keskiviikko 20. helmikuuta 2019

KE 20.02.2019 Berner ei jatka politiikassa


Ministeri Anne Berner on nimitetty ruotsalaisen SEB-pankin hallituksen jäseneksi.
Ensimmäisen kauden kansanedustaja Berner ei siis aio pyrkiä eduskuntaan ensi kevään eduskuntavaaleissa.Hän sai viime vaaleissa 9691 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä.
Toiseksi SEB:n hallituksen jäseneksi on nimetty Nasdaqin markkinateknologian johtajana työskennellyt Lars Ottersgård.Asiasta uutisoi ruotsalainen Dagens Industri. Tiedot käyvät ilmi SEB:n vuosikokouskutsusta.Anne Berner jättää politiikan - siirtyy ruotsalaispankin hallitukseen

Berner on yhden kauden tuulettaja. Suomi ei ollut valmis bisnesnaisen korkealentoisiin suunnitelmiin.Keskustan kansanedustaja sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vetäytyy politiikasta niin kuin hän on aiemmin linjannut. Mitään eläkevirkaa hän ei politiikasta hakenutkaan; yksi kausi riittää. Ruotsalaisen Dagens industrin mukaan Berner on siirtymässä SEB-pankin hallitukseen.Berner on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän nousi eduskuntaan keväällä 2015 Uudenmaan vaalipiiristä saaden hulppeat liki 9 700 ääntä.Bernerin valinta oli neljä vuotta sitten yllätys. Harvoin ensimmäisen kauden edustaja nousee suoraan ministerikyytiin.Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – kes­kus­ta­ryh­mäs­tä lähtee jälleen yksi edustaja pois va­paa­eh­toi­ses­ti

Uutinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) nimityksestä ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen on saanut uuden käänteen Aiemmin arveltiin, ettei Berner voi toimia ministerinä sen jälkeen, kun hänet on nimitetty pankin hallitukseen Muun muassa politiikan tutkija, dosentti Pertti Timonen piti selvänä, ettei ministeripestin hoitaminen onnistu.Timonen kertoi Lännen Medialle, että hän näkee kaksi vaihtoehtoa. Joko tilalle nimitetään uusi ministeri, tai liikenneministerin tehtävät jaetaan jollekin toiselle ministerille hallituskauden loppuajaksi.Berner kertoo kuitenkin Helsingin Sanomille, että hän voi jatkaa ministerinä.Sitten suru-uutinen: Yllätyskäänne: Anne Berner aikoo jatkaa ministerinä

Siilinjärven kunta ja valvova viranomainen haluavat selvityksen kuuden vanhuksen kuolemasta Attendon Vänrikki-hoivakodissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenäSavon Sanomat

. Kunnan vt. hoito- ja vanhustyön johtaja Marja Kavilo vahvistaa asian Ylelle.
Kuolemat ovat tapahtuneet hoivakodin tehostetun palveluasumisen osastolla neljän viikon sisällä tammi–helmikuussa. Siilinjärven kunta haluaa selvittää, ovatko kuolemat tapahtuneet luonnollisesti vai liittyykö niihin laiminlyöntejä. Attendon mukaan kuolemien taustalla ei ole todettu hoitovirheitä ja osa näistä kuudesta vanhuksesta kuoli jatkohoitopaikassa.
Siilinjärvi haluaa selvittää Attendon hoivakodin kuusi kuolemantapausta – Yksi asukas luuli joutuneensa vankilaan

Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea antaa Suomelle sapiskaa liian matalista sosiaalituista.Neuvoston sosiaalinen peruskirja edellyttää, että etuuksien minimimäärien täytyy olla vähintään 50 prosenttia kansalaisten mediaanitulosta, eli Suomen kohdalla noin 970 euroa kuukaudessa. Tällä kriteerillä suomalainen sairauspäiväraha, äitiyspäiväraha, kuntoutusraha, työttömyyspäiväraha, takuueläke ja toimeentulotuki osoittautuivat riittämättömiksi.Suomen sosiaaliturva Romanian tasoa?

Maahantunkeutumisvirasto Migrin tilastoista käy ilmi, että Suomeen tunkeutui viime vuonna järkyttävät 79 401 maahanmuuttajaa.Kyseinen luku on siis ulkomaalaisille annettujen myönteisten hakemusten määrä. Yhteensä hakemuksia jätettiin 95 407 kappaletta, myönteisten päätösten määrä on siis huomattavan suuri ja suurin osa oli ulkomaalaisia muslimimiehiä.Valtaosa päätöksistä annettiin 18-34-vuotiaille.
Heitä Suomeen laskettiin vuonna 2018 yhteensä 42 591 kappaletta. Suurimpia tulijaryhmiä olivat irakilaiset, 4976 tulijaa, intialaiset, 4482 tulijaa, Vietnamista tulijoita oli 3756, Somaliasta tuli 2721 tulijaa, Afganistanista 2734 tulijaa. Maita on kymmenittäin ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.Suurin yksittäinen ryhmä olivat venäläiset, joita tuli Suomeen viime vuonna 9861 kappaletta.Tulijoista miehiä oli 41 866 kappaletta ja naisia oli 37 526 kappaletta. Suurin osa hakijoista sai oleskeluluvan, sen sai 58 302 hakijaa. Oleskeluluvan Suomeen tarvitsee, jos aikoo oleilla täällä yli 90 päivää, muussa kuin matkailutarkoituksessa. Suomeen tuli vuonna 2018 yhteensä 79 401 ulkomaalaista lisää elämään sosiaalietuuksilla.

Oulun seksuaalirikosvyyhti on paisunut entisestään. Poliisin tutkinnassa on talven aikana ollut 29 törkeää seksuaalirikoskokonaisuutta, joihin kaikkiin liittyy alaikäinen uhri.
Epäiltyjä näissä on kaikkiaan 30 ja heistä suurin osa ulkomaalaistaustaisia. Alaikäisiä uhreja on 20. Sukupuoliyhteys on ollut mukana ainakin puolessa tapauksista, rikosylikomisario Markus Kiiskinen sanoo illan Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.Oulun seksuaalirikosvyyhti paisuu yhä, tutkinnassa jo 29 alaikäisiin kohdistunutta juttua – laajimman raiskausjutun lapsiuhria käytettiin hyväksi paljon luultua pitempään

Rajuista kannanotoistaan tuttu vasemmistolaisprofessori Heikki Patomäki kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan, että valtiovarainministeriön virkamiehillä on poikkeuksellisen paljon valtaa. VM:n virkamiehet julkistivat eilen oman raporttinsa talouden tilasta.
- Kokoomuslainen politiikka tulee varmistettua, melkein riippumatta siitä, mitkä puolueet hallitusta vetävät. Mitään demokratiaa ei voi olla, jos vaaleilla ei ole juurikaan merkitystä sen suhteen, minkälaista talouspolitiikkaa noudatetaan, kansanedustajaehdokas Patomäki laukoo blogissaan.Patomäen näkemyksen mukaan VM:n vallan vahvistuminen alkoi 1990-luvun lamasta, jolloin Suomessa otettiin käyttöön kehysbudjetointi. Se on Patomäen mielestä lisännyt valtiovarainministeriön valtaa suhteessa muihin ministeriöihin. VM:n virkamiehet myös jatkuvasti pyrkivät kasvattamaan valtaansa kulissien takana, Patomäki väittää.Hurja väite salaisesta vallasta Suomessa – ”Vaaleilla ei ole merkitystä”
Erkin kommentti: Valitettava tosiasia on se, että virkamiesmafian johtohahmo on valtionvarainministeriön eli kidutusministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Hetem%C3%A4ki Tämän johdosta yritystukiin 8-9 miljardia ei puututa, verotukiin 27 miljardia ei puututa, veronkiertoon ja veroprataiiseihin ei puututua, kohtuuttomiin palkkoihin ja palkkaetuihin ei verotuksellisesti puututa. Tästä syystä köyhällistöä kuritetaan ja otetaan edut pois puolustskuvyttömiltä eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, sairailta jne. Mielestäni Martti Päiviön poika Hetemäki on Suomen vaarallisin henkilö.

Kyse on ”institutionaalisesta kiusaamisesta, siis valtion varoin toteutettavasta pahantekemisestä, jolla tuhotaan ihmisen psyyke. Minun mielestäni kyse on rikollisesta toiminnasta, jossa ei kunnioiteta ihmisten perustuslaissa taattua oikeutta elää ihmisarvoista elämää.Arsenal perustelee tätä samalla tavalla kuin natsit aikanaan, me vain toteutamme laillisia oikeuksiamme. Laillisten oikeuksien toteuttaminen ei voi lallisesti tapahtua loukkaamalla toisen perustuslaissa taattuja oikeuksia. Velkoja ei voi periä ja kiusata ihmisiä tavalla, joka tekee ihmisen elämästä liian raskasta. Velkojan oikeus ei voita oikeutta elämään.Mitä tähän sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo. Hän tietää tämän ihmisen tilanteen, hän ei välitä. Hän sallii kidutuksen jatkuvan. Meillä on kohta pääministerinä henkilö, joka hyväksyy kidutuspykälän vastaisen toiminnan ministeriönsä hallinnonalalla.
Jos Petteri Orpon ja hänen himlereittensä toimintaan sovellettaisiin samaa lakia kuin Kittilässä, koko porukka olisi syytteessä virka-aseman väärinkäytöstä. Nähtäväksi jää miten vastuu toteutuu, kykeneekö poliittinen valta estämään asian selvittämisen.
Niin tai näin, vastuu tutkitaan tuomioistuimessa.
Kidutusministeriö

Kalajoki

Kalajoki hienosti alueen ykkönen ja koko Suomessa alle 50 000 asukkaan kuntien sarjassa jaetulla seitsemännellä (7.) sijalla samalla pistemäärin kahden muun kunnan kanssa.
EK:n kuntaranking mittaa Suomen eri alueiden yritysmyönteisyyttä ja vetovoimaisuutta. Kuntaranking-kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa yhteensä 1 134 yritysjohtajaa eri puolilta Suomea. Vastaajat edustavat suomalaisia työnantajayrityksiä, joita on vajaat 85 000.
KALAJOKI ALUEEN YKKÖNEN VETOVOIMASSA JA YRITYSMYÖNTEISYYDESSÄ

Kalajoen kaupunginhallitus on myöntänyt Jukupark Oy:lle luvan ravintolarakennuksen ja seikkailugolfradan rakentamiseen. Ravintolalle ja golfradalle irroitetaan Jukuparkin nykyisestä vuokra-alueesta oma erillinen alue, jolle laaditaan uusi maanvuokrasopimus kymmeneksi vuodeksi. Nykyistä Jukuparkin maanvuokrasopimusta täydennetään vastaavasti pinta-alaa ja vuokran määrää tarkistamalla.Ravintola ja golfrata sijoittuvat Matkailutien ja Pakkainpolun kulmaukseen.Jukupark laajentaa Kalajoella – Ravintola ja seikkailugolfrata tulevat Matkailutien ja Pakkainpolun kulmaukseen

Kalajoen kaupungin tekniset palvelut ja hyvinvointipalvelut aloittivat viime viikon kaupunginhallituksen jälkeen terveyskeskuksen A-osan väistötilojen kartoittamisen. Kaupunginhallitus päätti tuolloin, että koko terveyskeskuksen A-osalle etsitään väistötilat sisäilmaoireilun takia. Kyseessä on rakennuksen vanhin osa. Kalajoen kaupunginhallitus esittää määrärahaa terveyskeskuksen A-osan väistötiloille ja ettei Himangan terveysasemalle tehdäkään kuntotutkimusta

Alueuutiset

Ylivieskan kaupunginhallitus valitsi teknisen johtajan virkaan Leena Löytynojan, joka tällä hetkellä työskentelee kaupungin rakennuspäällikkönä. Päätös syntyi kokouksessa äänin 7–2.Eläkkeelle jäävän Kari Kentalan seuraajaa haettiin pitkällä prosessilla, johon kuului lopulta kaksi hakukierrosta. Toisella kierroksella virkaan oli kymmenen hakijaa, joista kaksi ei täyttänyt koulutuksen edellyttämiä kelpoisuusvaatimuksia. Kaupunginhallitus joutui miettimään asiaa vielä uudelleen maanantain kokouksessaan, sillä neljästä haastatteluun kutsutusta hakijasta kolme on perui hakemuksensa.Leena Löytynojasta Ylivieskan tekninen johtaja

Kotimaan uutiset

Liike Nyt on lisännyt riveihinsä yhteensä 15 uutta ehdokasta. Uusien ehdokkaiden myötä liikeellä on yhteensä 111 ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin.Uudesta 15 ehdokkasta kaksi on mukana Oulun vaalipiiristä. Liike Nytin uudet Oulun vaalipiirin ehdokkaat ovat yrittäjä Jaakko Ukkola Oulusta ja opettaja Katariina Häikiö Oulusta.Liike Nyt on jo aiemmin julkistanut neljä ehdokasta Oulun vaalipiiristä, eli liikkeellä on nyt vaalipiirissä yhteensä kuusi ehdokasta.Liike Nyt lisäsi riveihinsä 15 uutta ehdokasta edus­kun­ta­vaa­lei­hin, mukana kaksi oululaista ehdokasta

Eduskunnassa oppositiopuolueet sdp, perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto sekä rkp höykyttivät hallitusta vuonna 2018 voimaan astuneesta työttömyysturvan aktiivimallista.
Eduskunta käsittelee parhaillaan kansalaisaloitetta aktiivimallin kumoamiseksi. Opposition vastustuksesta huolimatta kansalaisaloitetta esitetään hylättäväksi. Kansalaisaloitetta käsitelleen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd) huomauttaa, ettei aktiivimalli kohtele kaikkia työttömiä yhdenvertaisesti.”Aktiivimalli näyttää kohdistuvan työttömyysetuuden saajiin erityisesti niin ikäryhmittäin kuin alueittain epätasa-arvoisesti. Erityisesti iäkkäiden työttömien asema on ollut esillä. Joka kolmas jo alennetun ansiopäivärahan saajista on täyttänyt 60 vuotta ja eniten työttömyysetuutta alennettuna saaneita on Itä-Suomessa, Uudellamaalla ja käsivarren Lapissa”, Kiuru sanoo.Eivät kehtaa puolustaa aktiivimallia” – Eduskunnan väittelyssä puoliksi tyhjä sali, Lindström: ”Mitä tilalle?”

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinenvaatii aktiivimallista luopumista. Aktiivimallin kumoamista vaativa kansalaisaloite oli tänään eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä täysistunnossa. Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut lähes 150 000 suomalaista. Mäkinen kiittää kaikkia kansalaisaloitteessa mukana olleita.Aktiivimalli ei paranna työllisyyttä eikä edistä ihmisten työllistymistä, vaan rankaisee työttömäksi joutuneita ihmisiä. Toimeentulon leikkaaminen ihmisiltä, jotka elävät jo valmiiksi niukkuudessa, on täysin kohtuutonta.Hänen mielestään lähes 150 000 allekirjoitusta osoittaa, kuinka valtavan suurta suuttumusta ja huolta suomalaiset kokevat Sipilän hallituksen aktiivimallin takia.
Siksi aktiivimalli kuuluu roskakoriin, Mäkinen vaatii.Mäkinen muistuttaa, ettei aktiivimalli ole täyttänyt edes hallituksen sille asettamia tavoitteita. Mallin piti edistää työllisyyttä ja vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä.Kävimme viimeksi joulun alla kiivaan keskustelun malliin liittyvistä vakavista puutteista ja jo tuolloin työministeri Lindström myönsi avoimesti, että niitä piisaa. Pelkät korjaukset aktiivimalliin eivät siis riitä. Lähes 150 000 suuttunutta ihmistä ei voi olla väärässä: ”Aktiivimalli kuuluu roskakoriin”

Eduskunnassa alkoi tänään erikoisissa merkeissä, kun hallituspuolueiden edustajat uupuivat paikalta keskustelun käynnistyessä. Oppositio epäili, että ”häpeävät niin paljon”.Aiemmin ehti jo herättää tyrmistystä, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö tyrmäsi yli 140 000 kansalaisen allekirjoittaman aloitteen muotoseikkoihin vedoten. Valiokunnan oppositio jätti mietintöön vastalauseen.SDP vaatii työttömyysturvaleikkurista luopumista ja palveluiden kehittämistä.Sosialidemokraatit eivät ole koskaan hyväksyneet hallituksen aktiivimallin mukaista toimintamallia. Se on epäoikeudenmukainen, työttömiä alistava ja nöyryyttävä, ja tästä syystä me annamme kaiken tukemme kansalaisaloitteen allekirjoittaneille, kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) painotti tänään keskustelussa.
Kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) muisteli, kuinka kysyi aikoinaan työministeri Jari Lindströmiltä (sin.), miksi tällainen malli täytyy tehdä väen vängällä – ja kuka tätä haluaa.
Muistan, ministeri Lindström, että te vastasitte minulle jotakin tyyliin, että tämä nyt vain on tällainen kivi pullassa, joka nyt vain on nieltävä.Viitanen ihmetteli vastausta jo tuolloin.
Otetaan kivi pois pullasta, kerta kaikkiaan!” – Sipilän hallituksen kylmään politiikkaan löytyi vertaus jopa Matteuksen evankeliumista

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on aiemmin todennut Maaseudun Tulevaisuudelle, että ajoneuvovero on haittavero, jota kuuluu nostaa ohjausvaikutuksen saamiseksi, ja erityisesti sen sisällä jyrkentää porrastusta saastuttavampien mallien ja vähäpäästöisten välillä. Kokoomuksen halu nostaa vanhojen ja isopäästöisten autojen ajoneuvoveroa iskisi erityisesti maaseudulle, sillä maaseudulla ajetaan keskimäärin vanhemmilla ja suuripäästöisemmillä autoilla kuin kaupungeissa.Kokoomuslainen sisäministeri Kai Mykkänen ei suostu ottamaan kantaa siihen, miten paljon puolue haluaa ajoneuvoveroa nostaa. Hän perustelee vaikenemistaan sillä, ettei puolue ole tehnyt ajoneuvoveron porrastamisesta toistaiseksi minkäänlaista linjausta. Linjausta ei ole tehty myöskään siitä, millaisella aikataululla veromuutoksia tehtäisiin.Kokoomuksen halu nostaa vanhojen ja isopäästöisten autojen veroa iskisi maaseudulle: "Ei ole syytä pelätä äkkinäistä muutosta"

Ulkomaan uutiset

Muutama vuosi sitten Bernie Sanders oli poliittisen äärilaidan radikaali, protestiehdokas, jolla ei pitänyt olla realistisia mahdollisuuksia pärjätä demokraattipuolueen presidenttikisassa lainkaan. Parempaa terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa, ilmaista koulutusta, rahan vallan suitsimista, tuloerojen pienentämistä sekä minimipalkkaa edistävä veteraanipoliitikko löi kuitenkin kaikki ällikällä ja pani tosissaan kampoihin Hillary Clintonille.Me voitamme, itseluottamusta uhkuva Sanders sanoi CBS:n haastattelussa tiistaina ja kertoi keräävänsä miljoona allekirjoitusta häntä kannattavilta ihmisiltä osoittaakseen ruohonjuuritason innostuksen häntä kohtaan.Sanders oli demokraattien vuoden 2016 esivaaleissa erityisen suosittu nuorten ja liberaaleimpien äänestäjien keskuudessa. Ei huono suoritus nykyisin 77-vuotiaalta mieheltä, joka on pitänyt paikkaa kongressissa liki 30 vuotta.Bernie Sanders pyrkii jälleen USA:n presidentiksi: ”Trump on valehtelija, huijari, rasisti, seksisti ja horjuttaa demokratiaa”

Yhdysvallat ja sen kurdiliittolaiset aikovat lähipäivinä ilmoittaa voitosta sodassa äärijärjestö Isisiä vastaan. Isis pitää hallussaan enää pientä Banghuzin aluetta Syyriassa, kun laajimmillaan se hallitsi lähes kahdeksan miljoonaan ihmisen asuttamaa aluetta Syyriassa ja Irakissa. Terrorijärjestöä ei silti ole missään nimessä tuhottu.Isisin kalifaatti on mennyttä, mutta järjestö voi vielä nousta – neljä kysymystä terrorijärjestön tulevaisuudesta

Kymmenet rekat ovat saapuneet äärijärjestö Isisin viimeiselle saarekkeelle Syyriassa evakuoidakseen alueen loput siviilit, kertovat Yhdysvaltain tukemat kurdien SDF-joukot.
Uutistoimisto Reutersin todistaja vahvistaa havainneensa kymmenien rekkojen liikkuvan kohti Baghouzin kylää itäisessä Syyriassa lähellä Irakin rajaa.SDF:n mukaan Isisin viimeisen hallussaan pitämän alueen tyhjentäminen siviileistä on ratkaisevan tärkeä askel Isisin kalifaatin tuhoamisessa.Isisin viimeiseltä saarekkeelta Syyriassa evakuoidaan siviilejä

Jos Intia hyökkää, Pakistan "ei vain mieti kostamista, vaan kostaa." Näin kommentoi Pakistanin pääministeri Imran Khan tiistaina.Kommentti liittyi Kashmirissa tehtyyn pommi-iskuun, joka on kiristänyt Intian ja Pakistanin välit äärimmilleen.Viime torstaina räjähteillä lastatulla autolla tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli 40 puolisotilaallisten joukkojen intialaisjäsentä. Näin pahaa iskua turvallisuusjoukkoja vastaan ei ole tapahtunut Kashmirissa kolmeen vuosikymmeneen.Pakistanin pääministeri varoitti Intiaa hyökkäämästä – sanasota Kashmirista käy kuumana

Viimeistään vapaakauppasopimus nostatti raivon. Vuoden 2013 marraskuussa Ukrainan presidentti Viktor Janukovyts nimittäin ilmoitti, ettei allekirjoita vapaakauppasopimusta EU:n kanssa. Sopimusta oli valmisteltu kuukausitolkulla, joten hylkääminen tuntui joidenkin ukrainalaisten mielestä kohtuuttomalta.Joillakin tarkoitetaan tässä yhteydessä niitä ukrainalaisia, jotka halusivat Ukrainan olevan mieluummin kallellaan länteen kuin itään. Janukovyts taas itse halusi tiivistää kauppasuhteita Venäjän kanssa.Sopimuksen hylkäämisen jälkeen kansa lähti kaduille. Pari kuukautta kestäneissä mielenosoituksissa kuoli yli 100 ihmistä. Mielenosoitusten jälkeen Itä-Ukrainassa alkoi sota, joka jatkuu edelleen.Viisi vuotta Maidanin verilöylystä - näihin kysymyksiin ei ole vieläkään saatu vastausta

Talousuutiset

Finanssivalvonta (Fiva) on saanut valmiiksi selvityksen Nordean väitetystä rahanpesusta ja luovuttanut sen poliisille.Fiva selvitti Nordean sekaantumista Danske Bankin rahapesuskandaaliin poliisin pyynnöstä. Poliisi päättää pian, aloittaako se virallisen esitutkinnan Nordeasta.
Fivalla ei ollut oikeutta kommentoida selvityksen sisältöä uutistoimisto Bloombergille.
Selvityksen takana on sijoittaja Bill Browderin väitteet, että Nordean kautta kulki epäilyttäviä rahavirtoja Venäjältä.Fivan rahanpesuselvitys Nordeasta siirtyi poliisille

"Maksuhäiriö ei haittaa." "Ei luottotietoja? Ei ongelmaa."Tällaisella markkinoinnilla tarjoaa lainoja uusi lainayritys Aurora Laina. Lainaa saadakseen on kuitenkin saatava takaajaksi läheinen ihminen, jonka kelpoisuudelle on monenlaisia ehtoja. Tällä on oltava esimerkiksi omistusasunto.Uudenlainen lainatuote nousi keskusteluun Twitterissä, kun siihen kiinnitti huomiota Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen."Ei luottotietoja? Ei ongelmaa" – KKV pitää uuden lainayrityksen markkinointia pöyristyttävänä, kaiken nähnyt Takuusäätiökin ihmeissään

VR perustaa uuden tytäryhtiön Venäjälle. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että yhtiön tarkoituksena on hankkia venäläisiä raakapuuvaunuja ja operoida niitä Venäjällä. Ensimmäiset vaunut yhtiö aikoo saada liikenteeseen jo tämän vuoden lopussa.
Vaunuja aiotaan hankkia lähivuosina 300, ja niitä vuokrataan VR Transpointin "suomalaisille avainasiakkaille". Uusi yhtiö aloittaa toimintansa Metsä Groupin tuontipuuliikenteessä.
VR perustaa tytäryhtiön Venäjälle – sadoilla vaunuilla tarkoitus tuoda puuta Suomeen

Euroalueen vakausmekanismit tai -rahastot tuskin estävät uusia kriisejä. Vain EKP:llä on ison kriisin vaatimat vastavoimat – jos se vain saa ja tohtii käyttää niitä, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri. Suomen hallituspuolueiden kesken syttyi viime viikolla äkillinen ja yllättävä riita Euroopan vakausmekanismin EVM:n uudistuksista. Riita sammui viime viikonloppuna yhtä äkisti kuin se oli syttynyt.Riitely niin kuin riidan aiheeksi nousseet EVM:n uudistukset ovat siinä mielessä omanlaistaan talous- ja europoliittista showpainia, että EVM jäänee seuraavassakin kriisissä joka tapauksessa toisarvoiseen sivurooliin.
Jan Hurrin kommentti: Seuraavakin kriisi kaatuu EKP:n syliin

Urhelu-uutiset

Keskiviikko 20.2
Klo 13.30: Maastohiihto, N 5 km (p), karsinta
Klo 15.00:
 Maastohiihto, M 10 km (p), karsinta
Klo 19.00:
 Avajaiset

Torstai 21.2
Klo 13.00: Maastohiihto, N/M sprintti (v), karsinta
Klo 15.30: Maastohiihto, N/M Sprintti (v), erävaihe

Perjantai 22.2
Klo 11.30: Yhdistetty, mäkiosuus, suurmäki (HS130)
Klo 15.30:
 Mäkihyppy, M karsinta, suurmäki (HS130)
Klo 17.15: 
Yhdistetty, hiihto-osuus 10 km
Katso tästä Seefeldin hiihdon MM-kisojen koko kilpailuohjelma

Maailmalla tapahtuu

Tiistaina 12. helmikuuta hätäkeskus sai hälytyksen Kempeleen Hakamaan teollisuusalueelle. Siellä oli täysin tulessa noin 400 neliömetrin kokoinen teollisuushalli, joka tuhoutui totaalisesti.Poliisi kertoo, että hallipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Virkavalta otti jo palopäivän aamuna kiinni miehen, jota epäillään sytyttäjäksi.Rikoskomisario Antti Palokangas kertoo Kalevalle, että mies otettiin kiinni yksityisasunnosta.Hän oli pidätettynä kuulustelun ajan ja on sen jälkeen vapautettu, Palokangas kertoo.Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt sytyttäneensä hallin sisällä tulipalon, joka levisi koko rakennukseen.Kempeleen rajua hallipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – epäilty sytyttäjä on hallissa toimineen yrityksen ex-työntekijä

Raivopäinen nainen käytti hoitajan kimppuun hyökätessään voimaa.Sairaanhoitajan piti panna vastaan kaikin voimin, sillä veitsi heilui edelleen hänen kasvojensa edessä. Hoitaja painoi potilaan lattiaa vasten. Veistä hän ei saanut naiselta kuitenkaan omin avuin pois. Viereisessä huoneessa ollut lääkäri tuli hoitajan avuksi. Lääkäri painoi jalallaan naisen veitsikäden lattiaa vasten.Paikalle rynnisti seuraavaksi vartija Hän sai lieviä voimakeinoja käyttäen naisen hellittämään otteensa veitsestä.Nainen raudoitettiin ja pantiin sitten lepositeisiin.Sairaanhoitaja sai kaulaansa pinnallisen yhdeksän senttiä pitkän haavan. Hoitaja desinfioi haavan itse.Järkyttävä välikohtaus sairaalassa: Nainen viilsi hoitajaa yllättäen leipäveitsellä kaulaan - ”väärä kohde”, nainen totesi taltuttamisen jälkeen

Ranskan poliisi kertoo surmanneensa miehen, joka kävi ihmisten kimppuun veitsellä.
Marseillessa tapahtui tiistai-iltapäivänä puukotus, jossa haavoittui useita ihmisiä. Ranskalaisuutistoimisto AFP:n mukaan mies puukotti kahta ihmistä kadulla. Reutersin mukaan puukkohyökkääjä haavoitti lisäksi kahta ihmistä raitiovaunussa.Teot tapahtuivat satamakaupungin vilkkaassa keskustassa.Poliisin mukaan he avasivat tulen, kun puukottaja uhkasi heitä ”aseella”. AFP:n mukaan yksi sivullinen haavoittui luodinsiruista.Teon motiivi on epäselvä, mutta Reutersin poliisilähteiden mukaan sillä ei näytä olevan yhteyttä terrorismiin.Poliisi ampui veitsen kanssa ihmisten kimppuun hyökänneen miehen Marseillessa

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus kello 15.42 Leinelänkaaren talon rapussa olevasta miehestä, jolla on ase, kertoo komisario Olavi Merihaara.Merihaaran mukaan poliisi halusi ottaa tilanteen haltuun ilman henkilövahinkoja.– Otimme huomioon sekä sivullisten turvallisuuden että oman työturvallisuuteemme. Menimme paikalle hieman suuremmalla orkesterilla ja käytimme sellaisia voimakeinoja, ettei minkäänlaisia riskejä jäänyt.
Poliisioperaatio onnistui. Poliisi otti epäillyn kiinni.Miehellä ei ollut asetta hallussaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asetta olisi. Tutkinta kohteessa jatkuu.Itä-Uudenmaan poliisi epäilee kiinniotettua miestä ampuma-aserikoksesta sekä laittomasta uhkauksesta.Leinelä on upouusi kaupunginosa, joka sijaitsee kehäradan varrella lentoaseman ja Koivukylän välissä.Poliisilta onnistunut operaatio Vantaalla: ”oven takana kolistellut” asemies taltutettiin

Vuonna 2015 Derya ja Mario muuttivat Irakiin, jossa heidän yhteinen lapsensa syntyi. Pari oli ajautunut riitoihin, ja lopulta Isisin tuomarit myönsivät Deryalle eron miehestään. Uudeksi kosijaksi ilmaantui Deso Dogg -nimellä tunnettu saksalaisräppäri Denis Cuspert, jonka kääntymistä ääri-islamin kannattajaksi ja siirtymistä saksalaisten Isis-taistelijoiden ykkösvärvääjäksi oli seurattu Saksassa ja ympäri maailmaa. Tammikuussa 2018 Cuspertin uutisoitiin kuolleen ilmaiskussa Syyriassa. Deryan mukaan Cuspert oli mukava mies ja vieraili usein parikunnan talossa. Hän ei kuitenkaan halunnut tämän kanssa naimisiin, vaan matkusti takaisin Syyriaan ja ryhtyi ystävänsä belgialaisen Isis-taistelijamiehen toiseksi vaimoksi. Derya, 26, joutui Helvetin enkelit -pomon parittamaksi – kertoo saksalaisdokumentissa paostaan Isis-morsiameksi Syyriaan

Diplomaatti Aaro Pakaslahti (1903–1969) kuului Urho Kekkosen lähipiiriin opiskeluvuosista alkaen. Akateemisen Karjala-Seuran perustajajäsen ja Pekka Peitsen taustavaikuttaja kävi aktiivista kirjeenvaihtoa Kekkosen kanssa. VTT Markku Reimaan uutuuskirja Kekkosen kuiskaaja (Docendo 2018) käy läpi diplomaatin uran vaiheet ja kiinteän suhteen Kekkoseen. Pakaslahden isänmaallinen innostus syntyi jo nuorena. 15-vuotiaana hän osallistui vapaaehtoisena sisällissotaan, vuotta myöhemmin Aunuksen heimosotaretkelle.Kekkosta ja Pakaslahtea yhdisti suhteiden vaaliminen Viroon. Ylioppilaslehden päätoimittajana Pakaslahti ajoi AKS:n Viron-politiikkaa, jota huokuivat myös Kekkosen kirjoitukset samassa lehdessä.Uutuuskirja paljastaa: Ystävä vuoti Urho Kekkoselle tietoja suoraan ulkoministeriöstä

Yle Areena

Matti Nykänen kertoo elämästään Ylen haastattelussa 2017

Ei ole pitkä matka enää Kelaan

(1971) Pitkät etäisyydet ja vaihtelevat sääolot olivat Lapin postimiesten riesana vielä 1960- ja 1970-luvuilla. Autojen lisäksi kirjeitä ja paketteja kuskattiin välillä myös porolla.
Kesäistä Lappia postiauton ikkunasta

(1977) Ohjelmassa käydään läpi jäänmurtaja Sisun teknisiä ominaisuuksia sekä seurataan aluksen arkipäivää Perämerellä.
J/M Sisu - talvisen Perämeren työjuhta

(1951) Heikki Hätänen hötkyili autokaupoissaan ja osti pirssinsä epämääräiseltä puoskarilta. Ja kuinkas kävi - Heikin auto sippasi hetken ajon jälkeen tielle.
Anna arvo autollesi

Youtube-videot

Aivan aluksi...

Jutta Urpilainen ennen takinkääntöä vuoden 2011 vaalikeskustelussa

Jutta Urpilainen selittelee veroparatiisin tukemista verovaroin

Yle Uutiset: Jutta Urpilaisen matka eliittikokoukseen hämmentää

Timo Soini Suomen takausvastuista

Timo Soini joutuu selvittelemään Urpilaisen vakuussotkuja eduskunnassa

Sauli Niinistö

Tuttava Jutta 0001

Jösse Järvenpää: Urpolainen.wmv

Mielipiteet

Yli 140 000 suomalaista on allekirjoittanut aktiivimallin kumoamista vaativan kansalaisaloitteen ja kyselytutkimuksien mukaan kansalaisten enemmistö haluaa perua aktiivimallin. Aktiivimalli koetaan epäoikeudenmukaiseksi eikä se ole onnistunut tavoitteissaan, eli ihmisten aktivoinnissa. Silti hallituspuolueet esittävät kansalaisaloitteen hylkäämistä ja aktiivimallin jatkamista.Aktiivimalli sotii kansalaisten oikeustajua vastaan, sillä se rankaisee ihmistä työttömyydestä, silloinkin kun ihminen on tehnyt kaikkensa löytääkseen itsellensä töitä. Oikeustajua vastaan on myös se, että aktiivimalli rankaisee erityisesti työkykyongelmien kanssa painivia ikääntyviä työttömiä.Aktiivimallista päätettiin joulun alla 2017 ja se astui voimaan 2018 alussa. Vasemmisto-oppositio esitti lakiesityksen hylkäämistä. Kun loppuvuodesta 2017 kerroimme eduskunnan käsittelyssä aktiivimallin olevan työttömyysturvan massaleikkuri, meitä syytettiin pelottelusta.
Aktiivimalli joutaa roskiin

Kyllä kääntyisi Urho Kekkonen ja Santeri Alkio haudassa, jos tietäisivät Sipilän hallituksen keskittämisvimman. Aikanaan suurella työllä rakennettu hyvinvointivaltio ja periaate kaikkien alueiden asuttuna pitämisestä on tämän päivän Suomessa nakattu historian romukoppaan. Nyt tärkeää on lakkauttaa maakuntien julkiset terveyspalvelut ja tuoda tilalle yksityisiä toimijoita, jotta saadaan täytettyä pääomasijoittajien taskut muhkeilla osinkotuotoilla.Tähän synkkään päätelmään olen tullut seuratessani uutisia Oulaskankaan sairaalan synnytystoiminnan alasajosta, Raahen aluesairaalan leikkaustoiminnan lopettamisesta ja vanhuspalvelujen yleisestä surkeasta tilasta. Alueen pääministeripuolueen ja kaikkien maakunnan kansanedustajien täytyy olla koomatilassa, kun tällaista alueita eriarvoistavaa lainsäädäntöä pukataan ulos eduskunnasta.Olen nähnyt päivänvalon Raahen synnytysosastolla. Samassa sairaalassa vatsaani operoitiin koulupoikana ja veritulppaa liuotettiin nuorena miehenä. Kansanedustajana toimiessani olen saanut vierailla Oulaskankaalla ja todeta synnytystoiminnan tarpeellisuuden ja henkilökunnan hyvän ammattitaidon. Nyt mikään näistä hoidoista ei ole mahdollista, vaan aina on suunnattava kohti Oulua. Sairaalatoiminnan alasajo edesvastuutonta!

Tavallinen kantasuomalainen kokee poliisin johdon toiminnan tarkoituksena olevan estää ulkomaalaistaustaisten tekemien rikosten esille tulon. Erityisesti alaikäisiin kohdistuneet raiskausrikokset ovat kuohuttaneet kansalaisten mieliä vuoden 2015 jälkeen. Terrorismi on tullut Suomeen, samoin naisten asemaa heikentävä ghettoutuminen, kun ulkomaalaistaustaiset haluavat asua suurissa kaupungeissa omissa yhteisöissään. Suomalaiset nuoret tytöt ovat helppo saalis nuorille miehille, sillä pieni imartelu ja tytön ulkonäön kehuminen johtavat tytön helposti alkoholin tai huumeiden kautta seksuaalitekojen kohteeksi. Paljastavat vaatteet ja vetelehtiminen ostoskeskuksissa ovat kuin valmistelua karjanäyttelyn “voittajaluokkaan”!
POLIISIN TOIMINNAN PAINOPISTEET

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin päätös hypätä vaalien alla ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen sai veret kiehumaan ja keskustan eduskuntaryhmän raivon valtaan. Kepun on pakko vaihtaa ministeri heti, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Anne Bernerin – tai siis oikeastaan ruotsalaispankin vaalien alle ajoitettu ilmoitus siitä, että Suomen liikenne- ja viestintäministeri siirtyy ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen – iski keskustaa vasten kuin märkä rätti.Lue lisää: Anne Berner siirtyy ruotsalaispankin hallitukseen – jättää politiikan– Suomessa on eduskuntavaalit huhtikuun alussa ja hän (Berner) ei asetu uudelleen ehdolle. Hänestä ei siis tule ministeriä ja hallitukseksemme jäsentä samanaikaisesti, sanoo SEB:n viestintäpäällikkö Frank Hojem Dagens Industrille.Kommentti: Nyt se Berner kepulle tempun teki – petturisyytteitä sinkoilee

Yritysjohtajat Sipilä ja Berner eivät selvästikään näe yhteiskuntaa kaikkien meidän Suomessa asuvien yhteisönä vaan pikemminkin liikeyritys Oy Suomi Ab:nä, jossa kaikki on kaupan.Metsähallitus yhtiöitettiin jo. Hallitus haluaa yhtiöittää ja ”markkinaistaa” meidän yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelumme sekä tieverkoston ja rautatiet. Se on loikka kohti yksityistämistä. Jopa Margaret Thatcher ja Ronald Reagan olisivat ylpeitä opetuslastensa politiikasta.Ensi kuun puolivälissä odotetaan pääministeri Sipilän omistajapoliittisia linjauksia. Suomella on surullisen vahva historia valtionyhtiöiden yksityistämisestä alehintaan, siis kansallisomaisuutemme tuhoamisesta. Nyt Sipilä uhoaa jo etukäteen, että kovaa kritiikkiä tulee.PAAVO ARHINMÄKI: KONSULTTIPOLIITIKKO KÄVI TÄÄLLÄ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3538121-paavo-arhinmaki-konsulttipoliitikko-kavi-taalla

Nesteen Porvoon jalostamon pääluottamusmiestä Sami Ryynästä huolettaa huoltovarmuuden kannalta merkittävän öljy-yhtiön, Nesteen osakkaiden myynti. Valtion suora osakeomistus yhtiössä oli joulukuun lopussa 2018 enää 36,4 prosenttia.
Mihin osakemyynneistä saadut varat on tähän mennessä käytetty, ei ole saatu selkeää varmuutta. Pääluottamusmies Ryynänen epäilee, että Sipilän hallitus on paikannut rahoilla valtiontaloutta.Pääministeri Juha Sipilä on halunnut vapauttaa valtion osakeomaisuutta myytäväksi ja perustellut sitä omistajapolitiikallaan ”laitetaan tase töihin”. Näin valtionyhtiöiden myynnistä saadaan ”hyväksyttävämpää”. Sipilä on hyväksyttänyt myyntejä eduskunnalla. (Niin kävi viime syksynä myös niin sanotun irtisanomislain valmistelussa, kun Sipilän hallitus haki toimilleen eduskunnan siunauksen. Ammattiyhdistysliike ja kansalaiset eivät kuitenkaan nielleet asiaa.) Valtion kehitysyhtiö Vake Oy perustetaan 2016
Pääministeri Sipilä on perustellut valtion osakeyhtiöiden osakkeiden myyntiä sillä, että rahat voitaisiin sijoittaa edelleen hankkeisiin, jotka tuottavat hyvinvointia koko Suomelle. Tätä työtä varten Sipilän hallitus perusti vuonna 2016 Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n.
Vaken tehtävä on tehdä sijoituksia listaamattomiin yrityksiin ja käynnistää uutta liiketoimintaa alueille, joille sitä ei ilman tukea synny. Painopistealueita ovat muun muassa tekoäly, digitalisaatio ja uudet liiketoimintamallit. Jo yrityksen liiketoiminnan kuvaus herättää maallikon päässä herätyskellot siitä, että kehitysyhtiöön siirretyt varat voidaan käyttää ihan millaiseen tahansa ”huuhaa”-bisnekseen.Vake Oy:n perustamisen taustalla oli myös poliittisia tarkoitusperiä. Aiemmin valtion omistuksiin liittyvät päätökset hyväksyttiin eduskunnassa. Jatkossa hallitus päättää kaupoista yhdessä Vaken johdon ja valtioneuvoston kanslian virkamiesten kanssa. Käytännössä satojen miljoonien käytöstä vastaa vain kourallinen ihmisiä, jotka voivat sijoittaa valtion omaisuutta ilman laajempaa hyväksymistä tai ilmoitusta, miten haluavat. Kyseessä ovat veronmaksajien rahat.Minne päätyivät Nesteen osakkeiden myynnistä saadut rahat? Paikkasiko pääministeri Sipilä niillä valtiontaloutta?

Keskustan kansanedustaja, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ilmoitti tiistaina vetäytyvänsä politiikasta.Ruotsalaispankki SEB:n ilmoitus Bernerin siirtymisestä pankin hallitukseen sai saman tien syytökset sinkoilemaan. Berner oli jo keskiviikkoon mennessä ehditty haukkua petturiksi, joka jättää uppoavan kepulaivan, tai konsulttipoliitikoksi, joka kävi vain pyörähtämässä politiikassa, kun muut joutuvat siivoamaan jäljet, kuten vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki kirjoitti Facebookissa.
Myös keskustan eduskuntaryhmässä Bernerin loikka ruotsalaispankkiin on herättänyt närää ja ristiriitaisia tunteita, se ei tietysti ole mikään yllätys, sillä sen verran monen kansanedustajan ministerihaaveille ja poliittisille varpaille Anne Berner on puolueessa astunut.Berner tuli keskustapuolueeseen pääministeri Juha Sipilän houkuttelemana. Sitä ennen Berner ”kilpailutti” puolueet, sillä alun perin bisnesnainen oli lupautunut kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi, mutta kun Sipilä oli keskustellut Bernerin kanssa kahden kesken ja luvannut keskustaehdokkuuden ”palkaksi” ministeripestin, oli puoluevalinta Bernerille selvä.Näkökulma: Petturi-Berner jätti Kepun, vai savustettiinko hänet ulos?

Kotimaan matkailu

Kauniita pitsihuviloita ja loputtomasti hiekkarantaa. Hanko tunnetaan nykyisin yhtenä Suomen ihanimmista kesäkaupungeista, mutta Hangon historialla on myös jännittävämpi puolensa: kieltolain aikaan Hangon vesillä viihtyivät pirtun salakuljettajat ja toisen maailmansodan aikaan Hangon saaristossa taisteltiin kiihkeästi.
Hangon lähisaarilla näkee edelleen taistelujen jälkiä kallioissa, ja vielä edellisen sukupolven aikaan pikkupojat keräilivät Hangon rannoilta ruutia. Rantojen ja puuhuviloiden Hanko

Kuvittele mielessäsi The Mamas The Mamas & the Papas -yhtyeen kappale California Dreaming. Ja kuvittele mielessäsi Tapani Kansa laulamassa sen sävelin: ”On hiekka polttavaa, taivas punertaa. Edessäni puhdas meri on, lämpö auringon. Kesäloma alkoi hymyillen, nyt jo tunnen sen…”Tapani Kansa lauloi 1970-luvulla Kalajoen hiekkasärkät ei nyt maailman maineeseen niin suomalaisten alitajuntaan cover-kappaleellaan Kalajoen hiekat.Kalajoen hiekat, vain sua odottaa, tule tänne, tunne lämpö sen, ole minun hetkinen…”Siitä pitäen Kalajoki on ollut Suomen kuuluisimpia ellei kuuluisin rantakohde. Mikä on tavallaan erikoista, sillä Kalajoki sijaitsee jo sen verran pohjoisessa Oulun alapuolella, että ilma on usein turhan kylmä varsinaiseen rantalomailuun.
Uimisen sijaan Kalajoelle tullaankin usein henkimään tunnelmaa. Sillä Kalajoella osataan viihdyttäminen.Kalajoen hiekkasärkät – Suomen kuuluisin rantakohde

Suomen komein hiekkaranta, viisi kilometriä pitkä ja mahtavan leveä Yyteri, sijaitsee 20 kilometrin päässä Porin keskustasta.Yyteri ei ole ainoastaan rantakohde, vaan myös hieno ja omalaatuinen luontoalue, joka koostuu dyyneistä, niityistä, lietealueista, ruohikoista ja rantametsistä. Yyterissä kulkeekin luontopolkuja kymmenien kilometrien matkalla, ja lintutornejakin on peräti 15 kappaletta.Alun perin Yyteri oli saari, joka kasvoi kiinni mantereeseen 1600-luvulla maankohoamisen seurauksena. Siitä Yyteri eli Ytterö, Ulompi saari, on saanut nimensäkin.Kannattaa harkita myös Yyterissä yöpymistä. Vuonna 1974 valmistunut Yyterin virkistyshotelli on yksi Suomen hotelliklassikoista, vaikka se onkin vuosien varrella vaihtanut useaan otteeseen sekä nimeä että omistajia.
Yyteri ja Reposaari – retkellä Porista

Ulkomaan matkailu

Bulgarian-loman saa noin viikoksi halvimmillaan 205 eurolla.
Onko tässä halvin kesälomakohde? Kolme syytä matkustaa Bulgariaan

Amsterdam

Amsterdam Lonely Planet Travel Video

10 best places to see in Amsterdam - A city's travel guide

Amsterdam Vacation Travel Video Guide

Musiikki

Schones Osttirol grossglocknerkapelle kals

Die Fetzig`n aus dem Zillertal Mei Geign tanzt an Boarischen

Valse de la Forêt par l' Orchestre de Frédéric BuchLoppukevennykset

KATSASTUSINSSI JA SOTESAAPPI

- No pikkuvikojahan siinä kyllä on mutta heleppo korjata. Jarruja ei ole, valot on paskana, öljyt vuotaa pihalle ja verhoilussa olisi vähän sanottavaa..korjailee niitä sitte ajon aikana.
Mutta leiman länttäsin, iliman muuta, niin että turvallista matkaa!

Rakkaudennälkäiset suomalaisnaiset joutuivat pettymään. Ja se tuntui myös heidän lompakoissaan. ISRAELILAISTAUSTAINEN Shimon Yehuda Hayut on vikkelä liikkeissään. Eikä hän kaihda keinoja elää leveästi – toisten rahoilla. Ja rakkaus on se ase, jolla hän on rahat itselleen käärinyt. 28-vuotiaan ”asekauppiaan” Hayutin tarina nousi esille, kun norjalaislehti VG uutisoi laajasti miehen tempuista.VG:n selvityksen mukaan mies on epäilysten mukaan huijannut useita naisia, joihin hän on ottanut yhteyttä deittisovellus Tinderissä. Lehden mukaan mies lainasi naisilta suuria summia rahaa ennen kuin katosi rahojen kanssa. Rahoilla mies on lennellyt yksityiskoneilla ja majaillut loistohotelleissa. Lue lisää: VG: Israelilainen Tinder-huijari petkutti kasoittain rahaa useilta naisilta – uhrien joukossa myös suomalaisia Härski Tinder-huijari petkutti kolmelta suomalais­naiselta peräti 200 000 euroa

Just For Laughs Gags Compilation - Best Candid Camera Pranks #65 (2019)

SIPILÄN UUDET VAATTEET | PELIMIES | MTV3

Pelimies - Matti Vanhanen ja Rakkausvaalit pitkä versio

Kuntoilu

6 Simple Exercises to Lose Hanging Belly Fat | HealthTips24HD

6 Simple Exercises to Shape Your Body at Home & Burn Belly Fat | 5-Minute Treatment

6 Things That Happen When You Put Your Legs Up Against A Wall Every Day | Viparita Karani

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131 / 76, pulssi 59 , Paino 102,8 kg. Jumppa 0 /970 min, kuntosali 0/ 1100 min, kävely 1/199 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti