sunnuntai 17. helmikuuta 2019

SU 17.02.2019 Älkää päästäkö kokoomusta ikinä hallitukseen! Saatanan tunarit!
Kaikkein parhaiten Kokoomus on onnistunut tuhoamaan talouttamme ollessaan pääministeripuolue. Nyt näyttää siltä, että Sir Urhon ennustus on toteutumassa täydellisesti. Kataisen hallitus on viemässä loppuun maamme talouden tuhoamisen. Valtion velkaantuminen kiihtyy ja samanaikaisesti vientikilpailukykymme on menetetty. Totuuden nimessä on kerrottava, että vaikka pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen toitottavat suuren kriisin tunnelmia, maamme on ollut pahemmassakin pulassa. Vuonna 1939 Suomi joutui sotaan supervaltaa vastaan, kun kansakunnan kahtiajaosta kansalaissodassa oli kulunut vasta pari vuosikymmentä ja elintasomme oli nykymittapuun mukaan aivan surkea.
Paljastan suuren salaisuuden

Lisää paljastuksia hoivakotibisneksestä

Vai että vahinko? Kaikkea muuta.Miksi kokoomuksen Laura Räty siirtyi Terveystalon liiketoimintajohtajaksi? Miksi kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö siirtyi Mehiläiseen niinikään liiketoimintajohtajaksi? Mikä oli Petteri Orpon päämäärä siirtäessään kokoomuksen ja oman erityisavustajansa Joonas Turusen Mehiläisen kehityspäälliköksi? Mitä kokoomus haki sillä, että uhrasi pätevän puoluesihteerinsä Taru Turusen kokoomuslaisen Kirsi Pihan omistaman Ellun Kanat -viestintätoimiston johtajaksi? Mitä tekemistä Ellun Kanoilla on sosiaali- ja terveystoimen kanssa?Onpa hyvinkin. Kela ostaa viestintäpalveluja Ellun Kanoilta ja juuri Taru Turunen kuuluu Kelan hallitukseen.Attendo, Esperi ja Mehiläinen kokoomuksen vallan takana

Työttömille kehitetään jatkuvasti uusia sanktioita ja ”aktivointitoimenpiteitä”. Niiden hyödyistä ei juuri ole näyttöä, sanoo VATTin johtava tutkija Kari Hämäläinen.
Määräaikaishaastatteluja, hakemuspakkoa, aktiivimallia, koulutuksia, kuntouttavaa työtoimintaa, aktivointijaksoja, sanktioita, työkokeilua, työelämäkokeilua...Suomalainen työttömien aktivointipolitiikka on sekavaa sillisalaattia vailla selkeää päämäärää, sanoo Valtion taloustieteellisen tutkimuskeskuksen VATTin johtava tutkija Kari Hämäläinen Taloussanomille.
Tutkija: Työttömien aktivoinnin hyödyistä ei näyttöä – ”Helppo tapa siivota tilastoja”

Suomen oikeusministeriö aloittaa kouluttamaan nyt Suomessa vihapuhepoliiseja, vihasyyttäjiä sekä vihatuomareita.Kyseessä on Against Hate-hanke, jonka rahoitus on tullut pääosin suursijoittaja George Sorosin Open Society säätiöltä.Nyt vielä kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kehoittaneet Suomea tehostamaan vihapuheen vastaista työtä. Sorosin rahoilla aletaan kouluttamaan Suomeen vihapuhepoliiseja, vihasyyttäjiä sekä tuomareita

Suomen asiat ovat olleet kymmenen vuotta heikolla tolalla. Vuonna 2008 alkanut lama pudotti vuoden 2009 bruttokansantuotetta vajaat 8 prosenttia alaspäin. Heikko talouskasvu jatkui aina viime vuosiin asti. Maailmantalouden piristymisen ja kotimaisten säästötoimien ansiosta on viime vuosina päästy parempaan kasvuun niin, että työttömyys on laskenut. Silti Suomessa on edelleen noin neljännesmiljoonan ihmisen työttömyys, vaikka Juha Sipilän (kesk) hallitus on kehunutkin Suomeen syntyneen hänen hallituskaudellaan 110 000 työpaikkaa. Verotulojen kasvua ei kuitenkaan ole rohjettu rummuttaa. Tempputyöllistäminen jatkuu. Rakenteelliset korjaukset odottavat remonttimiestään. Valtionvelkamme ja kansamme ikärakenne on hirmuisen uhanalainen.
Jussi Halla-aho on vahva pääministeriehdokas
Jussi Halla-aho | Ykkösaamu 16.2.2019

Suomen päästöt

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina kolmansista maista tulleen miehen pitkään vankeusrangaistukseen useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet viime kevään ja kesän aikana.Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1986 syntyneen Hedayatullah Safin 4 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen kahdeksasta (8) lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jotka olivat tapahtuneet viime vuoden maaliskuussa, toukokuussa ja heinäkuussa.
Safi oli kaikissa tapauksissa ottanut yhteyttä 14-15-vuotiaisiin pikkutyttöihin eri somealustejen mm. Instagramin kautta ja alkanut keskustelemaan tyttöjen kanssa seksistä. Safin toiminta oli aluksi näyttänyt viattomalta, mutta kaikissa tapauksissa touhu eteni hyvin taitavalla tavalla suostuttelemalla ja painostamalla tyttöjä eri tekoihin. Yhteyden otot johtivat aina siihen, että hän oli ilmoittanut, että punttia pullotti.Helsingissä ilmi valtava lasten raiskausketju

Kalajoki

JHT kerskuu kyseenalaisella ennätyksellä
Tommi Rintasalo tasoitti pelin vanhanaikaisella viimeisessä erässä. Eikä auttanut "Isokasi" Ojasen joukkoja jatkoajalla edes satojen liigapelien kokemus, sillä yhden miehen taisteluyksikkö Pietarsaaresta, Niklas Sundfors, kaatoi Pyryn. Pelissä tehtiin JHT:n seurahistoriaa sillä Juuso Hämäläinen ohitti yhden kauden jäähyennätyksessä legendaarisen Ville "Botnia" Vähäsarjan 18vuotta vanhan ennätyksen. Vähäsarjan kunnioitettavat 116 jäähyminuuttia murskaantui kunnolla, kun Hämäläinen nosti omia lukemiaan kympillä, nykyinen ennätys on siis 124 minuuttia.

Alueuuutiset

Ylivieskan Keskisen ravikeskuksen lauantain harjoitusravit jouduttiin perumaan. Syynä on Suomeen iskenyt lämpöaalto, joka pehmensi ravirataa ja järjestäjät halusivat säästää kaviouraa tulevia raveja varten.Keskisen tapahtumalistalla ovat seuraavaksi poniravit 3. maaliskuuta ja harjoitusravit 16. maaliskuuta. Seuraavat totoravit ovat 31. maaliskuuta.
Lämpöaalto pehmensi raviradan – Ylivieskan harjoitusravit peruttiin

Paikkakuntalainen, pakettiautoa kuljettanut mies puhalsi poliisin alkometriin 2,3 promillen lukemat Haapajärvellä Ouluntiellä keskustan tuntumassa. Hänet pysäytti poliisin Oulun liikenneryhmä noin kello 16. Tulos vahvistui tarkkuusalkometrissa.Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.Pakettiauton kuljettaja puhalsi 2,3 promillen lukemat Haapajärvellä

Kotimaan uutiset

Suomen lainsäädännössä on ongelma, joka mahdollistaa ulkomaisten yritysten toimimisen Suomessa ilman, että se tulee veroviranomaisten tietoon, selviää verohallinnon Harmaa talous 2012 –selvityksestä.Verottajan tarkastuksessa esimerkiksi Olkiluodon kolmosreaktorin rakennustyömaalta löytyi 304 yritystä, joiden toiminnasta Suomessa verottajan rekistereissä ei ollut mitään tietoja.– Ongelma on, että Suomeen ulkomailta tulevilla yrityksillä ei ole rekisteröitymispakkoa, joten ei voida tietää koska toiminta on alkanut ja kuinka pitkäkestoista se on, harmaan talouden selvitysyksikön johtaja Janne Marttinen sanoo Uudelle Suomelle.
Olkiluoto-3:sta löytyi 304 verottajalle täysin tuntematonta yritystä

Pahaltahan se näytti: Ilmoitus, jossa etsittiin vapaaehtoisia työntekijöitä valvonnan alla olevaan hoivakoti Vuokkoon Porvooseen. Taustalta paljastui kuitenkin hakurobotin erhe.
TYÖPAIKKOJEN hakupalveluun Duunitorille ilmestyi perjantaina ilmoitus:”Vapaaehtoistyö: Ilmianna itsesi vapaaehtoistyöhön Hoivakoti Vuokkoon – Esperi Care Oy / Hoivakoti Vuokko, Porvoo”Pahaltahan se näytti. Esperi Caren Vuokko on yksi niistä monista hoivakodeista, joissa vakituista henkilökuntaa on ollut aivan liian vähän.Sosiaalinen media raivostui, kun Esperi Care haki vapaaehtoisia vanhustenhoitoon – syypää erikoiseen ilmoitukseen oli tekoäly

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo IS:lle, että sinisten ministerit boikotoivat jatkossa hallituksen EU-ministerivaliokunnan kokouksia pääministeri Juha Sipilän (kesk) sinisten valtiosihteerille Samuli Virtaselle antaman porttikiellon takia.
Hallituksen EVM-riita syvenee – Siniset aikovat boikotoida jatkossa hallituksen EU-kokouksia

Kasvatustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylä arvioi blogissaan suorin sanoin hoiva-alan tilannetta Suomessa. Erityisesti hän paheksuu Attendon toimintaa ja nostaa esiin sen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk) tarttui aiheeseen vasta, kun ongelmat tulivat julkisuuteen.
Emeritusprofessorilta tyly kuitti: ”Miksi kukaan ei ole vaivautunut kertomaan karmeasta tilanteesta Juha Sipilälle?”

Puolalaisen Donald Tuskin toinen ja viimeinen kausi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana päättyy ensi kesänä, mutta seuraajan nimen arvailu ja spekulointi on lähtenyt käyntiin jo ajat sitten.Eurooppalaista politiikkaa seuraavan ranskankielisen Bruxelles2 -uutissivuston artikkelissa Tuskin mahdollisista seuraajaehdokkaista esiintyy kuitenkin suomalaisittain yllättävä nimi.
Artikkelin mukaan varteenotettava ehdokas seuraavaksi ”EU-presidentiksi” voisi nimittäin olla Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk).
Sipilää tarjoillaan spekulaatioissa EU-johtajan paikalle: ”Tahdikas, mutta syvällä EU:n peleissä”

Juha Sipilän viimeisin ilmoitus on puolentoista vuoden takaa, heinäkuulta 2017. Muutoksia oli tuolloin Kempeleen kunnanvaltuuston päättynyt jäsenyys. Kohdassa ”Muu merkittävä varallisuus kuten kiinteä omaisuus” pääministeri ilmoitti seuraavaa:
Yhteisomistuksessa vaimon kanssa seuraava varallisuus: Metsätilat Oulussa ja Muhoksella, yhteensä n. 180 ha. Omassa käytössämme olevia kiinteistöjä, joista merkittävin omakotitalo Sipoossa. Lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili.”
Osakeomistukset ja muut omistukset yrityksissä -kohdassa on tyhjä rivi, niin kuin Sipilällä on ollut koko hallituskauden ajan. Kyse on niin sanotuista ”vakuutuskuorista”, joiden sisällä olevia osakkeita ei tiedetä.Tällaiset ovat Sipilän hallituksen ministereiden varat ja velat – ”Ei saa vaarantaa luottamusta toimintaan”

Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen puolustaa perustuslakivaliokunnan toimintaa vetoamalla hallituksen toimintaan ja käsittelyssä olevien lakihankkeiden merkittävyyteen.
Loppuviikolla hallituspuolueista sekä keskustan kansanedustaja Markus Lohi että sinisten Matti Torvinen toivat julki turhautumisensa valiokunnan työskentelyn hitauteen. Molemmat istuvat perustuslakivaliokunnassa. Lue tarkemmin: Kansanedustaja kypsyi eduskuntaan: ”Olen tullut tänne ratkaisemaan asioita – päätöksiä pitää kyetä tekemään”
Perustuslakivaliokunnan sote-mietinnön uskottiin ensin valmistuvan tämän viikon maanantaina. Viikon edetessä arviot mietinnön valmistumisesta muuttuivat yhä epävarmemmiksi. Perjantaina eduskunta tiedotti, että valiokunta jatkaa mietinnön käsittelyä ensi tiistaina. Esimerkiksi perjantaina valiokunta ei juuri ehtinyt käsittelemään sotea. Sen asialistalla olivat ensin hallituksen esitys konkurssilain muuttamisesta, missä yhteydessä kuultiin asiantuntijoita, sekä eduskunnan täysistunnon partaalta takaisin valiokuntaan lähetetyt tiedustelulait.Näin terveysoikeuden professori puolustaa perustuslakivaliokuntaa: ”Sipilän hallitus on halunnut melko avoimesti lisätä valtaa Oy Suomi Ab:ssä”

Ulkomaan uutiset

Fox-televisiokanavan entinen uutisankkuri ja ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert peruu tarjouksensa ryhtyä Yhdysvaltain YK-lähettilääksi. Hän perustelee asiaa perhesyillä.Hän sanoo, että kaksi edellistä kuukautta ovat olleet hänen perheelleen uuvuttavia ja perheen kannalta on parasta, että hän peruu tarjouksensa.Nauertin valinnalla tehtävään oli jo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin siunaus.Nauertin oli tarkoitus korvata Nikki Haley, joka ilmoitti erostaan lokakuussa. Haley ei ole kertonut syytä erolleen.
Trumpin ehdokas peruu tarjouksensa ryhtyä Yhdysvaltain YK-lähettilääksi

Yhdysvaltain tukemat kurdijoukot puhdistavat viimeistä kaupunkia Isis-taistelijoista.
Yhdysvaltojen tukemat, terrorijärjestö Isisiä vastaan taistelevat SDF-joukot Syyriassa kertoivat lauantaina, että terroristien hallussa oleva alue on kutistunut vain 700 neliömetriin.
Kurdijohtoinen SDF aloitti viimeisen ponnistuksensa Isisiä vastaan viime viikolla.Taistelut ovat keskittyneet pieneen Baghuzin kaupunkiin itäisessä Syyriassa.
SDF-joukot ovat hidastaneet etenemistään suojellakseen Isisin panttivankeina olevia siviilejä. Joukkojen komentaja Chia Kobani arvioi uutiskanava CNN:n mukaan, että siviilejä voi olla alueella vielä tuhansia.Terrorijärjestö Isis käy vihoviimeistä taisteluaan Syyriassa - hallussa enää 700 neliömetrin kokoinen alue

Kiistelty Nord Stream 2 –kaasuputki on noussut kuumaksi puheenaiheeksi parhaillaan käynnissä olevassa Münchenin turvallisuuskonferenssissa. Erityisesti Yhdysvallat pitää putkea selkeästi myös Euroopan turvallisuuteen vaikuttavana hankkeena. Saksan liittokansleri Angela Merkel kuitenkin puolusti hanketta uutistoimistojen mukaan voimakkaasti.Kysymys on siitä, kuinka riippuvaisia olemme venäläisestä kaasusta eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kaasua toimitetaan. Mikään ei estä kaasun tuomista Yhdysvalloista, mutta Venäjän sulkeminen ulkopuolelle olisi väärä strateginen signaali”, hän sanoi puheessaan esimerkiksi ABCNewsin mukaan.Nord Stream 2 nousi Münchenin turvallisuuskonferenssin kuumaksi perunaksi –KL: USA:lta uhkaus, Sauli Niinistö torjui varoitukset
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vaatinut eurooppalaisia liittolaisia ottamaan vastaan 800 Syyriassa vangittua Isisin taistelijaa.Trumpin mukaan Britannian, Ranskan, Saksan ja muiden liittolaisten tulisi saattaa vangit oikeuden eteen.
Yhdysvallat on pakotettu vapauttamaan vangit, jos heitä ei huolita Eurooppaan, Trump kirjoittaa pikaviestipalvelu twitterissä. Vapautetut Isis-taistelijat taas suuntaisivat takaisin Eurooppaan, presidentti jatkaa.
Trump Euroopan johtajille: Ottakaa vastaan 800 Syyriassa vangittua Isis-taistelijaa
Erkin kommentti: Suomi varmasti ottaa vastaan ne kaikki, heidät uudelleen koulutetaan lastentarha- tai lähihoitajaksi. Suomessa kun on sanottu olevan maailman paras koulujärjestelmä, mitään ei siis voi mene pieleen. Eri mieltä olevat vaietaan natsi ja rasistisyytöksillä.

- Muistuttaisin historiasta. Monet haluavat unohtaa (Irakin diktaattori) Saddam Husseinin aseistamisen. Me emme unohda. Hän hyökkäsi Irania vastaan myös kemiallisilla aseilla.
Zarif hämmästeli, että Yhdysvallat poisti Husseinin terroristien listalta vuonna 1984 ja asetti Iranin tilalle. Vuonna 1999 Hussein asetettiin terrorismilistalle takaisin. Hän sanoi, että Irania pommitettiin Euroopan kemiallisilla aseilla, kun Saddam Hussein hyökkäsi Iraniin. Zarif sadatteli, että kukaan ei myy Iranille aseita kysellen, pitääkö Iranin puolustaa itseään miekoilla, pyssyillä vai uudenaikaisilla aseilla, kun seuraava Saddam Hussein hyökkää. Hän sanoi, että Iranilla on ohjuksia, mutta ei ydinaseita. – Uudenaikaisinta asekalustoa myydään alueellamme. Donald Trump kutsuu niitä ”kauniiksi armeijakalustoksi”. Me emme saa kaunista armeijakalustoa! Jemen saa.Heitä tapetaan niillä. He tuskin pitävät sitä kauniina.Zarifin mukaan Yhdysvallat on tehnyt osansa Syyrian raunioittamisessa sekä viattomien pommituksissa Jemenissä. Yhdysvallat on myös valkopessyt pääministerin vangitsemisen sekä journalistin paloittelun. Hän viittaa Saudi-Arabiaan, joka pidätti Libanonin pääministerin ja on ollut osallisena toimittaja Jamal Khashoggin murhaan.IL Münchenissä: Iranilta roimaa piikittelyä USA:n kaksinaismoralismista: ”Saddam Husseinin aseistaminen halutaan unohtaa”

Talousuutiset

Ison-Britannian on määrä erota Euroopan unionista maaliskuun lopussa. Yhä todennäköisempää on, että EU-erosta tulee niin kutsuttu kova brexit.
Britannia lähtee karmit kaulassa – ilman tullisopimuksia tai siirtymäaikoja.
Samaan aikaan suuri osa Britannian yrityksistä suunnittelee siirtävänsä toimintojaan maasta. Airbusin toimitusjohtaja Tom Endersin tammikuussa julkaisema videoviesti
(siirryt toiseen palveluun)
on vain vaivoin peitetty uhkaus.Kolmasosa brittiyhtiöistä harkitsee lähtöä, onko Suomi hereillä? "Kampanja on käynnissä"

Maatalous- ja puutarhayritysrekisterin ennakollisten tulosten mukaan vuonna 2018 Suomessa oli maatalous- ja puutarhayrityksiä noin 47 700. Tilojen lukumäärä on vähentynyt edellisestä vuodesta alle tuhannella, mutta aiempia vuosia vähemmän. Vuoden 2018 aikana tiloista lopetti vajaat kaksi prosenttia, kun yleinen lopettamisvauhti on jo pidemmän aikaa ollut kahden−kolmen prosentin luokkaa, kertoo Luonnonvarakeskus.
Maatilojen määrä väheni - viljelijöiden keski-ikä 53 vuotta

Pohjoismaiden suurimmaksi nousevan kauppakeskuksen uusi johtaja ei halua arvioida riskiä kauppakeskus Redissä ilmenneisiin käynnistysongelmiin. Raisiossa kauppakeskusbisneksessä toimiva Kati Kivimäki, 45, aloittaa keväällä Helsingin Pasilaan avattavan kauppakeskus Triplan kauppakeskusjohtajana. Kauppakeskus avautuu syksyllä.Kivimäki on aiemmin toiminut Raisiossa sijaitsevan Myllyn kauppakeskuksen toimitusjohtajana.Triplasta on tulossa Pohjoismaiden suurin kauppakeskus.
Pasilaan avataan Pohjoismaiden suurin kauppakeskus – Triplan uusi johtaja kertoo: Näin alun vaikeudet vältetään

Urheilu-uutiset

Kahdesti peräkkäin palkintokorokkeelle noussut Kaisa Mäkäräinen teki onnistuneen Pohjois-Amerikan kiertueen ja sai tärkeitä palasia kohdilleen ennen kolmen viikon päästä alkavia ampumahiihdon MM-kilpailuja.
Kaisa Mäkäräinen antoi upean sisu-näytteen – "Ei kannata vetää liian isoja johtopäätöksiä Östersundiin"

Hurjavireinen Teemu Pukki johti Norwichin näytöstä jalkapallon Mestaruussarjassa Englannissa. Suomalaiskärki kokosi Bolton-pelissä tehot 2+1.
Uskomattomalle maalihimolle ei näy loppua – Teemu Pukki yksin Mestaruussarjan maalipörssin kärjessä!

Kerttu Niskanen hiihti nousujohteisesti viimeisen kisansa ennen Seefeldin MM-kisoja. Niskanen otti kärkipaikan haltuun maaliin tullessaan 10 kilometrin perinteisellä. Hän piti sen myös kisan loppun asti.Se ei ollut kuitenkaan suomalaiselle selvää. Niskanen kysyikin maalissa, monentena tuli maaliin. Kun vastauksesi tuli ensimmäinen, Niskaselta nähtiin hauskan ytimekäs reaktio.Kerttu Niskanen yllättyi voitostaan Seefeldin MM-kenraalissa – katso hulvaton reaktio maalissa

Kasperi Kapanen ei ole saanut mitään ilmaiseksi NHL:ssä. Nyt hän on arvokas palanen Toronton kannujahtia, kirjoittaa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
– Hänen on ymmärrettävä, millainen pelaaja hänestä tulee NHL:ään. Se on vaikein asia liigaan tuleville nuorille pelaajille. On löydettävä keinoja selviytyä ja tehdä itsestään tärkeän palasen joukkuetta.Näin sanoi Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock tämän kauden alussa. Kommentilla viitattiin Kasperi Kapaseen, 22, mutta yhtä lailla sama pätee jokaiseen läpimurtoa hakevaan nuoreen pelaajaan.Kommentti: Kasperi Kapanen on NHL-kauden suomalaistarina – kukkopojasta kasvoi mestariluotsin luottopelaaja

Iivo Niskanen hiihti toiseksi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kilpailussa. Venäjän Aleksander Bolshunov vei Italian Cognessa käydyn kisan suvereenisti 43,7 sekuntia Niskasta nopeampana.Bolshunovin voittoaika oli 34.48,4.Vuosi sitten Pyeongchangin olympialaisissa sama kaksikko taisteli kultamitalista 50 kilometrin perinteisen kilpailussa. Silloin Niskanen oli vahvempi.Iivo Niskanen taipui olympialaduilta tutulle kilpakumppanille – suomalaisen vauhti riitti MM-kenraalissa kakkossijaan

Lauantain aikana vahvaa nousua kohti kärkeä Ruotsin MM-rallissa tehnyt Esapekka Lappi jatkoi vahvaa menoa myös sunnuntaiaamuna. Jaetulta kakkospaikalta päivään lähtenyt Citroën-kuljettaja oli kovavauhtisen ja hyväkuntoisen Likenäs 1:n kolmanneksi nopein, ja mikä tärkeintä, taakse jäivät niin Hyundain Thierry Neuville kuin Andreas Mikkelsenkin.
Loistomeno jatkuu! Näin Esapekka Lappi nappasi Ruotsin rallin kakkospaikan itselleen

Maailmalla tapahtuu

Suomalaiskenraali piti salamurhata, sotavankien entisiin koteihin piti muuttaa salaa asumaan.Sota on julmaa, ja joskus se on sekä julmaa että surkuhupaisaa. Touhukkaat, Taistelevaiset, Artistit, Mekaanikot. Erään nerokkaan, vähän tunnetun salajuonen ympärille perustettujen neuvostoliittolaisten solutusryhmien koodinimet tuovat mieleen nykyajan päiväkotiryhmät.Tai operaatio korkea-arvoisen suomalaiskenraalin salamurhaamiseksi, joka epäonnistui, koska suomalaiset olivat aloittaneet vetäytymisen Petroskoista (Äänislinna) jo viikko aikaisemmin, ja kenraali oli vaihtanut työpaikkaa jo kaksi vuotta aikaisemmin.Tai kolmihenkinen romaniryhmä koodinimellä Mustalaiset, joka ei käynyt lainkaan vihollisen puolella, söi annetut eväät loppuun saaressa, keksi tiedusteluhavainnot omasta päästä ja sai potkut.1939–1944 tiedustelusodasta hämmentävää tietoa: Neuvostoliitto lähetti Suomeen ryhmän koodinimellä Mustalaiset, reissu sai itänaapurin kannalta karun päätöksen

Rippileiriryhmä lähti varhain lauantaiaamuna kohti Himosta laskettelemaan. Leiri keskeytyi järkyttävään onnettomuuteen ja 15-vuotiaan pojan kuolemaan.LAUANTAINA iltapäivällä Jämsän Himoksella tapahtui lasketteluonnettomuus, jonka seurauksena 15-vuotias poika kuoli.Lue lisää: Himoksen lasketteluonnettomuudessa kuoli 15-vuotias poika – kaverit soittivat apuaOnnettomuus tapahtui IS:n tietojen mukaan merkittyjen rinteiden ulkopuolella metsässä, kun poika oli laskenut alas kivikkoiselta jyrkänteeltä ja kaatunut.Himoksen lasketteluturma tapahtui kesken rippileirin – Kirkkoherra: ”Kaikki oli käynyt niin nopeasti”https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006004433.html

Jussi Niinistö on asennoitunut luopumaan puolustusministerin salkusta eduskuntavaalien jälkeen. IL kysyi Niinistön ajatuksia kuluneesta hallituskaudesta, perussuomalaisten hajaantumisesta ja sinisen tulevaisuuden tulevaisuudesta.
Loikannut ministeri Jussi Niinistö on valmis hyvästelemään salkkunsa: ”Sininen tulevaisuus taistelee olemassaolostaan”

Yle areena

Yle Uutiset Uusimaa 11-02-2019 (Saara Kiiveri)

Youtubevideot

Laura Huhtasaari: 1990-luvun pankkikriisin uhrit
https://www.youtube.com/watch?v=RbBNhI3VCQM&feature=share
Kurdit Keltaliiveissä???!!!

Puolalaismies jauhottaa Euroopan neuvoston

Näin nopeasti Juha Sipilän takki kääntyi -- Uutisraportti 30.5.2015

Uutisraportti – Valinnanvapaus

Uutisraportti – Hallintarekisterilaki III

Sipilälle puuntaimi

Putin shows off black belt judo skills

Watch as seven year old Rudolph 'Blaze' Ingram sprints 100m in 13 48 seconds in amazing feat

Mielipiteet

PE 16.02.2018

TI 27.02.2018

SYP:n ja KOP:n pankit yhdistyivät 1.6.1995 ja KOP:n pankkioikeudet lakkasivat 5.6.1995 edellämainitun fuusioittamisen perusteella 2.6.1995. Näin syntyi Merita. Miten on sitten mahdollista, että KOP on ollut hakijana ja kantajana velkomusjutuissa vielä 2 kk myöhemmin, kun sitä ei enää ollut olemassakaan ? Perintäyhtiö Lindorff on rikollinen veroparatiisimafia

Suomessa on käynnissä yhteiskuntamme laillinen ryöstö. Se on laillista, koska poliittinen toimija sen sallii. Vika ei ole yritysten. Niiden logiikka on omistajien intressi ja liikevoiton maksimointi.Tämä kehitys on käynnissä kaikilla hallinnon aloilla taksien ja kuljetusten kilpailuttamisesta asuntopolitiikkaan, varhaiskasvatuksesta lastensuojeluun ja vanhusten hoivaan.Kyseessä on vuosittainen kymmenien tuhansien miljoonien potti. Yksistään varhaiskasvatuksen toimialan liikevaihto on useita miljardeja euroja vuodessa. Lastensuojelun välittömät kustannukset ovat vuosittain yli miljardin.
Lukijalta: Suomessa on käynnissä yhteiskunnan laillinen ryöstö

Meille kerrottiin, että heidät on pakko ottaa vastaa kansainvälisten sopimusten velvoittamana. Tämän suuri osa kansasta, joka ei ole ollenkaan niin tyhmää,kuin päättäjiemme perusteella voisi päätellä, tiesi emävaleeksi heti alkuunsa. Jostain, ainakin minulle hämäräksi jääneestä syystä, katsoitte hyväksi korottaa suomalaisten verenpainetta, myöntämällä avoimesti TV-kameroiden edessä, että ainuttakaan näistä turvallisten Euroopan maiden läpi tulleista ”turvapaikanhakijoista” ei olisikaan ollut mitään pakkoa ottaa vastaan. Tämä tietenkin sen jälkeen, kun vahinko oli jo tapahtunut ja Suomelle oli aiheutettu miljardeihinyltävät kulut, sisäisen turvallisuuden menetyksestä puhumattakaan. Näkökulma – Kristiina Kalliojärvi: Ministeri Sipilä!

Arvoisat notaarit, sihteerit, tuomarit ja laamannit Summaarisia, yksipuolisia tuomioita meni käräjäoikeuksissa läpi 372 000 vuonna 2017. Velallisten Tuki ry:n ja vertaistukiryhmän tietoon on saatettu tuhansia tapauksia, joissa haaste on kantajan toimesta niin epäselvä, ettei sen perusteella voi ketään vastaajaa tuomita maksamaan velkaa. Lainaus Oikeudenkäymiskaaren tekstistä:
KÄRÄJÄTUOMARIT, SIHTEERIT JA NOTAARIT - PERINTÄTOIMISTOJEN KANTEET PUUTTEELISIA

Nyt on tultu rajalle, jossa Suomen tulee tehdä se tenä, josta kirjoitin blogissani 9. kesäkuuta 2016 ( Entä jos eduskunta tekisi tenän? ). Olin ollut tuolloin kuultavana eduskunnan talousvaliokunnassa, joka valmisteli lausuntoaan kansalaisaloitteestani, joka koski kansanäänestyksen järjestämistä Suomen jäsenyydestä euroalueessa.
Kirjoitin:”Euroopan unionissa ollaan toteuttamassa niin sanottua viiden presidentin suunnitelmaa todellisen talous- ja rahaliiton synnyttämiseksi euroalueelle. Eurooppa-neuvosto on viime joulukuun kokouksessaan sitoutunut sen viimeistelemiseen.Suomen kansantalous poikkeaa olosuhteiltaan kaikista muista euroalueen maista. Tulevaisuudessakin on odotettavissa epäsymmetrisiä häiriöitä, jotka aiheuttavat meille erityisiä ongelmia. Yhä pidemmälle viety talouspolitiikan koordinaatio ja kasvava yhteisvastuu vahingoittavat Suomea muita jäsenmaita enemmän.
Todellisessa talous- ja rahaliitossa mukana oleminen olisi tuhoisaa Suomen kansantaloudelle. Se olisi myös täydellisessä ristiriidassa voimassaolevan hallitusohjelman kanssa.Suomen tulee tehdä tenä

Kotimaan matkailu

Vaellus Lapissa syksyllä 2018

Lapissa kesällä 2018 - viikon vaellus UKK:ssa

Metsäsuksilla Helvetinjärvellä | Yö ulkona -15°C

Ulkomaan matkailu

10 Best Places to Visit in Vietnam - Travel Video

VIETNAM TRIP - From Ho Chi Minh City to Hanoi

Vietnam - Travel Documentary Film - Saigon to Hanoi


Musiikki

БАБА ГРАЕ НА БАЯНИ /супер позитив/

Маруся Marusya Brides group sexy girls play instrumental music группа Невесты

Баян-MIX - Лезгинка

Loppukevennykset


Saudi-Arabia puolustaa älypuhelinsovellusta, joka antaa miesten seurata ja valvoa naispuolisten sukulaistensa liikkeitä.Teknologiajätit Apple ja Google ovat joutuneet ihmisoikeusjärjestöjen ja amerikkalaispoliitikkojen rajun arvostelun kohteeksi, koska ne tarjoavat sovelluskaupoissaan Absher-sovellusta, jolla voidaan käytännössä estää naisia matkustamasta tai poistumasta Saudi-Arabiasta. Ilmaisen sovelluksen voi ladata Google Play ja Applen App -kaupoista.Saudi-Arabia puolustaa kännykkäsovellusta, joka antaa miesten valvoa naisten liikkumista – hälyttää, kun nainen menee lentokentälle


Entinen yhdysvaltalaiskardinaali Theodore McCarrick on erotettu katolisen kirkon papistosta, Vatikaani tiedotti lauantaina.Lasten ja aikuisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetystä McCarrickista tuli heinäkuussa ensimmäinen pappi lähes sataan vuoteen, joka menetti kardinaalin arvonimen. Nyt hänestä tuli katolisen kirkon hierarkian korkein hahmo, joka on moderneina aikoina erotettu papistosta.Seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty McCarrick menettää pappisoikeutensa

Yhdysvaltain presidentin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on joutumassa vankilaan 19-24 vuodeksi, käy ilmi oikeuden asiakirjoista. Manafort sai viime vuoden elokuussa tuomion useista talousrikoksista mutta joutuu vielä ensi kuussa uudelleen oikeuden eteen. Hän on jäänyt kiinni valehtelusta niin sanotussa Venäjä-tutkinnassa.Trumpin ex-kampanjapäällikkö joutumassa vankilaan 19-24 vuodeksi

Saudi-Arabia on valittu YK:n naisten oikeuksia käsittelevään valiokuntaan. Jäsenyys on nelivuotinen. Asiasta kertoo julkaisussaan
(siirryt toiseen palveluun)
The Independent-lehti.
Islamilaisessa äärikonservatiivisessa maassa on suuria eroja miesten ja naisten välillä.
Jokaisella saudinaisella on oltava miespuolinen valvoja, joka tekee kaikki kriittiset päätökset hänen puolestaan ja valvoo naisen elämää kuolemaan asti, kertoo UN Watchin johtaja Hillel Neuer. Saudi-Arabia edistämään naisten oikeuksia YK:ssa

Jos jättitaulukko tuhmista paikoista ei näy alla, avaa se tästä.
Revonlahti on nimistöltään Suomen tuhmin paikka – katso oman paikkakuntasi härskiys!
Kokoomuksen juuri alkanut tienvarsimainosten kampanja on herättänyt epätietoista hämmennystä ja jopa vahingonilon sekaista riemua erityisesti sosiaalisessa mediassa.Kyseessä on mainos, jossa puheenjohtaja Petteri Orp  toteaa: AUTOT KUULUVAT TEILLE. Mainos on inspiroinut sosiaalisen median pilkkakirveet veistelemään omia versioitaan, joista yksi esimerkki on Kasper Strömmanin Terveydenhuollon voitot kuuluvat Jerseyn saarelle”. Katso kuvat: kokoomus julkaisi tienvarsi­mainoksen, jolle nauretaan nyt avoimesti – puolue joutui heti selittelemään

Kuntoilu

15 Yoga Poses That'll Change Your Body In Less Than a Month

7 Easy & Best Exercises to Burn Belly Fat Fast At Home | HealthTips24HD

6 Simple Exercises to Shape Your Body at Home & Burn Belly Fat | 5-Minute Treatment

Liikunta ja terveys

Verenpaine 131 / 76, pulssi 59 , Paino 102,8 kg. Jumppa 20 /930 min, kuntosali 0/ 1100 min, kävely 8/183 km , uinti 0/600 m, pyöräily 0/0 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti