisia lisähintoja vanhuksilta peritään hoivakodeissa

Kun oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne julkisti kuuluisan vappusatasensa eli demareiden linjauksen korottaa pienimpiä eläkkeitä 100 eurolla, keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä moitti sitä populismiksi ja huomautti sen kustantavan jopa 1,4 miljardia euroa.Nyt lauantaina keskusta kuitenkin Sipilän suulla julkisti vaalikampanjansa avaustilaisuudessa yhdeksi puolueen vaalitavoitteista takuueläkkeiden korottamisen yli 100 eurolla.Sipilä kiisti tämän olevan vaalipopulismia, vaan sanoi sen olevan ”osa 75 prosentin työllisyysuralla pysymistä”.Sipilä haukkui Rinteen ”vappusatasen” populismiksi - lupaa nyt itse eläkeläisille yli 100 euroa lisää

Lauantai-illan ja -yön aikana etelästä leviävä lumimyräkkä aiheuttaa jälleen päänvaivaa liikenteessä ja sähköyhtiöissä. Lunta voi tulla paikoin jopa 20 senttiä lisää. Helsinki-Vantaan lentokentällä sankka lumisade voi aiheuttaa viivästyksiä sunnuntaina, varoittaa Finavia tiedotteessaan
(siirryt toiseen palveluun)
. Yhtiön mukaan talvitoiminta on kuitenkin täysvalmiudessa ja kiitotiet pyritään hankalista sääolosuhteista huolimatta pitämään auki. Junaliikenteessä lumentuloon on puolestaan varauduttu harventamalla lähiliikenteen Kerava-Helsinki-väliä kulkevien N-junien vuorovälejä puoleen tuntiin, kertoo VR. Yhtiön mukaan N-junien pidennetty vuoroväli mahdollistaa pääradan kunnossapidon Koivukylän ja Savion välillä ja siten liikenteen sujumisen runsaslumisissa olosuhteissa. VR:n liikennetilanteen voi tarkistaa täältä (siirryt toiseen palveluun)
. Liikenteessä ja sähköyhtiöissä varaudutaan lumimyräkkään, kattojen lumikuormaakin syytä tarkkailla

Hallituksen kaavailema maakunta- ja sote-uudistus on niellyt Liike Nytin selvitysten mukaan jo 1-2 miljardia veroeuroa, mikä vastaa 30 000 – 60 000 sairaanhoitajan vuosipalkkaa. Hyötyjen on arveltu jäävän olemattomiksi, mutta kustannusten tiedetään nousevan vielä miljardeja, jos uudistus menee läpi eduskunnassa. Hallitus on tuomassa sote-lait kevään aikana eduskunnan päätettäväksi. Uudistuksen hidasta etenemistä seurattuani en ole lainkaan vakuuttunut, että uudistuksella todella tavoitellaan sitä, mikä on suomalaiselle parasta – vaan sitä, mikä on isoille markkinavoimille ja hallinnolle parasta.”
Adressi: Kaadetaan hallituksen järjetön maakunta- ja sote-uudistus!
Mikä ihmeen indeksijäädytyksen purkaminen? Kansaneläkeindeksin poikkeusmenettely oli alun perinkin suunniteltu vuosille 2017-19. Onko joku jossain esittänyt, ettei olisi palattu voimassa olevan lain mukaiseen indeksointiin”, Danske Bankin ekonomisti Jukka Appelqvist ihmettelee Twitterissä. Ekonomistit perkasivat Juha Sipilän vaalilupauksia: ”Mikä ihmeen indeksijäädytyksen purkaminen?”Sipilän mukaan vaalilupaukset voidaan rahoittaa työllisyyden kasvulla. Miten tämä kaikki rahoitetaan? Yksi prosenttiyksikkö työllisyysasteessa tuo julkiseen varaan liikkumavaraa 1-1,4 miljardia. Kuvitelkaa, kuinka merkittävä on yksi prosenttiyksikkö”, hän sanoi. Ekonomistipiireissä ajatus ei saa suurta kannatusta.Tässä on hyvä muistaa, että jos työllisyyden kasvusta tuleva julkisen talouden liikkumavara käytetään kokonaan menonlisäyksiin/veronkevennyksiin, ei työllisyyden kasvu auta kestävyysvajeeseen”, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen toteaa Twitterissä.SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta ihmettelee myös keskustan lupaamia veronkevennyksiä. Puolueen vaaliohjelmassa linjataan, että ”verotuksen keventämisvara on kohdennettava pieni- ja keskituloisiin”.

Ulkomaan uutiset

Venäjä on päättänyt keskeyttää kylmän sodan aikaisen keskipitkän matkan ydinohjukset kieltävän INF-sopimuksen noudattamisen. Uutistoimisto Reutersin mukaan asiasta ilmoitti lauantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hän on myös määrännyt hallitusta olemaan aloittamatta aseidenriisuntaan liittyviä keskusteluja Washingtonin kanssa.
Moskovan suhdetta lännen kanssa ovat rasittaneet viime aikoina Krimin liittäminen Ukrainasta Venäjään, väitteet sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekä Britanniassa tehty Novitšok -hermomyrkkyisku.
Putin: Venäjä aloittaa uusien ohjusten rakentamisen ja vetäytyy ydin­a­se­so­pi­muk­ses­ta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kutsuu kongressin kanssa käytäviä neuvotteluja rajamuurin pystyttämisestä "ajan hukaksi". Trump sanoi The New York Timesin haastattelussa, että "aion jatkaa muurin rakentamista, me saamme muurin valmiiksi".
Presidentti antoi ymmärtää, että hän voisi julistaa hätätilan sen varmistamiseksi, että muuri rakennetaan.Yhdysvaltain asevoimat ilmoitti torstaina lähettävänsä 3 500 sotilasta Meksikon vastaiselle rajalle. Tämä nostaa rajalla olevien joukkojen määrän 5 900:aan.
Donald Trumpin mukaan neuvottelut muurista ovat "ajan hukkaa" – lähettää tuhansia lisäsotilaita rajalle

Enrique Ferraro on vetänyt Italian viitaksi harteilleen, koska haluaa Italian ja muiden EU-maiden tekevän vielä enemmän sen eteen, että Venezuelaa itsevaltiaan tavoin hallitseva Maduro ja hänen sosialistihallintonsa saadaan syöstyä vallasta.Haluamme, että tämä maa muuttuu diktatuurista demokratiaksi, sanoo 63 vuotta sitten Venezuelaan siirtolaiseksi saapunut Ferraro.Siksi hän ja sadat tuhannet venezuelalaiset marssivat tänään vapaan Venezuelan puolesta.Yle Venezuelassa: Valtavat väkijoukot kokoontuivat kaduille Caracasissa, opposition marssi sujunut rauhallisesti

Keski-Afrikan tasavallan hallitus ja 14 aseellista ryhmää ovat päässeet sopuun rauhan solmimisesta, kertovat YK ja Afrikan unioni.Presidentti Faustin-Archange Touaderan hallitus kertoi Twitterissä, että rauhansopimus on tarkoitus allekirjoittaa Keski-Afrikan pääkaupungissa Banguissa muutaman päivän kuluttua.Rauhanneuvotteluja on käyty Sudanin pääkaupungissa Khartumissa. Afrikan unionin edustajan mukaan joitakin yksityiskohtia pitää vielä ratkaista, mutta sopimus on saatu aikaan.Keski-Afrikan rauhanneuvotteluissa syntyi sopu – Toivon pilkahdus sisällissodan riuduttamalle maalle

Talousuutiset

Italia on heikkenevän euroalueen kolmanneksi suurin talous, ja nyt se on taantumassa. Tämä voi helposti roihahtaa koko euroalueen ongelmaksi, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Italian talous on suurten euromaiden ja omalla ristiriitaisella tavallaan myös europolitiikan heikoin lenkki. Tämä lenkki näyttää juuri heikentyneen entistäkin heikommaksi.Kasvun heikkoudesta ja puutteesta jo pari vuosikymmentä kärsinyt Italian talous on juuri notkahtanut taas uuteen taantumaan. Tämä on maan kolmas taantuma kymmeneen vuoteen, ja se alkaa ennen kuin talous on toipunut kahdesta edellisestäkään.Kelju käänne ilmenee Euroopan unionin EU:n tilastoviraston Eurostatin vasta julkistamista euroalueen viime vuoden ennakkotilastoista. Niiden mukaan talouskasvu on koko euroalueella heikentynyt odottamattoman nopeasti ja jyrkästi, mutta ei kuitenkaan niin jyrkästi kuin Italiassa.Jan Hurrin kommentti: Tästä ei hyvää seuraa – Italian talous painui taas taantumaan

Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi loka-joulukuussa 13 prosenttia 333 miljoonaan euroon edellisvuoden samaan neljännekseen verrattuna. Liikevaihto kasvoi tällä neljänneksellä 1,6 miljardiin euroon, kun edellisenä vuonna se oli hieman yli 1,4 miljardia euroa.Myös koko vuoden tasolla luvut osoittavat ylöspäin. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 22 prosentilla 987 miljoonaan euroon edellisvuoteen nähden, ja liikevaihto kasvoi 4,5 miljardista eurosta viime vuonna 5,2 miljardiin euroon.Fortumin tulos kasvoi viime vuonna selvästi – päästöoikeuksien hinnannousut nostivat sähkönkin hintaa

Urheilu-uutiset

Hiihdon SM-kilpailut, miesten 4 x 10 km viesti. Selostus Jussi Eskola. Imatra. Ruotsinkielinen selostus Leif Lampenius ja Glenn Lindholm.
Hiihdon SM, miesten viesti

Hiihdon SM-kilpailut, naisten 3 x 5 km viesti. Selostus Jussi Eskola. Imatra. Ruotsinkielinen selostus Leif Lampenius ja Glenn Lindholm.
Hiihdon SM, naisten viesti

Hiihdon SM-kilpailut, naisten 10 km (p). Selostus Jussi Eskola. Imatra. Ruotsinkielinen selostus Leif Lampenius ja Glenn Lindholm.
Hiihdon SM, naisten 10 km (p)

Hiihdon SM-kilpailut, miesten 15 km (p). Selostus Jussi Eskola. Imatra. Ruotsinkielinen selostus Leif Lampenius ja Glenn Lindholm.
Hiihdon SM, miesten 15 km (p)

Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä hiihti Suomen mestariksi naisten SM-kisojen sprinttikilpailussa Imatralla. Lylynperän aika 1,3 kilometrin matkalla oli 3.10,22. Mestaruus oli Lylynperän ensimmäinen yleisessä sarjassa.Toiseksi tullut Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen jäi voittajalle 0,17 sekuntia. Karihaaran Visan Emmi Lämsä kiri ensimmäiseen SM-mitaliinsa nappaamalla pronssia 1,14 sekunnin erolla Lylynperään ja jättämällä Riitta-Liisa Roposen neljänneksi.Miesten kilpailussa Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä voitti hurjan kirikamppailun. Viimeisen mutkan jälkeen Jylhä irtosi tasaisesta rintamasta jättäen Hollolan Urheilijat -46:n Verneri Suhosen toiseksi ja Pyhäjärven Pohdin Joni Mäen kolmanneksi.Jylhän aika 2.45,60 oli 0,23 sekuntia Suhosta ja 0,61 sekuntia Mäkeä nopeampi. Mestaruus oli Jylhälle uran kolmas.Lylynperä ja Jylhä mestareiksi SM-sprintissä – Välierissä suurta dramatiikkaa

Kainuun Hiihtoseura on voittanut naisten kolme kertaa viiden kilometrin viestin maastohiihdon SM-kisoissa Imatralla. Kainuun ankkurina hiihtänyt kiiminkiläinen Anita Korva päihitti loppuratkaisussa hopealle yltäneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen 2,1 sekunnilla. Kainuun voittajakolmikossa hiihtivät lisäksi Anne Kyllönen ja Heini Hokkanen.Pronssia otti Vuokatti Ski Team Kainuu, jonka ankkurina sivakoi Eveliina Piippo.Kii­min­ki­läi­nen Anita Korva ankkuroi Kainuun Hiihtoseuran SM-viestikultaan

Kärpät maksoi Vaasan Sportille edellisen kohtaamisen tappiosta potut pottuina ja murskasi pudotuspelipaikastaan kynsin hampain taistelevat vaasalaiset loppuunmyydyssä Raksilan jäähallissa lukemin 7-1.Pitkästä aikaa jälleen kärppäpaitaan pukeutunut Jussi Jokinen pelasi mainion debyyttiottelun merkkauttamalla syöttöpisteen kolmeen maaliin.
Jussi Jokinen isossa roolissa Kärppien maalijuhlissa – "Ensimmäisen erän jälkeen mietin, että nyt tarvitaan kär­si­väl­li­syyt­tä"

Pika-aituri Reetta Hurske, 23, juoksi Saksan Karlsruhessa lauantaina käydyissä hallikisoissa huippuajan 7,99. Hänen edellinen ennätyksensä oli aiemmin tänä talvena Turussa juostu 8,04.Hurske jäi Karlsruhessa vain kahden sadasosan päähän Nooralotta Nezirin SE-ajasta 7,97, jonka Neziri juoksi Prahassa vuonna 2015.
Tampereen Pyrintöä edustava Hurske juoksi ennätyksensä alkuerässä. Finaalissa hän ampaisi johtoon, mutta osui hieman viimeiseen aitaan, horjahti ja jäi neljänneksi ajalla 8,06.
Reetta Hurske aitoi huippuajan Saksassa – SE vain kahden sadasosan päässä

Pituushyppääjä Taika Koilahti hyppäsi Turussa järjestetyissä hallikilpailuissa voittotuloksen 645 ja paransi aiempaa ennätystään 26 senttimetrillä.Edellinen ennätys oli kahden vuoden takaa. Taika Koilahti on harjoitellut syksyn päätoimisesti ja jäi viisi senttimetriä maaliskuussa kisattavien EM-hallikilpailujen tulosrajasta.Pituushyppääjä Taika Koilahti, 20, paransi ennätystään 26 senttiä – nousi korkealle kaikkien aikojen tilastoissa

Suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen nappasi Bundesliigassa komean päänahan kaatamalla Bayern Münchenin 3–1.Bayern siirtyi kamppailussa johtoon Leon Goretzkan avauspuoliajan lopun puskumaalilla. Ennen maalia Lukas Hradecky oli torjunut Kingsley Comanin laukauksen, ja jatkotilanteesta Goretzka viimeisteli keskityspallosta.Toisella puoliajalla Leverkusen iski kolmesti. Leon Bailey tasoitti, Kevin Volland vei kotijoukkueen johtoon ja Lucas Alario viimeisteli loppunumerot. Lukas Hradecky torjui Bayern Münchenin nurin – juhli huippuottelua oluella

Hurjavireinen Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki onnistui isossa paikassa, kun hän teki seurajoukkueelleen Norwichille maalin vierasvoitossa Leedistä 3–1. Pukki teki Englannin toisen sarjatason kärkikamppailussa Norwichin toisen maalin, joten se jäi voittomaaliksi tilastokirjoihin.Pukki teki maalin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen ensimmäisellä puoliajalla. Hän sai viimeistellä pallon Leedsin maaliin helpohkosti, kun pallo pomppasi suomalaiselle Leeds-puolustaja Pontus Janssonin kautta Norwichin Mario Vrancicin laukauksen jälkeen.Hurjavireinen Teemu Pukki hiljensi yli 35 000 ihmistä kärkipelissä Englannissa – ihmetteli muiden eleitä: ”Se oli varmasti outo maali”

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen osoittivat nousukuntoaan Klingenthalin maailmancupin kisassa. Herola oli yhdeksän miehen jännittävässä loppukamppailussa neljäs. Se oli Herolan kauden paras sijoitus. Hirvonen oli seitsemäs. Herola lähti 10 kilometrin hiihtokisaan 14. sijalta reilut puolitoista minuuttia kärjen takana. Hirvonen oli mäen jälkeen 19. sijalla ja Herolaa kymmenen sekuntia perässä.Suomalaiset mukana hurjassa yhdeksän kisaajan voittotaistossa! Herola ja Hirvonen tekivät kauden parhaat suorituksensa

Elmo Lakka pyyhälsi 60 metrin aitojen alkueräjuoksussa ajan 7,80, joka sivuaa maaliskuisten EM-hallimestaruuskisoihin tulosrajaa. Finaalissa Lakka pystyi kohentamaan aikaa 7,78:aan. Näin hän alitti EM-rajan.Lakan voittotulos jää vain kaksi sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään.Pika-aituri Elmo Lakka alitti EM-hallirajan

Suomi ja Moldova olivat varmistaneet jo aiemmin pääsyn jatkokarsintoihin. Tappio tiesi kuitenkin lohkovoiton karkaamista ja vaikeampaa jatkokarsintalohkoa.Suomi jatkaa MM-karsintoja lohkossa, jossa ovat Puola, Espanja ja Georgia. Lohkon kaksi parasta etenee jatkoon.Maalinteko oli pelissä yksi iso ongelma, ja toinen ongelma oli prässipelaamisessa. Olimme monesti pikkaisen liian myöhässä, kokenut suomalaispelaaja Mikko Kytölä sanoi tiedotteessa.Suomen futsal-miehille tappio Moldovalle – edessä kova MM-jatkokarsintalohko

Maailmalla tapahtuu

VR:n asiakaspalvelu epäonnistui viime maanantaina Simpeleellä, kun Helsinkiin ajanut Intercity-juna joutui vaihtamaan raidetta. Tilanteesta kärsinyt Anni Kyröläinen kyseenalaistaa, pyrkiikö junayhtiö huolehtimaan kaikista asiakkaista tasapuolisesti. Nainen oli aikeissa matkustaa Etelä-Karjalasta vanhempiensa luota takaisin kotiinsa pääkaupunkiin. Junan oli määrä lähteä kello 10.40 ja tulla tavalliseen tapaansa raiteelle 2, josta sähköpyörätuolia käyttävien asiakkaiden on helppo tulla kyytiin. Intercity oli pahemmin myöhässä kuin mitä Kyröläinen oli lukenut VR:n nettisivuilta. Simpeleellä oli raju pakkanen, Kyröläisen mukaan -27 astetta.Kiroileva konduktööri läimäisi junan ovet kiinni, Anni jäi tunniksi lähes 30 asteen pakkaseen pyörätuolissa - VR: ”Olemme superpahoillamme”

Sakea lumipyry on pakottanut viranomaiset poikkeusjärjestelyihin Italian Alpeilla sekä Italian ja Itävallan välisillä maanteillä.Perinteikäs Madonna di Campiglion hiihtokeskus on ollut lauantain mittaan kokonaan eristetty liikenteeltä. Tiet ovat viranomaisten mielestä liian vaarallisia käytettäväksi, eivätkä turistit ole päässeet liikkumaan matkakohteisiinsa tai koteihin.
STS Alppimatkat Oy:n toimitusjohtaja Harri Kaijanto kertoo tilanteesta. Charter-matkoja myyvä yhtiö on joutunut selvittämään tilannetta koko päivän.Tie Madonnaan on pantu kiinni aikaisin aamulla. Meillä on motissa 36 suomalaista, jotka eivät pääse tänään kotiin, Kaijanto sanoo.36 suomalaisturistia "motissa” legendaarisessa hiihtokeskuksessa - Alpeilla pahin lumikaaos 20 vuoteen

Yle Areena

Metsäpeura hävitettiin Suomesta lähes sata vuotta sitten eikä sen uskottu palaavan. Ihme on tapahtunut ja erämaa on saanut takaisin uljaan asukkaansa.
Metsäpeuran paluu

Luontodokumentti Arktika - lintujen valtaväylä kertoo arktisten muuttolintujen tarinan. Keväisin miljoonat vesilinnut ja kahlaajat muuttavat tundralle seuraillen Suomenlahden kaunista saaristoa
Arktika

Harmaasorsa

Youtube-videot

Lahti 2017: Matti Heikkinen MM-pronssia kuninkuusmatkalla! | Miehet 50 km | Men's 50 km

Mertarannan reaktio Granlundin ilmaveiviin | Jääkiekon MM 2011

EPOn tulo maastohiihtoon

Huumerikoksista tuomittu poliisin ex-tietolähde piilottaa kasvonsa haastattelussa

Avoin video Sipilälle

Pääministeri Juha Sipilä ja Arvo Pohjan murtuminen (1.9.2018)

Salkku auki 11 - Puheita tyhjälle salille

Mielipiteet


Kun pilvistä (miljoonien eurojen arvoisella yksityislentokoneella) laskeutuvan pelastavan messiaan tavoin politiikkaan politiikan ulkopuolelta ilmestynyt ei-poliitikko Juha Sipilä (kesk) ilmoitti aikoinaan pelastavansa Suomen eli laittavansa sen kuntoon, myös me toimittajat taputimme hänelle käsiämme.No nyt on jotain uutta.Samoin kun Sipilä totesi, että häntä saa potkaista polveen, jos hän alkaa muistuttaa tyypillistä poliitikkoa, aplodit jatkuivat.No nyt on totisesti jotain uutta.
Muutamaa vuotta myöhemmin kysymys kuuluu, että kumman polvilumpionsa Sipilä haluaa säilyttää ehjänä?Näkökulma: Keskustan sisällä kytee kapinaliike, joka haluaa syrjäyttää Juha Sipilän - "Kuin hakkaisi päätään luottamuksen apilaan, hän ei vain kuuntele”Maaseudun ja maatalouden asiat ovat unohtuneet aika pahasti.Yksityistämisen vimma on mennyt liian pitkälle Sipilällä ja (liikenneministeri Anne) Bernerillä. Tulosta ei ole syntynyt. Köyhät ovat entisestään köyhtyneet ja rikkaat entisestään rikastuneet. Sipilää kohtaan on eduskuntaryhmässä ja muiden kepupäättäjien keskuudessa yhä voimistuvaa tyytymättömyyttä: Sipilä ei kuuntele kansanedustajiaan, vaan tekee päätökset yksin tai pienen lähipiirinsä kanssa.
Ja kyseinen lähipiiri pitää muut keskustalaiset loitolla Sipilästä. Kuin hakkaisi päätään seinään - tai luottamuksen apilaan - hän ei vain kuuntele, eräs pitkän linjan kepulainen harmittelee.En tiedä kuuntelisiko, mutta kun en pääse edes sanomaan asiaani, toinen sanoo.En ole pyynnöistäni huolimatta puoleentoista vuoteen saanut häneltä tilaisuutta vaihtaa ajatuksia, kolmas keskustavaikuttaja toteaa.

Nykyisen työpaikan säilyvyyden paras turva on puolestaan pätevä johto. Jos johto on osaava, yrityksessä tehdään tuotteita, joita markkinoilla ostetaan. Sen lisäksi työ on organisoitu niin, että tuotanto sujuu kitkattomasti, henkilökunnan osaaminen pidetään ajan tasalla ja propellihatut kehittävät tuotteita entistän paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Jos tuotteen kokoonpano on monimutkainen, aika ajoin käydään keräämässä tehtaan lattialta ideoita siihen, miten kokoonpano saadaan sutjakkaammaksi. Menestyäkseen firma ei tarvitse siis sen kummempaa, kuin pätevän johdon, motivoituneen ja osaavan henkilöstön ja hyvän yhteishengen.
Uusia ajatuksia


Biomassan hylkääminen olisi Suomelle kuolinisku ja tuhoaisi taloutemme. Puusta saadaan uusiutuvaa lähienergiaa, ja sillä on tärkeä rooli energiajärjestelmässämme. Suomessa on aina toimittu vastuullisesti bioenergian kanssa: meillä ei kasvateta erillisiä energiametsiä vaan bionenergian käyttö perustuu metsäteollisuuteen ja sen arvoketjuun, sivuvirtojen ja jätteiden hyödyntämiseen. Siksi suomalaista järkevää ja ympäristön kannalta kestävää puun energiakäyttöä ei tule vaikeuttaa.On hyvä, että Suomen hallitus on tämän selvästi käsittänyt, mutta meillä on sekä eduskunnassa että europarlamentissa liikaa poliitikkoja, jotka vievät kehitystä väärään suuntaan. Ja liikaa vihertäviä toimittajia, jotka eivät hahmota tilanteen vakavuutta.
Kaksisuuntainen politiikkahäiriö


Viimeisimmät tiedot Barentsinmeren ja Karanmeren jäätymisestä kertovat Arktisen alueen kylmenemisestä. Kyseessä ei ole yksittäistapauksesta vaan kyllä esim. Arktisen merijää on jo tällä vuosikymmenellä jämähtänyt samalle tasolle ja saattaa nyt sitten olla trendin kääntymisestä kyse.Kylmenevä Arktinen on siis tosiasia. Mutta oliko tämä odotettavissa. Voiko lämpötilat kääntyä myös laskuun. Tämä on nyt tapahtunut Arktisen alueen osalta.
Tällaista ei hevin uskoisi tapahtuvan, kun on iskostettu uskomaan lämpötilojen nousevan. Tätähän kaikki ilmastomallit ovat meille osoittaneet. Olkoonkin, että ne mallit ovat koko ajan olleet pielessä ja ovat liioitellusti näyttäneet kiihtyvää lämpenemistä, on niihin kuitenkin uskottu ja poikkeamia selitelty.Kuten nytkin, selityksiä on pilvin pimein liikkeellä, on Polar Vortex:ia, on höpötystä sään ääri-ilmiöiden lisääntymisistä etc. Kuitenkin teorian mukaan sään ääri-ilmiöiden odotetaan vähenevän ilmaston lämmetessä. https://ilmasto.wordpress.com/
Mitä sinun halutaan uskovan ilmastonmuutoksesta

Vanhusten hoivapalveluja koskevat paljastukset ovatkin monelle suomalaiselle olleet katkera herätys reaalitodellisuuteen. Jos palveluihin käytettävää rahamäärää leikataan, heikkenevät palvelut. Näin on viime vuosina jo käynyt perusterveydenhuollon ja vanhuspalvelujen osalta. Jos julkisia palveluja kilpailutetaan ja ulkoistetaan yrityksille, eivät yritykset ehdoin tahdoin tee yhteiskunnan heikompia auttavaa sosiaalipolitiikkaa tai pyri ajamaan yleistä etua. Esperi Caren -tapaus osoittaa, kuinka heikolle perustalle Sipilän hallituksen sote-uudistus on rakennettu. Sote-pakettiin sisältyvä esitys 10 % leikkauksesta sote-kulujen tarveperusteiseen rahoitukseen seuraavan 10 vuoden aikana, ei siis reaalimaailmassa voi millään johtaa siihen, että palvelujen saatavuus ja laatu paranisivat, kuten hallitus on sote-uudistuksen markkinointimateriaalissaan toistuvasti väittänyt.
Valvontaa vai omavalvontaa

Kotimaan matkailu

Iso-Syöte SnowPark maaliskuu 2017

Iso-Syötteen Lumimaa

Iso Syöte 2018

Ulkomaan matkailu

Monaco, the Second Smallest Country in the World

Little Europe: Monaco

Monaco

Musiikki

Abba - Dancing Queen

Middle Of The Road - Soley, Soley (1972) HD 0815007

Woman in Love - Barbra Straisand Subtitulado

Loppukevennykset

Esperi Caren maksamat korkeakorkoisten lainojen korot tuovat rahaa tappiollisen yhtiön omistajille. Talousjohtajan mukaan mukaan kyseessä ei ole verosuunnittelujärjestelmä.VAIKKA hoivayhtiö Esperi Care on tappiollinen, se on tuonut tuloja omistajilleen.Viimeisimmällä julkisella tilikaudellaan vuonna 2017 yhtiö tuotti liikevoittoa noin 8 miljoonaa euroa, mutta tulos ennen veroja oli silti 8 miljoonaa euroa tappiollinen. Tämä johtuu pääosin 16 miljoonan euron lainanhoitokuluista.Yhtiöllä on lainaa kaikkiaan 203 miljoonaa euroa, josta 78,4 miljoonaa on yhtiön omistajilta otettua niin sanottua lähipiirilainaa. Luvut käyvät ilmi Esperi Caren tilinpäätöksestä ja vuosikertomuksesta.Esperi Caren pääomistaja on Jerseyn saarelle rekisteröity ICG-pääomasijoitusyhtiö 75 prosentin osuudella. Muut omistajat ovat yhtiön henkilöstö ja johto (20,5 %) sekä Keskinäinen työeläkeyhtiö Ilmarinen (4,4 %).TAUSTALLA saattaa olla rahoitusjärjestely, jonka yhtiö luo lähipiirinsä kanssa.Esperi Caren takana erikoinen kuvio – tekee tappiota, mutta tuo silti rahaa omistajilleen

Pastori ei ollut poistunut asunnostaan, minkä kotiapulainen tiesi siitä, että ”hän itse oli nukkunut pastorin vieressä samassa vuoteessa”.Hurskaasti saarnanneelta pastorilta paljastui poliisitutkimuksissa salasuhteita. Kotiapulainen kertoi, että hänellä ja pastorilla oli ollut suhde jo ennen kuin hän meni töihin pappilaan. He olivat tavanneet pappilan lähistöllä salaa. Kotiapulainen luonnehti pastoria ”tavallista kiihkeämmäksi”.PASTORI oli saanut kotiapulaisen mukaan tietää Kyllikin katoamisesta keskiviikkona, kun nimismiehen rouva oli soittanut ja kysynyt, oliko Kyllikki tullut pastorin luo Merikarvialle. Tiedosta oli pastori ”kovasti hermostunut, jopa järkyttynytkin”.Vankilaan pastorin vei 16-vuotiaan rippilapsen hyväksikäyttö uudessa asemapaikassa Kihniössä. Tästä hänelle langetettiin lopulta vuosi kuritushuonetta ”jatketusta sekaantumisesta 15 mutta ei 17 vuotta täyttäneeseen henkilöön ja muusta haureudenharjoittamisesta hänen kanssaan”.
Kyllikki Saaren murhan tutkinta paljasti rippipapin täydellisen kaksoiselämän

Greatest Best Just For Laughs Gags 2018 Collection | Best Just For Laugh Gags Ever Show

Koottuja tv-mokia

Walking Next to People

FUNNIEST BUSHMAN SCARE PRANK EVER!!

Sexy Seducing Cashier - Just For Laughs Gags

Kuntoilu

What Will Happen to Your Body If You Walk Every Day

Do These 3 Things EVERY Morning!

7 Simple Core Exercises That Prevent Lower Back Pain

Liikunta ja terveys

Verenpaine 133 / 72, pulssi 60 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /760 min, kuntosali 0/ 710 min, kävely 5/130 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti