tiistai 15. syyskuuta 2020

TI 15.09.2020 Taidenäyttelyni täydentyi

 

Kalajoki

Taidenäytelyni täydentyi jälleen kahdella teoksella postin tuodessa kaksi maalausta – Timo Honkelan muotokuva ja karikatyyrimaalaus liikuntaneuvos Lauri Järvisestä. Maalaukset on maalannut taitelija Rositsa Tancheva.

Alueuutiset

Yksinyrittäjien tukea lähdössä takaisin valtiolle – Sievin määrärahasta jakamatta vielä yli 80 prosenttia

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/601169

Erkin kommentti: Koronatukien jaossa Marinin hallitus ja elinkeinoministeriö eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Ylivieskan alueen yksinyrittäjien tukirahaa palautumassa valtiolle - Takaisin lähdössä puolet tai enemmänkin

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/601170

Erkin kommentti: Mahtaisiko syynä olla se, että valtion tukirha on kohdistettava sellaiseen tarkoitukseen, mihin yrittäjä ei halua sitä kohdistaa. Yrittäjä haluaisi rahaa toimintakuluihin ja Suomen valtio yrityksen kehittämiskuluihin.

Lestijärven uusien koronatartuntojen määrä nousi jo kuuteen – kunta sulki ovensa

https://yle.fi/uutiset/3-11542447

Kotimaan uutiset

Marin: Hallituksen budjetti­riihessä löydetty isoissa asioissa sopu – ensi vuoden budjetti noin 10,7 miljardia alijäämäinen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006636024.html

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallituksen budjettineuvotteluissa on löydetty sopu isoissa asioissa. Hallitus tiedottaa huomenna yksityiskohdista.

Puolueiden puheenjohtajat ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ovat olleet neuvottelemassa Säätytalolla.

Vanhanen kertoi, että valtion ensi vuoden budjetti tulee olemaan 10,7 miljardia alijäämäinen.

Erkin kommentti: Hallituspuolueiden sopu on saavutettu valtavalla velanotolla. Mielestäni vastuutonta toiminaa. Vanhanen on ollut lepsu valtionvarainministeri. Tätä minä ennakoinkin jo silloin kun Vanhanen nimitettiin valtionvarainminsteriksi. Nyt on tärkeää suomalaisten kannalta se, että Marinin hallitus saadaan kaadettua mahdollisimman pian.

Keskustan Hoskonen noituu budjettiriihen turve-esityksen: ”Karmea päätös ja keskustan kuoleman tie”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/613d93b6-8a26-444a-ac4d-78a41b3b5b3f

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen tyrmää hallituksen aikeet kiristää polttoturpeen verotusta.

Helsingin Sanomien mukaan budjettiriihessä on ollut esillä kompromissiehdotus, jonka mukaan turpeen verotus nousisi aluksi nykyisestä kolmesta eurosta megawattitunnilta kuuteen euroon megawattitunnilta.

Se on päätös, jota poliitikkojen ei koskaan pitäisi tehdä, Hoskonen kommentoi Iltalehdelle tiistaina, Hoskonen noituu.

Hoskosen mukaan villakoiran ydin hallituksen suuressa turvesodassa on se, että Suomessa on erittäin toimiva metsäteollisuus, joka tuottaa valtavat määrät vientituotteita mutta sivutuotteena myös lämpöä ja sähköä.

Turve on ollut kaukolämpölaitoksille henki ja elämä, koska se on puun kanssa polttoteknisesti loistava cocktail. Nyt kun turve ajetaan tällä järjettömällä politiikalla pois, niin se johtaa siihen, että arvopuuta, kuten kuitupuuta, jota jo nyt poltetaan vuosittain miljoonia kuutioita voimalaitoksissa, palaa ensi talvena hurjat määrät lämpölaitosten kattiloissa, koska turve on tehty veropolitiikalla liian kalliiksi.

Hallituksen kaavailema turveveron korotus tulisi voimaan ensi vuonna.

Hoskosen mukaan päätös tarkoittaisi myös sitä, että kuitupuun ohella myös huonompaa tukkipuuta alettaisiin polttaa voimalaitoksissa.

Myrskyn esinäytös saapuu Suomeen keski­viikkona – kuukauden sade­määrä rävähtää kerralla: ”Niin karsea keli kuin vain voi olla”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006636913.html

Ensi yönä Länsi-Suomeen saapuu runsas sadealue, joka leviää keskiviikon aikana lähes koko maahan. Kaikista runsaimmat sateet osuvat Pohjanmaan ja Pohjois-Savon linjalta Oulun korkeudelle asti.

– Oulusta Jyväskylän korkeudelle sataa vuorokauden aikana kaikkialla yli 30 millimetriä vettä. Välistä löytyy alueita, joissa 24 tunnin sadekertymä kasvaa yli 50 millimetriin, Forecan meteorologi Kristian Roine ennustaa.

Keskiviikkoaamun ja torstaiaamun välisenä aikana sateisin alue sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan eteläosista Kainuuseen yltävällä linjalla.

Etelä-Savossa uusia koronatartuntoja – useita tartuntaketjuja, altistuneita yli 500

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006635332.html

ETELÄ-SAVON Essoten alueella koronatartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan.

Uusia koronatartuntoja löytyi viime viikolla 32, kerrotaan Essoten maanantaina julkaisemassa tiedotteessa. Sunnuntain saldo oli yhteensä kuusi uutta positiivista koronanäytettä.

– Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan yli 500 ja tartuntaketjuja useita. Kaikkia altistuneita tavoitellaan edelleen, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Ilta-Sanomille.

Näin syntyy sairaala, josta halutaan maailman älykkäin

https://yle.fi/uutiset/3-11535865

Ulkomaan uutiset

Pysäyttävät kuvat: Poikkeuksellisen laajat maastopalot kylväneet tuhoa jo viikkokausia USA:ssa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006636010.html

Laajamittaiset maastopalot ovat tuhonneet jopa puolitoista miljoonaa hehtaaria metsää Oregonin, Kalifornian ja Washingtonin osavaltioissa Yhdysvalloissa.

Elokuussa alkanut tulikaaos on runnellut tuhansia kyliä, turmellut tuhansia koteja ja tappanut ainakin 35 ihmistä.

Tuulinen ja kuuma elokuu sekä verrattain kuiva talvi olivat tuhoisa yhdistelmä palojen leviämisen kannalta.

Britannian alahuone äänesti kiistellyn sisämarkkinalain puolesta – Entiset pääministerit varoittavat maineen menetyksestä

https://yle.fi/uutiset/3-11544154

Britannian parlamentin alahuone äänesti myöhään maanantai-iltana kiistellyn sisämarkkinalain puolesta äänin 340–263.

Alahuone äänesti lain etenemisestä parlamentin käsittelyssä. Lain toteutumisen kannalta merkittävämmät äänestykset ovat luvassa vasta myöhemmin.

Britannian pääministeri Boris Johnson väitti lauantaina julkaistussa kirjoituksessaan, että EU yrittää asettaa Pohjois-Irlannin "ruokasaartoon".

Talousuuutiset

Hallituksen työllisyyskiista kiteytyy yhteen tukeen: Grafiikat näyttävät, miksi eläkeputken poistosta nyt väännetään

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006634089.html

Urheilu-uutiset

Joel Kiviranta taas sankari! Dallas Stanley Cupin finaaliin hurjan trillerin jälkeen

https://www.is.fi/nhl/art-2000006635999.html

Kolmannessa erässä kahden maalin takaa rinnalle noussut Dallas kaatoi Vegasin jatkoajalla 3–2 ja eteni NHL:n finaaleihin 20 vuoden tauon jälkeen. Dallasin suomalaisnelikko loisti ratkaisuroolissa.

Maailmalla tapahtuu

Pitkäaikainen Miehikkälän kunnallisvaikuttaja Markku Korpela jättää Keskustan ja siirtyy Perussuomalaisiin

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/924dc94b-d96a-442d-958e-31016d42172d?fbclid=IwAR1-BGUd0yhecbJBwShObaeVY_nRJAEmxTObCRpkYIAbKV5Ud5smrfQgScI

Mies istui 37 vuotta vankilassa murhasta, jota ei tehnyt – tuomari pyyhki vihdoin väärän tuomion

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006635953.html

Veijo Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta ja törkeistä seksuaalirikoksista – uhreina seitsemän naista

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006636102.html

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi poikkeuksellisen laajan ihmiskauppa- ja seksuaalirikoskokonaisuuden esitutkinnan, se kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan poliisi epäilee yli 70-vuotiasta miestä lukuisista rikoksista, joiden uhriksi on esitutkinnan perusteella joutunut seitsemän 1980‒2000-luvuilla syntynyttä naista. Osa asianomistajista on ollut epäiltyjen rikosten tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 1.8.2004‒19.11.2019 välisenä aikana. Tapahtumapaikat ovat Helsinki, Espoo, Raasepori, Suonenjoki ja Kuopio.

Jutun rikosnimikkeet ovat törkeä ihmiskauppa ja ihmiskauppa, törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Erkin kommentti: Miksi niin moni rikollinen on kiinnostunut SDP:stä?

Mielipiteet

Pääkirjoitus: Vapaavuori kaataa taas sotea - tällekin hallitukselle tulee kiire jättiuudistuksen kanssa

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/5f15babe-f29f-449f-8f8e-7e0e97b7b89b

Demariministeri Kiurun ohjauksessa valmisteltua sote-malli on sellainen, jossa valtio (sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö) seisoo maakuntien rahoituksen päällä ja laatii isot strategiat sekä linjaukset sote-maakunnille.

– Tekeillä oleva soteuudistus olisi karmea virhe. Maakuntien itsehallinto jää toteutumatta. Sosiaali- ja terveysministeriö käytännössä ottaa maakunnat haltuunsa. Maakunta-sanaa ei edes pitäisi käyttää tässä yhteydessä. Ei ole kyse mistään itsehallinnosta... Suomi ei tarvitse tällaista valtiojohtoista viranomaissotea. Krista Kiuru pyyhkii nyt sinnikkyydellään ja osaamisellaan kaikkia muita pitkin pöytää, Alkio pauhasi haastattelussa.

Entinen keskustan puoluesihteeri, nykyinen sote-konsultti Jarmo Korhonen allekirjoittaa kritiikin. Korhonen uskoo, että sote-uudistus ei mene läpi, ellei siihen tehdä isohkoja muutoksia.

Yle Areena

Työttömien eliittijoukko

https://areena.yle.fi/1-50278163?utm_medium=social&utm_campaign=areena-web-share&utm_source=facebook-share&fbclid=IwAR1-BGUd0yhecbJBwShObaeVY_nRJAEmxTObCRpkYIAbKV5Ud5smrfQgScI

Osa työttömistä voi olla ansiosidonnaisella jopa kymmenen vuotta putkeen heille räätälöidyn turvaverkon avulla. MOT tutki, miten Suomen työttömyysturvajärjestelmällä luodaan kahden kerroksen väkeä

Youtube

Wille Rydman kokoomus kyselee ja Tytti Tuppurainen sdp vastailee, mutta ei kysymykseen.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJdq5xvMhus

Lääkkeet ovat Huijausta? - Antti Heikkilä | Dosentti

https://www.youtube.com/watch?v=4CmwLMYDxVA

PS vs. Hallitus, elpymispaketti

https://www.youtube.com/watch?v=os92-phsg8M

Huumori

Syvästi uskovainen nuoripari oli päättänyt pidättyä seksistä ennen häitä.Kun tuo suuri päivä oli koittanut ja juhlat juhlittu ,nuoripari hipsi häävuoteeseen,tyttö pujahti aristellen sänkyyn mutta sulho jäi seisomaan sängyn viereen vaatteet päällä.Ääni väristen ja nieleskellen sulho sanoi : - Rakas vaimoni,minun täytyy tunnustaa, että sukuelimeni ei ole kehittynyt normaalisti,vaan se on vastasyntyneen lapsen mitoissa.Hiukan pettyneenä morsian yritti lohdutella miestään ja sanoi: - Ei hätää,katsotaan ja yritetään nyt jotain kuitenkin,onhan sentään odottamamme hääyö.Mies pudotti housunsa ja morsian kirkaisi järktyttyneenä : - Mitä,mitä,vaimo huusi,sinähän sanoit ,että elimesi on vastasyntyneen lapsen mitoissa! Johon sulho sanoi: - Niin,3,6 kiloa ja 52 senttiä.

Tanssiravintolassa Kaaleppi innostui melkoisessa hiprakassa hakemaan eräästä pöydästä tanssilattialle itseään huomattavasti nuorempaa naista. Nainen tuhahti halveksivasti Kaalepin suuntaan:

"Ja minähän en sinun kanssasi tanssi; ikäsi puolesta sinä voisit olla vaikka isäni!"
Kaaleppi vastasi tyynesti:
"Äitisi moraalin tuntien pitäisin tuota asiaa jopa todennäköisenä."

Mies soitti pomolleen: "Minulla on huono olo. En usko pystyväni tulemaan töihin!". Pomo vastasi: "Annan sinulle pienen neuvon. Joskus minullakin on tuollainen olo. Mutta sitten minä harrastan seksiä vaimoni kanssa ja olen taas kunnossa! Kokeile sinäkin."

Parin tunnin päästä mies soitti taas pomolleen: "Se sinun neuvosi toimi! Minulla on taas aivan mahtava olo! Sinulla on muuten hieno koti."

Musiikki

Muistoja Karpaateilta

https://www.youtube.com/watch?v=L1vo5uakwf0&feature=share&fbclid=IwAR1fPRl5fupMCrgZmzideCXp-iW8_PC35zLCV_iT2OvHEbICVseIOYqz2cc

Veikko Ahvenainen: Sirkkojen tanssi 1962

https://www.youtube.com/watch?v=YflFJ_xfPVA

Varisevat lehdet - Paul Norrback

https://www.youtube.com/watch?v=UZ8Su21oa0o

Terveys

Vihannekset voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään:juurivihannekset, verso- ja lehtivihannekset, kukintovihanekset. Juurivihanneksista meille tutuimpia ovat peruna, porkkana ja punajuuri. Verso- ja lehtivihanneksista meille tutuimpia ovat keräkaali, pinaatti, raparperi, salaatti, valkosipuli, Kukintovihanneksista meille tutuimpia ovat herne, kukkakaali, parsakaali, kurkku, parika ja tomaatti.

Useimmat vihannekset sisältävät vain niukasti energiaa, mutta niillä on suuri merkitys vitamiinien, kivennäisaineiden ja kuidun lähteenä. Ne sisältävät paljon elimistölle välttämättömiä kivennäis- ja hivenaineita kuten kaliumia, magnesiumia ja mangaania. Niissä on myös paljon folaatteja ja antioksidantteja, kuten C-vitamiinia ja karotenoideja. Beetakaroteeni on yksi yleisimmistä karotenoideista ja toimii A-vitamiinin esiasteena. Vihanneksissa on paljon liukoista ja liukenematonta kuitua, joka nopeuttaa suolen toimintaa. Kuidut myös vähentävät ravinnon kolesterolin imeytymistä. Vihannekset sisältävät myös monia fytokemikaaleja. Jo vähäinen lisäys tuo terveysvaikutuksia, kun lähtötaso on matala.

Liikunta

2 in 1- FLAT BELLY & ROUND BOOTY 30 min Workout (No Equipment)

https://www.youtube.com/watch?v=2l2P8E6h77I

12 MIN TOTAL CORE/AB WORKOUT (At Home No Equipment)

https://www.youtube.com/watch?v=k0emMmLD1AE

10 min LOWER ABS Workout | Total Core At Home No Equipment

https://www.youtube.com/watch?v=Ujc6sERzRVc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti