maanantai 7. syyskuuta 2020

MA 07.09.2020 Sulo Heiskari Ei voi välttyä vaikutelmalta, että sua wituttaa...

 


Olen huolestunut poliisien, syyttäjien ja käräjätuomareiden rikollisuudesta sekä laillisuusvalvojen ja vastuullisten ministereiden välipitämättömyydestä kansalaisten oikeusturvasta ja perusoikeuksien toteutumisesta.

Kalajoki

Lammaslauman kimppuun jälleen hyökännyt susi pääsi metsästäjiltä karkuun Kalajoen Letolla – Poikkeuslupaa on jäljellä enää viikon verran

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/600829

Erkin kommentti: Näyttää siltä, että susi on kierrelyt keskustan talojen pihoissa jokivaressa ja joen rannalla. Tieto on Hevosmiesten tietotoimistolta. Uskoo ken tahtoo.

Alueuutiset

Ammattikuski räpelöi kännykkää ajon aikana Raahessa – törmäsi pyöräilijään, joka kuoli saamiinsa vammoihin

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006627949.html

Janita Antti-Roiko voitti Finlandia-monten Vermossa

https://www.kalajokilaakso.fi/uutinen/600834

Kotimaan uutiset

Matti Vanhasen yksitoista käännettyä takkia

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006624122.html

Stetsonistaan tunnettu Jari Tasanen, 60, piti keskustan puoluekokouksen ikimuistoisimman puheen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b42140c6-92eb-4c17-ab3f-2a2684cb6034

Suomessa yksi uusi koronakuolema ja 36 tartuntaa – katso kotipaikkakuntasi tilanne

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006627442.html

Ylen tiedot: Jussi Saramon valinta opetusministeri Li Anderssonin sijaiseksi voi vielä mutkistua – osa puolueväestä ajaa tehtävään Paavo Arhinmäkeä

https://yle.fi/uutiset/3-11531890?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR2_8TErL0Qw_iOQwNglALg_uWLWXqcoFsHIvSWDnXYbMnLlsETxu5gpCpM

Tulevalta opetus­ministeriltä jäi lukio kesken poissa­olojen vuoksi – ”Valmensin neljää salibandy­joukkuetta”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006628028.html?fbclid=IwAR0JOWqsxsrhJzG8wO5y5erKh2IJPspzi45pLJZJr4NGoxi2zhk4KRz51Uc

Ulkomaan uutiset

Kymmenet­tuhannet mielen­osoittajat lähtivät kaduille Valko-Venäjällä, poliisi otti kiinni ainakin 150 ihmistä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006626428.html

Poliisi otti yli 600 kiinni sunnuntain mielenosoituksissa Valko-Venäjällä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006626428.html

Valko-Venäjän opposition viimeinen maassa oleva naisjohtaja kaapattiin tuntemattomaan autoon

https://yle.fi/uutiset/3-11531302

Talousuutiset

Posti neuvottelee Venäjän-toimintojensa myynnistä

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006627251.html

Erkin kommentti: Suomen Posti haluaa myydä Venäjän liiketoimintansa. Miksi snne on yleensä lähdetty? Liikevaihto ja tappiot kasvoivat.

Kun isä kuoli turvesuolle, Harrille jäi bisnes josta poliitikot riitelevät, vaikka peli on jo hävitty – "Pahantekijän roolissa oleminen on raskasta pitemmän päälle

https://yle.fi/uutiset/3-11524610

Erkin kommentti: Ilmastovouhotus on mennyt yli äyräiden.

Kuntia odottaa erittäin vaikea ensi vuosi – Osaa kaupungeista painaa ”iso ja ruma alijäämä”, sanoo ekonomisti

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006627510.html

Urheilu-uutiset

Tältä näyttää lähes sadan metrin keihäskaari – Johannes Vetter kiskaisi hirmu­heiton 97,76 Puolassa

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006626562.html

Upea esitys toi Huuhkajille historiallisen voiton! Supervaihtomies rokotti Irlantia 19 sekunnissa

https://www.is.fi/huuhkajat/art-2000006626616.html

Dublinissa pelatun ottelun ratkaisuun riittänyt maali nähtiin 63. minuutilla.

Päävalmentaja Markku Kanerva korvasi hyökkääjä Joel Pohjanpalon Fredrik Jensenillä. Tämä ehti olla kentällä vain 19 sekuntia, kun verkko heilahti.

Teemu Pukki pelasi pallon pystyyn Robert Taylorille, joka syötti taitavasti keskelle. Jensen kurotti pallon maaliin takatolpalta.

Maailmalla tapahtuu

Mauno Koivisto jätti salaperäisen Barbaran kylmästi Tellervon vuoksi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006626693.html

Kaksi henkilöautoa paloi Ylöjärvellä yöllä, kolmas vaurioitui

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006627111.html

Birminghamin puukotuksista otettu kiinni 27-vuotias mies – yksi kuoli ja seitsemän haavoittui

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/aa737f3a-4eb4-40cd-b0a1-d662eeff78cd

IL seurasi: Porvoon poliisiampumisen käräjät pysäytettiin – toinen Granholm unohtui syytteestä

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c5baf593-ea51-4166-aa87-56b51055647d

Mielipiteet

Syrjäytetyn Katri Kulmunin kannattajat kokivat tulleensa petetyksi – Annika Saarikon ei kannata edes tavoitella puolueen yhtenäisyyttä

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006626464.html

Pääkirjoitus: Keskustan uusi alku on vielä kaukana – Saarikolla riittää sarkaa puolueen haavojen parantamisessa ja hallituksessa

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006626623.html

ANNIKA SAARIKKO on keskustan neljäs naispuheenjohtaja. Niin ikään puoluekokouksensa pitäneellä kokoomuksella naispuheenjohtajaa ei ole ollut ainoatakaan. Mutta naispuheenjohtajien ura-ajan odote keskustassa ei ole lupaava. Pisimpään, pari vuotta, puheenjohtajana ehti istua Mari Kiviniemi (kesk).Anneli Jäätteenmäellä (kesk.) ja Katri Kulmunilla kausi jäi vuoden mittaiseksi. Huhtikuussa on kuntavaalit. Viimeksi tuli 17,5 prosentin kannatus. Katsotaan kestääkö Saarikko edeltäjäänsä pitempään, vai onko keskusta vuoden sisään taas ylimääräisessä puoluekokouksessa johtoa vaihtamassa? Onko kyseessä keskustan uusi normaali?

Pääkirjoitus: Saarikon keskusta on kovan paikan edessä - leimautuuko se vasemmiston pönkäpuolueeksi?

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/732c86e1-6000-4cc5-b2a9-3124da9cf404

Asiakysymyksissä Saarikko ei aio ryhtyä hallituksessa rähisemään, päinvastoin. Hän on leimallisesti punamultaihminen ja seisoo nykyisen punavihreän hallituksen ohjelman ja toiminnan takana.

Saarikko pitää linjapuheensa vasta alkavalla viikolla, mutta sieltä ei odoteta suuria uutisia. Se, että Saarikko korostaa sitoutumistaan hallitustyöskentelyyn, ei välttämättä tuo takaisin katsomosta niitä keskustaa äänestäneitä ihmisiä, jotka vieroksuvat punavihreää asioiden hoitoa.

Mikä johtajiamme vaivaa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/mika-johtajiamme-vaivaa/?fbclid=IwAR2G4uw-8uozRaOOJUtfqzS9CLeO1gj81feolxP7GUOmdWIQVreHXCIY6oA

Aina kun luulen, että keskustelu EU:n ”elpymisrahaston” ympärillä ei voi enää mennä hullummaksi, juuri niin käy.

Nyt esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Jyrki Häkämies ja SAK:n johtaja Jarkko Eloranta jakavat kolmen miljardin ”elvytysrahoja”, joista Suomi maksaa kuusi miljardia. Eikö edes elinkeinoelämän johtajillamme ole pokkaa sanoa, että tässä ei ole mitään järkeä? Jos he ajattelevat, että on hyvä, että maksamme kuusi miljardia jotta saamme kolme miljardia, ei ole mikään ihme, että taloutemme on niin surkeassa jamassa.

Suomen johtavat makrotaloustieteilijät, kuten professori Mikko Puhakka, elvytystutkija Juha Tervala ja jopa entinen EU:n virkamies, professori Vesa Vihriälä kritisoivat EU:n rahaston järkevyyttä. Professori Puhakka ja Helsingin yliopiston taloustieteen kandidaattiohjelman johtaja Tervala kritisoivat rahastoa hyvin kärkkäästi. Kumpikin toteaa, että rahastolla on hyvin vähän tekemistä elvytyksen kanssa, vaan sillä perustetaan EU:n laajuinen tulonsiirtounioni.

Tulonsiirtounioni tarkoittaa, että rikkaammat EU:n jäsenmaat siirtävät verotuloja köyhempiin jäsenmaihin. Yhdysvalloissa on ollut tulonsiirtounioni 1930 -luvun suuresta lamasta lähtien. Se toimii enimmäkseen verojärjestelmän kautta, kuten olen mm. tässä blogissa selittänyt.

Yhdysvallat on kuitenkin liittovaltio, mitä EU ei ole. EU:sta ollaankin rakentamassa vaarallista valtioliiton hybridiä, jossa kansalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa demokraattisesti rahojen käyttöön. Elpymisrahastossa EU:n komissio päättää sekä velanotosta että rahojen jaosta. Meille kansalaisille on jäämässä maksajan rooli.

Hallituksemme mielikuvituksellinen tarina siitä, että rahasto olisi kertaluonteinen on saanut jo kovan iskun, kun Saksan demarit ovat kääntyneet kannattamaan yhteisen velan ja tulonsiirtojen pysyvyyttä. Elpymisrahastosta onkin tulossa pysyvä, mikä tarkoittaa fiskaaliunionin syntymistä.

Kaikista huolestuttavinta on, että meille ei ole kerrottu, miten rahastosta pääsee pois. Entä jos emme enää halua maksaa tulonsiirtoja Italialle ja muille jäsenmaille?

Jos eduskuntamme hyväksyy rahaston, säädetty laki tekee meistä EU budjetin ja velan takaajia.  Todennäköisesti tämä tarkoittaa, että ainoa keino lähteä rahastosta on erota EU:sta. Tämäkään ei välttämättä riitä, vaan koska olemme takaajia, saatamme joutua julistautumaan maksukyvyttömäksi. Se olisi luonnollisesti katastrofi Suomelle, koska se sulkisi pääsymme kansainvälisille rahoitusmarkkinoilla (joksikin aikaa).

EU:n elpymisrahasto tarkoittaakin Suomelle, ja kaikille EU:n jäsenmaille, käytännössä taloudellisen itsemääräämisoikeuden menettämistä. Se myös sitoisi meidät epädemokraattiseen tulonsiirtounioniin.

Ymmärrän hyvin, jos talousasioissa kouluttamaton pääministerimme ei ymmärrä, mihin hän on Suomea sitomassa. Elinkeinoelämän ja työmarkkinajärjestöjemme johtajilta kuitenkin odottaisin syvällisempää ymmärrystä. Jos he eivät siihen pysty, olisi heidän ehkä aika jättää pestinsä. Toinen vaihtoehto on, että he ymmärtävät, mutta eivät uskalla puhua. Sitäkään ei voi pitää hyvänä, että pelkurit johtavat talousinstituutiotamme.


Black Lives Matter – oikeus terrorisoida

https://www.vahtera.blog/post/black-lives-matter-oikeus-terrorisoida?fbclid=IwAR2hkKTfrMwpMPcX_IfcbjpzUuxt1sYb6t6Mrt3PcgP6c4GTYQvdqxftRaQ

Pääministeri Sanna Marin tukee BLM-aktivistien toimintaa. Samalla hän antaa viestin Suomessa asuville maahanmuuttajille, että täällä saa tehdä mitä tahansa joutumatta vastuuseen tekemisistään.

Ruotsi on sekasortoisessa tilassa maahanmuuttajien rikollisuuden, rettelöinnin ja terrorisoinnin takia. Ruotsi on jo menetetty valtio, eikä sen tekemiä virheitä voida enää korjata. Suomessa päättäjät haluavat samaa – toki korulauseita esitetään, kuinka Suomi pystyy estämään Ruotsissa tehtyjen virheiden toistamisen. Näkisi vaan.

Yle Areena

Kyllä lääkäri tietää

https://areena.yle.fi/1-50454413

1/3. Ohjelmassa kysytään mm. voiko uuden kielen oppiminen hidastaa dementiaa? Onko vegaaninen ruokavalio todella terveellisempi kuin sekaruokavalio? Mikä olisi helppo tapa lisätä rautaa ruokavalioomme? Voiko miehet suojautua eturauhassyövältä? Lääkäri Michael Mosley kollegoineen tutkii, pitävätkö monien tuntemat lääketieteelliset väittämät paikkaansa. Erilaisille vaivoille etsitään oikeat diagnoosit ja parhaat mahdolliset hoidot. T: BBC.

Kyllä lääkäri tietää

https://areena.yle.fi/1-50454414

2/3. Ohjelmassa kysytään mm. voiko lasi viiniä suojata roskaruoan haitoilta? Mitä on turvallista syödä raskauden aikana? Lääkäri Michael Mosley kollegoineen tutkii, pitävätkö monien tuntemat lääketieteelliset väittämät paikkaansa. Erilaisille vaivoille etsitään oikeat diagnoosit ja parhaat mahdolliset hoidot. T: BBC.

Jakso 1: Unettomuuden syyt

https://areena.yle.fi/1-50352866

1/2. Unettomuuden syyt. Unettomuus on yksi nykyajan suurista terveysongelmista ja useat kärsivät jatkuvasta univajeesta. Miten univaje vaikuttaa aivoihin ja kehoon? Ohjelmassa tutustutaan uniongelmiin ja niiden ratkaisuihin. T: BBC Studios/Channel 5, Iso-Britannia

Jakso 2: Unettomuuden vaarat

https://areena.yle.fi/1-50352867

2/2. Unettomuuden vaarat. Unettomuus on yksi nykyajan suurista terveysongelmista ja useat kärsivät jatkuvasta univajeesta. Miten univaje vaikuttaa aivoihin ja kehoon? Ohjelmassa tutustutaan uniongelmiin ja niiden ratkaisuihin. T: BBC Studios/Channel 5, Iso-Britannia

Youtube

Perintätoimen laittomuudet

https://www.youtube.com/watch?v=vCdEJph4pzc&feature=share&fbclid=IwAR3HwL4R_lWf4tpKTSsGG4ZbUd3LZM1usK10htUwyjtycK_fG587mLYy0JE

Haastattelussa Hilkka Laikko - Velallisten kohtelu Suomessa laitonta

https://www.youtube.com/watch?v=p2TIfWwmcXc&t=63s

Ns. pankkikriisiä vetävät yhä pankit ja valtiovalta

https://www.youtube.com/watch?v=6vJ7ExHBeAM&t=290s

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

https://www.youtube.com/watch?v=I3LfLx2JNFg&t=163s

Tekikö Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

https://www.youtube.com/watch?v=-vziUPPE7p0&t=138s

Koiviston konklaavi: VAIETTU RIKOS

https://www.youtube.com/watch?v=-ZTx-SwVYDQ&t=47s

ARSENAL-kauppa ja sen tuhoisat seuraukset - Liisa Mariapori

https://www.youtube.com/watch?v=yIzuxVsuEzI&t=187s

Yrittäjän "oikeusturva" Suomessa - Liisa Mariapori valottaa

https://www.youtube.com/watch?v=rDGqIVkYjzk&t=56s

ELÄKELÄISTEN AHDINGOSTA - Liisa Mariapori & Hilkka Laikko keskustevat

https://www.youtube.com/watch?v=5Xwa9xeq6zM&t=92s

Yle! Kuuntele ja hämmästy! Emeritus professori Erkki Aurejärvi

https://www.youtube.com/watch?v=hKTQAYzH2VQ

Halla-aho vs. Marin

https://www.youtube.com/watch?v=6jEpMfbraR0

Lulu Ranne perussuomalaiset Hiiren napsuttelijat vaan lisääntyy

https://www.youtube.com/watch?v=XV27aBxl2ss

Harkimo, Eurojärjestelmään ei usko kukaan

https://www.youtube.com/watch?v=kSM1UcEACl4

KorkkiTV: 11,3 on ihan hyvä tulos – naisten satasella

https://www.youtube.com/watch?v=nqyAO9-hL8w

Keskusta ui vihervasemmiston syliin - Onko Suomi tuuliajolla?

https://www.youtube.com/watch?v=xrEKtj9ADUo&feature=share&fbclid=IwAR2sjKisOochz9IMIZE2sLwvPmKGzXi26V5Ch6zYfvI83ujuEjsS-KGc0Fw

Huumori

Nadja's Top 10 Pranks - Best Of Just For Laughs Gags

https://www.youtube.com/watch?v=dZUGxMZS59I

TOP 5: Forever Alone People Pranks

https://www.youtube.com/watch?v=dqfr9OfJ9_w

Girlfriends Risk Their Relationships To Buy A Cow

https://www.youtube.com/watch?v=LMIw9Be7WJk

Musiikki

Sissel Kyrkjebø - You Raise Me Up - 2004

https://www.youtube.com/watch?v=8Efu83qvOeA

Sissel - Hymne à l`amour (If You Love Me)

https://www.youtube.com/watch?v=ElAW5AzgjJk

Sissel - Unchained Melody

https://www.youtube.com/watch?v=gpPqmQBd47k

Terveys

Top 10 Foods To Control High Blood Pressure

https://www.youtube.com/watch?v=FfR0goXqIy0

How to Lower Blood Pressure & Slow Down Your Heart Rate in Seconds - Dr. Alan Mandell, D.C.

https://www.youtube.com/watch?v=rWxDhsppGxE

14 Easy Ways to Lose Weight Fast With No Much Effort

https://www.youtube.com/watch?v=V8GdAelYb38

Kuntoilu

15 MIN TIKTOK DANCE PARTY WORKOUT pt.2 - Full Body/No Equipment

https://www.youtube.com/watch?v=ZNkMD78UjRs

Touch Your Toes (Flexibility Hack)

https://www.youtube.com/watch?v=2pM0SWr1peA

Why You Can't Pike And Pancake! (TIGHT HAMSTRINGS)

https://www.youtube.com/watch?v=HhEqFa9lT80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti