perjantai 22. helmikuuta 2019

PE 22.02.2019 Vaaliennusteeni Oulun vaalipiiriin: Rökäletappio keskustalle


Sipilän hallituksen köyhien kurjastamispolitiikan maalitauluksi ovat joutuneet myös siniset loikkarit kuten esimerkiksi ministeri Pirkko Mattila.

Perussuomalaiset lähtee eduskuntavaaleihin Äänestä Suomi takaisin -iskulauseella.
Perussuomalaisten vaaliohjelmassa maahanmuuttovastaisuus on pääteema

Tuumaustunti 22.2.2019 Halla-aho, Purra


Perussuomalaisten kannatus on viimeisten mielipidetutkimusten mukaan 11,4-12,2 prosenttia. Puolueen kannatuksen nousuvauhti on n. 1,4 - 2,0 prosenttia kuukaudessa. Kun seuraava gallup-tulos julkistetaan niin oletan kannatuksen olevan n. 12,8 -14,2 %. Perussuomalaisten kannattajia on nukkuvien puolueessa tutkimusten mukaan 28 %. Siis joka kolmas näistä on perussuomalaisia äänestävä. Vaalituloksissa kannatus tulee olemaan käsitykseni mukaan 14,8 – 16,2 %. Perussuomalaiset tulevat ohittamaan kannatuksessa niin keskustapuolueen kuin vihreätkin. Perussuomalaisista tulee Suomen kolmanneksi suurin puolue. Eduskuntavaalitulos tulee olemaan sellainen, että hallituksen muodostaminen ei tule olemaan helppoa vaalien jälkeen. Perussuomalainen puolue tulee olemaan niin sanottu vaa`ankielipuolue 32-35 kansanedustajallaan.
Perussuomalaisten uuden nousun takana on se, että puheenjohtaja Jussi Halla-aho on älykkäämpi kuin muut puoluejohtajat. Hän on todella älykäs henkilö. Mikä on älykkään ja viisaan ero? Älykäs kannattaa Nato-jäsenyyttä ja viisas on vähän varovaisempi. Hän on demokraattinen puoluejohtaja. Hän ei ole pyrkyri.

Jussi Halla-ahon Viesti Suomalaisille

Puolueessa on myös muita vetovoimaisia henkilöitä. Laura Huhtasaari on myös älykäs, kielitaitoinen, selkeäsanainen ja vetovoimainen henkilö.

Ketä meidän pitää elättää?

Kai Mykkänen vastaa Laura Huhtasaarelle: irakilaiset ovat keskeinen voimavara Suomelle (13.9.2018)

Puolueen näkyväksi kansanedustajaksi on noussut lakimies Ville Tavio.
Ville Tavio on myös selkeäsanainen, älykäs, edustava ja rohkeasanainen kansanedustaja.

Petteri Orpo hiiltyy Ville Tavion kysymykseen ketusta kanatarhassa (17.1.2019)

Puolueen uudemmista kasvoista voidaan mainita puolueen poliittinen suunnittelija Riikka Purra
Purra 11: Alaikäisiin kohdistuva seksuaalirikosepidemia

Matias Turkkila on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Turkkila liittyi perussuomalaisiin vuoden 2006 lopulla ja on toiminut Jussi Halla-ahon kampanjapäällikkönä. Turkkila on Hommaforumin perustajajäsen ja entinen vetäjä
Matias Turkkila perehtyy asioihin ja ottaa asioista selvää. Suomi on kleptokratia Tämä on Matias Turkkilan loistava video Kannattaa katsoa miten kokoomus toimii ja on myös keskustallakin kytkökset asiassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja on kansanedustaja Leena Meri.
"Leikkivät olevansa kiinnostuneita" - Meri kommentoi sapekkaasti muiden ryhmyreiden ulostuloja

Sebastian Tykynen on oululainen näkyvä, aktiivinen ja idearikas kunnallispoliitikko, joka uskaltaa ottaa asioihin kantaa. Uskon, että Sebastian Tynkynen tulee valituksi kansanedustajaksi seuraavissa vaaleissa Oulun vaalipiiristä suurella äänimäärällä.

Tynkkynen antaa Oulun päättäjien kuulla kunniansa: "Saisitte hävetä!"

Monikulttuuriset uutiset | Lähetys 2 | Viikko 21.-27.8.2017

Sipilän arvopohja Sebastian Tynkkynen FB 20190103

Perussuomalaisen puolueen nykyisistä kansanedustajista näkyvämpiä ja entinen esilläolevia henkilöitä ovat Arja Juvonen ja Kike Elomaa. Pidän heitä ihmisläheisinä arjen ihmisinä ja heikompiosaisten aktiivisina puolustajina.

Arja Juvonen Uudenmaan sote-kokouksessa

Kike Elomaa jätti lakialoitteen 90-luvun laman velallisten vapauttamiseksi

Alueemme Perussuomalaisen puolueen puurtajia ja aktiivisia toimijoita ovat Olli Immonen ja Ville Vähämäki

Olli Immonen

Ylisuuri julkishallinto, tie itsenäisyydestä velkaorjuuteen

Ville Vähämäki

Perussuomalaiset saivat Oulun vaalipiiristä vuodenn 2015 vaaleissa kolme kansanedustajapaikkaa.
https://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/tulos/0/12 – Vuoden 2019 vaaleissa on odotettavissa perussuomalaisille 4 kansanedustajapaikkaa. Uskon, että valituiksi tulevat Olli Immonen, Ville Vähämäki ja suurella äänimäärällä Sebastian Tynkkynen. Neljännen paikan osalta en tässä vaiheessa osaa vielä ennustaa kuka sen saa.

Vaaliennusteeni eduskuntavaaleihin 2019 Oulun vaalipiirin osalta (mutu-tuntumalta)
ennusteeni vaalitulos 2015
Keskusta 5-6 9
PS 4-5 3
SDP 1-2 1
Vasemmisto 2 2
Kokoomus 2 2
Vihreät 1-2 1

Sinisille annettu ääni menee harakalle eli se on turha ääni, koska se ei hyödytä ketään. Siniset ovat pettureita ja ovat olleet tukemassa Sipilän hallituksen äärioikeistolaista politiikkaa kurjistamalla köyhien puolustuskyvyttämien sairaiden, vanhusten, eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien asemaa. Suomen sosiaaliturvan taso on laskettu Romanian tasolle.

Avoimen kirjeen ensimmäinen allekirjoittaja on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Hänen lisäkseen kirjeen ovat allekirjoittaneet vihreiden Krista Mikkonen, vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen ja RKP:n Thomas Blomqvist.Sipilä on jo aikaisemmin moittinut Jussi Niinistön kommentteja. Hän sanoi eilen, että keskustelun sävyssä "aletaan olla rajoilla".Perustuslakitalebanit ja SS-miehet – oppositio vaati selvää linjausta Sipilältä puolustusministerin kommentteihin
Erkin kommentti: Sinisten epätoivoisen vaikeaa tilannetta tilannetta osoittaa myös puolustusministeri Jussi Niinistön harkitsemattomat lausunnot.

Pääminissteri Sipilä ja hänen hallituksensa ovat onnistuneet työllisyystavoitteessaan, mutta eivät ole onnistuneet äänestäjien luottamuksen saavuttamisessa. Sipilä on unohtanut, että tyytyväinen asiakas on niin liikemaaailmassa kuin politiikassakin kaikkein tärkein asia. Sipilän hallituksen toimintaan luottaa enää 34,4 % kansasta eli äänestäjistä. Sipilä ei ole onnistunut johtamisessa, sillä keskustapuolue on hajonnut kolmeen osaan ja kannatus on pudonnut ennätysalas eli viimeisimmän gallupin mukaan 14,7 %:iin ja pohjat on vielä katsomatta. Puoueen kannatus laskee edelleen muun muassa Berner-sekoilun ja Bernerin sekoilu myötä.

Anne Berner

Yle kävi läpi kahden päivän lausunnot, joita ovat antaneet ministeri Berner, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja oikeuskansleri Tuomas Pöysti.
Erikoinen kertomus – Näin tiedot Bernerin ehdokkuudesta SEB:n hallitukseen muuttuivat parissa päivässä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on puhunut: Pulinat pois, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk / SEB) jatkaa hallituksessa hamaan loppuun saakka. Sipilä kantaa yksin vastuun myös seurauksista, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Kommentti: Kepu kantaa Berner-taakkaa Sipilän päätöksellä vaaleihin saakka

Hallituskausi on niittänyt keskustan vetovoimaa viljelijöiden joukossa.
Pääministeripuolue keskustan kannatus maanviljelijöiden keskuudessa on pudonnut roimasti nykyisen hallituskauden aikana, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden teettämä gallup.
Kyselyn mukaan keskustaa aikoo äänestää 64,5 prosenttia kantansa ilmaisseista viljelijöistä. Vuonna 2015 vastaava luku oli 84,6 prosenttia.
MT: Keskustan kannatus romahtanut viljelijöiden keskuudessa

Ay-liikkeen rahasampona tunnettu kiinteistösijoitusyhtiö Kojamo (entinen VVO)ei pettänyt tälläkään kertaa. Yhtiö maksaa viime vuoden huipputuloksestaan muhkeat osingot.
Kojamon torstaina julkistetusta tilinpäätöstiedotteesta ilmenee, että yhtiön hallitus esittää viime vuodelta 0,29 euron osinkoa. Edellisvuoden osinko oli 0,22 euroa. Osinkopotti nousee yhteensä vajaaseen 71,7 miljoonaan euroon.Yhtiön suurimmalle omistajalle Ilmariselle on luvassa vajaan 9,4 miljoonan euron osingot ja toiseksi suurimmalle omistajalle Varmalla hieman vähemmän.Molemmat ovat keskinäisiä vakuutusyhtiöitä. Ay-liitoista isoimmat osingot kuittaa SAK:lainen Teollisuusliitto, vajaat 8,4 miljoonaa euroa. Niin ikään SAK:lainen JHL saa runsaat 4,5 miljoonaa. Akavalainen OAJ kartuttaa kassaansa vajaan 4,4
miljoonan euron osinkopotilla.
Kojamolta huipputulos - ay-liitot kuittaavat taas jättiosingot

Esitys SDP:n Tytti Tuppuraiselta – kymmenkertaistetaan pakolaiskiintiö

Sdp:n Sanna Marin on antanut seuraavan perustelun kannalleen:
– Suomalaiset ratkaisevat kulutusvalintansa itse myös tulevaisuudessa. Eläinperäisten tuotteiden vähentäminen on avainasemassa ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutusten pienentämisessä, Sanna Marin toteaa.
– Sdp on esittänyt arvonlisäveron uudistamista kestävää kehitystä tukevaksi, jotta ympäristö- ja ilmastoystävällisten tuotteiden valinta olisi helpompaa ja mahdollista useammille. Myös julkisilla hankinnoilla voidaan edistää niin ympäristöllisesti kuin sosiaalisesti kestävämpää kulutusta, Marin jatkaa. Sdp: Valtiovallan tulee vähentää suomalaisten lihan ja maidon kulutusta

Kalajoki

Hiihtolomaviikoilla mm. Koko perheen hiihtolomapeuhut Event Park Arenalla 27.2 ja 6.3. Ajankohta on molempina päivinä klo: 10-17. Lasten ja perheiden liikunnallinen ilmainen peuhutapahtuma! Toiminnallista ja liikunnallista tekemistä koko perheelle!
Mahdollisuus testata erilaisia liikuntamuotoja mm. laserammuntaa, volttipatjaa, kuplafutista, jousiammuntaa. Piha-alueella tarjolla rekiajelua. Järjestäjinä Kalajoki Akatemia ja Kalajoen Kaupunki.
Hiihtolomaviikon ohjelmaa
Erkin kommentti: On hyvä, että Kalajoki Akatemia ja Kalajoen Kaupunki järjestävät ohjelmaa Event Parkissa. Toivottavasti muitakin yrittäjiä kohdellaan yhtä myötämielisesti kuin Event Parkia.

Alueuutiset

Itävallan Seefeldin MM-kisojen avauspäivän sprinttihiihdot eivät tuoneet suomalaisille edes välieräpaikkoja. Kaikki naiset jäivät karsintaan ja miehistä Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki sekä Ristomatti Hakola jäivät puolivälieriin.
Joni Mäki hiihti MM-sprintin puolivälieriin – Kläbo ykkönen

Kotimaan uutiset

Perussuomalaisilla saattaa olla vaalien jälkeen eduskunnassa enemmän kansanedustajia kuin vihreillä. Näin arvioi valtio-opin professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista.
– Tämä on hyvinkin mahdollista, jos mennään nykyisillä kannatusluvuilla. Perussuomalaisten nousu jatkuu ja puolueen kannatus voi vielä nousta vaaleissa nykyisestä, Grönlund sanoo.Grönlund arvioi, että vihreät teki hyvän puheenjohtajavalinnan Pekka Haaviston suhteen ja vahvistaa asemiaan vaaleissa. Sinisten eloonjäämistä hän pitää epätodennäköisenä.– Selvää on, että ykköstilaa tavoittelevat Sdp ja kokoomus. Keskustan kannatusluvut ovat olleet pitkään olleet laskussa, eikä Anne Berner -kohu paranna tilannetta, Grönlund sanoo.Asiantuntija: Pe­rus­suo­ma­lai­set saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään

Esperi Caren alaisella Saga Carella asuva vanhus kaatui. Kipuihin syötettiin parin viikon ajan tavallisia särkylääkkeitä ja laitettiin kipugeeliä. ESPERI CAREN tytäryhtiön Saga Caren Helsingissä sijaitsevan palvelukoti Helapuiston iäkäs asukas ehti valitella selkäkipuja ja päänsärkyä noin kaksi viikkoa, ennen kuin selvisi, että säryt johtuivat murtumasta ja aivoverenvuodosta.
Kivuliaat oireet alkoivat saman tien sen jälkeen, kun asukas kaatui palvelukodissa. Hoitoon ei päässyt kuitenkaan heti, koska asukkaan omainen oli sitä mieltä, ettei sairaalaan tarvinnut lähteä.
Vanhus valitti palvelukodissa päänsärkyä ja selkäkipua kaksi viikkoa – sairaalassa paljastui selkämurtuma ja aivoverenvuoto

Vihreiden kansanedustajat kummastelevat, miksi malminetsintään erikoistuneet ulkomaalaiset yhtiöt voivat myydä löytämiensä esiintymien kaivosluvat eteenpäin verottomasti. Kansanedustajat Krista Mikkonen, Satu Hassi ja Hanna Halmeenpää jättivät asiasta kirjallisen kysymyksen Juha Sipilän hallitukselle. Vihreät ällistyivät kaivoslain yksityiskohdasta: Suomalaiset maksavat tästä veroa, ulkomaiset eivät

20 vuoden kuluttua vain pääkaupunkiseutu sekä Turun ja Tampereen seudut onnistuvat kasvattamaan väkimääräänsä, aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI ennustaa.

mukaan pääkaupungin väestö lisääntyy seuraavan parin kymmenen vuoden aikana noin neljännesmiljoonalla. Kun koko maan väestön kasvu jää kuitenkin vajaaseen sataan tuhanteen, se merkitsee väen vähentymistä muualla kuin pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.Synkkä ennuste: Vain pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere kasvavat – yhä suurempi osa Suomesta tyhjenee

Ulkomaan uutiset

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti joulukuussa, että Syyriassa olevat 2 000 yhdysvaltalaissotilasta vetäytyvät maasta, kun viimeiset terroristijärjestö Isisin taistelijat on nujerrettu.
Yhdysvallat aikoo jättää Syyriaan 200 "rauhanturvaajaa" – amerikkalaisjoukkojen vetäytyminen alkoi viime kuussa

Amerikkalaiset muistuttavat saksalaisia putken poliittisista seurauksista, Puola vastustaa hanketta ja Tanska viivyttelee rakennuslupaa.
Saksa pitää kiinni Nord Stream 2:sta, vaikka kaasuputki herättää myös huolta: "Muka epäpoliittinen kysymys ja pelkästään talousasia?"

Talousuutiset

Kuljettajien irtisanomiset ovat liiketoimintajohtaja Harri Leskisen mukaan ehdollinen varotoimi ja tilanteen parantuessa irtisanomiset voidaan perua.BUSSIYHTIÖ Savonlinja irtisanoo yhteensä 74 henkilöä. Irtisanomiset kohdistuvat kaukoliikenteeseen ja toimihenkilöihin. Yhteistoimintaneuvottelut käytiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Kaukoliikenteestä yhtiö irtisanoo 55 kuljettajaa, toimihenkilöitä irtisanotaan 19. Kaikkiaan yhtiössä on noin 700 työntekijää
Savonlinja irtisanoo 55 kuljettajaa ja 19 toimihenkilöä – kaukoliikenteen tulevaisuus selviää vuoden kuluessa

Viime vuonna valtio keräsi tieliikenteestä noin 8,3 miljardia euroa verotuloja. Tieliikenteen osuus valtion kaikista verotuloista oli viime vuonna lähes viidennes. Tieliikenteestä kerätään lähes yhtä paljon veroja kuin valtio kerää ansio- ja pääomatuloveroja, joiden määrä oli viime vuonna noin 9,1 miljardia euroa, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus.
Valtio keräsi tieliikenteestä veroja 8,3 miljardia – palautti tieverkolle alle miljardin

Ranska ja Saksa aikovat esitellä kompromissinsa euroon kuuluvien maiden yhteisestä budjetista lähipäivinä, kertovat

eurooppalaiset mediat (siirryt toiseen palveluun)
. Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ja Saksan Olaf Scholz tapasivat suunnitelman tiimoilta Berliinissä tiistai-iltana.
Saksan ja Ranskan ideoilla on suuri painoarvo siksi, että johtokaksikko on totutusti EU:n uudistusten veturi.Euromaille oma budjetti? Ranska ja Saksa haluavat kerätä rahaa uuteen yhteiseen lompakkoon

Hänen mukaansa on aivan mahdollista, että Suomi ajautuu taantumaan muutaman kvartaalin päästä, jos seuraavat neljä asiaa toteutuu:
1. Euroalueen veto jatkuu heikkona
2. Trump nostaa tuontitulleja eurooppalaisille autoille
3. Brexit toteutuu ilman erosopimusta
4. Ruotsi hyytyy erityisen paljon
Toistaiseksi ennustamme kuitenkin, että Kiinan elvytys puree, Saksan autoteollisuus piristyy, autotulleja ei tule ja Ruotsikin välttää taantuman. Mutta riskejä on todella paljon näkyvillä”, Kurronen sanoo.Analyytikko: Ruotsin talous vajoaa silmissä – Suomellekin ”todella paljon riskejä näkyvillä”

Urheilu-uutiset

Suomalaiset löysivät osittain kadonneen hyppyvireen.Suomalaisten odotukset harjoitusten perusteella eivät olleet kovin korkealla, mutta Ilkka Herolan hyppy alkoi löytyä. Kärkisijat jäivät silti Herolalta haaveeksi.Herolan hyppy kantoi 117 metriä ja siilinjärveläinen sai 110,8 pistettä. Hän lähtee ladulle 20. ja minuutin sekä 51 sekuntia mäkikisan ykkösen Eric Frenzelin perään.Leevi Mutrun leiskautus kantoi 118,5 metriä ja 106,2 pistettä. Mutru oli mäkiosuuden 23. ja hän lähtee ladulle 2.09 Frenzelin jälkeen. Eero Hirvosen hypylle tuli mittaa 111 metriä ja pisteitä 103,9. Hirvonen oli 27:s ja hän lähtee ladulle 2.18 kärjen jälkeen. Arttu Mäkiaho hyppäsi 116 metrisen siivun, josta hän sai pisteitä 103,1. Mäkiaho oli 29:s ja lähtee hiihto-osuudelle +2.22 kärjen jälkeen.
Mäkiosuuden ykkönen oli Saksan Eric Frenzel, jonka hyppy kantoi 130,5 metriä. Toinen oli Itävallan Mario Seidl, joka lähtee viisi sekuntia Frenzelin jälkeen ladulle. Kolmas oli Norjan Jan Schmid, joka lähtee ladulle 10 sekuntia Frenzelin perään.Ilkka Herola yhdistetyn paras suomalainen – lähtee ladulle lähes kaksi minuuttia kärjen jälkeen

Venäjän Sergei Ustjugov tulistui Seefeldin MM-sprintin välierässä. Venäjän Sergei Ustjugov tönäisi Norjan Johannes Hösflot Kläboa kaarteessa. Erän jälkeen Ustjugov jatkoi Kläbon kurmottamista maalialueella. Lisäksi Ustjugov sadatteli Kläbon suuntaan venäjäksi. Kläbo vastasi sananvaihtoon norjaksi.Yhteenottoa edelsi kaksikon kolarointi ennen viimeistä nousua. Ustjugov yritti ohittaa Kläbon sisäkautta ja liukui hänen suksilleen.– Se oli Ustjugov, joka ajoi Kläbon päälle. Tuolla tavalla ei voi tulla mutkaan, sanoi Fredrik Aukland norjalaislehti VG:lle.Skandaali MM-sprintin välierässä! Venäläistähti kävi käsiksi Norjan ykköstykkiin

Hiihtolajien MM-kisat alkavat tänään Seefeldissä sprinteillä. Tässä artikkelissa seurattiin avauspäivän tapahtumia hetki hetkeltä.
Näin eteni ensimmäinen kisapäivä Seefeldissä: Falla ja Kläbo sprintin maailmanmestareiksi – Joni Mäki parhaana suomalaisena 14:s

Miehet, sprintti (v)
1. Johannes H. Kläbo NOR
2. Federico Pellegrino ITA
3. Gleb Retivih RUS
4. Richard Jouve FRA
5. Emil Iversen NOR
6. Lucas Chanavat FRA
14. Joni Mäki FIN
16. Ristomatti Hakola FIN
35. Lauri Vuorinen FIN
37. Anssi Pentsinen FIN
Naiset, sprintti (v)
1. Maiken C. Falla NOR
2. Stina Nilsson SWE
3. Mari Eide NOR
4. Jonna Sundling SWE
5. Victoria Carl GER
6. Maja Dahlqvist SWE
33. Anne Kyllönen FIN
45. Katri Lylynperä FIN
51. Anita Korva FIN
  1. Laura Mononen FIN
Koripalloilun MM-karsinta huipentuu sunnuntain vieraspeliin Venäjää vastaan. Suomi–Ranska 76–69 (31–33) Suomen pistemiehet: Jamar Wilson 29/4, Sasu Salin 14/2, Topias Palmi 7/1, Mikael Jantunen 6/7, Shawn Huff 4/5, Alexander Madsen 4/3, Juho Nenonen 4/0, Carl Lindbom 3/4, Antti Kanervo 3/1, Tuukka Kotti 2/1. Ranskan parhaat pistemiehet: Amine Noua 19/4, Mathias Lessort 11/10, Axel Bouteille 10/2. Jamar Wilson pelasti Suomen koripallomaajoukkueen 76–69-voittoon Ranskasta ja piti elossa Suomen toiveet paikasta syksyn MM-kisoihin.Jamar Wilson kovassa iskussa – ratkaisi Suomelle pakkovoiton Ranskasta

Miehet:
60 m: Samuel Purola OulPy (kauden paras ja halliennätys) 6,67
60 m aj: Elmo Lakka JyväskKU 7,67
3000 m: Topi Raitanen HelsKV 8.01,00.
Pituus: Henri Väyrynen KajKi 794.
Kolmiloikka: Simo Lipsanen LappUM 16,98
Naiset:
800 m: Sara Kuivisto BorgåAk 2.04,20
1500 m: Sara Kuivisto BorgåAk 4.14,99
60 m aj: Reetta Hurske TampPy 7,97, Nooralotta Neziri JyväskKU 7,97, Matilda Bogdanoff HIFK 8,04.
Korkeus: Ella Junnila TampPy 190, Jessica Kähärä MikkKV 190.
Seiväs: Wilma Murto (ulkoratatulos) 451
Kolmiloikka: Kristiina Mäkelä OrimJy 14,38.
Suomen joukkue yleisurheilun EM-halleihin on valittu – mukana neljä halli-SE:n tehnyttä urheilijaa

Kari Härkönen juhli Seefeldissä maailmanmestaruutta 34 vuotta sitten. Voitto pohjautui kiukkuun.KULTAMITALIN pohjustus alkoi Sarajevon olympialaisissa 1984. Kun 25-vuotias Kari Härkönen putosi Suomen viestijoukkueesta, hän puhisi kiukusta. Sisimmissään hän vannoi, että vuoden päästä sama ei toistuisi.Mihin katosi julkisuudesta yhden kauden ihme Kari Härkönen? Voitti MM-kultaa Seefeldissä 34 vuotta sitten: ”Suuri yleisö ei tiennyt murroksesta mitään”

Maailmalla tapahtuu

Ruotsissa julkisuuteen vuotanut poliisiraportti on paljastanut lukuisia turvallisuusriskejä Arlandan lentokentällä Tukholmassa.Raportin mukaan monilla lentokentän työntekijöillä on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja joitain työntekijöitä on tuomittu muun muassa huumeiden salakuljetuksesta. Esimerkiksi Helvetin enkeleiden täysjäsenellä on ollut työnsä puolesta pääsy lentokentän kiitoradalle Iltapäivälehti Expressenin näkemässä

 raportissa todetaan, että rikollisliigoihin yhteyksissä olevia ihmisiä työskentelee lentokentän turvatarkastuspisteissä. Tämä kasvattaa viranomaisten mukaan riskiä siitä, että kiellettyjä esineitä tai materiaalia päätyy lennoille.Ruotsin poliisi selvitti: Rikollisliigojen jäseniä töissä Arlandan lentokentällä

Kymmenet tuhannet ihmiset matkustivat eri maista Syyriaan ja Irakiin elääkseen terroristijärjestö Isisin julistamassa kalifaatissa ja taistellakseen sen puolesta. Nyt kalifaatti on kutistunut pienenpieneksi maakaistaleeksi ja järjestön viime hetket ovat käsillä.
Yhdysvallat on vaatinut, että eri maat ottavat alueelta vastaan satoja miehiä, naisia ja lapsia, jotka on otettu kiinni taistelukentiltä tai jotka elelevät nyt pakolaisleireillä. Moni maa ei kuitenkaan halua vastaanottaa ihmistä, joka on ollut ulkomaisen terroristijärjestön jäsen ja joka on mahdollisesti vaarallinen.Isisin riveissä toiminut yli 40 000 ulkomaalaista: Vierastaistelijat haluavat nyt kalifaatin kaatuessa palata kotimaihinsa - myös Suomeen

Thaimaan viranomaiset ilmoittivat ryhtyvänsä järeisiin toimiin sen jälkeen, kun kulkukoirat hyökkäsivät suositulla turistirannalla 5-vuotiaan suomalaispojan kimppuun.
ILTA-SANOMAT uutisoi torstaina viisivuotiaan suomalaispojan joutuneen kulkukoirien raatelemaksi turistien suosimalla Ao Nangin rannalla Thaimaassa.Poika sai ainakin kymmenen puremaa, joista osa kohdistui kaulan alueelle. Lisäksi poika sai haavoja selkäänsä ja jalkoihinsa. Hän on sairaalahoidossa ja on saanut jäykkäkouristus- ja rabiesrokotukset.Lue lisää: Kulkukoirat raatelivat 5-vuotiasta suomalaispoikaa suositussa lomakohteessa – vakavat vammat Suomalaista pikkupoikaa raadeltiin Thaimaassa – video: Näin kulkukoirat käyskentelevät suositulla Ao Nangin rannalla

Roni Zein viiletti Libanonin edustusasussa MM-laduilla.Helsinkiläinen Roni Zein on varsin tuntematon arvokisahiihtäjä. 30-vuotias suomalaismies kilpaili keskiviikkona ja torstaina Libanonin edustusasussa Seefeldissä 10 kilometrin (p) ja sprintin (v) karsinnoissa.
Toinen Zeinin vanhemmista on kotoisin Libanonista, mikä mahdollisti arvokisareissun.
Ajatus siitä oli muhinut päässä jo pidempään, mutta lopullisen oivalluksen Zein sai katsellessaan Lahden MM-hiihtoja kaksi vuotta sitten.– Siellä oli eksoottisimpien hiihtomaiden edustajia ja pari libanonilaishiihtäjääkin mukana. Katsoin loppuaikoja ja totesin, että ei vitsi, mullahan on paikka kyllä tuolla, Zein kertoo hymy huulessa täydellisellä suomen kielellä Seefeldin aurinkoisella hiihtostadionilla.– Se oli vähän sellainen hullu idea.Helsinkiläinen autokauppias Roni, 30, hiihti MM-kisoissa – tajusi mahdollisuutensa katsellessaan Lahden kisoja: ”Se oli sellainen hullu idea”

Ainakin 29 ihmistä sai ruokamyrkytyksen syötyään RiFF-ravintolassa Valenciassa.
Syntymäpäivien surullinen loppu: Nainen kuoli syötyään Michelin-tähden ravintolassa Espanjassa
Neljää vaaditaan vangittavaksi taposta epäiltynä, yksi heistä on 17-vuotias nainen.
Parkanossa Pirkanmaalla on löydetty ruumis metsiköstä rautatieaseman läheltä, poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille.Rikoskomisario Pasi Niemisen mukaan ruumis löytyi torstaina aamupäivällä.
Aseman takana oli eilen illalla runsaasti poliiseja, ja sotilaspoliisit vartioivat tutkintapaikkaa parhaillaan. Poliisi ei ota toistaiseksi kantaa siihen, tutkitaanko asiaa henkirikoksena vai kuolemansyyn tutkintana.– Vahvistan sen, että on löydetty ruumis ja poliisi tutkii asiaa, Nieminen selvittää.Hän ei ota siihen toistaiseksi kantaa, miksi sotilaspoliisit vartioivat tutkintapaikkaa.
Metsiköstä löytyi ruumis Parkanossa – neljää vaaditaan vangittavaksi, yksi epäillyistä on 17-vuotias nainen

Kartanonherra Kai Vähäkallio surmasi toukokuussa 1972 kolme maillaan yöpynyttä telttailijaa. Mielentilatutkimuksen papereista käy nyt ensimmäistä kertaa ilmi, mitä hän kertoi ajatelleensa yön pimeinä hetkinä.
Yön kammottavat tapahtumat Kytäjärven rannalla eivät unohdu: kartanonherra avasi teltan vetoketjun ja ampui kolme nuorta revolverilla

Yle Areena

Kotini on linnani - dokumentti eri-ikäisistä ja erilaisissa kodeissa asuvista ihmisistä sekä heidän mietteistään. O: Anna Blom ja Ville Tanttu. ja! media production, 2012.
Dok: Kotini on linnani

Osa 3/10. Ingushia, Tshetshenia. Ville Haapasalo matkustaa Kaukasian pienimpään tasavaltaan Ingushiaan. Hän tapaa lammaspaimenia ja parkouraajia. Tshetshenian pääkaupunki Groznyi on Villelle iso yllätys.
Ingushia, Tsetsenia

Suomessa ihmisillä on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna harvinainen oikeus liikkua vapaasti luonnossa. Esimerkiksi retkeily metsässä on kaikille sallittua. Minkälaisia ongelmia liittyy jokamiehenoikeuteen?
Jokamiehenoikeus

Youtube-videot

A-Studio: Hallituskriisi - 12.6.17

Suomi on korruptoitunut maa

Mielipiteet

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on puhunut: Pulinat pois, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk / SEB) jatkaa hallituksessa hamaan loppuun saakka. Sipilä kantaa yksin vastuun myös seurauksista, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.Mitenpä se muuten voisi mennäkään:Anne Berner oli Sipilän poliittinen ostos, joka saatiin loikkaamaan kokoomuksesta (sitä ennen rkp) kepuun viime vaalien alla ministeripaikkalupauksilla.Toki Sipilä huolehtii suojatistaan loppuun saakka.Kommentti: Kepu kantaa Berner-taakkaa Sipilän päätöksellä vaaleihin saakka

Yli kolmannes suomalaisista on maahanmuuttokriittisiä.Maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat väistyneet poliittisesta keskustelusta vanhustenhuollon ongelmien tieltä, mutta kovin syvälle aihepiiri ei ole hautautunut. Päinvastoin maahanmuutossa muhii edelleen eduskuntavaalien uusi yllätys, jopa jytky.Vaikka Maaseudun Tulevaisuuden teettämän gallupin mukaan peräti 56 prosenttia pitäisi humanitäärisen maahanmuuton ennallaan tai jopa lisäisi sitä, reilu kolmannes on päinvastaista mieltä. (MT 20.2.).Puolueista myönteisimmin maahanmuuttoon suhtautuvat vihreät ja vasemmistoliitto. Sosialidemokraattien kannattajista jo neljännes suhtautuu nykyiseen maahanmuuttoon varauksellisesti.Maahanmuutossa muhii vaaliyllätys

Kotimaan matkailu

Lähde yhdeksi yöksi Turun saaristoon. Tarjous sisältää majoituksen viehättävässä boathousessa merinäkymällä, aamiaisen ja saunan käytön.
Meren kohina, tervan tuoksu ja majakan valot. Kiireetön saaristolaistunnelma hurmaa sinut ja rauhalliset kävelyretket luonnon helmassa sulattavat sydämen. Saaristoon on helppo rakastua ja haikeus koittaakin usein kotiinpaluun hetkenä. Ota suunnaksi Kustavi, jossa yövyt satamassa sijaitsevassa boathouse-mökissä. Ihana kesäpäivä Turun saaristossa odottaa! Kustavi ja Turun kaunis saaristo

Ahvenanmaa kauniine saaristoluontoineen on kesällä loistava paikka viettää koko perheen aurinko- ja rantaloma. Meri on aina lähellä, ja se houkuttelee myös kalastamaan, melomaan ja veneilemään. Yhdistä risteily ja hotelliloma, lähde minilomalle Ahvenanmaalle!
Nauti kiireettömästä risteilystä Baltic Princessillä Turusta Tukholman kautta Maarianhaminaan. Maarianhaminassa ehdit viettää kokonaisen vuorokauden ja majoitut kätevästi keskustan hotellissa. Paluu takaisin Turkuun tapahtuu seuraavana päivänä kansipaikoin, niin ikään Silja Baltic Princessillä.Miniristeily Maarianhaminaan

Keski-Suomen sydämessä Laukaassa sijaitseva Peurunka on monipuolinen kotimaan lomakohde, joka tarjoaa unohtumattoman tauon arjen kiireistä. Peurunka sopii kaikille: kattavan liikuntatarjonnan ansiosta voit kokeilla mitä moninaisimpia lajeja klassikoista kuumimpiin uutuuksiin, aina saunajoogasta erilaisiin voima- ja tanssilajeihin. Yhtä lailla voit treenata modernilla ja hyvinvarustetulla kuntosalilla. Upea kylpyläosasto tarjoaa liikunnan vastapainoksi erinomaiset rentoutumismahdollisuudet, ja toisaalta 130-metrinen vesiliukumäki tietää taattua hauskanpitoa – samoin kuin alueen monet ravintolat ja tähtiartistien keikat. Hilarius Hiiren kylässä lapset taas pääsevät leikkimään Hilarius Hiiren ja hänen ystäviensä kanssa. Luvassa on leikkejä, tanssia, lauluja, tarinatuokioita ja paljon muuta hauskaa puuhastelua. Hilarius Hiiren kylä on avoinna 15.6. alkaen. Peurungan kylpylä

Ulkomaan matkailu

Dubrovnik and Balkan Side-Trips

3 Days in Dubrovnik Vlog, Croatia | Guide, Things to do

Dubrovnik, Croatia: Pearl of the Adriatic

Croatia: Adriatic Delights

Croatia - Our beautiful homeland

Musiikki

Franck Pourcel - Morir de Amor

FRACK POURCEL - HINO AO AMOR

Enrico Macias- Solenzara

Loppukevennykset

Perussuomalaisen kansanedustajan Ville Tavion syytökset ministeripestin lupaamisesta saivat  pääministeri Juha Sipilän (kesk) ärähtämään totuudessa pysymisestä.
Tavio esitti Sipilän saaneen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) lähtemään keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2015 lupaamalla tälle ministerin salkun. Puheet olivat Sipilän mukaan täysin vailla perusteita.
Samalla Tavio arvosteli ”härskiksi asiaksi”, että Berneriä ollaan nimittämässä ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen, vaikka hän toimii yhä ministerinä. SEB ilmoitti torstaina, että Bernerin hallituspesti olisi alkamassa vasta kesäkuun alussa.Kyselytunnin suullisena kysymyksenä Tavio kysyi: ”kuuluuko valta Suomessa kansalle vai korporaatioille”.Juha Sipilä ärähti perussuomalaiselle eduskunnassa hurjasta Berner-syytöksestä: ”Tässä salissa pitäisi puhua totta”

Lähes 250 rikoksesta vastaamassa ollut nainen livahti viranomaisilta karkuun. Lahtelaisnaisnainen tehtaili 242 rikosta vajaan vuoden aikana.Suurin osa teoista oli petoksia, jossa hän hankki tavaraa väärillä henkilötiedoilla.Rikosvyyhdillä aiheutettu vahinko nousi syyttäjän mukaan kymmeniin tuhansiin euroihin.Petoksista tuomittu nainen karkasi käräjiltä - ei jäänyt kuuntelemaan 2,5 vuoden vankilakakkuaan

Kummeli - Jankon Betoni 3

Kummeli - Opettaja

Kummeli - Autonmyyjät

Kummeli - Tonnin seteli

Kuntoilu

2 in 1 ABS AND BOOTY At Home Workout (15 min)

10 MIN TOTAL CORE/AB WORKOUT | AT HOME NO EQUIPMENT

10 MIN INTENSE ABS AT HOME | Oblique Strengthening Workout

Liikunta ja terveys

Verenpaine 138 / 82, pulssi 51 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /990 min, kuntosali 0/ 1150 min, kävely 0/205 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Olen sairastanut sitkeää flunssaa nyt jo lähes kahden viikon ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti