lauantai 16. helmikuuta 2019

LA 16.02.2019 JHT on pudotuspeleissä vahvoilla


Patrik Forsberg 

JHT on tehnyt täsmähankinnan. Patrik Forsberg on tehnyt vaikutuksen Jyväskylän kiekkopiireihin nuorelle pelaajalle hieman epätyypilllisesti, nimittäin fyysisen pelinsä ansiosta. Mittaa on 191 senttimetriä ja painoa lähes 90 kiloa. Patrikin isoveli,Henrik Forsberg, pelaa myös jääkiekkoa ja on tällä hetkellä KooKoon sopimuspelaaja. Viimeksi Patrik Forsberg on pelannut jääkiekkoa Ruotsin I-divisiooan Asplöven HC:n joukkueessa. Joukkueen menestys on kuitenkin ollut vaatimaton. Patrik Forsberg on ollut joukkueen varakapteeni. Asplöven HC:stä Patrik Forsberg siirtyi Vimmerby Hockeyhyn mutta ei ole onnistunut vaikuttamaan Vimmerby Hockeyn johtoa, koska hän tuli viime viikolla klubiin. Yhden viikon mittaisen testin jälkeen hän sai vielä laajennetun kokeilusopimuksen toisen viikon ajan. Sopimusta ei syntynyt Vimmerby Hockeyn kanssa. Niin JHT nappasi Parik Forsbergin. Patrik on laitahyökkääjä. Toivottavasti hän on JHT:n tarvtsema maalitykki. Forsberg on lähtöisin Jyväskylästä ja on pelannut Mestistä JYP Akademian joukkueessa sekä KeupaHT:n joukkueessa.
JHT:llä on hienoinen nousujohteinen kausi menossa. Pyryllä taas on hieman vaisumpi kausi menossa ja siksi ottelusta on tulossa äärettömän tasainen. Pyryn joukkueessa pelaa kalajokisille kaksi tuttua pelaajaa, maalivahti Wille Mattila ja hyökkääjä Teemu Siironen.
JHT:n joukkue on koossa vahvemmalla kokoonpanolla kuin aikaisemmissa Pyry-otteluissa. Siksi JHT:n voitto Pyrystä ei olisikaan yllätys. JHT on nyt niin vahva, että sillä on mahdollisuus nousta pudotuspelien kautta Mestis-karsintaan.

Ottelu päättyikin JHT:n jatkoaikavoittoon 1-2 JA.

Kalajoki

Jukupark Oy hakee Kalajoen kaupungilta lupaa ravintolarakennuksen ja seikkailugolfradan rakentamiseksi. Lupaprosessin yhteydessä on käynyt ilmi, että kaupungin ja Jukuparkin välinen maanvuokrasopimus on päättymässä vuoden 2022 alkupuolella.Jukuparkin ja kaupungin välisissä neuvotteluissa on keskustelu vaihtoehtoisista sijoityspaikoista seikkailugolfradalle ja ravintolalle. Kaupungin mielestä toiminnot kannattaisi sijoittaa Matkailutien ja Pakkainpolun kulmaukseen luoden paremmat edellytykset keskeisimmän ydinalueen kehittämiselle kylpylän läheisyydessä.
Jukupark aikoo laajentaa Kalajoella – tarkoituksena rakentaa ravintola ja seikkailugolfrata

kalajoki uittoreissu

Kalajoen Hiekkasärkät

Kalajoen Hiekkasärkät II

Kalajoki leirintäalue 11.3.2014

Leirintäalue

Kalajoki Top Camping Hiekkasärkät & Ravintola Surffari

Kalajoki hiekkasärkät

Kalajoki Vihaspauha 2014 Aerial

Alueuutiset

Peräti kaksitoista liikenneonnettomuutta tapahtui torstaina kello 14 jälkeen Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella keliolosuhteiden nopean muutoksen ja lauhtumisen vuoksi. Tiestön liukkauden vuoksi ajoneuvoja ajautui ulos tieltä tai ne jäivät kiinni. Henkilövahingoilta vältyttiin.Liikenneviraston Oulun liikennekeskuksesta kerrottiin hieman ennen kello 18:aa, että tilanteet olivat normalisoituneet Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa. Nelostie oli kuitenkin poikki liikenteeltä vielä Siikalatvalla Pulkkilan eteläosassa.
Onnettomuuksia tapahtui Kärsämäellä nelostiellä Venetpalossa, Kalajoella Ouluntiellä ja Ylivieskantiellä, Alavieskassa Taluskyläntiellä, Siikalatvalla, Kestilässä ja Pulkkilassa.
Raskas liikenne suurissa vaikeuksissa pääkallokelillä Kala- ja Pyhäjokilaaksoissa – Kaksitoista hälytystehtävää torstaina iltapäivällä

Kotimaan uutiset

Lähes puolet kyselyyn vastaajista kokee kilpailukykysopimuksen lisätuntien vaikuttaneen negatiivisesti omaan työmotivaatioonsa - eikä yritysten tuottavuuskaan ole parantunut.
Työntekijäliiton julkistamaton kysely tyrmää Sipilän kiky-puheet: ”Tuottavuus, motivaatio, työhyvinvointi ja jaksaminen laskivat dramaattisesti - kuin mökin paskahuusia stailaisi”

Lounais-Suomen poliisilaitoksella Satakunnan alueella on ollut käynnissä lyhyen ajan sisään neljä seksuaalirikostutkintaa. Aiheesta kertoo Satakunnan Kansa.Tapaukset eivät lehden mukaan liity toisiinsa. Kaikissa tapauksissa uhrit ovat olleet alle 15-vuotiaita tai nuorempia. Rikosnimikkeinä tapauksissa ovat törkeästä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Tapahtumapaikkoina ovat olleet Rauma ja Pori. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.
SK: Satakunnassa 4 törkeää seksuaali­rikos­tutkintaa lyhyen ajan sisällä, uhrit 15-vuotiaita tai nuorempia

Suomen Kuvalehden kyselyn mukaan kaksi viidestä viimeksi keskustaa äänestäneistä on nyt hylkäämässä puolueen. Heidän jäljiltään kannatukseen repeää yli 250 000 äänen aukko.
SK:n kysely: Keskusta menettämässä suuren osan vanhoista kannattajistaan

Vanhustenhuollon kanteluita tulvii valvovalle viranomaiselle. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) on saanut pöydälleen kolmessa viikossa yli sata uutta ilmoitusta epäkohdista.Määrä on valtava. Keskimäärin Valvira saa noin 400 epäkohtailmoitusta vuodessa .Nämä eivät ole mitään sellaisia, että on ollut pahanmakuista ruokaa, vaan ihan vakavia epäkohtia. Vähän samantyyppisiä ongelmia, mitä on ollut näissä keskeyttämispäätöksen saaneissa hoivakodeissa, ylitarkastaja Elina Uusitalo sanoo.
Hoitajat ja omaiset tekivät sata uutta valitusta, ja Valviran mukaan hoivakoteja saatetaan vielä sulkea – Näin hoivakriisi on edennyt

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamenttaarikko Jussi Halla-aho ei lämpene ulkoministeri Timo Soinin (sin) esitykselle, että Suomeen palkattaisiin lisää hoitohenkilökuntaa Filippiineiltä. Halla-aho pitää ideaa kyseenalaisena.
Minun mielestäni on hyvin kyseenalaista se, että pyritään ratkaisemaan ongelmaa tuomalla halpatyövoimaa Suomeen, koska halpatyövoima tietysti omalta osaltaan pitää palkkoja matalalla ja se on halpatyövoiman maahantuonnin tarkoituskin. Eihän filippiiniläinen hoitaja tule yhtään sen enempää liian pienellä palkalla toimeen Suomessa kuin suomalainenkaan”, Halla-aho kommentoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.Jussi Halla-aho tyrmäsi Timo Soinin esityksen Ylellä: ”Eihän filippiiniläinen hoitaja tule yhtään sen enempää liian pienellä palkalla toimeen kuin suomalainenkaan”
Erkin kommentti: Jussi Halla-aho on älykäs henkilö Timo Soiniin verrattuna.
Attendo on tuonut Suomeen filippiiniläisiä työntekijöitä osin hyvin ymmärrettävistä syistä. Heistä ei kuitenkaan saa syntyä Suomeen toisen kerroksen väkeä, jota voi pompotella miten lystää, kirjoittaa toimittaja Aleksanteri Pikkarainen.
Näkökulma: Näin hoivajätti Attendo repi miljooniaan filippiiniläisestä selkänahasta

Ulkomaan uutiset

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julistaa Yhdysvaltoihin kansallisen hätätilan.
Trump kertoi tiedotustilaisuudessaan, että aikoo allekirjoittaa asiaa koskevan määräyksen vielä perjantaina.Teon taustalla on kiista Meksikon rajasta ja Trumpin lempivaalilupauksesta: muurista Meksikon vastaiselle rajalle. – Muurit toimivat sataprosenttisesti, Trump sanoi perjantaina Valkoisen talon pihamaalla.Kaikki tietävät, että ne toimivat.Trump on halunnut 322 kilometriä muuria ja sitä varten 5,7 miljardia dollaria rahaa. Kongressi ja etenkään demokraatit eivät ole tästä innostuneet. Kiista rahoituksesta johti joulun alla hallinnon osittaiseen sulkemiseen 35 päiväksi.Trump julistaa hätätilan – Presidentti hankkii näin poikkeuksellisia oikeuksia ja miljardeja muuriaan varten

Talousuutiset

Airbnb on tuonut turistit seinän taakse. Matkailijoiden kannalta on mukavaa, että majoitushinnat ovat hotelleja edullisempia ja varaaminen helppoa.Kolikon toinen puoli on turistilaumojen yöunia häiritsevä mölyäminen asuinalueilla sekä pelko vuokratason noususta.Kaupungit Amsterdamista Tokioon ovat ryhtyneet rajoittamaan lyhytaikaista vuokrausta ja lisäämään valvontaa.Airbnb:tä on kuitenkin vaikea suitsia, sanoo asiaan perehtynyt tutkija Kenneth Haar Corporate Europe Observatory -järjestöstä.
Airbnb nostaa vuokria ja lisää remuamista rapuissa – Kaupungit lisäisivät vastatoimia, mutta EU:n syytetään olevan jarruna

Urheilu-uutiset

HKV:n Topi Raitanen voitti viiden kilometrin maantiekilpailun Pohjois-Irlannin Armaghissa komealla reittiennätysajalla 13.43. – Aika oli yllätys. Ajattelin, että sellainen 14.10 menee, mutta se yllätti, että meni noin paljon alle 14 minuutin, Raitainen tuumi. Kisa juostiin noin kilometrin reitillä Armaghin krikettikentän ympärillä. Vuosi sitten Raitanen oli samaisessa kilpailussa 22. ajalla 14.21. Nyt hän pysyi kärkijoukossa läpi matkan ja ratkaisi voiton viimeisen 500 metrin kiritaistossa. RAITANEN LOISTOJUOKSULLA VOITTOON ARMAGHISSA: "AIKA OLI YLLÄTYS"

Virkamiehet esittivät Matti Nykästä Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saajaksi kahdesti. Kaksi eri ministeriä hylkäsi ehdotuksen kahtena eri kertana. Nelinkertainen mäkihypyn olympiakultamitalisti Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaana 3. helmikuuta 2019.Varhainen kuolema vei Nykäseltä mahdollisuuden saada suurin urheiluansioista jaettava valtiollinen tunnustus: Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi, joka lähtökohtaisesti myönnetään vain 60 vuotta täyttäneille eikä sitä koskaan ehditty Nykäselle virallisesti ehdottaa. Ministerit jättivät Matti Nykäsen kahdesti ilman suurta elämäntyöpalkintoa – dokumentissa tyly kirjaus: ”Utan Nykänen”

Maailmalla tapahtuu

Epäilty ampuja on kuollut.Kuusi ihmistä on poliisin mukaan kuollut teollisuusalueella tapahtuneessa joukkoampumisessa Illinois’n osavaltiossa Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.Tulen avannut asemies surmasi viisi kollegaansa ja haavoitti viittä poliisia ennen kuin hänet ammuttiin kuoliaaksi. Haavoittuneiden poliisien ja yhden haavoittuneen siviilin uskotaan jäävän henkiin. Paikallisen Aurora Daily Herald -lehden mukaan ampuminen tapahtui isolla teollisuusalueella Auroran kaupungissa, noin 60 kilometriä lounaaseen Chicagosta.Auroran poliisipäällikön Kristen Zimanin mukaan epäilty ampuja on tunnistettu 45-vuotiaaksi Gary Martiniksi, joka oli saamassa potkut Henry Pratt Companysta 15 työvuoden jälkeen. Tekijä käytti käsiasetta.6 kuollut Illinois’n joukkoampumisessa, 5 poliisia haavoittunut – epäilty tekijä oli saamassa potkut työstään

Keski-ikäisen naisen ja parikymppisen miehen yli kahden vuoden vankeusrangaistukset pysyivät Itä-Suomen hovioikeudessa. Asuntoon seksin voimalla mielestään houkuteltu 28-vuotias kuopiolaismies joutui huoneistossa asuneen 44-vuotiaan lähihoitajanaisen ja keittiössä piileskelleen 24-vuotiaan miehen vangiksi. Vierasta hakattiin ja hänen ihoaan poltettiin lusikalla.24-vuotias suihkutti naisen pyynnöstä pippurikaasua miehen sukuelimeen. Lähihoitaja houkutteli yli 10 vuotta nuoremman miehen seksillä asuntoon – perillä ihoa poltettiin ja sukuelimeen suihkutettiin pippurikaasua https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f358d93e-0b2b-4f0e-a190-4296fd729d4e

Saksan Hampurissa 34-vuotias Mourtala M. on tuomittu perjantaina elinkautiseen vankeuteen entisen tyttöystävänsä ja alle 2-vuotiaan tyttärensä murhasta.
Oikeus määräsi raskauttavan todistusaineiston perusteella, ettei tuomitulla ole mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen ainakaan 15 vuoteen.Tuomittu puukotti entisen tyttöystävänsä Sandran, 34, ja pariskunnan yhteisen Miriam-tyttären kuoliaaksi paikallisjunan asemalla Hampurin keskustassa viime huhtikuussa. Murhasi ex-tyttöystävänsä ja pienen lapsensa raa’asti juna-asemalla Hampurissa - elinkautinen tuomio

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet neljää henkilöä vastaan koskien tamperelaisen autokaupan rahanpesuepäilyä. Kolmea henkilöä vastaan on nostettu syytteet rahanpesurikoksista, törkeistä petoksista ja rekisterimerkintärikoksista. Tekojen tapahtuma-aika on ollut 17.7.2017-8.3.2018.Lisäksi neljättä henkilöä vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta.Tamperelaisen autokaupan rahanpesuepäilystä syytteet neljälle - ulkomailta varastettuja autoja myytiin eteenpäin

Yle Areena

Hoivakoti kuntoon -sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan somerolaisen Tervaskannon arkeen ja ihmisiin. Miltä hoivakodissa näyttää ennen suurta muutosta? Toimittaja Oili Orispää Hoivakoti kuntoon

Mitä tapahtuu, kun somerolaisen hoivakodin arkea ryhtyy ravistelemaan kolme valmentajaa? Sarjan toisessa osassa hoitajat oivaltavat uusia asioita asukkaista ja omasta työstään. Toimittaja Anne Ali-Hokka. Uusia oivalluksia

Muutoksen siemen on kylvetty Someron Tervaskannossa. Mitä asioita on lähdetty ensimmäiseksi muuttamaan? Mitkä ovat tunnelmat? Lyhyt katsaus hoivakodin uudistuvaan arkeen. Toimittaja Oili Orispää. Uudistuva arki

Hoivakoti kuntoon -sarjan valmentajat haluavat parantaa hoitajien ja omaisten välistä yhteistyötä. Omaisilla ei pitäisi olla hoivakodissa tunnetta, että he liikkuvat vieraalla maalla, jonkun toisen reviirillä. Omaisten ilta Somerolla

Unilääke voi viedä vanhuksen muistin. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan muisti ja älylliset kyvyt heikentyvät nopeammin niillä iäkkäillä, jotka käyttävät unilääkkeitä tai rauhoittavia verrattuna niihin, jotka eivät käytä.Hoivakoti kuntoon -sarjassa kysytään, käyttävätkö vanhukset turhia lääkkeitä. Toimittajamme Tiina Merikanto lähti Somerolle Tervaskannon palvelutaloon. Selvittämään sitä voiko vanhusten käyttämiä lääkkeitä vähentää.Vanhukset ja lääkkeet

Youtubevideot

JHT kausi 2017-18 Mestis-karsinta ennakko

Miksi Syyrian miehet eivät ole puolustamassa maataan? Katsotaanpa tästä -- Uutisraportti 12.9.2015

Ulkoministeri Timo Soini: En ole pettänyt lupauksiani äänestäjille

Mielipiteet

EVM:n valmisteilla olevat muutokset voivat lisätä euromaiden yhteisvastuuta ja heikentää Suomen päätösvaltaa – ja mennä ristiin Suomen eurolinjan kanssa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
Euroopan vakausmekanismin EVM:n roolin ja tehtävien sekä niitä määrittelevän valtiosopimuksen muuttamiseen pyrkivä hanke on Suomessa juuttunut hallituspuolueiden erimielisyyksiin.
Jan Hurrin kommentti: Suomi alistumassa yhä kaksinaamaisempaan europolitiikkaan

Kotimaan matkailu

Pikku-Syöte – Täynnä toimintaa

Pikku-syöte 2018

Pikku-Syöte

Pikku-Syöte ilmasta käsin

Pikku-Syöte

Ulkomaan matkailu

CEFALONIA - KEFALONIA – Greece – le spiagge più belle

Top 10 Best Places To Visit In Greece

GREECE most beautiful places of Crete (hd-video)

Musiikki

Lisa Seidl - Solche Augen lügen ned

SIRTAKI - Дуэт "Баян Микс" (2016)

SEX BOMBS Miss Tres surprise everyone with SIZZLING performance! | Auditions | BGT 2018

СМУГЛЯНКА-Самые красивые аккордеонистки России - дуэт"ЛюбАня"- ACCORDION DUET LA

Band ODESSA- *КУКОЛКА КОНФЕТКА* Танцуют Максим Кожевников и Юлия Загоруйченко

Loppukevennykset

Kaupunki joka lämpiää kivihiilellä ja kippaa roskaiset lumensa mereen päättää ihan valtuustossa puolittaa lihan ja maidon kulutuksen. Kotimaisuudesta ei tässäkään sanaakaan. Järki hoi, älä jätä, keskustan kansanedustaja Mikko Savola tviittaa.Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt äänin 42-39 palauttaa lihan ja maidon kulutuksen puolittamista koskevan aloitevastauksen uuteen valmisteluun.”Järki hoi – kivihiilellä lämpeävä kaupunki puolittaa lihan kulutuksen”

Just For Laughs Gags Compilation - Best Candid Camera Pranks #63 (2019)

Tyyne Kettunen SOTE-päivitys 19/13 000:Sotejoogaa eli sujuvastisotetaksilla osa 2

Jukka Puotilan monet kasvot - 2,5 minuuttia hervotonta imitaatiota

At the Hospital | Funny Clip | Mr. Bean Official

Benny Hill in New York Special How to Meet Beautiful Women

Kummeli - Ympäristöruutu - Lomailu

Kuntoilu

Haastava koko kehon treeni kuntosalilla

Intense Home Six Pack Ab Workout - ONLY 5 Minutes Long | Brendan Meyers

No Gym Intensive Fat Burning Workout!

Best HOME Leg Workout - NO Equipment Needed - BODYWEIGHT ONLY | Brendan Meyers

Liikunta ja terveys

Verenpaine 126 / 78, pulssi 57 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /910 min, kuntosali 0/ 1100 min, kävely 5/180 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti